2016. október 14., péntek

Napi Gondolatok

,,Mert nem félelemnek lelkét adott nékünk az Isten; hanem erőnek és szeretetnek és józanságnak lelkét.
Ne szégyeneld hát a mi Urunk bizonyságtételét, se engem az ő foglyát; hanem együtt szenvedj az evangyéliomért Istennek hatalma szerint.
A ki megtartott minket és hívott szent hívással, nem a mi cselekedeteink szerint, hanem az ő saját végezése és kegyelme szerint, mely adatott nékünk Krisztus Jézusban örök időknek előtte,
Megjelentetett pedig most a mi Megtartónknak, Jézus Krisztusnak megjelenése által, a ki eltörölte a halált, világosságra hozta pedig az életet és halhatatlanságot az evangyéliom által,, (2 Tim 1;7-10.)

Bátorságra hívott el Isten, bátor bizonyságtételre nem csak a jóban, hanem a szenvedésben is. Megadta, és megadja az erőt a kitartáshoz, s megtart a próbák során, nem a mi erőnk és jóságunk a kitartásunk és hitünk forrása, hanem egyedül az Élő Isten.
Ezért bármi is ér NE a világ csalfa hullámaira nézz, se a saját mélybe húzó félelmeidre - az alkalmatlanság és tehetetlenség érzésére- , bízd magad egészen az Úrra, aki eleve elrendelte hogy elhív és megtart. Ő képes erre!
 


Derek Prince - Otthon az örökkévalóságban

„Minek előtte hegyek születtek vagy életre hívtad a földet és a világot, öröktől fogva mindörökké te vagy Isten. Mert ezer esztendő annyi előtted, mint a tegnapi nap, amely elmúlt, és mint egy őrjárásnyi idő éjjel.” (Zsoltárok 90:2,4)



Van különbség az idő és az örökkévalóság közt – nem pusztán tartalmában, hanem minőségében. A hegyek születtek. A föld és a világ előállt. Mindez múlt időben van. De mikor a zsoltáros Istenhez fordul, ezt mondja: „öröktől fogva mindörökké te vagy Isten.” Nem „Te voltál Isten”, hanem „te vagy Isten”. Istenben minden találkozik, a múlt, jelen, jövő. Ő van, volt és eljövendő. (Jelenések 1:4.)
Isten nem az időben él, Isten az örökkévalóságban létezik. Az örökkévalóság nem pusztán egy nagyon hosszú időszakasz, hanem a létezésnek más formája. Valami egy másik világból, valami magasabb rendű mint az idő. Istenről mindig úgy beszélünk: „Te vagy.” Az Ő valódi neve VAGYOK. (2.Mózes 3:17.)
Az örökkévalóság nyugalmából és magasságaiból szemléli Isten az időt. Ebből a nézőpontból ezer év Istennél olyan, mint az elmúlt nap vagy egy őrjárásnyi idő éjjel. Az éjszakát a bibliai időkben négy, háromórányi őrváltásra osztották. Tehát ezer év olyan Istennel, mintha a mi tapasztalataink szerint három óra telt volna el.
Isten mindannyiunkat hív arra, hogy személyesen megismerjük Őt, hogy ajtót nyisson előttünk az időből az örökkévalóságba. Fizikai létünk még időhatárok által korlátozza, de szellemünk megtalálja igazi lakhelyét az örökkévalóságban.
„Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust.” (János 17:3.)
A hit megvallása:
Uram, adj kérlek otthont szellememnek az örökkévalóságban, hogy kiszabaduljon az idő börtönéből.
Forrás: Derek Prince (Dallamok Dávid hárfáján)


Kenneth Hagin : Ugyanaz a hit!

Mivel pedig a hitnek bennünk is ugyanaz a szelleme van, amint meg van írva: Hittem és azért szóltam; hiszünk mi is, és azért szólunk. — 2KORINTHUS 4,13.



