2016. június 24., péntek

Kenneth Hagin: Isten bennem!

Nem tudjátok felfogni és megérteni, hogy ti (az egész korinthoszi gyülekezet )Isten temploma (az Ő szentélye) vagytok, és hogy Isten Szent Szelleme állandó lakozást vett bennetek (Ő otthon van bennetek, közösségben veletek mint gyülekezettel és ugyanakkor mint egyedekkel is)? (1Korinthus 3,15 ) 
 



Maga Isten az, aki miután új teremtményekké tesz minket, a testünket valóságosan az Ő otthonává teszi. Itt a földön már nem a szentek szentjében lakik, hiszen maga Isten mondja: "Avagy nem tudjátok-e, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Szellem temploma, amelyet Istentől nyertetek?" (1Kor. 6,19) Teljes tudatában kell lennünk annak, hogy mi a Szent Szellem temploma vagyunk - Isten mibennünk van! Szépen formált cirkalmas betűkkel vésve áll az egyik gyönyörű texasi templom homlokzatán az ószövetségi Ige, amely kijelenti: ez az épület Isten temploma. Ez engem mindig felbosszant, amikor arra járok. Miért? Mert ezek az emberek egy hazugságot látnak épp a gyülekezeti épületük homlokzatán. Azt mondani, hogy a templom épülete Isten háza, mert Ő ott lakik, helytelen. Isten nem egy épületben lakik. Ha arra gondolunk, hogy a templom épülete azért Isten háza, mert felajánlottuk Istennek, az úgy helyes. Vigyáznunk kell azonban, hogy ne keverjük össze a szellemi dolgokat a fizikaiakkal. Ügyelnünk kell tehát, hogy úgy jelentsük ki a szellemi dolgokat, ahogy valóban vannak. A te tested Isten háza, vagyis temploma - nem pedig az az épület, ahova istentiszteletre jársz. Emlékeztesd magad erre, és segítségedre lesz az engedelmességben és a hitedben. Ámen!

Derek Prince: A váltság a kereszten 8.


Tovább nézzük a 44. vers végét: (44) "... ő fej lesz, te pedig farok." Figyeljétek meg, hogy ez a fordítottja az áldásnak. Most az ellenség diktál. Ahányszor én máshol találom magamat, megállok és azt mondom, hogy mi a baj? Amikor azt látom, hogy most meg kell csinálnom valamit, akkor a következő percben megállok és azt mondom: "Várj egy kicsit!" Nem szabad megengedni, hogy a körülmény, vagy az idő diktáljon. Nekem kell diktálnom! Előfordul, hogy az a problémám, hogy valamit meg kell csinálnom a jövő héten, vagy holnap, vagy a jövő hónapban vagy a jövő évben, és a magam határidejére bízom magamat, és akkor konfliktus jön, diszharmónia aközött, amit én akarok csinálni, és aközött, amit Isten akar. Látom, hogy a feleségem mosolyog és azt mondja: "Végre rájöttél!" Ha úgy találod, hogy valami űz, akkor nem te vagy a fej, hanem valaki más, ez az ellenség. Ne hagyd, hogy az ellenség visszavegye a vezetést, mert te Isten gyermeke vagy! Ne engedd, hogy kimondd, hogy majd legközelebb. Most nézzük tovább: 52. vers: (52) "És megszáll téged minden városodban, míglen leomlanak a te magas és erős kőfalaid, amelyekben bízol, minden te földeden, megszáll téged minden városodban, minden te földeden, amelyet az Úr, a te Istened ad neked." Tudjátok Jézus mit mondott a Máté 18-ban? "A pokol kapui nem vesznek rajta erőt." Fel kell venni a kezdeményezést. Ne az ellenség ostromolja a gyülekezetet, hanem a gyülekezet ostromolja az ellenséget. Nekünk kell támadni a Sátán magasságait. Az is itt van, hogy a fegyverek nem testiek, hanem hatalmasak Isten által az erősségek lerontására. Ha Isten népe engedetlen, elveszíti a kezdeményezést és átkerül az ellenség kezébe. Ilyenkor az ellenség kezdi el csinálni ellenünk, amit nekünk kellene csinálni az ellenséggel. Ámen!

Derek Prince: A váltság a kereszten 7.

A másik oldala a képnek, ami nem olyan jó, az az 5Mózes 28, 15-68-ban van, és nem tévedek amikor azt mondom, hogy ez a rész átok.
(15) "Ha pedig nem hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, hogy megtartsad és teljesítsed minden parancsolatát és rendelését, amelyeket én parancsolok ma neked: reád jönnek mind ez átkok, és megteljesednek rajtad." Tehát átkok fognak beteljesedni rajtad, és nem számít, hogy milyen messzire mész el, Isten útján az átkok még gyorsabban haladnak.
(16-18) "Átkozott leszel a városban, és átkozott a mezőn. Átkozott lesz a te kosarad és a te sütőteknőd."
Átkozott lesz a te méhednek gyümölcse és a te földednek gyümölcse, a te teheneidnek fajzása és a te juhaidnak ellése. " A terméketlenség része az átoknak szellemileg és fizikailag is.
(20-21) "Bocsát az Úr tereád átkot, bomlást és romlást mindenben, amit kezdesz vagy cselekszel, mígnem eltöröltetsz és míglen gyorsasággal elveszel a te cselekedeteidnek gonoszsága miatt, amelyekkel elhagytál engem. Hozzád ragasztja az Úr a döghalált, míglen elemészt téged arról a földről, amelyre bemész, hogy bírjad azt." Jegyezzétek meg, hogy a döghalál része az átoknak.
(22) "Megver téged az Úr szárazbetegséggel, hidegleléssel, gyullasztó és izzasztó betegséggel, aszállyal, szárazsággal és ragyával, és üldöznek téged, mígnem elveszel." Izzasztó betegség: malária a modern héberben.
(25) "Az Úr megszalaszt téged a te ellenségeid előtt, egy úton mész ki őreá, és hét úton futsz előtte, és a föld minden országának rettentésére leszel. Nem tudsz megállni az ellened irányuló erők előtt.
(27) "Megver téged az Isten Egyiptomnak fekélyével, és süllyel, varral, viszketegséggel, amelyekből ki nem gyógyíttatsz." Tehát ez az átok: karbunkulusok, bőrbetegség, fekély, kiütések, süly, a daganatok másképpen. Egyszer imádkoztam egy emberért, 46 éves volt és születése óta viszketegségben szenvedett és nem tudta megállni, hogy ne vakarózzon. Én megátkoztam ezt a betegséget, és először életemben megtudtam, hogy mit jelent vakarózni, ami ugye egy kis dolog. De ha negyven év után szűnik meg, akkor az nagy megkönnyebbülés.
(28) "Megver téged az Úr tébolyodással, vaksággal s elmezavarodással." A tébolyodás vagy más néven őrültség, elmebetegség átok. A vakság is átok, az elmezavarodás is átok, utóbbit a tudomány úgy hívja, hogy idegösszeroppanás.
(29) "És tapogatni fogsz délben, amint tapogat a vak a sötétségben, és szerencsétlen leszel a te útjaidban, sőt elnyomott és kifosztott leszel minden időben, és nem lesz, aki megszabadítson." A szerencsétlenség átokra utal. Az elnyomás is az átok része. Hány keresztény él elnyomás alatt? Ha elnyomás alatt vagy, akkor csüggedés van rajtad, ez is az átok része. Kifosztott leszel, becsapnak, az örökségedből kiforgatnak. Egy kicsit tovább haladva, a 33. vers végén:
(33-35) "...sőt elnyomott és megnyomorított leszel minden időben, melyeket látnak szemeid. És megtébolyodsz a látványtól, amelyet látni fognak a szemeid. Megver téged az Úr gonosz kelésekkel a te térdeiden és combjaidon, amelyekből ki nem gyógyíttathatsz, talpadtól fogva a koponyádig." Minden bőrbaj az átoknak különleges része. Kicsit továbbmegyünk.
(41) "Fiakat és leányokat nemzesz, de nem lesznek a tiéid, mert fogságra jutnak." Vajon nem a modern Amerikának az átka ez? Hány nyugat-amerikai fiatalember élvezi gyermekeit? Nagyon-nagyon kevés. Több probléma van, mint amennyi áldás a modern Amerikában. Mi a probléma? Az engedetlen szülők. Soha nem a gyerekkel kezdődik. Ha elolvassuk az 5Mózes 28,11-et, ha engedelmeskedünk Istennek, akkor az életünkben megvalósul "a menny a földön". Ha ez nincs meg, akkor az ok: "engedetlenség". Egyetlen egyszerű szó ez. Ámen!

Derek Prince: A váltság a kereszten 6.


