2016. szeptember 20., kedd

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

Az apostolok keze által pedig sok jel és csoda történt..., úgyannyira, hogy az utcákra hordták ki a betegeket, hogy az arra haladó Péternek legalább az árnyéka ráessék valamelyikükre.
(Csel 5,12.15)
 
A Péter által történt csodák három tényt erősítenek meg.

Először: Isten az elbotlott tanítványt lábra tudja állítani. Ha azt a Pétert nézzük, aki átkozódott és esküdözött, s ezt mondta Jézusra: "Nem ismerem azt az embert!", ha látjuk lelkileg a porban heverve, mint a halálos sérült vadat, akkor aligha gondolhatjuk, hogy ez ugyanaz az ember, aki itt Isten eszközeként nagy csodákat cselekszik.

És mégis ugyanaz az ember ez. Ne csüggedjetek el ti, akik megbotlottatok! Igaz az Ige: "Az Úr megtámogat minden elesendőt, és felegyenesít minden meggörnyedtet" (Zsolt 145,14).

Aztán: Isten gyakran szóról szóra meghallgatja övéinek imádságát.

Az apostolok első letartóztatása után így imádkoztak a keresztyének: "Nyújtsd ki kezedet gyógyításra, hogy jelek is és csodák is történjenek..." (Csel 4,30).

S mit látunk itt? Ennek az imádságnak betű szerinti beteljesedését.

Minden időkre igaz: "Beteljesíti az Őt félők kívánságát, kiáltásukat meghallgatja, és megsegíti őket" (Zsolt 145,19).

Végül: Az Úr Jézus ezt mondta: "Aki énbennem hisz, az is cselekszi azokat, amiket én cselekszem, és nagyobbakat is cselekszik azoknál, mert én az Atyához megyek" (Jn 14,12).

Milyen hihetetlennek tűnhetett ez a tanítványoknak! Nagyobbakat cselekedni, mint Jézus! Ez lehetetlen! És itt? Bebizonyosodott, hogy igaz Jézus szava.

Szolgáljon ez hitünk erősítésére: Jézus minden szava pontosan beteljesül, még ha valószínűtlennek tűnik is.

Boldog, aki benne bízik.

Isten asztaláról-Varga László

"Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint, de tagjaimban egy másik törvényt látok, amely harcol az értelmem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn tagjaimban lévő törvényével. Én nyomorult ember! Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből?" 
(Róma 7,22-24)

Lélektanilag tökéletes leírása az állandó küzdelemnek a biológiailag korláttalan, állandóan működő ösztönök és az azokat kordában tartó erkölcs között. Csak a kifejezések mások ma. "A törvény, mely tagjaimban van", az ösztönök önző vágyai. "Az értelem törvénye" az erkölcs, mely Isten törvényén alapul. A hívő ember akar Isten törvényének engedelmeskedni, de más irányba késztető ösztöneit nem mindig tudja akarata alá kényszeríteni. Ez a bűn. Bennem lakik. Foglyul ejt, leigáz, ha ösztöneimet nem tudom engedelmességre kényszeríteni. Ez a szabadnak teremtett ember méltósága és nyomorúsága. Isten arra rendelt, hogy kényszer nélkül, szabadon, szeretetből, meggyőződésből szolgáljam akaratát, személyes küldetésemet. Ez az ember méltósága. Nem vagyok rá képes, naponta bűnbe esek. Ez az ember nyomorúsága. Ezért kell, hogy valaki segítsen rajtunk ebben az állandó feszültségben. Ezt adja meg Krisztus, amikor tegnapi bűneinket elfelejtve erőt ad arra, hogy tanítását követve, gyengeségünk ellenére boldogan és eredményesen élhessünk Isten szeretetében.

Uram, nem vagyok képes állandóan a Te akaratod szerint élni. Túl sok a rám nehezedő teher, hol elmulasztom jól ismert kötelességeimet, hol kitör belőlem a bűnös kívánság, az irigység, a tisztátalan indulatok, az önzés. Akarok neked engedelmeskedni, de gyenge az akaratom. Segíts, Uram! Erősítsd meg akaratomat, és irányítsd a jóra! Adj erőt, hogy féken tarthassam és a jó cselekvésére irányíthassam ösztöneimet, hogy erőforrásaim legyenek a Te szolgálatodban! Tégy engem eszközöddé országod építésében, a közös boldogság szolgálatában! Ámen.

Mindennap az Ige fényében- ÉNEK A TENGERNÉL

A mai napon olvasandó igeszakasz: 2Móz 15,1-10
 
 
1 Akkor ezt az éneket énekelte Mózes Izráel fiaival együtt az ÚRnak: Énekelek az ÚRnak, mert igen felséges, lovat lovasával a tengerbe vetett. 2 Erőm és énekem az ÚR, megszabadított engem. Ő az én Istenem, őt dicsőítem, atyám Istene, őt magasztalom. 3 Az ÚR vitéz harcos, az ÚR: ez a neve. 4 A fáraó szekereit és hadát tengerbe vetette, válogatott harcosai a Vörös-tengerbe fúltak. 5 Mélység borította be őket, kőként merültek az örvénybe. 6 Jobbod, URam, erőtől dicső, jobbod, URam, ellenséget zúz szét. 7 Nagy fenséggel söpröd el támadóidat. Ha elszabadul haragod, megemészti őket, mint a tarlót. 8 Haragod szelétől tornyosult a víz, gátként megálltak a futó habok. Megmerevedett a mélység a tenger szívében. 9 Üldözöm, elérem! - mondta az ellenség. Zsákmányt osztok, bosszúm töltöm rajtuk. Kirántom kardomat, kezem kiirtja őket. 10 Ráfújtál szeleddel, a tenger elborította őket. Elmerültek, mint ólom a hatalmas vízben.

"Erőm és énekem az Úr, megszabadított engem."(2Móz 15,2)
 
A szabad emberek énekelnek. Ez az egyetlen megfelelő válasz a szabadításra. Ezért van az, hogy az egyházak oly sokat énekelnek. És ezért van tele a menny hálaadó énekkel. "Kihozta (ti. Isten, a ford. megj.) népét örvendezve, választottait vigadozva" (Zsolt 105,43).
Az egyiptomiak kisodródtak a partra, mint megannyi döglött hal. A harci kocsik, amelyek valamivel korábban azzal fenyegettek, hogy eltörlik Isten népét a föld színéről, most láthatatlanná váltak, mert elborította őket a víz. És a hullámok visszhangozták a megváltottak énekét.
Lehetséges, hogy ez az első kivonulás, azaz Exodus nincs rád olyan mély hatással, mint Mózesre vagy Mirjámra volt. Talán nehéznek találtad volna azt, hogy énekelj és táncolj, mivel zavart volna a meghalt egyiptomiak látványa és a gondolat. Amikor látod az erőszak áldozatait, esetleg ezt szeretnéd tudni: "Lehetséges-e, hogy valaki valaha is "megnyer" egy háborút, hacsak nem az, aki véget vet a háborúnak?"
Amikor végiggondoljuk ezeket a sorokat, rámutathatunk arra, hogy a mi Istenünk fokozatos önkijelentésének bizonyos következményei vannak. Ne felejtsd el: nincs megvilágosodás, amíg el nem jön a "Világ Világossága".
Isten második nagy szabadítása, vagyis a Jézus Krisztus által történt szabadítás, sokkal nagyszerűbb volt, mint az első.
Az első kivonuláskor Isten úgy mentette meg Izráelnek, az ő fiának életét, hogy megölte ellenségeiket. A második kivonuláskor, a Golgotán, Isten nem kímélte meg az ő Fiának életét, hogy megmentse ellenségeit.
A második összehasonlíthatatlanul jobb, mint az első.
Az ítélet azonban mindkét esetben szükséges része a szabadítás tervének. Isten szabadítása elkerülhetetlenül együtt jár a halállal és a szenvedéssel, nem azért mert Istenből hiányzik a szeretet, hanem mert a bűn olyan iszonyatos.
Egy másik elengedhetetlen velejárója a szabadításnak a megváltottak válasza: Isten népe dicsőítő éneket énekel annak, aki megszabadította őket.
 

