2016. augusztus 29., hétfő

Bizonyságaid örökkévaló örökségem-Alfred Christlieb

Az ország pedig, és a hatalom, és az egész ég alatt lévő országok nagysága átadatik a magasságos szentei népének.   (Dán 7,27)



Micsoda hallatlanul nagy hatalomról van itt szó! Amikor Isten így szólt Mózeshez: "íme, istenévé tettelek a Fáraónak" (2.Móz. 7,1), akkor példátlan hatalommal ruházta fel.

Mennyivel nagyobb azonban az a hatalom, amit Isten az Ő népének szánt e szavakkal: "Az ország, a hatalom és az egész ég alatt lévő országok nagysága átadatik" az Ő népének.

A Biblia nem feleslegesen használ itt hármas kifejezést. Azt a korlátlan hatalmat akarja kifejezni, amit Isten népe fog bírni. Ez nemcsak Földünkre terjed, hanem még más világokra is. Micsodák a földi hatalmasságok ehhez az Istentől adott hatalomhoz képest!?

S kinek adja ezt Isten? Vannak csoportok a hívők között, akik ezt hirdetik: "Kizárólag ránk vonatkozik ez az ígéret! Egyedül a hozzánk tartozók hordják egykor a koronát"! Ó, micsoda rövidlátók!

Isten a Magasságos szentjei népéről beszél, azokról az emberekről, akik Isten tulajdonává lettek, akik nem e világ fejedelméi, nem a bűnéi, nem is magukéi.

Ez a szent nép Isten tulajdon népe, hirdeti annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az Ő csodálatos világosságára hívta ki őket (l.Pt. 2,9).

S mire kell ezt a hallatlan nagy hatalmat használni? Ezt így fejezi ki az Ige: "Minden hatalmasság néki szolgál és engedelmeskedik".

Azoknak a kiválasztása, akik Isten népéhez tartoznak, itt lenn aszerint történik, hogy el tudják-e mondani minden dologban: "Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem"? (Csel. 6,9) Örökre, s egyedül csak Isten akarata cselekedeteiknek a meghatározója.

Legbensőbb lényük úgy formálódik, hogy nem is akarnak mást, mint Néki szolgálni és engedelmeskedni.

Milyen félelmetes lenne, ha ilyen hatalom más teremtmény kezébe kerülne! Isten készítsen fel bennünket, hogy jó tetszése szerint élhessünk!


 

  

Isten asztaláról-Varga László

   "Hiszel-e Agrippa király a prófétáknak? Tudom, hogy hiszel. Agrippa így szólt Pálhoz: Majdnem ráveszel engem is, hogy keresztyénné legyek! Pál pedig így válaszolt: Kérem az Istentől, hogy előbb vagy utóbb nem csak te, hanem azok is, akik ma hallgatnak engem, olyanná legyenek, amilyen én is vagyok a bilincsek nélkül."      Apostolok cselekedetei 26,27-29



Ez a keresztyén méltóság. Egy király és egy mindenható római helytartó előtt áll Pál, egy bilincsben levő rab, kihallgatáson. Könyörögnie kellene. De ő nem a maga ügyében áll ott. Ő ott is képviselő. És képvisel. Neki, mint minden képviselőnek, küldője rangját kell viselnie, méltóképpen viselnie. Így az ő rangja magasabb, mint hallgatóié. Úgy is beszél. És úgy is értik. Ő kér számon. Tudja, hogy Agrippa csak éppen hallott a prófétákról, de zsidó királyként ezt nem vallhatja be, és Pál az elevenébe vág: "Hiszel, és ez téged kötelez!" Agrippa hiába király, valójában ő csak egy züllött senki. Fogalma sincs vallásról, erkölcsről. Éppen azért érzi teljes mértékben Pál igazságának felsőbbrendűségét. Természetesen a "majdnem" értelmében. Nincs neki annyi ereje, hogy képes legyen az igazságot magáévá tenni. De mekkora rangkülönbség, mikor a rab kijelentheti: "Kívánom, hogy olyanok legyetek, mint én!" És megtörténik, hogy úgy is lesz. A Krisztus beszéde hatalom, ha aszerint mondják. Ez a mi feladatunk.
 

Istenem, nagyon nehezen tudom átérezni azt a méltóságot, amivel felruháztál. Bizony, nem egyszer kitérek a válasz elől, amikor nálam hatalmasabbak gúnyosan kérdeznek a hitem felől. Nem tagadlak meg, oda nem süllyedek, de nem is merlek úgy képviselni, ahogy kötelességem lenne. Talán a hitem gyenge hozzá? Vagy csak megszoktuk, hogy összehúzzuk magunkat? Ha képviselőddé tettél, add meg, Uram, a hit erejét, méltóságát, hogy büszkén, csillogó szemmel tudjak mindenkinek válaszolni: "Legyetek olyanok, mint én!" De legyek is valóban olyan, hogy így beszélhessek. Segíts, hogy gyávaságommal se rád, akit képviselek, se magamra szégyent ne hozzak! Ámen. 

Isten képes a rosszat jóra fordítani.Bízz benne!

Az Úr jót tervez az életed felett!

"Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR. Békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek."
(Jeremiás próféta könyve 29:11)


A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.
(Zsidókhoz írt levél 11:1.)


CSAK HIGGY és tanulj meg rá várni! Az Úrnak, elrendelt ideje van! Megadja a szíved kérését, de nem mindent azonnal. A várakozás is lehet a hited próbája. GYAKOROLD a hitedet, imádkozz és valld meg a hitedet mindennap!


... És mindazt, amit imádságban hittel kértek, megkapjátok.” (Máté 21,22)

Van amit megkapsz szinte azonnal, de van amiére várni kell egy évet, nyolc évet, 21 évet ...
Jákob is várt és szolgált a szerelméért hosszú éveket és nem mondott le róla..amit az Úr megígért neki földet, azt is megadta neki, de arra is hosszú időt várt.
Van amire meg kell érni, azért nem adja oda rögtön, mert ha odaadná idő előtt, akkor mint az örökség amit idő előtt kért ki a fiú az apjától, átokká lett az életében és elvesztette!
Nekem az orvosok azt mondták nem lesz gyerekem, négy gyermeket szültem!
A második gyermekemért nyolc évig kellett imádkoznom, egy kislányért, mire megadta az Úr...de nem adtam fel....
Volt egy hálószobámban egy imafalam ahol igéket és egy újszülött kislány fotót tettem ki és harcoltam érte, mindennap imádkoztam és megvallottam, h ő megszületik!
Megszületett most már 22 éves nagy lány, Eszter nevet adta az Úr neki és szereti Istent :)

Győztes vagy és megkapod azokat a kívánságokat amik benne maradnak a szívedben, csak ne hagyd abba az érte való imát és megvallást!
Azokat a kívánságokat kapod meg ami az Úrtól van.Te sem adsz a gyerekednek mindent meg amit csak kíván, főleg, ha tudod, hogy nem válik a javára.

Van egy nagyon könnyű több lépéses gyakorlat sor amit hosszú évek óta betartok amikor szeretnék kérni az Úrtól valamit. Megosztom veletek:

Egy példa az életemből: Kihívtak a volt szomszédaim Németországba, hogy maradjak kint, kezdjek új életet. Ötven éves vagyok, két kiskorú gyerekkel. A munka megtalálása az ami megadja az IGENT. Volt egy hónapom rá, hogy munkahelyet találjak.

1. Üres járat..kiüresítem a szívemet és kérem az Urat, hogy CSAK az Ő kívánságát adja bele.
Legyen meg a TE akaratod!
2. VÁRAKOZÁS...nem keresek, nem gondolkodom, csak imádkozom és imádom az Urat! Nyitott szemmel, füllel járok közben...
3.Jön a kívánság a szívemben, jöttek az ötletek, milyen munka jó gyerek mellett....mihez értek, mit csináltam a múltamban, milyen cégek, boltok vannak az adott helyen, milyen hirdetések vannak, mit mondanak az ismerősöktől hisz mindenkinek elmondom mit szeretnék, stb..
Hallottam, hogy van hely, lehetőség és nagyon tetszett  pékségben dolgozni, étteremben, vagy hotelben, mindenhol lehet napközben)
4. Biblia rosta. Megvizsgálom igei e amit szeretnék? Kenyér az maga az élet alapja, bibliai..( De cigaretta, ital stb  nem az, tehát étterem, söröző kilőve.....hacsak nem mosogatás :))
5. Idő rosta...VÁRAKOZOK az Úr előtt, imádkozom, mi az ami erősödik a szívedben is és mi az ami jöhet esetleg az életben és mi az ami gyengülni fog..ami az Úrtól van az megáll!!
6.Keresés fázisa és kérek egy biztató jelet....(ahogy Illés egy kicsi felhőcskét látott az égen amikor esőt kért)Mindig megerősíti amit mond, amit neked üzen..bárhonnan jöhet....egy Igevers hozzád szól a szívedhez, egy könyvből ugrik ki az a mondat, vagy pont a rádióból, ismerősödtől..bárhonnan, de JÖN! A bizonytalanság az nem tőle van, ő a kőszikla!
7.Amikor megkapod a kívánságodat, akkor dicsőítsd, magasztald és valld meg mint már létezőt!
(Jött két lehetőség, az egyik a Hotel az újságban.Elmentem a Hotelbe, le volt beszélve, a vezető mégsem volt ott, a kollégája mutatta be, azt se tudta pontosan mi  a feladatkör. A negatív jel is válasz! maradt a pékség, abból több is van...a többihez jobb nyelvtudás kell.
Elmentem a fiamnak zsemlét venni egy péküzletbe és a kirakatba ki volt írva, hogy dolgozót keresnek a pékségbe. A pékségben kaptam három nap próba időt, így megérezhettem, hogy jó e nekem.., elvállaltam.Most már több mint egy éve ott vagyok és a félidős munkámat megváltoztatták teljes idősre mert kaptam mellé egy napi két órás munkát, kávézó-pékség-cukrászdában dolgozom..
 Megáldotta az Úr a várakozásomat.:)


 Ez a HIT! Gyakorold!
Ámen!