Az 1. Zsoltárban azt mondja a szerző: minden munkájában jó szerencsés lesz. Ez minden hívőre szól, aki betölti a feltételeket. Nem különleges ószövetségi szereplőről van szó, amikor ezt olvassuk: Zsoltár 1,1-3: "Boldog ember az, aki nem jár gonoszok tanácsán, bűnösök útján meg nem áll, és csúfolódók székében nem ül. Hanem az Úr törvényében van gyönyörűsége, és az Ő törvényéről gondolkodik éjjel és nappal. És olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa, amely idejekorán megadja gyümölcsét, és levele nem hervad el, és minden munkájában jó szerencsés lesz." Tehát ez nem hagy semmilyen hiányt. Elég egyszerű, hogy elhiggyem. 5Mózes 28,9: "Az Úr felkészít magának szent néppé, amiképpen megesküdött neked, ha megtartod az Úrnak, a Te Istenednek a parancsolatait, és az Ő útjain jársz." A szentség része az Úr áldásának, azt jelenti, hogy el van választva az ember. Nem él Egyiptomban, egy más területen, nem ott, ahol a legyek, nem ott, ahol a sötétség, a betegség, oda ezek nem jöhetnek, ahol az áldott ember él." 10. vers: "És megérti majd a földnek minden népe, hogy az Úrnak nevéről neveztetel, és félnek tőled." Ha keresztények vagyunk, akkor nekünk azt kell bemutatnunk, hogy Jézus Krisztus nevéről neveztetünk, hogy megéri kereszténynek lenni. Nekünk reklámoznunk kell az Urat, ahogyan élünk az áldásokkal. Az embereket iriggyé kell tenni arra, amink van. Pál azt mondta a pogány keresztényeknek, hogy megpróbállak felrázni benneteket, hogy élvezzétek Isten áldását, hogy az én zsidó testvéreimet elcsábítsátok. 19 századon keresztül nagyon kevés olyat láttak a zsidók, amire irigyek lehettek volna. Most kezdünk bemutatni valamit abból, amit Isten tett értünk. 5Mózes 28, 11-13: "És bövölködővé tesz téged az Úr minden jóban: a te méhednek gyümölcsében, a te barmodnak gyümölcsében és a te földednek gyümölcsében, azon a földön, amely felöl megesküdött az Úr a te atyáidnak, hogy neked adja azt. (Nemcsak egy egyszerű megelégedettség.) Megnyitja neked az Úr az ő drága kincses házát, az eget, hogy esőt adjon a te földednek alkalmas időben, és megáldja kezednek minden munkáját, és kölcsönt adsz sok népnek, te pedig nem veszel kölcsön. (Ha ez nem csodálatos, akkor nem tudom mi az!) És fejjé tesz téged az Úr és nem farokká, és mindinkább feljebbvaló leszel és nem alábbvaló." Hatalmas dolog van ebben. A fej a kezdeményező, a farok csak követi a fejet. Megértettem, hogy Isten népe kezdeményező kell, hogy legyen. Nem hagyhatjuk, hogy a körülmények uralkodjanak rajtunk, kezdeményezőnek kell lennünk. Egyik fő célja, amiért tanítom ezt a sorozatot, mert Isten népének legnagyobb része elveszítette a kezdeményezést. A cél az, hogy mi hozzuk a döntéseket, a világ körülöttünk forogjon. Mi vagyunk Isten céljának a középpontja. De ennek megvalósulásához ki kell mondanod valamit. Meg kell alapozni, hogy te légy a fej. Ne légy farok, ami várja, hogy mi következik, mi fog megütni, milyen probléma jön? Isten azt mondja, "ne légy farok, légy fej!" Légy a dolgok fölött és nem pedig alatta. Valaki megkérdezett egy hívőt: "Hogy vagy?" Azt válaszolta: "A körülmények alatt." A másik azt kérdezi: "De hát miért vagy te a körülmények alatt? Neked fölötte kellene járni és nem alatta." És ez az igazság. De ez akkor jön, ha hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, és nem távozol el egyetlen egy parancsolattól sem, amit parancsolt néked. Azt mondhatom, hogy egyre inkább megtanulom, hogy megtegyem azt, amit Isten mond, és nem aggodalmaskodom arról, hogy az emberek mit gondolnak, vagy az egyház hagyományai mik, hogy az emberek hogyan reagálnak. Az én épségem Istennel való engedelmességemben van és én tökéletesen védett vagyok, amikor ezt teszem. Ámen!
 

Derek Prince: A váltság a kereszten 5.


Sok Jézus Krisztusban hívő, ahelyett, hogy élvezné az áldást, ragaszkodik az átokhoz. Néha teológiájuk annyira görbe, hogy úgy is nevezik az átkot, hogy áldás. Pl. ha a betegség áldás, akkor miért gyógyíttatod magadat? Miért mész az orvoshoz, hogy megszabadulj a betegségtől? Miért? Ha ez Isten akarata, akkor miért küzdesz Isten akarata ellen? Miért kéred, hogy az orvos gyógyítson meg? Ráadásul, nemcsak te küzdesz Isten akarata ellen, hanem még az orvost is bevonod. Legyél logikus. Ha ez áldás, akkor mindenkinek kívánd ezt, és ne légy önző, add tovább, add másnak is. Az emberek nem hiszik el, hogy az egyetlen hely, ahol ilyen ostobán beszélnek, az egyház, ami szerencsétlen módon nagy kárt okoz. A Biblia abszolút világos. A betegség egyike az átok sok formájának. Nézzük meg egy pillanatra, hogy ez csak egy szempont. Ha az 5Mózes 28-at megnézzük, látjuk, hogy az első versben teljes engedelmességről szól, a másodikban elkezdi a teljes engedelmesség eredményeit felsorolni, és ez a 13-as versig folytatódik, és ezt nagyon jó olvasni. Ezek az áldások mind rád szállnak és megteljesednek rajtad. Tudjátok, olyan messzire lehet jutni, hogy nem lehet megszökni Isten áldása elől, amikor igazán engedelmes úton járunk. Magam is tapasztaltam. Amikor teljes harmóniában járok Isten akaratával, akkor elborítanak az áldások. Nem is kell imádkozni értük. Egyszerűen csak csodálkozom, hogy honnan jönnek. Nem számít, hogy 75-el utazok, az áldások 85-tel jönnek és elfognak engem. A keresztények szeretik a 23. Zsoltárt: "bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napjaiban." Tehát elborítanak az áldások, megelőznek. 5Mózes 28, 2-6: "És reád szállnak mind ezek az áldások, és megteljesednek rajtad, ha hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek a szavára. Áldott leszel a városban, és áldott leszel a mezőben. Áldott lesz a te méhednek gyümölcse és a te földednek gyümölcse, és a te barmodnak gyümölcse, a te teheneidnek fajzása és a te juhaidnak ellése. Áldott lesz a te kosarad és a te sütő tekenőd. Áldott leszel bejöttödben, és áldott leszel kimentedben." Zsoltárok 121,8: "Megőrzi az Úr a te ki és bemeneteleidet, mostantól fogva mind örökké!" Vissza az 5Mózes 28,7 verséhez: "Az Úr megszalasztja előled a te ellenségeidet, akik reád támadnak, egy úton jönnek ki reád, és hét úton futnak előled." (Tehát semmilyen ellenség nem tud megállni előtted. 8-as vers: Áldást parancsol melléd az Úr a te csűrjeidben, és mindenben amire rá teszed a kezedet, és megáld téged azon a földön, amelyet ad az Úr, a te Istened. Nemcsak megadja Isten az áldást, hanem parancsolja is! Ha Isten megparancsol valamit, akkor annak úgy kell lenni. Azt mondja az Ige a Zsoltár 33-ban, hogy parancsolt és meglett, szólt és előállott. Tehát amikor Isten parancsol melléd valamit, akkor nincs olyan erő, ami azt el tudja venni. Semmit nem tehetsz, ami nincs megáldva. Ámen!
 

Andrew Wommack: Dönts és örvendezz!

Akkor monda Mária: Magasztalja az én lelkem az Urat, és örvendez az én lelkem az én megtartó Istenemben. (Lukács 1:46-47)

 


Gábriel elmondta Máriának, hogy Erzsébet unokatestvére már a hatodik hónapja terhes, ő is csodálatos módon. Kétségkívül Mária azért ment el Erzsébethez, mert remélte, Erzsébet megérti, hogy a terhessége szexuális kapcsolat nélkül jött létre, nem érintkezett még Józseffel sem. Hogy várhatta el bárkitől, hogy elhiggye, a terhessége szexuális kapcsolat nélkül jött létre? Ezek a versek Mária teljes örömét mutatják, amit akkor érzett, amikor rokona igazolta mindazt, ami vele történt, mielőtt még bármit is mondott volna neki.

Mária már a szellemében örvendezett. Hitt Gábrielnek, megtapasztalta a Szent Szellem érintését és Jézus megfoganását. Most a lelkében is örvendezett. Ez egy nagyon fontos pillanat. Néha az emberek a hívőket az Úr felé mutatott külső érzelmeik miatt kritizálják. Azt mondják, hogy nincsenek szellemben. Az az igazság, hogy a szellemben való öröm és a lélekben való örvendezés két különböző dolog. Újjászületett szellemünk mindig birtokolja az öröm gyümölcsét, de a lelkünk csak bizonyos időszakokban örvendezik. A lélekben való öröm a mi döntésünk, és ha belegondolsz, tényleg képmutatás, ha nem emeljük fel az Urat a lelkünkben, amikor újjászületett szellemünk már örvendezik.

Az az elképzelés, hogy a Szent Szellem irányítása alatt vagyunk, amikor táncolunk, felemeljük kezeinket, vagy éppen nyelveken szólunk, sok embert visszatart ezektől a dolgoktól. Valójában szellemünk mindig örül és dicséri az Urat, és mi bármikor dicsérhetjük Őt a lelkünkkel és testünkkel, amikor csak így döntünk. Ahogy Mária, mi is eldönthetjük, hogy örvendezünk, és felemeljük Őt teljes valónkkal.

Kövesd ma a szellemed vezetését, és örvendezz a lelkedben is!