Pál azt írta: „A hitnek bennünk is ugyanaz a szelleme VAN…” Nem azt írta tehát, hogy: „próbálkozunk azzal, hogy megszerezzük”, vagy „ebben reménykedünk”, hanem azt mondta, hogy ez a „miénk”! Mi a miénk? A hitnek ugyanaz a szelleme. És ez milyen fajta hit? Olyan fajta, ami (1) hisz, és (2) azért szól. Ez nem ugyanaz a fajta hit, amelyikről Jézus beszélt a Márk 11,23-ban? Az a fajta, amely (1) hiszi a szívében, (2) kimondja a szájával, és (3) akkor az megtörténik? De igen! Ez a hitnek ugyanaz a szelleme! A 2Korinthus 4,13. pedig azt mondja, hogy ezzel rendelkezünk!

Megvallás: Bennem a hitnek ugyanaz a szelleme van. Én hiszek, és ezért szólok. Rendelkezem egy mértékével annak a fajta hitnek, ami a világot teremtette kezdetben. Rendelkezem a hegyeket elmozdító hitnek egy mértékével


A Bibliában megtalálod a választ!



„Az Úr törvénye tökéletes, felüdíti a lelket.” (Zsoltárok 19:8)

Lehet, hogy világi értelemben sikeres vagy, mégis üresnek érzed magad, van azonban valami, ami biztosan feltölt: „Az Úr törvénye tökéletes, felüdíti a lelket.”Terveid dugába dőltek? Sikerült jól összekuszálni az életedet? Útmutatásra van szükséged?

Olvasd el ezt: „Az Úr intő szava határozott, bölccsé teszi az együgyűt” (Zsoltárok 19:8).

Amiről azt hitted örömet fog okozni, végül bánathoz vezetett?

Olvasd csak: „Az Úr rendelkezései helyesek, megörvendeztetik a szívet” (Zsoltárok 19:9).

Nem találod az utat, azon töprengsz, merre menj tovább, mihez kezdj az életeddel?

Olvasd: „az Úrnak parancsolata világos, megvilágosítja a szemeket” (Zsoltárok 19:9 Károli).

A Bibliában megtalálod a választ minden kérdésedre. Dávid nagyszerű harcos volt, népszerű király, és olyan ember, aki hozzájuthatott minden gazdagsághoz, amit ember csak kívánhatott.

Mégis arra jött rá, hogy ezek a dolgok nem hoznak tartós örömet. Ehelyett felfedezte, hogy: „Az Úr félelme tiszta, megmarad örökké. Az Úr döntései igazak, mindenben igazságosak, kívánatosabbak az aranynál, sok színaranynál is, édesebbek a méznél, a csurgatott méznél is.

Szolgádat is figyelmeztetik: ha megtartja azokat, jutalma bőséges.” (Zsoltárok 19:10–12).

Mi volt Dávid gondja? „A tévedéseket ki veheti észre? Titkos bűnök miatt ne büntess meg!

A kevélységtől is tartsd távol szolgádat, ne uralkodjék rajtam. Akkor feddhetetlen maradok, sok bűntől mentesen.” (Zsoltárok 19:13–14).

Milyen megoldást talált Dávid?

Naponta olvasta Isten Igéjét, azzal táplálta lelkét, és annak tanítása szerint élt.

Bizonyságaid örökkévaló öröksége

Amikor Heródes elő akarta Pétert vezettetni azon az éjszakán... Az Úr angyala odalépett hozzá.

(Csel 12,6-7)



