2016. szeptember 7., szerda

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

Péter és János együtt mentek fel a templomba, az imádkozás órájára, kilenc órakor. (Csel 3,1)
 
(A képen a Gellért-hegyi sziklatemplom, mint illusztráció)...(nekem olyan egy kicsit mint egy nagyobb ,,imakamra,, csendes, békés..)

Milyen fontos ez a kilenc óra, amikor imádkozni szoktak! Ahol ez az óra hiányzik, ott bizonyára a többi sem használ. Ahol pedig élnek vele, végtelen nyereséget jelent az egész életre.

Három megfontolásból is távol maradhattak volna az apostolok az imaóráról. Elsősorban is nagy eredményeik láttán. Micsoda hatalmasak voltak ezek! Néhány hét alatt követőiknek száma ezrekre szaporodott. Az emberek összetódultak, ha valahol megjelentek.

Beszédüknek senki sem állhatott ellent, s nem vonhatta ki magát a hatása alól. Mégsem gondolkoztak így: "Minek ehhez még a rendszeres imaóra"? Nem!

A Szentlélek a kegyelemnek és az imádságnak Lelke. Csak imádkozva munkálkodhattak tovább a Lélek erejével.

Az apostolok azért is távol maradhattak volna az imaóráról, mert ott sok olyan képmutató is imádkozott, akinek az élete kiáltó ellentétben állt az Isten nyilvános imádásával. Az apostolok azonban nem különültek el farizeusi módon, hanem hűségesen ragaszkodtak a régi megszentelt szokáshoz: a kilenc órakor kezdődő templomi imádkozáshoz.

Egy egészen külső körülmény is távol tarthatta volna őket: kilenc órakor volt ugyanis a nap legmelegebb időszaka - a mi órabeosztásunk szerint délután 2 és 3 óra között. A nap ilyenkor égetett, s ehhez járult még a templomhegyre való felmenetel. Milyen könnyen gondolkozhattak volna az apostolok így: Mire való ez a fáradság, minek felmennünk a hegyre? Nem imádkozhatunk otthon?

De mindezeket a megfontolásokat félretették. Szilárdan ragaszkodtak az imádkozás órájához: a kilenc órához.

Ne engedjük, hogy valami is távol tartson bennünket a naponkénti csendes imádkozástól!

Ahol imádkoznak, ott nyerik Isten áldását.
 
 

Isten asztaláról-Varga László

"Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr, mindenütt, amerre csak jársz." (Józsué 1,9.)


Csodálatos parancs. Mózes meghalt, Józsué, aki addig csak engedelmeskedett, most át kell vegye népe vezetését, és meg kell kezdenie a honfoglalást sokkal erősebb népek ellen. Mindenki tele lenne aggodalommal ebben a helyzetben. Isten nem hagyja magára. Mózes mellett Józsué is tapasztalhatta, mit jelent Isten vezetése, gondviselése, mindig időszerű irányítása. De vajon ő is meg fogja kapni ezt a segítséget? Ez minden keresztyén embernek a legnagyobb kérdése, amikor nehéz, felelősségterhes feladat előtt áll. Józsué, és vele együtt mi is kapjuk Isten biztatását. Ebben az igeszakaszban háromszor olvassuk: "Légy erős és bátor!" Gyáván, bizonytalanul, felelősségtől félve nem lehet még egy családot sem vezetni, hát még nagyobb közösséget. Nemzedékünkben nehéz jó keresztyén vezetőket találni, mert szolgaságra akartak nevelni minket. Szélhámosok könnyen vállalják, a felelősséget átérzők szívesebben átadják a vezetést másoknak. Ez bűn. Amire Isten képességet és lehetőséget adott, azt kötelességünk elvállalni. Tudja azt minden komoly ember, hogy mire képes, azt is, ha az adott feladatot ő tudná a legjobban elvégezni. Ha valóban hisz Istenben, azt is tudnia kell, hogy Isten kiáll amellett, aki benne bízik. Ezzel a hittel bátran lehet feladatot vállalni.

Uram, Tied az életem, a munkám, Tőled jöhet a segítség, és a feladat is Tőled származik. Tudom, a gyávaság bűn. Bűn, ha nem vállaljuk azt, amire Te képességet és lehetőséget adsz. Nem a vakmerőket, de a bátrakat szereted és segíted. Bocsáss meg, ha felelőtlen álszerénységből nem vállaltam a nekem szánt feladatot. Kedvem szerint inkább vállalnám a csendes, békés munkát mások vezetése alatt, de olyan szomorú, amikor azt látom, hogy más tönkreteszi azt, amit én jól tudtam volna elvégezni. Hadd valljam be neked a félelmeimet, és kérlek, tégy engem erőssé és bátorrá mindabban, amit rám akarsz bízni! Ámen.
 

Mindennap az Ige fényében- ISTEN ELJÖN





A mai napon olvasandó igeszakasz: 2Móz 3,1-12

1 Mózes pedig apósának, Jetrónak, Midján papjának a juhait legeltette. Egyszer a juhokat a pusztán túlra terelte, és eljutott az Isten hegyéhez, a Hórebhez. 2 Ott megjelent neki az ÚR angyala tűz lángjában egy csipkebokor közepéből. Látta ugyanis, hogy a csipkebokor tűzben ég, de mégsem ég el a csipkebokor. 3 Akkor ezt mondta Mózes: Odamegyek, és megnézem ezt a nagy csodát: miért nem ég el a csipkebokor? 4 Amikor az ÚR látta, hogy odamegy megnézni, kiáltott neki Isten a csipkebokor közepéből, és ezt mondta: Mózes! Mózes! Ő pedig így felelt: Itt vagyok!
5 Isten ekkor azt mondta: Ne jöjj közelebb! Oldd le sarudat a lábadról, mert szent föld az a hely, ahol állasz! 6 Majd ezt mondta: Én vagyok atyádnak Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákób Istene. Ekkor elrejtette Mózes az arcát, mert félt rátekinteni az Istenre. 7 Az ÚR pedig azt mondta: Megláttam népem nyomorúságát Egyiptomban, és meghallottam kiáltozásukat a sanyargatók miatt, mert ismerem fájdalmukat. 8 Le is szállok, hogy kimentsem őket Egyiptom hatalmából és elvigyem őket arról a földről egy jó és tágas földre, tejjel és mézzel folyó földre: a kánaáni, a hettita, az emóri, a perizzi, a hivvi és jebúszi nép helyére.
9 Bizony, eljutott hozzám Izráel fiainak segélykiáltása; látom is, hogy mennyire sanyargatják őket az egyiptomiak. 10 Most azért menj! Elküldelek a fáraóhoz, vezesd ki népemet, Izráel fiait Egyiptomból! 11 Mózes azt felelte erre az Istennek: Ki vagyok én, hogy a fáraóhoz menjek, és kihozzam Izráel fiait Egyiptomból? 12 De Isten azt mondta: Bizony, én veled leszek. Ez lesz annak a jele, hogy én küldelek: Amikor kivezeted a népet Egyiptomból, ennél a hegynél fogjátok tisztelni az Istent.