Krisztus mindenek felett- ISTENI ÉLETSZABÁLY

"Legyetek azért tökéletesek, mint a ti mennyei Atyátok tökéletes" (Mt 5,48)



Ezekben a versekben arra buzdít Urunk, hogy legyünk nemeslelkűek az emberek iránt. Szellemi életedben ne vezessenek természetes vonzódásaid. Minden emberben van rokonszenv és ellenszenv, az egyik embert szívleljük, a másikat nem. De ezeket a rokon- és ellenszenveket nem hagyhatjuk uralkodni szellemi életünkben. "Ha a világosságban járunk, amint Ő maga a világosságban van" (1Jn 1,7), Isten olyan emberekkel is közösségbe hoz, akikkel nem rokonszenvezünk. Urunk nem a jó embert vagy a jó keresztyént állítja elénk példaként, hanem magát Istent. "Legyetek azért tökéletesek, mint a ti mennyei Atyátok tökéletes" - mutasd meg a másiknak, amit Isten mutatott neked. Isten sok alkalmat ad nekünk arra, hogy bebizonyítsuk a mindennapi életben, vajon olyan tökéletesek vagyunk-e, mint mennyei Atyánk? Tanítványnak lenni azt jelenti: teljesen azonosítjuk magunkat Istennek mások iránti érdeklődésével. "Szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket" (Jn 13,34). A keresztyén jellem nem a jó cselekedetekben mutatkozik meg, hanem az Istenhez való hasonlóságban. Ha Isten Szelleme belsőleg átformált, akkor isteni jellemvonások mutatkoznak életedben, nem pedig jó emberi tulajdonságok. Az Istentől való élet úgy jut bennünk kifejezésre, mint Isten élete, nem mint olyan emberi élet, amely megpróbál isteni lenni. A keresztyén embernek az a titka, hogy Isten kegyelme által a természetfeletti természetessé lett benne. Ez a megtapasztalás az élet gyakorlati apróságaiban mutatkozik meg, nemcsak azokban az időkben, amikor zavartalan közösségben vagyok Istennel. Amikor belekerülünk az élet nehézségeibe, csodálkozva vesszük észre, hogy van erőnk azok közepette is egyensúlyban maradni.

Isten műhelyében- Csodálatos vezetés

"Tudjátok meg hát, hogy kedveltjévé választott az Úr. " (Zsoltár 4, 4)

Mintegy csudává lettem sokaknak - mondja az egyik zsoltár írója. Istennek néha különös útjai vannak az övéivel. Dávid életében is ezt láthatjuk. Ez az Isten szíve szerint való ember trónjától megfosztottan, szinte Istentől is elvetetten állt egyszer. Még környezetéből is teljesen kishitű hangok törtek elő. Mintha Isten levette volna róla a kezét és elhagyta volna őt. Dávidot azonban ez nem téveszti meg; bizonyos abban, hogy ő Isten kiválasztottja s hogy Isten csodálatosan vezeti az övéit. Tudja: ha mélyre is vezet az út és nem látok semmit, Isten újra felhozhat, magához emel.

Át kell esnünk megszégyenüléseken és felmagasztalásokon, elhangozhatnak felőlünk gonosz rágalmak és jó vélemények. A világ Isten szolgáit sokszor még ámítóknak is bélyegzi. Sokan félreismerik őket, de azok, akik szeretik az igazságot, felismerik és értékelik őszinteségüket. Nemegyszer sok bajon és nagy félelmeken kell átmenniök, néha úgy tűnik, hogy reménytelenül ki vannak szolgáltatva a halálnak, de újra meg újra megélednek. Fenyítés alatt vannak, de nem némulnak el. Zavarba jutnak, nincs kiút, mégsem kell elcsüggedniök. "Utam bár nem tudom, tudod Te azt" - éneklik. Üldöztetnek, de az Úr nem szolgáltatja ki őket az ellenségnek. Elesnek, de ismét felállnak.

Isten útja az övéivel olyan, mint egy csodálatos színmű. Az apostolok, az Ő szolgái, a világ szemetjévé lesznek. Személyes oltalma alatt állnak, de a világ előtt olyanok, mint áldozati vágó juhok. Miért teszi ezt Isten? Az övéi nevelésére, hitük kipróbálására s hogy dicsőségét és hatalmát megbizonyítsa. Teljes tehetetlenségükben lesz hatalma nyilvánvaló. Ha minden támasz összeomlott, kinyújtja karját feléjük. Ahol teljes a sötétség, ott ragyog fel az Ő arca. Ezért hát ne döbbenj meg és ne ütközz meg, ha először különösnek látszik ez az út. Isten néha az ellenkezőjét mutatja, mint ami a szívében van. Bízzál az Ő csodálatos útjában, melynek a vége mindig szeretet és áldás. 
Csak Ő legyen veled! Ne csüggedj, hanem várj! Végül is az Ő ügye győz.
 

Isten ígéreteinek tárháza- Teljes készség


„Néped önként követ szent öltözetben, ha sereget gyűjtesz..." (Zsolt 110,3)
 
Áldott legyen a kegyelem Istene, hogy ez így van. Öröktől fogva kiválasztott népe természettől fogva éppen olyan makacs ugyan, mint Ádám többi maradéka, de amikor eljön az Úr sereggyűjtésének napja, és a kegyelem kifejti hatalmát, ezek készek megtérni és hinni az Úr Jézusban. Senki sem erőszak hatására tér meg, de Isten Szelleme addig munkálkodik bennünk, míg készek vagyunk meghajolni az ő akarata előtt.

Milyen csodálatos hatalom az, amely soha nem kényszeríti, de mégis irányítja akaratunkat. Isten nem töri fel a zárat, hanem mesteri módon kinyitja azt. Erre egyedül csak ő képes.

Ezek után már készek vagyunk úgy élni, cselekedni és szenvedni, ahogy az Úr akarja. Ha olykor lázadásra hajlunk, csak újra meg kell mutatnia hatalmát, máris sietünk szívből engedelmeskedni parancsainak. Szeretnénk ma Isten hatalmának a tudatában élni, és az ő dicsőségére és embertársaim javára igaz cselekedeteket végrehajtani.

Uram, én kész vagyok erre, és bízom abban, hogy Te ma gyűjtesz seregeket. Teljesen rendelkezésedre állok. Készen vagyok, sőt vágyom arra, hogy használj fel szent céljaidra. Add, hogy ne kelljen így kiáltanom: „arra, hogy akarjam a jót, van lehetőségem, de arra, hogy megtegyem, nincs" (Róm 7,18). Istenem, aki az akaratot kiművelted bennem, Tőled kérek most erőt a teljesítéséhez is.

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja- A hit harca

"Mert a test kívánsága a Lélek ellen tör, a Léleké pedig a test ellen..., hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek. "
 (Gal 5,17)
 

Amikor valaki új szívet kap Istentől, elkezdődik életében egy sajátos harc: a test és a Lélek harca.

Testnek a Biblia azt a természetet nevezi, ami velünk születik. Az ilyen embernek is lehetnek jó tulajdonságai, de gyakorlatilag Isten nélkül él. El is veszítette azt a képességét, hogy értené Isten akaratát, de nem is figyel rá, éli a maga életét. Ebben az állapotában nem tudja imádni Isteni, nem tudja őt megismerni, nem tud vele egyetérteni. És a maga erejéből nem tud megváltozni sem. A vallás sem változtatja meg, legfeljebb az az utáni vágyat ébreszti fel benne.

Amikor valaki Jézus Krisztust megismeri mint Megváltóját, és elismeri élete Urának, kapja az ő Szentlelkét, és egyszerre érteni kezdi Isten igéjét, örömmel cselekszi Isten akaratát, Krisztusra jellemző tulajdonságul jelennek meg rajta, és legszívesebben mindig mindenben Istennek engedelmeskedne.

Ekkor kezdődik el az a harc, amelyről mai igénk szól. Mert megszületett ugyan az új élet a hívőben, de megmaradt a régi természete is. Már Isten akaratát törekszik cselekedni, de régi természete fékezi, akadályozza. Például szívesen segítene egy rászorulót, de önzése visszatartja ettől. Örömmel szánna időt reggel a bibliaolvasásra, imádkozásra, de lustasága vagy fáradtsága meghiúsíthatja szándékát.

Ezt a harcot a nem hívő ember nem ismeri. De ez „a hit szép harca" amelyben Jézus Krisztus segíti győzelemre az övéit.

Ha pedig mégis a „test" győz, vagyis vétkezik a hívő ember, újra Isten kegyelmét kéri. Az ő esetében azonban a vétkezés már nem menetrendszerűen történik, hanem baleset, amit rendbe lehet tenni, és utána helyreáll az engedelmes élet rendje.

Prófétai Áhítatok



APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:
Állj ki a gonosszal szemben. Lesznek lehetőségek a megalkuvásra, hogy feladd az állásfoglalásodat cserébe azért, hogy a világ ne utasítson el. De neked tudatos döntést kell hoznod, hogy megtartod az igazságos pozíciót, bármibe is kerül. Az odaszánásod és elkötelezettséged szellemi jutalma messze felülmúlja majd a megalkuvás világi hasznát, mondja az Úr. 1 Korinthus 16:13 Vigyázzatok, álljotok meg erősen a hitben, legyetek bátrak, legyetek erősek.
APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:
Tartsd az ellenőrzésed alatt a gondolataidat és az érzelmeidet, nehogy megnyisd az ajtót az ellenség támadásai előtt. Mindenképpen legyél teljes egységben Velem és legyél az Én oltalmam alatt, mondja az Úr. Figyelj oda azokra a dolgokra, amiket mondani és tenni szoktál, amelyek lehetetlenné teszik, hogy igaz ember legyél és megakadályozzák, hogy Szellemben tudj járni. Galata 5:16 Mondom pedig, Szellem szerint járjatok, és a testnek kívánságát véghez ne vigyétek.