Forrás: www.awme.hu

Rodney H. Browne: Üldöztetés az Ige miatt

És mondja az Úr Isten a kígyónak: Mivelhogy ezt cselekedted, átkozott légy minden barom és minden mezei vad között; hasadon járj, és port egyél életed minden napjaiban. És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magja között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod. (1Mózes 3, 14-15) 


Az ördög gyűlöli Istent. Megpróbálta a saját trónját Isten trónja fölé magasztalni. Az ördög lázadó és tele van önteltséggel és bűnnel. Mivel gyűlöli Istent, az embert is gyűlöli -, akit Isten teremtett az Ő képmására. Megpróbálta - és sikerült is neki - bűn és engedetlenség által beszennyezni az embert és elszakítani Istentől, azonban az Úr mesteri tervvel rendelkezik, így a végén az ördög nem fogja megnyerni a háborút! Amikor az ördög megkísértette Ádámot és Évát, ők pedig ettek a gyümölcsből és vétkeztek Isten ellen, Isten azt mondta az ördögnek, hogy jön majd valaki (Jézus) - az asszony magja -, Aki a fejére fog taposni. Ezután az ördög figyelte az eseményeket és megpróbált mindenkit megölni, akiről azt gondolta, hogy ő lehet az a bizonyos Valaki. Amikor látta, hogy Ábel kiváltotta Isten tetszését, azt hitte, hogy Ábel az, és arra bujtotta fel Káint, hogy megölje saját testvérét. Az azután következő nemzedékekben tovább próbálkozott az egész emberiség elpusztításával, és különösen azokat akarta eltenni láb alól, akik kedvesek voltak Isten előtt. Amikor Jézus megszületett az ördög rájött, hogy Ő az a Valaki. Felszította a vallási vezetőket arra, hogy gyűlöljék Jézust és hogy öljék meg Őt, de fogalma sem volt arról, hogy ezzel a saját halálos ítéletét írta alá! Mindvégig az volt Isten terve, hogy Jézust keresztre feszítsék, hogy meghaljon, hogy feltámadjon, és hogy mindezzel megfossza az ördögöt a halál és a pokol kulcsaitól, valamint az ember fölött gyakorolt hatalmától. Az ördög azt gondolta, hogy megszabadulhat Jézustól, azonban azt nem sejtette, hogy Isten terve az volt, hogy még több kis "Jézust" hozzon létre! Pünkösd napján a Szent Szellem 120 hívőt betöltött erővel és Isten tüzével, és azóta is megszámlálhatatlanul sok Isten gyermekét töltötte be ugyanazzal az erővel! Ezek a hívők szerte járják a földet, prédikálják Isten Igéjének Jó Hírét és Jézus munkáját végzik. Micsoda rémálom ez az ördög számára! "Mert az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az Ő parancsolatait; az Ő parancsolatai pedig nem nehezek. Mert mindaz, ami az Istentől született, legyőzi a világot; és az a győzedelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk. Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?! (1János 5, 3-5) Mindenki, akinek szíve tele van Isten Igéjével veszélyes az ördög számára. Mindazok, akik megragadják Isten Igéjét és szívükbe rejtik azt, győztesek az ördög felett! Isten Igéje az ördög bukását jelenti! Az ördög gátat akar szabni az Igének. A Márk 4:17-ben azt olvassuk, hogy nyomorúság és háborúság támad az Ige miatt. Minden üldöztetés Isten Igéje miatt van - hogy megakadályozza és megállítsa azt. Jézus Istennek az Igéje, Aki testté lett, aki közöttünk lakozott (János 1, 1-14). Ő azért jelent meg, hogy az ördög munkáit lerontsa (ApCsel. 10,38). Az ördög üldözte Jézust. Megpróbálta bűnnel megkísérteni Őt, sikertelenül, így a következő terve az volt, hogy embereket szítson fel Jézus ellen, akik megállítják és/vagy megölik Őt. Veled és velem is ezt próbálja tenni, megpróbálja megállítani Isten hatalmas Igéjét! Isten Igéje Isten ereje. Isten Igéje hozta létre az egész teremtett világot. A Zsidókhoz írt levél 11,3-ban a következőt olvassuk: "Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy ami látható, a láthatatlanból állott elő." A Zsidókhoz írt levél 4,12-ben az áll, hogy "Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait." A Jakab 1,21-ben azt olvassuk, hogy ha Isten Igéjét a szívedben elveted és meggyökerezteted, akkor annak hatalma lesz megmenteni a lelkedet; a Róma 1,16-ban pedig az áll, hogy Krisztus evangéliuma Istennek hatalma minden hívőnek üdvösségére. Az ördög ismeri Isten Igéjének erejét, ezért az a terve, hogy elzárja az Igét és hogy megakadályozza, hogy az életet és szabadságot közvetítsen. Azok, akik teljesek Isten Igéjével és alárendelik magukat annak, ördög-legyőzők, így a gonosz támadása ezeknek a hívőknek az életében és szívében Isten Igéjére irányul. Az üldöztetés azért támad, hogy ellopja az Igazságot tőled - hogy megpróbáljon megállítani az életben és szabadságban való járásban, hogy megakadályozza azt, hogy az Igazságot megoszd másokkal és hogy meglásd, ahogy megtérnek és megszabadulnak az emberek. Ha az Igének meg cselekvője akarsz lenni, akkor üldöztetést fogsz szenvedni. Ne legyenek neheztelő érzéseid ha üldöztetel - nem a személyed ellen irányul. Isten Igéje miatt üldöznek - nem pedig azért, mert különleges vagy. Ne az emberekre figyelj vagy arra amit tesznek vagy mondanak. Ismerd fel, hogy az ördög van emögött. Ne hagyd, hogy lehúzzon az ő szintjére; ne hagyd, hogy rávegyen az ökölharcra, amelyben árnyékokat csapkodsz ahelyett, hogy az evangéliumot prédikálnád, hogy Jézus munkáját végeznéd és az ördög munkáit lerontanád; ne hagyd az ördögnek, hogy elvonja a figyelmedet Isten tervétől és céljaitól. Továbbra is hirdesd Isten Igéjét, tartsd tisztán a szívedet és a kezedet, járj szeretetben és végezd Jézus munkáját. Lehet, hogy az ördög mindent meg fog tenni, hogy megállítsa Isten Igéjét, de mindig kudarcot fog vallani. Isten Igéje örökké megmarad és győzni fog!

Kenneth Hagin : Kegyeltség!

És az Isten kegyelemre és irgalomra méltóvá tevé Dánielt az udvarmesterek fejedelme előtt. – DÁNIEL 1,9.



Semmit sem tudtam a hit megvallásáról, amikor tinédzserként üdvösséget nyertem. Mégis, a szellemem arra késztetett, hogy kimondjak bizonyos dolgokat. 
Kedvencem volt a 2Korinthus 5,17. Mindenkinek, akivel csak találkoztam, elmondtam: „Én egy új teremtés vagyok!” Erre megkérdezték: „Az meg micsoda?” Én meg elkezdtem róla prédikálni. Mire feleszméltem, egy csomó ember vett körül az utca kellős közepén! Minden reggel megvallásokat tettem iskolába menet a János 1,4 és a Dániel 1 alapján. Néha, mi diákok, az utca egész széltében mentünk. A járókelők azt hihették, hogy megbolondultam, mert útközben magyaráztam a többieknek a dolgokat. Azt mondtam nekik: „Most már értitek, ugye, hogy Dániel kegyeltséget talált az udvarmesterek fejedelme előtt (ma inkább úgy mondanánk, hogy az egyetem dékánja előtt). 
És Isten volt az, aki Dánielt kedvessé tette előtte.” Meg azt szoktam mondani Istennek: „Istenem, tegyél kedvessé engem minden tanár előtt. Köszönöm Neked, hogy ezt már meg is tetted.”
Megvallás: Istenem, tegyél engem kedvessé (például a tanárom, az osztálytársam, munkatársam, üzlettársam…) előtt. Köszönöm neked, hogy az ő jóindulata már az enyém.

KENNETH COPELAND-Ne hagyd, hogy a viszálykodás elfojtsa a növekedésedet!

Én sem szólhattam néktek, atyámfiai, mint szellemieknek, hanem mint testieknek, mint a Krisztusban kisdedeknek. Tejnek italával tápláltalak titeket, és nem kemény eledellel, mert még nem viselhettétek volna el, sőt még most sem viselhetitek el. Mert még testiek vagytok; mert amikor irigykedés, versengés és viszály van köztetek… - 1 Korinthus 3:1-3 ¹





Az irigykedés, versengés és viszálykodás a korai korinthusi gyülekezetet abba a természetes vagy testi állapotba rántotta vissza, amiben az újjászületésük előtt voltak. Annyira elfojtotta a szellemi növekedésüket, hogy nem értették azokat a dolgokat, amiket Pál apostol akart nekik tanítani.
A sátán ugyanezt a szellemet, a viszálykodás szellemét küldte közénk manapság is. Tudja, hogy az önmagával meghasonlott ház összeomlik. Azt is tudja, hogy ha a hit egységében vagyunk, akkor eljutunk „a Krisztus teljességével ékeskedő kornak mértékére” (Efézus 4:13). Ezért a viszálykodás szellemét használja a személyes életünkben, a gyülekezetben, a társadalmi és családi életünkben egyaránt. Ugyanaz a célja, ami Korinthusban volt: hogy az irigykedés, versengés és viszálykodás elfojtsa a szellemi növekedésünket.
De nem kell engednünk ennek a szellemnek. Hanem, ahogy Pál mondja, „az igazságot szólván szeretetben, mindenestől fogva növekedjünk abban, aki a fej, a Krisztusban.”
Hasonlítsd össze a két dolgot: „az igazságot szólván szeretetben” és „irigykedés, versengés és viszálykodás”. Homlokegyenest ellenkező fogalmak, nem? Nem megy mindkettő egyszerre. Ha az igazságot szólod szeretetben, akkor növekedni fogsz. Ha irigykedsz, akadékoskodsz, és viszályt szítasz, akkor a csecsemőkorba kerülsz vissza.
Ne hagyd, hogy a sátán megakadályozza a szellemi növekedésedet azáltal, hogy engedsz a viszálykodás szellemének, hanem szóld az igazságot szeretetben, és „mindenestől fogva növekedjél Őbenne!”
Igei olvasmány: Jakab 4:1-11
(¹) A King James-féle bibliafordítás alapján

Rodney H. Browne: Hogyan szabadulhatunk meg adósságainktól

Kívánatos kincs és kenet van a bölcsnek házában; a bolond ember pedig eltékozolja azt.(Példabeszédek 21,20) 


