2016. szeptember 22., csütörtök

Victoria Osteen-Ima -Megvallás a gyermekekért

Jézus ezt mondta a János 6:63-ban: „azok a beszédek, amelyeket én mondtam nektek: lélek és élet.” A következő megvallásokat, melyek a Biblián alapulnak, imádkozhatjuk a gyermekeinkért – és ahogy az Ézsaiás 55:11 mondja – „ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.”

Üdvösség
Imádkozom, hogy gyermekeim elnyerjék a Krisztus Jézusban való üdvösséget örök dicsőséggel. 
(2 Timóteus 2:10)
Növekedés a kegyelemben
Imádkozom, hogy növekedjenek a kegyelemben, és egyre inkább megismerjék a mi Urunkat és Megváltónkat, Jézus Krisztust. (2 Péter 3:18)
Szeretet
Add Uram, hogy a gyermekeim megtanuljanak szeretetben élni a Szent Szellemen keresztül, aki bennük él. (Efezusi 5:2, Galata 5:22)
Becsületesség, hitelesség
A hitelesség és a becsület őrizze őket és legyen az erényük. (Zsoltárok 25:21)
Önuralom
Atyám, add, hogy a gyermekeim ne kövessék a körülöttük lévők rossz példáját, hanem rendelkezzenek önuralommal, és legyenek éberek. (1 Thesszalonika 5:6)
Isten Igéjének szeretete
Imádkozom, hogy a gyermekeim a Te Igédet kívánatosabbnak tartsák az aranynál, és édesebbnek a méznél. (Zsoltárok 19:11)
Igazság
Istenem, segíts, hogy a gyermekeim szeressék az igazságot, és minden dolgukban igazságosan járjanak el. (Zsoltárok 11:7, Mikeás 6:8)
Irgalom
Add, hogy gyermekeim irgalmasak legyenek, mint ahogy Mennyei Atyjuk irgalmas. (Lukács 6:36)
Tisztelet (maguk, mások és a tekintély iránt)
Atyám, add, hogy a gyermekeim megfelelő tiszteletet tanúsítsanak mindenki iránt. (1 Péter 2:17)
Erős önértékelés, ami Isten Igéjén alapul
Segíts, hogy a gyermekeimben erős önértékelés fejlődjön ki, ami azon a felismerésén alapul, hogy ők Isten alkotásai, akiket Ő Krisztus Jézusban teremtett. (Efezusi 2:10)
Hűség
Add, hogy a szeretet és hűség soha ne hagyja el a gyermekimet, hanem kösd ezt a két erényt a nyakukra és írd őket a szívükbe. (Példabeszédek 3:3)
Isten iránti szenvedély
Add, Uram, hogy gyermekeim lelke Rád vágyakozzon, és szívük szenvedélyesen ragaszkodjon Hozzád. (Zsoltárok 63:2,9)
Remény
Add, hogy a gyermekeim telve legyenek reménységgel a Szent Szellem ereje által. (Róma 15:13)
Felelősség
Add, hogy gyermekeim megtanuljanak felelősségteljesek lenni, és felelősséggel hordozzák saját terhüket. (Galata 6:5)
Bőkezűség
Add, hogy gyermekeim bőkezűek legyenek, szívesen adjanak, így gyűjtsenek maguknak kincseket a jövendőre. (1 Timóteus 6:18-19)
Békesség
Atyám, add, hogy a gyermekeim megtegyenek minden tőlük telhetőt, hogy békességük legyen és békeségben éljenek. (Róma 14:19)
Alázat
Uram, kérlek, munkáld ki a gyermekeimben az alázatot mások iránt. (Titus 3:2)
Együttérzés
Uram, kérlek, munkáld ki a gyermekeimben az együttérzést (Kolossé 3:12)
Kitartás
Uram, tanítsd a gyermekeimet kitartásra, és segíts nekik különösképpen abban, hogy meg tudják futni a nekik kijelölt pályát. (Zsidók 12:1)
Imádságos lelkület
Add Uram, hogy a gyermekeimet az imádságos lelkület hassa át, hogy megtanuljanak mindenkor a Lélek által imádkozni. (Efezusi 6:18)
Megelégedettség
Atyám, tanítsd meg a gyermekeimet a megelégedettség titkára, hogy mindig és minden körülmények között elégedettek tudjanak lenni, Rajtad keresztül, Aki erőt adsz nekik ehhez. (Filippi 4:12-13)
Hit
Imádkozom, hogy a hit meggyökerezzen és növekedjen a gyermekeim szívében, hogy hit által elnyerhessék mindazt, amit megígértél számukra. (Lukács 17:5-6, Zsidók 11:1-40)
Öröm
Imádkozom, hogy a gyermekeim megteljenek örömmel, a Szent Szellem által. (1 Tesszalonika 1:6)
Szív, ami Isten királyságáért ég
Uram, adj a gyermekeim szívébe vágyat arra, hogy másoknak vigyék az Örömhírt, és lássák a Te dicsőségedet megnyilvánulni a népek között, és lássák csodálatos tetteidet a nemzetek között. (Zsoltárok 96:3)
Szolgáló szív
Uram, fejlessz ki a gyermekeimben egy szolgáló szívet, hogy teljes szívvel szolgáljanak, úgy mintha nem embereknek, hanem Neked tennék. (Efezusi 6:7)
Hajlandóság és képesség a kemény munkára
Tanítsd a gyermekeimet, hogy megbecsüljék a munkát, és mindenben, amit tesznek, tegyék oda magukat teljesen, mintha Neked dolgoznának és nem embereknek. (Kolossé 3:23)
Tisztaság
Teremts bennük tiszta szívet, Istenem, és a szívük tisztasága mutatkozzon meg a cselekedeteikben is. (Zsoltárok 51:12)
Kedvesség
Add, Uram, hogy a gyermekeim kedvesek legyenek egymással és mindenki mással. (1 Tesszalonika 5:15)
Bátorság
Add, hogy a gyermekeim mindig erősek és bátrak legyenek jellemükben és a cselekedeteikben. (5 Mózes 31:6)
Önfegyelem
Atyám, imádkozom, hogy a gyermekeim rendelkezzenek önfegyelemmel, hogy fegyelmezett és megfontolt életet éljenek, és azt tegyék, ami helyes, igazságos és becsületes. (Példabeszédek 1:3-4)

Mindennap az Ige fényében

   Az apostolok örömmel távoztak a tanács elől... (Csel 5,41)
 
 

Hogyan lehetséges az, hogy az apostolok örömmel térnek haza? Nem éppen most kellett-e súlyos testi fenyítést elszenvedniük? Nem nehezedett rájuk a felső hatalmasságok haragja? Nem kellett volna-e szomorkodniuk? Nem.

Beteljesült rajtuk az Úr Jézus szava: "Boldogok vagytok, ha gyűlölnek titeket az emberek..., örüljetek és ujjongjatok, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyben" (Lk 6,22-23).

Isten minden időben boldoggá tette övéit a szenvedésben. József boldog ember volt az egyiptomi Potifár házában (lMóz 39,2).

Anna dicsérő éneket zengett, amikor egyetlen gyermekétől meg kellett válnia (lSám 1,1).

A szerecsen főember tovább ment útján örömmel, amikor el kellett szakadnia lelki gondozójától.