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:
A szellememben azt a kifejezést hallottam, hogy "állhatatosság". Majd ezt mondta az Úr: "Maradj az útvonalon. Ne térj el a királyságomban kapott célodtól. A figyelemelterelések jönni fognak és ezek azt fogják eredményezni, hogy megszakadjon a koncentrálásod és kisodródj, neked viszont stabilnak és mozdíthatatlannak kell maradnod. Tudatosan dönts amellett, hogy lojális és hűséges leszel Hozzám." Róma 2:5-8 De te a te keménységed és meg nem tért szíved szerint gyűjtesz magadnak haragot a haragnak és az Isten igaz ítélete kijelentésének napjára. Aki megfizet mindenkinek a maga cselekedetei szerint: Azoknak, akik a jó cselekedetben való állhatatossággal dicsőséget, tisztességet és halhatatlanságot keresnek, örök élettel; Azoknak pedig, akik versengők és akik nem engednek az igazságnak, hanem engednek a hamisságnak, búsulással és haraggal.

A TROMBITA, BILL BURNS:
Szellemileg értsétek meg az időket, amelyekben éltek! Értsétek meg, amit Én cselekszem! Értsétek meg, amit az ellenség tesz ellenetek! És értsétek meg, hogy úgy alkottalak meg benneteket, hogy diadalt arassatok az ellenség minden munkái felett. Úgy alkottalak meg benneteket, hogy megnyerjétek a versenyt, amelyen részt vesztek. Úgy alkottalak meg benneteket, hogy hitetek lehessen Bennem. Járjatok Velem és ezáltal vegyétek át mindazokat az áldásokat, amelyekről a ti érdeketekben beszéltem. Keljetek hát fel most! Keljetek fel és ébredjetek fel, hogy megláthassátok és megérthessétek, hogy mi folyik körülöttetek. Figyeljetek oda ezekre a dolgokra, hogy valóban Szellemben tudjatok járni és győztesen tudjátok megfutni ez a versenypályát.

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:
Tedd biztossá a tanúskodásodat és a bizonyságtételedet. Nem hiteles a bizonyságtételed, hogyha az Én igémet mondogatod és közben nem az Én jellememet és természetemet hordozod magadon. Az evangélium üzenetéről szóló tanúskodásod akkor lesz erőteljesebb, ha nem csak mondod, hanem be is mutatod. Ne csak hallgatója legyél az igének, hanem a megcselekvője is, mondja az Úr. 1 János 1:5-6 És ez az az üzenet, amelyet tőle hallottunk és hirdetünk néktek, hogy az Isten világosság és nincs Őbenne semmi sötétség. Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele és a sötétségben járunk, hazudunk, és nem az igazságot cselekesszük.

Igei megvallások


Kijelentem, hogy a testem a Szent Szellem temploma, igaz vagyok, megvádolhatatlan, sérthetetlen és olyan békében élek, mely minden értelmet felülmúl. Isten Szelleme kellemessé tette az életemet. Egy kellemes talaj vagyok! Áldott és erős vagyok Krisztusban, mindenem megvan ami szükséges az életben, és a szelídség. Ige és Szellem által születtem, ezért immunis vagyok mindenre ami sért, vagy elvakít, mert Istentől származom.
Legyőztem a sátánt, és sötét seregeit, mert hatalmasabb Az, Aki Bennem Van! Isteni természetem van, és több mint győztes vagyok, társ vagyok az Isten - szerűségben, és Krisztuson keresztül minden nap győztes életet élek.
Isten Szellemének ereje által megragadom az örökségemet Krisztusban! Nincs hiba , sem hiányosság utamon! Mindent birtokolok, hisz Krisztus örököstársa vagyok! Hallelúja!
.
Kijelentem, hogy a sátánnak nincs hatalma a testem felett! Élő szentély vagyok, a Mester használatára kiválasztva. Isten munkálkodásának központja vagyok, ezért megtagadom, hogy a világ kezdeményezéseinek alanya legyek.
Krisztusban feltámadtam, és ragyogó, új életet élek! Királyok jöhetnének látni a fényem, mert az igaz fény mely minden embert megvilágosít, itt ég a szívemben, Új teremtés vagyok, az isteniség mint szentély él fizikai testemben! Istenség árad minden sejtemből és minden csontomból! Áldások csatornája vagyok a világ minden nemzete számára, mert beleszülettem a Királyságba épp megfelelő időben. Mikor beszélek, angyalok járnak előttem, hogy biztosítsák utamat. Istenhez tartozom és Ő bennem lakozik, ezért soha nem lehetek e világ áldozata! Dicsőség Istennek!

--------------------

Az Ő Nevében Uralkodunk És Irányítunk                                       

2016 Szeptember 20, Kedd
Chris pásztor
És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván:
Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden
népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és
a Szent Szellemnek nevében (Máté 28:18-19).

A nyitóigénkben Jézus azt mondja, hogy: “Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.” A hatalom szó helyén a görög eredetiben az “exousia” szó szerepel, ami tekintélyt jelent.
Jézusnak nem csupán valamennyi hatalom adatott, hanem minden hatalom mennyen és földön. A Biblia arról beszél a Kolossé 2:15-ben, hogy: “Lefegyverezvén a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, őket bátran mutogatta, diadalt vévén rajtok abban.” Amikor Jézus meghalt, nem azonnal emeltetett fel a Mennybe. Bűnné lett értünk (2 Korintus 5:21), és ezért a pokolba kellett mennie, az így képviselve minden embert. Amikor a pokolba került, egy valóságos küzdelem történt Jézus és a sötétség erői között. A Biblia beszél arról, hogy: “Lerázta magáról a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, és merészen mutogatta őket, mint leigázottakat” (Kolossé 2:15 angol WNT).
A pokolban Jézus leigázta a sátán birodalmát, és diadalommal jött ki a sírból. Majd azt mondta a tanítványainak: “Legyetek üdvözölve!” (Máté 28:9).
Ez a győzelmi kiáltás volt, mivel legyőzte a sátánt miértünk, és hatalmat adott nekünk az ellenség erői felett. Nem számít tehát, hogy a démonoknak milyen magas hierarchiaszintjük van, mi felülmúljuk őket, a lábaink alatt vannak.
Ne csodálkozz tehát Jézus következő szavain:
“Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek” (Lukács 10:19). Amint terjesztjük Krisztus üzenetét és elvisszük az evangéliumot a nemzetekhez, akkor tudatában kell
lennünk, hogy milyen hatalmunk és tekintélyünk van Jézus Krisztusban. Az ő nagykövetei vagyunk, uralkodnunk kell az Ő nevében, tanítvánnyá kell tennünk a nemzeteket, és be kell töltenünk a földet az Ő jelenlétével. Hallelúja.
Megvallás:
Istentől születtem, ezért legyőztem a világot. A hitem eredményeket produkál. Győzelemben járok , hatalmam van a sátán és az élet körülményei felett, mert a Nagyobb bennem él.
Hallelúja.
További Tanulmányok:
1 Korintus 15:57;
De hála az Istennek, a ki a diadalmat adja nékünk a mi Urunk Jézus Krisztus által.
Lukács 10:19;
Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek.
1 éves biblia olvasási terv: Galata 4:21-5:1-15; Ézsaiás 3-5,
2 éves biblia olvasási terv: 1 Timóteus 5:1-10; Jerémiás 38;

Forrás:A Valóság Rapszódiája - Chris Oyakhilome pásztor



REINHARD BONNKE-

A nagy ünnep utolsó napján minden szempár a vízzel és borral teli aranyedényre szegeződik. A papok készen állnak, hogy kiöntsék az italáldozatot az Úr előtt. Egy erre kiválasztott pap magasba emeli a napfénytől csillogó edényt, és úgy tűnik, egy pillanatra megáll az idő. Néma csend száll a sokaságra, miközben mindenki feszülten várja, hogy meghallja a szent víz csorgásának hangját, amint az oltár bronz serpenyőjébe öntik. És ekkor valami félbeszakítja a csendet: egy hang, amelyet évezredek óta nem hallottak már. Egy hang, amelybe beleborsódzik a hátuk. Ez a hang Jézus Krisztusé, az Isten Fiáé. Ő volt az Ige, aki a kezdet kezdetén szólt, és létre szólította az eget és a földet. Most pedig itt van a jeruzsálemi templomban, feláll, és meghirdeti királyi, sőt isteni rendeletét, Isten munkálkodásának egy új korszakát: „Aki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék. Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondja, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek” (János 7:37-38). Ez a rendelet van érvényben továbbra is. Gyertek, és igyatok! REINHARD BONNKE

A világ körülöttünk haldoklik. Az evangéliumot hirdetni kell az elveszetteknek, hogy megmeneküljenek. Ha ennek a óriási szükségnek várnia kellene addig, míg szellemileg tökéletessé válunk, akkor végeznénk-e vele valaha? Bár szellemi életünk folyamatosan fejlődik, egy élet kell ahhoz, hogy tökéletessé váljon, miközben a munka sürgető. És hát hogyan is lennénk képesek elérni a szellemi tökéletességet vagy akár csak növekedést, ha nem engedelmeskedünk Krisztus parancsának? Az Ő parancsa pedig az, hogy hirdessük nevét a világban. Keljünk fel, és emeljük fel a hangunkat! Fújjuk meg az evangélium kürtjét! Isten vár ránk. Halhatatlan munkája van halandók számára - számodra és számomra. Az Úr áldjon meg! REINHARD BONNKE