Sok mindent megfigyelhetünk Isten beavatkozásánál Péter szabadulása alkalmával.
Az angyal nem jelenik meg hamarabb, csak akkor, amikor arra már feltétlen szükség van. A legutolsó éjszakán, közvetlenül a tervezett kivégzés előtt jött az isteni segítség.
Nem tudjuk pontosan, mennyi időt töltött Péter a börtönben, azt azonban pontosan tudjuk, hogy a megszabadító segítség csak az utolsó pillanatban érkezett.
Addig hagyta Isten a hívők gyülekezetét várakozni. Addig az volt a látszat, mintha Isten nem figyelne népének közös könyörgésére, mintha minden könyörgés és várakozás hiábavaló lett volna.
Miképpen Jézus a viharban levő tanítványainak az éjszaka utolsó szakaszában jelent meg (Mt. 14,24), így itt is az utolsó órában érkezett. Az emberi szemnek és gondolkozásnak Isten ilyen késlekedése szinte kegyetlenségnek tűnt.
Értelmünk hajlamos arra, hogy azt kérdezze: Az az Isten, Akinek minden rendelkezésére áll, miért nem küldte angyalát hamarább?
Miért hagyta az egész gyülekezetet a végsőkig gondban és aggodalomban Péter sorsa felől?
De ha a mi türelmetlenségünknek késeinek tűnik is ez a segítség, valójában pontos időben érkezett. Micsoda áldást rejtegetett magában ez a kitartó imádság a gyülekezetnek!
- Az örökkévalóságban lesz egyszer nyilvánvalóvá, hogy mennyi szent nyereség, a hitnek mennyi erősödése és érése történt éppen az Isten segítségére való várakozás nehéz időiben!
Gondoljunk csak Ábrahámra, milyen napokat élt át, amikor fiát, Izsákot vitte áldozatul!




Isten asztaláról-Varga László

"Uraim, mit kell cselekednem, hogy üdvözüljek? Ők pedig így válaszoltak: Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe!"
(Apostolok cselekedetei 16,30-31.)

Egy kétségbeesett, az öngyilkosságtól éppen megmenekült börtönőr kiált így fel. Átérezte a halál rettegését, és most érti meg az üdvösség értékét és fontosságát. Úgy járt, mint sok mai ember: fizetni szeretett volna a megkívánt üdvösségért, nehezen érti meg, hogy csak ennyit kívánnak tőle. Még nem tudja, hogy az sokkal több, mint amit ő tudott volna adni: egész megmentett, megváltott életét magának kívánja Isten. Ezt jelenti Krisztusban hinni, aki Úr, és úrrá akar lenni élete felett. Tőled is ennyit kíván Istened. Nem éri meg, hogy nemcsak magad, de szeretteid, utódaid, akiket a te megmutatott hited tehet Krisztus tanítványaivá, elnyerik az örök életet? Mit tudnál te adni ezért? Mit tudnál tenni, hogy megváltsd magad az örök haláltól, ami úgy megrémítette szegény börtönőrt? Hihetetlen, de csak ennyit: fogadd el Krisztust Uradnak, és kövesd Őt. Nemcsak magadnak kapod meg vele az üdvösséget, de veled együtt Isten gyermekévé fogadja házad népét. Figyeld meg, milyen nyomorúság önző, alkoholista, képmutató ember gyermekének lenni, és mennyi vidámságot, segítséget, örömöt árasztanak maguk körül őszintén hívő családok utódai.

Uram, köszönöm életet kínáló üzenetedet. Még nem ismertem meg a halál közvetlen félelmét, de átéltem életem értelmetlenségének, hiábavalóságának nyomorúságát. Látom, valódi életet csak nálad találok. Vágyom az örök életre is, nem szeretnék mindenestől elpusztulni. Érzem, az én kérésem is ott cseng e börtönőr kétségbeesett kérdésében, tudom, az apostol válasza nekem is szól. Hiszek, Uram, a mi családunknak is add meg az üdvösséget! "Amint vagyok, sok bűn alatt, de hallom hívó szavad, ha értem áldoztad magad, Uram Jézus, jövök." Fogadj be kegyelmedbe! Éreztesd meg velem, velünk, kegyelmed bizonyosságát! Ámen.

Mindennap az Ige fényében- FELISMERNI ISTEN AKARATÁT


A mai napon olvasandó igeszakasz: Róm 12,1-12 


1 Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; 2 és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. 3 A nekem adatott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. 4 Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, 5 úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. 6 Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: ha prófétálás adatott, akkor a hit szabálya szerint prófétáljunk, 7 ha valamilyen más szolgálat adatott, akkor abban a szolgálatban munkálkodjunk: a tanító a tanításban, 8 a buzdító a buzdításban, az adakozó szerénységben, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel. 9 A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, 10 a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, 11 a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. 12 A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.

"Hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes."
(Róm 12,2)

Amikor azért imádkozunk, hogy "Legyen meg a te akaratod", akkor olyan engedelmességet kérünk a földre vonatkozóan, amely megfelel a mennyben gyakorolt engedelmességnek. "Legyen meg a te akaratod." Ennek hallatán nem szabad a mindenható Istennek valamiféle titkos döntésére gondolnunk. Itt az Atyának az akaratáról van szó, amelyet nekünk, az ő gyermekeinek kötelességünk cselekedni.
És hogyan tudod meg, hogy mit kell cselekedned? Hogy tudjuk meg, hogy mi Isten akarata életünkre vonatkozóan?
Ez a kérdés, mely elől senki emberfia nem térhet ki, elképesztően nehézzé válhat egy komoly gondolkodású keresztyén embernek. Természetesen mindnyájan egyetértünk abban, hogy nagy általánosságban ismerjük Isten akaratát. De hogyan lehetünk bizonyosak az ő akarata felől a mi istentiszteletünket és munkánkat, a mindennapi élet részletkérdéseit illetően, a lehetőségek közötti választásokat és döntéseket illetően, amelyekkel szembe kell néznünk?
E kérdésre válaszolandó, a keresztyének mindig hajlamosak voltak arra, hogy az alábbi kettő közül az egyik irányba menjenek. Az egyik végletben azok vannak, akik a szakértőkre hagyják ("az egyházra", a "papságra"), hogy azok pontosan meghatározzák nekik Isten akaratát. A másik véglet azoké a spiritualistáké (felsőbbrendű szellemi emberek, a ford. megj.), akik bitorolják Isten magánkijelentéseit, és úgy ismerik, mi a Lélek gondolata, hogy azt senkinek sem szabad megkérdőjelezni.
Az új szövetségben, - és ebben élünk most mi - Isten úgy bánik velünk, mint érett gyermekekkel. Ennél fogva egy bizonyos öntevékenység szükségeltetik. Ellenkező esetben nem lennénk érettek. Az adott helyzetben kell "megítélnünk", vagy "kikutatnunk", vagy "ellenőrzéssel megállapítanunk", hogy mi a jó, a tetsző és a tökéletes Isten szemében.
Amikor Isten azt mondja nekünk, hogy ismerjük fel az ő akaratát életünk mindennapi dolgaiban, akkor elvárható, hogy ennél többet mondjunk: ez nem könnyű. Sok ember szólt már így, és aztán annyiban hagyta a dolgot.
Természetesen nem könnyű. De nem is lehetetlen. Végtére is értelmünk megújult, és ennek a változásnak meg kell mutatkoznia az engedelmesség cselekedeteiben. Mi többé már nem úgy élünk, ahogy mindenki más él. Mi Isten akaratát kutatjuk. És Isten nem idegen számunkra. Ő a mi Atyánk.

Andrew Wommack: Terjeszd ki a látásod a csodákra

"Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra. …mindazáltal a te parancsolatodra levetem a hálót." 
(Lukács 5:4,5)



Jézus Péter csónakját arra használta, hogy prédikáljon az embereknek, és meg akarta áldani ezért. Azt is meg akarta mutatni Péternek, hogy Ő betöltheti valamennyi szükségét.

Jézus azt mondta Péternek, hogy engedje le a hálóit egy halfogásra. Abban a pillanatban a tó összes hala Péter csónakja felé kezdett el úszni.

