2016. szeptember 6., kedd

Joyce Meyer- Új szint,új dolgok.



Lesz olyan az életünkben,hogy el kell engednünk régi dolgokat,mert Isten más helyre akar vinni ,más feladatot akar adni ,le akarja zárni életed ezen időszakát .Amikor ugy érzed,hogy valami nyomasztó ,unalmas lett számodra,nem tudod olyan lelkesedéssel végezni azt ,ahogy addig ,állj meg és kérdezd meg Istent ,kell e tovább folytatnod,vagy uj szintre akar vinni ....lehet ez lesz a válasza „Figyelj, új dolgot cselekszek az életedben.”
Nem mehetsz mások után! Isten egy egészséges önbizalmat akar kifejleszteni benned.
Nem szabad azt gondolnod, hogy ahhoz ,hogy értékes és elfogadott legyél, olyannak kell lenned mint mások. Isten nem akarja, hogy valaki másnak a „klónozott” változata legyél. Azt akarta, hogy biztos legyél abban, hogy ki vagy Krisztusban és légy kész arra ,hogy kilépj és valami mást tegyél. Elválaszt attól amiben jártas voltál és amiben biztonságban érezted magam, hogy megtanítsa, hogy az értéked és identitásod Benne van.

A múlt dolgaitól való elszakadás az egyik ár amit fizetnünk kell az előre haladásért. Nem valósulhat meg Isten új munkája életünkben és életünkön keresztül, régi módszerek használatával. Egyszerre nem lehet a régi dolgokhoz is ragaszkodni és ugyanakkor rákapcsolódni az új dolgokra is. Ez nem fog működni.
 Ésaiás 43:18 mondja, „Ne emlékezzetek a régiekről és az előbbiekről ne gondolkodjatok.” 
El kell engednünk a régit, hogy helyet készítsünk az új számára. Isten új dolgokat tartogat mindannyiónk számára. Ezért hajlandóknak és készeknek kell lennünk arra, hogy elengedjük régi szokásainkat, kapcsolatainkat, hozzáállásunkat, a régi gondolkozásmódunkat és minden mást amit csak az Úr kér, hogy fogadhassuk a következő új dolgot amit adni akar.
 

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

Péter azonban előállt a tizeneggyel... és szólt nekik. (Csel 2,14)
 

Figyeljünk újra arra a három drága munkára, amit Péterben végzett a Szentlélek!

Elsősorban is nyugodttá tette a gyalázásokkal szemben. Beszédének eleje válasz volt a csúfolódó szavakra: "édes bortól részegedtetek meg". Ez durva sértés volt.

Péter helyesen fogadta ezt a bántalmat: ha szidalommal fizetett volna a szidalomért, akkor az összegyűlt sokaság nem tisztelte volna úgy Istennek erejét. Úgy gondolkoztak volna: a rátartiságot a pünkösdi Lélek sem tudja legyőzni.

Barátaim! Ne adjunk okot a világnak arra, hogy így gondolkozzék! A legigazságtalanabb bántásoknál se engedjük, hogy elragadjon az indulat és harag!

Aztán látjuk, hogy Péternek a Szentlélek ereje által teljes bátorsága volt a nagy veszélyben. Előtte állt a tömeg, amely nemrég Jézust a keresztre vitte. Péter odakiáltja nekik: "... azt a férfit, aki előttetek Istentől bizonyságot nyert hatalmas cselekedetek, csodatételek és jelek által... keresztre feszítettétek és megöltétek". Milyen könnyen fellángolhatott volna a nép haragja, hogy Pétert is ugyanerre a sorsra juttassa! Szavaiért az életével fizethetett volna. Ilyen bátorságot tanúsított az az ember, aki a pünkösdi Lélek nélkül egy szolgálólány előtt megtagadta Urát!

A harmadik munkája a Szentléleknek abban mutatkozott meg, hogy Péter higgadt maradt. Ő volt a szószóló, ezrek vették körül. A lelki izgalom áradata magasra csapott a felébredt tömegben. Péter azonban higgadt maradt. Ő hirdette a bűnbocsánat kegyelmét, de alapos szívbeli megtérést is követelt az Úr Jézushoz.

Elkerülte a meggondolatlanság és felületesség zátonyait, és utat mutatott az Istennek tetsző hitre.

Isten Lelke tegyen minket nyugodtakká, bátrakká és higgadtakká.
 

Isten asztaláról-Varga László

"Dávid azonban így felelt Saulnak: Pásztor volt a te szolgád apja juhai mellett, és ha jött egy oroszlán vagy medve, és elragadott egy bárányt a nyájból, utánamentem, leterítettem, és kiragadtam a szájából. Ha pedig ellenem támadt, megragadtam a szakállánál fogva, leterítettem és megöltem." (1Sámuel 17,34-35 )




Micsoda kamaszos hencegés! Nem igaz ebből egy szó sem. Ez a tizenvalahány éves kamasz nem ragadta meg az oroszlánt a szakállánál fogva, hogy megölje primitív vaskésével. És mégis milyen megható ez a hencegés a halál kapujában! Dávid harcolni akar. Le akarja győzni a legyőzhetetlen Góliátot. Képtelen eltűrni, hogy egy idegen csúfolja és káromolja Istenét és nemzetét. Nem tud úgy hazamenni, hogy mindig a fülében csengjen Góliát gúnyos káromlása. Inkább elpusztul, ha Isten úgy rendelte. Ha lenézik, ha el akarják tiltani, hát henceg, de ki kell vívnia, hogy engedjék, hogy ne akadályozzák meg, hogy kockára tegye az életét Istenéért. Ő tudja, hogy Isten vele van azokkal, akik érte kiállnak. Kamaszos lelkesedéssel, de férfias hittel vállalja az erő feletti küzdelmet. Küzd, henceg, mindenkit meggyőz, és nekivág. Milyen öregek vagyunk mi e kamaszos lendület tükrében!

Istenem, hogy megöregedett ez a mi mai népünk, s benne mi magunk! Hányszor panaszoljuk el, hogy nincs, aki kiálljon hitünk, népünk mellett, hogy senki nem vállalja a kockázatot, még a kockázat nélküli munkát is kevesen, és eszünkbe sem jut, hogy kimondjuk: én vállalom. Ne hagyj minket idő előtt megöregedni! Add meg a feladatvállalás hitét, fiatalságát, lendületét és boldogságát! Hogy ne törődjünk bele, hogy Világ-óriás legyőzze népünk, gyermekeink lelkét, hogy megnyomorítsa, rabszolgaságba hajtsa, gyáva, közömbös, magának élő roncsokká silányítsa jövendő nemzedékünket! Segíts, hogy képesek legyünk megállni, megharcolni Krisztus szép harcát, Lelked erejével teremteni boldog, új életet! Ámen.


Mindennap az Ige fényében- A BETLEHEMI KÖNNYEK

A mai napon olvasandó igeszakasz: Mt 2,13-18
 
 

13 Miután eltávoztak, íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában, és így szólt: "Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, menekülj Egyiptomba, és maradj ott, amíg nem szólok neked, mert Heródes halálra fogja kerestetni a gyermeket." 14 Ő pedig felkelt, vette a gyermeket és anyját még éjnek idején, és elment Egyiptomba. 15 Ott volt Heródes haláláig, hogy beteljesedjék az, amit az Úr mondott a próféta által: "Egyiptomból hívtam el fiamat." 16 Amikor Heródes látta, hogy a bölcsek túljártak az eszén, nagy haragra lobbant, elküldte embereit, és megöletett Betlehemben és annak egész környékén minden kétesztendős és ennél fiatalabb fiúgyermeket, annak az időpontnak megfelelően, amelyet pontosan megtudott a bölcsektől. 17 Ekkor teljesedett be az, amit Jeremiás prófétált: 18 "Hang hallatszott Rámában, nagy sírás és jajgatás. Ráhel siratta gyermekeit, és nem akart megvigasztalódni, hogy már nincsenek."