Az apostolok nagy dicsőségnek tartották, hogy Jézusért gyalázatot viselhetnek. Ha a főtanácsból egy embert így megvesszőztek volna, az az utcára sem mert volna kilépni a nagy szégyentől. Mindenki ujjal mutogatott volna rá.

Az apostolok pedig dicsőséggel hordozták Jézus gyalázatát. - Micsoda bizonyságtevő bátorsággal ajándékozta meg őket Isten!

A főtanács megpróbálta az apostolokat megfélemlíteni, de szavaik nyomán ők estek félelembe. "Zavarban voltak azok miatt, hogy vajon mi lesz ebből." (24. v.) Igen, féltek a néptől, hogy megkövezik őket (26. v.). A hatalom birtokosai rettegnek.

A védtelen apostolok pedig rettenthetetlenül megállnak. Jóllehet átmenetileg az ellenség befolyásolhatja a bizonyságtételt, mint ahogy magát Jeremiást is elhallgattatták, de nem sokáig, s az elfojtott parázs új erővel gyúl fel (Jer 20,7).

A Szentlélek ereje megőriz a csüggedéstől. Adja Isten ma is népének az apostolok törhetetlen bátorságát!

Isten asztaláról-Varga László

   "Ekkor Jézus ezt mondta nekik: Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és az Istennek, ami az Istené. És igen csodálkoztak rajta."  (Márk 12,17)



Csodálkozhattak is, mert erre nem számítottak Jézus képmutató kísértői. Biztosra mentek, most megfogják a feleletben. Képmutató alázattal kérdik, őszinteségére hivatkozva: "Fizessünk adót a császárnak, vagy ne fizessünk?" A zsidók nemcsak úgy utálták az adófizetést, mint mindenki, de úgy tudták, hogy azzal Isten ellen vétkeznek, mert elismerik a császár hatalmát, ami csak Istent illeti meg. Ha Jézus azt mondja: fizessetek, a nép fogja Őt istenkáromlónak, idegenek csatlósának nevezni. Ha nemet mond, lázítóként állítják törvény elé. Biztosra mentek. Az adót ugyan utálták, de az értékes római pénzt nagyon szerették. Jézus szava: a császártól kaptátok, neki adjátok! Istennek azt adjátok, ami neki jár: tiszteletet és engedelmességet! Jó ezt megjegyezni azoknak, akik kihasználják a világi törvény minden előnyét, de állandóan zúgolódnak ellene. De azoknak is, akik aprópénzzel szeretnék Isten igényét elintézni. A császárnak, főleg az idegen császárnak elég annyi, amennyi jár. Néha még sok is. De Isten az egész életedet kéri. Az övé, ne rabold meg azzal, hogy elvonod Tőle!

Uram, a Te akaratod az, hogy világi uralom alatt éljünk. Állandó, nagy kérésünk: adj nekünk olyan vezetőket, akik közülünk valók, akik szeretnek minket, akiket mi is szerethetünk, akik a mi javunkat szolgálják, hogy jó szívvel teljesíthessük a törvények előírta kötelességeinket. De ha azzal büntetsz, hogy idegen zsarnok uralkodik felettünk, add, hogy a Te büntetésedként türelemmel fogadjuk, s neki is tudjuk megadni, ami törvényesen jár. De ne ez legyen életünk legfontosabb kérdése. Taníts meg arra, hogyan kell neked megadni, amit Te kérsz tőlünk. A császár megköveteli a magáét. Te, Urunk, csak kéred. Megvárod önkéntes engedelmességünket. Mégis a Te kérésed a fontosabb, hiszen Te vagy a császárnak is, a mi életünknek is Ura. Taníts, hogy megtaláljuk a megfelelő engedelmességet mindkét irányban! Ámen.

Mindennap az Ige fényében- A NEKÜNK SZÓLÓ FIGYELMEZTETÉS

A mai napon olvasandó igeszakasz: 1Kor 10,1-11

                              E kép "Az Élet Világossága Baptista Misszió" emblémája, logója.

1 Nem szeretném, ha nem tudnátok, testvéreim, hogy atyáink mindnyájan a felhő alatt voltak, és mindnyájan a tengeren mentek át, 2 és mindnyájan megkeresztelkedtek Mózesre a felhőben és a tengerben. 3 Mindnyájan ugyanazt a lelki eledelt ették, 4 és mindnyájan ugyanazt a lelki italt itták, mert a lelki kősziklából ittak, amely velük ment. Az a kőszikla pedig a Krisztus volt. 5 De többségükben nem lelte kedvét az Isten, úgyhogy elhullottak a pusztában. 6 Mindez példává lett a számunkra, hogy ne kívánjunk gonosz dolgokat, amint ők kívántak. 7 Bálványimádók se legyetek, mint közülük némelyek, amint meg van írva: "Leült a nép enni, inni, és felkelt játszani." 8 De ne is paráználkodjunk, mint ahogy közülük némelyek paráználkodtak,  és elestek egyetlen napon huszonháromezren. 9 Krisztust se kísértsük, ahogyan közülük némelyek kísértették, és elpusztultak a kígyóktól. 10 De ne is zúgolódjatok, mint ahogyan közülük némelyek zúgolódtak, és elveszítette őket a pusztító angyal. 11 Mindez pedig példaképpen történt velük, figyelmeztetésül íratott meg nekünk, akik az utolsó időkben élünk.

"De többségükben nem lelte kedvét az Isten, úgyhogy elhullottak a pusztában." (1Kor 10,5)

Mindannyiunknak, akik Krisztusba keresztelkedtünk bele, megvolt a magunk exodusa. Elhagytuk a rabszolgaság házát, és belekóstoltunk a szabadság borába. Mi mindnyájan úton vagyunk az Ígéret Földje felé. Jézus Krisztus feltámadása révén tulajdonképpen máris részesei lettünk az új teremtésnek.
Most azonban komolyan figyelmeztet minket, elébünk tárva azt, ami atyáinkkal történt: mindnyájan a felhő alatt voltak, mindnyájan a tengeren mentek át, mindnyájan megkeresztelkedtek Mózesre, mindnyájan a lelki eledelt ették, mindnyájan a lelki italt itták a kősziklából. De többségükben nem lelte kedvét az Isten.
Ötször mondja Isten, hogy mindnyájukat bele kell érteni, azután meg a többségüket kirekeszti.
Semmiféle lelki előjogunk nincs, hacsak nem úgy élvezzük azokat, mint Isten népének része. A keresztyénség nem individualista. Szabadulásunk egyetlen módja az, hogy Krisztusban oltatunk, és a hívők közösségének tagjaivá válunk. Mégsem keresheti egyikünk sem a maga biztonságát abban, hogy a közösséghez tartozik. A biztonság Krisztusban van, az üdvösséget az iránta tanúsított engedelmesség erősíti meg.
A Jézus Krisztusba való beleoltatás nem egyfajta örökélet biztosítás. Soha senki nem üldögélhet kényelemben a lelki örökségén, vagy nem lehet biztonságban a jelenlegi lelki környezetében. A kérdés az, hogy miként reagálunk Isten jóindulatára.
Egyik lábunkkal már az Ígéret Földjén vagyunk. Most hát szegezzük tekintetünket a jövőre, keressük Istent és az ő országát, és gyűlöljük a bálványimádás minden formáját. Milyen irtózatos dolog hajótörést szenvedni, miközben feltűnt már a kikötő! Milyen tragikus dolog meghalni, amikor már majdnem hazaértünk a hosszú útról!
Mindnyájan, mindnyájan...! Ötször is az a "mindnyájan". És aztán: "Többségükben nem lelte kedvét az Isten." Pál folytatja: "Ezek pedig példaképpen történtek azokkal, de figyelmeztetésül írattak meg nekünk..." (11.v.).