"Az Úr pedig azt mondta: Megláttam népem nyomorúságát Egyiptomban, és meghallottam kiáltozásukat a sanyargatók miatt, mert ismerem fájdalmukat. Le is szállok, hogy kimentsem őket."
(2Móz 3,7-8)


Mózes II. könyve, az Exodus, Isten népe megszabadításának története. Isten szabadította meg őket, amikor Ő úgy döntött, hogy eljött az idő.
"Megláttam népem nyomorúságát." Hogy volt képes arra, hogy szent szemeivel lássa azt, s mégis olyan sokáig várjon?
"Meghallottam kiáltozásukat." Ha hallotta azokat a szívettépő kiáltozásokat, miért nem válaszolt rájuk hamarább?
Isten várakozása a legnagyobb próbatétel az ő népe számára. Rosszabb, mint az, hogy az ellenség elnyomja őket. A mi legnagyobb félelmünk nem az, hogy megöl minket az ellenség, hanem hogy elhagy minket Isten.
"Vajon végleg eltaszít az Úr, és nem tart tovább jóakarata? Végképp elfogyott szeretete?" (Zsolt 77,8-9). Isten népének nemcsak gondolataiban volt meg ez a kérdés, hanem ki is mondta, sőt kiáltotta is. Ezek a majdnem kétségbeesésből fakadó kiáltások nyomtatásban jelentek meg bibliáikban.
Nem kaptunk engedélyt arra, hogy ismerjük Isten időbeosztását és menetrendjét. Ez nem a mi dolgunk, ahogy ezt ő világosan kijelentette. Ezért hát jól tennék az írók és az igehirdetők, ha abbahagynák szenzációs találós kérdéses játékaikat.
"Le is szállok, hogy kimentsem őket." Isten akkor szállt le, amikor szerinte eljött az idő. Elküldte Fiát "amikor eljött az idő teljessége" (Gal 4,4). Testi élete során Jézus gyakran beszélt "az ő órájáról". Türelmetlen emberek ismételten hallották, hogy azt mondja, nem jött még el "az ő ideje".
Mi abból az ígéretből élünk ma, hogy ő el fog jönni és megszabadít minket. Nem jön túl hamar, és nem jön túl későn. Abban az órában jön majd el, melyet szuverén módon elrendelt.
Az egyetlen valóban fontos kérdés az, hogy vajon készek vagyunk-e arra, hogy találkozzunk vele. Talán hangosabban kellene kiáltanunk, és többet kellene imádkoznunk: "Jöjj már, régóta várt Jézusunk!"
Nem tudjuk, hogy mikor jön. Azt azonban természetesen tudjuk, hogy jön.

Krisztus mindenek felett- A JÓINDULAT FORRÁSAI

"Az a víz, amelyet én adok neki, olyan víz forrásává lesz benne, amely örök életre buzog" (Jn 4,14).
 
 
Urunk nem csatornához, hanem forráshoz hasonlítja az életünket. "Teljesedjetek be" - ha ez megtörténik, ugyanolyan gazdagon árad tovább a szentből a frissesség és kedvesség, mint ahogyan kapta a Jézussal való élő kapcsolat révén. Ha életedből nem tör elő ez a teljesség, te vagy a felelős érte, mert akkor a kiáradást gátolja valami. Maradj a forrással kapcsolatban, akkor nem csak te leszel áldott, hanem életedből élő víz folyamai áradnak. Olyan élet ez, amelyet nem lehet korlátok közé szorítani. Olyan erőközpontokká kell lennünk, akiken Jézus átáraszthatja az "élő víz folyamait" áldásul másoknak. Sokan közülünk olyanok vagyunk, mint a Holt-tenger; mindig felvesznek valamit és nem adnak tovább semmit, mert nincsenek az Úr Jézussal helyes kapcsolatban. Amilyen bizonyos, hogy kapunk tőle, úgy áraszt Ő tovább belőlünk áldásokat, és ha ez nem történik meg, akkor a kapcsolatunkat valami megzavarta. Van valami közted és Jézus Krisztus között? Gátolja valami belé vetett hitedet? Ha nem, akkor "élő víznek folyamai ömlenek" belőled. Itt nem korábbi áldásról van szó, nem bizonyos vallásos megtapasztalásról, hanem a szakadatlanul továbbhömpölygő áldásról. Maradj a forrásnál; őrizd jól hitedet és vele való kapcsolatodat, akkor állandóan árad majd rajtad át az élő víz folyama mások felé, és nem leszel száraz és élettelen. Nem túlzás-e azt állítani, hogy egyetlen hívőből élő víznek folyamai ömlenek? "Én nem látom a folyamot" - mondod. Ne kérdezgesd magadat szemlélve: "Ugyan ki vagyok én?" Isten országa történetében majdnem mindig jelentéktelen, ismeretlen, számba sem vett emberekből áradtak ki a legnagyobb áldások, akik tántoríthatatlanul hűek volt Jézus Krisztushoz.
 

Isten műhelyében- Engedelmességből békesség származik

"Nyugalmat találtok a lelketeknek, mert az én igám jó és az én terhem könnyű. "
(Máté 11,29-30)



A Megváltó felüdíti a fáradt, megterhelt lelket. Így megújulva kész arra, hogy felvegye igáját és az Ő iskolájába járjon, s ezen az úton új felüdülésre és mély, belső nyugalomra talál. A szív békessége a bűnbocsánat kegyelmén nyugszik. Ezt megtartanunk azonban csak engedelmesség és a bűn mind teljesebb legyőzése révén lehet. Amint engedünk a gonosznak, megzavarja békességünket, és azt csak újabb összetörés és Jézus vére erejének új megtapasztalása által lehet ismét elnyerni. De addig nem tökéletes a békességünk, amíg Isten akaratával belsőleg nem vagyunk teljesen egyek. Például valamit nem akarunk elfogadni, ami terhes, bensőnk ellenkezik, fellázad. Mi ennek a következménye? Belső nyugtalanság, békétlenség. Egy darab poklot hordozunk magunkban. A menny viszont Isten akaratával való harmónia. Minél jobban előre haladunk Jézus iskolájában, annál mélyebb békesség lesz úrrá bennünk.

Mindaddig, amíg nem tanultuk meg énünket igényeivel és jogaival együtt félreállítani, könnyen ingerültek és érzékenyek vagyunk, magunknak és másoknak sok gyötrelmet és nyugtalanságot szerzünk. Lelkünk nyugalma olyan mértékben nő, amilyen mértékben megtanulunk elfeledkezni önmagunkról.

Hát vajon a világias gondolkozás, a pénz titkos szerelme nem hoz-e egy sereg gondot magával? Mennyi kapkodás és izgalom követi azokat! Minél inkább magunkévá tesszük Jézus mennyei gondolkozását, annál mélyebb a békességünk.

Végül mennyi gyötrelemnek a forrása a szenvedéstől és az emberektől való félelem. Tanuljuk meg szívünk mélyéből mondani: "Igen, Atyám!" - és akkor lecsendesedik a lelkünk. Minél inkább féljük, szívből megszenteljük és dicsőítjük Istent, annál kevésbé félünk az emberektől. A békesség, ami elsősorban tisztán kegyelmi ajándék, mégis annak az eredménye, ha hűségesen és buzgón járunk az Úr iskolájába, az engedelmesség iskolájába. Ezért mondja Jézus: "Nyugalmat találtok." Mint amikor valamely elveszett tárgy a szerencsés megtaláló birtokába kerül, úgy lesz a mienk a lelki békesség.

Isten ígéreteinek tárháza- A mindenható kegyelem hatósugara

„...akkor ahelyett, hogy ezt mondanák nekik: Nem vagytok népem! - ezt mondják: Az élő Isten fiai vagytok!" (Hós 2,1).


 
A szabadon munkálkodó kegyelem fiakká teheti az idegeneket. Az Úr itt kijelenti, hogy ezt szándékozik cselekedni a lázadókkal, és tudtukra is adja majd, hogy mit cselekedett velük. Kedves olvasóm, velem is így cselekedett az Úr; veled is megtette már ezt? Ha igen, fogjunk kezet és egy szívvel dicsérjük Urunk imádásra méltó nevét.