"Hang hallatszott Rámában, nagy sírás és jajgatás, Ráhel siratta gyermekeit, és nem akart megvigasztalódni, hogy már nincsenek." (Mt 2,18)

Létezik egy régi történet, amelynek az a mondanivalója, hogy amikor Heródes elküldte katonáit Betlehembe a kétéves és annál fiatalabb gyermekek meggyilkolására, egy ilyen sem volt. Isten előre gondoskodott arról, hogy Jézus születésének évében és az utána következő esztendőben ne szülessék más fiúgyermek Betlehemben.
Aranyos történet. Kedves kísérlet arra, hogy karácsony szépségét megőrizzük.
Máté azonban azt mondja, hogy Betlehem Ráhelt juttatja az eszébe. Ráhel anya volt, aki Betlehemben halt meg, miközben életet adott egy fiúnak (1Móz 35,18) és nem Máté volt az egyetlen, aki látta Isten gyermekeinek nyomorúságát. Jeremiás is említést tesz arról, hogyan sírt, amikor látta Jákob fiait, amint elhajtják őket a földjükről rabszolgának. (Jer 31,15)
És mégis, pontosan akkor kell Izráelnek figyelnie a prófécia szavára, amikor a szomorúság miatt nehéz bármi másra gondolni: "Te pedig, efrátai Betlehem ... belőled származik az, aki uralkodni fog Izráelen. Származása visszanyúlik a hajdankorba, a távoli múltba." (Mik 5,1)
Sion leányának el kell hinnie, hogy Izráel egésze megtartatik annak megtartatása által, aki Isten Fia. Istennek valamennyi gyermeke megmenekül, feltéve, hogy Isten Fia megmenekül. Ha ő él, mi mindnyájan élni fogunk. Ha ő elkerüli a kardot, mi mindannyian szabadok leszünk. Ha ő legyőzi az ördögöt mi is győztesek leszünk ő általa. Nem tagadhatjuk le a földi élet szomorúságait. A vigasztalás igéje azonban arról akar bennünket biztosítani, hogy a földi életnek nincs olyan bánata, amelyet a menny ne tudna meggyógyítani.
Izráel gyermekeinek a bánata nemcsak a másvilágon gyógyul meg. A menny eljött a Földre, hogy gyógyulást hozzon. Az Ige épp most telik be, és Isten népének története a csúcspontja felé halad. Midőn nagyon besötétedik, egy új nap nagyon közel van már.
Ne sírj, Istennek népe. A Megváltó él.
 

Krisztus mindenek felett- AZ ÉLET SZÉTÁRAD

"Élő víznek folyamai..." (Jn 7,38)
 
 
A forrás mit sem tud azokról a helyekről, amelyeken a vize átmegy. Jézus azt mondja: ha mi vettünk az Ő teljességéből, bármilyen szűk mederben folyik is az életünk látszólag, mégis folyamok áradnak belőlünk, amelyek áldást árasztanak szét egészen a föld legvégső határáig. Nem nekünk kell törődnünk a kiáradással - "az az Isten munkája, hogy higgyetek..." Isten ritkán engedi meg egy léleknek, hogy meglássa, mekkora áldás az élete. A folyó diadalmasan, kitartóan folyik, legyőz minden akadályt. Egy ideig nyugodtan halad, aztán akadályhoz ér s egy ideig fel van tartóztatva; de csakhamar utat tör magának az akadályon át. Vagy pedig mérföldekre eltűnik a szem elől s aztán hirtelen előjön, áradóbban és szélesebben mint valaha. Talán te is látod, hogy Isten eszközül használ másokat, a te életed elé pedig akadály torlódott: úgy látszik, nem lehet hasznodat venni. Figyelj csak mindig a forrásra, maradj kapcsolatban vele, akkor Isten vagy elvezet az akadály mellett, vagy eltávolítja azt. Isten Szellemének folyama legyőz minden akadályt. Ne akadjon meg a tekinteted az akadályon vagy a nehézségen! A folyamnak, amely kitartóan ömlik rajtad át, semmit sem jelent az akadály, ha összeköttetésben maradsz a forrással. Semmit ne engedj Jézus Krisztus és magad közé ékelődni - se érzést, se megtapasztalást -, semmi ne tartson távol az egyetlen tiszta forrástól. Gondolj azokra a gyógyító és messzire áradó folyamokra, amelyek a szolgálók lelkéből táplálkoznak. Isten csodálatos igazságokat tár fel előttünk, és minden feltárt új igazság arra mutat, hogy a rajtad átáradó folyó ereje nő. Ha hiszel Jézusban, egykor majd meglátod, hogy Isten hatalmas áldásfolyókat táplált benned mások szolgálatára.


Isten műhelyében- A jó tanulás titka

"Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít. " (Fil 4, 13)


Tanítómesterünk lényegesen különbözik minden más tanítótól és vezetőtől. Nemcsak jó utasításokat ad, hanem saját személyében példaadó módon jár előttünk. Pál apostol is jó, szemléltető oktatást adott a filippibelieknek, s ezért írhatta nekik: "Amit hallottatok is, láttatok is tőlem, azt cselekedjétek!" Az Úr Jézus azonban olyat tesz, amire semmiféle emberi tanító nem képes: erőt ad, hogy megtegyük, amit kíván s éljünk, ahogyan Ő előttünk élt. Ha erősen érezzük tehetetlenségünket, hiányainkat és gyengeségeinket, hozzá menekülhetünk és az Ő teljességéből vehetünk mindenkor kegyelmet kegyelemre. "Mindenre van erőm abban, aki engem megerősít." Ő maga munkálkodik az övéiben. Pál harcolt a lelkekért, de nem a saját erejéből. Egész megfeszített tevékenysége annak az erejével történt, aki benne hatalmasan munkálkodott.

Csak adjunk helyet az Úrnak, hogy kibontakoztathassa erejét bennünk! Akkor mi is olyan tanítványok leszünk, akik dicsőséget hoznak Mesterükre. Hagyjunk fel a magunk erőfeszítéseivel, amire óemberünk olyan nagyon hajlamos. Mindenekelőtt pedig egyre gyökeresebben szakítsunk a sötét, bűnös gondolatokkal és kívánságokkal! Mert hogyan munkálkodhatnék Krisztus bennünk, ha a Sátán a maga sötét testi üzelmeivel működésben van. Tersteegen, az ismert énekköltő így fohászkodott egyszer: "Ne nyomjam el soha, semmiképpen, bennem munkált tanításod, imád, harcod!" - Amint a napraforgó mindig a nap felé fordul, úgy legyen lelkünk mindig Jézusra irányítva. Ugyancsak Tersteegen mondta: "Miként a körző egyik ága a középpontban marad és a másik körben forog, úgy pihenjen lelkünk Őbenne, ha a külső életben forgolódunk is." - Augustinus így imádkozott: "Add meg nekem azt amit parancsolsz és aztán parancsold, amit akarsz!" A remete Antonius halála előtt tanítványainak ezt helyezte a szívére: "Szinte az Úr Jézusban lélegezzetek! Régebben - folytatta - sokat néztem az ellenségre és ezzel megnehezítettem az Úr győzelmét." - Ha engedjük, hogy Jézus bennünk kibontakozzék, Ő megtanít minket a kiegyensúlyozott lelkiállapot titkára.

Én nem tudom megtenni, képtelen vagyok erre! Őszintén be kell ezt vallanom előtted, ó Uram, mert nélküled gyenge és erőtelen vagyok. Nem tudom legyőzni a gonoszt, nem tudok neked szolgálni! De általad győzhetek, és megtagadhatom a világot. 
 

Napi áhítat- Jaj azoknak, akik álnokságot terveznek

Hét témája: Mikeás

Olvasmány: Mik 2

Az egyik legnagyobb kihívás: hatalmat vállalni és gyakorolni, és megmaradni mégis emberségesnek.
Jaj azoknak, akik álnokságot és gaztetteket terveznek fekhelyükön, és kora reggel végrehajtják, mert van hozzá hatalmuk! Megkívánják a mezőket, és elorozzák, a házakat is elveszik, kihasználják az embert és házát, őt magát és birtokát. Azért ezt mondja az ÚR: Most én tervezek rosszat e nemzetség ellen, nem húzhatjátok ki belőle nyakatokat, és nem járhattok majd kevélyen, mert gonosz idő lesz az! Azon a napon példázatot költenek és siratóéneket mondanak rólatok, amely így szól: Végünk van, el kell vesznünk! Népem öröksége gazdát cserél! Jaj, elveszik tőlünk, és bitorlók közt osztják szét mezeinket! Ezért nem lesz senki, aki földet mérjen sorsolással az ÚR gyülekezetében. Ne prédikáljatok – prédikálják ők –, ne prédikáljatok ilyeneket! Nem érhet minket ilyen szégyen! Szabad-e ilyet mondani Jákób házáról? Talán elfogyott az ÚR türelme? Ilyeneket tenne velünk? Az ő igéi javára válnak annak, aki becsületesen él! Ti ellenségként támadtok népemre, letépitek a ruhát, a köntöst a gyanútlan járókelőkről, akik kerülik a háborúskodást. Népem asszonyait kiűzitek kényelmes otthonukból, gyermekeiktől elveszitek ékes országomat örökre. Keljetek föl, menjetek innen, mert nincs itt hely a számotokra! Elpusztultok a tisztátalanság miatt, a megsemmisítő pusztulás miatt! Ha egy szélhámos és csaló így hazudozna: Borról és italról prédikálok – az lenne csak prófétája ennek a népnek! Összeszedem az egész Jákóbot, összegyűjtöm Izráel maradékát. Összeterelem őket, mint juhokat a karámba, mint nyájat az akolba, tömegestül lesznek ott emberek. Előttük megy, aki utat tör, áttörnek, átmennek a kapun, és kivonulnak. Előttük megy át királyuk, élükön maga az ÚR.