Krisztus mindenek felett- ISTEN SZOLGÁJÁNAK MESTERE

"Ti engem így hívtok: Mester! és Uram! És jól mondjátok, mert az vagyok" (Jn 13,13)



Hogy Mesterem van, még nem jelenti azt, hogy Úrrá is lett fölöttem: ez két különböző dolog. Ha mesterem van, tudom, hogy valaki jobban ismer engem, mint én magamat - valaki, aki közelebb áll hozzám, mint egy barát, - valaki, aki szívem legmélyebb szakadékát és hiányát is felkutatja és megelégíti, - valaki, aki azzal a bizonyossággal ajándékozott meg, hogy lelkem minden problémáját és zűrzavarát ismeri és megoldja. Semmivel sem jelent kevesebbet az, hogy mesterem van. "Egy a ti Mesteretek, a Krisztus" (Mt 23,8), Urunk soha nem erőszakolja ki engedelmességünket: nem vesz igénybe eszközöket azért, hogy akarata teljesítésére rábírjon. Néha szeretném, bárcsak úrrá lenne rajtam és kényszerítene egy ügy elintézésére, de nem teszi. Van olyan hangulatom is, amikor szeretném, ha nem is törődnék velem, mégis megteszi. "Ti engem így hívtok, Mester és Uram" - de valóban az? Szókincsünkben ritkán fordul elő ez a két szó; mi jobban szeretjük a "Megváltó", "Üdvözítő" elnevezéseket. Csak egyetlen szóval tudjuk kifejezni, mit jelent szellemi tapasztalatunkban az, ha Mesterünk van: ez a "szeretet". Nagyon keveset tudunk az Isten által kijelentett szeretetről. Ezt az bizonyítja, ahogyan mi az "engedelmesség" szót használjuk. A Bibliában az egyenlők kapcsolatára épül az engedelmesség. Ilyen a Fiú kapcsolata Atyjával. Urunk nem Isten "szolgája" volt, hanem Isten Fia. "Jóllehet Fiú, azokból, amiket szenvedett, megtanulta az engedelmességet" (Zsid 5,8). Ha az a gondolatunk, hogy uralma alá hajtott, ez azt bizonyítja, hogy nincs Mesterünk. Távol vagyunk attól a kapcsolattól, amit Ő szeretne, amelyben Mesterünk lehet anélkül hogy annak tudatában lennénk. Csak annyit tudunk: az Övéi vagyunk, hogy engedelmeskedjünk.

Isten műhelyében- A hívők egysége mint cél

"Azzal tegyétek teljessé az én örömömet, hogy egyetértők legyetek és ugyanazt a szeretetet tanúsítsátok, egy érzésben és ugyanabban a gondolkodásban. "(Fil 2, 2) 
 
Természetes, hogyha a hívő keresztyének magánosan, egymástól elszigetelődve élnek, nem kerülnek szorosabb kapcsolatba egymással, akkor nem keletkezik egyenetlenség vagy széthúzás köztük. Hiányzik az érintkezési felület, tehát nincsenek súrlódások sem. De ha együtt élünk, könnyen összekülönbözünk. Vétkezhetünk a szeretet ellen, elidegenedések, sőt gyűlölködések állhatnak elő. Ez nem is csoda, hiszen természete szerint mindegyikünk makacs, a maga feje szerint jár. Ahányféle ember, annyiféle elgondolás. Ki-ki a maga jogaihoz ragaszkodik és nem akar engedni, nehogy mások elnyomják és sarokba szorítsák. Mindegyik azt igényli, hogy őt mások figyelembe vegyék, illő tiszteletben tartsák, hálásak legyenek neki. És ha ennek valaki nem tesz eleget, keserűség és kedvetlenség tölt be minket. Természetünk szerint mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy magunkat túlértékeljük és sokra tartsuk. Ebből érzékenykedés, ingerültség és viszály keletkezik. Hát még mennyi keserűség származik a nyereségvágyból és haszonlesésből!

Ha ki-ki csak magára gondol és magának gyűjt, akkor kitör az ellenségeskedés, mindenki harca mindenki ellen. Ezt látjuk az életben. Ha a külső háborúk véget érnek is, a belső harcok a népek életében csak tovább folytatódnak. Isten kegyelmének legnagyobb csodája, ha a különböző természetű emberek valóban egységre jutnak. Az apostol örül, ha a hívők egyetértésben vannak és fájdalom tölti el, ha nem segítik és hordozzák egymást szeretetben. A mi Urunknak, Krisztusnak is öröme telik abban, ha tagjai szeretetben és egyetértésben vannak együtt. Földi élete utolsó estéjén bensőségesen könyörgött az Atyához, hogy mindannyian egyek legyenek. Viszály és gyűlölködés által saját magunknak is ártunk, kölcsönösen is megkárosítjuk egymást, megszomorítjuk a Szentlelket és Jézus Krisztust. Isten népe szétszakadottságának és egymással való szembenállásának fő oka az Úrtól való eltávolodás. És mint ahogyan egy körben két pont annál közelebb van egymáshoz, minél közelebb van a kör középpontjához, így van ez Isten népe közösségében is. Minél közelebb állnak a Megváltóhoz, minél hasonlóbbak őhozzá, annál jobban szeretik egymást

KENNETH COPELAND-Ismerd Őt apukádként

Mert nem kaptatok szolgaság szellemét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Szellemét kaptátok, aki által kiáltjuk: Abbá, Atyám! - Róma 8:15

 
Egyik este, dicsőítő összejövetel után kiléptem egy barátommal az utcára, és hirtelen rácsodálkoztunk a körülöttünk lévő gyönyörűségre.
Olyan metsző, tiszta téli éjszaka volt, amikor a hold és a csillagok fényétől eláll az ember lélegzete. Azt mondtam a barátomnak: „Tommy, nézd ezt!” Szent Szellemtől ragyogó mosollyal felnézett az égre, és gyengéd hangon így szólt: „Az apukám műve!”
„Az apukám…” Soha nem felejtem el, ahogy ezt mondta.
Van, aki talán azt gondolja, hogy nem szabadott volna ilyen bizalmasan beszélnie Istenről, de nincsen igazuk. Igei dolog így beszélni Róla. Az Újszövetségben van egy görög szó az atyára: Abba. Ennek a szónak a legpontosabb fordítása az Apuka. Bensőségességet sugároz, és olyan kapcsolatról tesz tanúbizonyságot, amely sok együtt töltött idő alatt fejlődik ki.
Az Atya egy dolog. Az Apuka egy másik.
Gyerekkoromban az édesapám valamikor az apám volt, valamikor pedig az apukám. Amikor kacsára vadásztunk, akkor az apukám volt. Amikor megparancsolt valamit, és azonnal engedelmeskednem kellett, akkor az apám volt.
Isten is ilyen. Az Atyád és az Apukád is. Van, amikor nagyon komolyan és lényegre törően beszéltek egymással. Máskor könnyedek vagytok. De bárhogy is legyen, ha elég időt töltesz Vele ahhoz, hogy megismerd Őt, garantálom, hogy állandóan közel akarsz majd lenni Hozzá.
Igei olvasmány: Róma 8:14-18
 