Mindennap az Ige fényében- ISTEN, NEMISÉG ÉS PÉNZ

A mai napon olvasandó igeszakasz: Zsid 13,1-8 


1 A testvéri szeretet legyen maradandó. 2 A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg. 3 Ne feledkezzetek meg a foglyokról, mintha fogolytársaik volnátok; a gyötrődőkről, mint akik magatok is testben vagytok. 4 Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt, és a házasélet legyen tiszta! A paráznákat és a házasságtörőket pedig ítéletével sújtja az Isten. 5 Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." 6 Ezért bizakodva mondjuk: "Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?" 7 Ne feledkezzetek meg vezetőitekről, akik az Isten igéjét hirdették nektek. Figyeljetek életük végére, és kövessétek hitüket. 8 Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.

"Legyen megbecsült a házasság ... ne legyetek pénzsóvárak." (Zsid 13,4-5)

A házasság és a pénz nem tartozik a rendíthetetlen dolgok közé és nem visszük be őket a maradandó városba. A nemiség (szex) és a pénz értékét rendkívüli módon túlbecsülik manapság. A legtöbb érzéki beállítottságú embertársunk előtt a szex és a pénz az a két dolog, amiért érdemes élni. Ilyen képes folyóiratokat olvasnak, és beszélgetéseikben is állandóan erre a két témára összpontosítanak. Ünneplik azt az embert akiről az a hír járja, hogy mindkét területen sok sikert ér el. Ugye ez tragikus? Hol lesznek ezek az emberek majd az "infláció napján"?
Ámde a szex és a pénz helyénvaló dolog a jelenlévő világban, ha a megfelelő módon élünk velük. Bűn használni a házastársadat, ahelyett, hogy szeretnéd őt. És bűn szeretni a pénzt ahelyett, hogy használnád azt. Azonban mindkettő helyes és jó, ha a házasság megbecsült, és a pénz Isten szolgáinak a szolgálója.
Az a keresztyén életművészet, ha úgy rendezzük el és irányítjuk életünket, hogy ez első dolgok elsőbbséget kapjanak, amíg az egyéb dolgok az egésszel való összefüggésben kapják meg az őket megillető helyet.
Olyan ez mint a lakóházunk. A tűz a kazánban szokott égni, ami annak jó és megfelelő helye. Ha azonban a tűz megemészti a nappali szoba bútorzatát, az egész ház hamarosan romokban hever majd. Ha a szex és a pénz a megfelelő helyet foglal el életünk otthonában, akkor ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a keresztyén élet örvendetes és meghitt legyen. Ha viszont megengedjük azt, hogy behatoljanak arra a területre, amelyik nem az övék, akkor a tűz elharapódzik és a ház megsemmisül.
Isten kijelölt egy helyet nemi megnyilvánulásainknak. Azon a helyen ezek jó és szép dolgok: "Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt." "A paráznákat és a házasságtörőket pedig ítéletével sújtja az Isten", még akkor is, ha a társadalmunk egészen elfogadhatónak találja is magatartásukat.
A pénz akárcsak a szex Isten ajándéka, amelyet felelősségteljesen kell használnunk. Amikor azonban Istenné válik, amelyet szeretünk, akkor már nem maradhatunk meg abban a hitben, mely így énekel: "Velem van az Úr, nem félek." (6.v.)
 

Krisztus mindenek felett- A LEGMEGHITTEBB BIZALOM

   "Nem mondtam-e neked, hogyha hiszel, meglátod majd az Isten dicsőségét?" (Jn 11,40). 
 
Valahányszor egy új lépést teszel előre a hitéletedben, ráakadsz valamire hétköznapi körülményeidben, ami hitednek ellentmond. A józan ész nem hit és a hit nem józan ész. Az egyik természettől való, a másik szellemi. Tudsz-e bízni Jézus Krisztusban ott is, ahol józan eszed nem tud bízni? Bátran kiállsz-e Jézus Krisztus kijelentései mellett akkor is, ha a mindennapi élet tényei azt kiáltják: "Ez hazugság!"? Fent a hegyen könnyű mondani: "Ó, igen, én hiszek Istenben, hogy Ő megteheti" - de újra le kell jönnöd a démonoktól megszállt völgybe és szembe kell nézned olyan tényekkel, amelyek hitedet - amit vallottál fent a hegyen -, gúnyosan kikacagják. Valahányszor hitem programja tisztán áll előttem, mindannyiszor keresztezi valami, ami ellene mond. Mondd ezt: Hiszem, hogy Isten minden szükségemet kielégíti - aztán fussak kifosztottan, minden kilátás nélkül, hadd lássam, kiállom-e a hitpróbát, vagy még valamivel alacsonyabbra esem vissza. A hitet ki kell próbálni, mert csak harcok által lehet személyes tulajdonoddá. Milyen próba előtt áll most a hited? A próba vagy azt bizonyítja majd, hogy a hited valódi, vagy megöli hitedet. "Boldog, aki énbennem meg nem botránkozik" (Mt 11,6). Végcélunk, hogy higgyünk Jézusban! Bízzál benne rendületlenül, akkor mindaz, ami ér, erősíti majd a hitedet. Hitéletünk folytonos próbatétel és az utolsó nagy próba a halál. Bárcsak mindig csatarendben tarthatna meg Isten. A hit kibeszélhetetlen bizalom Isten iránt, amely még álmában sem gondol arra, hogy Ő nem fog mellettünk állni. 

Isten műhelyében- Jézus követésének komolysága

   "Aki elveszti az ő életét énérettem, megtalálja azt. " (Máté 16, 25)   



Az Isten iránti engedelmesség egyet jelent Jézus követésével. Aki Őt követi, az Isten parancsai iránt való engedelmességben jár. Jézus követése először csak természeti életünk, azaz önmagunk átadásába kerül, azonban elkövetkezhet az üldözés ideje is, amikor már testi életünkbe kerül ez. Honnan vegyünk erőt arra, hogy mindent elveszítsünk? - "Énérettem" - mondja az Úr. Az iránta való szeretet ad erőt az önmegtagadásra. De lehetetlen önmegtagadásban élni, ha nem fogadtuk be Jézust, lelkünk legnagyobb jótevőjét. Ha Ő mindenné lett számodra, akkor te is mindent oda tudsz adni érte. A szeretetnek semmi sem nehéz. A beteg gyermeke mellett felőrlődő édesanya nem panaszkodik, természetes neki, hogy gyermekéért mindenről lemond.

Ha a Megváltó megnyerte a szívedet, akkor semmi sem lesz túl nehéz és túl sok. Sőt, dicsőségesnek látod, ha érte kigúnyolnak és megvetnek. Bizonyosan jönnek majd idők, amikor az önmegtagadás útja olyan nehéz lesz, hogy úgy érezzük, nem tudjuk elviselni. Elfáradunk, a terhek túl nagyok, az áldozatok túl nehezek. De ez csak annak a jele, hogy tekintetünket levettük Megváltónk nagy kegyelméről és szeretetéről, amit halálával bizonyított meg. Olyankor újra meg kell emlékeznünk arról, hogy Ő a legnehezebbet, a keresztet hordozta el értünk, s akkor szégyenkezünk majd, hogy keservesnek találtuk az Ő követését.

Ne felejtsük el: mi csak nyomorult, önző és mulandó földi életünket veszítjük el, helyette új, magasabbrendű életet kapunk. Az önmegtagadás minden szakasza egy lépéssel beljebb visz ebbe az életbe. Minden lemondás meggazdagít. Most kezdődik csak az élet, amióta annak élünk, aki értünk meghalt és feltámadott. Milyen üres és szomorú is az önző élet! A Megváltó örömet ajándékoz övéinek a lemondások útján: a szégyent dicsőséggé, a veszteséget nyereséggé változtatja. "Kényszer alatt éltem és szerettem, amíg tenélküled éltem!" - mondja egyik költőnk. Ha a Megváltóért élünk, szabadok vagyunk. A szeretet nem ismer kényszert. Aki egyszer megízlelte ezt az élétet, nem vágyik vissza a testi gyönyörökbe (1 Pét 4, 3). Valóban elég volt azokból, mégha csak néhány év volt is az. - Amit itt Jézus követésében elveszítünk, azt egykor sokszorosan kapjuk vissza, amikor az Úr Jézus az övéit átviszi a megaláztatásból a dicsőségbe, a szenvedésből a menny örömébe. 