Magyarázat

Dávid figyelmeztet arra, hogy a bűnös ember szíve mélyén ott suttog a bűn (Zsolt 36,2). Jakab apostol szerint az embert nem más, hanem a saját kívánsága viszi kísértésbe, amely aztán tettei következtében bűnné válik. A bűnt mindig csak Isten színe előtt lehet objektív módon annak látni, ami. Azért távolodunk Istentől, hogy ez ne legyen kényelmetlen. Ha nő a távolság, a bűn nem olyan zavaró. Ez igaz a közösségre, de az egyénre is.
Nem lehet senkinek bebeszélni, hogy bűnös. Megszoktuk, hogy a bűnről általánosságban és elméletileg beszéljünk. Ennek következménye, hogy a bűn súlya tudatunkban megkopott, elvesztette fenyegető jellegét. Ha valaki Isten színe előtt sem döbben rá bűnösségére, nem rémül meg attól az állapottól amelyben van, az reménytelen helyzetben van, mert sohasem fog bűnbánatra jutni és megtisztulni sem.
Mikeás korában is megvolt a bűnbánat ellenszere. A kultikus cselekmények által meg lehetett tisztulni anélkül, hogy túl nagy fejfájást okozott volna maga az alapbaj, a bűn. Meg lehetett félemlíteni vagy vesztegetni a prófétákat is, hogy hallgassanak. Vissza lehetett kérdezni, hogy talán megváltozott Isten irgalma, elfogyott a türelme? Isten ígéreteivel ugyanis vissza is lehet élni. Irgalmára nemcsak várni, hanem spekulálni is lehet.
De hogy is van ez nálunk? Alighanem ritkán zavarja meg édes álmunkat az aznapi botlásunk. Pedig vigyáznunk kellene arra, hogy mit kezdünk lelkiismereti aggályainkkal, amikor az ébrenlét és álom határán oldódnak jólneveltségünk gátjai. Milyen álmokat szövögetünk? Önzőket vagy önzetleneket? Mert ha van módunk rá, máris a kivitelezésen törjük a fejünket anélkül, hogy észrevennénk. A gondolataink vagy álmaink többnyire semmire se köteleznek. Pedig ezek az Isten iránti elkötelezéseink forrásaivá is válhatnának. Ő ugyanis megáldja egészséges terveinket, és visszafordítja ránk a gonoszokat.
(Hegyi András)

Isten ígéreteinek tárháza-Az erős szív

„Reménykedj, az Úrban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban!" (Zsolt 27,14).


 
Szüntelenül reménykedjél! Az Úrban reménykedjél! Érdemes reménykedni benne. Soha nem hagyja cserben azt, aki őbenne bízik.
Ne csüggedj el a reménykedésben! Számíts nagy szabadulásra és légy készen, hogy Istent dicsérd érte.

Az Ige biztat, hogy „légy erős és bátor szívű", mert erre van leginkább szükséged, amíg várnod kell. Ha a szíved egészséges és erős, minden rendben lesz. A szívnek nyugalomra és derűre van szüksége, és ezt akkor kapja meg, ha erőt nyer. Az erős szív megnyugszik, tud örvendezni és így erőt ad az egész embernek.

Senki sem képes az életnek ezt a titkos mozgatóját, a szívet megerősíteni, egyedül Isten, aki teremtette, ő erősítheti meg. Isten maga az erő, így adhat erőt mindazoknak, akiknek erre szükségük van. Ezért légy bátor, az Úr kiárasztja rád erejét, nyugodt leszel a viharban és örvendezel a szomorúságban. Én, aki ezeket a sorokat leírtam, Dáviddal együtt bátorítalak, hogy „reménykedj az Úrban!" Hosszú és mély tapasztalat tanított meg arra, hogy az a jó a számomra, ha az Úrban reménykedem.

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja-Előlegezett bocsánat

"Hozzátok ki hamar a legszebb ruhát, és adjátok rá... "(Lk 15,22)

 
A harmadik, amivel Jézus folytatja a mennyei Atya arcképének megrajzolását, az, ahogyan a példázatbeli apa mozgósítja a házat. Egészen eddig hallgatott, most azonban mindent megtesz, hogy visszatért fiát megvédje a szégyentől. A hosszú fehér ruha tiszteletet parancsolt, a gyűrű és a saru a fiúság jele volt, s a jogi formula rehabilitálta a tékozlót: ez az én fiam. Nem csavargó, nem gazember, még csak nem is béres, hanem a fiam. így nézzetek rá, így beszéljetek vele és róla! Ennek a gyereknek nincs múltja, tiszta lappal indul, csak jövője van.

Isten irántunk való szeretetében mérhetetlenül sok gyengédség van, s ugyanakkor az ő visszafogadó kegyelme radikális, megfellebbezhetetlen. Jó lenne, ha mi is ezt a radikális bocsánatot kérnénk el tőle nagy alázattal, és így tudnánk megbocsátani egymásnak is.

Elkezdődik az örömlakoma, és akkor ér haza az idősebb testvér. Őt felháborítja ez az egész, amit az apja művel. Ő, a jó fiú, csak öccse viselt dolgait látja, és elképzelhetetlennek tartja, hogy ezt meg lehet bocsátani, és azok után újat lehet kezdenie otthon. Durván rátámad az apjára.

Az apa azonban őt is ugyanazzal a szeretettel veszi körül, mint másik fiát. Annak elébe futott, ennek utánamegy, és hívja a közös örömbe. „Örülnöd kellene, hogy a testvéred megjött." Ő azonban nem tud örülni.

Isten szereti a bűnbánattal megtérőt is, és az önelégülten duzzogót is. Egyiket a messzeségből vonzotta szeretete, másikat a közelből hívja magához, mert mindkettőnek őrá van szüksége.

Ismerjük mi már ezt az Istent? A valódi, az élő Istent, akit Jézus Krisztus jelentett ki nekünk és élt elénk. „Aki engem lát, látja az Atyát." (Jn 14,9)

Prófétai Áhítatok

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:


Tegyél meg mindent, ami csak kell ahhoz, hogy készen állj a továbblépésre! Sokan közületek, Én népem, hamarosan nehéz körülmények közül fogtok kiszabadulni. Lehetőségetek adódik, hogy felszabaduljatok mindenféle megkötöttség alól, ami megakadályozta, hogy teljes körű szabadságban éljetek. Ez a természetes területen is igaz, de különösen igaz a természetfeletti szinten is. Azt akarom, hogy a szellemi szabadság örömmámorában tudjatok élni, mondja az Úr. Galata 5:1 Krisztus szabadságra szabadított meg minket, álljatok meg tehát szilárdan, és ne engedjétek magatokat újra a szolgaság igájába fogni.

A TROMBITA, BILL BURNS:
Nektek, Én népem, csak annyit kell tennetek, hogy hisztek. Keljetek fel hittel és vívjátok meg azt a nemes harcot, amibe belekerültetek! Ha ezt megteszitek, akkor biztos, hogy győzni fogtok, mert Én veletek vagyok a küzdelmetekben. Én veletek vagyok a háborúban és azt cselekszem, hogy több, mint győztes legyen belőletek, miközben foglalkoztok a helyzettel és ellene támadtok a lelketek ellenségének, aki rávett benneteket a megalkuvásra, mondja az Úr.

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:
Emelkedj ki a pusztulás, csalódás és csüggedés romjai közül! Ami egykor még volt, ma már nincs, neked pedig törekedned kell, hogy tovább menj, célba véve azt, ami előtted van. Ne fájlald azt, amit elvesztettél, hanem, miközben a jövő felé nézel, tudd meg, hogy bízhatsz Bennem, mert Én veled vagyok és segíteni fogok neked. Most van itt az ideje, hogy visszanyerd a szellemi rálátásodat, mondja az Úr. Zsoltárok 46:1 Isten a menedékünk, és minden erőnk forrása! Ő mindig biztos segítség a bajban!