Charles H. Spurgeon-A két házépítő és házaik

Kedves Testvérek!
Vannak hosszabb tanítások, prédikációk amit ezért jegyzetként adok közre.
Több részre be van osztva, hogy könnyebb legyen, ill. ha nincs az egészre időtök!
 Legyen áldásotokra! :)


Kattints a linkre:

Isten ígéreteinek tárháza- Széles folyók hajók nélkül

„Mert dicsőséges lesz ott az Úr, folyók lesznek azon a helyen, messze elágazó folyamok, amelyeken nem járnak gályák, és nem kelnek át büszke hajók" (Ézs 3,21)


„Ott" az Úr lesz legfőbb javunk, éspedig minden olyan hátrány nélkül, amely még a legjobb földi dolgokkal is szükségszerűen velejár. Ha egy város széles folyamoknak örvendhet, az azzal a kockázattal jár, hogy az ellenség hajókkal támadja meg. Mikor azonban az Úr egy messze elágazó folyammal jelképezi szeretetének kiáradó gazdagságát, gondosan elejét veszi a félelemnek, amelyet ez a jelkép ébreszthet bennünk: „nem kelnek át büszke hajók" rajta. Áldott legyen mindenre gondoló szeretete!

Uram, ha gazdagság folyamával ajándékozol meg, kérlek, ne engedd, hogy megtámadjanak a büszkeség, vagy a világias lelkület „hadihajói". Ha jó egészséggel és derűs kedéllyel áldasz meg, ne hagyd, hogy a könnyelműség vagy lustaság díszes bárkája beevezzen a szívembe. Ha a Neked való szolgálatban olyan áradó sikereket adsz, mint egy nagy folyó, kérlek, hogy hullámain sohase találkozzam az önteltség és az elbizakodottság gályáival. Ha végtelenül boldog vagyok, mert évről évre tapasztalhatom kegyelmed erejét, ne tűrd, hogy ezért megvessem a gyengébb hívőket, sem azt, hogy saját tökéletességemben gyönyörködjem! Uram, kérlek, add nekem az áldást, amely gazdaggá tesz, de ne engedj semmi olyat tennem, ami megszomorít Téged, vagy bűnbe visz engem! Ámen.

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja- Kiderül

"Géhazi... ezt gondolta: Lám, az én uram... nem fogadta el tőle, amit hozott... Majd utánafutok, hogy kapjak tőle valamit! "(2Kir 5,20)

Géhazi Isten emberének, Elizeusnak a szolgája volt. Vele sem tesz kivételt Isten? Nem, mert ő nem azt nézi, hogy kik vagyunk, hanem hogy mi van a szívünkben. Sőt: akik hozzá közel vannak, azokat szigorúbban fogja, mert csak akkor használhatók az ő számára, ha tiszta az életük. S aki csak szájával tiszteli őt, de szíve távol van tőle, azt megítéli.

Azt szoktuk mondani, alkalom szüli a tolvajt. Ez nem igaz, emögött gyáva mentegetőzés van. Géhazi nem azért lett hazug és tolvaj, mert alkalma nyílt erre, hanem mivel szíve szerint az volt, most élt a kínálkozó alkalommal. Az alkalom csak leleplezi a bennünk lapuló tolvajt. Sose becsüljük le a bennünk lakozó bűnt!

Géhazi bűne azzal kezdődött, hogy „azt gondolta magában": Elizeus nem fogadott el ajándékot, majd én kérek tőle valamit. Még nem tett semmit, de a gondolatnak helyet adott magában. Az nem a mi felelősségünk, hogy mi jut eszünkbe, de az már igen, hogy miről kezdünk el gondolkozni. A gondolataink is kerüljenek Isten világosságába, s ami nem tőle való, vessük el minél előbb!

Elizeust is kényszeríteni akarta Naamán, hogy fogadjon el tőle ajándékot, de őt nem lehetett, mert eltökélte magában, hogy az nem lenne helyes. Géhazinak kétszer sem kell mondani, ő könnyen elfogadja. Sol gyengeség következik abból, ha a tetteink mögött nincs egyértelmű döntés, amihez a kísértés idején ragaszkodunk.

Megtévesztő, hogy Géhazi sötét vállalkozása során minden olyan simán ment. Az, hogy valami sikerül, még nem igazolja a tettet. Más a siker, és más az áldás. Ha valaki Isten nélkül megy egy úton, és nem akar megtérni, Isten megengedi, hogy végigjárja azt. A bűne lesz a büntetése. Ne akarjuk ilyenkor Istenre hárítani a felelősséget: miért engedte meg? Miért indultunk el olyan úton?

Napi ige

Napi Instant fényképe.

1Tim.2;8: Az imádság feltételei: tiszta (Istennek szentelt) kéz, azaz kész vagyok megbánni és elhagyni ami nem tetszik az Úrnak a cselekedeteimben, és tiszta szív, "harag nélkül" azaz kételkedés nélkül elfogadom, hogy ami (vagy aki) bosszant, az is a Mindenható tudtával történik.
Mindehhez viszont le kell győznöm önmagam anélkül nem megy.
Na ezért komoly "férfias dolog" az imádság.


---------




Mérhetetlenül több



Tudod, az az igazán csodálatos, hogy a mindenható Isten tökéletesen elfogad téged, úgy ahogy vagy. Neki nem kell megfelelned, nem kell színészkedned, nem kell jobbnak látszanod, mint aki igazából vagy, egyszerűen önmagadért szeret.

De az Ő szeretete sokkal nagyobb annál, minthogy „csak” elfogadjon téged. Ő nem csak elfogadni akar, hanem felemelni a bűnből, kihozni a mélységből, és tovább vinni a győzelem felé.
Minden álma, hogy megláthasd az Ő tervét, úgy, ahogyan azt Ő megálmodta. Ez a terv pedig sokkal több, sokkal jobb és sokkal nagyobb áldásokat tartogat számodra, mint azt te bármikor is gondolnád. Meggyőződésem, hogyha ismernénk mindazt a csodát, amit az Isten az életünkre nézve készített, egy percig sem haboznánk, és azonnal igent mondanánk a hívására. :)

Ha szeretnéd mindezt megtapasztalni, ha szeretnél egy olyan életet élni, amire érdemes lehet majd visszatekinteni, ha szeretnéd a maximumot kihozni az életedből, akkor mondj most igent Isten hívására.
Ne halogasd a döntésed, és fogadd el ezt a csodálatos kegyelmet! ;)




Köszöntünk Szent Szellem!- MEGERŐSÍT, FELKEN, ELPECSÉTEL, VÉDELMÉBE VESZ

"Aki pedig minket tiveletek egybe Krisztusban megerősít és megken, az Isten az;
aki el is pecsételt minket, és a Léleknek zálogát adta a mi szívünkbe."
(2Kor 1:21-22)


