2016. augusztus 28., vasárnap

Megvallás



Ki árasztom a hitemet, amit az Úr Jézustól kaptam, Tőle
Ki árasztom a hitemet a halállal, bűnnel, az átokkal, a betegséggel, szegénységgel, az adóssággal és a hiánnyal szembe.
Távozz a jelenlétemből ,Jézus nevében, ördög vedd le a kezed a testemről
Engedd el az elmémet, az akaratomat, érzelmeimet, az anyagi dolgaimat családom tagjait, mert a hit imáját mondom.
És amit befogadok meg is van nekem MOST.!
HISZEM HOGY MEG KAPTAM MOST! ! !
Amit csak kívánok az elvan végezve nekem MOST!
Ezért a szemem, a fülem,mandulám,torkom, mellkasom, tüdőm és a veséim meggyógyultak.
És minden vitális szervezetembe, amit meg engedek kizárólag a Szent Szellem gyógyítóereje.
A karjaim a lábaim a kézfejeim, ujjaim meggyógyultak
Testem minden ízülete meggyógyult
Minden ízületem felépült, betegségből felszabadult
Gyengeségek és fájdalmak eltávoztak és meggyógyultam.
A gerincem meggyógyult a tetejétől az aljáig
Az idegek az izmaim meggyógyultak és jól működnek
A gerincoszlopom helyre ált
A fiatalságom helyre állt mint a sasé
A csípőm, jól vannak, a csípő ízületeim felépültek,az izmaim körülötte felépültek
Az egész lábam a bokám és a lábfejem minden izmom benne és az inak is felépültek, minden merevség eltávozott belőle, minden érzéktelenség eltávozott belőle..
HISZEM, HOGY MINDEZT MEGKAPTAM MOST! ! !
Nem az öt érzékszervemre alapítva, hanem ISTEN írott eskütételére alapítva, és az Ő hitére alapoztam, amely az enyém is.
ÉN AZ ÖVÉ VAGYOK ÖRÖKRE.
HIT REMÉNY és SZERETET MUNKÁLKODIK BENNEM MOST! HALLELUJA, ÁMEN.
Teljes szabadságot fogadok el a fejemben
Mind az amit JÉZUS tett értem, gyógyulást és szabadulást befogadtam a szívembe.
Szabad vagyok a bűn és a halál törvényétől,mer az ÉLŐ ISTENNEK a FIA vagyok
Szabaddá tett engem, ezért szabad ember vagyok HALLELUJA, HALLELUJA, AMEN

ÁLDALAK URAM AMÍG CSAK ÉLEK DICSÉRLEK ÉS DICSŐÍTELEK MERT TIÉD A DICSŐSÉG ÖRÖKKÖN ÖRÖKKÉ ,AMEN!


Forrás: Istvanne Gyolai:

Andrew Wommack-Örökkévaló vigasztalás

love2
Történt pedig, hogy meghalt a koldus, és felvitték az angyalok Ábrahám kebelére. Meghalt a gazdag is, és eltemették. (Lukács 16:22)
Ez a történet azt tanítja, hogy van élet a halál után. A lelkünk nem fog aludni, várva a test feltámadását, hanem öntudatunknál maradva, azonnal az örökkévalóságba lépünk. A történet azt is mutatja, hogy a halál után mindössze két lehetséges állomás áll előttünk. Vagy a gonoszokat megillető kínok helyére, vagy az igazakat megillető áldás helyére mehetünk. Nincs közbevetett hely vagy purgatórium, és nincs második lehetőség sem. A történet a halált követő sors bizonyosságát illusztrálja.

Ábrahám kebele egy tényleges hely szimbolikus neve, ahol az Ószövetség hívői tartózkodtak, akik még nem születtek újjá, ők a fizikai haláluk után kerültek ide. Ez a hely a föld szívében helyezkedett el, ugyanabban a régióban, ahol a pokol is, ahol viszont azok tartózkodnak, akik nem adták át életüket Istennek. A gazdag ember teste a sírban feküdt, az Írás mégis azt mondja, hogy felemelve szemét Lázárt Ábrahám kebelén látta. Ez azt mutatja, hogy szellemünk annyira pontosan tükrözi fizikai formánkat, hogy halálunk után is felismerhetőek maradunk.
Az ember szenvedéseinek egy része a pokol tüzéhez kapcsolódott. Ugyanakkor azok a gondolatok is kínozták, melyek a földön maradt szeretteihez kapcsolódtak, akik ugyanazt a sorsot voltak kénytelenek elszenvedni, amit ő megtapasztalt. Elkeseredetten próbálta volna figyelmeztetni őket, ami még súlyosabbá tette a gyötrelmét. Ezenkívül látta Lázárt és Ábrahámot Isten vigasztalásának a helyén, amitől ő örökre el lett zárva.
Jézus szavainak tükrében láthatjuk, hogy a pokol sokkal több lesz, mint a fizikai kínok helyszíne. Akik erre a helyre kerülnek, azoktól a gondolatoktól is kínlódni fognak, hogy mi történhetett volna velük, ha Jézusban hittek volna, és mennyire befolyásoltak másokat, akik szintén a pokolba kerültek. Ismerve ezeket a tényeket, ma bárkiért megindulhat a szíved, aki még nem ismeri az Urat. Ne hagyj figyelmen kívül egyetlen lehetőséget sem, hogy megoszd az Evangéliumot velük!

Joel Osteen-Áldott vagyok

Mai napon Isten minden szükségemről gondoskodik, amihez csak hozzáérek, sikeres és gyümölcsöző lesz. Áldott vagyok! :)

 
Ha gondjaink gyarapodnak, elcsüggedünk, elkezdünk panaszkodni és a legrosszabbra számítunk, elkövetjük azt a hibát, hogy nem tudjuk, kik vagyunk, és nem tudjuk, mi jár nekünk. Mindez megakadályozza Istent abban, hogy nekünk tudjon dolgozni. Hinned kell ahhoz, hogy Isten ígéretét aktiválni tudd. Tudd, Isten vigyáz rád, és a tenyerén hord! Mindig emlékeztesd magad arra, hogy ez a probléma nem azért jött, hogy maradjon, hanem hogy hamarosan elmúlik. Alakot öltött, mert keletkezését nem akadályozhatom meg, de nem kell aggódnom, mert Isten a trónon van, és nem fogja megengedni, hogy a baj elburjánozzon. Néha azért vannak problémáink, mert rosszul döntöttünk. 
De akkor is lehetnek nehézségeink, ha mindent hittel és jól csinálunk. /Joel Osteen/

Napi áhítat- Naponkénti kísértés

Hét témája: Mindennapi teendők/Naponként Olvasmány: 1Móz 39,1–21




 Ha valami rosszra akarnak rávenni, két jó lehetőséged van: vagy bedugod a füled, vagy elrohansz onnan.
„Amikor Józsefet elvitték Egyiptomba, megvásárolta őt az izmaeliektől, akik odavitték, egy egyiptomi ember: Potifár, a fáraó főembere, a testőrök parancsnoka. De az ÚR Józseffel volt, ezért szerencsés ember lett, így aztán egyiptomi gazdájának a házába került. Látta a gazdája, hogy vele van az ÚR, és mindazt eredményessé teszi az ÚR, amihez hozzáfog. Megnyerte hát József a jóindulatát, és a háziszolgája lett. Azután háza felügyelőjévé tette, és rábízta egész vagyonát. Attól fogva, hogy házának és egész vagyonának a felügyelőjévé tette, megáldotta az ÚR az egyiptomi ember házát Józsefért, és az ÚR áldása volt mindenén, amije csak volt a házban és a mezőn. Ezért Józsefre bízta mindenét, és semmire sem volt gondja mellette, legfeljebb csak arra, hogy megegye az ételt. Józsefnek szép termete és szép arca volt.
Ezek után történt, hogy Józsefre szemet vetett gazdájának felesége, és ezt mondta: Hálj velem! Ő azonban ezt nem akarta, és azt felelte gazdája feleségének: Nézd, az én gazdámnak semmi gondja sincs mellettem háza dolgaira, és rám bízta mindenét. Senki sem nagyobb nálam ebben a házban. Semmit sem tiltott el tőlem, csak téged, mert te a felesége vagy. Hogyan követhetném el ezt a nagy gonoszságot, vétkezve az Isten ellen?! Bár az asszony nap mint nap ezt mondogatta Józsefnek, ő mégsem engedett neki, és nem feküdt mellé, hogy vele legyen. Egy napon, mint mindig, bement József a házba a munkáját végezni. A háznép közül senki sem volt a házban. Ekkor megragadta őt az asszony a ruhájánál fogva, és azt mondta: Hálj velem! Ő azonban otthagyta ruháját az asszony kezében, futásnak eredt, és kiszaladt. Amikor az asszony látta, hogy kezében hagyta a ruháját, és kifutott, összecsődítette háza népét, és ezt mondta nekik: Nézzétek, egy héber embert hozott hozzánk, és az csúffá tesz bennünket. Bejött hozzám, hogy velem háljon, de én hangosan kiáltozni kezdtem. Amikor meghallotta, hogy jó hangosan kiáltozni kezdek, nálam hagyta a ruháját, futásnak eredt, és kiszaladt.
Az asszony magánál tartotta József ruháját, míg az ura haza nem jött. Akkor neki is ugyanazt mondta: Bejött hozzám a héber szolga, akit idehoztál, hogy csúffá tegyen engem. De amikor hangosan kiáltozni kezdtem, nálam hagyta a ruháját, és kifutott.
Amikor a gazdája meghallotta feleségének a szavait, amelyeket neki mondott: Ilyen dolgokat tett velem a szolgád! – akkor haragra gerjedt. Fogta Józsefet a gazdája, és abba a börtönbe vetette, ahol a király foglyait tartották fogva. Így került József a börtönbe. De az ÚR Józseffel volt, hűséges maradt hozzá, és gondoskodott róla, hogy elnyerje a börtönparancsnok jóindulatát.”