Örömteli mindennapok- Az Úr harcol érted!

Az Úr harcol értetek, ti pedig maradjatok veszteg! 2 Móz.14,14.


Úgy érzed, mindig harcolnod kell valakivel, vagy valamivel? Mindannyiunk életében vannak csaták. De ha Istenbe vetjük a bizalmunkat és hagyjuk, hogy Ő harcolja a csatáinkat, akkor Ő győzelemre vezet.
Bízd a csatát Istenre és Ő győzelemre fog vinni.„Mert nem a ti háborútok ez, hanem Istené." 2Krónika 20,15
Ha legközelebb problémával kerülsz szembe, tökéld el, hogy megingathatatlan maradsz, és ne félelemből reagálj.Ne emberekhez fordulj először tanácsért !
Legyen az első reakciód, hogy Istent keresed, és azt, amit Ő mond a helyzetedről,mert Nélküle csak a fölösleges köreidet futod.
Az a jó hír, hogy nem kell félned a problémától, mert Isten veled van.Ő melléd áll és harcol érted. Nem hagy el soha, sem el nem marad tőled. Ő mindig tud és akar segíteni, erőt kitartást adni Ő viseli a küzdelem nehezét, és Ő adja a győzelmet is.
Ne feledd! Csak azt a csatát tudod megnyerni,amit Istennel együtt nyersz meg!
Dícsérd és magasztald Őt,adj hálát az Úrnak,mert Ő jó,örökké tart szeretete!


Forrás: https://www.facebook.com/1724650591094415/photos/a.1724672287758912.1073741828.1724650591094415/2122565131302957/?type=3&theater

Isten csodálatos kegyelme- ANGYALI MEGERŐSÍTÉS

''Ímé, adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapossatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek'' 

(Lukács 10:19).

A bukott ember a nagy ellenség jogos foglyává válik... Az ember természettől fogva hajlamos követni Sátán sugallatait. Csak akkor tud sikeresen ellenállni a rettenetes ellenségnek, ha Krisztus, a hatalmas Megváltó lakozik a szívében, Ő irányítja vágyait, és ad neki erőt. Egyedül Isten szabhat határt Sátán hatalmának... Sátán Isten népénél jobban tudja, hogy amikor az ember ereje Krisztusban rejlik, akkor nagy hatalmat gyakorolhat Sátán felett. Az igazság leggyöngébb híve is sikeresen visszaverheti Sátánt és összes seregét, ha alázattal a hatalmas Isten segítségéért folyamodik, és szilárdan támaszkodik Krisztusra... Sátán akár egyetlen lélek haladásának meggátolása érdekében is segítségül hívja angyalainak légióit, és ha lehet, ki is kapja azt Krisztus kezéből... De ha a hívő kitart a veszélyben, és tehetetlenségében Krisztus vérének érdemeire támaszkodik, Megváltónk odahajtja fülét a hit buzgó imájára, és kiváló erejű angyalsereget küld a megsegítésére.
Sátán képtelen elviselni, ha hatalmas ellenfeléhez könyörögnek, mert fél és reszket Krisztus ereje és fensége előtt. Krisztus szerető könyörületén, Isteni kegyelmén és fenséges erején kívül semmi más nem tehet minket képessé a könyörtelen ellenség visszaverésére és saját szívünk ellenállásának megtörésére. Miben áll a mi erőnk? Az Úrban való örvendezésben! Töltse be szívünket Krisztus szeretete, hogy elnyerhessük tőle a számunkra fenntartott erőforrást... Az igazság keresője Krisztusra tekint, hogy az Ő hasonlatosságára változzon el. Felismeri Isten törvényének tökéletességét, és mindennel elégedetlen lesz, ami kevesebb a tökéletességnél... Olyan jellemvonásokkal kell felvennie a harcot, amelyeket Sátán a maga használatára erősített meg... Azonban tudja, hogy Krisztussal megmentő hatalom járul, amely kivívja számára a győzelmet a küzdelemben. A Megváltó megerősíti és segíti őt, amint hozzá könyörög kegyelemért és sikerért.

2016. szeptember 5., hétfő

Kenneth Hagin : A bizonyságtétel!

Ha elfogadjuk az emberek bizonyságtételét, az Isten bizonyságtétele nagyobb… És ez az a bizonyságtétel, hogy örök életet adott nékünk az Isten és ez az élet az Ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet… - 1János 5,9. 11. 12.

Istenben hinni egyszerűen annyi, mint hinni az Ő Igéjében. Tanulmányozd Isten Igéjét ezzel az eltökéltséggel: Meg fogom tudni, hogy mit mond Isten és egyetértek azzal. Nem várhatod, hogy Isten dolgai működjenek az életedben, ha szembehelyezkedsz az Ő Igéjével. Ez azt jelenti, hogy bizonyos „vallásos” elképzeléseket el kell felejtened. Túl sok vallásos agymosást kaptunk szellemi tanítás helyett.
Ismerd meg, mit mond Isten az Igéjében a következőkkel kapcsolatban:
1. Mi illet meg téged az Ő megváltási terve által
2. Ki neked az Atya
3. Mit tesz Jézus érted jelenleg az Atya jobbján
4. Mit végez a Szent Szellem benned?
Azután ismerd meg az Igéből, mit gondol Isten a következőkről:
1.Mit mond arról, hogy ki vagy te Krisztusban?
2.Ki vagy te Krisztusban?
3.Mi az, ami már a tiéd, mert Krisztusban vagy?
Bár nem látszik, hogy valóságos az életedben, mégis kezdd el megvallani: „Igen, ez az enyém, Isten Igéje szerint.” Meg fogod látni azután, hogy a hit megvallása megtermi a valóságot.

Megvallás: Én egyetértek Isten bizonyságtételével. Amit Ő mond, hogy vagyok, az vagyok. Amiről Ő azt mondja, hogy az enyém, az az enyém.

GLORIA COPELAND- A szeretet élő példája!

A reménység pedig nem szégyenít meg; mert az Istennek szerelme kitöltetett a mi szívünkbe a Szent Szellem által, aki adatott nékünk. - Róma 5:5



Soha ne aggódj amiatt, hogy nincs benned elég szeretet!

Az Ige azt mondja, hogy Isten szeretete kitöltetett a szívünkbe a Szent Szellem által. Isten szeretete benned van. Annyit kell tenned, hogy eldöntöd: engeded kiáradni.

Mondd el ma ezt az imát:

„Jézus nevében, ma egy új és erős elkötelezettséget vállalok: a szeretet életét fogom élni, és hagyom, hogy Isten irgalma kiáradjon rajtam keresztül, és meggyógyítsa a megsebzett szívűeket, akikkel találkozom.

Atyám, taníts meg szeretni akkor is, amikor rosszul mennek a dolgok! Hogy türelmes legyek, amikor a gyerekek láb alatt vannak. Hogy elnézzem egy mérges házastárs rosszindulatú szavait. Hogy örüljek, amikor a munkahelyemen valaki abban az előléptetésben részesül, amiről úgy gondoltam, hogy nekem kellett volna megkapnom. Taníts meg engem, hogyan beszéljek szeretettel, hogyan hagyjam abba a pletykálkodást, és hogyan szóljam helyette a kegyelem szavait!

Uram, az Igéd azt mondja, hogy a Te szereteted már bennem van… hogy kitöltetett a szívembe. Ezért ma elhatározom, hogy elmozdítok minden akadályt, ami meggátolja, hogy ez a szeretet szabadon áradjon mások életébe. Elvetem magamtól a neheztelést, és megbocsátok mindazoknak, akik vétettek ellenem.

Az elkövetkező napokban add, hogy növekedjek, kiemelkedő legyek, és túláradjak a szeretetedben! Add, hogy az legyek, amire a világnak a leginkább szüksége van… a szeretet élő példája. Ámen.”

Igei olvasmány: 1 János 4:7-17

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

Megteltek mindnyájan Szentlélekkel! (Csel 2,4)



Péteren a Szentlélek három fontos munkáját figyelhetjük meg.

A Lélek ereje által nyugodt marad Krisztus ellenségeinek gyalázásaival szemben. Az a gúnyos megjegyzés, hogy az apostolok "édes bortól részegedtek meg", durva, nyilvános sértés volt. Pétert azonban olyan öröm töltötte el, hogy nem viszonozta a sértést sértéssel, hanem szívből sürgette őket szeretettel, hogy gondoljanak örök üdvösségükre.