Isten ígéreteinek tárháza- Teljes felfrissülés

Charles H. Spurgeon-

"Olyan lesz a lelkük, mint az öntözött kert..." (Jer 31,12) 




Milyen kiváltság, ha a mennyei Gazda műveli lelkünk kertjét: nem sivár többé, hanem olyan lesz, mint az Úr kertje. Védve van a pusztaságtól, mert a kegyelem fala veszi körül, tanítással van beültetve, szeretet jár-kel benne, mennyei fegyelem neveli palántáit, isteni erő őrzi és készíti elő az Úrnak való gyümölcstermésre.

Eső híján viszont a kert is kiszáradhat, ilyenkor növényei hervadoznak és majdnem elszáradnak. Ó lelkem, milyen hamar bekövetkezne ez nálad is, ha az Úr elhagyna! Keleten igen hamar elpusztul az a kert, amelyet nem öntöznek. Nemcsak nem fejlődnek, de egyáltalán nem is élhetnek benne növények. Ha viszont rendszeresen öntözik, mindenkit elbűvöl a szépsége. Bárcsak a Szent Szellem gondozná lelkünk kertjét, hogy minden része rendszeresen és bőségesen kapna vizet, és így minden egyes palántája felüdülhetne! Folyamatosan öntözne, hogy kertünk a hőség minden órájában újra és újra felüdülhessen. A Szent Szellem bölcsen öntöz, minden palánta pontosan csak annyit kap, amennyire szüksége van. A kertben a növények zöld színe árulja el, hol árad a víz. Mi is hamarosan megtanuljuk meglátni, hol munkálkodik Isten Szelleme valakinek az életében.

Ó Uram, öntözz meg ma engem is, és add, hogy gazdag termést hozzak a Te dicsőségedre! Krisztusért kérlek. Ámen.



Joel Osteen-

Mai napon mélységes szeretett, békében fogadom Isten ajándékait. :)



Ha valaki durva veled vagy rosszat tesz, tanuld meg azt mondani: Köszönöm, de nem leszek csalódott, tudom, hogy ez a nap Isten ajándéka és békés maradok. Ne engedd, hogy azok a gondolatok gyökeret verjenek. Nem az vagy, amit az emberek mondanak rólad, hanem az vagy, akinek Isten mond téged. Isten azt mondja tehetséges, kreatív, erős, elégedett, fegyelmezett vagy. /Joel Osteen/

Napi áhítat- Naponkénti kereszthordozás

Hét témája: Mindennapi teendők/Naponként

Olvasmány: Lk 9,18–26



Sokan nem akarják felismerni, hogy az ego a legnagyobb teher. Érdemes lerakni végleg, hogy az élet könnyebb legyen.
„Történt, hogy amikor egyszer magában imádkozott, és csak a tanítványok voltak vele, megkérdezte tőlük: Kinek mond engem a sokaság? Ők így válaszoltak: Keresztelő Jánosnak, de némelyek Illésnek, némelyek pedig azt mondják, hogy valamelyik régi próféta támadt fel. Ő megkérdezte tőlük: Hát ti kinek mondotok engem? Péter így felelt: Az Isten Krisztusának. Jézus rájuk parancsolt, hogy ezt senkinek se mondják el. Majd azt mondta, hogy az Emberfiának sokat kell szenvednie, el kell vettetnie a vénektől, főpapoktól és írástudóktól, és meg kell öletnie, de harmadnapon fel kell támadnia. Azután így szólt mindnyájukhoz: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel naponként a keresztjét, és kövessen engem! Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megmenti azt. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, önmagát pedig elveszti vagy romlásba viszi? Mert aki szégyell engem és az én beszédeimet, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön a maga, az Atya és a szent angyalok dicsőségében.”

Magyarázat

A kísértés néha azzal csábít, hogy megúszhatjuk a kereszthordozást, megúszhatjuk a szenvedést, könnyebbé tehetjük az életünket. Jézus rákérdez a tanítványokra, kinek mondja őt a sokaság. Sok érdekes és fontos választ adnak. A válaszokban van egy közös, hogy valaki olyannak, akit a kor szeme sikeresnek és értékesnek tartott, utólag. Jézus azonban tisztázni akarja a tanítványok előtt, mi vár az Emberfiára: szenvedés, kereszthalál és a harmadnapi feltámadás. Már ezt is nehezen értik és fogadják el a tanítványok. A nehéz része azonban ezután jön. Arról beszél, hogy a Krisztust követőnek naponként fel kell vennie a keresztjét. Miközben minden kisgyermek tudta akkoriban, hogy keresztet senki sem vesz fel önként, az a halálraítélteknek jár. A kereszthordozás nemcsak a nehézségeink elviselését jelenti, hanem önmagunk feladását. Ez a legnehezebb az emberi énünknek. Erre naponként el kell köteleznünk magunkat. Mégis miért vállaljuk mindezt? Mert ezzel mentjük meg az életünket, mert így tudunk megállni majd a mennyei Atya előtt, amikor a dicsőségben megjelenik az angyalokkal. Itt nem olvashatunk erről, de azért is, mert csak akkor ismerhetjük meg az igazi, Isten akarata szerinti énünket, ha naponként keresztre feszítjük az óemberünket.
Hordozd naponként a keresztedet, de ne fogcsikorgatva, hanem arra figyelve, mit nyersz vele. Egy új teremtést és örök életet. Légy hálás érte.
(Vas Ferenc)

Amanda Buys: Karizmatikus varázslás - Megtagadó ima 1.rész

Atyám, felemelem a neved és dicsőítelek téged, hogy számodra semmi sem nehéz.

 Köszönöm neked, hogyha a szerettem manipulálva, kontrollálva és prófétikusan megtévesztve volt, te nagyobb erőt adtál arra, hogy felszabadítsuk őt. Jézus Krisztus nevét adtad nekünk, Jézus Krisztus vérét adtad nekünk, a szellemi hadviselésnek a szellemi fegyvereit adtad nekünk, amelyek által Jézus győzelmet vehet minden erősség felett, és minden más gondolat és szellemiség felett. És a Jézus nevében le tudunk rontani minden erősséget és hatalmat, ami Isten ismerete ellen emelve van.
Most felemeljük hozzád a szerettünket Atyám, és kérünk téged, hogy rombolj le minden lelki erőt, amit ellene használtak, a boszorkányságnak minden gonosz szellemét, amivel megtévesztették őt, és minden testi manipulációt, ami őt a testi szenvedélyek, veszekedés, gyűlölet vagy egyéb más testi dologba kényszerítette.
Megkötünk most minden gonosz szellemet, ami ellenük dolgozott és letörünk minden köteléket és erősséget, ami fölé van helyezve a hatalmas Jézus Krisztus nevében és elűzzük ezeket a szellemeket most.
Köszönjük neked Atyám, hogy amiképpen látjuk a kötelékeket lehullani, kérjük a Szent Szellemet, hogy Ő győzze meg őt bűn, igazság és ítélet tekintetében.
Kérjük a Szent Szellemet, hogy hozza vissza Jézushoz azért, hogy a Te igazságodat tudja benned megtalálni.
Köszönjük uram, hogy a közösség iránti éhsége az most növekszik.
Köszönjük az angyalokat,akik ott vannak körülötte és megoltalmazzák őket.
Köszönjük neked Jézusnak a vérét az ő értelme felett, ami meg tudja őt őrizni minden további káros testi behatás alól.
Mi most Jézus Krisztusnak a vére alá helyezzük őt. Megparancsoljuk a Jézus Krisztus nevében, hogy ne legyen többé törvénytelenül kontrollálva semmilyen dologtól vagy személytől.
Köszönjük neked Uram, hogy meg fogjuk látni a szabadulásukat, gyógyulásukat és teljes szabadságukat a Jézus Krisztus hatalmas nevében.

Forrás: Salamon Tornáca Misszió 

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja-Reménységgel várjuk


"Ha pedig azt reméljük, amit nem látunk, akkor állhatatossággal várjuk." (Róm 8,25)
 
 
 
Ezt a szakaszt azzal kezdi az apostol, hogy a teremtett világ szenved, sóhajtozik és nyög. Miért? Mert Isten ránk bízta világát (a teremtést), hogy az ember művelje és őrizze, ehelyett azonban inkább kiraboljuk és tönkretesszük. Írtjuk az erdőket, ezzel mérhetetlen kárt okozva önmagunknak, pusztítjuk az állat- és növényvilágot, mérgezzük a vizet és a levegőt, közben nem tudunk gátat vetni az éhezésnek és betegségeknek, nem tudunk véget vetni a háborúknak... Ha csak ezt látjuk, minden okunk megvan a kétségbeesésre.

Isten gyermekei is szenvednek. Nekik is ugyanannyi bajt okoz mindez, mint másoknak, és ők még a mások nyomorúsága miatt is szenvednek, együtt sírnak a sírókkal. Nekik azonban van reménységük. Tudják, hogy ez a világ elmúlik, de Isten készíti az új teremtést. Annak a zsengéi ők maguk is. Isten már elkezdte nagy helyreállító munkáját, s megígérte, hogy mindent újjátesz majd. Isten nem mondott le az ellene fellázadt világról.