Sajnos Péter nem tudott Jézus ígéretében hinni, arra a tényre alapozva, hogy egész éjjel halászott és semmit sem fogott. Bizonyára most sem lesz nagyobb szerencséje. Jézus csodálatos prédikátor volt, de mit tudott a halászatról? Péter volt a szakértő ebben a témában. Dicséretére váljon, hogy engedelmeskedett, de nem pontosan azt tette, amit Jézus kért tőle. Jézus azt mondta neki, hogy vesse ki a hálóit, de Péter csak egy hálót vetett ki. Engedelmeskedett, de nem várt túl sokat.

Ennek eredményeképpen az összes hal, melyeket Jézus küldött, hogy sok hálót betöltsenek, Péter egyetlen hálójába ugrált bele. A háló nem volt képes befogadni a rengeteg halat, és kezdett szakadozni. Ez volt Péter életének legnagyobb fogása, de még nagyobb lehetett volna! A halak gyakorlatilag egymással harcoltak, hogy a hálójába jussanak, de az ő látása túlságosan kicsi volt.

Gyakran elmulasztjuk Isten ellátásának egy részét, mivel nem ragadjuk meg Isten látását az életünkre nézve. 

A 2 Királyok 4:6 özvegyasszonya még több olajra tehetett volna szert, ha nem fogyott volna ki az edényekből. 
Joás, Izrael királya teljesen elpusztíthatta volna az ellenségeit, de nem volt kellően agresszív. 
(2 Királyok 13:18,19). 
Hasonlóképpen mi is gyakran korlátozzuk Istent abban, amit értünk akar tenni, mert nem ragadjuk meg teljes mértékben ígéreteit, melyeket nekünk adott az Ő Igéjében. (Zsoltárok 78:41.)

Mit kért tőled Isten, hogy tegyél meg? Tedd meg teljes szívedből, és készíts terveket, nagy eredményeket várva. A hited határozza meg Isten ellátásának megnyilvánulását.

Forrás: www.awme.hu

Joel Osteen-Megbocsájtás

"Lehet, hogy úgy érezzük, hogy nem érdemelnek megbocsátást, akik megbántottak bennünket. Nos, talán ők nem, de mi igen. Ha nem bocsátunk meg ezeknek az embereknek, a mennyei Atya sem tud megbocsátani nekünk. Mi értelme van hát tovább cipelni ezt a csomagot? Miért ne pecsételhetnék rá némelyik számlára a „teljesen kifizetve” feliratot?
Ahhoz, hogy szabadon és boldogan élhessünk, meg kell bocsátanunk. Ha elengedjük a fájdalmakat és sértéseket, és beállunk Istennél a sorba fizetségért, akkor Ő ki fogja egyenlíteni a számlánkat. Jóra fordítja a rossz dolgokat, és igazságot hoz az életünkbe. 
Megkapjuk, amit valóban megérdemlünk, ráadásul Isten dupla örömmel, dupla békességgel, dupla kegyelemmel és dupla győzelemmel fizet majd."

Forrás: Joel Osteen: ÖRÜLJ MINDEN NAPNAK!

Krisztus mindenek felett- A KÜLDETÉS NYITJA

"Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el azért, tegyetek tanítványokká minden népet..."

(Mt 28,18-19)