A félelem olyan mint egy sötétkamra, ahol az emberek a negatívumaikat hívják elő. Egy negatívumot csak egy pozitív erő képes törölni. Ez a pozitív erő a hit. Ezért mondja Jézus: „Ne félj, csak higgy!” (Márk 5:36) A „csak” szót azért biggyesztette oda, hogy jelezze: hinni mindenki tud. „Hiszek, Uram...” Legyetek áldottak! REINHARD BONNKE

A kereszthez szegezett kezeivel rabolta el Jézus a hatalmas kincseit (Máté 12:29), és a fához szegezett lábaival taposott az ősi kígyó fejére (1 Mózes 3:15). Ó, halleluja! Ez a megváltás csodája. REINHARD BONNKE

Istennek egyetlen dolog volt, ami nehézséget okozott: nem tud úgy adni, hogy azt a legkisebb mértékben is megérezze, attól kevesebb legyen. Ő, minden dolog Teremtője, nem tud olyat adni, ami veszteségérzetet okozna neki - kivéve egyet, egyetlen egyet. Az egyedüli áldozat, amelyet Isten hozott, és meg is érzett: EGYSZÜLÖTT FIA volt. „Mert úgy szerette Isten e világot, hogy egyszülött Fiát adta...” (János 3:16). Ő JÉZUS KRISZTUS. Köszönöm, drága Mennyei Atyám! REINHARD BONNKE

A teremtés Istennek semmibe sem került. Szólt és előállt. Megváltásunkért viszont mindent odaadott: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta” (János 3:16). REINHARD BONNKE


Ha azt akarod, hogy Isten válassza neked ketté a tengert, de nem vagy kész rá, hogy a lábad vizes legyen, akkor egy fantázia világban élsz - mert nem így működik ez. Még ha biztosan tudod is, hogy Istentől van a dolog, és érzed is, hogy teljesen melletted áll, nagyon ritkán alakítja úgy az életünk minden részletét, hogy minden tökéletes és könnyed legyen. Sok esetben ennek ellenkezője az igaz: Isten akarata az életedben inkább tűnik a nehezebb útnak, és ahhoz, hogy végrehajtsd, komoly eltökéltségre van szükséged. Jézus azt mondta: „Az Isten országa erőszakot szenved, és az erőszakosak ragadják meg azt” (Máté 11:12). Isten érte és ügyéért égő szívű embereket keres, és nem olyanokat, akik visszarettennek a nehézségektől. DANIEL KOLENDA
  
 

Rick Warren: MINDEN ISTENRŐL SZÓL

"Mert minden egyedül Istentől származik. Minden az ő hatalma által él, és minden az ő dicsőségét szolgálja.” (Róma 11:36)     

Füredi Mária fényképe.

Nem rólad szól minden.
Nem haszonszerzésről, politikáról vagy bármi másról. Minden Istenről szól. Talán emlékszel, hogy a Céltudatos élet c. könyv első mondata így hangzik: "Nem rólad szól minden.” De lehet, hogy arra már nem emlékszel, hogy az első fejezet címe az, hogy "Minden Istenről szól.” Ezt a kettőt nem lehet elválasztani egymástól. Azért nem rólad szól minden, mert minden Istenről szól.
Amíg ezt nem érted, addig az élet soha nem nyer valódi értelmet számodra. Amíg erre nem jössz rá, nem fogod megérteni, amit mondok. Az én életem célja nem a szórakozás vagy az élvezetek hajszolása, nem a vagyonszerzés, nem magas pozíciók elérése, nem a politika terén való előrejutás, nem a hatalomszerzés, és nem is az, hogy népszerű legyek. Az életemnek nem célja semmi, ami a világ szemében érték. Az életem célja az, hogy ISTEN DICSŐSÉGÉRE ÉLJEM azt.
A Róma 11:36 így ír: "Mert minden egyedül Istentől származik. Minden az ő hatalma által él, és minden az ő dicsőségét szolgálja”. A föld és az univerzum minden teremtményét azért teremtette Isten, hogy az Ő dicsőségére legyen.
Mit következik ebből?
Ha minden Istenről szól, és nem rólad, vagy a pénzszerzésről, a népszerűség-hajhászásról, vagy a világ szemében értékes bármi egyébről, akkor ez azt jelenti, hogy a legfontosabb dolog az életben az, hogy SZERESD ISTENT!
Jézus ezt így fogalmazta meg: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, lelkeddel és elméddel. Ez az első és legfőbb parancsolat.” (Máté 22:37-38)
Semmi sincs, ami ennél fontosabb lenne! Ha ezt figyelmen kívül hagyod, hiábavalóság az egész életed. A legfontosabb dolog az életben az, hogy MEGISMERD és SZERESD ISTENT, aki alkotott téged.

Imádkozás- ELVÉGEZTETETT!

Kedves Testvéreim !
Van egy üzenet a szívemre helyezve hiszem hogy sok-sok testvéremnek lesz ez áldás!
Azokhoz szólok akik hitetlen hozzátartozótokért imádkoztok (fiaitok, leányaitok, szüleitek, nagyszüleitek), vagy hitetlen ismerősökért akiket a szívetekre helyez az ÚR!
Testvéreim nem jól imádkoztok. "Kéritek de nem jól kéritek ezért nem kapjátok meg!" - ezt írja az Ige!
Sokszor hallom keresztény testvéreimet így imádkozni: "Istenem szabadítsd meg....., Istenem gyógyítsd meg......, Istenem mentsd meg......., Istenem adj neki üdvösséget.....!
Drága testvéreim ezeket Isten már megtette értünk amikor odaadta egyszülött Fiát Jézust!
Jézus már elhordozta a betegségeket, a gyengeségeket, a szegénységet, már megszabadított!!! Ez már mind a tiéd vedd el!!!!
Helyette imádkozz így a hitetlenekért: Uram küldj valakit aki szolgálhat nekik, aki szeretetben szolgál feléjük Isten Igéjéből, megismerteti vele Krisztus szeretetét, aki megmutatja nekik mit mond róluk az Ige!
Jézus azt mondja a Lukács 10:2-ben "Látjátok milyen sok az aratni való és milyen kevés az aratómunkás! Imádkozzatok hát és kérjétek az aratás Urát hogy küldjön még több aratót, hogy a gabonáját learassák!"
Isten Igéje Igazság. Az igazság pedig megszabadít! Isten Igéje élő és ható.....!
Isten Igéje megtermi amit mond és az Ige nem tér vissza üresen!
Testvéreim Istennek valamennyi áldása feltételhez van kötve.
Ezeket a feltételeket az Igéből tudhatjuk meg, a Bibliában találjuk meg mit kell tennünk, hogy az áldásokat elvehessük.
Istennek és az embernek is megvan a maga szerepe minden harcban és minden áldásban!
Legyetek áldottak. Szeretettel. Éva

Forrás: Éva Pető

 Ajánlom meghallgatni hozzá:
Andrew Wommack-Már a tiéd

Köszöntünk Szent Szellem!- TRÜKK VAGY NEM MINDENNAPI ÁLDÁS?

"Mert aki nyelveken szól, nem embereknek szól, hanem az Istennek; mert senki sem érti, hanem lélekben beszél titkos dolgokat." (1Kor 14:2)
 
A Szentlélekkel kapcsolatosan semmi sem szított akkora vitát, mint a nyelvek ajándéka. Vajon trükk vagy áldás ez a keresztények számára? Egyesek azt mondják, hogy a nyelvek ajándéka ismert nyelveket jelent. Mások úgy magyarázzák, hogy mennyei nyelv lehet. Mivel sokan félnek ennek a nyelveken szólás igazi megnyilvánulásától, ezért sokan elutasítják a Lélek valamennyi ajándékának még csak az említését is.
A nyelveken szólás Isten akarata szerinti ajándéka jel a hitetlenek számára is. Még fiatal lelkészként hallottam a veterán misszionárius, Raymond Mitchell beszámolóját egy érdekes esetről, ami akkor történt, mikor elkezdte szolgálatát Fidzsi szigetén. Itt sok az indiai származású lakos, és amikor arra készült, hogy közöttük dolgozzon, Mitchell lelkész megpróbálta elsajátítani nagyon bonyolult nyelvüket. Egy nagy, polgári összejövetelen egy kormányzati tisztviselő felállt, és így köszöntötte az egybegyűlt tömeget:
"Megkértük a lelkészt, Raymond Mitchellt, hogy nyissa meg az alkalmat imával. Mindössze néhány napja tartózkodik országunkban, mégis tud imádkozni indiai nyelven." Mitchell lelkész bizonyságot tett arról, hogy az Úr valóban megadta neki a nyelvek igazi ajándékát.
Imádság a mai napra
"Uram, bár soha ne utasítanám el Lelkedet, hogy téged szolgáljalak, és dicsőítsem Jézus Krisztust!"

