2016. április 23., szombat

Zsoltárok 119,37-40

“Fordítsd el tekintetemet, hogy ne nézzek hiábavalóságra, a Te utadon éltess engem! Teljesítsd be szolgádon ígéretedet, amelyet az istenfélőknek adtál! Fordítsd el tőlem a gyalázatot, amelytől borzadok, mert jók a Te döntéseid! Eleveníts meg igazságoddal, mert vágyódom utasításaidra.”



Az Istenre és az Ő dolgaira való figyelem, ahogy már előző bátorításban is írtam, a keresztyén élet egyik legfőbb jellemvonása. Az élet önmagában is tűnhet reményteljesnek és boldognak, de mi van akkor, ha ez az érzés elillan, és nem látjuk meg a reményt? A fényt, az alagút végén? Akkor jön a depresszió, a nihil és a legrosszabb esetekben az élet önmagunktól való eldobása. Ez vajon megoldás az állandóan hullámzó érzelmek és érzékek tengerében? Azt hiszem, erre az egyetlen orvosság van, (amely nem szájon át vehető be, hanem fülön keresztül.), amely igazi gyógymód, ez az Isten szava, igéje, mely Őt képviseli számunkra, és amelyen keresztül életet formál, elveti a minden nap gyalázatait és igazságában megelevenít. Életet, igaz és tartalmas életet hoz! Ezzel nem azt mondom, hogy nem érhetnek problémák, hanem azt, ha még több is ér a kelleténél, akkor is van egy szilárd, elmozdíthatatlan pont az életünkben, ami Jézus Krisztus.
  • Drága Atyám köszönöm, hogy Te vagy az, aki meg elevenítesz igazságoddal. Ámen!

Napi Gondolatok: Nemzedékek boldogsága

"A ki az ő tökéletességében jár, igaz ember; boldogok az ő fiai ő utána!" (Károli)"Feddhetetlenül él az igaz, még a fiai is boldogok lesznek." (Új fordítás)

(Példabeszédek 20,7.)


A divat és a szokások állandóan változnak, de a családi élet alapvető jellemzői, örömei és bánatai mindig ugyanazok maradnak. Ma is vannak hűtlen férjek és civódó, zsémbes feleségek. Ma is vannak tisztességes családból származó gyermekek, akiknek félresiklik az élete. A Példabeszédek könyve ma is érvényes és időszerű tanácsokat tartalmaz arról, milyen eszközökkel lehet boldog és szilárd családi életet kialakítani, és melyek azok a tényezők, amelyek meghiúsítják azt.
A Salamon-féle mondások megnyitják az élet dolgaiban járatlanok szemét, a jártasokét pedig még inkább megélesítik.

Ahhoz, hogy jobban megértsük, mit jelentenek ezek a szavak: "tökéletesség", "igaz ember", és hogyan lehetnek majd a gyermekeink is "boldogok" és "igazak", olvassuk el az előző verset is.

6. vers: A legtöbb ember talál valakit, aki jó hozzá; de hű embert, azt ki találhat?

"A legtöbb ember szeret dicsekedni. Családjával, munkájával, társadalmi helyzetével, eredményeivel, jó cselekedeteivel. Szeretik azt hallani, hogy ők jó emberek, érdemesek arra, hogy Isten megjutalmazza őket. Mert ilyen a bűnös ember: szeret a kegyesség külső leplébe öltözködni, ha meg is veti annak igazi lényegét.

A farizeusok szerettek azzal hencegni, hogy ők az Úr törvényének igaz követői. Ha jót tettek, azt úgy tették, hogy arról mindenki tudomást szerezzen, és dicsérje őket. Valamit tettek az emberekért, de nem tették meg a legfontosabb dolgot: nem vezették a népet Istenhez. Nem bizonyultak hűségeseknek, mert nem tolmácsolták a rájuk bízott embereknek a jó hírt. Szavaik azt mutatták, hogy ők kegyesek, jók, és hűségesek, de tetteik rácáfoltak erre.

Sok ember nem ismeri a szívét, mert ha igazán ismerné, nem büszkélkedne olyan tulajdonságokkal, amik nem jellemzőek rájuk.
Mert az igazán hűséges ember nagyon ritka, nem terem minden bokorban, ahogy mondani szokták. Szánkkal könnyű valamit mondani, de összhangban kell lennie cselekedeteinkkel is. Hol találunk hát ennek ellenére hűséges embereket? Isten választottai között.
Vajon te igaz ember vagy? Lehet-e számítani arra, hogy az igazság mellett állsz akkor is, mikor annak megvallása nem kellemes dolog?
 Azt mondod-e az embereknek, amit hallani akarnak, vagy azt, ami a javukat szolgálja, az igazságot? Ha nem vagy hűséges az Igéhez, nem vagy megbízható környezeted számára sem. Hogy akarsz így győzedelmes életet élni?

7.  vers: Aki az ő tökéletességében jár, igaz ember; boldogok az ő fiai ő utána!

Isten örömét leli az igaz emberben.
Az Istennel való szövetség nemcsak az istenfélő szülőkre, hanem az ő gyermekeikre is vonatkozik. Nagy megnyugvás és békesség forrása lehet a hívő szülők számára az a tény, hogy Istennek különös gondja van cselekedeteikre. Ahogyan Jonatán szövetséget kötött Dáviddal, úgy kötött velünk szövetséget a Tökéletes Fiú, hogy szeretetét megossza velünk. Ő azt ígéri, hogy ennek a szövetségnek az áldásait nemcsak mi fogjuk élvezni, hanem utódaink is. Mert az a kegyes légkör, amiben felnőhettek, már maga nagy ajándék, és nagy kiváltság számukra.

Ezért, szülők, tegyetek meg mindent, hogy az az idő, amit Isten biztosít számotokra arra, hogy gyermekeitekkel megismertessétek az Ő nevét, ne vesszen el, ne kerüljön pazarlás alá!
Használjátok ki az alkalmakat, ha szeretitek Őt, és szeretitek magzataitokat.
Ha annyira szereted mindkettőjüket, mutasd be Istent bátran nekik. Ne csak szavakkal, hanem életviteleddel is!
Így fog teljesedni az Ige áldása rajtunk és lesznek gyermekeink is boldogok!"

Forrás: Pápai Ernő: A bölcsesség ösvényén
Bejegyezte: Restás László

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja- Irányváltás

"Még abban az órában útra keltek, és visszatértek Jeruzsálembe, ahol egybegyűlve találták a tizenegyet..." (Lk 24,33)



Ez a két tanítvány tehát még abban az órában indult vissza Emmausból Jeruzsálembe, hogy vigye az örömhírt: Krisztus feltámadt. Néhány óra különbséggel ugyanazon az úton, ugyanaz a két ember - de mennyire más lélekkel!

Mi a különbség? Akkor tele volt a szívük keserűséggel, a szájuk panasszal. Most tele vannak örömmel, a szájuk örömhírrel. Akkor önmagukat sajnálták, most másokért éreznek felelősséget. Akkor arról beszéltek, mit tettek az emberek Jézussal, most arról, hogy mit tett Jézus az emberekért. Ahogyan megváltozott a haladásuk iránya, úgy megváltozott az egész gondolkozásuk, életük tartalma, célja is.

Az is mindig a Szentlélek munkája, hogy két ember ennyire egyetért, egy irányba fordul, ugyanazt akarja. Otthagytak vacsorát, vetett ágyat, minden kényelmet, és fáradtan, sötétben azonnal indultak vissza, mert nem akarták, hogy mások is olyan letargiába süllyedjenek, mint amiben ők voltak. S erre nem kellett nógatni őket, Jézus Lelke indította mindkettőjüket, s ők készséggel engedtek neki. Küldetést kaptak, s nagyon szeretik Küldőjüket is, azokat is, akikhez küldi őket, s minden áldozatra készek, hogy elvégezzék feladatukat.