Magyarázat

Nagyon óvatosan kell olvasnunk ezt a történetet. Mert nem arra kell elsősorban odafigyelnünk, ami történik. Számunkra nem Potifárné, nem a kísértés módja és az abból való menekülés útja és módja a fontos. Még csak az sem, hogy József inkább a börtönt választotta, mint hogy a kísértésnek engedjen. A történet lényege az elején és a végén van: De az Úr Józseffel volt. Ahhoz, hogy a naponkénti kísértésnek ellen tudj állni, Istennel való kapcsolatodban kell biztosnak lenned. Henry Blackaby írta, hogy amíg a Krisztussal kötött szövetségben é­lünk, addig nem kell áldásért imádkoznunk, mert már abban élünk. Az már Isten kezében van, hogy ezt milyen formában adja nekünk. Másképp tapasztalta meg József is Potifár házában, és másképp a fáraó börtönében. Egyvalamiben biztos volt, ha Isten vele van, bárhol is van, áldás van az életén. A kísértés ezt az áldottságot fenyegeti az életünkben. A kísértés naponkénti kísérője az életünknek, de csak fenyegetés, így nem kell bukást is jelentenie az életünkben. Vedd komolyan, hogy Isten szövetségében áldott életet élhetsz. Vigyázz rá, nehogy elveszítsd egy pillanatra is.
(Vas Ferenc)

Bizonyságaid örökkévaló örökségem-Alfred Christlieb

 Belsazár király nagy vendégséget rendezett. Bort ittak és dicsérték az arany-, ezüst-, érc-, vas-, fa- és kőisteneket... Dánielt a király elé vitték, és ezt mondta a királynak: Te, Belsazár nem aláztad meg szívedet... (Dán 5,1-6; 17-28.)

Ha Belsazár vendégségének történetét szemléljük, látunk egy vétkes merészséget, amely hamar elmúlik, és egy nemes merészséget, amely maradandó.

Arcátlan merészség volt Belsazártól, hogy a főváros ostroma idején bujálkodó lakomát és ivászatot rendezett. Ezzel a dőzsöléssel ezt fejezte ki a király: Nem törődöm az ostrommal. Nem zavarja meg a vidám estémet. Mit érdekel, hogy a városon kívül emberek halnak meg!

Micsoda vétkes merészség ilyen nehéz háborús helyzetben Isten komoly intő szava elől elzárkózni és az ital mámorába menekülni!

Isten haragja eléri azokat az embereket, akik még a keserű szenvedések és megpróbáltatások idején sem akarják elhagyni könnyelműségeiket.

Belsazár nemcsak berúgott, hanem az élő Istenből is gúnyt merészelt űzni, amikor a templom szent edényeit előhozatta, hogy azokból igyon cimboráival, s közben a bálványokat dicsérje. Ez az arcátlan merészség megérlelte az ítéletet. Egy kéz jelent meg, amely fénylő vonásokkal írt a falon. A szemtelen tivornyázó remegni kezdett. Bűnös bátorsága elillant.

Történetünk azonban egy igazi, Istentől való merészséget is mutat.

Dániel elé áll a csúfolónak és nem fél a király haragjától, amikor megmondja neki a teljes igazságot: "Te, Belsazár király... felemelkedtél az egek Ura ellen..., az Istent, akinek kezében van lelked és minden utad, nem dicsőítetted". Az írás ezt jelentette: "Megmérettél, és híjával találtattál"!

Isten adjon nekünk ilyen dánieli bátorságot!


 

Isten asztalánál-Varga László

   "Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen."      János 15,1-2


 Milyen nyugalmat, milyen biztonságot ad ez az ige! Nem vagyunk a magunkéi, nem vagyunk egyenként, gazdátlanul kidobva a világ országútjára. Nincs biztosabb kötelék, mint a szőlőtő és a belőle kiágazó szőlővessző között. Életünk Krisztusba van beoltva. Ő gondoskodik rólunk, Ő irányítja lépteinket, Ő juttat eredményekhez, Ő biztat, ha elfáradunk, Ő vigasztal, és meggyógyít, ha idegenek megtörik rostjainkat, Ő ad erőt, hogy megteremjük életünk értékes gyümölcseit. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy vegyük át minden adományát, ahogy a szőlővessző szívja magába a tőke erejét, és teremjük meg a várt gyümölcsöt: az Isten céljait szolgáló életet. Ennyi az egész. De ebben nincs alku. Aki a kapott élő nedveket csak arra használja fel, hogy magát felékesítse és büszkélkedjék ragyogó zöld levelekkel, arra nincs szükség. Sok vesszője van egy egészséges tőkének, azt tartja meg a gazda, amelyik terem. Egy évben többször is végigvizsgálja a kertet ollóval a kezében. Miért ne vágná le a felesleges vesszőt? Ha az ép vesszőn is csúnya vízhajtásokat lát, bizony csattog az ollója. Nem haragból. Csak célszerűen. A szőlőnek teremnie kell, ha élni akar.
 

Krisztusom, ha azt akarod, hogy teremjek, olts be egészen magadba! Te vagy a tőke, ha nem adsz elég erőt, nemcsak teremni nem tudok, de el is száradok. Szőlővessző helyett száraz kóró marad csak rajtad. Termésem a Te termésed. Terméketlenségem a Te veszteséged. Ha terméketlen, száraz venyigévé válok, hiábavaló rajtam minden áldásod. Te mondtad: "Aki kér, az kap." Én most kérlek: Tégy termő vesszővé! Adj értelmet, szépséget, eredményt életemnek! Te vagy az Úr, tégy szolgáddá! Atyád Atyámmá lett, tégy gyermekévé! Az én ügyem a Te ügyed, intézkedj, Uram, hogy eredménye legyen a Te áldozatodnak és az én hitemnek! Ámen.  

Mindennap az Ige fényében- AZ ISTENI TŰZ

A mai napon olvasandó igeszakasz: Zsid 12,18-29




18 Ti ugyanis nem tapintható hegyhez és lángoló tűzhöz járultatok, sem homályhoz, sötétséghez, szélvészhez 19 vagy trombitaharsogáshoz és szózatok hangjához. Akik ezt hallották, kérték, hogy ne szóljon többé hozzájuk. 20 Mert nem bírták elviselni a parancsot: "Még ha állat érinti is a hegyet, meg kell kövezni!" 21 És olyan félelmetes volt a látvány, hogy Mózes is így szólt: "Félelem fogott el, és remegés." 22 Ti a Sion hegyéhez járultatok, és az élő Isten városához, a mennyei Jeruzsálemhez és az angyalok ezreihez; 23 az elsőszülöttek ünnepi seregéhez és gyülekezetéhez, akik fel vannak jegyezve a mennyekben, mindenek bírájához, Istenhez és a tökéletességre jutott igazak lelkeihez; 24 az új szövetség közbenjárójához, Jézushoz és a meghintés véréhez, amely hatalmasabban beszél, mint az Ábel vére. 25 Vigyázzatok, hogy el ne utasítsátok azt, aki szól! Mert ha azok nem menekültek meg, akik elutasították azt, aki a földön adott kijelentést, mennyivel kevésbé menekülünk meg mi, ha elfordulunk attól, aki a mennyből szól hozzánk 26 Az ő hangja akkor csak a földet rendítette meg, most azonban ezt ígéri: "Még egyszer megrendítem nemcsak a földet, hanem az eget is." 27 A "még egyszer" pedig azok megváltozását jelenti, amelyek mint teremtett dolgok megrendülhetnek, hogy megmaradjanak a rendíthetetlenek. 28 Ezért tehát mi, akik rendíthetetlen országot kaptunk, legyünk hálásak és azzal szolgáljunk Istennek tetsző módon: tisztelettel és félelemmel. 29 Mert a mi Istenünk emésztő tűz.