Garrie F. Williams írása alapján

 

Isten csodálatos kegyelme- AZ IGAZ KIVÁLÓSÁGA

''Nem süti meg a rest, amit vadászásával fogott; de drága marhája az embernek a serénysége''
(Példabeszédek 12:26).


Az Úr elvárja szolgáitól, hogy életük és jellemük legyen kiválóbb a többi emberénél. Minden eszközt azok rendelkezésére bocsát, akik szolgálják Őt. Az egész világegyetem úgy tekint a keresztényre, mint aki diadalra törekszik, és úgy futja az előtte álló pályát, hogy elnyerhesse a jutalmat, a hervadhatatlan koszorút. Ha viszont Krisztus hitvalló követőjének igyekezete nem emelkedik a világiak törekvései fölé, akkor az élet vagy halál hatalmas küzdelmében soha nem juthat győzelemre. Minden rábízott erőt használatba kell vennie, hogy a Szentlélek hatalma és a bőséggel kiárasztott kegyelem által győzhessen a világ, a test és az ördög felett... A győzni vágyók gondolják meg, és vegyék számba megváltásuk árát! Az erős emberi kívánságokat le kell győzni. A független embernek Krisztus fogságába kell esnie. A kereszténynek be kell látnia, hogy lényének tulajdonosa nem saját maga. Kísértések felett kell győznie, és saját vágyai ellen is meg kell vívnia a harcát. A félszívű szolgálatot nem fogadja el az Úr.
A képmutatás gyűlöletes az Ő szemében. Krisztus követője járjon hit által, mintha látná a láthatatlant. Krisztus legyen a legdrágább kincse. Ő legyen a számára minden mindenben. Ez a tapasztalat Krisztus minden hitvallója számára elengedhetetlen, hiszen ennek gyakorlása kihat a magaviseletre, és megszenteli a keresztény életének másokra gyakorolt befolyását. A keresztények üzleti kapcsolatait és a világiakkal szemben való eljárásait Krisztus kegyelme szenteli meg. Bárhol legyenek is, olyan lelkiség veszi körül őket, amelynek hatalma van a jó befolyására, mert a Mester lelkülete árad belőlük. A Krisztus szerint járók jól tudják, hogy egyedül akkor vannak biztonságban, ha szorosan Jézus mellett haladnak, és így követik az élet világosságát. Nem fogadnak el olyan munkát, és nem fognak olyan vállalkozásba, amely hátráltatná őket a keresztény jellem elérésében... ''Egy harcos sem elegyedik bele az élet dolgaiba; hogy tessék annak, aki őt harcossá avatta'' (2Tim 2:4).
Ellen White írása alapján
 

Reggeli dicséret- A lámpás

„A test lámpása a szem. Ha a szemed tiszta, az egész tested világos, de ha gonosz, a tested is sötét.” (Lukács evangéliuma 11. fejezet 34. verse)
 

Egy előadásra készülve bukkantam rá a városi közvilágításnak a történetére. Érdeklődve olvastam, hogy míg Franciaországban 1558-ban megvalósították az első utcai közvilágítást, Magyarországnak ekkor a legnagyobb problémája a török uralom volt, úgyhogy nem igazán ezen gondolkoztak az emberek.

Az első villamos energiával működtetett lámpákat 1880-ban a New- York-i Broadway-on gyújtották meg 1880-ban. Magyarország erre már hamar reagált, és egy évvel később Budapesten is működtek villamos lámpák. Érdekes, hogy komolyabb városi közvilágítás kiépítésére csak 1909-ben határozta el magát a Fővárosi Tanács. Városi közvilágítás 1884-re Temesvárott valósult meg.

Milyen fontos is a fényforrás. Amíg nem volt fény, ami megvilágítsa az utat, addig azok az emberek, akik naplemente után próbáltak hazabotorkálni a Hold fénye mellett, rettegve a tolvajoktól, félve a bokatörő gödröktől, és kerülgetve az utcára öntött szemetet és szennyvizet. A fény irányt ad, tudatja velünk a körülményeket, láthatjuk a reánk leselkedő veszélyeket, és mindezekre fel tudunk készülni, vagy el tudjuk hárítani. Ha csak homályosság van, nem tudunk megfelelően tájékozódni, és ez mindenféleképpen kihatással lesz az előrehaladásunkra.

Ha szemünket Isten felé irányítjuk, a legtökéletesebben fogjuk látni az előttünk álló utat, azonban ha a szemünket a földre meresztjük és azokat a dolgokat szemléljük, amiket az előbbiekben felsoroltam, akkor az egész testünket sötétség fogja elborítani. Nem csak kívülről, hanem belülről is. Ezért ha Isten az aki az életünk homlokterében van, az egész testünket megvilágítja és iránypontot adhatunk mások számára is, akik a világosságot keresik. Mert ha te a Világosságra nézel, akkor az téged is megvilágosít, így aki téged néz, hozzá kapcsolhatod ahhoz, akire te nézel, vagyis Istenhez!

Szerző: Laszlo Osvald 
 

Az Ige az élet kenyere- Az áldozathozás


Az Ige az élet kenyere fényképe.

Az áldozat két lényege az ön alárendelés és az önzés legyőzése.
Ézsaiás már azt mondja az Úr nevében:
„..a tulkoknak,bárányoknak és bakoknak vérében nem gyönyörködöm”...
” ne áldozzatok hiábavaló áldozattal; a jó illattétel utálatos Énelőttem”...
"Tanuljatok meg jót cselekedni, igyekezzetek az igazságra,
  szabadítsátok meg a nyomorultat, oltalmazzátok az árvát és az özvegynek ügyét karoljátok fel!” / Èzsa 1, 11-17/
Azok a szellemi és lelki princípiumok, amelyek az áldozat igazi lényegét teszik, lassanként meghomályosodtak, és formasággá alacsonyultak; és amikor az áldozat fogalma már teljesen elhomályosult, akkor jött a mi Urunk, Jézus Krisztus, az ember fia, a hibátlan elsôszülött, a hibátlan tökéletes Bárány,
aki az ő testét áldozta fel. Ô volt az utolsó véres áldozat. Vele a
véres áldozatok kora lezárult.
Szellemi és lelki áldozatával rámutatott az egyetlen igazi áldozati oltárra, amelyen áldozni lehet az Istennek: az emberi szívre.
Az áldozati oltár a te szíved! Mindent, ami téged a földhöz köt, ami a te érzékeidnek kedves, ami a te külső emberedet elvonja Istentöl, tedd arra az áldozati oltárra és égesd el azt örökké
égö áldozattal és gerjessz azzal jó illatot a te Uradnak, Istenednek. Hogy pedig azon az áldozati oltáron, a te szívedben, a tűz soha ki ne aludjék, kapcsold azt össze az Atyával, hogy az
Ô örök tüzébôl állandóan sugározzon alá egyetlen sugár arra a te áldozati oltárodra, a szívedre. Az egyetlen gondolat, amely a szellembôl ered,az az, aki oda vágyakozik , akihez tartozik: Istenhez! Ez a gondolat az a láthatatlan vezeték,
amely a tüzet a mennybôl aláhozza a mi szivünk oltárára.
Mert amikor azokat a haszontalan dudvákat a lélekből kitépjük és arra az örökké égô áldozati oltárra dobjuk, hogy ott elégjenek,
akkor mi a saját lelkünk kertjét tisztítjuk ki, és tesszük illatossá,
virágokkal teljessé, kívánatossá, kellemessé mások elött és boldogítóvá önmagunk elött.
Mióta az Úr Jézus Krisztus az áldozatnak ezt a szellemi és lelki
formáját megismertette az emberekkel, azóta az áldozat a jóakaratú,jóra törekvő emberek lelkében napról napra folyik,
lobognak az áldozati oltárok, pusztul a giz-gaz, amit az “ellenség” vetett.
Miután az áldozásnak az alapja a lemondás, az alázatosság, az ön alárendelés és az önzés legyőzése szellemi principiumok, ennek következtében az áldozásnak eredményei is szellemiek.
Az áldozás erôk elvonása a sátántól!!! /Ha pl. böjtölünk, akkor is áldozunk, és a sátánikus erők megtörnek./
Minden egyes ember, aki megtanul szívből áldozni, hatalmas ellenségévé válik a sátánnak és meggyengíti az ô munkáját a földön!! Ezt ne felejtsük soha!
Minden ember, aki igazán áldoz, egy-egy munkása Istennek.
Minden egyes ember — ha még olyan kicsiny is, és ha az
ô tevékenységi köre még olyan szűk is — óriási munkát végezhet
szellemben az áldozás révén, amely munka itt ebben a világban, a szellemi világban viszont olyan boldogító eredményeket tár eléje,hogy megnémul a gyönyörűséges, és az egész lényét átjáró
üdvösség elő ízétől, amikor majd ott az áldozásainak következményeit szemléli.
Az áldozás a bűn oldószere.
Még valamit, kedves embertestvéreim. Áldozni meg kell tanulni, mert aki még csak ott tart, hogy a maga elônyeit igyekszik érvényesíteni, aki még csak ott tart, hogy lelki vágyainak kielégülését keresi /és legyenek azok emberileg talán egészen kifogástalanok / az még messze van attól, hogy áldozni tudjon. Pedig áldozni meg kell tanulni egészen addig a határig,
hogy amit a földön áldoznia lehet egy jelentéktelen szellemnek,
mint amilyenek mi vagyunk, azt úgyszólván fájdalom nélkül tudjuk áldozatul hozni.
Mert Isten céljainak áldozatokra van szüksége.
Akik nem tanulnak meg áldozni, vagyis önmagukat megtagadni a
végsôkig, és a szeretetért, az Istenért, Krisztusért, másokért, akiket szeretnek, nem tudják magukat feláldozni, azok nem használhatók Isten kezében, mert azok még puhák, azok még lágyak a kemény munkára, ellenben nehézkesek és érdesek a finom munkára. Csak aki megtanult
áldozni, azaz megtanulta önmagát legyôzni anélkül, hogy azt gyôzelemnek tekintené, aki megtanulta, hogy az áldozati oltárt folyton-folyvást táplálja.
Csak az ilyen az, aki ebben a mi világunkban egy magasabb életszintre, egy magasabb tisztább szellemi szférába emelkedhet.
Adja az Úr, hogy ezt szívünkbe fogadjuk és hogy erônk, bátorságunk és alázatosságunk legyen az áldozás tökéletes megtanulására!