Adósság - az adósság a jelenért való fizetéssel ellop a jövőtől.
Az adósság egy szellem.
Az adósság egy következmény.
Az adósság szokás.
I. Miért lesznek az embereknek adósságaik?:
- Tudatlanság: "Elvész az én népem, mivelhogy tudomány nélkül való..." "Hóseás 4,6). A legtöbb embert nem tanították meg arra, hogy hogyan kell helyesen bánni a pénzzel. A médiának az a feladata, hogy eladjon, eladjon, eladjon, és hogy mi vegyünk, vegyünk, vegyünk. Ha nincs rá pénzed, nem baj, írd a számlához. Ha ezt megteszed, ez az elkényelmesedésedhez fog vezetni.
- Elkényelmesedés: "Hogy ne legyetek restek, hanem követői azoknak, akik hit és békességes tűrés által öröklik az ígéreteket." (Zsidók 6,12). A 'most' társadalmában élünk. Gyorséttermes társadalom vagyunk. Ezt mondjuk: "Nem várok; nem tudok várni; megtalálom a módját, hogy megkaphassam most." A legtöbb fiatal házaspár három éven belül mindenre szert tesz, amely dolgoknak a megszerzéséhez a szüleiknek egy élet kellett. (Például: ház, két autó, bútorok, nagyképernyős TV, számítógépek stb.) A különbség az, hogy a szüleik megvárták, amíg meglett a készpénzük, a fiatal párok pedig jelzálogosítanak, kölcsönkérnek, lízingelnek és megterhelnek mindent. Mindez a következők eredménye:
- Rossz tervezés: Ha valaki tervezetkészítéssel nem veti össze a bevételét a kiadásával, az valójában a saját tönkremenetelét tervezi meg anélkül hogy tudna róla. "A szorgalmatosnak igyekezete csak gyarapodásra van; valaki pedig hirtelenkedik, csak szükségre jut." (Példabeszédek 21,5).
II. Hogyan szabadulhatunk meg adósságainktól:
A következő harminc napban írj le minden kiadásodat. Ha házas vagy, külön mindketten vezessetek listát, hogy megfelelő költségvetést készíthessetek. Költségvetést kell készítened! Teljesen töltsd ki a "Minden adósság kifizetve" nyomtatványt. Vess véget mindenfajta kölcsönvevésnek, ideértve a hitelkártyákat is. Végezz rajtuk plasztikai sebészetet. Minél hamarabb abbahagyod a kölcsönkérést, annál gyorsabban megszabadulsz az adósságaidtól.
Töltsd ki a "Minden adósság kifizetve - Adósság kiszámítása" nyomtatványt. Rendszerbe gyűjtve írd le az adósságaidat a legkisebb tételtől a legnagyobbig. Itt az ideje, hogy ne kölcsönvevő, hanem kölcsönadó légy. "Megnyitja neked az Úr az Ő drága kincsesházát, az eget, hogy esőt adjon a te földednek alkalmas időben, és megáldja kezednek minden munkáját, és kölcsönt adsz sok népnek, te pedig nem veszel kölcsönt." (5Mózes 28,12) Támogasd a végidők aratását! "Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert aki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte." (Róma 13,8)

Napi áhítat-Amit atyátoktól hallottatok

Hét témája: Család – apakép
Olvasmány: Jn 8,38–40

Törekedj arra, hogy gyermekeid a valóságot lássák!



Én azt mondom, amit az én Atyámnál láttam, és ti is azt teszitek, amit a ti atyátoktól hallottatok.” Ezt mondták neki: „A mi atyánk Ábrahám.” Jézus így szólt hozzájuk: „Ha Ábrahám gyermekei volnátok, Ábrahám cselekedeteit tennétek. De ti meg akartok engem ölni, olyan valakit, aki azt az igazságot hirdettem nektek, amelyet az Istentől hallottam: Ábrahám ezt nem tette volna.”

Magyarázat

A családi kapcsolatok erősen meghatározzák azt, hogy mit gondolunk a világról, Istenről, az igazságról. Ezek a kötelékek erősíthetik vagy gyengíthetik, hogy mennyire látjuk az igazságot és a valóságot. Egy olyan hívő család, melyben csak a szigor, a fegyelem, a fenyítés, a megfelelő viselkedés a meghatározó, hamis valóságot mutat az életről, a hitről és magáról Istenről. Félrevezető az a környezet, ahol elhangzik a mondat: „Nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani” – azonban a hangsúly csak arra tevődik, hogy annak kell látszani, és nem arra, hogy annak kell lenni. A torz képzetek elhomályosítják a valóságot. Jézus szembeszállt az efféle felfogással, mert tudta, mi a valóság.
Azok a családok, azok a szülő-gyermek kapcsolatok, melyek az igazságra, az isteni valóságra épülnek, életet és helyes gondolkodást adnak. Az az apa, aki mer gyengéd lenni gyermekéhez, aki őszintén felvállalja hibáit, és következetesen szeretné nevelni fiait és lányait, sokat tesz azért, hogy gyermekei a valóságot lássák. Az az apa, aki szembe mer menni kora vallásos gondolkodásával, és valódi kapcsolatban él Urával, követendő példává válik. Törekedj arra, hogy gyermekeid a valóságot lássák benned!
(Kapitány Zsolt)

Dicsőítések-AZ ÚR ÖRÖMMEL TÖLTI BE A SZÍVEMET



 Az Úr örömmel tölti be a szívemet    
Az Õ öröme az én erőm,         
Szívem ujjong örömében, hogy dicséretét zengem,       
Ha az Úr örömöt ad nekem.
 
 

2016. június 23., csütörtök

Napi áhítat-Egy igaz apai szív

Hét témája: Család – apakép
Olvasmány: 1Kor 4,14–17

A harmonikus és kiegyensúlyozott élet mind saját, mind családod javát szolgálja! 

„Nem azért írom ezeket, hogy megszégyenítselek titeket, hanem azért, hogy intselek, mint szeretett gyermekeimet. Ha tanítómesteretek sok ezer volna is a Krisztusban, atyátok azonban nincs sok: mert az evangélium által én vagyok a ti atyátok a Krisztus Jézusban. Kérlek tehát titeket: legyetek az én követőim. Ezért küldtem el hozzátok Timóteust, aki szeretett és hű gyermekem az Úrban, aki emlékeztetni fog titeket arra: hogyan élek Krisztus Jézusban, és hogyan tanítok minden gyülekezetben.”

Magyarázat

Sokan szeretnék megmondani, hogy mit gondoljunk és hogyan éljünk. Legyen szó munkáról, családról, gyülekezetről, kikapcsolódásról vagy az élet különböző területeiről. Természetesen a lehetőség a mi kezünkben van, hogy mely hatásnak engedünk és melynek nem. Egy igazi apai szív kiegyensúlyozottságra törekszik. „Egy apát teljesen lekötötte munkája és sok elfoglaltsága. Sohasem ment el olyan sporteseményre vagy egyéb alkalmakra, amelyeken a fia részt vett. Se nem fegyelmezte, se nem bátorította őt. A fiú a középiskola vége felé kezdő védőként játszott az iskola erős rögbicsapatában. Amikor a csapat feljutott az állami bajnokságába, a fiú nagyon szerette volna, ha apja látja őt játszani. »Eljönnél péntek este a meccsre? Ez nagyon fontos nekem« – kérlelte. Az apa megígérte, hogy ott lesz. A nagy meccs estéjén a fiú a pályán melegített, amikor észrevette, hogy apja két öltönyös férfi kíséretében belép a stadionba. Egy-két percig ott álltak és beszélgettek, majd távoztak. A fiú évtizedekkel később is érezte apja elutasítását és a csalódottságot.” Milyen jó lett volna, ha az apa megtalálta volna a megfelelő egyensúlyt a gyermekével töltött idő és a munkája között.
Ha sikerül megtalálni az életben a megfelelő egyensúlyt, akkor az mind saját magunk, mind a környezetünk javát építi.
(Kapitány Zsolt)

Andrew Wommack-“Már most!”

És az ő teljességéből vettünk mindnyájan kegyelmet is kegyelemért. (János 1:16)



A keresztény élet nem olyan, mint egy életbiztosítás, amikor is a pénzünket csak a halálunkkor kapjuk meg, azaz mennybe való bejutásunkkor. Minden hívő már most megkapta Isten kegyelmét és teljességét. Minden, ami Ő, már most birtokoljuk újjászületett szellemünkben. Teljesek lettünk Őbenne. (Kolosszé 2:9-10.)
Amikor elfogadjuk Jézust Urunknak, akkor azonnal megváltozunk a szellemünkben (2 Korinthuss 5:17), de sokan nem vagyunk tudatában annak a változásnak, ami a bensőnkben történt. Így azután folytatjuk a fizikai érzékeink és természetes értelmünk diktálta életet, és tudatlanok maradunk új, újjászületett énünkről, aki Isten teljességét kapta.
Nem érezheted, nem tapinthatod meg a szellemed, mert az szellem. Szellemed örökkévaló, láthatatlan részed. Azonban, amikor úgy döntesz, hogy elhiszed, amit Isten Igéje rólad mond, akkor kezded megismerni, hogy Krisztus Jézusban minden a tiéd, amire valaha is szükséged lehet. Az Ő Igéje szellem és élet (János 6:63), és ahogy az Ő Igéjében bővölködsz, egyre inkább kezdesz a szellemedből élni.
Szellemedben már most olyan vagy, amilyen az örökkévalóságban mindig is leszel. (1 János 4:17.) Dicsőség az Úrnak! Amilyen mértékben megújítod az elmédet ennek az igazságnak a fényében és hiszel ebben, olyan mértékben fogod Isten teljességét tapasztalni az életedben.
A Példabeszédek 23:7 szerint, amit a szívedben gondolsz, vagy hiszel az vagy.
Imádkozd az Efézus 1:15-23 imáját és hagyd, hogy a Szent Szellem kijelentse a benned élő Krisztust, a dicsőség reménységét (Kolosszé 1:27.)



2016. június 22., szerda

Napi áhítat-Aki építené a falat

Hét témája: Család – apakép
Olvasmány: Ez 22,23–31
 
Élj olyan életet, melyből gyermeked látja, mit jelent felelősen élni és építeni egy országot! 


„Így szólt hozzám az ÚR igéje: Emberfia, mondd meg ennek az országnak: Tisztátalan föld vagy, amely nem kapott esőt a harag napján! Prófétái összeesküvést szőnek, olyanok, mint az ordító, ragadozó oroszlán: embereket esznek, kincset és drágaságot harácsolnak, sok asszonyt tesznek özveggyé. Papjai erőszakot követtek el törvényemen, és meggyalázták szent dolgaimat. Nem tettek különbséget a szent és a közönséges között, nem tanítottak a tisztátalan és tiszta megkülönböztetésére. A nyugalom napjaival nem törődtek, és gyalázatot hoztak rám. Vezérei olyanok, mint a ragadozó farkasok: vért ontanak, embereket pusztítanak el nyereségvágyból. Prófétái mázolják a habarcsot, hiábavalóságot látnak, hazugságokat jósolgatnak nekik, amikor ezt mondják: „Így szól az én URam, az ÚR...’’ - pedig az ÚR nem szólt. Az ország népe szívtelenül zsarol, és lelketlenül rabol, a nyomorultat és a szegényt elnyomják, a jövevényt pedig törvénytelenül zsarolják. Kerestem köztük valakit, aki építené a falat, és odaállana a résre színem elé az országért, hogy ne pusztítsam el, de nem találtam. Ezért kitöltöm rajtuk dühömet, megsemmisítem őket haragom tüzével, fejükre olvasom tetteiket! - így szól az én Uram, az ÚR.”