Közülünk egyesek annyira elidegenedtek, hogy joggal szólt az Úr Igéje a lelkiismeretünkhöz és szívünkhöz: „Nem vagytok népem". Amikor Isten házában, vagy otthon a Bibliát olvasva megszólalt Isten szava szellemünkben: „Nem vagytok népem", bizony rettenetesen szomorú és kárhoztató volt ez a számunkra. De azután minden megváltozott. Most ugyanott ugyanaz az Ige azt mondja nekünk: „Az élő Istennek fiai vagytok". Tudunk-e elég hálásak lenni ezért? Nem tölt-e el reménnyel bennünket, ha mások megmentésére gondolunk? Mert létezhet-e olyan valaki, akit a kegyelem ne érhetne el? Hogyan mondhatnánk le valakiről, amikor az Úr bennünk is ilyen csodálatos változást tudott véghezvinni?

Urunk, aki ezt a nagy ígéretét már teljesítette, teljesíteni fogja minden más ígéretét is. Ezért énekelve folytassuk utunkat, Istent imádva és bizalommal telve.

Joyce Meyer


Joyce Meyer a világ egyik vezető és gyakolati Biblia tanítója. A New York Times nagysikerű szerzője, bestseller könyvei emberek millióit segítette megtalalni a reményt és gyógyulást Jézus Krisztus által.Bibliatanító és szerző
A Joyce Meyer Ministries-en keresztül több száz témakörben tanít, több mint 80 könyv szerzője és évente kb 15 konferencia vezetője. A világon ezidáig több mint 12 milliós példányszámban keltek el a könyvei és csupán 2007-ben több mint 3,2 millió példányt adtak el. Joyce tévé és rádió programja, "Enjoying Everyday Life", potenciálisan 3 milliárd emberhez jut el. A programok a nap bármelyik szakaszában elérhetők.
Legyőzve a fájdalmas múltat
A gyerekként elszenvedett szexuális bántalmazás és az érzelmileg fájdalmas és megalázó első házasság után felfedezte, hogy Isten Igéjének alkalmazásával az életére győztesen élhet és segíteni akart másokat, hogy hasonlóan cselekedjenek. A mellrákkal való harcától a mindennapi élet küzdelméig nyíltan és praktikusan beszél a tapasztalatairól.
Személyes történetét megosztva segít másokon
Az évek során Isten sok lehetőséget adott Joyce-nak, hogy megossza az evangélium sorsformáló üzenetét. A Time magazin őt nevezte, meg mint Amerika egyik legbefolyásosabb evangéliumi vezetőjét. Ő maga egy hihetetlen bizonyság Jézus Krisztus dinamikus és megváltó munkájának.
Hiszi és tanítja, hogy Isten elkészített egy helyet számunkra függetlenül a hátterünktől és múltbeli hibáinktól.
Magánélet, iskolai végzettség
Joyce a férjével, Dave-el több mint 40 éve házasok és 4 felnőtt gyermekük van. Otthonuk a Missouri állambeli St. Louis-ban van. Teológiából doktorált a Life Chistian University-n, tiszteletbeli doktorátust kapott az Oral Roberts Egyetemen.
Küldetés
A Joyce Meyer Ministries Isten által rendelt megbízása: hatással lenni a világra. Arra vagyunk elhívva, hogy bemutassuk az Evangéliumot az elveszetteknek, tanítványokká tegyük a nemzeteket, ételt adjunk az éhezőknek, ruházzuk a szegényeket, szolgáljunk az időseknek, özvegyeknek, árváknak és látogassuk a fogságban levőket. Isten azt kéri tőlünk, hogy tanítsuk az embereket, hogyan alkalmazzák a bibliai igazságokat életük minden területére és bátorítsuk a keresztényeket, hogy hatással legyenek a körülöttük élő emberekre.
A barátaink imáival és támogatásával Kriszusnak egy kreatív és időszerű üzenetét mutatjuk be, illetve az Ő szeretetét az emberek felé a média és kommunikáció leghatásosabb formáit felhasználva. Világszerte humanitárius segélyt biztosítunk az arra rászolulóknak és tanítjuk a hívőket és nem hívőket egyaránt, hogyan alkalmazzák a bibliai alapigazságokat a mindennapi életükre.
Néhány adat
  • Nemzetközi hálózat: 15 nemzetközi iroda, 825 alkalmazott világszerte.
  • Média: TV és Rádió közvetítések a föld kétharmadát lefedik. Az „Enjoying Everyday Life” című TV programot 38 nyelvre fordítják.
  • Internet: 1.2 millió havi átlagos látogató, több mint 1 millió havi tanítás letöltés, a honlap 9 nyelven érhető el.
  • Konferenciák: 12 országos és 2-3 nemzetközi konferencia évente.
  • Nyomtatott anyagok: 1300 könyv, CD, DVD. Joyce 80 könyv szerzője, melyekből 1.2 millió példány kelt el eddig. A havi magazin 4.2 millió otthonba jut el.
  • Élelmezési program: 2009-ben 23 millió adag ételt osztottak világszerte és 55 ezer gyermek napi élelmezésében segítenek 25 országban.
  • Gyermekotthonok: 1100 gyermek elhelyezéséről gondoskodnak 44 gyermekotthonon keresztül.
  • Egészségügyi missziók: 2009-ben 238 ezer ember részesült ingyenes ellátásban világszerte a szolgálat segítségével. Kambodzsában, Haitin, Indiában, Etiópiában tartanak fent kórházakat.
  • Katasztrófa rehabilitáció: 7.6 millió dollár segély küldtek világszerte katasztrófa sújtotta területekre.
  • Börtönszolgálat: 1998 óta 32 országban 2300 börtönt látogattak meg, aminek eredményeképpen 88 ezren adták át az életüket Krisztusnak.
  • Fenntartanak még szolgálatokat hajléktalan gyermekek felé, Dél-Afrikában és Ororszországban.
  • Világszerte küzdenek az emberkereskedelem ellen, és részt vesznek a rehabilitációban, támogatják az A21 szervezetet.

forrás: http://www.uzenetek.com/p/joyce-meyer.html#ixzz4JZJ5O5Co

A MENNYBEN FENN A TRÓNUSNÁL

                    G  D/F# A7 hm     hm/A   G   em   /  A   D Nagy fõpap, égi kezesem, örökre biztos védelmem.                  G                   D              G             hm Markába véste nevemet, szívébe írta nem feled,    D/A    G   D/F#  A7   hm                  D          em7   hm                 G            em     D Örökké Õ lesz pártfogóm, elnémul minden vádolóm, elnémul minden vádolóm. Mikor a sátán megkísért, és vádol megbánt bûnökért,  Jézusra nézek, áldom Õt, a bûneimbõl megmentõt, Õ halt meg minden vétkemért, a bûntelen a bûnösért, Isten a bíró fölmentett, Krisztusra nézve engedett, Krisztusra nézve engedett. Íme a bárány, Õ van ott, feltámadt és üdvöt hozott, Õ mondta megváltód vagyok, nem vonja vissza, mit adott. A bárány vére volt az ár, Õ nála többé nincs halál, Krisztusban üdvöm készen vár, ott fenn az Isten trónjánál, ott fenn az Isten trónjánál.

Isten csodálatos kegyelme- A GONDOLKODÁS FEGYELMEZÉSE

''A te kezedben van mind az erősség és mind a birodalom;
a te kezedben van mindeneknek felmagasztaltatása és megerősíttetése'' 

(1 Krónika 29:12).