2016. szeptember 19., hétfő

Derek Prince-Isten kegyelme és jósága mindenben megelégít!


„Oh Isten, milyen drága a te kegyelmességed! Az embernek fiai a te szárnyaidnak árnyékába menekülnek. Dúslakodnak házadnak bőséges javaiban; És megitatod őket gyönyörűségeid folyóvizéből.” (Zsoltárok 36:8-9, NASB/NIV)
Milyen gyönyörű kép Isten kegyelméről és jóságáról! Mindenek előtt hozzá fordulunk szükségünkben. Hozzá jövünk menedékért, mert nyomorúságban vagyunk, mert nem tudjuk megoldani a nehézségeket. Az Ő szárnyainak árnyékában találunk oltalmat. De mikor ott vagyunk árnyékában, felfedezzük, hogy sokkal többet adott, mint puszta védelmet. Ünnepi lakomát. Bőséget. Házának bőségében dúslakodunk.
Még ez sem minden, hanem megitat gyönyörűségének folyóvizeiből. Figyelmesen nézzük meg, mit jelent ez. Isten nem a mi saját gyönyörűségeink folyóvizeiből itat meg bennünket, hanem az Övéből. Azokat a dolgokat osztja meg velünk, amik Őt gyönyörködtetik. Nagy különbség van azok között a dolgok között amik bennünket, illetve Istent gyönyörködtetik. Isten abban gyönyörködik, ami tiszta, felemelő, építő, tökéletesen jó. Másrészt sok olyan káros dolog van amelyre a mi testi természetünk vágyakozik. Ennek egyértelmű példája a dohányzás. Sok ember élvezetet talál a dohányzásban, holott ma már mindenki tudja, hogy rendkívül káros – okozója lehet a ráknak és a szívinfarktusnak is.
Isten örömei soha nem ilyenek. Teljesen és tökéletesen jók. Nincsenek káros mellékhatásai. Minél mélyebben iszunk belőlük, annál jobb állapotba kerülünk.
Isten arra hív el bennünket, hogy megossza velünk a bőségét és gyönyörűségeit. Milyen tragédia lenne visszautasítani meghívását, és azokhoz az örömökhöz ragaszkodni, amelyek a testi természetünket elégítik ki, de végeredményben károsak! Vegyük át Isten ízlését, hogy azokban gyönyörködjünk, amiben Ő.
A hit megvallása:
Uram, kérlek tisztítsd meg vágyaimat, hogy azokban a dolgokban leljem örömömet, amikben Te.
Forrás: Derek Prince (Dallamok Dávid hárfáján)

NÉHÁNY MEGHATÁROZÓ, IRÁNYT MUTATÓ BIBLIAI IDÉZET

NÉHÁNY MEGHATÁROZÓ, IRÁNYT MUTATÓ BIBLIAI IDÉZET
(természetesen a teljesség igénye nélkül)
„BOLDOGOK, AKIK ÉHEZIK és SZOMJÚHOZZÁK AZ IGAZSÁGOT: mert ők megelégíttetnek.”
„BOLDOGOK, AKIK HÁBORUSÁGOT SZENVEDNEK AZ IGAZSÁGÉRT: mert övék a mennyeknek országa.”
„Mert mondom nektek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképpen sem mehettek be a mennyeknek országába.”
Máté evangéliuma 5. rész 6, 10, 20 vers

„… KERESSÉTEK ELŐSZÖR AZ ISTENNEK ORSZÁGÁT, és AZ Ő IGAZSÁGÁT; és ezek mind megadatnak néktek.”
Máté evangéliuma 6. rész 33. vers
„MENJETEK BE A SZOROS KAPUN. Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Mert SZOROS AZ A KAPU és KEKENY AZ AZ ÚT, AMELY AZ ÉLETRE VISZ, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.”
Máté evangéliuma 7. rész 13-14. vers
„Akkor monda az ő tanítványainak: Az aratni való sok, de a munkás kevés.”
Máté evangéliuma 9. rész 37. vers
„Íme, én elbocsátalak titeket, mint juhokat a farkasok közé; LEGYETEK azért OKOSAK mint a kígyók, ÉS SZELÍDEK mint a galambok.”
Máté evangéliuma 10. rész 16. vers
„Jézus pedig monda neki: SZERESD AZ URAT, a te Istenedet TELJES SZÍVEDBŐL, TELJES LELKEDBŐL és TELJES ELMÉDBŐL. Ez az első és nagy parancsolat. A második pedig hasonlatos ehhez: SZERESD FELEBARÁTODAT (EMBERTÁRSAIDAT), MINT MAGADAT. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.”
Máté evangéliuma 22. rész 37-40. vers
„De AKI MINDVÉGIG állhatatos (KITART) marad, az ÜDVÖZÜL.”
„Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképpen el nem múlnak.”
„Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mely órában jő el a ti Uratok.”
„Azért LEGYETEK KÉSZEN ti is; mert amely órában nem gondoljátok, abban jő el az embernek Fia.”
Máté evangéliuma 24. rész 13, 35, 42, 44 vers
„VIGYÁZZATOK ÉS IMÁDKOZZATOK, hogy kísértetbe ne essetek; mert jóllehet a lélek kész, de A TEST ERŐTLEN!”
Máté evangéliuma 26. rész 41. vers
„Elmenvén azért, TEGYETEK TANÍTVÁNYOKKÁ MINDEN NÉPEKET, megkeresztelvén (BEMERÍTVÉN) őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében. Tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek: és íme, én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.
Máté evangéliuma 28. rész 19-20. vers
„És mondván: Bétölt (eljött) az idő, és elközelített az Istennek országa; TÉRJETEK MEG, és HIGGYETEK az evangéliumban (ÖRÖMHÍRBEN)!”
Márk evangéliuma 1. rész 15. vers
„Jézus pedig monda néki: Ha hiheted azt, MINDEN LEHETSÉGES A HÍVŐNEK.”
Márk evangéliuma 9. rész 23. vers
„És monda nekik: Elmenvén e széles világra, HIRDESSÉTEK AZ evangéliumot (ÖRÖMHÍRT) minden teremtésnek. AKI HISZ, ÉS BEMERÍTKEZIK (megkeresztelkedik), ÜDVÖZÜL; aki pedig nem hisz, elkárhozik. Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nekik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.”
Márk evangéliuma 16. rész 15-18. vers
„És AMINT AKARJÁTOK, HOGY AZ EMBEREK VELETEK CSELEKEDJENEK, TI IS AKÉPPEN CSELEKEDJETEK AZOKKAL.”
Lukács evangéliuma 6. rész 31. vers
„Én is mondom néktek: KÉRJETEK és megadatik néktek; KERESSETEK és találtok; ZÖRGESSETEK és megnyittatik néktek. Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.”
Lukács evangéliuma 11. rész 9-10. vers
„Ő pedig monda nekik: ADJÁTOK MEG azért ami a császáré, a császárnak, és AMI AZ ISTENÉ, AZ ISTENNEK!”
Lukács evangéliuma 20. rész 25. vers
„Felele Jézus: Bizony, bizony mondom neked: HA VALAKI NEM SZÜLETIK VÍZTŐL ÉS LÉLEKTŐL, NEM MEHET BE AZ ISTEN ORSZÁGÁBA. Ami testtől született, test az; és ami Lélektől született, lélek az. Ne csodáld, hogy azt mondám neked: SZÜKSÉG NEKTEK ÚJONNAN SZÜLETNETEK! (ÚJJÁ KELL SZÜLETNETEK)!”
János evangéliuma 3. rész 5-7. vers
„Péter pedig monda nekik: TÉRJETEK MEG ÉS MERÍTKEZZETEK BE (keresztelkedjetek meg) mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatára; és VESZITEK A SZENT LÉLEK AJÁNDÉKÁT. Mert nektek lett az ígéret és a ti gyermekeiteknek, és mindazoknak, kik messze vannak, valakiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk. Sok egyéb beszéddel is buzgón kéri és inti őket, mondván: SZAKASSZÁTOK EL MAGATOKAT E GONOSZ NEMZETSÉGTŐL!”
ApCsel 2. rész 38-40. vers
„Mert nem tehetjük, hogy amiket láttunk és hallottunk, azokat ne szóljuk.”
ApCsel 4. rész 20. vers
„… Vajon vettetek-e Szent Lelket, minekutána hivőkké lettetek?”
ApCsel 19. rész 2. vers
„Mert nem szégyellem a Krisztus evangéliumát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek üdvösségére, zsidónak először meg görögnek.”
Pál levele a Rómabeliekhez 1. rész 16. vers
„Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket. És NE SZABJÁTOK MAGATOKAT E VILÁGHOZ, hanem VÁLTOZZATOK EL A TI ELMÉTEKNEK MEGÚJÚLÁSA ÁLTAL, hogy MEGVIZSGÁLJÁTOK, MI AZ ISTEN JÓ, KEDVES és TÖKÉLETES AKARATA.”
„Ne győztessél meg a gonosztól, hanem A GONOSZT JÓVAL GYŐZD MEG!”
Róma 12:1-2, 21
„Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje.”
Pál első levele a Korinthusbeliekhez 1. rész 18. vers
„És az én beszédem és az én prédikálásom nem emberi bölcsességnek hitető beszédiben állott, hanem léleknek és erőnek megmutatásában. Hogy a ti hitetek ne emberek bölcsességén, hanem Istennek erején nyugodjék.”
„Mert nem beszédben áll az Istennek országa, hanem erőben.”
Pál első levele a Korinthusbeliekhez 2. rész 4-5. vers; 4. rész 20. vers
„… de hű az Isten, aki nem hagy titeket feljebb kísértetni, mint elszenvedhetitek; sőt a kísértéssel egyetemben a kimenekedést is megadja majd, hogy elszenvedhessétek.”
Pál első levele a Korinthusbeliekhez 10. rész 13. vers