S milyen bátorrá tette a Szentlélek Pétert! Nem sokkal ezelőtt még félt egy szolgálólánytól, most pedig ott áll a több ezres tömeg előtt, akik nemrég még fanatikus dühükben "Feszítsd meg!"-et kiáltottak.

Most ezeknek Péter elibük tárja bűnüket, és Isten Fia árulóinak és gyilkosainak nevezi őket. Milyen könnyen fellángolhatott volna a nép dühe, hogy őt is olyan sorsra juttassa, mint Urát. Mégsem Péter félemledik meg, hanem a nép, Isten Lelke által, az Úrtól való nagy félelemmel.

A legfontosabb mégis az, hogy Péter higgadt marad a viharos órákban. Szavai az embereket legmélyükben rázzák meg. Ezrek ébrednek fel, és kérdik: "Mit cselekedjünk?" Ilyen helyzetben a meggondolatlanság, öntetszelgés és felületesség a nagy kísértés és veszély. Péter azonban alapos megújulásra szólít fel. Megtérést, a szív megváltozását, az Úr előtti igaz bűnbánatot követel. Ugyanakkor bátorságra buzdítja a lelkeket, hogy belsőleg nyíljanak meg a Szentlélek munkája előtt.

Isten országának hány munkása beleesik a meggondolatlanság és kevélység bűnébe, amikor nagy lehetőségek nyílnak meg előtte!

Adja ilyenkor Isten nekünk az erőnek és józanságnak Lelkét!

Isten asztaláról-Varga László

"Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akár csak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg." (Máté 25,40)
 
 

Félelmetes ige. Pedig a mi legnagyobb rangunk, kitüntetésünk itt húzódik meg, szinte elbújva a nagy szavak között: "atyámfiai". Észrevetted-e bibliaolvasás közben, hogy itt rólad van szó? Hogy itt téged nevez Jézus atyjafiának, testvérének, Isten gyermekének? Hogy átszalad a szemünk a Kijelentés nagy ajándékai felett! A te számodra igényli Jézus azt, hogy ha éhezel, enned adjanak, ha szomjazol, innod adjanak, ha jövevény vagy, befogadjanak, és így tovább, minden érdemed nélkül, egyszerűen csak azért, mert az Ő testvére vagy. Csodálatos kitüntetés - és mégis milyen félelmetes. Mert ha látsz egy éhezőt, ha szemedbe néz egy beteg, elhagyatott vénember, ha sírva megy el melletted s csak éppen rád pillant egy gyerek, hát még ha könyörögve néz rád öreg édesanyád vagy az iskolában megszégyenített gyermeked, hogy ne rohanj, hallgasd meg panaszait, neked tudnod kell, hogy most Jézus kér, Jézus vár tőled valamit, Jézus néz a szemedbe: "Szeretsz te engem?" S valamikor Ő fogja mondani feletted: "Jöjjetek, Atyám áldottai..." - vagy ezt: "Menjetek előlem, átkozottak!"

Istenem, hányszor felejtem el, hogy gyermekeddé fogadtál, és ez a csodálatos rang mire kötelez. Tudom pedig, hogy a Te szent nevedre hozok szégyent, mint akármelyik gyermek az édesapja nevére, ha nem aszerint viselkedem. Uram, nem szeretnék szégyent hozni rád, de látod, milyen gyenge az akaratom a jóra. Bocsásd meg hanyagságból, kényelemből, rohanásból elkövetett közömbösségemet, a kötelező segítség elmulasztását. Adj erőt, időt és alkalmat arra, hogy képes legyek emberi, istenfiúi kötelességeimet teljesíteni! Adj szemet, hogy meglássam a rám háruló feladatokat, adj szeretetet, hogy észrevegyem, amikor Te magad kérsz tőlem segítséget legkisebb atyámfiai szemével, szavával, elém táruló szomorúságával és szükségeivel! Ámen.
 

Mindennap az Ige fényében- ISTEN HUMORA

A mai napon olvasandó igeszakasz: 2Móz 2,1-10
 
 
1 Egy Lévi házából való férfi elment, és feleségül vette Lévi egyik leányutódját. 2 Az asszony teherbe esett, és fiút szült. Amikor látta, hogy milyen szép, három hónapig rejtegette. 3 De amikor már nem tudta tovább rejtegetni, fogott egy gyékénykosarat, bekente szurokkal és gyantával, majd beletette a gyermeket, és kitette a Nílus partján a sás közé. 4 A gyermek nénje pedig ott állt távolabb, hogy megtudja, mi történik vele. 5 A fáraó leánya éppen odament, hogy megfürödjék a Nílusban, szolgálói meg ott járkáltak a Nílus mentén. Megpillantotta a kosarat a sás között, odaküldte a cselédjét, és kihozatta azt. 6 Fölnyitotta, és meglátta a gyermeket; hát egy síró fiú volt! Megszánta, és ezt mondta: A héberek gyermekei közül való ez. 7 A kisfiú nénje pedig ezt mondta a fáraó leányának: Ne menjek, és ne hívjak egy szoptató asszonyt a héberek közül, aki majd szoptatja a gyermeket? 8 A fáraó leánya így felelt: Eredj! A leány elment, és a gyermek anyját hívta oda. 9 Vidd magaddal ezt a gyermeket, mondta neki a fáraó leánya, és szoptasd! Megadom jutalmadat. Az asszony magához vette a gyermeket, és szoptatta. 10 Amikor felnőtt a gyermek, elvitte a fáraó leányához, aki a fiává fogadta, és elnevezte Mózesnek, mert azt mondta: A vízből húztam ki.

"Amikor felnőtt a gyermek elvitte (ti. Mózes anyja) a fáraó leányához, aki fiává fogadta."
(2Móz 2,10)

Isten gyermekei nem mindig derűlátók. Az a tény, hogy Isten országának ügyében alig van előrehaladás, hogy a keresztyén egyháznak veszteségei vannak, nyugtalansággal, olykor lehangoltsággal tölthet el bennünket. Úgy látszik, a keresztyének csak elhanyagolható kisebbség. Hangjuk annyira elhaló, erőfeszítéseik annyira erőtlenek.
Ha elméd, szíved és kincsed ott van ahol Isten országa van, olykor-olykor minden bizonnyal találsz okot arra, hogy panaszkodj keresztyén testvéreidnek és az aggodalmaidat kiöntsd Isten előtt.
Nem szabad azonban elhamarkodottan arra a következtetésre jutnunk, hogy Isten országa nem közeledik. Először is: könnyebb meglátni a bűnt, mint a kegyelmet. A gonosz cselekedetek és a gonosz emberek nagy feltűnést keltenek. A Mt 6 azonban arról szól, hogy a jó cselekedetek titokban maradnak s csak Istenre és az ő gyermekeire tartoznak. A jó cselekedetek nem keltenek feltűnést egészen az utolsó napig. Így hát az odaszentelt életű keresztyének jó tetteinek a száma sokkal nagyobb, minthogy bármelyikünk valaha is megtudja majd.
Ráadásul Istennek csodálatosan csendes munkamódszere van. Az ördög országa iszonyatos lármát csap. Mindig a legsilányabb termékeknek van a legtöbb reklámozásra szükségük. És a zaj gyakran az erő látszatát kelti azokban, akiknek semmi erejük sincs. Míg azonban az ördög országa lármázik és feltűnést kelt, Isten vetése oly csendesen növekszik, mint a búzaföldön a búza.
Amikor az ördög ordító oroszlánként szerte jár, résen kell lennünk, de nem szabad megijednünk. A csatát nem lármával szokták megnyerni.
Gondolj csak arra, hogy a fáraó katonái letépték a fiúgyermekeket édesanyjuk kebléről. Az ország jajveszékelt, a fiatal fiúikat vízbe fojtották, minden úgy történt ahogy az ördög akarta. Közben viszont a főhadiszálláson a fáraó leánya egy kisfiúval játszadozott. Maga a fáraó lett örökbefogadó nagyapja Izráel szabadítójának. Az ördög nagy zajt csap, de "a mennyben lakozó kineveti" (Zsolt 2,4) 
 

Krisztus mindenek felett- AZ ÉBER TANÍTVÁNY

"Vigyázzatok énvelem" (Mt 26,38).