Aki az új teremtés reménységével él, aki várja a megígért jövőt, túllát a jelen nyomorúságain, készül Jézus Krisztus dicsőséges második eljövetelére, annak ez már a jelen szenvedései közt is nyugalmat, derűt, biztonságot ad.

Ezért Isten gyermekei nem csüggednek el, hanem helytállnak a jelen feladatai között. Igyekeznek enyhíteni a szenvedéseket, és segíteni másokat is, hogy lássanak túl a sok nyomorúságon, higgyenek Jézusban. Nem ők akarják megváltani a világot, hanem a világ Megváltójára irányítják a figyelmet, s az ő megváltottjaiként igyekeznek élni. Bizonyosak abban, hogy Isten minden ígérete teljesedni fog.
 

Egészség

Ezeket érdemesnek gondoltam megnézni, meghallgatni és aki úgy dönt, hogy tovább küldje.
A Gyógyító Parlagfű
https://www.youtube.com/watch?v=p6JTZHwa3tE#t=718.81777
A parlagfű, mint rákgyógyszer? - A bükki Fűvesember előadása Győrben - 2012. november 6.
https://www.youtube.com/watch?v=tyFH2nniiiM
A Parlagfű, mint csodaszer (avagy a gyógyszergyárak ellensége)
https://www.youtube.com/watch?v=91r_yNzr4-I
_____________________
Csak a linkekre kell kattintani
Az igazság az alkoholról - 1. Ezt látni és hallani kell mindenkinek!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9yk2pr-lUYo
Cigi, cigi!!! Avagy milyen "dohány" van a cigarettában?
https://www.youtube.com/watch?v=zbaid93tLIg

Hogyan készül? Megmutatjuk! A Coca-Cola (Csak a lenti linkre kell kattintani, és máris indul a videó.
https://www.youtube.com/watch?v=fEl4XwHIC3M
A Coláról:
• Vizsgáljuk meg a Coca-Cola-t. Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter ) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el.
• Ha egy steak-et egy tálba tesznek és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik.
• A WC kagyló tisztítása: önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyd ezt az igazi(?) csodaszert(?) egy óráig hatni, utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz.
• Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával.
• Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy doboz Cola-t ráöntesz. Figyeld, ahogy pezseg.
• Egy berozsdásodott csavart könnyen meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel rá.
• Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a mosógépbe, a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtasd le a programot.
• Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.
*Hasznos információ:
• A Cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek pH értéke 2,8. Egy vasszöget négy nap alatt old fel.
• A foszforsav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához
• A Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni.
• A Cola-t már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!
Szóval, mit szeretnél inkább, egy pohár tiszta vizet, vagy egy Cola-t?
Küldd tovább, hogy egészségesek legyenek Mindazok, akik fontosak
számodra!
Ez a neurológus orvos azt is mondta, hogy ez a levél, ha eljut legalább 100 címre, szinte biztos, hogy legalább egy életet megment. Én is beálltam a sorba, hogy eljusson 100 emberhez. Köszönöm, hogy elolvastad. Remélem, továbbítod TE is!
____________
Eltitkolt Tisztító kúra? Mi az a tisztító kúra, ami még a vírusokat is pusztítja?
https://www.youtube.com/watch?v=bTj4TeBCFDk
RáKérdés - Dr.Weixl-Várhegyi László
https://www.youtube.com/watch?v=ikVZ-0XTiks
Az eltitkolt kezelési mód

https://www.youtube.com/watch?v=IEpsZiQ4VNs#t=187.836689
WEIXL-VÁRHEGYI LÁSZLÓ: Lakossággyérítés
https://www.youtube.com/watch?v=GSdx43QeNF0
'Dr Weixl Várhegyi László előadása Szentendrén. 2015-07-02 (vágatlan)
https://www.youtube.com/watch?v=XOdpikidsWo
Dr Weixl Várhegyi László Etka tábor 2015 06 28 (vágatlan)
https://www.youtube.com/watch?v=LYgpKGmhFUU
__________________
Dávid Tamás prof. meghívására jött Tullio Simonini prof. előadásai;
Rákgyógyítás 1. - Tullio Simonini - szódabikarbóna
https://www.youtube.com/watch…

Rákgyógyítás 2. - Tullio Simonini - szódabikarbóna
https://www.youtube.com/watch…

Nicelife- VIGASZ ÉS REMÉNY-20.nap

"Amíg élünk, remélünk" - tartja a régi mondás. Senki sem tudná megjósolni, hogyan reagálunk majd egy krízishelyzetben, és annak módjában sem lehetünk biztosak, ahogyan Isten közbelép, hogy megváltoztassa az események folyását. 


 Ezt a két tényt elfogadva, a kétségbeesést hittel győzve le, reménységben haladunk előre.
 
A KÖNYVBŐL
"Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm.. Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem" (Zsolt 23:1, 4)


"Az Úrhoz folyamodtam, és ő meghallgatott, megmentett mindattól, amitől rettegtem... Akik az Úrhoz kiáltanak, azokat meghallgatja, és kimenti őket minden bajból.. Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkiteket megsegíti" (Zsolt 34:5, 18-19).
"Ha megtelik szívem aggodalommal, vigasztalásod felüdíti lelkemet" (Zsolt 94:19).
"Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok"
(1Pt 5, 7).
ISTEN ÍGÉRETE
"Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg " (Ésa 43:2).

CSELEKVÉSI PONT
AZ ÚR A LÁTSZÓLAG ELVESZETT ÉS REMÉNYTELEN HELYZETEK GYŐZEDELMES ISTENE. SZÁNJ PÁR PERCET ARRA, HOGY FELSOROLD KÉTELYEIDET, FÉLELMEIDET ÉS PROBLÉMÁIDAT! KÉRD MEG ISTENT, HOGY NYÚJTSON VIGASZTALÁST MINDEGYIK ESETBEN!

Reggeli hála

Adj hálát a reggelnek , és hagyd, hogy a nap úgy induljon, hogy Isten örök békéje, öröme legyen benned.Fogadd az áldást amit a mai napra mért neked, és hagyd , hogy szeretete törődése elárasszon.Használd a Szellem erejét tetteidben és összpontosíts arra amerre a mennyei fény vezet.Isten bátorságot ad az erősnek és a fásultnak egyaránt, azzal a reménnyel , hogy egy jobb élet felé vezet és segít , hogy a tőlünk telhető legjobbat cselekedjük, és mint egy jó orvos lelkünk jó egészségét szem előtt tartva imában hiv magához a mi Istenünk.
Minden napban örömöd teljen , de amikor lehangolt vagy , tudom, hogy Isten szeretete akkor is veled van. :) Ámen!

 Forrás: Katalin Arany

Kenneth E. Hagin:Az Igén való elmélkedés

El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, amint írva van abban, mert akkor leszel jószerencsés a te útjaidon és akkor boldogulsz. — JÓZSUÉ 1,8.



Hogyan lehet tanítani és képezni a szellemünket? Hogyan lehet a szellemünket felépíteni?
Négy lépés vezet oda:
(1) az Igén való időzés, (2) az Ige gyakorlása, (3) az Ige elsősége (4) a szellemednek való engedelmesség. Ezt a négy lépést tanulmányozzuk a következő napok során.
Amit Isten Józsuénak mondott, az mindenki számára működni fog. Ha Isten nem akarta volna, hogy jószerencsés legyen, akkor miért mondta volna meg neki, hogyan lehet jószerencsés? Ha Isten nem akarta volna, hogy sikeres legyen, akkor miért mondta volna meg neki, hogyan lehet sikeres? Isten azonban azt akarta, hogy jószerencsés és sikeres legyen. És azt akarja, hogy te is jószerencsés és sikeres légy. Isten utasításokat is adott nekünk a mai szövegben. Ha átfogalmazzuk ezt az igazságot az Újszövetség nyelvére, Isten egyszerűen azt mondta: „Istennek az Igéje [különösképpen az Újszövetség ] el ne távozzék a te szádtól. Hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal… mert akkor leszel jószerencsés a te útjaidon és akkor boldogulsz az életben.”

Megvallás: Isten Igéje nem fog eltávozni az én számtól. Arról gondolkodom éjjel és nappal.
Ezért én jószerencsés leszek, sikeres leszek és boldogulok az életben!

Örömteli mindennapok-Élet a Szent Szellem által

A Szellem gondolata pedig élet és békesség. (Roma 8,6)

Én ugyan elmegyek, de a békességem veletek marad. Igen, a saját békességemet adom nektek, de másképpen, mint ahogy a világ adja. Ne nyugtalankodjatok, és ne féljetek! Jn.14,27
Jézus nekünk adta magát,az Ő békességét ,bölcsességét.Ő arra bátorit ,hogy éljünk ebben a békességben ,maradjunk benne .Hogyan tudjuk ezt beteljesiteni?-az élet és békesség amit Ő adott ,,gyümölcs,, annak a gyümölcse lesz,ha Őrajta ,az Isten Igéjén tartjuk az elménket ,szellemi (Igei) módon gondolkodunk ,az Isten Igéjével töltjük meg a gondolatunkat ,akkor lesz a mienk ez a békesség ! Ez a ,,békesség,, fogja legyőzni a félelmet ,hitetlenséget,kételkedéseket.
Akik a régi természetük szerint élnek, azok egyre csak arra törekszenek, amit ez a természet kíván. Akik azonban a Szent Szellem szerint élnek, azok arra törekednek és azzal foglalkoznak, amit a Szent Szellem kíván. Régi természetünk igyekezete halálhoz
vezet(reménytelenséghez,kilátástalansághoz,depresszióhoz)
A Szent Szellem azonban mindig az életre és a békességre törekszik. Róma 8,5-6
Jézus azt mondta ,,maradjunk Őbenne,, az Igében !
Töltsük meg gondolatunkat az Igével,és újitsuk meg ezáltal gondolkodásunkat ,hogy élet és békesség költözzön a szivünkbe. Ámen!