„Azért szerelmes atyámfiai ERŐSEN ÁLLJATOK, MOZDÍTHATATLANUL, buzgólkodva az Úrnak dolgában mindenkor, tudva, hogy A TI MUNKÁTOK NEM HIÁBAVALÓ AZ ÚRBAN.”
Pál első levele a Korinthusbeliekhez 15. rész 58. vers
„ Mert SEMMIT SEM CSELEKEDHETÜNK AZ IGAZSÁG ELLEN, hanem csak az igazságért.”
Pál második levele a Korinthusbeliekhez 13. rész 8. vers
„Ne tévelyegjetek, Isten nem csúfoltatik meg; mert amit vet az ember, azt aratja is. Mert aki vet az ő testének, a testből arat veszedelmet; aki pedig vet a léleknek, a lélekből arat örök életet.”
Galátziabeliekhez írt levél 6. rész 7-8. vers
„De EGYET CSELEKSZEM, azokat, AMELYEK A HÁTAM MÖGÖTT VANNAK, ELFELEJTVÉN, azoknak pedig, AMELYEK ELŐTTEM VANNAK, NEKIK DŐLVE, célegyenest IGYEKSZEM az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára.”
Pál levele a Filippiekhez 3. rész 14. vers
„Továbbá, TESTVÉREIM (Atyámfiai), AMIK csak IGAZAK, amik csak TISZTESSÉGESEK, amik csak IGAZSÁGOSAK, amik csak TISZTÁK, amik csak KEDVES, amik csak JÓ HÍRŰEK; ha van valami ERÉNY, és ha van valami DICSÉRET, EZEKRŐL GONDOLKODJATOK.”
„MINDENRE VAN ERŐM A KRISZTUSBAN, AKI ENGEM MEGERŐSÍT.”
Pál levele a Filippiekhez 4. rész 8, 13. vers
„A TELJES ÍRÁS Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre. Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.”
Timóteushoz írt 2. levél 3. rész 16-17. vers
„AZ IGÉNEK pedig MEGTARTÓI LEGYETEK és NE CSAK HALLGATÓI, megcsalva (becsapva) magatokat.”
Jakab levele 1. rész 22. vers
„Boldog, aki olvassa, és akik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, amelyek megírattak abban; mert az idő közel van.”
Jelenések könyve 1. rész 3. vers
„AKI GYŐZ, ÖRÖKSÉGÜL NYER MINDENT; és ANNAK ISTENE LESZEK, és az fiam lesz nekem. A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és utálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, ami a második halál.”
Jelenések könyve 21. rész 7-8. vers
„Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, aki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra. És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltöröli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, amik e könyvben megírattak.”
Jelenések könyve 22. rész 18-19. vers
„BIZODALMAD LEGYEN AZ ÚRBAN teljes elmédből; a MAGAD ÉRTELMÉRE pedig NE TÁMASZKODJÁL. Minden te útjaidban megismered őt; akkor ő igazgatja a te útjaidat. NE LÉGY BÖLCS a te MAGAD ÍTÉLETE SZERINT; féld az Urat, és távozzál el a gonosztól. Egészség lesz ez a te testednek, és megújulás a te csontjaidnak.”
Példabeszédek 3. rész 5-8. vers
„A DOLGOKNAK SUMMÁJA, mindezeket hallván ez. Az ISTENT FÉLJED, és AZ Ő PARANCSOLATAIT MEGTARTSD; mert EZ AZ EMBERNEK FŐ DOLGA! Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen az.”
Prédikátor könyve 12. rész 13-14. vers

Prófétai Áhítatok

A VISSZALÉPÉS HELYZETBE HOZ, HOGY FELJEBB LÉPJ
Lana Vawser
2016 / 09 / 14.
Ami sok különböző formában "visszalépésnek" tűnik, amiatt ne csüggedj, maradj közel Jézushoz és csak figyelj a hangjára, kövesd az indíttatásait a "visszalépésben", mert valójában a Szellemének egy nagy mozdulását fogod meglátni erőteljesen, ami fel fog szabadítani téged egy "feljebb lépésre".
Nagyszabású növekedés, jelentőségteljes időszakváltás és egy pezsgő áttörés emelkedik most fel és készül kitörni. MINDEGY, hogy mi támad ellened, mindegy, hogy mire kér az Úr téged, még ha hátralépésnek is tűnik természetes szemmel nézve... BÍZZ BENNE, mert Ő jár és munkálkodik ezekben a különböző VISSZALÉPÉSEKBEN, és az életed LEGNAGYOBB, isteni FELJEBB LÉPÉSEIBE sodor bele téged.
Az a föld, amelyre most mész be, nem a tovább folytatódó GYÁSZ, hanem a KIROBBANÓ ÖRÖM földje! A legnagyobb, legsürgetőbb kiáltásaid az áttörésért, szíved legnagyobb vágyakozása és a lehetetlenség, amit az Úrhoz emelsz, ez az első áttörés abból a SOKBÓL, amelyek vulkánként ki fognak törni ezen az új reggelen és az Ígéret földjén, ahová most mész be!

Forrás: https://lanavawser.com/…/the-step-back-is-positioning-you-…/
--------------------------------

"Nem szeretem a negatív szemléletet. Háborút folytatok ellene. Ezt halál komolyan mondom. Mi nem vagyunk negatívak. Nekünk ennél sokkal nagyobb előnyökkel teli életünk van. A belső emberünket kell felfednünk, annak érdekében, hogy hatást gyakoroljunk az emberekre, annak érdekében, hogy feloldjuk a helyzeteket és annak érdekében, hogy konfrontálódni tudjunk az ellenséggel."
(Graham Cooke, részlet: A harcos útja [élő adásból])
 -------------------

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:
Figyeld a lehetőségeket, hogy frissíts olyan dolgokat, amik lejártak, vagy hogy rendbe tegyél olyan dolgokat, amik elromlottak. Ez egy jel a természetes világban, ami arra utal, hogy van egy folyamat, ami szükséges ahhoz, hogy tisztánlátással és céltudatosan tudj továbbmenni a szellemi világban. Legyél szorgalmas a régi időszak összecsomagolásában, hogy ne legyenek elvarratlan szálak, amikkel még foglalkozni kell, mielőtt belépsz az új szellemi évbe, mondja az Úr. Példabeszédek, 13:4 A lusta mindig sóvárog valami után, de hiába, a szorgalmas pedig bőségesen megkapja, amit kíván.

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

   Az utcákra hordták ki a betegeket..., hogy az arra elhaladó Péternek legalább az árnyéka ráessék valamelyikükre. (Csel 5,15)
 

Milyen csoda! Péternek az utcán való elmenetele is csodát tesz!