Sokszor eltűnődtem már azon, mit jelent az "élettartam-garancia". Amikor Pál a korinthusiaknak írt, egy olyan városnak címezte levelét, melynek fő profilja az üzlet, a kereskedelem volt. Mindenki garanciát akart. Az apostol tehát tájékoztatta a keresztényeket arról, hogy a legbiztosabb garancia, amit egy ember kaphat, az, ha betölti őket a Szentlélek. Ő a "záloga" (Károli- és új protestáns fordítás), illetve "foglalója" (a Szent István Társulat fordítása) mindannak, amit Isten adni kíván népének. Ő nem élettartam-garanciát kínál, hanem a teljes biztonság örökkévalóságát. A "megerősít" egy üzleti kifejezés volt, ami azt jelentette, hogy egyértelmű üzleti szerződés jött létre, aminek végrehajtása jogilag kötelező. A keresztényeket Jézus áldozata fűzi a mennyhez és egymáshoz. A kötelék pedig erős és megbízható.
A megtéréskor az újjászületett keresztények nem csak megerősíttetnek Krisztusban, és megkapják a Szentlelket szívükbe, mint az örökkévalóság zálogát, de a Lélek fel is keni és el is pecsételi őket. A korinthusiak értették a pecsét jelentését, hiszen üzleti ügyeik mindennapos velejárója volt. A pecséttel került rá az árura a tulajdonos vagy a gyártó neve, és az hitelesítette a hivatalos dokumentumokat is. Ugyanerre a mintára elmondhatjuk, hogy Isten a megtéréskor készségesen ráhelyezi nevét mindazokra, akik elfogadják Jézust Megváltójuknak. Az újjászületett személy próbaidő nélkül, rögtön elmondhatja: "Keresztény vagyok. Isten gyermeke vagyok." Nem is csoda, hogy a hívők, akik megértik a megerősítés, az elpecsételés és a garancia kifejezéseit, teljes bizonyossággal hisznek abban, hogy Jézusban üdvösségük van.
Imádság a mai napra
"Uram, dicsőítelek téged, hogy ilyen túláradóan biztosítasz engem arról, milyen különleges vagyok számodra!"
Garrie F. Williams írása alapján
 

Isten csodálatos kegyelme- AZ ÉLET VERSENYPÁLYÁJA

''Annak okáért mi is, kiket a bizonyságnak ily nagy fellege vesz körül, félretéve minden akadályt és a megkörnyékező bűnt, kitartással fussuk meg az előttünk levő küzdőtért. Nézvén a hitnek fejedelmére és bevégezőjére, Jézusra'' (Zsidókhoz 12:1-2).

Irigység, gyűlölet, gyanúsítás, rágalmazás, kapzsiság, olyan akadály, amit a kereszténynek el kell vetnie, ha győztesen akarja megfutni pályáját az örök életért. Minden szokást, hajlamot, amely bűnre csábít, vagy szégyent hoz Krisztusra, le kell vetni, kerüljön bármibe. Senkin sem nyugodhat meg Isten áldása, ha megsérti az igazság örök alapelvét... Az egykori versenyek résztvevői, minden önmegtagadásuk és önmegtartóztatásuk mellett, még nem is lehettek biztosak a győzelmükben... Bármennyire buzgón és komolyan fáradozott is valamennyi versenyfutó, a díjat mégis csak egy kaphatta meg. Csak egyetlen kéz nyúlhatott a sóvárgott babérkoszorú után. Milyen gyakran megtörténhetett tehát, hogy valakit, aki a legnagyobb erőfeszítések után kezét már-már a díj felé nyújthatta, az utolsó pillanatban versenytársa előzte meg, s helyette magához ragadta a vágyva vágyott kincset! A keresztényi élet harcában ez nem fordulhat elő. A verseny végén senkit sem érhet kudarc, aki a követelményeknek mindenben megfelel. Mindenki győzelmet arathat, ha komolyan igyekszik, és kitartással harcol. Nemcsak a gyorsé a futás, nemcsak az erős nyerhet csatát. A leggyengébb szent éppúgy elnyerheti az örök élet dicsőséges koronáját, mint a legerősebb. Mindenki győztes lehet, aki Isten kegyelméből alárendeli az életét Krisztus akaratának...
Minden egyes cselekményünk súlyosan esik a latba, győzelemre vagy vereségre. Sőt, a jutalom, amelyet a győztesek elnyernek, arányban fog állni buzgalmukkal, komolyságukkal, amelyet a küzdelembe vetettek... Pál meg volt győződve arról, hogy a gonosz ellen vívott küzdelme egészen az élete végéig tart. Állandóan szükségét érezte, hogy gondosan ügyeljen magára, nehogy földi vágyak elnyomják lelki buzgalmát. Minden erejével folyton küzdött természetes hajlamai ellen. Amellett tekintetét állandóan a kitűzött célra irányította, amelyet igyekezett el is érni, az Isten törvénye iránti alázatos engedelmesség által. Szavait, szokásait, szenvedélyeit, mindent Isten Lelkének uralma alá helyezett.
Ellen White írása alapján
 

Reggeli dicséret-"Ismer és olvas minden ember"

„A mi levelünk ti vagytok, amely be van írva szívünkbe, amelyet ismer és olvas minden ember. Mert nyilvánvaló, hogy ti Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, amely nem tintával, hanem az élő Isten Lelkével van felírva, és nem kőtáblára, hanem a szívek hústábláira.” (Pál második levele a Korinthusiaknak 3:2-3.)

A járőr kocsi lassan gurult előre, mikor az egyik rendőr egy goromba autóvezető hölgyre lett figyelmes. Az asszony szemmel láthatóan nagyon ideges volt. Hangosan kiabált, és a lassabban totyogó járművek sofőrjeinek durván bemutatott. A járőr kocsi egy darabig tisztes távolságból követte a szemtelen hölgyet, majd bekapcsolva szirénáját, félreállította az autóst. Az asszony igencsak megijedt, amikor a visszapillantó tükörben megpillantotta a rendőrautóból élesre töltött fegyverrel kiszálló zsarukat.
– Szálljon ki a kocsiból, és helyezze a kezét a motorháztetőre! – kiáltott a rendőr.
Az asszony sietve engedelmeskedett. Míg az egyik rendőr folyamatosan a sofőrre irányította a fegyverét, addig a másik átkutatta a kocsit, majd a hölgy papírjaival visszaszállt a rendőrautóba. Pár perc múlva csalódott arccal újból kiszállt a járőr kocsiból.
– Minden rendben! – mondta a társának.
– Minden rendben hölgyem. – továbbította a másik, miközben lassan leengedte pisztolyát.
Ekkor az asszony megkönnyebbülten, de egyben dühösen fordult a rendőrök felé.
– Miért állítottak meg?
– Trágár mutogatásaival és otromba szavaival sértegette a többi autóst, és ide-oda cikázott a forgalomban – közölte az egyik járőr.
– És emiatt rémisztett halálra azzal az élesre töltött fegyverre? – vágott vissza pökhendien az asszony.
– Láttuk a lökhárítón a halas matricát, ami arra utal, hogy a kocsi tulajdonosa keresztyén. Ezért gondoltuk, hogy bizonyára lopott az autó.