A missziói parancs alapja Jézus Krisztus tekintélye, nem pedig a pogányok (népek) rászorultsága. Hajlamosak vagyunk arra, hogy Urunkat úgy tekintsük, mint aki segítség az Istenért végzett vállalkozásainkban. Urunk teljhatalmú Úr a tanítványai felett. Ő nem mondja azt, hogy a pogányok elvesznek, ha mi nem megyünk közéjük. Egyszerűen ezt mondja: "Menjetek el és tanítsatok minden népet", menjetek, az én korlátlan hatalmam kijelentése alapján, tanítsatok és hirdessétek az Igét a velem való élő megtapasztalás alapján. "A tizenegy tanítvány pedig elment... a hegyre, ahova Jézus rendelte őket" (16). Ha meg akarom ismerni Krisztus egyetemes és korlátlan hatalmát, ismernem kell Őt magát és tudnom kell, hogyan lehetek vele egyedül; rá kell szánnom az időt, hogy imádhassam azt, akinek a nevét viselem. "Jöjjetek énhozzám!" (Mt 11,28). Ez az a hely, ahol találkozunk az Úr Jézussal. Fáradt vagy és meg vagy terhelve? Istennek milyen sok szolgája van így! A világ egyetemes, fenséges Urának ezeket a csodálatos szavait száműzzük az utó-összejövetelek kereteibe. Ezeket Jézus a tanítványainak mondta. "Menjetek el ezért..." A "menj" egyszerűen azt jelenti: "élj". A Cselekedetek 1,8-ban írja le, hogyan menjünk. Nem azt mondta: "Menjetek Jeruzsálembe és Júdeába és Samáriába", hanem "lesztek nekem tanúim" mindezeken a helyeken. Elvállalja, hogy Ő építi ki útjainkat. "Ha énbennem maradtok és az én beszédeim bennetek maradnak..." (Jn 15,7) - így kell "mennünk" személyes életünkben. Mindegy, hogy hova helyez. Isten tervezi el az utakat. 
"De semmivel sem gondolok..." (Csel 20,24). Így járjuk az utat mindaddig, míg hazaérünk.

Prófétai Áhítatok


APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:
Bátorodjatok, szeretteim! Csendesítsétek le az elméteket és az érzelmeiteket, hogy szellemileg éberek tudjatok lenni, és meg fogjátok találni a reménység magvát. Helyezkedjetek el a reménységben, mert az előttetek álló út olyan lesz, ami sok lehetőséget tartogat arra, hogy optimisták legyetek. Még amikor viharokat és sötétséget szenvedtek el, akkor is lesznek inspiráló időszakok. Tegyetek meg minden erőfeszítést annak érdekében, hogy közel maradjatok Hozzám, mondja az Úr.

2 Korinthus 4:17-18 Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:
Van egy egyre szélesedő a szakadék az igazak és az igazságtalanok között, ami már meg is változtatta az emberek közötti kapcsolatok dinamikáját. Ez a zavaró szétkapcsolódás az új időszakba is át fog nyúlni, mivel lesznek olyan emberek, akikkel korábban kapcsolatban álltál, de most úgy fog tűnni, mintha elhalványulnának, míg mások el is mennek. Néhány ezek közül a szétválasztódások közül nehézségekkel fog járni, és még keserűséget is okozhat. Fel kell emelkedned és az Én Szellemem isteni sodrásában kell járnod. Máskülönben azon fogsz igyekezni, hogy a változások által létrehozott ürességet az Én akaratomtól eltérő módon töltsd be, mondja az Úr.

Galata 5:16 Mondom pedig, Szellem szerint járjatok, és a testnek kívánságát véghez ne vigyétek.



Isten műhelyében- Jézus arcképe (I.)

"A szeretet hosszútűrő, jóságos; a szeretet nem irigykedik, nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. " 

(1 Kor 13, 4) 