"Vigyázzatok énvelem" - ne általában vigyázzatok, a magatok szemszögéből kiindulva, hanem vigyázzatok egészen énvelem. Új életünk első szakaszaiban nem Jézussal, hanem csak érte vigyázunk. Nem abban az értelemben, amint a Biblia kijelenti, azaz életünk hétköznapi körülményei között. Urunk szeretne eggyé tenni minket magával - Gecsemánénkon keresztül -, de mi nem akarunk átmenni ezen a szenvedésen és ezt mondjuk: "Ó, Uram, nem tudom megérteni, miért kell ennek így lennie; olyan keserű." Hogyan vigyázhatnánk valakivel, aki ennyire rejtélyes? Hogy is érthetnénk meg Jézust és őrködnénk vele Gecsemánéjában, amikor még azt sem értjük, miért kell szenvednie? Nem tudjuk, hogyan vigyázzunk vele; csak azt szoktuk meg, hogy Ő virrasszon velünk. A tanítványok szerették Jézus Krisztust természetes szeretetük végső határáig, de nem értették meg, mi a célja. A Gecsemáné kertjében a szomorúság álmát aludták és a legbizalmasabb együttlét három éve után "mindannyian elhagyták Őt és elfutottak". "És megteltek mindnyájan Szent Szellemmel" (Csel 2,4), ugyanazok, akik elhagyták. Közben valami csodálatos történt: az Úr meghalt, feltámadt és mennybe ment - a tanítványokat pedig betöltötte a Szent Szellem. Az Úr azt mondta: "Vesztek erőt, miután a Szent Szellem eljön reátok", és ez azt jelentette, hogy most már tudtak vigyázni vele hátralevő életük folyamán.

Isten műhelyében- Tananyag Jézus iskolájában

"Megtanultam, hogy abban a helyzetben, amelyben vagyok, megelégedett legyek. Tudok szűkölködni is, tudok bővölködni is ... volt részem jóllakásban és éhezésben is, a bővölködésben és szűkölködésben is. " (Fil 4, 11-12) 
 

Pál kész volt tanulni isteni Mesterétől. Minden időkre nézve értékes dolgokat tanult tőle: megelégedettséget, belső egyensúlyt. Pál Jézus iskolájában tanulta s ezért mondhatta: "Megtanultam ... hogy elégedett legyek. Tudok bővölködni is, tudok szűkölködni is." Nyomorúságos helyzetekben. is megelégedett volt. Isten gondoskodik arról, hogy gyermekei különféle helyzetekbe kerüljenek; nem élhetnek mindig egyformán. Jó és rossz napok váltakoznak életükben. Ő nem akarja, hogy külsőleg elkülönülve, csak egymás között éljenek gyermekei. Sokszor ellenséges környezetbe állítja őket. Az ellenséges világ a gyakorlóterük, ott próbálja ki és acélozza meg az övéit Isten. Elpuhulnának, ha mindig hasonlókkal lennének együtt. Így ütést-verést kapnak, üllőre teszik, kalapácsolják és még reszelik is őket. Megtanulnak kicsinnyé lenni keserűség nélkül. Rájuk taposhatnak, szemétnek tarthatják őket.

"Úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat legutolsókul állított ... szinte a világ szemetjévé lettünk." A gyülekezetben elsők voltak, a világban az utolsók. Háborgás nélkül, vidáman hordozták a szégyent és a megvetést. Szívesen foglalták el a legalsó helyet - ez a legbiztosabb hely. Azután újra felemelték és ünnepelték Pált. Szavának érvénye volt, nagy tekintélynek örvendezett; tudott kiemelkedni is. Ez nagy művészet! Fent lenni gőg és elbizakodottság nélkül s ugyanakkor szívbelileg egészen kicsinek, mindenek között a legkisebbnek, a bűnösök között elsőnek! Ezt csak Jézus iskolájában lehet megtanulni. Az apostol ismeri ezt a titkot: "Mindenben volt részem." Lehet jóllakni falánkság nélkül és éhezni panasz nélkül; mohóság nélkül élvezni és nem elmerülni a földi javakban. Jó napokban a belső ember kárt szenvedhet és szellemi csömört kaphat. Végül is könnyebb éhezni, anélkül, hogy a test lenyomna. Pál megtanulta, hogy bővölkődni lehet fösvénység és nyereségvágy nélkül is. Csodálatos életművészet ez, értékesebb, mint amit értelmünk kiagyalhat. Csak Jézus iskolájában tanuljuk meg, hogy bővölködjünk, mintha semmink se lenne és a szűkölködést háborgás és másokra való irigykedés nélkül szenvedjük el.
 

Napi áhítat-Az Úr tanúskodik ellenetek

Hét témája: Mikeás

Olvasmány: Mik 1


 
Isten olyan élő etalon, amely vagy melletted, vagy ellened tanúskodik. Nem választhatsz, ő már választott téged.
„Ez az ÚR igéje, amely a móreseti Mikeáshoz szólt Jótámnak, Áháznak és Ezékiásnak, Júda királyainak idejében. Ezt látta Samáriáról és Jeruzsálemről. Halljátok meg mind, ti, népek, figyeljen a föld, és aki rajta él! Mert az én Uram, az ÚR tanúskodik ellenetek, igen, az Úr az ő szent templomából. Az ÚR eljön szent helyéről, leszáll, és a föld magaslatain lépked. Megolvadnak alatta a hegyek, és a völgyek meghasadoznak, mint a viasz a tűztől, vagy mint a lejtő a lezúduló víztől. Jákób bűne miatt történik mindez, és Izráel házának vétkei miatt. Honnan ered Jákób bűne? Nem Samáriából? Honnan ered Júda vétke? Nem Jeruzsálemből? Samáriát romhalmazzá teszem, mezővé és szőlőskertté, lezúdítom köveit a völgybe, láthatóvá teszem az alapjait. Bálványszobrai mind összetörnek, és minden szerzeménye a tűz martaléka lesz. Összes bálványát megsemmisítem: paráznák béréből gyűjtötte azokat, paráznák bérévé lesznek hát ismét. Emiatt gyászolok és jajgatok, mezítláb és ruhátlanul járok. Üvöltök gyászomban, mint a sakálok, és jajgatok, mint a struccok. Mert halálos a csapás, amely Júdát érte, egészen népem kapujáig, Jeruzsálemig eljutott. Ne mondjátok el Gátban, ne is sírjatok! A Bét-Afrában lakók porban hemperegjenek! Vonulj el, Sáfír lakossága, szégyenkezve, mezítelenül! Nem mer kijönni a lakosság Caanánból, Bét-Écel gyásza miatt nem lehet ott megmaradni. Hogy várja a jó hírt Márót lakossága! Milyen veszedelem jött az ÚRtól Jeruzsálem kapujára! Fogd be a lovakat harci kocsid elé, Lákís lakossága! Itt kezdődött el a vétke Sion leányának, bizony, benned találhatók Izráel bűnei! Ezért adj válólevelet Móreset-Gátnak! Akzíb házai rá fogják majd szedni Izráel királyait. Elhozom, aki meghódít téged, Márésá lakossága! Adullámig terjed csak Izráel dicsősége. Vágd le a hajad gyászodban, drága gyermekeid miatt! Olyan kopaszra nyírd magad, amilyen a keselyű nyaka, mert fogságba mennek a tieid!”

Magyarázat

Túl régóta hiányzik Isten haragjának és a szeretetének a feszültsége azoknak a kegyeseknek a gondolkodásából, akik azt hiszik, hogy mindent meg tudnak magyarázni, és minden nyugtalanító kérdés élét el tudják venni. Nem kellene nagyobb óvatosságot gyakorolni egyáltalán már akkor is, amikor Isten nevét a szánkra vesszük? Nem magunkkal kellene előbb számot vetnünk, mielőtt e világot fenyegető veszélyekre gondolunk? A próféták ugyanis kettős felelősséget hordoztak, amikor Isten nevében megszólaltak. Felelősséggel tartoztak Istennek, hogy semmi mást nem mondhatnak, csak azt, amit ő szájukba adott. De felelősséggel tartoztak a népüknek is, hisz annak sorsa attól függött, hogy meghallja-e és hittel fogadja-e ezt az isteni szót.
Isten ugyanis a történelem Ura volt mindig, és az is maradt. Amikor ő megszólal, nem áll be a bajok eltussolóinak sorába. Szava világos, egyértelmű és igaz. Annak megértésében Izrael, de minden más nép is érdekelve van. Isten szava az egész létező világ sorsát meghatározza, sőt új távlatokba helyezi. A figyelem itt is a gyökérkérdésre irányul. Az ő népe, az ő törvényének tiszteletben tartásával, Istenre irányítja-e a többi nép figyelmét? Vagy maga is belesimul a kor kétes szellemi áramlataiba (Ám 1,2–2,10)?
Könnyen belátható, hogy ha az Isten-hűség és a bűn kérdése nem élet-halál kérdése többé magának a gyülekezetnek sem, akkor nehezen értetheti meg a szekularizált világgal, hogy annak jelenéből fakadó jövője éppen ezen a kérdésen áll vagy bukik.