 Az emberi értelem vagy jó, vagy gonosz gondolatokkal foglalatoskodik. Az alacsony színvonalú gondolkodás oka általában a közönséges tárgyakon való időzésben rejlik. Az embernek hatalmában áll szabályozni és ellenőrzés alatt tartani elméjének működését és gondolatainak áramát. Ez azonban nagyobb erőfeszítést kíván meg annál, mint amennyire saját erőnkből képesek vagyunk. Ha helyes gondolatokat kívánunk forgatni az elménkben, figyelmünket szüntelenül Isten felé kell fordítanunk. Kevesen érzik kötelességüknek gondolataik és képzeletük irányítását. A fegyelmezetlen elmét nehéz hasznos gondolatokkal lekötve tartani. Ha viszont gondolatainkat nem tereljük megfelelő mederbe, a vallás sem lelhet otthont a lelkünkben. Elménket szent és örök dolgokkal kell lefoglalnunk, máskülönben jelentéktelen és felületes gondolatok lesznek úrrá rajtunk. Értelmi és erkölcsi erőnket fegyelmeznünk kell, mert az csak gyakorlás által fejlődhet és erősödhet meg. E kérdés helyes megértéséhez emlékeznünk kell arra, hogy az emberi szív a természeténél fogva romlott, és önmagunkban képtelenek vagyunk a helyes úton járni. Egyedül úgy juthatunk győzelemre, ha Isten kegyelmét komoly emberi erőfeszítéssel kapcsoljuk össze... Elménket és szívünket oda kell szentelnünk Krisztus szolgálatára. Isten minden porcikánkra igényt tart...
A szórakozás, léhaság, szellemi és lelki kicsapongás rontó hatása özönli el világunkat. Minden keresztény munkálkodjék a gonoszság áradatának visszaszorítására és ifjaink megmentésére azoktól a befolyásoktól, amelyek örök romlásukat okozhatják. Segítsen bennünket Isten utat törni az áradattal szemben. Isten kegyelmének és Szentlelkének ereje nélkül nem érhetjük el a számunkra kijelölt magaslatot. Jellemünknek el kell jutnia az Isteni kiválóság mértékére. A mennyei mérce elérésére való igyekezetünkben Isteni késztetés kíséri életünket. Gondolkodásunk egyensúlyba kerül, lelkünk nyugtalansága pedig lecsillapodik Krisztusban.

Reggeli dicséret- Istennek kedves áldozat

„Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket. És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.
(Rómabeliekhez írt levél 12. fejezet 1-2.vers)
Idén a bibliai olimpia döntőjének Mózes harmadik könyve lesz a témája, s ahogy a feladatokon gondolkodva többször átolvastam, hálát adtam azért, hogy nem abban az időben élek és szolgálok, hiszen az egész istentisztelet nem szólt másról, mint arról, hogy állatok százait, ezreit feláldozták, ’mindent’ összekentek vérrel, s a papi hivatás egy mai hentesnek felelt meg.
Bizony, sokan csak az öldöklést, állati tetemek elégetését, a vér fröcskölését látják, pedig ezek a sorok komoly tanulsággal bírnak számunkra is.
Egyrészt teljesen más szemlélet bontakozik ki előttünk az istentisztelettel kapcsolatban. Hiszen itt, a mai a ’prédikáció faló’, fogyasztói attitűddel szemben „az üres kézzel senki ne jelenjen meg előttem” (2Móz.23:15) elve nyilvánul meg. Vagyis nem kapni megyek az Istenhez, hanem adni.
Másrészt az evangéliumokat olvasva nem lehet kérdés, hogy miért épp „ez a tűzáldozat kedves illatú az Úrnak” (3Móz.1:9)? Az Örökkévaló mindezzel szeretné belénk vésni: a bűn nem játék! Az engedetlenségnek, az önzésnek halálos következménye van.
De a jó hír, akkor és ma, hogy helyettünk valaki más halt meg. „Az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit” (Ján.1:29) Az egész áldozati rendszer Jézus helyettes áldozatának előképe.
Pál soraira visszatérve pedig, aki pontosan ismerte és gyakorolta mindezt, és megértette a lényegét, szintén azt taglalja, hogy ma sem járulhatunk Isten elé üres kézzel! Sőt, arról ír Isten már ’nem éri be’ egy-két báránnyal, tulokkal (lehet sokkal könnyebb lenne ma is egy birkát vagy annak árát odaadni).
Az Isten szemében élő, kedves áldozat és okos istentisztelet: TE VAGY!
Gondolkozz el ezen ma reggel és szánd oda magad mindenestől Jézusnak, aki „azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, ezután ne maguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámasztatott.” (2Kor.5:15)
Közzétéve ennyi ideje: , szerző:

Örömteli mindennapok-Bízz Isten időzítésében!


Az Úr sohasem késik el ígérete teljesítésével, bár vannak, akik ezt gondolják. Nem várakoztat bennünket, hanem ő vár ránk türelmesen, hiszen nem akarja, hogy akár csak egyetlen ember is elvesszen. Ellenkezőleg, azt kívánja, hogy mindenki megváltoztassa gondolkozását és hozzá forduljon.2 Péter3,9-
Isten időzítése nem a mi időzítésünk .
Az Őáltala kijelölt idő mindig a legalkalmasabb idő. Nekünk minden sürgős. Isten ránk vonatkozó ígérete nagyon foglalkoztat bennünket, vágyunk mielőbbi beteljesedésére, és ez csak növeli türelmetlenségünket.Sokszor megpróbálunk besegíteni Neki,saját kezünkbe vesszük a dolgokat ,megpróbáljuk felgyorsítani ,de ezzel valójában csak lelassítjuk és akadályozzuk Istent abban,hogy cselekedjen az előremenetelünkben .
Bízz Isten időzítésében: Pihenj az Úrban, várj türelmesen arra, hogy cselekedjen... Ne bosszankodj és aggodalmaskodj - az csak rosszra vezet. -Zsoltárok 37:7-8-
Az Úr azonban ismeri az alkalmas időt: Ő soha nem késik, de nem is siet. Egyetlen ígérete sem marad beteljesületlenül.Ámen!
Legyen örömteli napod:)

2016. szeptember 6., kedd

Joyce Meyer- Új szint,új dolgok.



Lesz olyan az életünkben,hogy el kell engednünk régi dolgokat,mert Isten más helyre akar vinni ,más feladatot akar adni ,le akarja zárni életed ezen időszakát .Amikor ugy érzed,hogy valami nyomasztó ,unalmas lett számodra,nem tudod olyan lelkesedéssel végezni azt ,ahogy addig ,állj meg és kérdezd meg Istent ,kell e tovább folytatnod,vagy uj szintre akar vinni ....lehet ez lesz a válasza „Figyelj, új dolgot cselekszek az életedben.”
Nem mehetsz mások után! Isten egy egészséges önbizalmat akar kifejleszteni benned.
Nem szabad azt gondolnod, hogy ahhoz ,hogy értékes és elfogadott legyél, olyannak kell lenned mint mások. Isten nem akarja, hogy valaki másnak a „klónozott” változata legyél. Azt akarta, hogy biztos legyél abban, hogy ki vagy Krisztusban és légy kész arra ,hogy kilépj és valami mást tegyél. Elválaszt attól amiben jártas voltál és amiben biztonságban érezted magam, hogy megtanítsa, hogy az értéked és identitásod Benne van.

A múlt dolgaitól való elszakadás az egyik ár amit fizetnünk kell az előre haladásért. Nem valósulhat meg Isten új munkája életünkben és életünkön keresztül, régi módszerek használatával. Egyszerre nem lehet a régi dolgokhoz is ragaszkodni és ugyanakkor rákapcsolódni az új dolgokra is. Ez nem fog működni.
 Ésaiás 43:18 mondja, „Ne emlékezzetek a régiekről és az előbbiekről ne gondolkodjatok.” 
El kell engednünk a régit, hogy helyet készítsünk az új számára. Isten új dolgokat tartogat mindannyiónk számára. Ezért hajlandóknak és készeknek kell lennünk arra, hogy elengedjük régi szokásainkat, kapcsolatainkat, hozzáállásunkat, a régi gondolkozásmódunkat és minden mást amit csak az Úr kér, hogy fogadhassuk a következő új dolgot amit adni akar.
 

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

Péter azonban előállt a tizeneggyel... és szólt nekik. (Csel 2,14)
 

Figyeljünk újra arra a három drága munkára, amit Péterben végzett a Szentlélek!