Mindmáig történik hasonló. Egy elhaladó keresztyénnek a tekintete áldássá lehet. A krími háborúban egy kórházvezető nőről beszélték, hogy már az is megnyugtató hatással volt a betegekre, ha csendben átvonult a szobákon. Megjelenése olyan volt, mint a nap felkölte.

Würtenbergben egyszer két lány kétes értékű szórakozóhelyre akart menni. Szembe jött velük Bengel professzor, akiről azt mondták, hogy homlokán az örökkévalóság ragyogott. Mikor meglátták a lányok, azonnal visszafordultak és hazamentek. Hasonló eset fordult elő Kínában is. Volt ott egy misszionárius, aki sok lelket vezetett az Úrhoz, még mielőtt nyelvüket beszélni tudta volna. Isten békessége annyira látható volt az arcán, hogy "ragyogó-arcú"-nak nevezték.

Mindazáltal Jézus tanítványai életében nemcsak ragyogások vannak, hanem árnyak is. Nem mindig vidáman, hanem gyakran sírva és sóhajtozva mennek át az életen.

Egy apa egyszer azt kérte az Úrtól, hogy ajándékozza meg őt olyan győzelmes hazamenetellel, hogy fiai is kedvet nyerjenek Jézus követésére. Isten azonban élete utolsó idejében nagy nyomorúságot engedett testére, és nehéz kísértéseket a lelkére. S íme, fiai ezt mondták: "Ha a mi kedves hívő édesapánknak ilyen szenvedéseken kellett átmennie, mi lesz mivelünk halálunkkor"? Az édesapa halálának "árnyéka" alkalom volt az ő megtérésükre.

Végül még egyet. Ha még az emberek árnyéka is gyógyít, mennyivel inkább a mi Urunk Jézus Krisztusé!

Isten asztaláról-Varga László

  "Jézus tanítványaival együtt hajóra szállt... Miközben hajóztak, ő elaludt. Ekkor szélvihar csapott le a tóra, és a hajó kezdett vízzel megtelni... felébresztették és így szóltak: Mester, Mester, elveszünk! Ő pedig felkelt, ráparancsolt a hullámokra, mire azok lecsillapodtak, és csendesség lett. Aztán ezt kérdezte tőlük: Hol van a ti hitetek?"  Lukács 8,22-25



Hányszor kellene megkérdeznie tőlünk: "Hol van a ti hitetek?" Nem szükséges életveszélyben lennünk, elég, ha az állásunk, a fizetésünk kerül veszélybe, elég egy betegség, egy gyanús idézés, hogy megrémüljünk. Könnyű volt a tanítványoknak, ott aludt Jézus a hajóban, tudták, hogy fel kell költeniük, bár azt még nem sejtették, mit fog tenni. Annyit tudtak, hogy hozzá kell fordulniuk. Mi viszont többet tudunk: olvastuk, hogy parancsolt a hullámoknak. A kérdése annál inkább érvényes marad. Hol van a hitünk? Tudjuk-e, hogy nem kell megdermednünk a rémülettől, nem kell emberekbe, szalmaszálakba kapaszkodnunk, hanem teljes bizalommal hozzá kell fordulnunk? És ha úgy tűnik, hogy alszik, hogy nem hallja jajkiáltásunkat, akkor is tudnunk kell, hogy velünk van és ura veszedelmeinknek. Nyugodtan, imádkozva figyeljük a hullámokat. Segítségével meg fogjuk találni azt a pillanatot, amikor éppen csendesül a vihar, vagy éppen partot érünk, vagy olyan erőt nyerünk, hogy le tudjuk győzni a nehézségeket. Tudni kell, hogy Ő itt van velünk.

Krisztusom, Királyom, tudom, hogy itt vagy velem. Nagyon kell tudnom. Egyik vihar a másikat éri az életemben. Jól látom, nemcsak én vagyok veszedelemben a sok viharban. Egész népünk abban él. Legtöbben csak jajgatunk, kiabálunk, egymást hibáztatjuk, hogy senki sem segít, és nem tudjuk, hogy hozzád kell fordulni, és alig akad valaki, aki benned bízva megragadja az evezőt, hogy az egész hajót parthoz vezesse. Adj nekem hitet, hogy nyugodtan bízzam rád magam, s ezzel a nyugalommal evezzek, ne csak magam és családom, de egész közösségem védelmében, s ha kell, irányításában! Ébreszd fel az alvókat, hogy egyre több legyen az evezős! Szólj rá viharjainkra, és teremts végre csendességet! Ámen.

Mindennap az Ige fényében- AMIKOR LÁTHATÓ ISTEN KEZÉNEK MUNKÁJA

A mai napon olvasandó igeszakasz: 2Móz 14,21-31
 
 

21 Mózes kinyújtotta kezét a tenger felé, az ÚR pedig egész éjjel visszafelé hajtotta a tengert erős keleti széllel, és szárazzá tette a tengert, úgyhogy a víz kettévált. 22 Izráel fiai szárazon mentek be a tenger közepébe, és a víz jobbról-balról falként állt. 23 Az egyiptomiak üldözőbe vették őket, és bement utánuk a tenger közepébe a fáraó összes lova, harci kocsija és lovasa is. 24 A hajnali őrségváltás idején rátekintett az ÚR a tűz- és felhőoszlopból az egyiptomiak táborára, és megzavarta az egyiptomiak táborát. 25 Akadályozta a harci kocsik kerekeit, és nehezen vonszolták azokat. Ekkor azt mondták az egyiptomiak: Meneküljünk Izráel elől, mert az ÚR harcol értük Egyiptom ellen! 26 Az ÚR pedig ezt mondta Mózesnek: Nyújtsd ki kezedet a tenger felé, és a víz visszatér az egyiptomiakra, a harci kocsikra és lovasokra. 27 Mózes kinyújtotta a kezét a tenger felé, és a tenger visszatért reggelre a medrébe egyenest a menekülő egyiptomiakra. Így hajtotta bele az ÚR az egyiptomiakat a tenger közepébe. 28 Visszatért a víz, és elborította a harci kocsikat és lovasokat, a fáraó egész haderejét, amely utánuk ment a tengerbe. Egy sem maradt meg közülük. 29 Izráel fiai viszont szárazon mentek át a tenger közepén, és a víz falként állt jobbról és balról. 30 Így szabadította meg az ÚR azon a napon Izráelt Egyiptom hatalmából. És látta Izráel az egyiptomiakat holtan a tenger partján. 31 Amikor látta Izráel, hogy milyen nagy hatalommal bánt el az ÚR Egyiptommal, félni kezdte a nép az URat. Hitt az ÚRnak és szolgájának, Mózesnek.

"És látta Izráel az egyiptomiakat holtan a tenger partján. Amikor látta Izráel, hogy milyen nagy hatalommal bánt el az Úr Egyiptommal, félni kezdte a nép az Urat."(2Móz 14.30-31)

Ez a vers kétszer is mondja: "látta Izráel..."
Ezek az emberek irtózatos dolgokat láttak már szemeikkel. Látták, amikor társaikat az egyiptomi rabszolgahajcsárok agyonverték. Könnyeiken keresztül látták fiaikat a Nílusba fojtva. Amikor fülükbe jutottak Mózes szavai, szemük csak a megnövekedett elnyomást látta, vagyis azt, hogy a fáraó szolgái megnehezítették rajtuk a terheket. Fájdalom és nagy kimerültség tükröződött tekintetükből.
Most azonban, lábuk a parton állt, szemük az egyiptomiakat szemlélte. Isten árvize minden igazságtalanságot elmosott, s ők megérték ezt a látványt.
"Látta Izráel, hogy milyen nagy hatalommal bánt el az Úr Egyiptommal." Látják Isten kezét. Izráel népének Szabadítója hatalmasan cselekedett. Valamikor a fáraó kezének megsemmisítő hatalmát látták és érezték. Most Izráel Urának a kezét látják, annak az Úrnak a kezét, aki Ura Egyiptomnak is. "De az Úr megszabadította őket nevéért, hogy megismertesse hatalmát. Megdorgálta a Vörös-tengert, és az kiszáradt, átvezette őket a mély vízen, akár a pusztában. Megszabadította őket gyűlölőik kezéből, megváltotta az ellenség kezéből. Akkor hittek ígéreteiben, és dicséretet énekeltek." (Zsolt 106,8-10,12)
Vannak ritka pillanatok, még a mi életünkben is, amikor láthatjuk Isten kezét. Vannak olyan kiemelkedő alkalmak, amikor saját szemünkkel látjuk, hogy Isten Úr a halál és a betegség felett, hogy ő megtéríti a bűnösöket és térdre kényszeríti ellenségeit.
Mindennapi életünkben viszont hit által élünk. Bölcsességéből és saját indokaiból kifolyólag Isten újból és újból megvárakoztat minket. De amikor végre felemelkedik, ellenségei, akik a mi ellenségeink is, szétszóratnak. Sion pedig énekelni fog. Szabadok leszünk. Végre szabadok. Legyen hála Istennek.