Amikor megérkeztek, az a hír fogadja őket, hogy feltámadott az Úr. „Erre ők is elbeszélték, ami az úton történt..." Egymás hitét erősítik a gyülekezetben, ahogyan ezt Isten Lelke ma is teszi.

Ha esetleg rossz irányba halad az életünk, lehet irányt váltani ma is.

REINHARD BONNKE-


Az imádság titka a titkos imádság. Mit mondott Jézus?
„Amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál a te Atyádhoz, aki titkon van” (Máté 6,6). Ha bezárod az imaszobád ajtaját, kinyílik előtted a menny ajtaja! Amikor a százhúsz tanítvány bezárkózott a felházba, kinyílt a menny, és a Szent Szellem rájuk szállt (ApCsel 2).
Az ördög mindent megtesz, hogy megállítson az imádkozásban, mert tudja, hogy az imádkozás megállítja az ő térnyerését a világban. Ahol hívők imádkoznak - házi csoportokban, imaalkalmakon, gyülekezetekben, bibliaiskolákban, vagy akár missziós irodákban -, ott érezhetően felerősödik a lélekmentés és a Szent Szellem jelenléte utáni vágy. Az imaszoba az erővel való betöltekezés helye.
„Szüntelenül imádkozzatok...” (1Thessz 5,17). REINHARD BONNKE

GLORIA Copeland- Kezdd el dicsérni Istent

Örvendezzetek ti igazak, az Úrban, mert az igazakhoz illik a dicséret.– Zsoltárok 33:1


Dicséret. Isten Igéje szerint ez a leginkább helyénvaló, legillendőbb dolog, amit hívőként tehetsz.

Hadd figyelmeztesselek azonban, hogy Isten elképzelése a helyes dicséretről igencsak különbözhet a te elgondolásodtól. A dicséret, amire Isten hív, örömteli és gátlásoktól, kötöttségektől mentes. Ez időnként azt jelenti, hogy egyszerűen hangos!
Ha nem hiszed, nézd meg, mit ír a Biblia arról, hogy milyen a dicséret a mennyben. Olvasd el az Ésaiás 6-ot, és meglátod, hogyan viselkednek a trónteremben. A szeráf kiáltására az ajtó küszöbei megrendültek, és akkor Isten dicsősége betöltötte a házat.
A mennyben te is így fogod majd dicsérni Istent. Ugrándozni fogsz és dicséred Istent a teljes lényeddel. De ne várj addig, amíg a mennybe kerülsz. Kezdd el most!
Határozd el a mai napon, hogy ezentúl nem úgy fogod dicsérni Istent, ahogy neked tetszik, hanem úgy, ahogy Neki tetszik! Kezdd el örömteli módon, gátlásoktól szabadon dicsérni Őt!
Ne várj addig, amíg a mennybe kerülsz, hogy a teljes lényeddel dicsérd Istent.
Kezdd el most! Ő megérdemli a dicséretet!

Igei olvasmány: Ésaiás 6:1-8

1. A mely esztendőben meghala Uzziás király, látám az Urat ülni magas és felemeltetett székben, és palástja betölté a templomot;
2. Szeráfok állanak vala felette: mindeniknek hat-hat szárnya vala: kettővel orczáját fedé be, kettővel lábait fedé be, és kettővel lebegett;
3. És kiált vala egy a másiknak, és mondá: Szent, szent, szent a seregeknek Ura, teljes mind a széles föld az ő dicsőségével!
4. És megrendülének az ajtó küszöbei a kiáltónak szavától, és a ház betelt füsttel.
5. Akkor mondék: Jaj nékem, elvesztem, mivel tisztátalan ajkú vagyok és tisztátalan ajkú nép közt lakom: hisz a királyt, a seregeknek Urát láták szemeim!
6. És hozzám repült egy a szeráfok közül, és kezében eleven szén vala, a melyet fogóval vett volt az oltárról;
7. És illeté számat azzal, és mondá: Ímé ez illeté ajkaidat, és hamisságod eltávozott, és bűnöd elfedeztetett.
8. És hallám az Úrnak szavát, a ki ezt mondja vala: Kit küldjek el és ki megyen el nékünk? Én pedig mondék: Ímhol vagyok én, küldj el engemet!

Kenneth E. Hagin -Láthatatlan erők

Ha mégis leplezett a mi Evangéliumunk, azoknak leplezett, akik elvesznek: akikben e világ istene megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges Evangéliumának világosságátaki az Isten képe. —2KORINTHUS 4,3. 4.
Épeszű ember nem száguldozna végig az autópályán kétszáz kilométeres sebességgel, miközben piros lámpák és közlekedési táblák figyelmeztetik: „Vigyázat! Vigyázat! A híd nem üzemel!” Csak az tenne ilyet, aki részeg, vagy aki kábítószer hatása alatt áll. Hasonló módon: épeszű ember nem menne végig az életen úgy, hogy végül is átlépve az örökkévalóságba, a pokolba lezuhanva találja magát, elveszve. Az emberek mégis ezt teszik. Miért? Mert az ördög elkábította és megvakította őket.
Amikor Dub bátyám üdvösségéről volt szó, én rájöttem, hogy az ördög kötözte meg Dubot és tartotta vissza az üdvösségétől. Ezért azt mondtam: „Jézus Krisztus nevében, sátán, megtöröm a te erődet Dub bátyám élete felett, és követelem az ő szabadulását és üdvösségét.” Nincs hatalmunk az emberek akarata felett, de van hatalmunk azok felett a gonosz szellemek felett, akik megkötözik és megvakítják az embereket. Meg vagyok győződve, hogy ez egy olyan terület, amelyről többet fogunk megtudni, és ezt használni is fogjuk a jövőben.
Megvallás: E világ istene nem fogja megvakítani az én szeretteim szemét, mert én Jézus nevének birtokában megtöröm felettük az ellenség erejét.

Napi Áhitat-Mennyei mértékegység

Olvasmány: Mt 18,1–10

Amikor olyan egyszerűen hiszel és mozogsz, mint egy gyermek, akkor megérkeztél Isten országába.
„Abban az órában odamentek a tanítványok Jézushoz, és megkérdezték tőle: „Ki a nagyobb a mennyek országában?”  Jézus odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította,  és ezt mondta: „Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába.  Aki tehát megalázza magát, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában.  És aki befogad egy ilyen kisgyermeket az én nevemben, az engem fogad be.  Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tenger mélyébe vetik.  Jaj a világnak a botránkozások miatt! Mert szükséges, hogy botránkozások történjenek, de jaj annak az embernek, aki megbotránkoztat.”  „Ha a kezed vagy lábad botránkoztat meg téged, vágd le, és dobd el magadtól: jobb neked ha csonkán vagy sántán mégy be az életre, mint ha két kézzel vagy két lábbal vettetel az örök tűzre.  Ha pedig a szemed botránkoztat meg téged, vájd ki, és dobd el magadtól: jobb neked, ha félszemmel mégy be az életre, mint ha két szemmel vettetel a gyehenna tüzére.”  „Vigyázzatok, hogy egyet se vessetek meg e kicsinyek közül, mert mondom nektek, hogy angyalaik mindenkor látják a mennyben az én mennyei Atyám arcát.”