Elsősorban is nyugodttá tette a gyalázásokkal szemben. Beszédének eleje válasz volt a csúfolódó szavakra: "édes bortól részegedtetek meg". Ez durva sértés volt.

Péter helyesen fogadta ezt a bántalmat: ha szidalommal fizetett volna a szidalomért, akkor az összegyűlt sokaság nem tisztelte volna úgy Istennek erejét. Úgy gondolkoztak volna: a rátartiságot a pünkösdi Lélek sem tudja legyőzni.

Barátaim! Ne adjunk okot a világnak arra, hogy így gondolkozzék! A legigazságtalanabb bántásoknál se engedjük, hogy elragadjon az indulat és harag!

Aztán látjuk, hogy Péternek a Szentlélek ereje által teljes bátorsága volt a nagy veszélyben. Előtte állt a tömeg, amely nemrég Jézust a keresztre vitte. Péter odakiáltja nekik: "... azt a férfit, aki előttetek Istentől bizonyságot nyert hatalmas cselekedetek, csodatételek és jelek által... keresztre feszítettétek és megöltétek". Milyen könnyen fellángolhatott volna a nép haragja, hogy Pétert is ugyanerre a sorsra juttassa! Szavaiért az életével fizethetett volna. Ilyen bátorságot tanúsított az az ember, aki a pünkösdi Lélek nélkül egy szolgálólány előtt megtagadta Urát!

A harmadik munkája a Szentléleknek abban mutatkozott meg, hogy Péter higgadt maradt. Ő volt a szószóló, ezrek vették körül. A lelki izgalom áradata magasra csapott a felébredt tömegben. Péter azonban higgadt maradt. Ő hirdette a bűnbocsánat kegyelmét, de alapos szívbeli megtérést is követelt az Úr Jézushoz.

Elkerülte a meggondolatlanság és felületesség zátonyait, és utat mutatott az Istennek tetsző hitre.

Isten Lelke tegyen minket nyugodtakká, bátrakká és higgadtakká.
 

Isten asztaláról-Varga László

"Dávid azonban így felelt Saulnak: Pásztor volt a te szolgád apja juhai mellett, és ha jött egy oroszlán vagy medve, és elragadott egy bárányt a nyájból, utánamentem, leterítettem, és kiragadtam a szájából. Ha pedig ellenem támadt, megragadtam a szakállánál fogva, leterítettem és megöltem." (1Sámuel 17,34-35 )




Micsoda kamaszos hencegés! Nem igaz ebből egy szó sem. Ez a tizenvalahány éves kamasz nem ragadta meg az oroszlánt a szakállánál fogva, hogy megölje primitív vaskésével. És mégis milyen megható ez a hencegés a halál kapujában! Dávid harcolni akar. Le akarja győzni a legyőzhetetlen Góliátot. Képtelen eltűrni, hogy egy idegen csúfolja és káromolja Istenét és nemzetét. Nem tud úgy hazamenni, hogy mindig a fülében csengjen Góliát gúnyos káromlása. Inkább elpusztul, ha Isten úgy rendelte. Ha lenézik, ha el akarják tiltani, hát henceg, de ki kell vívnia, hogy engedjék, hogy ne akadályozzák meg, hogy kockára tegye az életét Istenéért. Ő tudja, hogy Isten vele van azokkal, akik érte kiállnak. Kamaszos lelkesedéssel, de férfias hittel vállalja az erő feletti küzdelmet. Küzd, henceg, mindenkit meggyőz, és nekivág. Milyen öregek vagyunk mi e kamaszos lendület tükrében!

Istenem, hogy megöregedett ez a mi mai népünk, s benne mi magunk! Hányszor panaszoljuk el, hogy nincs, aki kiálljon hitünk, népünk mellett, hogy senki nem vállalja a kockázatot, még a kockázat nélküli munkát is kevesen, és eszünkbe sem jut, hogy kimondjuk: én vállalom. Ne hagyj minket idő előtt megöregedni! Add meg a feladatvállalás hitét, fiatalságát, lendületét és boldogságát! Hogy ne törődjünk bele, hogy Világ-óriás legyőzze népünk, gyermekeink lelkét, hogy megnyomorítsa, rabszolgaságba hajtsa, gyáva, közömbös, magának élő roncsokká silányítsa jövendő nemzedékünket! Segíts, hogy képesek legyünk megállni, megharcolni Krisztus szép harcát, Lelked erejével teremteni boldog, új életet! Ámen.


Mindennap az Ige fényében- A BETLEHEMI KÖNNYEK

A mai napon olvasandó igeszakasz: Mt 2,13-18
 
 

13 Miután eltávoztak, íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában, és így szólt: "Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, menekülj Egyiptomba, és maradj ott, amíg nem szólok neked, mert Heródes halálra fogja kerestetni a gyermeket." 14 Ő pedig felkelt, vette a gyermeket és anyját még éjnek idején, és elment Egyiptomba. 15 Ott volt Heródes haláláig, hogy beteljesedjék az, amit az Úr mondott a próféta által: "Egyiptomból hívtam el fiamat." 16 Amikor Heródes látta, hogy a bölcsek túljártak az eszén, nagy haragra lobbant, elküldte embereit, és megöletett Betlehemben és annak egész környékén minden kétesztendős és ennél fiatalabb fiúgyermeket, annak az időpontnak megfelelően, amelyet pontosan megtudott a bölcsektől. 17 Ekkor teljesedett be az, amit Jeremiás prófétált: 18 "Hang hallatszott Rámában, nagy sírás és jajgatás. Ráhel siratta gyermekeit, és nem akart megvigasztalódni, hogy már nincsenek."

"Hang hallatszott Rámában, nagy sírás és jajgatás, Ráhel siratta gyermekeit, és nem akart megvigasztalódni, hogy már nincsenek." (Mt 2,18)

Létezik egy régi történet, amelynek az a mondanivalója, hogy amikor Heródes elküldte katonáit Betlehembe a kétéves és annál fiatalabb gyermekek meggyilkolására, egy ilyen sem volt. Isten előre gondoskodott arról, hogy Jézus születésének évében és az utána következő esztendőben ne szülessék más fiúgyermek Betlehemben.
Aranyos történet. Kedves kísérlet arra, hogy karácsony szépségét megőrizzük.
Máté azonban azt mondja, hogy Betlehem Ráhelt juttatja az eszébe. Ráhel anya volt, aki Betlehemben halt meg, miközben életet adott egy fiúnak (1Móz 35,18) és nem Máté volt az egyetlen, aki látta Isten gyermekeinek nyomorúságát. Jeremiás is említést tesz arról, hogyan sírt, amikor látta Jákob fiait, amint elhajtják őket a földjükről rabszolgának. (Jer 31,15)
És mégis, pontosan akkor kell Izráelnek figyelnie a prófécia szavára, amikor a szomorúság miatt nehéz bármi másra gondolni: "Te pedig, efrátai Betlehem ... belőled származik az, aki uralkodni fog Izráelen. Származása visszanyúlik a hajdankorba, a távoli múltba." (Mik 5,1)
Sion leányának el kell hinnie, hogy Izráel egésze megtartatik annak megtartatása által, aki Isten Fia. Istennek valamennyi gyermeke megmenekül, feltéve, hogy Isten Fia megmenekül. Ha ő él, mi mindnyájan élni fogunk. Ha ő elkerüli a kardot, mi mindannyian szabadok leszünk. Ha ő legyőzi az ördögöt mi is győztesek leszünk ő általa. Nem tagadhatjuk le a földi élet szomorúságait. A vigasztalás igéje azonban arról akar bennünket biztosítani, hogy a földi életnek nincs olyan bánata, amelyet a menny ne tudna meggyógyítani.
Izráel gyermekeinek a bánata nemcsak a másvilágon gyógyul meg. A menny eljött a Földre, hogy gyógyulást hozzon. Az Ige épp most telik be, és Isten népének története a csúcspontja felé halad. Midőn nagyon besötétedik, egy új nap nagyon közel van már.
Ne sírj, Istennek népe. A Megváltó él.
 