"Ezért tehát mi, akik rendíthetetlen országot kaptunk, hálaadás közt éljünk, és szolgáljunk Istennek tetsző módon: tisztelettel és félelemmel. Mert a mi Istenünk emésztő tűz." (Zsid 12,28-29)

Egy napon majd az egész anyagi világ darabjaira hullik. Csak a rendíthetetlen dolgok élik ezt túl. Jézus Krisztus országa a dolgoknak ahhoz a rendjéhez tartozik, amelyik rendíthetetlen. Mi elnyertük ezt az országot. Az új és örökkévaló rend, amelyet Jézus Krisztus alapított, befogadott minket.
A mi fenséges Istenünk fogja ezt megvalósítani. Ő törli majd el az ideigvaló világot, hogy láthatóvá tegye a maradandó várost. Ez az az új hon, ahová elhívott bennünket. "Hálaadás közt éljünk", és imádjuk őt. Hálaáldozatunknak nem csupán hálatelt szívből kell fakadnia, legyen az Istennek tetsző is. Más szavakkal: legyünk tudatában annak, hogy Isten szent.
Boldognak vagy hálásnak kell lennünk, de az is szükséges, hogy mélyen átérezzük Isten valódi természetét: "Mert a mi Istenünk emésztő tűz." Az a valaki, aki a Sínai-hegyről szólt, és végül szavát Jézus Krisztusban elmondta, olyan tiszta, mint a fehéren izzó érc, s megemészt mindent, ami méltatlan hozzá.
Mindent megéget, ami ideigvaló és ami hamis. Ha valaki azonosulni akar azzal ami ideigvaló és tisztátalan ugyanabban az izzásban ég meg.
Életmódunk és az ahogyan imádjuk őt meg szokta mutatni, hogy ismerjük-e Istent úgy, mint aki emésztő tűz. Ha valóban tudatában vagyunk annak, hogy semmiféle tisztátalanság és hamisság nem állhat meg előtte, akkor imádkozzunk azért és törekedjünk arra, hogy szentsége betöltsön minket és kérjük, hogy vezessen át bennünket e földi vándorúton és könyörgünk, hogy tartson meg az ő Fiának országában.
Meg kell tanulnunk tisztelettel és alázattal szólni Isten természetének erről a vonásáról is. Mostanában nem sokat beszélnek erről. Ha azonban nem akarjuk tudomásul venni, hogy ő emésztő tűz, ez enyhén szólva is azt jelenti, hogy nem vagyunk őszinték Isten előtt.
Meglehet vannak emberek akik azért vetik meg Isten kegyelmét, mert a keresztyének is olyan ártalmatlannak festik le az Örökkévalót. Talán ha megsejtenék az igazságot odafigyelnének, talán most, amíg tart a ma.
 



Krisztus mindenek felett- MIRE JÓ AZ IMÁDSÁG?

  "Uram, taníts minket imádkozni" (Lk 11,1). 



A természeti ember életéhez nem tartozik hozzá az imádság. Mondogatják ugyan, hogy szenvednie kell annak az embernek, aki nem imádkozik; én nem hiszem. Aki szenved, az az Isten Fia benne, akit nem az étel, hanem az imádság táplál. Amikor az ember felülről született, megszületett benne Isten Fiának az élete és ő vagy táplálja ezt az életet, vagy agyonéhezteti. Imádság útján táplálkozik Isten élete. Az Újszövetségben nem találhatók az imádságra vonatkozó megszokott elképzelések. Mi úgy nézünk az imádságra, mint ami által nyerhetünk valamit magunknak. A Biblia azon a véleményen van, hogy az imádság által magát Istent ismerhetjük meg. "Kérjetek és adatik nektek" (Mt 7,7). Isten előtt állva vagy panaszkodunk, vagy védekezünk, vagy igazoljuk magunkat, vagy közönyösek vagyunk; de nagyon keveset kérünk. Pedig micsoda ragyogó merészséggel állhat elő a gyermek, aki valóban gyermek. Urunk mondja: "Ha olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek ..." (Mt 18,3). Kérjetek valamit és Isten megteszi. Adj Jézus Krisztusnak lehetőséget, engedj neki teret; senki sem teszi ezt addig, amíg minden bölcsességének végére nem ért. De ha ide jutott, akkor nem gyávaság imádkoznia; csak ez a lehetősége maradt meg, hogy a Valósággal találkozzék. Állj oda Isten elé kérdéseiddel, amikben csődbe jutott a bölcsességed. Amíg magaddal meg vagy elégedve, nem érzed szükségét, hogy Istentől kérj. Sokkal kevésbé igaz, hogy "az imádság megváltoztatja a dolgokat", mint az, hogy az imádság megváltoztat engem és én megváltoztatom a dolgokat. Isten úgy rendelkezett, hogy a váltság alapján való imádság által másként látom a dolgokat, mint azelőtt. Nem arról van szó, hogy a dolgokat külsőleg változtatja meg az ima, hanem, hogy az ember belső beállítottságát csodálatosan megváltoztatja.



Isten műhelyében- Jézus követőket akar

   "Aki nekem szolgál, engem kövessen! " (János 12, 26)   




Az óember halálából kihajtó új élet a Jézus szolgálatában és követésében eltöltött élet. Az óember gyűlöli a szolgálatot. Inkább parancsolni szeret és kiszolgálást igényel. A maga ura kíván lenni, keresztülvíve a saját akaratát, nem igazodva másokhoz. Önmagába és a világba szerelmes. De az új élet Jézusból való élet; aki őt szereti, feladja önmagát és egészen az Úrnak adja oda magát. Az ilyen ember nem a maga útját járja már, hanem követi a Megváltót. - Nemcsak lelki munkával szolgálhat az ember, hanem azzal is, ha bármely munkát, még az alacsonyrendűt is, gonddal és hűséggel végez Ö érte, s ha mindent az Ő dicsőségére tesz, önmagát teljesen átadva neki.

Arndt János mondta: "Krisztusnak sok a szolgája, de kevés a követője." Az idők folyamán a keresztyénség a bűnös természet ízléséhez igazodott. Megalkudott az ó emberrel és Jézus követelményeivel. Az ó ember sok mindenre rávehető, csak a saját maga feladására nem. Az ember szeretné az ó embert is magával vinni Krisztus követésébe és elviselhető létet kíván neki biztosítani, így jól megfér a világgal, nem kell viselnie annak gyűlöletét és haragját. Az Úr Jézus senkit sem kényszerít követésére, ebben mindenki maga dönt. De ha már egyszer elhatároztad, hogy szolgálsz neki, akkor ne a magad ízlése és belátása szerint akarj járni, hanem járj azokon az utakon, amelyeken az Úr maga is járt földi napjaiban.

Jézus követése sokba kerül, sőt mindenbe: az óember életébe. Ne tussold el a nehézségeket. Aki átsiklik rajtuk, nagy csalódásokat él majd át. Az Úr Jézus maga szólít fel arra, hogy számítsuk ki a költségeket, mielőtt a nagy munkába belefogunk (Luk 14, 28). Jézus követésének az útja nem sima, teli van tövissel. Aki rálép, nemcsak régi, lomha, élvezethajhászó és szenvedélyes természetével kerül szembe, hanem környezetével is. Minden lehetséges kifogás és meggondolás felhangzik és szívünkben visszhangra is talál. Az ilyen ellenvetéseket a leghatározottabban el kell hallgattatnunk, mert alapjában véve a Sátán áll mögöttük és el akarja előlünk zárni az utat. Jelszavunk legyen: "Vissza nem fordulok!"



Isten ígéreteinek tárháza- Minden helyzetben

Charles H. Spurgeon-

"Én pedig Istenhez kiáltok, és az Úr megsegít engem,, (Zsolt 55,17) 



Igen, imádkoznom kell, és akarok is imádkozni! Mi mást, mi jobbat tehetnék? Elárulva, elhagyatva, gyászban, csalódásban - hozzád kiáltok, Istenem. Körülményeim lehetetlenné lettek. Az emberek a vesztemet akarják, de szívem az Úrtól merít bátorságot, Ő át fog segíteni ezeken a megpróbáltatásokon, ahogyan már sok más alkalommal meg is tette. Az Úr meg fog szabadítani, ebben biztos vagyok és ezt bátran vallom is.

Az Úr szabadít meg, és senki más. Nem is kívánok más szabadítót. Nem emberekben bízom, még ha meg is bízhatnék bennük. Istenhez kiáltok reggel, délben és este, és senki máshoz, mert Ő megtehet mindent.

Nem tudom, hogyan fog megszabadítani, de tudom, hogy megszabadít. Tudom, hogy a legjobb és legbiztosabb módon szabadít majd meg, és szabadítása teljes lesz. A mindenható Isten megszabadít mostani és minden eljövendő nyomorúságomból, és ez olyan biztos, mint amilyen biztos, hogy Ő él. Amikor pedig majd a halál jön el, és az örökkévalóság titkai előtt állok, akkor is bízhatok ebben az Igében: "az ÚR megsegít engem". Legyen ez az én énekem ezen a nyárvégi napon. Olyan ez, mint egy érett alma az élet fájáról. Táplál engem, és milyen jólesik nekem ez a táplálék!
 

Jézus imája

                                                                                     
Atyám kérlek,
hallgass meg most engem.
Hallgasd, meg mit kér,
az én szentséges szívem.

Térdre ereszkedve,
kérlek téged.
Enyhítsük a kint,
amit az emberek átélnek.

Szétszakadt családok,
elveszet emberek.
Fájdalmas betegségek,
amiben élni már nem lehet.

Harc, gyűlölet, szenvedés,
gyermekek sírása hallatszik és nem a nevetés.
Velük együtt szenvedek sírok én is,
átérzem fájdalmukat a szívem, vérzik.

Segítséget akarok nyújtani,
de nem mindenki fogadja el.
Hátat fordítanak nekem,
sokan nem ismernek fel.

Véremmel megtisztítanám őket,
sebeiket lemosnám.
Fájdalmukat enyhíteném,
szívükbe reményt adnák.