Magyarázat

A tanítványokat folyamatosan foglalkoztatta a kérdés, ki a legnagyobb közülük. Tudjuk, hogy még az utolsó vacsoránál is előkerült ez. Azt gondolhatnánk, hogy velünk ez nem fordulna elő, hogy mi nem vagyunk ilyen hatalommániásak, mint a tizenkét apostol. Pedig ha igazán őszinték vagyunk, tetten érjük hatalmi harcainkat a családban, a munkahelyeken, és gyakran sajnos a gyülekezetekben is.
Jézus itt is meglepő választ ad a tanítványok felvetésére. Talán arra számítottak, hogy beszél majd a hithősökről, nagy emberekről, akik valamit már elértek az életben. Ehelyett egy kisgyermeket állít eléjük példaként, aki bizonyára még semmi nagy dolgot nem tett. Sőt még eggyel visszább is lép a kérdésben, hiszen a tanítványok meg sem kérdőjelezték azt, hogy ők már a mennyek országán belül lennének. Jézus szerint ha nem lesznek olyanok, mint a kisgyermek, be se mennek oda.
Vajon mit tanulhatunk egy kisgyermektől? A legfontosabbat, az alázatot. Egy gyermek még függőségi viszonyban él. Függ a szüleitől, nélkülük elveszett. Felnőttként gyakran gondoljuk, hogy mi már nem szorulunk segítségre, hogy önállóak vagyunk. Pedig ugyanúgy Istentől függ az életünk. A gyermeknek nincsenek még elért eredményei, ezért nincs mire büszkének lennie.
Jézus szavai óvatosságra is intenek bennünket, mikor túlzottan elbizakodottak lennénk saját üdvösségünk tekintetében.
(Merényi Zoltán)

2016. április 22., péntek

Napi Gondolatok-A föld sója

„Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem jó azután semmire, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek.” (Máté 5:13.)

Egy alkalommal az imaházban a gyerekeknek a só szerepéről beszéltem. Letettem az asztalra egy pohár vizet – ¾-ed részig volt vízzel, egy tojást és egy evőkanálnyi sót. Elmondtam, mennyire fontos szerepe van életünkben a sónak. Tartósít, megóvja az eltett zöldségeket az elromlástól, még a gyógyászatban is felhasználják. Mi is lehetünk sók, segíthetünk társainknak, hogy ne tegyenek rosszat, hogy mindenkiről jót mondjunk, hogy szeretetre méltó magaviseletűek legyünk.
Ekkor beletettem a tojást a vízbe, ami azonnal elmerült. Aztán kivettem, elkevertem a vízben a sót, majd így tettem bele a tojást, és az a felszínen maradt. Így áraszthatunk mi is sóhoz hasonló befolyást az emberek között – mondtam nekik. Akinek „sóvá lett az élete” az felemel, segít, bátorítani tud. Nem lenyom, elkedvetlenít.
Választhatunk, milyen befolyást árasztunk magunk körül. Hozzunk ízt a környezetünkben élő emberek életébe, vigyünk örömöt, jó hírt számukra, mert ekkor tesszük azt, amivel az Úr megbízott minket.

Ismered ezt az éneket? A dallamát is itt találod.
https://www.youtube.com/watch?v=VvwmsbFQzY4

1. Hintsd szerteszét A szeretet kincseit,
Élj másokért, Az Úr téged így tanít!
Ha sóvá lesz az életed, Úgy ízesül a világ,
Megérzik majd az emberek Az Úr Jézus irgalmát.
2. Jézusra nézz, Ő legyen a példakép!
Tégy jót, szeress, Így mutasd be életét!
A szolgálathoz új erőt Te mindig csak Tőle várj,
Az Úrtól vedd az égi fényt, És ragyogj, mint napsugár!

Bejegyezte: Gyürüs Panni

Prófétai Áhítatok-04.22.


APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:
Helyezkedj el a békesség helyén és teljes mértékben engedd el a félelmeket, amiket titokban tápláltál. A félelemnek semmi haszna és semmilyen pozitív következménye sincs.  Nyugodj le.  Vedd át az irányítást a gondolataid felett és vesd Belém a bizalmadat, mert Én végigvezetlek ezen az időszakon, mondja az Úr. Hadd vezesselek ki! 
  

2 Timótheus 1:7 Mert nem a félelem szellemét adta nékünk az Isten, hanem erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét.

Forrás: Próféta Napló-Országh György

REINHARD BONNKE-Egyszer egy ateista


Egyszer egy ateista ezt a kérdést szegezte nekem egy tévé műsorban: „Ha jól értem önt, Jézus vére már kétezer éve rendelkezésre áll.
De ha valóban olyan erő van benne, mint ön azt állítja, akkor miért van a világ mégis ilyen sajnálatra méltó állapotban?”

. „Nézze, uram - válaszoltam -, rengeteg szappan van forgalomban, mégis sok ember még mindig koszos. A szappan senkit nem tisztít meg a puszta meglétével, még akkor sem, ha az illető szappangyárban dolgozik - hacsak meg nem mosakszik vele.”

Kérd Istent, hogy tisztítsa meg bűnös életedet Jézus vére, és akkor velem együtt csatlakozol azokhoz a milliókhoz, akik hittel éneklik a régi himnuszt: 
„Van erő, van, csodás erő van, Jézus drága szent vérében.” Isten áldjon!

REINHARD BONNKE

Isten asztaláról-Varga László

Varga László-
"Amikor Jézus látta a hitüket, így szólt a bénához: Bízzál, fiam, megbocsáttattak bűneid. [...] Ugyan mi könnyebb, ezt mondani: Megbocsáttattak bűneid! - vagy ezt mondani: Kelj fel, fogd az ágyadat és járj!?" 
( Máté 9,2-6) 

A lélektan csak az utóbbi időben jött rá, milyen szoros kapcsolat van a lelki traumák, sérelmek és a testi betegségek között. A lelki betegségek mögött pedig majdnem mindig bűnök állnak. A kínzó, testet-lelket megbénító bűnöknek pedig nincs más orvossága, mint a megbocsátás. Csodálatos ereje van a bűnbocsánatnak. Akkor is, ha a sértettnek van ereje ahhoz, hogy őszinte bocsánattal forduljon megbántójához. De ez még nem lehet teljes, mert igazi gyógyulást az hoz, ha a bűnös el tudja fogadni Krisztus teljes bocsánatát. Ez az új élet kezdete. A parancs: Kelj fel és járj! És milyen nagy dolog az, hogy Jézus nem is a bénát hallgatta meg, hanem azok hitét, akik annyira szerették, Jézus erejében pedig annyira bíztak, hogy képesek voltak egy idegen ház tetejét megbontani. Ha a szeretet, a hit és a megbocsátás találkozik, nem csoda, ha egy testileg béna ember is új életre kel. Ezt ma már sok orvos elismeri. Akkor lesz új ereje keresztyénségünknek, ha ilyen hittel tudjuk Isten elé vezetni béna, gyógyíthatatlannak tűnő, bűnös társadalmunkat, népünket, mindenekelőtt egyházunkat.
 

Uram, megdöbbentett szereteted nagysága. Ha Te a mások hitét úgy megbecsülöd, hogy azért állítod talpra a szeretett személyt, mekkora az én felelősségem családomért? Ha én ilyen hittel tudnám őket eléd vezetni, Te megbocsátanád az ő bűneiket, meggyógyítanád testi-lelki betegségeikből, úgy indítanád őket a boldogság új útjaira? Jóságodban bízom, mert tudom, az én közbenjárásom milyen gyenge lenne.
De Krisztus értem is, értük is meghalt. Annyi hitem van, hogy teljes bizalommal rád bízzam szeretteimet. Szeresd őket, Atyám, az én gyengeségem ellenére is! Ámen. 

2016. április 21., csütörtök

Prófétai Áhítatok-04.21.


APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:
Hamarosan kikerülsz a pangás és a nyomott kedélyállapot zónájából, de szükséges lehet igazítani a gondolkodásmódodon és korrigálni a hozzáállásodat, annak érdekében, hogy a lehető legjobbat tudd kihozni a körülményeidből. Nyisd meg az elmédet és a szívedet az új dolgokra, még akkor is, ha félsz attól, hogy sebezhető leszel emiatt. Vesd Belém a bizalmadat, mert Én megvédelek a valódi veszélytől, mondja az Úr. János 14:27 "Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek; nem úgy adom én nektek, mint a világ adja; ne nyugtalankodjék a szívetek és ne féljen."

Forrás: Próféta Napló-Országh György.

Napi Ige: ILLÉS 2.)