Magyarázat

Kritizálni és rombolni mindig könnyebb, mint részt venni valamiben, és építeni valamit. Világunknak nemcsak okos és ügyes emberekre van szüksége, hanem olyan személyekre, s köztük férfiakra és apákra, akik jellemesek és érett felnőttek. Valaki egyszer a következőképpen fogalmazta meg, hogy mit jelent a gyermek, a felnőtt, és az érett felnőtt közötti különbség. Gyermek az, akiről gondoskodni kell, felnőtt az, aki önmagáról tud gondoskodni, érett felnőtt az, aki másokról is képes gondoskodni. Egy országot, Isten országát, melynek része a mi világunk is, érett felnőtt emberek képesek építeni. Olyan személyek, akik a jövőt építik. Olyanok, akik a mában tesznek azért a jövőért, amiben lehet, hogy ők már nem lesznek. De tudják azt, hogy akár gyermekeik és unokáik körülményeit is meghatározzák. Luther Márton mondta: „Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát.”
Fontos a jövő generációját építeni. Ma tenni valamit azért, mert helyes és jellemes dolog, függetlenül attól, hogy értékelik azt vagy sem.
(Kapitány Zsolt)

Bizonyságaid örökkévaló örökségem-

   Ó, szeretett atyámfia! ( l.Kir 13,30)
   
Alfred Christlieb-


Valószínűleg ez a legrövidebb temetési beszéd, ami egy Isten embere sírjánál elhangzott. Mit tudunk róla? Isten Béthelbe küldte, mikor Jeroboám király a bálványáldozati oltáron áldozott. Isten nevében kiáltott a próféta az oltár ellen. Jeroboám kinyújtotta a kezét, parancsolva, hogy fogják el a prófétát. Keze elszáradt. Az oltár meghasadt és kiömlött belőle a hamu. Jeroboám kérte a prófétát, imádkozzon érte. A próféta imádságára Isten meggyógyította Jeroboámot aki hívta, hogy menjen vele a palotájába. A próféta azonban elutasította, mivel Isten megparancsolta neki, hogy visszamenet sehol se szálljon meg. A hazafelé vezető úton eléje állt egy öregember, egy hamis próféta, s azt hazudta neki, hogy Istennek az a parancsa, hogy menjen el vele, s egyen nála kenyeret. A próféta engedett, engedetlenné vált Istennel szemben, s mikor hazafelé ment, megölte egy oroszlán. Az öreg eltemette, s így szólt: "Ó, szeretett atyámfia"!
- Ez a történet arra figyelmeztet, hogy Istennek áldott emberei is tévútra juthatnak. 
A bátorság, a hit, az önzetlenség semmit sem segített. Az Isten parancsa elleni engedetlenség miatt elbukott a próféta.
Aztán: akire sokat bíztak, attól sokat várnak. Isten kétszer jelent meg Salamonnak, s mikor elbukott, Isten különösen megharagudott rá.

Amikor Anániás és Safira az első áldott időkben hazudni és csalni mertek, szokatlan és rettenetes ítélet érte őket.

Az előttünk lévő történetnek azonban mégis ez a legsürgetőbb figyelmeztetése
az emberi szót soha ne tartsuk fontosabbnak Isten szavánál! Jaj nekünk, ha az emberi szó annyira tetszik, hogy megvetjük érte Isten Igéjét és parancsát! 
Ezért: Vigyázzatok!

Isten asztaláról-Varga László

   "Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe. Bizony, bizony, mondom néktek, hogy eljön az óra, és az most van, amikor a halottak hallják az Isten Fiának a hangját, és akik meghallották, élni fognak."      (János 5,24-25)




Nem kell félnünk egy olyan utolsó ítélettől, amely valamikor a halálunk után következik. Az ítélet már ebben a földi életben megtörténik, s ez utolsó, meg nem másítható ítélet. Aki hallja, elfogadja Krisztus igéjét, és hittel kapcsolódik Istenhez, az már megítéltetett, életre ítéltetett, más ítéletre már nem megy. Az örök élet számára már megkezdődött. A mostani élete már része az örök életnek, az csak kiteljesedik a halála után, amikor megérkezik elkészített helyére a mennyben. "Átment - így, múlt időben - a halálból az életbe." Mert a halál, az örök halál, a kárhozat sem a testi halál után kezdődik. Aki nem kapcsolódik Istenhez, az már meghalt. Jézus így mondja (Jel 3,1): "Az a neved, hogy élsz, pedig halott vagy." De ha az élő halottak, a kárhozatban benne élők meghallják a Krisztus hangját, élni fognak. Ők is átmentek a halálból az életbe. Nem a jövőben. Eljött az ő órájuk, "most". Milyen egyszerű! Hallod a hangot? Téged hív az életre.

Istenem, hallom a hangodat. Kedves, hívó, csalogató szereteted hangját. Most hallom. Életre, közösségre, munkára hív, és én olyan szívesen követném. De fogom-e hallani holnap is, mikor életünk vad lármája betölti fülem és lelkem? Nem tudom, élő vagyok-e vagy halott, a Krisztus ítélete szerint. Sokszor olyan üresnek, kihaltnak érzem magam, könnyen elhiszem, hogy már halott vagyok. De élni szeretnék. Boldog, szép életet itt, megígért folytatását előtted. Ne engedj halottnak maradnom! Szóld, kiáltsd bele lelkembe az élet igéjét, harsogja túl a világ zaját, hogy mindennap halljam. Vigyél át az életbe, ne engedj kiesni belőle, őrizz meg benne magad számára! Ámen.  

Mindennap az Ige fényében-A ROSSZUL ÉRTELMEZETT HŰSÉG

Andrew Kuyvenhoven-
A mai napon olvasandó igeszakasz: ApCsel 5,1-11 

 
1 Egy ember, név szerint Anániás, feleségével, Szafirával együtt eladott egy birtokot,
2 és árából feleségének tudtával félretett magának, egy részét pedig elvitte, és az apostolok lába elé tette.  
3 Péter azonban így szólt: "Anániás, miért szállta meg a Sátán a szívedet, hogy hazudj a Szentléleknek, és félretegyél magadnak a föld árából?
4 Ha megmaradt volna, nem neked maradt volna-e meg, és miután eladtad, nem te rendelkeztél-e az árával? Mi indította szívedet ilyen cselekedetre? Nem embereknek hazudtál, hanem az Istennek."  
5 Amint meghallotta Anániás ezeket a szavakat, összeesett, és meghalt. Erre nagy félelem szállta meg mindazokat, akik ezt hallották.
6 Az ifjak pedig felálltak és betakarták őt, majd kivitték és eltemették.  
7 Mintegy három óra múlva a felesége is bement, mit sem tudva a történtekről.
8 Péter megkérdezte tőle: "Mondd meg nekem, ennyiért adtátok-e el a földet?" Ő így felelt: "Úgy van, ennyiért."
9 Péter erre így szólt hozzá: "Miért egyeztetek meg abban, hogy megkísértitek az Úr Lelkét? Íme, azok, akik a férjedet eltemették, az ajtó előtt állnak, és kivisznek téged."  
10 Az asszony pedig azonnal összeesett a lába előtt, és meghalt. Amikor bejöttek az ifjak, halva találták, kivitték őt is, és eltemették a férje mellé.  
11 Erre nagy félelem szállta meg az egész gyülekezetet és mindazokat, akik hallották ezeket.

"Miért egyeztetek meg abban, hogy megkísértitek az Úr Lelkét?" (ApCsel 5,9)


Ez a kezdeti korból való halálbüntetés egy keresztyén közösségben kimondott hazugságért, tartós elrettentő példaként szolgált. Nekünk, akik Isten kegyelméből élünk, akik a Szentnek a temploma vagyunk, nem szabad semmi tisztátalant vinni színe elé. A Lélek vigyáz arra a templomra, melyet a kegyelem megtisztított.
Anániás és Szafira bűne arányaiban kicsi, már ahogy mi mérlegeljük a bűnt. Nem kapzsiságról van szó. Jókora adományt adtak - mely nem volt kötelező -, de azt a látszatot keltették, hogy az sokkal nagyobb, mint amekkora valóban volt. Hazudtak, és ily módon foltot ejtettek Isten becsületén. Férj és feleség egyetértettek a dologban. Ámbár Szafirának volt egy külön lehetősége, hogy vallomást tegyen, ragaszkodott férjéhez a bűnben, és osztozott vele a büntetésben.
Jobban kell szeretnünk az igazságot, mint feleségünket vagy férjünket. Vannak pillanatok mindenki házasságában, amikor az egyiknek így kell szólni a másikhoz: "Nem, édesem, erről szó sem lehet."
Túl sokan lojálisabbak feleségükhöz, férjükhöz, mint az igazsághoz. A törvény tudatában van ennek, ezért a bíróságon nem veszik számításba a férjeket vagy a feleségeket tanúként, ha olyan ügyről van szó, amelyik egyikőjüket érinti. Mindenképpen megvédenék egymást.
A gyermekek is megtanulják ezt. Amikor cseng a telefon, és a papa így szól: "Ha Jones úr az, nem vagyok itthon.", Jancsi ezt szokta mondani: "Sajnos Jones úr, a papám nincs itthon." Lojális az apjához. Együtt hazudnak.
Isten azt akarja, hogy hűségesebbek legyünk az igazsághoz, mint a családi kötelékhez. Ha szereted a családodat, minden tőled telhetőt megteszel azért, hogy visszatartsd őket a vétkezéstől.
Olyan nagy szeretetet kellene egymás iránt éreznünk, hogy össze tudjuk szedni a bátorságunkat és ily módon tudjuk egymást akadályozni a vétkezésben.
A békesség megőrzése érdekében némelyek "megegyeztek abban, hogy megkísértik az Úr lelkét". Ne tedd ezt! Jobb megkockáztatni egy civakodást a családban, mint egy Istennel való harcot.