Bruce H. Wilkinson-PRÓFÉTAI PERSPEKTÍVA

BIBLIAI OLVASMÁNY: 
 
1PÉTER 1,10-12

TEKINTS VISSZA! * A legtöbb prófétához hasonlóan, Ézsaiás is négy profetikus korszakra vonatkoztatva adja át Isten kijelentését:
1.Ézsaiás kora. Gyakran előfordul a könyvben, hogy Ézsaiás aktuális eseményekről nyilatkozik Isten ítélete fényében. Ez azt takarja, hogy Isten profetikus üzenete inkább kinyilatkoztatás, mint jövendölés, bár mindkét szempont érvényesül benne.
2.Fogságba vitel. Ézsaiás Júda babilóniai fogságát is megprófétálja. Egyedül Isten tudja az esemény pontos idejét, de Ézsaiás először a 11,11-ben tesz említést a végkimenetelről. Később, amikor Ezékiás lesz a király, a prófécia még érthetőbbé válik (lásd 39,6).
3.Krisztus eljövetele. Az ilyen jellegű próféciák főként Ézsaiás könyve utolsó harmadában, a 40-66. fejezetben jelennek meg. A Krisztus első és második eljöveteléről szóló kijelentés egyaránt világosan felismerhető bennük.
4.A történelem végpontja. Ézsaiás a végidők eseményeiről is kijelentést ad: a Békesség Fejedelme, vagyis Krisztus uralkodásáról (lásd 9,6); illetve Izráel egybegyűjtéséről, miután szétszórattak az egész földkerekségen (lásd 27,12-13; 43,5-7; 65,8-10). A legtávolabbi horizonton pedig Ézsaiás már látja az új eget és az új földet (lásd 65,17).
NÉZZ FEL! * Nyilvánvaló, hogy a próféták, Ézsaiást is beleértve, nem értették tökéletesen mindazokat az ígéreteket, amelyeket Isten kijelentett nekik, ennek ellenére feljegyezték és továbbadták a népnek az isteni igazságokat. Azért tettek így, mert ismerték a kijelentéseket adó Istent, és bíztak benne.
Miközben az 1Péter 1,10-12-t olvasod, képzeld magad a próféták helyébe. Gondolj bele, hogy milyen hatalmas teher nyomta a vállukat, és micsoda bizalommal voltak Isten felé. Péter szerint mi a célja annak, hogy feljegyezték ezeket az igazságokat?
Imádságban adj hálát Istennek prófétáiért, az igéért, amit írásba foglaltak, és hogy mindez a számodra is elérhető a Bibliában. Kérd Őt, hogy adjon szorgalmat igéje tanulmányozásához!
HALADJ TOVÁBB! * Nagy előnyt élvezel a prófétákkal szemben, hiszen a Bibliában Isten teljes kijelentése a rendelkezésedre áll. Mennyire ismered a próféciákat?
Kérd meg gyülekezeted lelkipásztorát vagy a hittantanárodat, hogy ajánljon neked olyan kommentárt vagy könyvet, ami felvázolja a prófétai kijelentéseket. Lenyűgöző és hitedet erősítő foglalatosság ez, ami forradalmasíthatja az Istennel való járásodat.
A Biblia egy örökkévalóságra nyíló ablak evilági börtönünk falán.
Bruce H. Wilkinson

Isten csodálatos kegyelme- REFORMÁCIÓ

''Készítsétek meg az Úrnak útját, egyengessétek az Ő ösvényeit. Minden völgy betöltetik, minden hegy és halom megalacsonyíttatik; és az egyenetlenek egyenesekké, a göröngyös utak simákká lesznek'' 

(Lukács 3:4-5).

Krisztus mai hitvallói közül sokaknak szüksége van a János által itt bemutatott reformációs munkára, a szív, az elme és a lélek meg tisztítására. A helytelen szokásokkal fel kell hagyni, a görbe ösvényeket ki kell egyengetni. A göröngyös utaknak simává, az önbecsülés és büszkeség hegyeinek pedig alacsonyabbá kell válniuk. ''Megtéréshez illő'' (Máté 3:8) gyümölcsöket kell teremnünk. Amikor ez valósággá válik Isten hívő népe tapasztalatában, akkor majd ''minden test meglátja Istennek szabadítását'' (Lukács 3:6)... A puszta tény, hogy a nevünk szerepel a gyülekezeti könyvben, még nem biztosítja számunkra a Mennybe való belépést. Isten azt kérdezi, hogy kihasználtad-e a lehetőségeket a szolgálatra és a keresztény jellem kiformálására. Hűségesen sáfárkodtál-e az Úr tulajdonával? Ismerve Isten veled kapcsolatos akaratát, engedelmeskedtél-e ennek az akaratnak? Kerested-e az alkalmat azok megsegítésére, akiknek szüksége volt biztató szavaidra és tetteidre?
Nincs olyan ember ezen a Földön, aki ne mutatna fel valamilyen fajta gyümölcsöt, legyen az rossz vagy jó. Krisztus viszont minden lélek számára lehetővé tette, hogy a legértékesebb gyümölcsöt teremje meg. Az Isten rendelései iránti engedelmesség és a Krisztus akarata előtt való meghajlás a szentség békességes gyümölcseit termi az ember életében. Földünk lakói értékesek Isten családja szemében... Isten a leggazdagabb mennyei ajándékot adta, hogy az emberek visszatérjenek a törvény ellen való lázadás útjáról, és beengedjék szívükbe és életükbe a mennyei elveket. Ha az emberek felismernék ezt az ajándékot, és elfogadnák Jézus áldozatát, akkor bűntetteik megbocsáttatnának, és Isten kegyelme hozzásegítené őket ahhoz, hogy életükben megteremjék a szentség csodálatos gyümölcseit. ''Minden jó fa jó gyümölcsöt terem.'' Be kell mutatnunk a világnak azokat a tiszta elveket, szent törekvéseket és nemes vágyakat, amelyek megkülönböztetnek a többi embertől, és szent, elkülönített nemzetté tesznek bennünket.

A forráskönyv: "Isten csodálatos kegyelme"  -Ellen White írása alapján

Reggeli dicséret-Kincs a cserépedényben

Isten ugyanis, aki ezt mondta: „Sötétségből világosság ragyogjon fel”, ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán.  Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ezt a rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, és ne magunknak:
Korinthusbeliekhez írt 2. levél 4:6-7 (RÚF)

Már Jákób is felismerte, hogy „kisebb vagyok minden te jótéteményednél és minden te hűségednél, a melyeket a te szolgáddal cselekedtél” (1. Móz. 32:10). Eszerint Isten jótéteményei, így az evangélium világossága, üzenete és annak értéke meghaladhatja az emberét, akiért mindez történik – aki csak „cserépedény”.

A cserépedény hasonlata az emberi lényre és életre találó, hiszen porból vétettünk (1. Móz. 2:7), de azért is, mert mulandó és törékeny az életünk, a bűn miatt pedig különösebb értéket sem hordoz magában eredendően. 

Mégis kincs hordozójává válhat, ha engedjük, hogy az megjelenjen az életünkben. Ennek csodálatos módjáról tanúskodik a mai igénk is, hogy Isten szavára a sötétségben világosság ragyoghat fel az emberi lélekben. Nem saját, hanem Istentől származó, az ő dicsősége, amely Krisztus arcán keresztül jut el hozzánk, ha szemléljük Őt. Ez által kapunk valamit, amit azután értékként hordozhatunk, áldásul önmagunk és mindazok számára, akiknek tovább adjuk. Isteni erő, rendkívüli erő lakozhat abban a mulandó törékeny kis cserépedényben, amelyek egyenként vagyunk.

Meglehet, így szemlélni önmagunkat alázatot igényel és alázatra késztet, mégis ez a valóság, méghozzá felemelő valóság. 