Atyám kérlek,
hallgass meg most engem.
Hallgasd, meg mit kér,
az én szentséges szívem.

Tegyük szebbé a földet,
virágozzon a békesség.
Újra éledjen megértés, és szeretett
tűnjön el örökre a szenvedés.

Katalin Lackó

Isten csodálatos kegyelme- MINDEN NAP ÉS MINDENHOL

''Minden... utadban megismered őt'' (Példabeszédek 3:6.)


A Biblia vallása nem valamiféle öltözet, amelyet kedvünkre vethetünk le, vagy ölthetünk magunkra. Befolyására, amely mindenre kiterjed, Krisztus türelmes és önmegtagadó követőivé válunk, és úgy cselekszünk és járunk, ahogyan Ő is tett földi életében... Ha még soha senki nem került eléd, akinek szüksége lett volna együttérző szavaidra és biztatásodra, akkor ezeknek a csodás adományoknak a felhasználása terén nem lennél bűnös Isten szemében. Azonban Krisztus minden követője talál alkalmat arra, hogy kimutassa keresztényi kedvességét és szeretetét, és ezáltal kimutassa, hogy Jézus Krisztus vallásának hívei közé tartozik. Ez a vallás megtanít bennünket a türelem és a béketűrés gyakorlására a durva és igazságtalan körülmények között is... ''Nem fizetvén gonosszal a gonoszért, avagy szidalommal a szidalomért; sőt ellenkezőleg, áldást mondván, tudva... arra hívattatok el, hogy áldást örököljetek'' (1Péter 3:9).
Krisztus nem viszonozta a szidalmat szidalommal... Vallása a lélek szelídségét és csöndességét hirdeti. A Biblia vallását követve, állandó szükségünk van a türelmes, gyöngéd, önmegtagadó és önfeláldozó lelkületre. Ha Isten Igéje maradandó elvvé válik az életünkben, akkor minden szavunk és hétköznapi tettünk arról fog árulkodni, hogy Krisztus gyermekei vagyunk... Ha befogadjuk a szívünkbe Isten Igéjét, akkor az önhittség és önelégültség kivész a lelkünkből. Életünk hatalom lesz a jóra, mert a Szentlélek Isten dolgaival tölti meg gondolatainkat... Önmagunktól nem tudjuk elsajátítani és gyakorolni Krisztus vallását. Csalárdabb a szív mindennél, de Jézus... megmutatta, hogyan tisztulhatunk meg a bűntől. ''Elég néked az én kegyelmem'' (2Korinthusbeliekhez 12:9) - mondja... Hitünk szerzőjére és bevégzőjére tekintve meglátjuk arcának ragyogását, visszatükrözzük képmását, és az érett férfiúság teljességének mértékére jutunk. Vallásunk mások számára vonzóvá válik, mert Krisztus igazságosságának illata járja át. Boldogok leszünk, mert lelki ételünk és italunk a szentség, békesség és öröm lesz.



„Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják;
Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják.
Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is.” (Máté 6:19-21)

Reggeli dicséret-Memória szérum

„Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.” Pál második levele a korinthusiakhoz 5:17

Szeretnél új életet kezdeni, de ez nem könnyű lépés. Akkora a csomag a hátadon, hogy azt már nem lehet észrevétlenül a szőnyeg alá söpörni. De ezt az életet sem bírod már tovább. Valami új kell. Egy új kezdet, egy új cél, egy új Ember. De hogyan?
 

Egy fantasy regényben olvastam erre egy egészen különleges megoldást: memória szérum. Megiszod, törli a memóriádat, és az alap tevékenységeken kívül gyakorlatilag mindent elfelejtesz, új életet kezdhetsz, nem emlékszel senkire és semmire, még magadra sem, nem köt a múlt béklyója, a régi hibák, a fájó történetek. Törlöd az egészet, és kezdhetsz tiszta lappal. Felépíthetsz egy új életet, egy új ént. 

Meginnád ezt a szérumot? Volt már olyan pillanat az életedben, amikor talán szívesen választottad volna ezt az utat? Meginnád akkor, ha előtte beprogramozhatnád, milyen emlékektől akarsz megszabadulni? Meginnád akkor, ha csak bizonyos eseményeket törölne a fejedből? Kemény próbák, megrázó történések, néhány korty, és már nyomuk sincs az életedben. 

Talán nem ilyen egyszerű. Talán mindaz, amin eddig keresztülmentél, legyen az jó, vagy nagyon rossz élmény, mind hozzájárult ahhoz az emberhez, aki most vagy. Ha törölsz néhány sebekkel teli emléket, akkor már nem biztos, hogy az lennél, aki most olvasod ezeket a sorokat. 

Isten ajánl ma egy jobb utat neked. Válaszd Őt, ismerd meg Krisztust, köss Vele szövetséget, és sokkal többet kapsz egy fehér lapnál, amit ismét bemocskolhatsz. Isten a memóriaszérummal ellentétben nem végez agymosást, hanem megbocsát. Megbocsát minden rosszat, amit eddig tettél. Megbocsájtja, hogy fellázadtál ellene, és nélküle élted mindennapjaidat. Megbocsat mindent. És soha többet nem emlegeti fel a múltadat. Nemcsak elveszi ezeket a bűnöket, hanem szemeidet a keresztre emeli, ahova Ó már réges régen felvitte minden tévedésedet. Ő ott meghalt érted, hogy te újrakezdhesd, hogy élhess végre igazán, végre Vele, békében Istennel. 

Nemcsak egy új kezdetet kapsz, hanem bűnös múltad helyébe felajánlja az Ő tökéletes életét, kérdőjelekkel teli jövőd helyébe pedig az Ő jövőjét, Isten országát. 

Felejtsd el a szérumot, és minden más zsákutcát, amin eddig törted a fejedet! Válaszd Istent, válaszd az új teremtést, és kezdj el élni igazán! 
Közzétéve ennyi ideje: , szerző:

Napi Gondolat-


Az igaz pedig hitből él. És a ki meghátrál, abban nem gyönyörködik a szellemem.
De mi nem vagyunk meghátrálás emberei, hogy elvesszünk, hanem hitéi, hogy életet nyerjünk.
Zsidó 10: 38.
 
 

Mielőtt feladnád, gondolkozz el azon hogy eddig miért tartottál ki.

Lehet valamit akargatni, és lehet AKARNI. Vannak holtpontok az életünkben, amikor padlóra kerülünk. Úgy érzed, hogy nem megy tovább. "Túl nehéz. Nem bírom" - ezek a gondolatok kavarognak a fejedben. Jó szó a "holtpont", mert ilyenkor valami tényleg meghal bennünk: a hit vagy a hitetlenség.
Akiben a hit hal meg: föladja. Akiben a hitetlenség: folytatja tovább és megnyeri a csatát.

Van olyan időszak az életünkben hogy élünk, mert élnünk kell.
De az igazság az hogy azért kell élnünk mert harcosok vagyunk, Isten harcosai, akiknek az a céljuk hogy egy napon találkozzanak azzal akiért annyit harcoltak.....a Krisztus Jézussal.

Ámen!

TANÍTÁSOK-MEGVÉD A GONOSZTÓL (1.)

"Nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás.” (Zsoltárok 91:10)



Íme egy ígéret, amelyre támaszkodhatsz bajok idején: "Ha az Urat tartod oltalmadnak, a Felségest hajlékodnak, nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás. Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon…” (Zsoltárok 91:9–11).

A körülöttünk lévő szellemi világ ugyanolyan valóságos, mint a fizikai világ, melyben élünk. Az egyik a sötétség világa - a másik a világosságé. Az egyiket a sátán uralja - a másikat Isten kormányozza.

Mi másért lenne, hogy gonosz emberek brutálisan és ok nélkül gyilkolnak férfiakat, nőket és gyermekeket? Pál így magyarázza meg: "Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen” (Efézus 6:12).
Azt jelenti ez, hogy állandó félelemben kell élnünk? Nem, mégpedig ezért nem:

1) Jézus vére pajzsként OLTALMAZ

Ahogy az első pászka éjszakáján az öldöklő angyal nem léphetett be azokba a házakba, melyek ajtaján ott volt a Bárány vére, Jézus vére is védőpajzs körülötted, amin az ördög nem tud áthatolni.

2) Az esélyek MELLETTED szólnak

Amikor a sátán levettetett a mennyből, magával vitte az angyalok egyharmadát. Ez azt jelenti, hogy még mindig két angyal van velünk egy gonosz lélek ellen!
"Vajon ezek nem szolgáló lelkek-e mind, akik azokért küldettek szolgálatra, akik örökölni fogják az üdvösséget?” (Zsidók 1:14).

Örülj, Isten megváltott gyermekeként VÉDVE VAGY a gonosztól!


Forrás: Füredi Mária 

2016. augusztus 27., szombat

Bizonyságaid örökkévaló örökségem-Alfred Christlieb

   Belsazár király nagy vendégséget rendezett ezer főemberének és az ezer előtt bort ivott.
    ( Dán. 5,1)

Dániel könyvének 5. része megrázó példáját tárja elénk az alkohollal való visszaélés átkának. Ha egy festő a valósághoz hűen megfestette volna ezt a főúri társaságot, mindnyájuknak szégyellni kellett volna magukat. Borzalmas módon mutatkozik itt meg a mértéktelenség következménye. A könnyelmű gúnyolódás lelkülete veszi körül őket, s még a szent sem szent előttük.