Krisztus mindenek felett-A KIKERÜLHETETLEN VIZSGA

 "Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek" (Mt 7,2). 

Oswald Chambers-

Ez a kijelentés nem valami bizonytalan feltételezés, hanem Isten örök törvénye. Amilyen ítélettel ítélsz, ugyanolyannal ítélnek meg téged. Különbség van bosszú és visszafizetés között. Jézus azt mondja, hogy az élet törvénye a visszafizetés - "amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek nektek". Ha éles ésszel kitaláltad más hibáját, emlékezz rá: éppen ezzel a mértékkel mérnek téged is. Az élet azzal a pénzzel fizet vissza, amivel te fizetsz. Ez a törvény kihat mindenre -Isten trónjától lefelé (Zsolt 18,25-26). Róma 2. még határozottabban mutat rá erre és kimondja, hogy aki mást ítél, az ugyanabban a dologban bűnös. Isten nemcsak a tettre néz, hanem a lehetőségre is. Kezdjük ezzel, hogy mi nem hiszünk a Biblia állításaiban. Például hisszük, hogy amiben másokat megítélünk, abban mi magunk is bűnösök vagyunk? Azért látjuk meg másokban a képmutatást, csalárdságot és valótlanságot, mert mindezek a mi szívünkben is ott vannak. A szent ismertetőjele az alázatosság: "Igen, mindezek a gonoszságok, sőt még több is, mind kijött volna belőlem is, ha Isten kegyelme nem volna; ezért nincs jogom ítélni." Jézus mondja: "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek..." Ha ítélsz, ugyanazzal a mértékkel mérnek meg téged is, ahogy te ítélsz. Ki merne közülünk Isten elé állni ezzel: "Istenem, ítélj meg engem ugyanúgy, ahogy én megítéltem embertársamat." Mi bűnösnek ítéljük embertársainkat; ha Isten minket is így ítélne meg, mindnyájan a pokolban lennénk. De Isten minket Jézus Krisztus csodálatos engesztelő áldozata alapján ítél meg.

Napi áhítat-Aki építené a falat

Hét témája: Család – apakép
 
Olvasmány: 1Thessz 2,7–12

A gyermekeid iránti őszinte szeretet segít, hogy megtaláld az intés és a bátorítás közötti megfelelő arányt!
„Mint Krisztus apostolai élhettünk volna tekintélyünkkel, mégis olyan szelíden léptünk fel közöttetek, mint ahogyan az anya dajkálja gyermekeit. Mivel így vonzódtunk hozzátok, készek voltunk odaadni nektek nemcsak az Isten evangéliumát, hanem a saját lelkünket is, mert annyira megszerettünk titeket. Hiszen emlékeztek, testvéreink, a mi fáradozásunkra és vesződségünkre: éjjel és nappal dolgoztunk, hogy senkit meg ne terheljünk nálatok, és úgy hirdettük nektek az Isten evangéliumát. Ti vagytok a tanúim és az Isten: milyen szentek, igazak és feddhetetlenek voltunk közöttetek, akik hisztek. Aminthogy azt is tudjátok, hogy mint gyermekeit az apa, mindenkit egyenként intettünk és buzdítottunk, és kérve kértünk titeket: éljetek az Istenhez méltó módon, aki az ő országába és dicsőségébe hív titeket.

Magyarázat

Minden gyermeknek szüksége van arra, hogy szülei neveljék és tanítsák. Ebben a folyamatban, míg lehetőség van rá, mind az anya, mind pedig az apa fontos szerepet játszik. Egy gyermek életében szükség van az intésre, fegyelmezésre és a buzdításra, bátorításra. A gyermeked iránti őszinte szeretetnek kell meghatároznia azt, hogy mikor és hogyan inted, továbbá mikor és hogyan bátorítod lányodat, fiadat. Ha kutatod, hogy Isten milyen személyiséget, ajándékokat és lehetőségeket rejtett el gyermekedben, akkor az segítségedre lesz a helyes nevelésében.
Apaként dicsérd meg rendszeresen gyermekedet mindazért, amiben jó. Neveléseddel segítsd, hogy felismerhesse és elérhesse mindazt, amire Istentől hivatott. Segíts feldolgozni kudarcait és sikereit, felelősséget vállalni tetteiért, helyrehozni hibáit. Intsd és buzdítsd gyermekedet úgy, hogy amikor majd ő lesz szülő, ő is úgy akarja nevelni gyermekeit, mint ahogyan te tetted!
(Kapitány Zsolt)
ű

Isten műhelyében-Jézus szeretetét engedelmesség által

  "Amint az Atya szeretett engem, én is úgy szerettelek titeket; maradjatok meg ebben az én szeretetemben. " (János 15, 9)   

Carl Eichhorn-

Jézus igen kevés alkalommal bizonygatta irántunk érzett szeretetét. Nem szavakkal szeret Ő, hanem tettekkel és valóságban, amint az Atya szerette Őt. Tehát Jézus isteni és szent szeretettel szeret. - Isten nem azért szereti az embereket, mert szeretetre méltóak és vonzók; Ő szereti a világot, mely vele szemben hidegen és ellenségesen viselkedik. Teremtményei elfordultak tőle, menekülőben vannak előle és szemben állnak vele. Ő szereti a lázadók világát és igyekszik megnyerni azt. Így Jézus szeretete is a bűnösök iránt érzett szeretet. Aki önmagát bűnösnek ismeri fel, azt mélyen megszégyeníti és megalázza ez a szeretet és alig tudja felfogni, annyira meg nem érdemelt szeretet ez. Amint valamikor a Megváltó számára földi életének napjaiban az Atya szeretete kimondhatatlan gazdagságot és mély örömet jelentett, így Jézus szeretete is vigasztalás, gazdagság és erő Isten minden gyermeke számára. Ez a szeretet megmarad akkor is, amikor bennünk és körülöttünk minden összeomlik. Vigasztalást ad, amikor a test és a lélek szenved. Nyugodttá és csendessé tesz a csalódások között és kárpótlást nyújt a veszteségekért. És amint az Atya szeretete Jézust mindenért kárpótolta, ami ezen a földön vele tártént, úgy Jézus szeretete is az élet napsugarát jelenti övéi számára a hideg és sötét világban. Nem mindig érezzük ezt, de újra és újra megtapasztaljuk.

Isten bátorító szava, a “Ne félj”