Ha keresztyén vagy, akkor egy olyan nyitott levélhez vagy hasonló, amelyet „ismer és olvas minden ember”. Vajon ha téged olvasnak, milyen következtetéseket vonnak le Krisztusra vonatkozólag?
Közzétéve ennyi ideje: , szerző:

Örömteli mindennapok-Te már győztes vagy !



Isten azonban telve van irgalommal, és nagyon szeret bennünket, ezért, amikor még szellemileg halottak voltunk a bűneink miatt, Krisztussal együtt új életre keltett. Bizony, Isten kegyelme mentett meg minket! Sőt, mivel Jézus Krisztus részei vagyunk, vele együtt feltámasztott a halálból, és vele együtt a mennyei helyekre ültetett bennünket. Isten így akarta megmutatni — még a jövendő korszakoknak is — kegyelmének határtalan gazdagságát irántunk, akik a Krisztus Jézushoz tartozunk-Ef.2,4-7-
.Isten Igéje azt mondja rólad hogy te már győztél Jézus Krisztusban Bármi történjék is ,te győztes vagy Őbenne!
Krisztusban kaptuk meg az örökségünket Istentől, ahogyan ezt ő már előre elhatározta, mert ez így felelt meg a céljának-Ef.1,11-
Amig a tér és idő korlátainak tudatában élsz ,nem tudod átvenni a győzelmedet,ki kell lépned onnan és elfoglalni azt a helyet ahova ültettél Krisztusban .Isten szemszögéből nézve már odaültettél mennyei helyekre,igy kell látnod magad .
Krisztus együtt meghaltunk ,hogy egy új életbe járhassunk -Róma 6,3-6.
A feltámadás élete bennünk él-Róma 8,11-
Ugyanaz az erő működik benned,ami Krisztusban,mert Őbenne vagy és Ő benned élő ! Isten ereje benned és általad meg tud nyilvánulni ,ahogyan Pál mondja Efézusban.

Azt kérem, hogy Urunk, Jézus Krisztus Istene, a dicsőséges Atya-Isten töltsön be titeket a Szent Szellemmel, aki bölccsé tesz, kijelenti és igazán megismerteti veletek Istent. Azt kérem Istentől, hogy nyissa meg szívetek szemét, hogy fel tudjátok fogni, milyen reménységre hívott el titeket, és milyen dicsőséges az a hatalmas örökség, amit Isten a saját szent népének szánt.

Imádkozom, hogy megtudjátok, milyen mérhetetlenül nagy Isten ereje, amely hatékonyan működik bennünk, hívőkben. Ugyanez az erő mutatkozott meg akkor is, amikor az Atya feltámasztotta Krisztust a halálból, és a Mennyben a jobbjára ültette.Ef.1,12-20-
Kezdd a napodat úgy,hogy győzelmi pozícióból indulsz.
Nézz bele az égi tükörbe és mindenek fölött fogod magad látni !
Legyen örömteli napod :)

AZ IGAZ EMBER HATÁROZOTT IMÁJA

Pál apostol a 2 Tesszalonika 3:1-2 -ben megkérte a szenteket, hogy imádkozzanak érte és másokért is, akik vele szolgáltak, hogy megszabadulhassanak a gonosz és meggondolatlan emberektől, akik a hit, s az evangélium hirdetése ellen voltak. Ő azt akarta, hogy Isten Igéje rendkívül növekedjen és győzedelmeskedjen a pogányok között.
Amikor olyan rendeletek, vagy törvények vannak előírva, melyek tiltják az evangélium hirdetését, tudatában kell lennünk, hogy ezek gonosz és érdektelen emberek cselekedetei, akik az ők önző haszonlesésükbe fektetik erejüket. 
Viszont Isten azt várja el tőled és tőlem, hogy megállítsuk őket ima által. És biztos lehetsz benne, hogy Isten odafigyel, mikor ilyen dolgokért imádkozunk.
Olyan hatalmas erő van a gyülekezetben, de csukott szájjal nem fedezhetjük fel az erőt és hatékonyságot, amivel rendelkezünk.
Mert ahhoz, hogy az erő hatékony legyen, imádkoznunk kell, és kijelentenünk azt amit LÁTNI SZERETNÉNK az országainkban; Istentől kapott hatalmunk van arra, hogy megváltoztassunk dolgokat az imáinkkal.
Minden, amire szüksége van az igaz embernek, csupán az, hogy elég lelkes legyen hogy határozottan és hatékonyan imádkozhasson a gonosz fondorlatai ellen, melyekkel frusztrálni próbálja Isten embereit.
Arra hívlak ma el , hogy légy te az az igaz nő, vagy férfi, aki igenis állást foglal imában, és nem fogja abba hagyni amíg Isten Igéje hatalmasan nem fog növekedni és hatni a világ minden nemzetére.

Győztes élet- Egyedül az Urat illeti a dicsőség


 
Ismertem egy házaspárt, ahol a férj sajnos beteg lett. Megtámadta az a bizonyos 3 betűs betegség. Imádkoztunk a gyógyulásáért. Ahogy járt a vizsgálatokra és a kezelésekre, egyre jobbak lettek az eredményei és ráadásul elég rövid időn belül. Sorozatban erről számolt be nagy örömmel ez az illető. Közben ők megrendeltek valami teát és egyre nagyobb és nagyobb dicsőséget adtak ennek a teának. 
Én elmondtam nekik, hogy ne a teának adják a dicsőséget, hanem az Úrnak. Sajnos nagyra emelték és az Urat elfelejtvén, a teáról áradoztak mindenkinek. Rövid időn belül ez a férfi elhunyt. Nem attól a bizonyos betegségtől, hanem embóliát kapott. Nehogy félreértse bárki írásom. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne menjünk orvoshoz, ne vegyünk be gyógyszert, ne fogyasszunk vitaminokat..... Az orvos, a gyógyszer, a vitaminok, a gyógynövények, ezek mind mind ESZKÖZEI az Úrnak. 
Viszont soha ne adjuk a dicsőséget sem embernek, sem bármilyen készítménynek, hanem egyedül csak az Úrnak. Soha ne adjuk a dicsőséget a szomszédnak, aki segített rajtunk, soha ne adjuk a dicsőséget a főnöknek, mert fizetésemelést kaptunk. Természetesen Isten áldását kérjük az életükre és hálásak vagyunk azért, hogy rajtuk keresztül áldást kaptunk az Úrtól. 
A dicsőség egyedül az Urat illeti minden gyógyulásért, minden áldásért.

„Én vagyok az Úr, ez a nevem, és dicsőségemet másnak nem adom, sem dicséretemet a bálványoknak.”
(Ézsaiás könyve 42,8)  Ámen!
Legyen szép a napod  Jézus nevében :)



2016. szeptember 21., szerda

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

Az apostolok ezt mondták: "Mi vagyunk a tanúi ezeknek az eseményeknek és a Szentlélek is.." Amikor pedig ezeket hallották (a főtanács tagjai), fogaikat csikorgatták, és arról tanácskoztak, hogy megölik őket". (Csel 5,32-33)
 
 

Csodáljuk meg itt Isten bánásmódját mind övéivel, mind ellenségeivel! Milyen csodálatosan bánik az apostolokkal. A dicsőség magasba törő útján, amikor ők az általános csodálat és a nyilvános elismerés tárgyai, megengedi Isten, hogy közönséges börtönbe vessék őket.