Krisztus mindenek felett- AZ ÉLET SZÉTÁRAD

"Élő víznek folyamai..." (Jn 7,38)
 
 
A forrás mit sem tud azokról a helyekről, amelyeken a vize átmegy. Jézus azt mondja: ha mi vettünk az Ő teljességéből, bármilyen szűk mederben folyik is az életünk látszólag, mégis folyamok áradnak belőlünk, amelyek áldást árasztanak szét egészen a föld legvégső határáig. Nem nekünk kell törődnünk a kiáradással - "az az Isten munkája, hogy higgyetek..." Isten ritkán engedi meg egy léleknek, hogy meglássa, mekkora áldás az élete. A folyó diadalmasan, kitartóan folyik, legyőz minden akadályt. Egy ideig nyugodtan halad, aztán akadályhoz ér s egy ideig fel van tartóztatva; de csakhamar utat tör magának az akadályon át. Vagy pedig mérföldekre eltűnik a szem elől s aztán hirtelen előjön, áradóbban és szélesebben mint valaha. Talán te is látod, hogy Isten eszközül használ másokat, a te életed elé pedig akadály torlódott: úgy látszik, nem lehet hasznodat venni. Figyelj csak mindig a forrásra, maradj kapcsolatban vele, akkor Isten vagy elvezet az akadály mellett, vagy eltávolítja azt. Isten Szellemének folyama legyőz minden akadályt. Ne akadjon meg a tekinteted az akadályon vagy a nehézségen! A folyamnak, amely kitartóan ömlik rajtad át, semmit sem jelent az akadály, ha összeköttetésben maradsz a forrással. Semmit ne engedj Jézus Krisztus és magad közé ékelődni - se érzést, se megtapasztalást -, semmi ne tartson távol az egyetlen tiszta forrástól. Gondolj azokra a gyógyító és messzire áradó folyamokra, amelyek a szolgálók lelkéből táplálkoznak. Isten csodálatos igazságokat tár fel előttünk, és minden feltárt új igazság arra mutat, hogy a rajtad átáradó folyó ereje nő. Ha hiszel Jézusban, egykor majd meglátod, hogy Isten hatalmas áldásfolyókat táplált benned mások szolgálatára.


Isten műhelyében- A jó tanulás titka

"Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít. " (Fil 4, 13)


Tanítómesterünk lényegesen különbözik minden más tanítótól és vezetőtől. Nemcsak jó utasításokat ad, hanem saját személyében példaadó módon jár előttünk. Pál apostol is jó, szemléltető oktatást adott a filippibelieknek, s ezért írhatta nekik: "Amit hallottatok is, láttatok is tőlem, azt cselekedjétek!" Az Úr Jézus azonban olyat tesz, amire semmiféle emberi tanító nem képes: erőt ad, hogy megtegyük, amit kíván s éljünk, ahogyan Ő előttünk élt. Ha erősen érezzük tehetetlenségünket, hiányainkat és gyengeségeinket, hozzá menekülhetünk és az Ő teljességéből vehetünk mindenkor kegyelmet kegyelemre. "Mindenre van erőm abban, aki engem megerősít." Ő maga munkálkodik az övéiben. Pál harcolt a lelkekért, de nem a saját erejéből. Egész megfeszített tevékenysége annak az erejével történt, aki benne hatalmasan munkálkodott.

Csak adjunk helyet az Úrnak, hogy kibontakoztathassa erejét bennünk! Akkor mi is olyan tanítványok leszünk, akik dicsőséget hoznak Mesterükre. Hagyjunk fel a magunk erőfeszítéseivel, amire óemberünk olyan nagyon hajlamos. Mindenekelőtt pedig egyre gyökeresebben szakítsunk a sötét, bűnös gondolatokkal és kívánságokkal! Mert hogyan munkálkodhatnék Krisztus bennünk, ha a Sátán a maga sötét testi üzelmeivel működésben van. Tersteegen, az ismert énekköltő így fohászkodott egyszer: "Ne nyomjam el soha, semmiképpen, bennem munkált tanításod, imád, harcod!" - Amint a napraforgó mindig a nap felé fordul, úgy legyen lelkünk mindig Jézusra irányítva. Ugyancsak Tersteegen mondta: "Miként a körző egyik ága a középpontban marad és a másik körben forog, úgy pihenjen lelkünk Őbenne, ha a külső életben forgolódunk is." - Augustinus így imádkozott: "Add meg nekem azt amit parancsolsz és aztán parancsold, amit akarsz!" A remete Antonius halála előtt tanítványainak ezt helyezte a szívére: "Szinte az Úr Jézusban lélegezzetek! Régebben - folytatta - sokat néztem az ellenségre és ezzel megnehezítettem az Úr győzelmét." - Ha engedjük, hogy Jézus bennünk kibontakozzék, Ő megtanít minket a kiegyensúlyozott lelkiállapot titkára.

Én nem tudom megtenni, képtelen vagyok erre! Őszintén be kell ezt vallanom előtted, ó Uram, mert nélküled gyenge és erőtelen vagyok. Nem tudom legyőzni a gonoszt, nem tudok neked szolgálni! De általad győzhetek, és megtagadhatom a világot. 
 

Napi áhítat- Jaj azoknak, akik álnokságot terveznek

Hét témája: Mikeás

Olvasmány: Mik 2

Az egyik legnagyobb kihívás: hatalmat vállalni és gyakorolni, és megmaradni mégis emberségesnek.
Jaj azoknak, akik álnokságot és gaztetteket terveznek fekhelyükön, és kora reggel végrehajtják, mert van hozzá hatalmuk! Megkívánják a mezőket, és elorozzák, a házakat is elveszik, kihasználják az embert és házát, őt magát és birtokát. Azért ezt mondja az ÚR: Most én tervezek rosszat e nemzetség ellen, nem húzhatjátok ki belőle nyakatokat, és nem járhattok majd kevélyen, mert gonosz idő lesz az! Azon a napon példázatot költenek és siratóéneket mondanak rólatok, amely így szól: Végünk van, el kell vesznünk! Népem öröksége gazdát cserél! Jaj, elveszik tőlünk, és bitorlók közt osztják szét mezeinket! Ezért nem lesz senki, aki földet mérjen sorsolással az ÚR gyülekezetében. Ne prédikáljatok – prédikálják ők –, ne prédikáljatok ilyeneket! Nem érhet minket ilyen szégyen! Szabad-e ilyet mondani Jákób házáról? Talán elfogyott az ÚR türelme? Ilyeneket tenne velünk? Az ő igéi javára válnak annak, aki becsületesen él! Ti ellenségként támadtok népemre, letépitek a ruhát, a köntöst a gyanútlan járókelőkről, akik kerülik a háborúskodást. Népem asszonyait kiűzitek kényelmes otthonukból, gyermekeiktől elveszitek ékes országomat örökre. Keljetek föl, menjetek innen, mert nincs itt hely a számotokra! Elpusztultok a tisztátalanság miatt, a megsemmisítő pusztulás miatt! Ha egy szélhámos és csaló így hazudozna: Borról és italról prédikálok – az lenne csak prófétája ennek a népnek! Összeszedem az egész Jákóbot, összegyűjtöm Izráel maradékát. Összeterelem őket, mint juhokat a karámba, mint nyájat az akolba, tömegestül lesznek ott emberek. Előttük megy, aki utat tör, áttörnek, átmennek a kapun, és kivonulnak. Előttük megy át királyuk, élükön maga az ÚR.