Szokjuk ezt a gondolatot a mai napon is, és keressük a módját, hogy hogyan valósulhat meg ez az ígéret a mi életünkben is, vagy hogyan valósulhatna meg még teljesebb mértékben!
szerző:

2016. augusztus 28., vasárnap

Megvallás



Ki árasztom a hitemet, amit az Úr Jézustól kaptam, Tőle
Ki árasztom a hitemet a halállal, bűnnel, az átokkal, a betegséggel, szegénységgel, az adóssággal és a hiánnyal szembe.
Távozz a jelenlétemből ,Jézus nevében, ördög vedd le a kezed a testemről
Engedd el az elmémet, az akaratomat, érzelmeimet, az anyagi dolgaimat családom tagjait, mert a hit imáját mondom.
És amit befogadok meg is van nekem MOST.!
HISZEM HOGY MEG KAPTAM MOST! ! !
Amit csak kívánok az elvan végezve nekem MOST!
Ezért a szemem, a fülem,mandulám,torkom, mellkasom, tüdőm és a veséim meggyógyultak.
És minden vitális szervezetembe, amit meg engedek kizárólag a Szent Szellem gyógyítóereje.
A karjaim a lábaim a kézfejeim, ujjaim meggyógyultak
Testem minden ízülete meggyógyult
Minden ízületem felépült, betegségből felszabadult
Gyengeségek és fájdalmak eltávoztak és meggyógyultam.
A gerincem meggyógyult a tetejétől az aljáig
Az idegek az izmaim meggyógyultak és jól működnek
A gerincoszlopom helyre ált
A fiatalságom helyre állt mint a sasé
A csípőm, jól vannak, a csípő ízületeim felépültek,az izmaim körülötte felépültek
Az egész lábam a bokám és a lábfejem minden izmom benne és az inak is felépültek, minden merevség eltávozott belőle, minden érzéktelenség eltávozott belőle..
HISZEM, HOGY MINDEZT MEGKAPTAM MOST! ! !
Nem az öt érzékszervemre alapítva, hanem ISTEN írott eskütételére alapítva, és az Ő hitére alapoztam, amely az enyém is.
ÉN AZ ÖVÉ VAGYOK ÖRÖKRE.
HIT REMÉNY és SZERETET MUNKÁLKODIK BENNEM MOST! HALLELUJA, ÁMEN.
Teljes szabadságot fogadok el a fejemben
Mind az amit JÉZUS tett értem, gyógyulást és szabadulást befogadtam a szívembe.
Szabad vagyok a bűn és a halál törvényétől,mer az ÉLŐ ISTENNEK a FIA vagyok
Szabaddá tett engem, ezért szabad ember vagyok HALLELUJA, HALLELUJA, AMEN

ÁLDALAK URAM AMÍG CSAK ÉLEK DICSÉRLEK ÉS DICSŐÍTELEK MERT TIÉD A DICSŐSÉG ÖRÖKKÖN ÖRÖKKÉ ,AMEN!


Forrás: Istvanne Gyolai:

Andrew Wommack-Örökkévaló vigasztalás

love2
Történt pedig, hogy meghalt a koldus, és felvitték az angyalok Ábrahám kebelére. Meghalt a gazdag is, és eltemették. (Lukács 16:22)
Ez a történet azt tanítja, hogy van élet a halál után. A lelkünk nem fog aludni, várva a test feltámadását, hanem öntudatunknál maradva, azonnal az örökkévalóságba lépünk. A történet azt is mutatja, hogy a halál után mindössze két lehetséges állomás áll előttünk. Vagy a gonoszokat megillető kínok helyére, vagy az igazakat megillető áldás helyére mehetünk. Nincs közbevetett hely vagy purgatórium, és nincs második lehetőség sem. A történet a halált követő sors bizonyosságát illusztrálja.

Ábrahám kebele egy tényleges hely szimbolikus neve, ahol az Ószövetség hívői tartózkodtak, akik még nem születtek újjá, ők a fizikai haláluk után kerültek ide. Ez a hely a föld szívében helyezkedett el, ugyanabban a régióban, ahol a pokol is, ahol viszont azok tartózkodnak, akik nem adták át életüket Istennek. A gazdag ember teste a sírban feküdt, az Írás mégis azt mondja, hogy felemelve szemét Lázárt Ábrahám kebelén látta. Ez azt mutatja, hogy szellemünk annyira pontosan tükrözi fizikai formánkat, hogy halálunk után is felismerhetőek maradunk.
Az ember szenvedéseinek egy része a pokol tüzéhez kapcsolódott. Ugyanakkor azok a gondolatok is kínozták, melyek a földön maradt szeretteihez kapcsolódtak, akik ugyanazt a sorsot voltak kénytelenek elszenvedni, amit ő megtapasztalt. Elkeseredetten próbálta volna figyelmeztetni őket, ami még súlyosabbá tette a gyötrelmét. Ezenkívül látta Lázárt és Ábrahámot Isten vigasztalásának a helyén, amitől ő örökre el lett zárva.
Jézus szavainak tükrében láthatjuk, hogy a pokol sokkal több lesz, mint a fizikai kínok helyszíne. Akik erre a helyre kerülnek, azoktól a gondolatoktól is kínlódni fognak, hogy mi történhetett volna velük, ha Jézusban hittek volna, és mennyire befolyásoltak másokat, akik szintén a pokolba kerültek. Ismerve ezeket a tényeket, ma bárkiért megindulhat a szíved, aki még nem ismeri az Urat. Ne hagyj figyelmen kívül egyetlen lehetőséget sem, hogy megoszd az Evangéliumot velük!

Joel Osteen-Áldott vagyok

Mai napon Isten minden szükségemről gondoskodik, amihez csak hozzáérek, sikeres és gyümölcsöző lesz. Áldott vagyok! :)

 
Ha gondjaink gyarapodnak, elcsüggedünk, elkezdünk panaszkodni és a legrosszabbra számítunk, elkövetjük azt a hibát, hogy nem tudjuk, kik vagyunk, és nem tudjuk, mi jár nekünk. Mindez megakadályozza Istent abban, hogy nekünk tudjon dolgozni. Hinned kell ahhoz, hogy Isten ígéretét aktiválni tudd. Tudd, Isten vigyáz rád, és a tenyerén hord! Mindig emlékeztesd magad arra, hogy ez a probléma nem azért jött, hogy maradjon, hanem hogy hamarosan elmúlik. Alakot öltött, mert keletkezését nem akadályozhatom meg, de nem kell aggódnom, mert Isten a trónon van, és nem fogja megengedni, hogy a baj elburjánozzon. Néha azért vannak problémáink, mert rosszul döntöttünk. 
De akkor is lehetnek nehézségeink, ha mindent hittel és jól csinálunk. /Joel Osteen/

Napi áhítat- Naponkénti kísértés

Hét témája: Mindennapi teendők/Naponként Olvasmány: 1Móz 39,1–21




 Ha valami rosszra akarnak rávenni, két jó lehetőséged van: vagy bedugod a füled, vagy elrohansz onnan.
„Amikor Józsefet elvitték Egyiptomba, megvásárolta őt az izmaeliektől, akik odavitték, egy egyiptomi ember: Potifár, a fáraó főembere, a testőrök parancsnoka. De az ÚR Józseffel volt, ezért szerencsés ember lett, így aztán egyiptomi gazdájának a házába került. Látta a gazdája, hogy vele van az ÚR, és mindazt eredményessé teszi az ÚR, amihez hozzáfog. Megnyerte hát József a jóindulatát, és a háziszolgája lett. Azután háza felügyelőjévé tette, és rábízta egész vagyonát. Attól fogva, hogy házának és egész vagyonának a felügyelőjévé tette, megáldotta az ÚR az egyiptomi ember házát Józsefért, és az ÚR áldása volt mindenén, amije csak volt a házban és a mezőn. Ezért Józsefre bízta mindenét, és semmire sem volt gondja mellette, legfeljebb csak arra, hogy megegye az ételt. Józsefnek szép termete és szép arca volt.
Ezek után történt, hogy Józsefre szemet vetett gazdájának felesége, és ezt mondta: Hálj velem! Ő azonban ezt nem akarta, és azt felelte gazdája feleségének: Nézd, az én gazdámnak semmi gondja sincs mellettem háza dolgaira, és rám bízta mindenét. Senki sem nagyobb nálam ebben a házban. Semmit sem tiltott el tőlem, csak téged, mert te a felesége vagy. Hogyan követhetném el ezt a nagy gonoszságot, vétkezve az Isten ellen?! Bár az asszony nap mint nap ezt mondogatta Józsefnek, ő mégsem engedett neki, és nem feküdt mellé, hogy vele legyen. Egy napon, mint mindig, bement József a házba a munkáját végezni. A háznép közül senki sem volt a házban. Ekkor megragadta őt az asszony a ruhájánál fogva, és azt mondta: Hálj velem! Ő azonban otthagyta ruháját az asszony kezében, futásnak eredt, és kiszaladt. Amikor az asszony látta, hogy kezében hagyta a ruháját, és kifutott, összecsődítette háza népét, és ezt mondta nekik: Nézzétek, egy héber embert hozott hozzánk, és az csúffá tesz bennünket. Bejött hozzám, hogy velem háljon, de én hangosan kiáltozni kezdtem. Amikor meghallotta, hogy jó hangosan kiáltozni kezdek, nálam hagyta a ruháját, futásnak eredt, és kiszaladt.
Az asszony magánál tartotta József ruháját, míg az ura haza nem jött. Akkor neki is ugyanazt mondta: Bejött hozzám a héber szolga, akit idehoztál, hogy csúffá tegyen engem. De amikor hangosan kiáltozni kezdtem, nálam hagyta a ruháját, és kifutott.
Amikor a gazdája meghallotta feleségének a szavait, amelyeket neki mondott: Ilyen dolgokat tett velem a szolgád! – akkor haragra gerjedt. Fogta Józsefet a gazdája, és abba a börtönbe vetette, ahol a király foglyait tartották fogva. Így került József a börtönbe. De az ÚR Józseffel volt, hűséges maradt hozzá, és gondoskodott róla, hogy elnyerje a börtönparancsnok jóindulatát.”