"Menj föl, és tekints a tenger felé!" (1Királyok 18:43)


"Így szólt a szolgájához: Menj föl és tekints a tenger felé!Az fölment, és arra tekintett, majd ezt mondta: Nincs ott semmi. Illés ezt mondta: Menj vissza hétszer! Hetedszerre ezt mondta a szolga: Most egy tenyérnyi kis felhő emelkedik föl a tengerből. Ő azt felelte: Menj el, és mondd ezt Ahábnak: Fogj be, és menj le, míg föl nem tartóztat az eső!(1Királyok 18:43-44)

Figyelj négy dolgot ebben a történetben! Először: Istenhez kell fordulnod válaszokért, nem emberekhez. "Áldott az a férfi, aki az Úrban bízik...olyan lsz, mint a víz melllé ültetett fa,amely a folyóig ereszti gyökereit, és nem fél, ha eljön a hőség, lombja üde zöld marad. Száraz esztendőben sincs gondja, szüntelenül termi gyümölcsét ."(Jeremiás 17:7-8)
Másodszor: továbbra is hinned kell, amit Isten mondott. Illés újra meg újra ugyanazt a hírt kapta: "Nincs ott semmi". De ő továbbra is hitt Istennek, amíg végül, hetedszer, szolgája ezt mondta: "Most egy tenyérnyi kis felhő emelkedik föl a tengerből."ISten megígérte, hogy ez el fog jönni, ezért Illés ráállt Isten Igéjére.

Harmadszor: Ne engedd, hogy befolyásoljanak azok, aki nem osztják látomásodat! Illés szolgája folyton ezt mondta: "Semmi nem történik." De Illés jobban tudta. Nem engedheted, hogy azok irányítsanak, akik lelkileg nincsenek összhangban veled. Végül.: olyn helyzetbn kell lenned, hogy fogadóképes légy. "..az arcát a térdei közé hajtotta" (1Királyok 18:42) Ez szülési testhelyzet! Ha ma úgy érzed, hogy az, ami benned van, igaz és valóságos, de nem akarod megszülni, nem fog megtörténni. Ha hajlandó vagy megélni a vajúdást, Isten megáld téged a bővölködéssel, mindennel.
Felhasználók akik megköszönték a hozzászólást:

Kenneth E. Hagin -Együtt ültetett

Amelyet megmutatott a Krisztusban, mikor feltámasztotta Őt a halálból, és ültette Őt a maga jobbjára a mennyekben. Magasan minden fejedelemség és hatalmasság és erő és uraság és minden név fölé, mely neveztetik nemcsak e világonhanem a következendőben is:               és mindeneket vetett az Ő lábai alá, és Őt tette mindeneknek fölötte a Gyülekezetnek fejévé, mely az Ő Testeteljessége Őnéki, aki mindeneket betölt mindenekkelEFÉZUS 1,20–23.
A Gyülekezet az Úr Jézus Krisztus Teste. Mi vagyunk a Krisztus Teste. Ami ezt a kérdést illeti: Hol vannak a lábak? A fejen, vagy pedig a testen? Természetesen, a testen.
Nézzük meg újra a mai szöveget.
Ez írja le, hogy hatalmi helyünket tekintve hol ülünk mi. Isten mindent Krisztus lába alá vetett. Krisztus lábai az Ő Testén vannak. Ezért, mindenek a mi lábaink alá lettek vetve. Miről beszél Pál, amikor azt mondja: „mindenek”? A fejedelemségekről, a hatalmasságokról, az erőkről és az uraságokról. Más szóval, az ellenség minden ereje a mi lábaink alatt van! Valaki azt mondta: ha valamit közölni akarunk a sátánnal, akkor azt a cipőnk talpára kell írnunk!
Megvallás: Isten a Krisztussal együtt megelevenített engem. Isten Ővele együtt feltámasztott engem. Isten a Krisztussal együtt ültetett engem a mennyekbe. Ahogy a földön járok, együtt munkálkodván Istennel az Ő tervének végrehajtásában, hatalmi helyemet tekintve, én az Atya jobbján ülök.

Mindennap az Ige fényében- ERŐS VÁR

Andrew Kuyvenhoven- ERŐS VÁR

A mai napon olvasandó igeszakasz: Zsolt 46

1 A karmesternek: Kórah fiaié. Ének magas hangra.
2 Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban.
3 Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe;
4 ha háborognak és tajtékoznak is vizei, és tombolásától megrendülnek a hegyek. (Szela.)
5 Egy folyam ágai örvendeztetik Isten városát, A Felségesnek szent hajlékait.
6 Isten van benne, nem inog meg, megsegíti Isten reggelre kelve.
7 Népek háborognak, országok inognak, ha az ÚR mennydörög, megretten a föld.
8 A Seregek URa velünk van, Jákób Istene a mi várunk. (Szela.)
9 Jöjjetek, lássátok az ÚR tetteit, aki bámulatos dolgokat művel a földön. 10 Háborúkat szüntet meg a föld kerekségén, íjat tör össze, lándzsát tördel szét, harci kocsikat éget el.
11 Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld.
12 A Seregek URa velünk van, Jákób Istene a mi várunk. (Szela.) 
 
"Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban." (Zsolt 46,2)  




2016. április 20., szerda

Joyce Meyer-szolgálatáról

Joyce Meyer a világ egyik vezető és gyakorlati Biblia tanítója. A New York Times nagy sikerű szerzője, bestseller könyvei emberek millióit segítette megtalálni a reményt és gyógyulást Jézus Krisztus által. Bibliatanító és szerző.
Joyce a férjével, Dave-el több mint 40 éve házasok és 4 felnőtt gyermekük van. Otthonuk a Missouri állambeli St. Louis-ban van. Teológiából doktorált a Life Chistian University-n, tiszteletbeli doktorátust kapott az Oral Roberts Egyetemen.
A Joyce Meyer Ministries-en keresztül több száz témakörben tanít, több mint 80 könyv szerzője és évente kb 15 konferencia vezetője. A világon ezidáig több mint 12 milliós példányszámban keltek el a könyvei és csupán 2007-ben több mint 3,2 millió példányt adtak el. Joyce tévé és rádió programja, potenciálisan 3 milliárd emberhez jut el. A programok a nap bármelyik szakaszában elérhetők.

A Joyce Meyer Ministries Isten által rendelt megbízása: hatással lenni a világra. Arra vagyunk elhívva, hogy bemutassuk az Evangéliumot az elveszetteknek, tanítványokká tegyük a nemzeteket, ételt adjunk az éhezőknek, ruházzuk a szegényeket, szolgáljunk az időseknek, özvegyeknek, árváknak és látogassuk a fogságban levőket. Isten azt kéri tőlünk, hogy tanítsuk az embereket, hogyan alkalmazzák a bibliai igazságokat életük minden területére és bátorítsuk a keresztényeket, hogy hatással legyenek a körülöttük élő emberekre.

Prófétálás 1. rész

Naivitás, szkepticizmus és érettség
Amikor hívővé válunk és felfedezzük azt a csodálatos élményt, hogy Isten Szelleme lakozást vett bennünk és belül – a szívünkben, a lelkiismeretünkben – szól hozzánk, egy új világ nyílik ki előttünk, a „karizmák” világa.