Isten bátorító szava, a “Ne félj”
115 versben található a Károli Gáspár féle fordítású Bibliában,
és még 14-szer ismétlődik némelyik versben
  1. 1Móz 15:1 E dolgok után lőn az Úr beszéde Ábrámhoz látomásban, mondván: Ne félj Ábrám: én pajzsod vagyok teneked, a te jutalmad felette igen bőséges.
  2. 1Móz 21:17 Meghallá pedig Isten a gyermeknek szavát, és kiálta az Isten angyala az égből Hágárnak, és monda neki: Mi lelt téged Hágár? ne félj, mert az Isten meghallotta a gyermeknek szavát, ott ahol van.
  3. 1Móz 26:24 És megjelenék neki az Úr azon éjszaka, és monda: Én vagyok Ábrahámnak a te atyádnak Istene: Ne félj, mert te veled vagyok, és megáldalak téged, és megsokasítom a te magodat Ábrahámért, az én szolgámért.
  4. 1Móz 35:17 S vajúdása közben monda neki a bába: Ne félj, mert most is fiad lesz.
  5. 1Móz 43:23 És monda: Legyetek békén, ne féljetek; a ti Istenetek és a ti atyátok Istene adta néktek azt a kincset zsákjaitokba; pénzetek az én kezemhez jutott. És kihozá hozzájuk Simeont.
  6. 1Móz 46:3 És monda: Én vagyok az Isten, a te atyádnak Istene: Ne félj lemenni Egyiptomba: mert nagy néppé teszlek ott téged.
  7. 1Móz 50:19 József pedig monda: Ne féljetek: avagy Isten gyanánt [vagyok-e] én?
  8. 1Móz 50:21 Most annak okáért ne féljetek: Eltartalak én titeket és a ti gyermekeiteket. És megvigasztalá őket és szívükre beszéle.
  9. 2Móz 14:13 Mózes pedig monda a népnek: Ne féljetek, megálljatok! és nézzétek az Úr szabadítását, amelyet ma cselekszik veletek; mert amely egyiptombelieket ma láttok, azokat soha többé nem látjátok.
  10. 2Móz 20:20 Mózes pedig monda a népnek: Ne féljetek; mert azért jött az Isten, hogy titeket megkísértsen, és hogy az ő félelme legyen előttetek, hogy ne vétkezzetek.
  11. 4Móz 14:9 Csakhogy ne lázongjatok az Úr ellen, se ne féljetek annak a földnek népétől; mert ők nekünk [csak olyanok, mint a] kenyér; eltávozott tőlük az ő oltalmuk, de az Úr velünk van: ne féljetek tőlük!
  12. 4Móz 21:34 Akkor monda az Úr Mózesnek: Ne félj tőle, mert a te kezedbe adtam őt, és egész népét, és az ő földét. És úgy cselekedjél vele, amiképpen cselekedtél Szíhonnal az emoreusok királyával, aki lakik vala Hesbonban.
  13. 5Móz 1:17 Ne legyetek személyválogatók az ítéletben: kicsinyt úgy, mint nagyot hallgassatok ki; ne féljetek senkitől, mert az ítélet az Istené; ami pedig nehéznek tetszik néktek, én előmbe hozzátok, és én meghallgatom azt.
  14. 5Móz 1:21 Íme elődbe adta az Úr, a te Istened ezt a földet: menj fel, bírjad azt, amiképpen megmondotta az Úr, a te atyáidnak Istene neked; ne félj, és meg ne rettenj!
  15. 5Móz 1:29 Akkor mondám néktek: Ne rettegjetek és ne féljetek azoktól;
  16. 5Móz 3:2 De az Úr monda nekem: Ne félj tőle, mert a te kezedbe adtam őt és minden ő népét és földjét; és úgy cselekedjél vele, amint cselekedtél Szihonnal, az emoreusok királyával, aki Hesbonban lakik vala.
  17. 5Móz 3:22 Ne féljetek tőlük, mert az Úr, a ti Istenetek, maga hadakozik ti értetek!
  18. 5Móz 7:18 Ne félj tőlük; emlékezzél meg csak azokról, amiket cselekedett az Úr, a te Istened a fáraóval és mind az egyiptombeliekkel:
  19. 5Móz 18:22 Ha a próféta az Úr nevében szól, és nem lesz meg, és nem teljesedik be a dolog: ez az a szó, amelyet nem az Úr szólott; elbizakodottságból mondotta azt a próféta; ne félj attól!
  20. 5Móz 20:1 Mikor hadba mégy ellenséged ellen, és látsz lovakat, szekereket, náladnál nagyobb számú népet: ne félj tőlük, mert veled van az Úr, a te Istened, aki felhozott téged Egyiptom földéről.
  21. 5Móz 20:3 És ezt mondja nekik: Hallgasd meg Izrael! Ti ma készültök megütközni ellenségeitekkel: A ti szívetek meg ne lágyuljon, ne féljetek, és meg ne rettenjetek, se meg ne rémüljetek előttük;
  22. 5Móz 31:6 Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert az Úr, a te Istened maga megy veled; nem marad el tőled, sem el nem hagy téged.
  23. 5Móz 31:8 Az Úr, ő az, aki előtted megy, ő lesz te veled; el nem marad tőled, sem el nem hagy téged: ne félj és ne rettegj!
  24. Józs 1:9 Avagy nem parancsoltam-e meg neked: légy bátor és erős? Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, amiben jársz.
  25. Józs 8:1 És monda az Úr Józsuénak: Ne félj és ne rettegj! Vedd magadhoz mind a fegyverfogható népet, és kelj fel és menj fel Aiba, meglásd: kezedbe adom Ainak királyát és az ő népét, városát és földét.
  26. Józs 10:8 Monda pedig az Úr Józsuénak: Ne félj tőlük, mert kezedbe adtam őket; senki sem áll meg közülük előtted.
  27. Józs 10:25 És monda nekik Józsué: Ne féljetek, és meg ne rettenjetek; legyetek bátrak és erősek, mert ekképpen cselekszik az Úr minden ellenségetekkel, akik ellen ti hadakoztok.
  28. Józs 11:6 Ekkor monda az Úr Józsuénak: Ne félj tőlük, mert holnap ilyenkorra mindnyájukat átdöfötten vetem az Izrael elé; lovaikat bénítsd meg, szekereiket pedig égesd meg tűzzel.
  29. Józs 22:25 Hiszen határt vetett az Úr mi közöttünk és ti közöttetek Rúben fiai és Gád fiai - a Jordánt; nincsen néktek részetek az Úrban! És elidegeníthetnék a ti fiaitok a mi fiainkat, hogy ne féljék az Urat!
  30. Bír 4:18 És kiméne Jáhel Sisera elé, és monda neki: Jöjj be Uram, jöjj be hozzám, ne félj! És betére ő hozzá a sátorba, és betakará őt lasnakkal.
  31. Bír 6:10 És mondék néktek: Én, az Úr, vagyok a ti Istenetek; ne féljétek az emoreusok isteneit, kiknek földén laktok; de ti nem hallgattatok az én szómra.
  32. Bír 6:23 És monda neki az Úr: Békesség neked! ne félj, nem halsz meg!
  33. Ruth 3:11 Most hát, édes leányom, ne félj! Mindent, amit mondasz, megteszek neked; mert tudja az én népemnek egész kapuja, hogy derék asszony vagy.
  34. 1Sám 4:20 És mikor elalélt, mondának azok, akik mellette állanak vala: Ne félj, mert fiút szültél; de ő nem felelt és nem figyelt [arra].
  35. 1Sám 12:20 És monda Sámuel a népnek: Ne féljetek! Ha már mind e gonoszságot véghez vittétek, most ne távozzatok el az Úrtól, hanem az Úrnak szolgáljatok teljes szívetekből.
  36. 1Sám 22:23 Maradj nálam, ne félj; mert aki az én életemet halálra keresi, az keresi a te életedet is, azért te bátorságosan lehetsz mellettem.
  37. 1Sám 23:17 És monda neki: Ne félj, mert Saulnak, az én atyámnak keze nem fog utolérni téged, és te király leszesz Izrael felett, és én második leszek te utánad, és Saul is, az én atyám, tudja, hogy így lesz.
  38. 1Sám 28:13 És monda neki a király: Ne félj! Ugyan mit láttál? Az asszony pedig monda Saulnak: istenfélét látok feljőni a földből.
  39. 2Sám 9:7 Monda neki Dávid: Ne félj; mert kétség nélkül irgalmasságot cselekeszem veled Jonathánért, a te atyádért; és visszaadom neked Saulnak, a te [nagy]atyádnak minden majorságát, és neked mindenkor asztalomnál lesz ételed.
  40. 2Sám 13:28 Parancsola pedig Absolon az ő szolgáinak, ezt mondván: Kérlek, vigyázzatok, és mikor Amnon a bortól jókedvű lesz és mondom néktek: akkor üssétek le Amnont és öljétek meg őt, semmit ne féljetek, hiszen én parancsoltam néktek, legyetek bátrak, ne féljetek.
  41. 1Kir 17:13 Monda pedig neki Illés: Ne félj, menj el, cselekedjél a te beszéded szerint; de mindazáltal nekem süss abból először egy kis pogácsát, és hozd ide; magadnak és a te fiadnak pedig azután süss;
  42. 2Kir 1:15 Ekkor szóla az Úr angyala Illésnek: Menj alá vele, ne félj semmit tőle. És ő felkelvén aláméne vele a királyhoz.
  43. 2Kir 6:16 Felele ő: Ne félj. Mert többen vannak, akik velünk vannak, mint akik ő velük.
  44. 2Kir 19:6 És monda nekik Ésaiás: Ezt mondjátok a ti uratoknak: Ezt mondja az Úr: Ne félj a beszédektől, amelyeket hallottál, amelyekkel szidalmaztak engem Asszíria királyának szolgái.
  45. 2Kir 25:24 És megesküdött nekik Gedália és az ő embereiknek, és monda nekik: Ne féljetek a káldeusoknak való szolgálattól. Maradjatok az országban, és szolgáljatok Babilónia királyának, és jó dolgotok lesz.
  46. 1Krón 22:13 Akkor jól lesz dolgod, ha a rendeléseket és a végzéseket megtartod és teljesíted azokat, amelyeket az Úr Mózes által parancsolt volt Izraelnek. Légy bátor, légy erős, ne félj, és ne rettegj!
  47. 1Krón 28:20 Monda ezek után Dávid Salamonnak, az ő fiának: Légy bátor és erős, és kezdj hozzá, semmit ne félj és ne rettegj; mert az Úr Isten, az én Istenem veled lészen, téged el nem hagy, tőled el sem távozik, míglen elvégzed az Úr háza szolgálatának minden művét.
  48. 2Krón 20:15 És monda: Mindnyájan, akik Júdában és Jeruzsálemben lakoztok, és te Jósafát király, halljátok meg szómat! Így szól az Úr néktek: Ne féljetek és ne rettegjetek e nagy sokaság miatt; mert nem ti harcoltok velük, hanem az Isten.
  49. 2Krón 20:17 Nem kell néktek harcolnotok, [hanem csak] álljatok veszteg, és lássátok az Úrnak szabadítását rajtatok. Júda és Jeruzsálem, ne féljetek és ne rettegjetek! Holnap menjetek ellenük, mert az Úr veletek lesz.
  50. Neh 4:14 És körültekintvén, fölkeltem és így szóltam az elöljárókhoz, a főemberekhez és a többi néphez: Ne féljetek tőlük! A nagy és rettenetes Úrra emlékezzetek, és harcoljatok testvéreitekért, fiaitokért, leányaitokért, feleségeitekért és házaitokért!
  51. Zsolt 49:17 Ne félj, ha valaki meggazdagszik, ha megöregbül házának dicsősége;
  52. Péld 3:25 Ne félj a hirtelen való félelemtől, és a gonoszok pusztításától, ha eljő;
  53. Ézs 7:4 És mondd neki: Vigyázz és légy nyugodt; ne félj! és meg ne lágyuljon szíved e két füstölgő üszögdarab miatt, Recinnek és Szíriának, és Remalja fiának felgerjedett haragja miatt!