Egy pillanatig sem kételkedünk abban, hogy az apostolok alázatos emberek voltak. De a legalázatosabb ember is kárt szenvedhet lelkében, ha csak eredményt és elismerést talál minden részről.

Szüksége van ellensúlyozásra. Ezt ajándékozta az apostoloknak Isten a felsőbbség ellenségeskedése által, amikor letartóztatták őket.

Legyünk hálásak minden megaláztatásért!

Istennek azonban nemcsak a megaláztatás volt a célja, hanem ezzel készített nagyobb áldásokat számukra. Angyal keze által vezette ki Isten az apostolokat a börtönből, s ezt parancsolta nekik: "Menjetek el, álljatok ki és hirdessétek a templomban a népnek az Életnek minden beszédét!" Erre újra a főtanács elé kerültek, és itt Isten hatalmat adott nekik arra, hogy Jézus gyilkosait beszédeikkel olyan mélyen érintsék, hogy azok dühükben megvesszőztették az apostolokat.

Látjuk, hogy Isten az övéit a megaláztatás útján, majd a dicsőség, majd megint a szenvedések útján vezeti.

S hogyan bánik Isten az ellenségeivel"? Többségben sadduceusok voltak ezek, akik azt tartották, nincs feltámadás, nincsenek angyalok, sem lélek (Csel 23,8). Most ezeknek a hitetleneknek át kellett élniük, hogy foglyaikat angyal vezette ki a börtönből, azután ezeknek az embereknek a szájából meg kellett hallaniuk a mindent legyőző bizonyságtételt Jézus feltámadásáról - ami ellen lelkiismeretükben semmit sem tudtak felhozni.

S ezeknek a képzetlen, egyszerű embereknek a szájából olyan Lélek beszélt, aki előtt elhalványul az emberi bölcsesség.

Isten bölcsessége győzedelmeskedik minden emberi bölcsesség felett.

Isten asztaláról-Varga László

"Mint liliom a tövisek közt, olyan kedvesem a lányok közt. Mint az almafa az erdő fái közt, olyan szerelmesem a legények közt." (Énekek éneke 2,2-4)



Legkedvesebb ige az esküvőkön. Előttünk áll a szerelmes pár, várva, hogy Isten áldását kapja meg az egyházon keresztül a teljes testi-lelki egységben letöltendő életre. Talán tényleg olyannak látják egymást, ahogy az ige mondja. Persze a kívülálló számára nem olyan kivételes személy sem a vőlegény, sem a menyasszony, egyszerű fiatalok, mint a többi. De így kell, hogy egymásra nézzenek, és ilyennek lássák egymást. Liliomnak a tövisek közt, gyümölcsfának a vad fák közt. Olyankor, ha mosolyogva is, de mindnyájan arra kérjük Istent, segítse meg őket, hogy nemcsak abban a pillanatban, de halálukig olyannak lássák egymást. Soha ne lássanak meg más virágot, soha ne kívánják meg más fa gyümölcsét. Milyen csodálatos Isten szeretete, hogy erre biztatja gyermekeit, hogy azért ajándékozott meg minket a szerelem ajándékával, hogy boldoggá tudjuk tenni egymást. Mit adhat ennél többet a mai világ bölcsessége, a szerelem szabadsága, a válás előre betervezett lehetősége? Boldogságra mindenki vágyik, azt pedig nem adhatja meg más, mint Isten rendelése, aki a két embert arra teremtette, hogy eggyé váljanak elszakíthatatlanul, és úgy adja nekik minden áldását, hogy amit az egyiknek szán, mindig a másiknak adja.

Jó Istenem, köszönöm, hogy a szerelemnek minden áldását nekünk adtad. Köszönöm házastársamat, akivel Te rendeltél egymásnak. Köszönöm, hogy szabad őt teljes szeretettel szeretnem. Hogy egy lehet a gondolatunk, a célunk, a törekvésünk. Köszönöm gyermekeinket, akikkel megáldottál, s akikben annyi örömöt adtál. Arra kérlek, tartsd meg köztünk ajándékaidat! Add, hogy halálunkig sohase lássunk egymásban mást, mint liliomot és almafát. Add meg ezt a boldogságot gyermekeinknek is, rendeld ki számukra a hozzájuk illő segítőtársat, hogy ők is boldog szerelemben élhessék le életüket! Mindezt tőled kérjük, hallgass meg minket! Ámen.

Mindennap az Ige fényében- A SZABADOK ÉNEKE

A mai napon olvasandó igeszakasz: Jel 15,1-4


1 És láttam egy másik nagy és csodálatos jelet a mennyben: hét angyalt, akiknél az utolsó hét csapás volt, mert ezekkel teljesedett be az Isten haragja. 2 És láttam valami üvegtengerfélét, amely tűzzel volt vegyítve, és láttam azokat, akik legyőzték a fenevadat, annak képmását és nevének számát, amint az üvegtengernél álltak az Isten hárfáival, 3 és énekelték Mózesnek, Isten szolgájának énekét és a Bárány énekét: "Nagyok és csodálatosak a te műveid, mindenható Úr Isten, igazságosak és igazak a te utaid, népek királya: 4 ki ne félne téged, Urunk, és ki ne dicsőítené a te nevedet, hiszen egyedül te vagy szent: mert a népek eljönnek mind, és leborulnak előtted, mert nyilvánvalóvá lettek igazságos ítéleteid".

"És énekelték Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Bárány énekét: Nagyok és csodálatosak a te műveid..."(Jel 15,3)

A fenevad felett győzelmet aratók ott állnak az üveg- és tűztenger mellett és éneklik Mózes és a Bárány énekét.
A Biblia szabadítási témái egyetlen képbe és egyetlen énekbe torkollnak. Az első kivonulás, amelyet Mózes vezetett, és a második, amelyet Krisztus vezetett, most egy dallammá olvadnak össze. Az ó- és újszövetség megváltottai ugyanazokkal a szavakkal dicsőítik Istent: "Nagyok és csodálatosak a te műveid, mindenható Úr Isten, igazságosak és igazak a te útaid, népek királya!"
A mi fülünk talán különbséget tesz Mózes éneke, és a Krisztustól, az Isten Bárányától megváltottak éneke között. Midőn Isten átvitte népét a Vörös-tengeren, és megszabadította őket, népe így énekelt: "Az Úr vitéz harcos, az Úr: ez a neve" (2Móz 15,3Miután Jézus kifizette szabadságunk árát, ezt kezdtük énekelni: "Úgy szerette Isten a világot ... Szeretet: ez a neve."
Mégis, ő ugyanaz az Isten. A szabadítás munkáját végzi, mert szeret, és ítéletet hajt végre, mert igazságos.
És ugyanaz az ellenség is, akit szét kell zúzni: a fáraó haragjában és a fenevad dühöngésében a mi halálos ellenségünknek, a Sátánnak a kegyetlensége lepleződik le. Olyan életekben kell tükröződnie a megváltottak hálájának, amely életek egyre inkább az Úr Jézus Krisztust és az ő népét szolgálják. De ugyanilyen odaadással kell gyűlölni a fenevadat és mindazt, amit az jelent.
Az Isten, aki kidolgozza a szabadítást a történelemben, ugyanaz az Isten. Az ellenség, akit le kell győzni, ugyanaz az ellenség. És az összes megváltott éneke egyetlen kórusba olvad össze, mert mindenkinek vízen kell átmennie, és tűzzel kell megkereszteltetnie. Isten népének a megváltási élményeit a dagály, a Vörös-tenger és a mi saját keresztségünk jelképezi. Ezek mind az ítélet és a megváltás cselekményei.
Ezért hát, amikor az összes csata győzelemmel véget ér, Isten népe örökre dicsőíteni fogja Izráel vitéz harcosát és meg fogja vizsgálni Isten szeretetének mélységét. 
 