Azokat az edényeket, amiket az Isten templomában való használatra készítettek, előhozatják, hogy mulatozásukon használják. A mai napig megvan az alkohol erkölcsi pusztító hatása. Tisztességes, művelt emberek csúsznak le olyan iszákosok társaságába, akik már semmit sem szégyellnek. Maga a kegyes Noé is saját fia gúnyolódásának tárgyává vált az ital miatt.

Jézus tanítványai számára mindebből magától értetődően adódik az a tanulság, hogy őrizkedjenek az ünnepi lakomák ilyen fajtáitól. Hogyan illene a mámor és mértéktelenség annak követőihez, aki minden időben azt kereste, ami az Atyának kedves?

Erre a fegyelmezetlen társaságra hirtelen rászállt Isten rettentésr. Félelmetes fénylő szavakat írt az angyalkéz a falra. Mindenki remegett. Az anyakirálynő tanácsára hívatták Dánielt. Micsoda ellentét: Dániel viselkedése, és a részeg főuraké. Önzetlenül, nem keresve a maga hasznát, elutasítja a nagy kitüntetést, amit a rejtély megfejtéséért ajánl fel neki a király: a bíbort, az aranyláncot és minden más megtiszteltetést. A király megtarthatja ezeket magának! Dániel bátran elétárja a királynak a bűneit, és Isten ítéletét hirdeti neki.

Ma is szükségük van a könnyelmű italozóknak és csúfolódóknak ilyen bizonyságtevőkre, akik megmondják nekik az igazságot. Isten adja meg nekünk Dániel bátorságát és önzetlenségét! Isten ítélete így szólt Belsazár felett: "Megmérettél, és könnyűnek találtattál"! Ütött az utolsó órája és ő ivott. Birodalma elpusztul, és a király úszik az alkoholban. Isten ítélete vár rá, és ő részeg. Hogyan állunk mi az alkohollal?

Isten asztaláról-Varga László

 "És történt, hogy Jézus szombaton gabonaföldeken ment át, és tanítványai útközben tépdesni kezdték a kalászokat. A farizeusok így szóltak hozzá: Nézd, miért tesznek szombaton olyat, amit nem szabad?... Majd hozzátette Jézus: A szombat lett az emberért, nem az ember a szombatért; tehát az Emberfia ura a szombatnak is."      Márk 2,23-28



Nem könnyű megtalálni az egyensúlyt a törvény és a szabadság között. A törvényvallás mindig könnyű: tudd a törvényt, tartsd magad a betűjéhez, ne gondolkozz, tedd, amit az mond! De Jézus a szabadság nehéz törvényét hagyta ránk. Szerinte a törvény jó. Arra kell, hogy a jókat irányítsa, a rosszakat fékezze. De a törvény is csak eszköz, nem cél. A cél - kénytelenek vagyunk százszor is ismételni - az emberek közös boldogsága és üdvössége, Isten szeretetének megmutatkozása, célba juttatása. Ez a jézusi szeretet törvénye. Augusztinusz egyházatya sokat vitatott szabálya: szeress, és tedd, amit a legjobbnak látsz. A keresztyénség ellenségei és meg nem értői ezt a szabályt túl könnyű, felelőtlen szabadságnak mondják. Nem igaz. Ez a legnehezebb törvény. A törvényvallással szemben gondolkozásra, személyes döntésre kötelez, állandó felkészültséget, a felelősség teljességét jelenti. Ezt kell vállalnia annak, aki nem a betűt, hanem annak Urát, Krisztust akarja követni és szolgálni.

Uram, köszönöm, hogy szabaddá tettél a törvényvallás kötelékei alól. Így lettem szabad gyermeked. De sokszor olyan nehéz ez a szabadság. Nekem kell eldöntenem, fiatalon: hová mehetek el, és hogy kell ott viselkednem. Apaként: engedjem-e fiamat a moziba, vagy kötelezzem előbb a lecke elvégzésére. Tisztviselőként: hajtsak-e végre egy törvénytelen intézkedést, vagy vállaljam inkább a konfliktust feletteseimmel. Nem tudom magamra vállalni a naponkénti döntés felelősségét, ha Te nem segítesz, Uram. Te add meg nekem a hitnek azt a biztos irányítását, hogy Téged lássalak magam előtt, és segíts, hogy megtaláljam a neked legjobban tetsző megoldásokat! Ámen. 

Mindennap az Ige fényében- A FEGYELMEZÉS A FEGYELMEZÉS

A mai napon olvasandó igeszakasz: Zsid 12, 5-11 

 


5 és elfeledkeztetek a bátorításról, amely nektek mint fiaknak szól: "Fiam, ne vesd meg az Úr fenyítését, és ne csüggedj el, ha megfedd téged, 6 mert akit szeret az Úr, azt megfenyíti, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad." 7 Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek az Isten, mint fiaival. Hát milyen fiú az, akit nem fenyít az apja? 8 Ha pedig fenyítés nélkül maradtok, amelyben mindenki részesül, fattyak vagytok, nem pedig fiak.9 Azután: testi apáink fenyítettek minket, és tiszteletben tartottuk őket, nem kell-e sokkal inkább engedelmeskednünk a lelkek Atyjának, hogy éljünk? 10 Mert ők rövid ideig, a saját elgondolásuk szerint fenyítettek, ő pedig javunkra teszi ezt, hogy szentségében részesüljünk. 11 Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa.


"Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa." (Zsid 12,11)

A legrosszabb dolog amit a szülők elkövethetnek az, ha megengedik gyermekeiknek, hogy keresztülvigyék akaratukat. Az engedékeny nevelés elmélete megdöbbentő számban termeli ki a zavart ifjakat és az elkényeztetett kölköket. A fiatalkori bűnözés oka a szülői bűnözés. Azok a szülők, akik nem fegyelmezik gyermekeiket, nem szeretik őket.
Isten szereti gyermekeit, ezért fegyelmezi őket. Amikor Isten ezt a gyógyszert adja be, ez keserves inkább, mint örvendetes.
Némely keresztyén tanító és író azt mondja, hogy amint valami nehéz és fájdalmas esemény játszódik le az életünkben, meg kell köszönnünk mennyei Atyánknak, mert az a javunkra szolgál. Én nem hiszem, hogy ez lehetséges, de még azt sem, hogy kívánatos. Az első tapasztalatunk a fájdalom. A fájdalom nem lehet hatásos gyógyszer, ha örömként éljük át.
Amikor szomorúság sújt, vagy fájdalom ér, először is az a kísértésünk, hogy elveszítsük az Istenbe vetett hitünket. Ezért az első tennivalónk az legyen, hogy csendben maradunk. A csend az első ajándék. Amíg tántorgunk a csapás súlya alatt, semmit se szóljunk.
Azután viszont, ha azt akarjuk, hogy a fegyelmezés elérje a kívánt hatást, edződnünk kell általa. Olyan élménynek kell lennie amiből tanulunk. Ez Isten szándéka vele, és mi nem kételkedhetünk abban, hogy Isten célja szeretetből fakad.
Az edzettség nem automatikus módon történik, éppenúgy mint ahogy az iskolába járás sem garantálja, hogy tanulunk is valamit. Vannak keresztyének, akik sokat szenvedtek és keveset tanultak. Másokat meg úgy megedzett Isten fegyelmezése, hogy "az igazság békességes gyümölcsét" láthatja Isten és ember.
Lehetetlen megmondani, hogy közülünk kinek-kinek mit kell megtanulnia. A szülők tudják, hogy milyen különbségek vannak gyermekeik között és e különbségek szerint váltogatják a fegyelmezést. Csak Isten tudja, hogy melyikőnknek mit kell tanulnia. Ő az az atya, aki a legjobban szeret minket, és a legjobban tudja, hogy miben különbözünk egymástól.
Istennek számtalan gyermeke van, akik ma megköszönik atyjuknak mindazt, amit a szomorúság, a veszteség és a csalódás óráiban tanultak.
 

Krisztus mindenek felett- ÉLŐ TEOLÓGIA

   "Járjatok, amíg világosságotok van, hogy a sötétség ne lepjen meg titeket" (Jn 12,35)



Jaj neked, ha nem cselekszel aszerint, amit Isten mutatott neked a hegyen. Ha nem engedelmeskedsz a világosságnak, sötétségre fordul. "Ha azért a benned levő világosság sötétség, mekkora akkor a sötétség!" Abban a pillanatban, amikor elhanyagolod azt, amiben Isten megvilágosított, legyen az a megszentelődés vagy bármi más, elkezdődik a romlás szellemi életedben. Váltsd az igazságot szüntelenül valóra; munkáld ki minden területen, különben még a már elnyert világosság is átokká lehet. A legnehezebben azzal az emberrel boldogulsz, aki önelégülten hivatkozik egy vallásos megtapasztalásra, amit azonban nem valósított meg az életében. Ha azt mondod, hogy megszentelődtél, mutasd is meg. Megtapasztalásodnak olyan valódinak kell lennie, hogy az életedben is láthatóvá váljék. Őrizkedj minden olyan hitbeli felfogástól, amely magaddal szemben engedékennyé tesz; az a pokolból való, bármilyen szépen is hangzik. A mi teológiánk meg kell hogy nyilvánuljon az élet leghétköznapibb vonatkozásaiban is. "Ha a ti igazságosságotok nem több az írástudókénál és a farizeusokénál..." (Mt 5,20) mondja az Úr, azaz erényesebbnek kell lenned a legerkölcsösebb lénynél is, akit csak ismersz. Lehet, hogy mindent tudsz a megszentelődésről, de nem élsz benne életed gyakorlati útjain. Testi, erkölcsi és szellemi életed minden kicsi részletének a váltság mértéke szerint kell megítéltetnie. 

