2016. március 9., szerda

Isten asztaláról -Varga László

Isten asztaláról -Varga László

Áhítatok az év minden napjára




Az idős erdélyi lelkipásztornak az év minden napjára szóló elmélkedéseit és imádságait Isten szolgálatában töltött életének tapasztalatai, az elnyomásban és börtönben kikristályosodott hite és népe iránti féltő szeretete formálták.

Andrew Kuyvenhoven: Mindennap az ige fényében

Áhítatos könyv Fordította: Mikesi Károly

Andrew Kuyvenhoven, a könyv szerzője több református gyülekezet lelkipásztora volt Kanadában. 1971-től 1976-ig a Keresztyén Református Egyház tanulmányi igazgatójaként szolgálta az evangélium ügyét.
Majd az USA-beli Michigan Állam Grand Rapids városában lapkiadóként folytatta munkáját. „Könyvének eredeti címe: Daylight. Az angol szó nappali világosságot, napvilágot jelent. Gondoljunk arra, hogy ha valami szövetet akarunk vásárolni a boltban, akkor odavisszük a kirakathoz, hogy az anyag színét nappali világosságnál, napfénynél lássuk. Így tudjuk igazán érzékelni a valóságot.
Számunkra a világ világossága Jézus Krisztus. Róla tanúskodik az egész Szentírás, azaz Isten igéje. Az Isten Fia személyében ez »az Ige testté lett«.” Valóban, az év minden napjára kapunk világosságot az áhítatos könyv lapjairól, mely a holland Testvériség Alapítvány jóvoltából kerülhet a magyar olvasók kezébe.

Az egész könyv itt olvasható:
http://mennyeikincseslada.blogspot.de/search/label/Bizonys%C3%A1gaid%20%C3%B6r%C3%B6kk%C3%A9val%C3%B3%20%C3%B6r%C3%B6ks%C3%A9gem