Krisztus mindenek felett- ELRENDELT A SZOLGÁLATRA

"És most így szól az Úr, aki engem anyám méhétől szolgájává alkotott..." (Ézs 49,5)
 
 

Miután tudatára ébredünk annak, hogy Isten Krisztus Jézusban kiválasztott minket magának, először leromboljuk előítéleteinket, szűklátókörű véleményünket, a hozzátartozóink és hazánk iránti elfogultságot és azután szolgálni kezdünk Istennek. Csak ezért jött létre az emberi nemzetség, hogy Istent dicsőítse és örökre benne örüljön, de a bűn az emberiséget más vágányra kapcsolta át. Ezzel azonban semmit se változott Isten célja, és amikor újonnan születünk, minket is belevon nagy tervének a megvalósításába: "Isten önmagának teremtett." "Ő alkotott engem." Isten kiválasztásának ez a megvalósulása a legörömteljesebb valóság a földön. Meg kell tanulnunk ráhagyatkozni Isten roppant nagy teremtő céljaira. Az első, amit Isten tesz velünk az, hogy beleplántálja szívünkbe az egész világ iránti érdeklődését. Megkapjuk Isten szeretetét, Isten igazi természetét. A Mindenható Isten természetét János 3,16 fejezi ki: "Úgy szerette Isten a világot..." Tartsuk nyitva lelkünket Isten teremtő céljai előtt, ne keverjük össze saját céljainkkal. Ő úgyis félretolja ezeket, bármennyire fáj is nekünk. A szolgáló testvér azért van teremtve, hogy Istennek olyan szolgája legyen, akiben Ő megdicsőül. Amikor megértettük, hogy Jézus Krisztus váltsága által Isten szolgálatára tökéletesen alkalmassá lettünk, akkor azt is megértjük, miért olyan könyörtelenül következetesek Jézus Krisztus követelései. Szolgáitól feltétlen egyenességet kíván, mert Isten természetét oltotta beléjük. Vigyázz, ne felejtsd el, mi Isten célja veled!

Isten műhelyében-Isten gyermekeinek egysége





   "Nemcsak őérettük könyörgök, hanem azokért is, akik az ő beszédükre hisznek majd énbennem. "
(János 17, 20-21)  


Mennyire szívén viselte a Megváltó halála előtt az övéi egységét! Mennyire megszomorítja Őt a viszály és a vitatkozás! A hívők egységében mutatkozik meg, hogy az Úr Jézus ereje hathatós-e bennük. A lelki élet fokmérője és próbaköve az egyetértés. Ha az egy háztartásban élők tartósan, szívből egyetértenek, ez mutatja, hogy hívő emberek. Amikor a kegyelem teljességében állsz, könnyen túlteszed magad a nehézségeken és akadályokon. Ha szegény vagy a kegyelem dolgában, akkor a kicsiségekbe is belebotlasz, de ha olyan a békességed, mint a folyóvíz, nem könnyű megzavarni azt. Kicsi patakban minden kő akadály, amit beledobnak és felzavarja a vizet, de a nagy folyam zavartalanul, fenségesen hömpölyög tovább, bármilyen nagy követ dobunk is hullámaiba. Aki gazdag Krisztusban, nem háborodik fel, ha hátrány éri valamiben.

A mennyei Király gyermekei a földi javakat "egy marék homoknak" tekintik. Pál kárnak és szemétnek ítélt minden mást ahhoz képest, amit Megváltójában kapott. Az első szeretet idején zavartalan egység uralkodik, de ha lelki életünk elapad, nem látjuk már olyan hatalmasnak a Megváltót. Előtérbe kerülnek a hétköznapi élet apróságai s alkalmat adnak az elégedetlenkedésre és viszálykodásra. Néha a szúnyogból elefántot csinálunk.

Az első gyülekezetben eleinte mindnyájan egy szív, egy lélek voltak. Kicsit később a görögök méltatlankodni kezdtek a héberek ellen, hogy özvegyeiket mellőzik a szolgálatban. Ha érzed, hogy ingerültség és rosszkedv vesz erőt rajtad, fordulj ismét a kegyelemhez. Lásd meg az isteni irgalmat és egyszeriben eltűnik elégedetlenséged. Nem leszel többé békerontó, hanem békességszerző. Isten gyermekeinek az egysége vonz másokat legjobban a Megváltóhoz. Bennük, róluk ismeri meg a világ, amely kételkedve és elutasítóan áll velük szemben, hogy van hatalma ennek a Jézusnak; a lehetetlent is véghezviszi. A tanítványok szeretetközössége vonzza az embereket Jézushoz. Viszálykodásukkal azonban hitelét veszti az Ő ügye és taszítótag hat a távolállókra. Milyen áldás a világnak a hívők szeretetben való egysége és milyen súlyos azoknak a felelőssége, akik békétlenséget és hasadásokat okoznak!

Isten ígéreteinek tárháza- A próbatétel áldása

„...a nyomorúság munkálja ki az állhatatosságot" (Róm 5,3)



Ez is ígéret, ha nem is formájára, de lényegére nézve. Türelemre van szükségünk, és ez az Ige megmutatja, hogyan juthatunk hozzá. Maga a béketűrés tanít meg a türelemre, ahogyan úszás közben tanulunk meg úszni. Szárazföldön nem tanul meg senki úszni, nyomorúság nélkül sem tanul meg senki tűrni. Hát nem érdemes elszenvedni a nyomorúságot, ha ezáltal miénk lehet az a nagy belső békesség, amellyel el tudjuk fogadni Isten akaratát?

Igeversünk azonban valami olyasmit állapít meg, ami nem felel meg az emberi természetnek, hanem természetfeletti. A nyomorúság önmagában csak türelmetlenséget, hitetlenséget és lázadást szül, de a kegyelem titkos kohójában béketűrés lesz belőle. Amikor mi csépeljük a gabonát, a por felkavarodik; ha Isten próbatételével csépel minket, a por szépen leülepszik. Mi, ha felrázunk valakit, nem azért tesszük, hogy annak békessége legyen, az Úr azonban ezért teszi ezt gyermekeivel. Ez valóban nem emberi cselekvésmód, hanem a bölcsesség kútfejét, Istenünk dicsőségét szolgálja.

Uram, kérlek, kegyelmed tegye számomra is áldássá a próbatételt! Nem akarom magam kivonni annak kegyelem teljes áldása alól. Kérlek azért, hogy vedd le rólam a nyomorúságokat, de sokkal inkább arra kérlek, hogy szabadíts meg az állhatatlanságtól. Krisztusom, vésd szívembe keresztedet, a Te béketűrésed képét!
Spurgeon-