Két magzat beszélget az anyja hasában:

             
– Mondd, te hiszel a születés utáni életben?
– Persze. A születés után jön az élet. Talán azért vagyunk itt, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
– Lárifári! A születés után nincs semmi: onnan még senki sem tért vissza! S különben is, hogy nézne ki?
– Azt pontosan nem tudom, de úgy érzem, hogy ott mindenhol fények vannak… S talán a saját lábunkon fogunk járni, és a saját szánkkal eszünk.
– Ez már végképp ostobaság! Járni nem lehet! S még hogy szájjal enni?
– Nevetséges! Hát nem látod a köldökzsinórt? S ha már itt tartunk, gondolkodj egy picit: azért nem lehetséges a születés utáni élet, mert a köldökzsinór túl rövid.
– Igen, de szerintem valami biztosan lesz, épp csak máshogy, mint amit itt életnek nevezünk.
– Ostoba vagy. A születéssel az élet véget ér, és kész.
– Figyelj, nem tudom pontosan, mi lesz, de majd a Mama segít nekünk.
– A Mama? Te hiszel a Mamában?
– Igen.
– Ne nevettesd ki magad! Láttad már valahol? Egyáltalán, látta már valaki?
– Nem, mert itt van körülöttünk. Benne élünk. S bizony pont neki köszönhetjük, hogy vagyunk.
– Na, most már hagyj békén ezzel az ostobasággal, jó? Majd akkor hiszem el a Mamát, ha látom.
– Látni nem tudod, de ha elcsendesedsz, akkor hallhatod az énekét, érezheted a szeretetét. Ha elcsendesedsz, érezni fogod simogatását, érezni fogod óvó kezét.”


A. J. Christian: A teljesség hangja

Isten műhelyébe- Világos jelszó

  "Hátra nem fordultam! " (Ézsaiás 50, 5)   


Ez volt Isten igaz szolgájának, Jézusnak a jelszava. Tántoríthatatlanul haladt előre, semmi sem tartóztathatta fel, még Péter szava sem: "Mentsen Isten, Uram, nem eshetik ez meg veled!" Utolsó jeruzsálemi útja előtt arcát egyenesen Jeruzsálem felé fordította; "eltökélte magát". Pedig tudta, hogy borzalmak várnak rá ott. De nem fordult el, nem állt meg, ment egyenesen előre. "Hátra nem fordulok!" - ez legyen a mi jelszavunk is, ha már elindultunk a mennyei cél felé. A régi braunschweigi címeren egy futó paripa van ezzel a felirattal: Nunquam retrorsum! (soha se visszafelé). Nem lehet megállnunk, a megállás visszacsúszás. Az emberi lélek szüntelen mozgásban van; ha nem Isten felé, akkor menekülőben előle. A Szentlélek szüntelenül előre és felfelé vonz minket. Ha nem engedünk neki, visszaesünk és lezuhanunk.

"Jól futottatok, kicsoda gátolt meg titeket, hogy ne engedelmeskedjetek az igazságnak?" A galáciaiak eltértek attól, aki elhívta őket. Hogyan? Az első öröm és leírhatatlan boldogság után, amit Jézusban találtak, apály állt be náluk. A boldog érzés helyébe nyomott hangulat lépett. Tévtanítókat fogadtak be, akik a kegyelem útjáról a törvény útjára irányították őket, azt állítva, hogy nem elég a Jézusban való hit, szükség van a körülmetélkedésre és a többi zsidó törvény megtartására is. Ma is jönnek tévtanítók a felébredt lelkekhez és kötelezővé akarják tenni például a szombat megszentelését. Azt állítgatják, hogy az egyház minden hanyatlása onnan származik, hogy a szombat helyett vasárnapot ünnepel. Mások szerint az ún. "Szentlélekkel való keresztség" hiánya az oka a keresztyének rossz belső állapotának. Mások mást hoznak elő. Céljuk mindig az, hogy valamivel segítsük elő a megváltást, nem elég csak a Megváltóra hagyatkozni és vele mind mélyebb közösségbe jutni. Előbbre akarnak jutni és visszaesnek. Ne engedjük feltartóztatni magunkat, tartsunk ki ővele, a Fővel és növekedjünk benne. Haladjunk előre azokon a nyomokon, amelyekbe Isten kegyelme először állított bele (Fil 3, 16). 

Prófétai Áhítatok

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:


Törj át az életed gátjain és törekedj Felém jönni, mondja az Úr. A szabadság a jogaid közé tartozik az Én királyságomban, viszont nem szabad hagynod, hogy az ellenség visszatartson a célod elérésétől. Fordíts kellő időt arra, hogy megtaláld és pontosan meghatározd, mi az oka annak, hogy nem jutsz magasabbra szellemileg. Ezután tegyél meg mindent, ami a hatalmadban áll, hogy győzz! Lukács 10:19 "Íme, hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon, skorpiókon tapodjatok, és az ellenség minden erején, és hogy semmi se árthasson nektek."

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:
Nézz szét a környezetedben, hogy meglásd, mi van elromolva, ugyanis van egy azzal párhuzamos szellemi állapot is. Jeleket mutatok neked a természetes világban, amelyek a szellemi állapotodat tükrözik. Végezd el a szükséges javításokat minden szinten, hogy jól működjön az életed, mondja az Úr. Képes leszel észlelni a láthatatlan világ visszatükröződését, azon keresztül, amit ténylegesen látsz. Zsoltárok 123:2 Ímé, mint a szolgák szemei uruknak kezére, mint a szolgalány szemei asszonya kezére: úgy néznek szemeink az Úrra, a mi Istenünkre, mígnem megkönyörül rajtunk!

REINHARD BONNKE-A hit Isten ajándéka

A bibliai hitről szóló tanítások olyanná váltak az évszázadok során, mint a régi festmények felszínére felkent újabb és újabb lakkrétegek, melyek az eredetileg élénk színeknek egyre sötétebb tónust adnak. Különféle teóriák és emberi tanítások megfosztottak minket attól az egyszerűségtől, amely Krisztusban van. Elérhetetlen távolságra tolták a hitet, mintha az valami távoli, ritka misztérium volna, amely csak Isten szuverén döntése nyomán adatik némelyeknek. Igen, a hitet Isten adja. Igen, a hit Isten ajándéka. Azonban ez egy olyan ajándék, amit bárki megkaphat - Isten minden gyermekének megadatik, aki az ő asztalánál ül. „Isten adja kinek-kinek a hit mértékét” (Róma 12,3), és ezt vagy használjuk, vagy nem. Az Efézus 2,8 egyértelműen fogalmaz: „Kegyelemből van üdvösségetek, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez.” Lehet félreérteni ezt a részt, és várni, hogy majd Isten megajándékoz a hittel, vagy akár azt mondani, hogy „Nekem sajnos nincs hitem, mert én nem kaptam meg ezt az ajándékot.” A hit ugyanúgy Isten ajándéka, mint a látásunk, a hallásunk és a többi érzékszervünk. Ezek olyan képességek, amelyekkel mindnyájan rendelkezünk, és amelyeket használunk is. A hit is egy ilyen képesség. Ezért „ne félj, csak higgy!” REINHARD BONNKE

Joel Osteen-Mai napon Istennek átlagon felüliek vagyok! :)



A múltad minden kihívásával, minden hányattatásával adott neked valamit Isten. Jellemed fejlődött, megnőtt a látótered. Minden nehézséggel Isten jóságának egy újabb szintjét tapasztalhatod meg. Talán igazságtalanságokkal találkoztál, valaki ártott neked, vagy egy rossz döntéssel bajt hoztál magadra, de ha helyesen tudod látni, akkor a múltad nem meghatároz, hanem felkészít. /Joel Osteen/

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja-Egyre mélyülő patak

"...lemért ezer könyököt, és átvezetett a vízen: a víz bokáig ért."(Ez 47,3)



Ezékiel látomásában a templomból kifolyó víz egyre mélyül. Mit jelent ez?

Először a víz bokáig ér. A mezítláb vagy saruban járó emberek lába hamar bepiszkolódott, leggyakrabban lábmosásra volt szükségük. Jézus is ezt mondta: akit az újjászületés fürdője megtisztított, annak is szüksége van lábmosásra. Vagyis aki az ő tanítványa lett, az is rászorul a naponkénti bűnbánatra és bocsánatra, a lelki tisztálkodásra.

Ötszáz méterrel lejjebb a víz térdig ért. A bűnbocsánatot kapott hívő közösségbe kerül Istennel, és megtanul vele imádságos párbeszédben élni. Megtanulja Istent önmagát megalázva, térden állva imádni. Az ilyen ember már nem a saját akarata teljesülésére vágyik, hanem ezt kéri: taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem (Zsolt 143,10).