Magyarázat

Nagyon óvatosan kell olvasnunk ezt a történetet. Mert nem arra kell elsősorban odafigyelnünk, ami történik. Számunkra nem Potifárné, nem a kísértés módja és az abból való menekülés útja és módja a fontos. Még csak az sem, hogy József inkább a börtönt választotta, mint hogy a kísértésnek engedjen. A történet lényege az elején és a végén van: De az Úr Józseffel volt. Ahhoz, hogy a naponkénti kísértésnek ellen tudj állni, Istennel való kapcsolatodban kell biztosnak lenned. Henry Blackaby írta, hogy amíg a Krisztussal kötött szövetségben é­lünk, addig nem kell áldásért imádkoznunk, mert már abban élünk. Az már Isten kezében van, hogy ezt milyen formában adja nekünk. Másképp tapasztalta meg József is Potifár házában, és másképp a fáraó börtönében. Egyvalamiben biztos volt, ha Isten vele van, bárhol is van, áldás van az életén. A kísértés ezt az áldottságot fenyegeti az életünkben. A kísértés naponkénti kísérője az életünknek, de csak fenyegetés, így nem kell bukást is jelentenie az életünkben. Vedd komolyan, hogy Isten szövetségében áldott életet élhetsz. Vigyázz rá, nehogy elveszítsd egy pillanatra is.
(Vas Ferenc)

Bizonyságaid örökkévaló örökségem-Alfred Christlieb

 Belsazár király nagy vendégséget rendezett. Bort ittak és dicsérték az arany-, ezüst-, érc-, vas-, fa- és kőisteneket... Dánielt a király elé vitték, és ezt mondta a királynak: Te, Belsazár nem aláztad meg szívedet... (Dán 5,1-6; 17-28.)

Ha Belsazár vendégségének történetét szemléljük, látunk egy vétkes merészséget, amely hamar elmúlik, és egy nemes merészséget, amely maradandó.

Arcátlan merészség volt Belsazártól, hogy a főváros ostroma idején bujálkodó lakomát és ivászatot rendezett. Ezzel a dőzsöléssel ezt fejezte ki a király: Nem törődöm az ostrommal. Nem zavarja meg a vidám estémet. Mit érdekel, hogy a városon kívül emberek halnak meg!

Micsoda vétkes merészség ilyen nehéz háborús helyzetben Isten komoly intő szava elől elzárkózni és az ital mámorába menekülni!

Isten haragja eléri azokat az embereket, akik még a keserű szenvedések és megpróbáltatások idején sem akarják elhagyni könnyelműségeiket.

Belsazár nemcsak berúgott, hanem az élő Istenből is gúnyt merészelt űzni, amikor a templom szent edényeit előhozatta, hogy azokból igyon cimboráival, s közben a bálványokat dicsérje. Ez az arcátlan merészség megérlelte az ítéletet. Egy kéz jelent meg, amely fénylő vonásokkal írt a falon. A szemtelen tivornyázó remegni kezdett. Bűnös bátorsága elillant.

Történetünk azonban egy igazi, Istentől való merészséget is mutat.

Dániel elé áll a csúfolónak és nem fél a király haragjától, amikor megmondja neki a teljes igazságot: "Te, Belsazár király... felemelkedtél az egek Ura ellen..., az Istent, akinek kezében van lelked és minden utad, nem dicsőítetted". Az írás ezt jelentette: "Megmérettél, és híjával találtattál"!

Isten adjon nekünk ilyen dánieli bátorságot!


 

Isten asztalánál-Varga László

   "Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen."      János 15,1-2


 Milyen nyugalmat, milyen biztonságot ad ez az ige! Nem vagyunk a magunkéi, nem vagyunk egyenként, gazdátlanul kidobva a világ országútjára. Nincs biztosabb kötelék, mint a szőlőtő és a belőle kiágazó szőlővessző között. Életünk Krisztusba van beoltva. Ő gondoskodik rólunk, Ő irányítja lépteinket, Ő juttat eredményekhez, Ő biztat, ha elfáradunk, Ő vigasztal, és meggyógyít, ha idegenek megtörik rostjainkat, Ő ad erőt, hogy megteremjük életünk értékes gyümölcseit. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy vegyük át minden adományát, ahogy a szőlővessző szívja magába a tőke erejét, és teremjük meg a várt gyümölcsöt: az Isten céljait szolgáló életet. Ennyi az egész. De ebben nincs alku. Aki a kapott élő nedveket csak arra használja fel, hogy magát felékesítse és büszkélkedjék ragyogó zöld levelekkel, arra nincs szükség. Sok vesszője van egy egészséges tőkének, azt tartja meg a gazda, amelyik terem. Egy évben többször is végigvizsgálja a kertet ollóval a kezében. Miért ne vágná le a felesleges vesszőt? Ha az ép vesszőn is csúnya vízhajtásokat lát, bizony csattog az ollója. Nem haragból. Csak célszerűen. A szőlőnek teremnie kell, ha élni akar.
 

Krisztusom, ha azt akarod, hogy teremjek, olts be egészen magadba! Te vagy a tőke, ha nem adsz elég erőt, nemcsak teremni nem tudok, de el is száradok. Szőlővessző helyett száraz kóró marad csak rajtad. Termésem a Te termésed. Terméketlenségem a Te veszteséged. Ha terméketlen, száraz venyigévé válok, hiábavaló rajtam minden áldásod. Te mondtad: "Aki kér, az kap." Én most kérlek: Tégy termő vesszővé! Adj értelmet, szépséget, eredményt életemnek! Te vagy az Úr, tégy szolgáddá! Atyád Atyámmá lett, tégy gyermekévé! Az én ügyem a Te ügyed, intézkedj, Uram, hogy eredménye legyen a Te áldozatodnak és az én hitemnek! Ámen.  

Mindennap az Ige fényében- AZ ISTENI TŰZ

A mai napon olvasandó igeszakasz: Zsid 12,18-29




18 Ti ugyanis nem tapintható hegyhez és lángoló tűzhöz járultatok, sem homályhoz, sötétséghez, szélvészhez 19 vagy trombitaharsogáshoz és szózatok hangjához. Akik ezt hallották, kérték, hogy ne szóljon többé hozzájuk. 20 Mert nem bírták elviselni a parancsot: "Még ha állat érinti is a hegyet, meg kell kövezni!" 21 És olyan félelmetes volt a látvány, hogy Mózes is így szólt: "Félelem fogott el, és remegés." 22 Ti a Sion hegyéhez járultatok, és az élő Isten városához, a mennyei Jeruzsálemhez és az angyalok ezreihez; 23 az elsőszülöttek ünnepi seregéhez és gyülekezetéhez, akik fel vannak jegyezve a mennyekben, mindenek bírájához, Istenhez és a tökéletességre jutott igazak lelkeihez; 24 az új szövetség közbenjárójához, Jézushoz és a meghintés véréhez, amely hatalmasabban beszél, mint az Ábel vére. 25 Vigyázzatok, hogy el ne utasítsátok azt, aki szól! Mert ha azok nem menekültek meg, akik elutasították azt, aki a földön adott kijelentést, mennyivel kevésbé menekülünk meg mi, ha elfordulunk attól, aki a mennyből szól hozzánk 26 Az ő hangja akkor csak a földet rendítette meg, most azonban ezt ígéri: "Még egyszer megrendítem nemcsak a földet, hanem az eget is." 27 A "még egyszer" pedig azok megváltozását jelenti, amelyek mint teremtett dolgok megrendülhetnek, hogy megmaradjanak a rendíthetetlenek. 28 Ezért tehát mi, akik rendíthetetlen országot kaptunk, legyünk hálásak és azzal szolgáljunk Istennek tetsző módon: tisztelettel és félelemmel. 29 Mert a mi Istenünk emésztő tűz.