Isten Szelleme tanít, vezet, kijelentéseket ad. Hol gondolatok, hol érzések, néha próféciák, látomások vagy álmok formájában szól hozzánk. Ennek az új világnak a felfedezése csodálatos pillanatokat szerez, és fontos döntéseket alapoz meg, amelyek elmélyítik a hívő életünket és segítenek nekünk abban, hogy Krisztusban növekedjünk. A Szellem-keresztség egy újabb mérföldkő ezen az úton, amit egy új imanyelv és más szólás-ajándékok kísérnek, és megtanítanak bennünket együttműködni az Úr Szellemével. Ez azonban nem az út vége, hanem az eleje. Sokan megrekednek abban, hogy az ilyenkor megtapasztalt érzéseket és élményeket keressék vagy elhiggyék magukról, hogy minden gondolat és érzés, minden ötlet és megérzés csakis a Szentlélektől lehet bennük. Akik megrekednek a naivitásnak ezen a szintjén, amolyan „széllel-bélelt” keresztények lesznek, aki csaponganak, kiszámíthatatlanok, állhatatlanok és megbízhatatlanok, sőt olyan dolgokba is elmerülnek, amelyekről a józanabbak már eleve látják, hogy szélhámosság vagy műbalhé. Ők azonban az érzést és az élményt keresik, és bármiről, ami megadja ezt nekik, hajlamosak elhinni, hogy Istentől van. Éppen ezért könnyen megtéveszthetővé és manipulálhatóvá is vállnak. Mások éppen ezt látva, vagy a saját bőrükön tapasztalva azt, hogy nem minden bizonyul valósnak, amit a Szentlélektől valónak hittek vagy gondoltak, átesnek a ló másik oldalára és szkeptikusok lesznek. Valami megbízhatóbbat, „kézzelfoghatóbbat”, biztosabbat keresnek az életük számára. Hívő ember ezt a szilárd alapot, a kősziklát, az Igében találja meg. Azonban nagyon nagy hiba volna az Igét és a szellemi megtapasztalásokat szembe állítani egymással! Éppen ezek harmóniája adja a megoldást! Ha tovább akarsz lépni a naiv állapotból, akkor az Ige lesz a legjobb barátod. A megérzések és intuíciók erősen szubjektív világában éppen az Ige józansága fog segíteni az eligazodásban.

„A gonosz emberek és ámítók pedig még tovább mennek a rosszban, tévelyegve és másokat is megtévesztve. De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.” (2Tim3,13-17)

De pusztán az Ige ismerete sem jelent megoldást, mivel Jézus éppen így figyelmezteti kora írástudóit:

„Ti azért kutatjátok az Írásokat, mert azt gondoljátok, hogy azokban van az örök életetek: pedig azok rólam tesznek bizonyságot, és mégsem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen.”
(Jn5,39-40)

Ha a Biblia halott tudás, halott betű, és nem párosul a Feltámadttal valóságosan átélt közösséggel, inkább tesz Isten ellenségévé, mint barátjává, és élet helyett a halált szolgálja. Ugyanakkor az Írások nagyon fontosak számunkra, mivel kipróbált emberek, kipróbált szavait tanulmányozhatjuk, akik hűségesen tolmácsolták Isten szavait és gondolatait a Szent Szellem inspirációjában.

„Mindenekelőtt tudnotok kell, hogy az Írás egyetlen próféciája sem ered önkényes magyarázatból, mert sohasem ember akaratából származott a prófécia, hanem a Szentlélektől indíttatva szólaltak meg az Istentől küldött emberek.” (2Pét1,20-21)

Vajon mi képezhetne ki jobban bennünket arra, hogy felismerjük magunkban a Szellem inspirálta dolgokat azoknál az Írásoknál, amelyeket ugyan így inspirált ugyanaz a Szellem? A Szentlélek érintése éppen ezért az Írásokat is megnyitja a számunkra, és érthetővé tesz egy sor dolgot, melyet addig nem értettünk vagy nem láttunk meg a Bibliában. Ezért van az, hogy az Írás olvasásakor a hívőt mindig érik új élmények, mindig kap új inspirációt. A szellemi tapasztalatok és érintések, az Ige elmélyült tanulmányozásával együtt tesznek értetté. Hiszen „automatikusan” ki fogjuk szelektálni azokat az érzéseket, ötleteket, gondolatokat, álmokat, intuitív megérzéseket, amelyek ellenkeznek az Igével vagy az igei elvekkel. Így válunk éretté arra, hogy egyre nagyobb biztonsággal ismerjük ki magunkat a lelkünk és szellemünk belső világában, hogy a „fecsegő felszín” helyett a „mélybe” lássunk, oda, ahol a szellemünk Isten Szent Szellemével egyesülve vezet a hitünk segítségével. Ezen az úton a szellemi tapasztalatok és az Ige mélyebb megismerése egymást erősítő folyamatok lesznek. A személyes kijelentések új kapukat nyitnak meg az Ige mélyebb rétegeibe, jobb megértéshez. Az Igéből nyert új látások pedig inspirálni fognak arra, hogy még szorosabb lehessen a személyes, szellemi kapcsolatunk az Úrral.

Nem véletlen, hogy a Jelenések könyvében az újszövetségi gyülekezeteket a Menóra, a hétágú mécstartó jelképezi. A Jelenések azt is bemutatja, hogy a hét olajmécses a Szent Szellem teljességének a képe, „amely az egész világra el lett küldve” (Jel 4,5 v.ö. 5,6). Ezt a hét mécsest azonban egy hétágú mécstartó tartja a helyén. A Menóra leírása Mózes 2. könyve 25. és 37. fejezetében olvasható. Ebből kiderül, hogy a hét ágat összesen 66 mandula rüggyel, bimbóval és virággal kellett díszíteni. A mandula onnan kapta héber nevét (őrfa), hogy a telet követően elsőnek borul virágba. Isten pedig azt mutatta meg Jeremiás prófétának, hogy ez annak a szimbóluma, hogy Isten is „őrködik” a kijelentései felett és siet az ígéreteit beteljesíteni:

„Majd így szólt hozzám az ÚR igéje: Mit látsz, Jeremiás? Ezt feleltem: Mandulavesszőt látok.
Az ÚR pedig ezt mondta nekem: Jól látod, mert gondom van rá, hogy igémet beteljesítsem.” (1,11).
A mandula Isten Igéjének, ígéreteinek szimbóluma. A kijelentés is így érkezik hozzánk: rügy, bimbó, virág: ahogy a prófécia halad előre, úgy bomlik ki egyre részletesebben Isten terve. A menóra tehát két részből áll, a Szellem működését jelentő mécsesekből és a mécstartóból, amelyen szép rendben sorakoznak a kijelentés mandulavirágai. Ilyen az egyház, az érett hívő: az Ige ismerete és a Szellem világossága szép rendben, együtt. A cél az, hogy mind a hét mécses égjen, és minden ágon - a rügytől a virágig - szép rendben nyíljon az Isten ismerete.

Görbicz Tamás-

Hozzászólások:

Thomas Pastor Az Ige tanulmányozáskor általában van egy alapvető gyülekezeti tanítási háttér, mely véleményem szerint rányomja a bélyegét (akár pozitív, akár "negatív" módon) az elmélkedésre. Számomra a kardinális kérdés az, hogy valaha itt a földön eljut-e arra az Úr egyháza, hogy az Igék értelmezésében viszonylagos egység legyen, vagy a Krisztus visszajöveteléig marad az én értelmezésem az Úrtól van szituáció,s az ebből fakadó testvéri megítélés, rosszabb esetben kárhoztatás...?

Zsoltárok 31:20

"Mily bőséges a te jóságod, a melyet fentartasz a téged félőknek, és megbizonyítasz a te benned bízókon az emberek fiai előtt." (Zsolt. 31:20)





Áldalak Uram! Kegyelmed sokasága bőségesen kiárad a Téged szeretőkre! Mert szereted Uram a tiéidet, akik Tebenned bízunk! Minden napon körülveszel bennünket féltő szereteteddel, a velünk és bennünk lévő drága Szent Szellemed és az igéid által kapunk bölcsességet, angyalaidnak parancsolsz felőlünk, akik védelmeznek és segítenek bennünket, Jézus Neve csodálatos fegyverünk és a Szent Vér oltalma hatalmas páncél, áthatolhatatlan az ellenség erejének. Áldott légy Uram és Istenem, szerető mennyei Édesatyám. Ámen.

Prófétai Áhítatok-04.20.


APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:
Fontos, hogy elfoglald a helyed a Szellemben, hogy a létezésed következő fázisába léphess. Az elhelyezkedés létfontosságú ahhoz, hogy készen állj és előrehaladj. Szilárdítsd meg magadat a Velem való jó kapcsolatban, és engedd, hogy megadjam neked a kellő bölcsességet és ismeretet, hogy tudhasd, hol vagy most és hová tartasz, mondja az Úr. János 15:4 "Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Mint a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, csak ha a szőlőtőkében marad; úgy ti sem, csak ha énbennem maradtok."
 
Prófétai Napló - Országh György

Zsoltárok 119,41-44

Teljesedjék be rajtam kegyelmed, Uram, és megígért szabadításod, hogy választ tudjak adni gyalázóimnak, hiszen igédben bízom. Ne vedd ki számból teljesen az igazság beszédét, mert a te döntésedre várok. Meg akarom tartani törvényedet állandóan, mindörökké.



Az Isten kegyelmében való teljes reménység bontakozik ki ebben a részben. Amelynek a célja Isten megdicsőítése az Őróla való bizonyság által. Persze a gonosz, olyan, mint az árnyék, ahol megjelenik Isten, nyomban felüti a fejét diaboló is, aki nem szereti az Istent, aki zűrzavart, veszekedést és félreértést hoz az emberek között. Még az élő hitű emberek között is. Vajon mi a célja a mi bizonyságtételünknek? – hangzik a vád. Isten dicsősége, vagy a mi dicsőségünk? Pl. ha elmesélem mi az, amit tett Isten az én életemben, akkor az, kinek a dicsősége? Istené vagy emberé? Persze, hogy Istené, mert ember nem tud életet átformáló „csodát”, változást hozni. Mert a változás az a csoda, mely meghaladja képességeinket. Ez az én válaszom. És, hogyha még valaki, azt akarja mondani, hogy mit büszkélkedsz, akkor bátran el tudom mondani, hogy én NEM magammal, hanem Istennel dicsekszem. „hogy választ tudjak adni gyalázóimnak, hiszen igédben bízom.”[1]
[1] Magyar Biblia Társulat 2004; Biblia, Zsolt 119, 42

REINHARD BONNKE-A Szent Szellem keresztsége


A Szent Szellem keresztsége egy állandó és totális forradalmat idézett elő az egyház szellemi életében. A Szellem minden emberre való kiáradása a lehető legnagyobb szellemi változást hozta el. Eljövetelének bizonyítéka egy jelajándék: a nyelveken szólás volt. 
Ebből tudták meg, hogy megkapták az erőt, a Szent Szellem beléjük áradt, és soha nem kérték újra. 
Az apostolok mindnyájan ugyanazt a jelet kapták: „...és kezdének szólni más nyelveken, amint a Lélek adta nékik szólniuk” (ApCsel 2:4). 
Nincs más erő a Szent Szellemen kívül. Ma sincs más. 
Hiszed ezt? 
REINHARD BONNKE

REINHARD BONNKE-Fiatal koromban


Fiatal koromban, mikor már Afrikában éltem, Isten feltette nekem a kérdést, hogy mit akarok. 
Ma úgy gondolom, hogy ezt azért kérdezte, hogy lássam, azt szeretném-e, amit Ő. Természetesen tudtam, hogy mit szeretnék: lelkeket látni üdvözülni. 
Mivel ismerte a szívemet, lehetőséget adott arra, hogy válasszak. 
Sorsdöntő pillanat volt. 
Azt válaszoltam: „Uram, nem dollármilliókat kérek, hanem lelkek millióit”. 
Azonnal jött a válasz a mennyből: „Kiüresíted a poklot, hogy benépesítsd a mennyet a Golgota képviseletében!” 
Az ezt követő években sok tízmillió drága lelket láthattam megtérni. 
Bárcsak a te szívedet is felgerjesztené ez! 
REINHARD BONNKE-

Reggeli dicséret- Gedeon jelkérése

„És monda Gedeon az Istennek: 
Ha csakugyan az én kezem által akarod megszabadítani Izráelt, amiképpen mondottad, Íme egy fürt gyapjat teszek a szérűre, és ha csak maga a gyapjú lesz harmatos, míg az egész föld száraz leénd: erről megtudom, hogy valóban az én kezem által szabadítod meg Izráelt, amint mondottad. És úgy lőn. Mert mikor másnap reggel felkelt, és megszorítá a gyapjat, harmatot facsart ki a gyapjúból, egy tele csésze vizet. És monda Gedeon az Istennek: Ne gerjedjen fel a te haragod én ellenem, hogy még egyszer szólok. Hadd tegyek kísérletet, kérlek, még egyszer e gyapjúval. Legyen, kérlek, szárazság csak a gyapjún, és harmat az egész földön. És úgy cselekedék Isten azon az éjszakán, és lőn szárazság csak magán a gyapjún, míg az egész földön harmat lőn.”
(Bírák könyve 6. fejezet 36-40.vers)

A Bibliában a jelkérés általában a hitetlenkedéssel kapcsolódik össze, amint például a mai szakaszból is kiderül. 
Hiszen az angyal oly világosan kijelentette Gedeonnak Isten tervét, mire ő újabb és újabb megerősítő jelet várt.
De ugyanígy voltak a farízeusok és az írástudók is Jézussal kapcsolatban. Mert bár egyértelmű volt számukra, a tanítás, a gyógyítás, a messiási csodák alapján, „hogy Istentől jöttél tanítóul” (Ján.3:2); ám ennek ellenére még több jelet akartak látni, amire Jézus azt felelte: „E gonosz és parázna nemzetség jelt kíván látni; és nem adatik jel néki, hanemha Jónás prófétának jele.” (Máté 12:38-40)

De a tanítványok sem voltak különbek. Kortársaikhoz hasonlóan ők is a földi békekirályság jeleit lesték. Majd mikor Jézus megjövendölte nekik a Templom pusztulását, akkor is a jelek felől kérdezgették. Hát igen, ahogy Pál is írja: „a zsidók jelet kívánnak…” (1Kor.1:22).

S mi a helyzet ma? Mikor „a bizonyságoknak ily nagy fellege vesz körül bennünket”. Bizony, sokszor előfordul velünk is, hogy bár oly világos Isten terve minket illetően, oly egyértelműek az Örökkévaló törvényei, elvárásai, az hogy a történelem záró eseményei idején élünk, mégis Gedeonhoz hasonlóan kishitűségből (?), önfejűségből (?), újabb és újabb megerősítést várunk.

Isten azonban előre figyelmeztet, hogy milyen veszélynek teszi ki magát az, aki a jelekre fókuszál. Többször olvashatjuk, hogy az utolsó napokban Sátán nagy jeleket tesz, annyira, hogy elhitesse a választottakat is. (Máté 24:24; Jel.13:13; 16:14)

Ezzel szemben Megváltónk figyelmünket a jelek kereséséről a személyes felkészülésre (Máté 24:44), a mások áldását szolgáló életre (Máté 25), és a jeleknél sokkal biztosabb prófétai szóra irányítja „amelyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét helyen világító szövétnekre, míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben” (2Pét.1:19).