A harmadik fokozat, amikor derékig áll a vízben a próféta. így már erős a folyó sodra, keményebben kell ellenállni minden kísértésnek. A derék egyrészt az erő jelképe (derekasan helytáll valaki), másrészt a termékenységre emlékeztet: az érett hívőnek már vannak lelki gyermekei, másokat is Istenhez vezet.

Kissé lejjebb pedig annyira megnőtt a víz, hogy úszni kellett volna benne, nem lehetett átgázolni rajta. Itt már rá kell feküdni a vízre, és teljes bizalommal engedni, hogy megtartson és vigyen. Ezt nevezi a Biblia hitben járásnak. Már nem éri a lábam a földet, de egy másik valóság tart és visz: a víz, Isten kegyelme. Én pedig hagyom, hogy vigyen, és arra használjon, amire akar.

Az Istennel való közösség mélyülésének, a hitben való növekedésnek, a lelki érésnek szép képe ez. Én hol tartok ezen az úton?

Isten ígéreteinek tárháza-Megpróbált emberek


„...megpróbáltalak a nyomorúság kohójában" (Ézs 48,10)
 
 

Ez az igevers már régóta jelmondatként van felírva hálószobánk falára, és sokféleképpen be van írva a szívünkbe is. Nem kis dolog, ha Isten megpróbálja az embert. Akit Isten kiválaszt magának, azt megpróbálja, és akit megpróbál, az kipróbált ember lesz. Jobb Isten kiválasztottjának lenni, mint ha egy egész ország választana bennünket vezetőjéül. Olyan nagy kiváltság ez, hogy örömmel elfogadhatjuk a vele járó hátrányt, ahogy a zsidók is megették a keserűfüveket a páskabárány kedvéért (2Móz 12,8). Nekünk is el kell fogadnunk a „nyomorúság kohóját", mert Isten abban próbálja meg választottait.

Kiválasztásának eszköze a nyomorúság, nem a bőség és a jólét, a helye pedig a tüzes kemence és nem a palota. A tüzes kemencében szépségünk eltorzul, erőnk felemésztődik, dicsőségünk megolvad, de csak itt nyilatkoztatja ki az örökkévaló Szeretet számunkra titkait, és itt jelenti ki Isten, hogy választottai vagyunk. Ezt mi is így tapasztaltuk meg. A legsúlyosabb próbák idején tette Isten világossá számunkra, hogy választottai vagyunk, és tett bizonyossá a szolgálatra nézve. Amikor így tudatosan is az Urat választottuk Istenünknek, ő is megmutatta, hogy kétségtelenül választottai vagyunk. Ezért, ha ma a kemence hétszeresen is van befűtve, nem akarunk félni tőle, mert Isten dicsőséges Fia jár-kel velünk az izzó parázs között.

IMA


 
                      


Köszönöm Istenem az esőt és a napot, s hogy Te egyformán szereted a szegényt és a vakot
Köszönöm az utat amit Veled együtt járok, s a mindennapi csodát amit Veled megtalálok
Köszönöm életem minden egyes percét, s hogy Te elhordozod szívem minden terhét
Köszönöm a sok jót amit Tőled kapok, s ha Veled járok el tűnek a bajok
Köszönöm családom minden egyes tagját, s hogy Te szenvedőnek meghallgatod hangját
Köszönöm az ágyat ,melyre fáradt fejem hajtom, s ha Hozzád szól az Imám Te meghallgatod hangom
Köszönöm hogy asztalunkon mindennap van étel, s hogy felsegíted azt az embert aki előtted térdel
Köszönöm örömöm és mindennapi gondom, tudom ha velem vagy, bármi jön meg meg oldom
Köszönöm Istenem, hogy általad létezek, s hogy Te megbocsátasz nekem, bár oly sokszor vétkezek

Köszönöm hogy így szeretsz nem engedsz el soha, életemben Te vagy a legeslegszebb CSODA! Amen!
 
Forrás: Istvanné Gyolai megosztása

Az Ige az élet kenyere-Aki mások életét akarja élni,

Aki mások életét akarja élni, önmaga által állított csapdába lép bele. Kétségbe esetten menekül attól , hogy szembesülni kelljen saját éltével. Talán fél, mit talál majd a lelke mélyén. Ezért inkább mások életével, problémájukkal foglalkozik, mások életét igyekszik élni, ezzel akarja figyelmét elterelni önmagáról; ez sokkal egyszerûbb, hiszen a saját életünkért felelsôsséget kell vállalni, szembesülnünk kell a rossz tulajdonságainkkal, és hibáinkkal, ami elég kényelmetlen lehet, és több idôt igényel. Ha viszont ezeket lenyomod a lelked mélyére, és próbálod figyelmen kívül hagyni, azzal nem fog eltünni; az ott lent el lesz raktározva. Megszabadulni akkor tudsz tôlük, ha a felszínre hozod , szembesülsz velük, és tudatosan dolgozol magadon.
Ha nem vagy öszinte magaddal szemben , süllyedsz lefelé. Mindenre figyelsz, csak önmagadra nem! Rohansz, anélkül hogy megállnál és megkérdeznéd magadtól hogy pl. mi az ami ennyire fáj, mire akarja felhívni a figyelmem. Mikor hogyan viselkedek, mire hogyan reagálok, miért viselkedek így,vagy úgy ha valami nem tetszik, és mi az oka hogy nem tetszik. Miért fontos az, hogy mindig más ember élete, viselkedése legyen a témám. Ki mit csinált, mondott, hogyan, és miért. Ülj le és nézz magadba, gondolkodj el magadon, figyelj a belsô hangra. Figyelj magadra!! Ez idôt igényel, és nem elég ha csak egyszer teszed meg ezt, hanem mindig és minden körülmények között szükséges. Ez egy hosszú folyamat, ami nem megy egyik napról a másikra.
Lehet, ezer álarc égett rád a múltban, és már azt sem tudod ki vagy. Játszod a szerepedet, ezt adod, és mutatod a külvilágnak; és ami legbelül van, jó mélyen, azt nem látja senki, még saját magad sem. Csak azt érzed hogy valami nincs rendben. Ezeket az álarcokat felismerni, és leszedni nem könnyü feladat. Viszont nagyon megéri!
Ha az ember hajlandó szembenézni önmagával, azzal esélyt ad a vátozásra, és ezzel egy sokkal jobb minöségû életre. Lebontja falait, megszabadul az áldozati szerepétöl, végre értelmet adva saját életének.
Önmagunk megismerése hosszú út, és rajtad kívül senki nem tud végigmenni rajta. Szembesülnöd kell saját magaddal, és ezt senki más nem teheti meg helyetted. Információkkal gazdagodhatsz mások tapasztalatai által, de ezek csak kis lámpások az életed útján. Neked kell vègigmenni rajta. Neked kell a mélybôl felhozni a megoldandó konfliktusokat, tapasztalatokat, szíved fel nem dolgozott fájdalmait. Isten ebbe egy nagyon nagy segítség! Végtelenül szeret téged, és szeretne segíteni neked, de nem fogja helyetted megtenni Ö sem. Segít nagyon sokat, viszont vannak olyan feladatok az életünkben, amikkel bizony nekünk kell konfrontálódni, saját magunk érdekében.
Amikor Jézus Krisztust a szívembe fogadtam, óriási belsô változásokon mentem keresztül. Attól a pillanattól kezdve elkezdett bennem munkálkodni egy emberi ésszel felfoghatatlan hatalmas jóságos erô. Azok a dolgok amik a felszínen voltak, rövid idôn belül eltüntek. Kisebb problémak szinte maguktól megoldódtak, és éreztem, tapasztaltam Isten gondoskodását az életemben. Az életem egyre jobb lett. Felnyitotta a szemeimet, és hirtelen megláttam az élet lényegét, és értelmét. Megmutatta hogy a rossz tulajdonságokat, fájdalmakat, rossz szokásokat, amik az évek során felgyülemlettek bennem, és csak nyomtam lefele a lelkem mélyére, nekem kell felszínre hozni , szembesülni velük, belátni , megismerni. Amikor ezek megtörténtek, akkor Ö azt onnan eltávolította a kérésemre. Ezáltal megamat is megismertem, és továbbra is folyamatosan fejlôdök, bölcsebb és tudatosabb leszek. Te is megtudod tenni! Istennel minden könnyebb, és szebb. Isten áldása legyen rajtad!

Három ember meghal és felmennek a Mennybe

Be is akarnak menni, de a kapuban egy ember megállította őket.




– Ki vagy te? – kérdezi a kapuban álló az első embert.
– Én egy híres evangélista vagyok, sok könyvet írtam, még televíziós szolgálatom is volt, és általam sok millió ember ismerte meg az Úr Jézust.
– Na ez mind szép és jó, de mondd csak, ismered az Úr Jézust?
– Persze, hogy ismerem, hiszen mint már mondtam, én híres evangélista vagyok!