Magyarázat

Dávid figyelmeztet arra, hogy a bűnös ember szíve mélyén ott suttog a bűn (Zsolt 36,2). Jakab apostol szerint az embert nem más, hanem a saját kívánsága viszi kísértésbe, amely aztán tettei következtében bűnné válik. A bűnt mindig csak Isten színe előtt lehet objektív módon annak látni, ami. Azért távolodunk Istentől, hogy ez ne legyen kényelmetlen. Ha nő a távolság, a bűn nem olyan zavaró. Ez igaz a közösségre, de az egyénre is.
Nem lehet senkinek bebeszélni, hogy bűnös. Megszoktuk, hogy a bűnről általánosságban és elméletileg beszéljünk. Ennek következménye, hogy a bűn súlya tudatunkban megkopott, elvesztette fenyegető jellegét. Ha valaki Isten színe előtt sem döbben rá bűnösségére, nem rémül meg attól az állapottól amelyben van, az reménytelen helyzetben van, mert sohasem fog bűnbánatra jutni és megtisztulni sem.
Mikeás korában is megvolt a bűnbánat ellenszere. A kultikus cselekmények által meg lehetett tisztulni anélkül, hogy túl nagy fejfájást okozott volna maga az alapbaj, a bűn. Meg lehetett félemlíteni vagy vesztegetni a prófétákat is, hogy hallgassanak. Vissza lehetett kérdezni, hogy talán megváltozott Isten irgalma, elfogyott a türelme? Isten ígéreteivel ugyanis vissza is lehet élni. Irgalmára nemcsak várni, hanem spekulálni is lehet.
De hogy is van ez nálunk? Alighanem ritkán zavarja meg édes álmunkat az aznapi botlásunk. Pedig vigyáznunk kellene arra, hogy mit kezdünk lelkiismereti aggályainkkal, amikor az ébrenlét és álom határán oldódnak jólneveltségünk gátjai. Milyen álmokat szövögetünk? Önzőket vagy önzetleneket? Mert ha van módunk rá, máris a kivitelezésen törjük a fejünket anélkül, hogy észrevennénk. A gondolataink vagy álmaink többnyire semmire se köteleznek. Pedig ezek az Isten iránti elkötelezéseink forrásaivá is válhatnának. Ő ugyanis megáldja egészséges terveinket, és visszafordítja ránk a gonoszokat.
(Hegyi András)

Isten ígéreteinek tárháza-Az erős szív

„Reménykedj, az Úrban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban!" (Zsolt 27,14).


 
Szüntelenül reménykedjél! Az Úrban reménykedjél! Érdemes reménykedni benne. Soha nem hagyja cserben azt, aki őbenne bízik.
Ne csüggedj el a reménykedésben! Számíts nagy szabadulásra és légy készen, hogy Istent dicsérd érte.

Az Ige biztat, hogy „légy erős és bátor szívű", mert erre van leginkább szükséged, amíg várnod kell. Ha a szíved egészséges és erős, minden rendben lesz. A szívnek nyugalomra és derűre van szüksége, és ezt akkor kapja meg, ha erőt nyer. Az erős szív megnyugszik, tud örvendezni és így erőt ad az egész embernek.

Senki sem képes az életnek ezt a titkos mozgatóját, a szívet megerősíteni, egyedül Isten, aki teremtette, ő erősítheti meg. Isten maga az erő, így adhat erőt mindazoknak, akiknek erre szükségük van. Ezért légy bátor, az Úr kiárasztja rád erejét, nyugodt leszel a viharban és örvendezel a szomorúságban. Én, aki ezeket a sorokat leírtam, Dáviddal együtt bátorítalak, hogy „reménykedj az Úrban!" Hosszú és mély tapasztalat tanított meg arra, hogy az a jó a számomra, ha az Úrban reménykedem.

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja-Előlegezett bocsánat

"Hozzátok ki hamar a legszebb ruhát, és adjátok rá... "(Lk 15,22)

 
A harmadik, amivel Jézus folytatja a mennyei Atya arcképének megrajzolását, az, ahogyan a példázatbeli apa mozgósítja a házat. Egészen eddig hallgatott, most azonban mindent megtesz, hogy visszatért fiát megvédje a szégyentől. A hosszú fehér ruha tiszteletet parancsolt, a gyűrű és a saru a fiúság jele volt, s a jogi formula rehabilitálta a tékozlót: ez az én fiam. Nem csavargó, nem gazember, még csak nem is béres, hanem a fiam. így nézzetek rá, így beszéljetek vele és róla! Ennek a gyereknek nincs múltja, tiszta lappal indul, csak jövője van.

Isten irántunk való szeretetében mérhetetlenül sok gyengédség van, s ugyanakkor az ő visszafogadó kegyelme radikális, megfellebbezhetetlen. Jó lenne, ha mi is ezt a radikális bocsánatot kérnénk el tőle nagy alázattal, és így tudnánk megbocsátani egymásnak is.

Elkezdődik az örömlakoma, és akkor ér haza az idősebb testvér. Őt felháborítja ez az egész, amit az apja művel. Ő, a jó fiú, csak öccse viselt dolgait látja, és elképzelhetetlennek tartja, hogy ezt meg lehet bocsátani, és azok után újat lehet kezdenie otthon. Durván rátámad az apjára.

Az apa azonban őt is ugyanazzal a szeretettel veszi körül, mint másik fiát. Annak elébe futott, ennek utánamegy, és hívja a közös örömbe. „Örülnöd kellene, hogy a testvéred megjött." Ő azonban nem tud örülni.

Isten szereti a bűnbánattal megtérőt is, és az önelégülten duzzogót is. Egyiket a messzeségből vonzotta szeretete, másikat a közelből hívja magához, mert mindkettőnek őrá van szüksége.

Ismerjük mi már ezt az Istent? A valódi, az élő Istent, akit Jézus Krisztus jelentett ki nekünk és élt elénk. „Aki engem lát, látja az Atyát." (Jn 14,9)

Prófétai Áhítatok

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:


Tegyél meg mindent, ami csak kell ahhoz, hogy készen állj a továbblépésre! Sokan közületek, Én népem, hamarosan nehéz körülmények közül fogtok kiszabadulni. Lehetőségetek adódik, hogy felszabaduljatok mindenféle megkötöttség alól, ami megakadályozta, hogy teljes körű szabadságban éljetek. Ez a természetes területen is igaz, de különösen igaz a természetfeletti szinten is. Azt akarom, hogy a szellemi szabadság örömmámorában tudjatok élni, mondja az Úr. Galata 5:1 Krisztus szabadságra szabadított meg minket, álljatok meg tehát szilárdan, és ne engedjétek magatokat újra a szolgaság igájába fogni.

A TROMBITA, BILL BURNS:
Nektek, Én népem, csak annyit kell tennetek, hogy hisztek. Keljetek fel hittel és vívjátok meg azt a nemes harcot, amibe belekerültetek! Ha ezt megteszitek, akkor biztos, hogy győzni fogtok, mert Én veletek vagyok a küzdelmetekben. Én veletek vagyok a háborúban és azt cselekszem, hogy több, mint győztes legyen belőletek, miközben foglalkoztok a helyzettel és ellene támadtok a lelketek ellenségének, aki rávett benneteket a megalkuvásra, mondja az Úr.

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:
Emelkedj ki a pusztulás, csalódás és csüggedés romjai közül! Ami egykor még volt, ma már nincs, neked pedig törekedned kell, hogy tovább menj, célba véve azt, ami előtted van. Ne fájlald azt, amit elvesztettél, hanem, miközben a jövő felé nézel, tudd meg, hogy bízhatsz Bennem, mert Én veled vagyok és segíteni fogok neked. Most van itt az ideje, hogy visszanyerd a szellemi rálátásodat, mondja az Úr. Zsoltárok 46:1 Isten a menedékünk, és minden erőnk forrása! Ő mindig biztos segítség a bajban!

Örömteli mindennapok- Az Úr harcol érted!