"Ezért tehát mi, akik rendíthetetlen országot kaptunk, hálaadás közt éljünk, és szolgáljunk Istennek tetsző módon: tisztelettel és félelemmel. Mert a mi Istenünk emésztő tűz." (Zsid 12,28-29)

Egy napon majd az egész anyagi világ darabjaira hullik. Csak a rendíthetetlen dolgok élik ezt túl. Jézus Krisztus országa a dolgoknak ahhoz a rendjéhez tartozik, amelyik rendíthetetlen. Mi elnyertük ezt az országot. Az új és örökkévaló rend, amelyet Jézus Krisztus alapított, befogadott minket.
A mi fenséges Istenünk fogja ezt megvalósítani. Ő törli majd el az ideigvaló világot, hogy láthatóvá tegye a maradandó várost. Ez az az új hon, ahová elhívott bennünket. "Hálaadás közt éljünk", és imádjuk őt. Hálaáldozatunknak nem csupán hálatelt szívből kell fakadnia, legyen az Istennek tetsző is. Más szavakkal: legyünk tudatában annak, hogy Isten szent.
Boldognak vagy hálásnak kell lennünk, de az is szükséges, hogy mélyen átérezzük Isten valódi természetét: "Mert a mi Istenünk emésztő tűz." Az a valaki, aki a Sínai-hegyről szólt, és végül szavát Jézus Krisztusban elmondta, olyan tiszta, mint a fehéren izzó érc, s megemészt mindent, ami méltatlan hozzá.
Mindent megéget, ami ideigvaló és ami hamis. Ha valaki azonosulni akar azzal ami ideigvaló és tisztátalan ugyanabban az izzásban ég meg.
Életmódunk és az ahogyan imádjuk őt meg szokta mutatni, hogy ismerjük-e Istent úgy, mint aki emésztő tűz. Ha valóban tudatában vagyunk annak, hogy semmiféle tisztátalanság és hamisság nem állhat meg előtte, akkor imádkozzunk azért és törekedjünk arra, hogy szentsége betöltsön minket és kérjük, hogy vezessen át bennünket e földi vándorúton és könyörgünk, hogy tartson meg az ő Fiának országában.
Meg kell tanulnunk tisztelettel és alázattal szólni Isten természetének erről a vonásáról is. Mostanában nem sokat beszélnek erről. Ha azonban nem akarjuk tudomásul venni, hogy ő emésztő tűz, ez enyhén szólva is azt jelenti, hogy nem vagyunk őszinték Isten előtt.
Meglehet vannak emberek akik azért vetik meg Isten kegyelmét, mert a keresztyének is olyan ártalmatlannak festik le az Örökkévalót. Talán ha megsejtenék az igazságot odafigyelnének, talán most, amíg tart a ma.
 



Krisztus mindenek felett- MIRE JÓ AZ IMÁDSÁG?

  "Uram, taníts minket imádkozni" (Lk 11,1). 



A természeti ember életéhez nem tartozik hozzá az imádság. Mondogatják ugyan, hogy szenvednie kell annak az embernek, aki nem imádkozik; én nem hiszem. Aki szenved, az az Isten Fia benne, akit nem az étel, hanem az imádság táplál. Amikor az ember felülről született, megszületett benne Isten Fiának az élete és ő vagy táplálja ezt az életet, vagy agyonéhezteti. Imádság útján táplálkozik Isten élete. Az Újszövetségben nem találhatók az imádságra vonatkozó megszokott elképzelések. Mi úgy nézünk az imádságra, mint ami által nyerhetünk valamit magunknak. A Biblia azon a véleményen van, hogy az imádság által magát Istent ismerhetjük meg. "Kérjetek és adatik nektek" (Mt 7,7). Isten előtt állva vagy panaszkodunk, vagy védekezünk, vagy igazoljuk magunkat, vagy közönyösek vagyunk; de nagyon keveset kérünk. Pedig micsoda ragyogó merészséggel állhat elő a gyermek, aki valóban gyermek. Urunk mondja: "Ha olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek ..." (Mt 18,3). Kérjetek valamit és Isten megteszi. Adj Jézus Krisztusnak lehetőséget, engedj neki teret; senki sem teszi ezt addig, amíg minden bölcsességének végére nem ért. De ha ide jutott, akkor nem gyávaság imádkoznia; csak ez a lehetősége maradt meg, hogy a Valósággal találkozzék. Állj oda Isten elé kérdéseiddel, amikben csődbe jutott a bölcsességed. Amíg magaddal meg vagy elégedve, nem érzed szükségét, hogy Istentől kérj. Sokkal kevésbé igaz, hogy "az imádság megváltoztatja a dolgokat", mint az, hogy az imádság megváltoztat engem és én megváltoztatom a dolgokat. Isten úgy rendelkezett, hogy a váltság alapján való imádság által másként látom a dolgokat, mint azelőtt. Nem arról van szó, hogy a dolgokat külsőleg változtatja meg az ima, hanem, hogy az ember belső beállítottságát csodálatosan megváltoztatja.



Isten műhelyében- Jézus követőket akar

   "Aki nekem szolgál, engem kövessen! " (János 12, 26)   




Az óember halálából kihajtó új élet a Jézus szolgálatában és követésében eltöltött élet. Az óember gyűlöli a szolgálatot. Inkább parancsolni szeret és kiszolgálást igényel. A maga ura kíván lenni, keresztülvíve a saját akaratát, nem igazodva másokhoz. Önmagába és a világba szerelmes. De az új élet Jézusból való élet; aki őt szereti, feladja önmagát és egészen az Úrnak adja oda magát. Az ilyen ember nem a maga útját járja már, hanem követi a Megváltót. - Nemcsak lelki munkával szolgálhat az ember, hanem azzal is, ha bármely munkát, még az alacsonyrendűt is, gonddal és hűséggel végez Ö érte, s ha mindent az Ő dicsőségére tesz, önmagát teljesen átadva neki.

Arndt János mondta: "Krisztusnak sok a szolgája, de kevés a követője." Az idők folyamán a keresztyénség a bűnös természet ízléséhez igazodott. Megalkudott az ó emberrel és Jézus követelményeivel. Az ó ember sok mindenre rávehető, csak a saját maga feladására nem. Az ember szeretné az ó embert is magával vinni Krisztus követésébe és elviselhető létet kíván neki biztosítani, így jól megfér a világgal, nem kell viselnie annak gyűlöletét és haragját. Az Úr Jézus senkit sem kényszerít követésére, ebben mindenki maga dönt. De ha már egyszer elhatároztad, hogy szolgálsz neki, akkor ne a magad ízlése és belátása szerint akarj járni, hanem járj azokon az utakon, amelyeken az Úr maga is járt földi napjaiban.

Jézus követése sokba kerül, sőt mindenbe: az óember életébe. Ne tussold el a nehézségeket. Aki átsiklik rajtuk, nagy csalódásokat él majd át. Az Úr Jézus maga szólít fel arra, hogy számítsuk ki a költségeket, mielőtt a nagy munkába belefogunk (Luk 14, 28). Jézus követésének az útja nem sima, teli van tövissel. Aki rálép, nemcsak régi, lomha, élvezethajhászó és szenvedélyes természetével kerül szembe, hanem környezetével is. Minden lehetséges kifogás és meggondolás felhangzik és szívünkben visszhangra is talál. Az ilyen ellenvetéseket a leghatározottabban el kell hallgattatnunk, mert alapjában véve a Sátán áll mögöttük és el akarja előlünk zárni az utat. Jelszavunk legyen: "Vissza nem fordulok!"



Isten ígéreteinek tárháza- Minden helyzetben

Charles H. Spurgeon-

"Én pedig Istenhez kiáltok, és az Úr megsegít engem,, (Zsolt 55,17) 



Igen, imádkoznom kell, és akarok is imádkozni! Mi mást, mi jobbat tehetnék? Elárulva, elhagyatva, gyászban, csalódásban - hozzád kiáltok, Istenem. Körülményeim lehetetlenné lettek. Az emberek a vesztemet akarják, de szívem az Úrtól merít bátorságot, Ő át fog segíteni ezeken a megpróbáltatásokon, ahogyan már sok más alkalommal meg is tette. Az Úr meg fog szabadítani, ebben biztos vagyok és ezt bátran vallom is.

Az Úr szabadít meg, és senki más. Nem is kívánok más szabadítót. Nem emberekben bízom, még ha meg is bízhatnék bennük. Istenhez kiáltok reggel, délben és este, és senki máshoz, mert Ő megtehet mindent.

Nem tudom, hogyan fog megszabadítani, de tudom, hogy megszabadít. Tudom, hogy a legjobb és legbiztosabb módon szabadít majd meg, és szabadítása teljes lesz. A mindenható Isten megszabadít mostani és minden eljövendő nyomorúságomból, és ez olyan biztos, mint amilyen biztos, hogy Ő él. Amikor pedig majd a halál jön el, és az örökkévalóság titkai előtt állok, akkor is bízhatok ebben az Igében: "az ÚR megsegít engem". Legyen ez az én énekem ezen a nyárvégi napon. Olyan ez, mint egy érett alma az élet fájáról. Táplál engem, és milyen jólesik nekem ez a táplálék!
 

Jézus imája

                                                                                     
Atyám kérlek,
hallgass meg most engem.
Hallgasd, meg mit kér,
az én szentséges szívem.

Térdre ereszkedve,
kérlek téged.
Enyhítsük a kint,
amit az emberek átélnek.

Szétszakadt családok,
elveszet emberek.
Fájdalmas betegségek,
amiben élni már nem lehet.

Harc, gyűlölet, szenvedés,
gyermekek sírása hallatszik és nem a nevetés.
Velük együtt szenvedek sírok én is,
átérzem fájdalmukat a szívem, vérzik.

Segítséget akarok nyújtani,
de nem mindenki fogadja el.
Hátat fordítanak nekem,
sokan nem ismernek fel.

Véremmel megtisztítanám őket,
sebeiket lemosnám.
Fájdalmukat enyhíteném,
szívükbe reményt adnák.

Atyám kérlek,
hallgass meg most engem.
Hallgasd, meg mit kér,
az én szentséges szívem.

Tegyük szebbé a földet,
virágozzon a békesség.
Újra éledjen megértés, és szeretett
tűnjön el örökre a szenvedés.

Katalin Lackó