– Na és te ki vagy? – kérdezte a második embertől.
– Én híres pásztor vagyok, egész meg a gyülekezeteket pásztoroltam a Földön, az istentiszteleteinket is sok millió ember nézte a különféle televíziós csatornákon.
– Na, ez valóban csodálatos! De mondd csak, ismered az Úr Jézust?
– Persze, hogy ismerem, hiszen én híres pásztor vagyok!

– Na és te ki vagy? – kérdezte a harmadik embert.
– Amint azt magad is látod, én egy egyszerű öreg ember vagyok. Az életem gyorsan elmúlt és ez idő alatt nem is tudtam semmi maradandót alkotni. Nem lettem híres prédikátor, sem gazdag, hanem egy kis házikóban éltem hosszú éveken át. Sokat imádkoztam és azon igyekeztem, hogy hűséges maradhassak az én Istenemhez.
– Na és ismered az Úr Jézust?
– Igen Uram, ismerlek téged.

TE ISMERED ŐT SZEMÉLYESEN?!

Örömteli mindennapok- Igaz Szeretetben való élet

„Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat és önmagát adta érte.”-Ef.5,25-

Legyél kezdeményező a szeretetben,az odafigyelésben,az elfogadásban ,ahogy Krisztus is az ,a másik feltétel nélküli elfogadásával.A szeretetünknek elsősorban akarati döntésen kell alapulnia, nem változékony érzelmeinken.
„A férfiak is szeressék a feleségüket, mint a saját testüket. Aki szereti a feleségét, az önmagát szereti. Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus is az egyházat, minthogy tagjai vagyunk testének. ” -Ef 5,28-30-
Mennyi időt, energiát és figyelmet fordítasz naponta tested táplálására és gondozására?.......és mennyi idő, energia és figyelem jut naponta a feleségednek?

A férj akkor lesz jó vezetője a családjának,ha az Ő feje a Krisztus .
Először a férjnek kell betöltenie a szerepét ahhoz, hogy a feleség és a gyerekek képesek legyenek betölteni a magukét
A férj, aki a feleség és a család feje, a feleségét és a családját szolgálja. Mk 10,45
Isten Igéje rávezet,megtanít minket arra,hogyan legyünk jó házastársai egymásnak,hogyan és mitől fog jól működni a kapcsolatunk a házasságban .Egy házasságban mindkét félnek megvan a szerepe ,amit be kell tölteni ,ahhoz ,hogy jol működjön minden.Ám ha nem vesszük komolyan és nem cselekszünk ennek alapján ,nem fog úgy müködni ahogy azt Isten elrendelte,és ahogyan szeretnénk ,hogy működjön .Először is Isten Igéjét tesszük az első helyre az életünkben és erre kezdünk el épitkezni .Ha már házas voltál mielőtt megismerted volna Isten akaratát a házasságodra ,akkor is ujra lehet kezdeni .Isten megigérte ,hogy az egyenetlent egyenessé teszi ,és ez életünk minden területére vonatkozik,amit átadunk Neki.
Soha nincs késő újrakezdeni ,de nem érdemes sokáig húzni az időt az újrakezdésre,mert ezalatt sok értékes perctől megfosztjuk egymást ,nem éri meg.
,,az asszony pedig tisztelje a férjét. „ (Ef 5,33)
A férj csak akkor érzi magát sikeresnek, ha a felesége is tiszteli őt.
Kölcsönösen és feltétel nélkül meg kell adnunk egymásnak az odafigyelést,szeretetet amire tanit a Biblia.Törekednünk kell az egységre ,nem az egymás alá -fölé rendeltségre .Egymás mellé rendelt az Úr bennünket ,egymás segítőtársaiként szeretetben elfogadásban.
Ti asszonyok, engedelmeskedjetek férjeteknek, És ugyanígy, ti férfiak is, megértően éljetek együtt feleségetekkel, mint a gyengébb féllel, adjátok meg nekik a tiszteletet mint örököstársaitoknak is az élet kegyelmében, hogy a ti imádkozásotok ne ütközzék akadályba.1 Péter 3,1-7-
Éljetek a Krisztusi szeretetben!
Legyen örömteli napotok:)

Reggeli dicséret- Kinek tetszem?

"Most tehát embereknek akarok a kedvében járni, vagy Istennek? Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája."Galata 1,10
 

Életünk során mindig is tetszeni akarunk valakinek és azért, hogy ez sikerüljön készek vagyunk sok mindent megtenni. Mondhatnánk akár azt is, hogy az életünk nem más, mint az igazodás művészete.

Az elsők, kiknek tetszését el akarjuk nyerni, azok a szüleink. Ki más, hiszen gyermekkorunkban ők a legfontosabbak. Mi vagyunk apa, anya szeme-fénye. A lányok belebújnak édesanyjuk cipőjébe, illegetik-billegetik magukat a tükör előtt, úgy kérdik: "Apa, tetszem neked?" Ilyen kor kell mindig dicsérni, csodálni, mert a gyermeknek nagyon fontos, hogy feltétel nélkül szeressék.

Aztán jönnek a társak. Nekik is imponálni akarunk. Fontos lesz számunkra, hogy nekik mi a "menő" vagy esetleg a "ciki" és ahhoz igazodunk mi is. Iskolás és középiskolás korban nagy dolog a bandázás. A jó társaság jó irányba, míg a rossz társaság az ellenkező oldal felé terelhet bennünket, néha úgy, hogy észre sem vesszük.

Talán a legfontosabb a sorban a "nagy Ő". Amikor végül megismerjük és megszeretjük, akkor már az ő szava lesz számunkra a minden. Fontosabb mint a baráti köré, fontosabb, mint a szülőké, mert ő lesz a legfontosabb, hisz vele akarjuk leélni az életünket.

Természetesen a sorban következnek a gyermekeink, majd az unokák és sorolhatnám még. Igazodunk azokhoz, akiket szeretünk, akik a legfontosabbak nekünk. Adunk a véleményükre, megfogadjuk tanácsaikat, követjük az arra érdemeseket. De ne feledjük azt sem, hogy családunk, barátaink, szerelmünk gondolkodását mindig meghatározza az a kultúra, az a környezet, ahol élünk. Tág értelemben, a világ, amiben vagyunk. A világban pedig vannak jó és rossz dolgok is és sok minden a kettő között... De kihez, vagy mihez igazodik a világ? Mi határozza meg az aktuális trendet? Sokan kutatják ezt kíváncsian, mert azt gondolják, ha kiismerik titkát, gazdagok és sikeresek lehetnek. Vannak, akik úgy vélik, ők diktálják mindezt. Aztán hamar rájönnek, hogy csupán egy hatalmas gépezet fogaskerekei.

Pál nem kevesebbről beszél itt, mint arról, hogy Krisztus szolgájának a legfontosabb személy a világon nem más, mint Isten. Őhozzá ragaszkodik, Őhozzá igazodik, Őt szereti leginkább. Jézus szerint jobban kell Őt szeretnünk mint az apánkat, anyánkat, jobban kell őt szeretnünk, még a gyermekeinknél is. (Mt 10,37) Ezt a szeretetet pedig nem tudjuk máshogy kimutatni, csak azáltal, ha Hozzá igazodunk.(Jn 14, 15) Ne legyen ez furcsa kérés! Vagy ha mégis az, mélyedjünk el a Szentírásban és megértjük majd: Ő méltó erre a szeretetre.
 
 szerző: Restás László

IMA A SZENT SZELLEM KERESZTSÉGÉRT

Mennyei Atyám, azt tanítod az Igédben, hogy ha Jézus nevében kérem Tőled a Szent Szellemet, Te örömmel oda- adod Őt. (Luk. 11,13.)


Ezért, drága mennyei Atyám, a Te Igéd alapján, Jézus nevében kérem Tőled a Szent Szellemet. Töltsd be a szívemet a Szent Szellemmel. Keresztelj meg a Szent Szellemmel.
Köszönöm, mennyei Atyám, hogy minden imámat meghallgatod és megválaszolod.
Ezért hitben vallást teszek: megkeresztelkedtem a Szent Szellemmel. Betöltekeztem, beteljesedtem, teljes lett a szívem a Szent Szellemmel. 

Ennek jeleként nyelveken fogok imádkozni, ahogy a Biblia tanítja, ahogy a Szent Szellem adja a kiejtést. Köszönöm, drága mennyei Atyám. Köszönöm, Jézusom. 
A Szent Szellem örökké bennem és velem marad, és elvezet minden igazságra.
(Csel. 2,1–4.) Ámen.

Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Szellemet azoknak, akik Tőle kérik. (Luk. 11,13.)

 
És mikor a pünkösd napja eljött , mindnyájan egy akarattal együtt valának. És lőn nagy hirtelenséggel az égből mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése, és el telé az egész házat, ahol ülnek vala. 

És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek és üle mindenikre azok közül. És megtelének mindnyájan Szent Szellemmel, és kezdének szólni más nyelveken, amint a Szellem adta nékik szólniuk. (Csel. 2,1–4.)
Mikor még szólá Péter ez Igéket, leszáll a a Szent Szelem mindazokra, akik hallgatták e beszédet. És elálmélkodának a zsidóságból való hívek, mindazok, akik Péterrel együtt mentek, hogy a pogányokra is kitöltetett a Szent Szellem ajándéka. Mert hallják vala, hogy ők nyelveken szólnak és magasztalják az Istent. (Csel. 10,44–46.)
Amen!