Napi Áhitat-Betekintés a kulisszák mögé

Olvasmány: Mt 17,1–13


Adj hálát az Égnek, ha már gyakrabban felismered az eseményekben Istent!
„Hat nap múlva Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és testvérét, Jánost, és felvitte őket külön egy magas hegyre.  És szemük láttára elváltozott: arca fénylett, mint a nap, ruhája pedig fehéren ragyogott, mint a fény.  És íme, megjelent előttük Mózes és Illés, és beszélgettek Jézussal.  Péter ekkor megszólalt, és ezt mondta Jézusnak: „Uram, jó nekünk itt lennünk. Ha akarod, készítek itt három sátrat: egyet neked, egyet Mózesnek és egyet Illésnek.”  Még beszélt, amikor íme, fényes felhő árnyékolta be őket, és hang hallatszott a felhőből: „Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm, reá hallgassatok!”  Amikor a tanítványok ezt hallották, arcra borultak, és nagy félelem fogta el őket.  Ekkor Jézus odament, megérintette őket, és így szólt hozzájuk: „Keljetek fel, és ne féljetek!”  Amikor föltekintettek, senkit sem láttak, csak Jézust egyedül.  Miközben jöttek lefelé a hegyről, megparancsolta nekik Jézus: „Senkinek se mondjátok el ezt a látomást, amíg fel nem támad az Emberfia a halottak közül.”  Erre megkérdezték tőle tanítványai: „Miért mondják akkor az írástudók, hogy Illésnek kell előbb eljönnie?”  Ő így válaszolt: „Illés valóban eljön, és helyreállít mindent.  Mondom nektek, hogy Illés már eljött, de nem ismerték fel, hanem azt tették vele, amit csak akartak: így fog szenvedni tőlük az Emberfia is.”  Ekkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról beszélt nekik.”

Magyarázat

Jézus egy különleges ajándékot készített három legjobb barátjának, Péternek, Jakabnak és Jánosnak. Miután felvitte őket egy hegyre, elváltozott előttük, és megjelent számukra dicsőségben. A tanítványok eddig is szembesülhettek már Jézus természetfeletti hatalmával, hiszen hallották beszédeit, látták csodáit, de most ismét egy új dolgot láthatnak meg belőle.
Miért tette ezt velük Jézus? Nagy titok, de szerintem azért, mert Jézus nagyon közel akarja engedni magához ezt a három embert. Nem akar titkolózni előttük, teljesen ki szeretné jelenteni magát számukra.
Jézus megismerésében vannak fokozatok. Természetesen nem ismerhetjük meg őt tökéletesen, ahogy egy másik embert sem. De ha közel állunk hozzá, ha szeretjük őt, és kutatjuk, akkor ő kész arra, hogy újabb és újabb kijelentéseket adjon magáról. Még jobban és még mélyebben megismerhetjük őt, de csak azok, akik nem csak távolról szeretnénk követni őt.
Testvérem, van-e vágy a szívedben, hogy Jézust jobban megismerd, hogy meglásd az ő hatalmát, dicsőségét, szeretetét, vagy megelégszel eddigi tapasztalataiddal, felismeréseiddel?
(Merényi Zoltán)

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja -A küszöbnél

"De azok unszolták és kérték: „Maradj velünk, mert esteledik...!" Bement hát, hogy velük maradjon. "(Lk 24,29)



A két emmausi férfi megérkezett a falujába. Véget ért az a csodálatos bibliaóra, amelyet Jézus tartott nekik, megmagyarázva útközben a róla szóló próféciákat. Most ott állnak a házuk bejáratánál, Jézus pedig készül továbbmenni. S akkor kezdték őt unszolni, és behívták magukhoz.

Ez a mozzanat hiányzik sok Jézust kereső ember magatartásából. Sokan vannak, akik szívesen meghallgatnak egy-két róla szóló prédikációt, elolvasnak néhány ilyen témájú könyvet, még hívőkkel is örömmel beszélgetnek, de aztán az egész emlékké válik, alkalmi találkozás volt, nem hívják be Jézust határozottan az életükbe, hogy együtt éljenek vele.

Jézus szavai megmozgatták az emmausiak érzelmeit, később mondták: „Nem hevült-e a szívünk, amíg beszélt hozzánk az úton..." Derengeni kezdett az értelmük számára is sok igazság: „amikor feltárta előttünk az Írásokat". De az akaratuk most mozdult meg, amikor szinte erőszakosan behívták őt magukhoz. Ezt követően ismerték fel, és ez változtatta meg azután egész életüket.

Jézus a házukig kéretlenül ment. Van azonban egy pont, ahonnan csak akkor marad velünk, ha ezt kérjük. Ő nem erőszakolja rá magát senkire. Mellénk szegődik csüggedésünkben, elmond magáról sok mindent, de ezt nekünk kell kérnünk: maradj velünk! Így egy örökkévalóságra közösségbe kerülünk vele, és ez az üdvösség.

Még nem tudták pontosan, kit hívnak be, csak sejtették, hogy ő hiányzik az életükből. Mi már tudjuk, ki Jézus, és mit jelent a vele való közösség itt a földön és majd a mennyben is. Ő nem kéreti magát, de egyszer ki kell mondanunk teljes komolysággal, ha az üdvösséget akarjuk: maradj velünk!

KENNETH COPELAND -Mondd el a jó hírt

Minthogy az Isten volt az, aki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek Igéjét.– 2 Korinthus 5:19



Nagyon kevés újjá nem született ember hallotta valójában az evangéliumot – a jó hírt – manapság. Miért? Mert túl sok keresztény van azzal elfoglalva, hogy azt hirdesse a világnak, Isten haragszik rájuk, és az emberek milyen rosszak. Egyesek ezt jó hírnek nevezik – pedig nem az! És nem ilyen dolgok hirdetésére küldött el minket Isten.

Ő a békéltetés Igéjét bízta ránk!

Azért küldött bennünket, hogy elmondjuk a jó hírt: Isten visszaállította a harmóniát és közösséget Önmaga és az ember között. Minden ember között. Ez nem csak a hívőkre vonatkozik. Nem csak a gyülekezetedbe járó hívőkre, hanem mindenkire!

Ez így van. Isten a legelvetemültebb bűnöst is éppúgy megbékéltette magával, mint téged. Nézzük meg a Róma 5:10-et, és megérted, hogyan értem ezt. Így szól a vers: „mikor ellenségei voltunk, meg lettünk békéltetve Istennel az Ő Fiának halála által.1”

Meg lettünk békéltetve. Ez múlt idő. Isten már helyreállította a közösséget Önmaga és a világ között. Akkor tette ezt, amikor nem volt a földön senki Jézuson kívül, aki hitt az újjászületésben. Akkor tette ezt, amikor még az egész világ bűnben élt.

Jézus halála és feltámadása által Isten minden férfit, nőt és gyermeket megtisztított; megbocsátott nekünk, és helyreállított minket a Vele való közösségbe. Most annyit kell tennünk mindannyiunknak, hogy elfogadjuk a jó hírt.

Ez az a jó hír, az az Ige, amit Isten adott nekünk. Ezt kell megosztanunk az elveszettekkel. Ha megtesszük, szinte garantálni tudom, hogy nem lesznek sokáig elveszettek!

 Igei olvasmány:  2 Korinthus 5:10-21

10. Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék a szerint, a miket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt.
  11. Ismervén tehát az Úrnak félelmét, embereket térítünk, Isten előtt pedig nyilván vagyunk; reménylem azonban, hogy a ti lelkiesméretetek előtt is nyilván vagyunk.
  12. Mert nem ajánljuk ismét magunkat néktek, hanem alkalmat adunk ti néktek a velünk való dicsekedésre, hogy legyen mit felelnetek a színből és nem szívből dicsekedőknek.
  13. Ha azért bolondok vagyunk, Istenért; ha eszesek vagyunk, érettetek van az.
  14. Mert a Krisztusnak szerelme szorongat minket,
  15. Úgy vélekedvén, hogy ha egy meghalt mindenkiért, tehát mindazok meghaltak; és azért halt meg mindenkiért, hogy a kik élnek, ezután ne magoknak éljenek, hanem annak, a ki érettök meghalt és feltámasztatott.
  16. Azért mi ezentúl senkit sem ismerünk test szerint; sőt ha ismertük is Krisztust test szerint, de már többé nem ismerjük.
  17. Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden.
  18. Mindez pedig Istentől van, a ki minket magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és a ki nékünk adta a békéltetés szolgálatát;
  19. Minthogy az Isten volt az, a ki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek ígéjét.
  20. Krisztusért járván tehát követségben, mintha Isten kérne mi általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel.
  21. Mert azt, a ki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk ő benne.