Imaáhítat

Imádkozzunk iskolába induló gyermekeinkért! (Ef 6,4)
(Hegyi András)

Joel Osteen- Mai napon tudom, hogy eljön az én időm! :)


Vannak álmaid, vágyaid, olyan dolgok, amiket véghez akarsz vinni. Olyan helyzetek, amiket meg akarsz változtatni. De olyan gyakran csak ezért, mert sokáig tart, mert megpróbáljuk és elbukunk vagy, mert csalódásokon esünk keresztül, mára feladtuk ezeket az álmokat. Én bátorítani akarlak, hogy nyerd vissza lelkesedésed, légy reményteljes. Lehet, hogy sokáig tart, de Isten hűséges. Azt mondja, nem számít mennyi ideig tart, nem számít mennyire lehetetlennek tűnik, ha hiszel, el fog jönni a te időd. Isten nem csak elültette szíved minden álmát, minden gyökeret verő ígéretét, hanem szándékában is áll megvalósítani. Állj úgy hozzá, hogy az én időm el fog jönni. Eddig csak adtam és adtam, de nem láttam eredményét. Ez rendben van. Tudom, hogy eljön az én időm. /Joel Osteen/

Isten ígéreteinek tárháza- Akárhova megyek, Õ velem van

„Veletek lesz az Úr" (2Krón 20,17).


Komoly biztatás volt ez Jósáfát királynak, mivel nagy sokaság támadt ellene. Nagy biztatás ez nekem is, mert nagy szükségben vagyok, és legyőzésére nincs se hatalmam, se bölcsességem. Ha az Úr velem lesz, győzni fogok az élet csatájában, és minél nagyobb a megpróbáltatás, annál dicsőségesebb lesz a győzelem. De honnan tudhatom bizonyossággal, hogy az Úr velem van?

Kétségkívül mellettem van, ha én vele vagyok. Ha bízom benne, hűségében, hiszek szavának és engedelmeskedem parancsának, akkor kétségkívül velem van. Ha azonban a Sátán oldalán állok, akkor Isten ellenem van, ez nem is lehet másképpen. Ha viszont úgy élek, hogy életemmel Isten dicsőségét szolgálom, akkor biztos lehetek abban, hogy Isten is megbecsül engem.

Biztos lehetek abban, hogy Isten velem van, ha életem Megváltójának és Üdvözítőjének vallom. Ha életemet Isten egyszülött Fia kezébe tettem, feltétlenül számíthatok arra, hogy az Atya teljes hatalmával mellém áll, és megtart, hogy Fia meg ne szégyenüljön.

Bárcsak meg tudnám ma hittel ragadni ezt a rövid, de drága ígéretet!

Ó Uram, teljesítsd be ezt az Igét szolgádon! Légy velem otthonomban, az utcán, a mezőn, a munkahelyemen. Légy velem ha emberek között vagyok, vagy egyedül a magányban. Légy mindazokkal, akik szeretnek Téged.

Örömteli mindennapok- Minden a tiétek!

Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?-Róma8,32-


Minden ember természetéből adódóan akar ,,valaki,, lenni ,néhányan elismerésre,hírnévre vágynak , ezt az ellenség ki is használja .Megmutatja neked kivé válhatsz ,felkinálva az ő eszközeit ami által elérheted és megkaphatod a pillanatnyi,múlandó utánzatát a ,,hamis gazdagságát,,
Isten Igéje azt mondja , te már vagy valaki,Őbenne találd meg az identitásodat,azt akivé Ő teremtett -„Minden a tiétek...,,1Kor.3,21
Fedezd fel ki vagy,azt a gazdagságot ami már a tiéd ,amit Őbenne kaptál ,amit jogosan birtokolsz Krisztusban!
Mindaz megvan már neked Krisztusban,amivel a sátán próbál elcsábítani,hogy majd ő megadja neked,ahogy Évával az édenkertben tette.Ahogy Jézust megkisértette a pusztában .
Sátán azt igéri neked ,amit Isten már neked adott !
Ne hagyd ,hogy a világ mondja és mutassa meg neked ,hogy ki vagy ,milyenné kell válnod.Ne hagyd ,hogy felnagyítsa a hiányaidat,ezáltal csapdába csalva ,hogy vágyakozz az után ami még nincs meg neked .Vedd észre az olcsó trükkjeit és állj ellene,mert megrabol mindattól amit már jogosan birtokolsz.
Nem a siker és a hírnév tesz valakivé,Isten már valakivé tett Krisztusban és Vele együtt mindent neked adott ,de neked kell felfedezned azt .Engedd,hogy Isten mondja meg ki vagy ,hogy kijelentse számodra ,fogadd el és járj abban a gazdagságban ami már a tiéd.
Legyen örömteli napod :)


Isten csodálatos kegyelme- ÖNMÉRSÉKLET


''Jobb a hosszútűrő az erősnél; és aki uralkodik a maga indulatján, annál, aki várost vesz meg''

(Példabeszédek 16:32.)

A keresztényi jellem legfőbb bizonyítéka az önuralom. Aki mozdíthatatlanul megáll a bántalmak viharában, az Isten hősei közé számláltatik. A lelkünk felett való uralom annyit jelent, mint fegyelmezni énünket, ellenállni a gonosznak, és a szentség Isteni zsinórmértékének rendelni alá minden szavunkat és tettünket. Aki megtanult uralkodni az indulatain, felülemelkedik a csekélységeken, akadályokon és bosszúságokon, és nem vetnek árnyékot a lelkére azok a nehézségek, amelyeknek naponta mindnyájan ki vagyunk téve. Isten szándéka az, hogy az Isteni kegyelem által vezérelt és megszentelt értelem legyen úrrá az emberek életében. Aki uralja lelkületét, az birtokában van ennek az erőnek. A test nagyon fontos eszköz az értelem és a lélek fejlődésén keresztül a jellem kialakításában. Ezért a lelkek ellensége a kísértéseivel az ember fizikai képességeit akarja gyengíteni és eltorzítani...
Testünket lényünk magasabb rendű képességeinek kell uralnia. Az akarat legyen Isten uralma alatt, és uralkodjék az indulatokon. Az Isten kegyelme által megszentelt értelemnek, e nagyszerű képességnek uralma alatt kell tartania az életet. Értelmünk, fizikai állóképességünk és életünk hossza változhatatlan törvényektől függ. E törvények iránti engedelmesség által az ember legyőzheti önmagát, saját hajlamait, győztes lehet az ''erő és hatalom'', ''a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei elleni harcában, amelyek a mennyei magasságban vannak'' (Ef 6:12)... A dánieli lelkületre napjaink ifjúsága is szert tehet. Meríthetnek ugyanabból az erőforrásból, ugyanúgy uralkodhatnak önmaguk felett, és életükben megmutatkozhatnak ugyanazok a kegyelmi ajándékok éppoly kedvezőtlen körülmények között is. Ha bűnre csábító környezetben élnek is, különösen nagyvárosainkban, ahol az érzéki öröm minden formája hívogat, Isten kegyelméből szilárdak lehetnek abban a szándékukban, hogy megdicsőítik az Úr nevét. Erős elhatározással és éberen őrködve ellen tudnak állni a lelkük ellen támadó minden kísértésnek.

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja- Az Atya

"Egy embernek volt két fia. "(Lk 15,1.1)

 
Így kezdődik Jézus legismertebb példázata, amiről Dickens azt mondta, hogy kellene egy templom, ahol reggeltől estig ezt olvassák fel újra meg újra. Ma csak a benne szereplő apára figyeljünk, aki a mi mennyei Atyánkat, Istent példázza! Négy meglepő dolgot cselekszik, ami mind jellemző Istenre.