Az Úr harcol értetek, ti pedig maradjatok veszteg! 2 Móz.14,14.


Úgy érzed, mindig harcolnod kell valakivel, vagy valamivel? Mindannyiunk életében vannak csaták. De ha Istenbe vetjük a bizalmunkat és hagyjuk, hogy Ő harcolja a csatáinkat, akkor Ő győzelemre vezet.
Bízd a csatát Istenre és Ő győzelemre fog vinni.„Mert nem a ti háborútok ez, hanem Istené." 2Krónika 20,15
Ha legközelebb problémával kerülsz szembe, tökéld el, hogy megingathatatlan maradsz, és ne félelemből reagálj.Ne emberekhez fordulj először tanácsért !
Legyen az első reakciód, hogy Istent keresed, és azt, amit Ő mond a helyzetedről,mert Nélküle csak a fölösleges köreidet futod.
Az a jó hír, hogy nem kell félned a problémától, mert Isten veled van.Ő melléd áll és harcol érted. Nem hagy el soha, sem el nem marad tőled. Ő mindig tud és akar segíteni, erőt kitartást adni Ő viseli a küzdelem nehezét, és Ő adja a győzelmet is.
Ne feledd! Csak azt a csatát tudod megnyerni,amit Istennel együtt nyersz meg!
Dícsérd és magasztald Őt,adj hálát az Úrnak,mert Ő jó,örökké tart szeretete!


Forrás: https://www.facebook.com/1724650591094415/photos/a.1724672287758912.1073741828.1724650591094415/2122565131302957/?type=3&theater

Isten csodálatos kegyelme- ANGYALI MEGERŐSÍTÉS

''Ímé, adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapossatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek'' 

(Lukács 10:19).

A bukott ember a nagy ellenség jogos foglyává válik... Az ember természettől fogva hajlamos követni Sátán sugallatait. Csak akkor tud sikeresen ellenállni a rettenetes ellenségnek, ha Krisztus, a hatalmas Megváltó lakozik a szívében, Ő irányítja vágyait, és ad neki erőt. Egyedül Isten szabhat határt Sátán hatalmának... Sátán Isten népénél jobban tudja, hogy amikor az ember ereje Krisztusban rejlik, akkor nagy hatalmat gyakorolhat Sátán felett. Az igazság leggyöngébb híve is sikeresen visszaverheti Sátánt és összes seregét, ha alázattal a hatalmas Isten segítségéért folyamodik, és szilárdan támaszkodik Krisztusra... Sátán akár egyetlen lélek haladásának meggátolása érdekében is segítségül hívja angyalainak légióit, és ha lehet, ki is kapja azt Krisztus kezéből... De ha a hívő kitart a veszélyben, és tehetetlenségében Krisztus vérének érdemeire támaszkodik, Megváltónk odahajtja fülét a hit buzgó imájára, és kiváló erejű angyalsereget küld a megsegítésére.
Sátán képtelen elviselni, ha hatalmas ellenfeléhez könyörögnek, mert fél és reszket Krisztus ereje és fensége előtt. Krisztus szerető könyörületén, Isteni kegyelmén és fenséges erején kívül semmi más nem tehet minket képessé a könyörtelen ellenség visszaverésére és saját szívünk ellenállásának megtörésére. Miben áll a mi erőnk? Az Úrban való örvendezésben! Töltse be szívünket Krisztus szeretete, hogy elnyerhessük tőle a számunkra fenntartott erőforrást... Az igazság keresője Krisztusra tekint, hogy az Ő hasonlatosságára változzon el. Felismeri Isten törvényének tökéletességét, és mindennel elégedetlen lesz, ami kevesebb a tökéletességnél... Olyan jellemvonásokkal kell felvennie a harcot, amelyeket Sátán a maga használatára erősített meg... Azonban tudja, hogy Krisztussal megmentő hatalom járul, amely kivívja számára a győzelmet a küzdelemben. A Megváltó megerősíti és segíti őt, amint hozzá könyörög kegyelemért és sikerért.

2016. szeptember 5., hétfő

Kenneth Hagin : A bizonyságtétel!

Ha elfogadjuk az emberek bizonyságtételét, az Isten bizonyságtétele nagyobb… És ez az a bizonyságtétel, hogy örök életet adott nékünk az Isten és ez az élet az Ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet… - 1János 5,9. 11. 12.

Istenben hinni egyszerűen annyi, mint hinni az Ő Igéjében. Tanulmányozd Isten Igéjét ezzel az eltökéltséggel: Meg fogom tudni, hogy mit mond Isten és egyetértek azzal. Nem várhatod, hogy Isten dolgai működjenek az életedben, ha szembehelyezkedsz az Ő Igéjével. Ez azt jelenti, hogy bizonyos „vallásos” elképzeléseket el kell felejtened. Túl sok vallásos agymosást kaptunk szellemi tanítás helyett.
Ismerd meg, mit mond Isten az Igéjében a következőkkel kapcsolatban:
1. Mi illet meg téged az Ő megváltási terve által
2. Ki neked az Atya
3. Mit tesz Jézus érted jelenleg az Atya jobbján
4. Mit végez a Szent Szellem benned?
Azután ismerd meg az Igéből, mit gondol Isten a következőkről:
1.Mit mond arról, hogy ki vagy te Krisztusban?
2.Ki vagy te Krisztusban?
3.Mi az, ami már a tiéd, mert Krisztusban vagy?
Bár nem látszik, hogy valóságos az életedben, mégis kezdd el megvallani: „Igen, ez az enyém, Isten Igéje szerint.” Meg fogod látni azután, hogy a hit megvallása megtermi a valóságot.

Megvallás: Én egyetértek Isten bizonyságtételével. Amit Ő mond, hogy vagyok, az vagyok. Amiről Ő azt mondja, hogy az enyém, az az enyém.

GLORIA COPELAND- A szeretet élő példája!

A reménység pedig nem szégyenít meg; mert az Istennek szerelme kitöltetett a mi szívünkbe a Szent Szellem által, aki adatott nékünk. - Róma 5:5



Soha ne aggódj amiatt, hogy nincs benned elég szeretet!

Az Ige azt mondja, hogy Isten szeretete kitöltetett a szívünkbe a Szent Szellem által. Isten szeretete benned van. Annyit kell tenned, hogy eldöntöd: engeded kiáradni.

Mondd el ma ezt az imát:

„Jézus nevében, ma egy új és erős elkötelezettséget vállalok: a szeretet életét fogom élni, és hagyom, hogy Isten irgalma kiáradjon rajtam keresztül, és meggyógyítsa a megsebzett szívűeket, akikkel találkozom.

Atyám, taníts meg szeretni akkor is, amikor rosszul mennek a dolgok! Hogy türelmes legyek, amikor a gyerekek láb alatt vannak. Hogy elnézzem egy mérges házastárs rosszindulatú szavait. Hogy örüljek, amikor a munkahelyemen valaki abban az előléptetésben részesül, amiről úgy gondoltam, hogy nekem kellett volna megkapnom. Taníts meg engem, hogyan beszéljek szeretettel, hogyan hagyjam abba a pletykálkodást, és hogyan szóljam helyette a kegyelem szavait!

Uram, az Igéd azt mondja, hogy a Te szereteted már bennem van… hogy kitöltetett a szívembe. Ezért ma elhatározom, hogy elmozdítok minden akadályt, ami meggátolja, hogy ez a szeretet szabadon áradjon mások életébe. Elvetem magamtól a neheztelést, és megbocsátok mindazoknak, akik vétettek ellenem.

Az elkövetkező napokban add, hogy növekedjek, kiemelkedő legyek, és túláradjak a szeretetedben! Add, hogy az legyek, amire a világnak a leginkább szüksége van… a szeretet élő példája. Ámen.”

Igei olvasmány: 1 János 4:7-17