Kenneth E. Hagin-A fegyverzet

Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunkhanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság szellemei ellen, melyek a magasságban vannak. —EFÉZUS 6,12.
Elhívásunk van arra, hogy megkötözzük a láthatatlan erőket. Hatalmunk van az ördög és a gonosz szellemek felett, nincs viszont hatalmunk az emberek felett, az ő akaratuk felett.
Évekkel ezelőtt egy pásztor barátom elkísért Forth Worth-ből egy kaliforniai összejövetelre. Cukorbeteg volt, és minden reggel ellenőriznie kellett a vizelete cukortartalmát, hogy megtudja, mennyi inzulinra van szüksége aznap. Ahogy elindultunk Kalifornia felé, azt mondtam neki: „Amíg velem leszel, nem találsz semmi cukrot.” Úgy nézett rám, mint aki nem hiszi, de az alatt a majdnem két hét alatt, amíg velem volt, sohasem talált cukrot a vizsgálatok során, bár tortát, meg süteményt is evett. Később elmondta, hogy három nappal a hazaérkezése után talált újra cukrot a vizeletében. Miért? Én hatalmat gyakoroltam az ő betegsége felett. Uraltam a láthatatlan erőket, de nem volt hatalmam az ő saját akarata felett. Amíg velem volt és ez a láthatatlan erő az én jelenlétemben volt, ellenőrzésem alatt tartottam. Megpróbáltam meggyőzni, hogy ő is meg tudja tenni ugyanezt, de ő arra számított, hogy a betegség visszajön, és úgy is történt.
Megvallás: (Megvallással vedd fel a fegyverzetet.) Előállok, körülövezvén derekamat igazsággal…”, és így tovább.

Isten asztaláról-Tanítványai közül sokan

Varga László-
"Tanítványai közül sokan ... így szóltak: Kemény beszéd ez: ki hallgathatja őt? ...Sokan visszavonultak és nem jártak vele többé. Jézus ekkor megkérdezte a tizenkettőtől: Vajon ti is el akartok menni? Simon Péter így felelt: Uram, kihez mennénk? Örök élet beszéde van nálad. És mi hisszük és tudjuk, hogy te vagy az Istennek Szentje."  (János 6,60.66-69)

Sokan indultak Jézus után, amikor a négyezret kenyérrel és hallal jóllakatta. De amikor örök életről, engedelmességről, a lélek dolgairól, és főleg amikor a bűnökről beszélt, az már nem tetszett. Képzeljük el: a tömeg megsértve, dühösen távozik. Nem marad ott más, csak a tizenkettő. Jézus nekik is felajánlja: mehetnek, senkit nem tart vissza erővel. Péter, talán karját összefonva, némán nézi a távozó tömeget. Jézus szavára egyszerűen felel: Nincs hova mennünk. Te vagy az élő Isten Fia. Nálad van az örök élet. Maradunk. Mintha ma mondaná. Hatalmas tömegek rohannak el az egyháztól. Hova? Az ateizmus sivárságába, a babona idétlenségeibe vagy a kábítószerek kábulatába? Hol van ma olyan szó, olyan gondolat, olyan remény, ami megnyugvást adhatna? Belerohanni a vad tülekedésbe? Krisztus téged is enged, ha rohanni akarsz. De aki belekóstolt a Lélek adta nyugalomba és biztonságba, nem fog onnan elkívánkozni.

Uram, nincs hova mennünk. Talán elhagynánk Téged, önzésünk rávenne, hogy több kenyérért, szórakozásért, kincsekért más utat válasszunk. Ha nem ismernénk szereteted édességét. Téged megismerve látjuk a nélküled való élet rombolását és pusztulását. Nem érdemes belevágni. Itt jó, melletted. Add meg nekünk a közösség melegét, mert az gyakran hiányzik! Add, hogy találjuk meg azokat, akik hasonlóan éreznek és gondolkoznak! Igen szét vagyunk széledve, nem ismerjük eléggé egymást.
Tedd egyházunkat élő közösséggé, ahol együtt maradunk melletted, egy céllal, egy akarattal, hogy egymást erősítve tudjuk élni tanítványaid áldott életét! Ámen. 

Mindennap az Ige fényében-TÜRELMETLEN KERESZTHORDOZÓK

-Andrew Kuyvenhoven-

A mai napon olvasandó igeszakasz: Zsolt 44,18-27

18 Bár mindez ránk szakadt, nem feledtünk el téged, nem szegtük meg szövetségedet. 
19 Szívünk nem szakadt el tőled, lépteink sem tértek le ösvényedről. 
20 Pedig a sakálok tanyájára űztél minket, és a halál árnyékát borítottad ránk. 
21 Ha elfeledtük volna Istenünk nevét, és idegen istenhez emeltük volna fel kezünket, 
22 nem vette volna-e észre Isten? Hiszen ő ismeri a szívnek titkait. 
23 Miattad gyilkolnak minket naponta, vágójuhoknak tekintenek. 
24 Serkenj fel! Miért alszol, Uram? Ébredj föl, ne taszíts el végképp! 
25 Miért rejted el orcádat, miért felejted el nyomorúságunkat és ínségünket? 
26 Lelkünk a porba hanyatlott, testünk a földhöz tapadt. 
27 Siess segítségünkre! Válts meg minket irgalmadból!

"Miattad gyilkolnak minket nap mint nap, vágójuhoknak tekintenek."
(Zsolt 44,23 Róm 8,36)

Isten népe keresztet hordoz, míg dicsőségbe nem ragadtatik el. Így volt ez már az Ószövetségben is. De az Ószövetség szentjei nem tudták némán elhordozni vereségeiket. Nem voltak hajlandók elviselni egy olyan helyzetet, amelyben a gonoszok virágzanak, s az igazakkal kegyetlenül elbánnak.
Mindig voltak közöttük szenteskedő prédikátorok, akik így beszéltek: "Azért szenvedtek, mert titokban vétkeztetek. "Amikor Jóbnak mondták ezt a barátai, ő tagadta. És a 44. zsoltár énekesei sem fogadták el ezt a magyarázatot. "Nem feledtünk el téged, nem szegtük meg szövetségedet."
"Nem" - mondták - "mi nem vétkeztünk. Isten alszik." "Serkenj fel! Miért alszol, Uram? Ébredj föl, ne taszíts el végképp!"
Mi más időkben élünk, nevezetesen az Újszövetség korában. Amikor olyanokról olvasunk, akik úgy gondolták, hogy Uruk alszik, akkor a tanítványok jutnak ez eszünkbe. A tavon vihar volt, az Úr éppen aludt, és a tanítványok pánikba estek: "Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" (Mk 4,38b) Krisztus valóban aludt, de ez nem azért volt, mert semmiféle érdeklődést nem tanúsított tanítványai iránt. Alkalmat adott nekik, hogy gyakorolják hitüket.
Tudjuk, hogy az Úr jelen van, és hogy ő "nem szunnyad és nem alszik". Azt is jobban tudjuk egy kicsit, mint ószövetségi testvéreink, hogy Isten népe miért hordoz keresztet. Krisztussal együtt kell szenvednünk, ha vele együtt akarunk megdicsőülni. És jóllehet mi az ő tulajdon szavaikat alkalmazzuk jelen helyzetükre vonatkozóan ("annyira becsülnek, mint vágójuhokat"), mégis hozzátesszük, hogy "mindezekkel szemben diadalmaskodunk azáltal, aki szeret minket" (Róm 8,36-37).
Isten soha nincs távol, és soha nem alszik. A keresztet vinni kell, de már győztünk "azáltal, aki szeret minket."
Mégis Isten őrizzen meg minket attól, hogy elveszítsük a régi szentek szent türelmetlenségét. Sokáig és hangosan kell esedeznünk, hogy Isten belekezdjen végső akciójába: "Marana tha! Marana tha!"