Amikor a kisebbik fia elég szemtelenül eléje áll, elkéri az örökségét, és bejelenti, hogy elmegy otthonról - elengedi. Isten nem kötöz magához, azt akarja, hogy önként vállalt szeretetkapcsolatban éljünk vele. Aki már tudja, hogy ki és milyen az ő Istene, és úgy ragaszkodik hozzá, hogy el sem lehetne kergetni otthonról, azt engedi ő egészen közel magához, annak jelent mindennél többet a vele való közösség. Aki nélküle akar élni teheti. Nem zárja be előtte az ajtót.

De nem zárja be mögötte sem! Visszavárja az elbitangoltat. Ez az apa is várta a fiát, s amikor sok idő múltán meglátta, hogy közeledik, „elébe futott, nyakába borult, és megcsókolta". Pedig még nem is kért bocsánatot a gyerek. És tulajdonképpen azért indult haza, mert éhes volt, s rájött, hogy ha ott marad, éhen hal. Így is megbocsátott neki?
El kell majd hangoznia a fiú bűnvallásának is. De Isten megbocsátó kegyelme nem a mi bűnbánatunk következménye. A bocsánat már készen van, ő már akkor megbocsátotta minden vétkünket, amikor Jézus meghalt a kereszten helyettünk. „Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen" - ezt mondja az Úr (Jer 31,3). Ha csupán a nyomorúságunk hoz Istenhez, jöjjünk akkor is bátran, ő megelőlegezett szeretettel és kegyelemmel fogad. Csak ne feledjük: magunk miatt kerültünk abba a nyomorúságba.

Reggeli dicséret- A radikális megtérés gyümölcse

„Íme, én elküldöm nektek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja. És az atyák szívét a fiakhoz fordítja, a fiak szívét pedig az atyákhoz, hogy el ne jöjjek és meg ne verjem e földet átokkal.” (Malakiás 4:5-6)                           


"Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, amelyet az Úr a te Istened ad te neked."  2Mózes 20:12

Számomra Istennek egyik legbátorítóbb ígérete ez. A végsőkig küzd értünk, hogy ne csupán vallásosak legyünk, hanem egész életünket átformálja az istenfélelem. Ennek a fáradozásnak az egyik eszköze Illés próféta. Mit üzen Illés szolgálata?

Illés próféta szolgálata a teljes, vagyis radikális megtérésre hívás szolgálata volt: „És odamenvén Illés az egész sokasághoz, monda: ,,Meddig sántikáltok kétfelé? Ha az Úr az Isten, kövessétek őt; ha pedig Baál, kövessétek azt...” (1 Királyok 18:21)

Hasonló gondolatot fogalmaz meg Keresztelő János, aki a Malakiás könyvében szereplő ígéret első beteljesítője volt
(vö. Lukács 1:17, Máté 11:24):

„Mikor pedig látá, hogy a farizeusok és szadduceusok közül sokan mennek ő hozzá, hogy megkeresztelkedjenek, monda nekik: Mérges kígyóknak fajzatai! Kicsoda intett meg titeket, hogy az Istennek elkövetkezendő haragjától megmeneküljetek? Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöket. És ne gondoljátok, hogy így szólhattok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! Mert mondom nektek, hogy Isten eme kövekből is támaszthat fiakat Ábrahámnak. 
A fejsze pedig immár a fák gyökerére vettetett. Azért minden fa, amely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és tűzre vettetik.” (Máté 3:7-10)

Az illési - Keresztelő Jánosi lelkület a hit és vallás világában nem az elfogadható kompromisszumok keresésére tanít, hanem a radikális megtérésre, amely – ha valóban Istent választjuk – az életünk minden területére kihat.

Ez nem ad helyet annak, hogy különváljon egymástól a hétköznapi életünk és a hitünk, a cselekedeteink és a hitvallásunk...

Az apák és fiak kapcsolatában Illés szolgálatának, azaz a teljes átadásnak a gyümölcse az igazi egymásra találás, egymás szívbéli befogadása.

Egy olyan korban, amelynek sajátos jellemzője az, hogy „az emberek magukat szeretők..., szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok” (1Tim. 3:2), hatalmas eredmény az, hogy nem mélyül tovább a szakadék a különböző generációk között, nem éleződnek ki a nézeteltérések!

Az illési felhívás olyan önfeláldozó szeretetre hív, amely nem a másik magatartásától teszi függővé azt, hogy mit cselekszik, amely nem a fifty-fifty szeretet szemlélete, hanem a 200%-osan adásra, szolgálatra elkötelezett szereteté.

Ma mit válaszolsz Illés felhívására?

Legyen áldott a napod!

szerző: Hiti

Túrmezei Erzsébet- Ámon, az ács

Két szálfát hoztak Ámon udvarára
és szólt a főpap: „Ámon, jól figyelj:
Kereszt legyen. Ne félj! Meglesz az ára.
Durva, nehéz… Ne faragj rajt' sokat.
Sürgős.” És Ámon munkához fogott.
Fejszecsapások hullottak a fára.
Akkor hajnalodott.

Felkelt az asszony is, a gyermek is.
„Édesapám, milyen két furcsa fa.
Mi lesz belőle?” „Eriggy Salomé,
ne is kérdezd!”– döbben föl az apa
Kis Salomé vidáman elszalad.
Milyen erős a nemrég béna láb!
De jó is volt Jézushoz vinni őt,
követve szívük halk sugallatát.
Csodálatos volt az a pillanat!

Ámon dolgozik. Készül a kereszt.
Nehéz a szíve. Ki is hordja majd?
Valami gyilkos, lator, lázadó
nyomorult emberteste függ le rajt.
Akárkié, annak nem hirdetett
bocsánatot szelíd Názáreti,
mint őneki.
A kis Salomé sírva jő megint:
„Édesapám, ne ácsold azt a fát,
valami úgy fáj a szívem körül.”
Ámon, az ács, verejtéket törül.

És két pribék cipeli már tova.
„Hová, emberek? Csak azt, hogy hova
kinek? Szóljatok! Két kérges kezem
keresztet, mást mindennap annyit ácsolt,
de soha semmit ilyen nehezen!”
„Eh, valami hamis próféta volt.
Jézus. Hiszen hallhattad a nevét.
Nem emlékszel rá?” „Jaj! emlékezem.”

„Ámon, vidd már a pénzt. Kell a kereszt.
Durva, nehéz. Éppen jó lesz neki.
Ha igazán Isten fia, ne félj,
majd leszáll róla a Názáreti.
Őrajta lesz, nem a te válladon.”
Ámon csak áll, csak áll, s két szót dadog
szünettelen: „Nem adom. Nem adom.”
„Megvettük, Ámon. Mi közünk veled?
Ácsolhatsz egyet önmagadnak is.
Ma az ács fia, holnap meg az ács.”
„Nem, nagyurak, kérlek, ma engemet.
Énrám sújtson le ostor, kalapács!
Ártatlan Ő. Annyit vétkeztem én.
A gyermekemet gyógyította meg!
Ha vért akartok, itt van az enyém!”
„Elég volt, Ámon. Vidd a pénzedet.”

Kavargó, lármás, gyülevész menet.
Látni akarnak, egymáson taposnak.
„Ni hogy' vérzik! Ni már megint verik!
Odanézzetek, már megint leroskad!”
Ki hederítne rá, hogy valaki
ott tördeli kezét a vad menetben:
„Nem az övé! Az enyém, az enyém!
Nekem adjátok! Az az én keresztem!”

Csak másnap reggel vetődik haza.
Semmit se szól, semmit se kérd az asszony.
A nagy kereszt ott állt a Golgotán
s ő fenn maradt, hogy álmatlan virrasszon,
és faggassa a kereszt titkait,
a nagy keresztét… hiszen az övé volt…
ő ácsolta… Virrasztott végtelen,
míg el nem kezdett pirkadni az égbolt.
Most hazajött. Az asszony is remeg.
Egymásra néznek; sír bennük a bánat.
Szívükbe hasít az a kacagó,
boldog gyermekhang. Szegény Salomé,
szegény, ó mit se sejt. „Édesapám,
álmomba' láttam ám édesapámat!
Ékes királyi széket faragott
két nagy-nagy fábul. S az Úr Jézus ráült.
Koronája volt. De egész olyan volt,
mint mikor meggyógyította a lábom.
Fényes angyalok álltak körülötte
és uralkodott az egész világon.
Édesapám, úgy-e gyönyörű álom?”

Ámon sötét szeme látóra tágul:
„Királyi széket… faragtam neki…
és uralkodik az egész világon?
Királyi szék lesz véres keresztfábul…
A te váltságod az Ő vére, Ámon.
Igen, kis Salomém, egyetlen lányom,
gyönyörű álmod volt: próféta-álom!”