  54. Ézs 8:12 Ti ne mondjátok összeesküvésnek, valamit e nép összeesküvésnek mond, és félelme szerint ne féljetek és ne rettegjetek;
  55. Ézs 10:24 Azért így szól az Úr, a seregeknek Ura: Ne félj népem, Sionnak lakosa, az asszíriabeli királytól! [bár] botjával megver tégedet és pálcáját felemeli rád, miként Egyiptom egykoron;
  56. Ézs 35:4 Mondjátok a remegő szívűeknek: legyetek erősek, ne féljetek! Íme, Istenetek bosszúra jő, az Isten, aki megfizet, Ő jő, és megszabadít titeket!
  57. Ézs 37:6 És monda nekik Ésaiás: Így szóljatok uratoknak: ezt mondja az Úr: Ne félj a beszédektől, amelyeket hallottál, amelyekkel szidalmaztak engem az asszíriai király szolgái.
  58. Ézs 40:9 Magas hegyre menj fel, örömmondó Sion! emeld föl szódat magasan, örömmondó Jeruzsálem! emeld föl, ne félj! mondjad Júda városinak: Ímhol Istenetek!
  59. Ézs 41:10 Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak.
  60. Ézs 41:13 Mivel én vagyok Urad, Istened, aki jobb kezedet fogom, és aki ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítelek!
  61. Ézs 41:14 Ne félj, férgecske Jákób, maroknyi Izrael, én megsegítlek, szól az Úr, a te megváltód, Izraelnek Szentje!
  62. Ézs 43:1 És most, oh Jákób, így szól az Úr, a te Teremtőd, és a te alkotód, Izrael: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!
  63. Ézs 43:5 Ne félj, mert én veled vagyok, napkeletről meghozom magodat, és napnyugatról egybegyűjtelek.
  64. Ézs 44:2 Így szól az Úr, teremtőd és alkotód anyád méhétől fogva, aki megsegít: Ne félj, én szolgám Jákób, és te igaz nép, akit elválasztottam!
  65. Ézs 44:8 Ne féljetek és ne rettegjetek! Hát nem mondtam-e meg és nem jelentém előre? Ti vagytok tanúim! Hát van-e rajtam kívül Isten? Nincs kőszál, nem tudok!
  66. Ézs 51:7 Hallgassatok rám, kik tudjátok az igazságot, te nép, kinek szívében van törvényem! ne féljetek az emberek gyalázatától, és szidalmaik miatt kétségbe ne essetek!
  67. Ézs 54:4 Ne félj, mert meg nem szégyenülsz, és ne pirulj, mert meg nem gyaláztatol, mert ifjúságod szégyenéről elfeledkezel, és özvegységednek gyalázatáról többé meg nem emlékezel.
  68. Jer 1:8 Ne félj tőlük, mert én veled vagyok, hogy megszabadítsalak téged! mond az Úr.
  69. Jer 10:2 Ezt mondja az Úr: A pogányok útját el ne tanuljátok, és az égi jelektől ne féljetek, mert a pogányok félnek azoktól!
  70. Jer 10:5 Olyanok, mint az egyenes pálmafa, és nem beszélnek; viszik-hordják őket, mert mozdulni nem tudnak. Ne féljetek tőlük, mert nem tehetnek rosszat; de jót tenni se képesek!
  71. Jer 30:10 Te azért ne félj, oh én szolgám Jákób, azt mondja az Úr, se ne rettegj Izrael; mert ímhol vagyok én, aki megszabadítlak téged a messze földről, és a te magodat az ő fogságának földéből; és visszatér Jákób és megnyugoszik, és bátorságban lesz, és nem lesz, aki megháborítsa.
  72. Jer 40:9 És Gedáliás, Ahikámnak, Sáfán fiának fia megesküvék nekik és az ő embereiknek, mondván: Ne féljetek a káldeusoknak szolgálni, hanem lakozzatok e földön és szolgáljatok a babiloni királynak, és jó dolgotok lesz.
  73. Jer 42:11 Ne féljetek a babiloni királytól, akitől [most] féltek, ne féljetek tőle, azt mondja az Úr; mert veletek vagyok, hogy megtartsalak és megszabadítsalak titeket az ő kezéből.
  74. Jer 46:27 És te ne félj, oh én szolgám Jákób, és ne rettegj Izrael, mert íme, én megszabadítlak téged messziről, és a te magodat is az ő fogságuk földéről, és visszatér Jákób és megnyugszik és békességben lesz, és nem lesz, aki megijessze.
  75. Jer 46:28 Ne félj te, oh én szolgám Jákób, azt mondja az Úr, mert én veled vagyok, mert véget vetek minden nemzetnek, akik közé kivetettelek téged, neked pedig nem vetek véget, hanem megverlek téged ítélettel, mert nem hagyhatlak teljesen büntetés nélkül.
  76. Jer 51:46 És el ne olvadjon a ti szívetek és ne féljetek a hírtől, amely hallatszik e földön, mikor egyik esztendőben hír jő, és a másik esztendőben is a hír, hogy erőszakosság van a földön, uralkodó [tör] uralkodóra!
  77. JSir 3:57 Közelegj hozzám, mikor segítségül hívlak téged; mondd: Ne félj!
  78. Ez 2:6 Te pedig, embernek fia, ne félj tőlük, és az ő beszédüktől se félj; ha bogácsok és tövisek vannak is veled, és ha skorpiókkal lakol is együtt; beszédüktől ne félj, orcájuktól ne rettegj, mert ők pártos ház.
  79. Ez 3:9 Olyanná, mint a gyémánt, amely keményebb a tűzkőnél, tettem a te homlokodat; ne félj tőlük, és meg ne rettenj tekintetüktől, mert pártos ház.
  80. Dán 10:12 És monda nekem: Ne félj Dániel: mert az első naptól fogva, hogy szívedet adtad megértésre és sanyargatásra a te Istened előtt, meghallgattattak a te beszédeid, és én a te beszédeid miatt jöttem.
  81. Dán 10:19 És monda: Ne félj, te kedves férfiú; békesség neked, légy erős és bizony erős! És mikor szóla velem, megerősödém, és mondék: Szóljon az én Uram, mert megerősítél engemet.
  82. Jóel 2:21 Ne félj, te föld! Örülj és vigadozz, mert nagy dolgokat cselekeszik az Úr!
  83. Jóel 2:22 Ne féljetek, ti mezei vadak! mert zöldülnek a pusztának virányai; mert a fa megtermi gyümölcsét; a füge és szőlő is kitárják gazdagságukat.
  84. Sof 3:16 Azon a napon ezt mondják Jeruzsálemnek: Ne félj! Ne lankadjanak kezeid Sion!
  85. Agg 2:5 Az igét, amellyel szövetségre léptem veletek, mikor kijöttetek Egyiptomból, és az én lelkem köztetek marad. Ne féljetek!
  86. Zak 8:13 És lészen, hogy amiképpen átok valátok a pogányok között, oh Júda háza és Izrael háza: azonképpen megszabadítlak titeket, és áldássá lesztek. Ne féljetek! Erősödjenek meg kezeitek!
  87. Zak 8:15 Azonképpen megtértem [és] elgondoltam e napokban, hogy jót teszek Jeruzsálemmel és Júda házával; ne féljetek!
  88. Máté 1:20 Mikor pedig ezeket magában elgondolta: íme az Úrnak angyala álomban megjelenék neki, mondván: József, Dávidnak fia, ne félj magadhoz venni Máriát, a te feleségedet, mert ami benne fogantatott, a Szent Lélektől van az.
  89. Máté 10:26 Azért ne féljetek tőlük. Mert nincs oly rejtett dolog, ami napfényre ne jőne; és oly titok, ami ki ne tudódnék.
  90. Máté 10:28 És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.
  91. Máté 10:31 Ne féljetek azért; ti sok verebecskénél drágábbak vagytok.
  92. Máté 14:27 De Jézus azonnal szóla hozzájuk, mondván: Bízzatok; én vagyok, ne féljetek!
  93. Máté 17:7 Jézus pedig hozzájuk menvén, illeté őket, és monda: Keljetek fel és ne féljetek!
  94. Máté 28:5 Az angyal pedig megszólalván, monda az asszonyoknak: Ti ne féljetek; mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek.
  95. Máté 28:10 Akkor monda nekik Jézus: Ne féljetek; menjetek el, mondjátok meg az én atyámfiainak, hogy menjenek Galileába, és ott meglátnak engem.
  96. Márk 5:36 Jézus pedig, amint hallá a beszédet, amit mondanak vala, azonnal monda a zsinagóga fejének: Ne félj, csak higgy.
  97. Márk 6:50 Mert mindnyájan látják vala őt és megrémülének. De ő azonnal megszólítá őket, és monda nekik: Bízzatok; én vagyok, ne féljetek.
  98. Márk 16:6 Az pedig monda nekik: Ne féljetek. A názáreti Jézust keresitek, aki megfeszíttetett; föltámadott, nincsen itt; íme a hely, ahová őt helyezék.
  99. Luk 1:13 Monda pedig az angyal neki: Ne félj Zakariás; mert meghallgattatott a te könyörgésed, és a te feleséged Erzsébet szül neked fiat, és nevezed az ő nevét Jánosnak.
  100. Luk 1:30 És monda neki az angyal: Ne félj Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél.
  101. Luk 2:10 És monda az angyal nekik: Ne féljetek, mert íme hirdetek néktek nagy örömet, mely az egész népnek öröme lészen:
  102. Luk 5:10 Hasonlóképpen Jakabot és Jánost is, a Zebedeus fiait, akik Simonnak társai valának. És monda Simonnak Jézus: Ne félj; mostantól fogva embereket fogsz.
  103. Luk 8:50 Jézus pedig mikor ezt hallotta, felele neki, mondván: Ne félj; csak higgy, és megtartatik.
  104. Luk 12:4 Mondom pedig néktek én barátaimnak: Ne féljetek azoktól, kik a testet ölik meg, és azután többet nem árthatnak.
  105. Luk 12:7 De néktek a fejetek hajszálai is mind számon vannak. Ne féljetek azért, sok verébnél drágábbak vagytok.
  106. Luk 12:32 Ne félj te kicsiny nyáj; mert tetszett a ti Atyátoknak, hogy néktek adja az országot.
  107. Ján 6:20 Ő pedig monda nekik: Én vagyok, ne féljetek!
  108. Ján 12:15 Ne félj Sionnak leánya: Íme a te királyod jő, szamárnak vemhén ülve.
  109. Ján 14:27 Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!
  110. Apcs 18:9 Monda pedig az Úr látás által éjszaka Pálnak: Ne félj, hanem szólj és ne hallgass:
  111. Apcs 27:24 Ezt mondván: Ne félj Pál! A császár elé kell neked állanod. És íme az Isten ajándékba adta neked mindazokat, kik te veled hajóznak.
  112. Róm 13:3 Mert a fejedelmek nem a jó, hanem a rossz cselekedetnek rettegésére vannak. Akarod-e pedig, hogy ne félj a hatalmasságtól? Cselekedjed a jót, és dicséreted lesz attól.
  113. 1Pét 3:14 De ha szenvedtek is az igazságért, boldogok [vagytok,] azoktól való félelemből pedig ne féljetek, se zavarba ne essetek;
  114. Jel 1:17 Mikor pedig láttam őt, leesém az ő lábaihoz, mint egy holt. És reám veté az ő jobb kezét, mondván nekem: Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó,
  115. Jel 2:10 Semmit ne félj azoktól, amiket szenvedned kell: Íme a Sátán egynéhányat ti közületek a tömlöcbe fog vetni, hogy megpróbáltassatok; és lesz tíz napig való nyomorúságtok. Légy hív mind halálig, és neked adom az életnek koronáját.