Amikor az apostol a legszebb témáról, a szeretetről lángoló, lendületes szavakkal ír, tulajdonképpen Jézus képét állítja a szemünk elé. hozzá kell hasonlóvá lennünk. De egyelőre fájón érezzük a nagy és mély különbséget.
A szeretet türelmes; nem fárad bele oly gyorsan a másik elhordozásába, még ha ismételten elő is törnek annak régi hibái. Nem veti el a másikat, még ha az lassan halad is előre és el-elmaradozik. Mint ahogyan Isten hosszú tűrése a mi menedékünk, úgy sok lelket helyreigazíthatunk, ha lankadatlan türelemmel fáradozunk értük és nem ejtjük el őket. De milyen rövid lélegzetű a mi szeretetünk! A hosszú tűrés sokszor gyengeségnek látszik, pedig az a legnagyobb erő. "Jobb a hosszú tűrő az erősnél, aki várost vesz be." 
A szeretet jóságos. Ez szavakban éppen úgy megmutatkozik, mint cselekedetben. Üdítő napfényként hat, éltető harmat a léleknek. Ellentéte a sötét, kedvetlen, kemény természet, amely mindig pusztít ,mint a lisztharmat és a fagyos dér. Egy jóságos szó, egy barátságos kézfogás, egy szívélyes tekintet csodát tehet.
A szeretet nem irigykedik, nem verseng. A szentségtelen, önző szeretet féltékeny, ki akarja sajátítani a másikat, pedig a féltékeny ember csak gyötri magát és másokat is. Szeretetet akar, mégis mindent megtesz, hogy a szeretetet megnehezítse és elhidegítse. Az igazi szeretet soha nem károsít meg senkit, nem zárja le szűkkeblűen a saját körét, hanem örül mindenkinek, aki hozzá jön. A szeretet nem kérkedik, vagy eredeti értelmét nézve: nem hiú, nem fontoskodó és dicsekvő. Nem állít félre másokat, nem nevet a kárukon. Az igazi szeretet nem irányítja magára a figyelmet, nem törekszik tekintélyre. Arra sem törekszik, hogy szerepet játsszon, hangoskodva elöl járjon és másokon túltegyen.
Nem fuvalkodik fel. A hiúság mellett, mely tetszeni vágyik, ott van a gőg, amely önmagát isteníti és másokat lenéz, hidegségével taszít. A szeretet sem nem hiú, sem nem gőgös. Csupán szolgálni akar és nem tartja magát sokra. Csak az alázatosság talaján tud gyökeret ereszteni és teremni. Nem sérteget, hanem inkább gyógyítja a sebeket, amiket a szeretetlenség ütött. Szívesen előre enged másokat, sőt hagyja, hogy túlszárnyalják és keserűség nélkül félreáll.



Isten ígéreteinek tárháza-Nyitott ajtó elõtt állunk

„Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be ..." (Jel 3,8)



Az Isten igazságához hűséges szentek előtt nyitva van az ajtó. Én lelkem, mivel te már eldöntötted, hogy az Úr kijelentett Igéjét követed életedben és halálodban, nyitott ajtó előtt állsz.
Be akarok lépni ezen a nyitott ajtón az Istennel való közösségbe. Ki tilthatná meg ezt? Krisztus Jézus eltörölte bűneimet, megajándékozott igazságával, ezért bátran beléphetek. Meg is teszem, Uram, a Te kegyelmed által.
Ezen a nyitott ajtón át beléphetek az Ige titkaiba, Isten mélységes titkaiba: a kegyelemből való kiválasztás, a Krisztussal való közösség, az Õ második eljövetelének megértésébe. Mindez előttem van, és örvendezhetek benne. Minden ígéret, minden tanítás feltárulhat előttem, egy se marad többé rejtve a számomra.
Belső szobámban is nyitott az ajtó: szabadon Isten elé járulhatok. Az emberek között a szolgálat nyitott ajtaja áll előttem. Isten meg akar hallgatni és fel kíván használni. Nyitott ajtón át haladhatok előre a szentek mennyei gyülekezete felé, és nyitott ajtó vár a földi gyülekezet közösségében élő szentekre. Lehet, hogy egyesek megpróbálják bezárni ezt az ajtót előttem, vagy kizárni engem mindebből, de ez sohasem fog sikerülni nekik.
Nemsokára megnyílik előttem a menny kapuja. Átmegyek majd gyöngykapuján az én Uram, az Úr elé, és mindörökké Istennél lehetek.

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja- Ha ismernéd...

"Jézus így válaszolt: „Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom!, te kértél volna tőle..." (Jn 4,10)



A samáriai asszony nagyon magabiztosan kezd tárgyalni Jézussal. Hozzáértően beszél a vízmerítés technikájáról, különböző vallási kérdesekről, úgy tűnik, tájékozott, mint aki kapott vallásos nevelést. Jézus nem bántja meg őt, de szelíd határozottsággal mégis érezteti vele: nem erről van szó. Ő pontosan tudja, hogy e mögött az álarc mögött egy boldogtalan ember áll.

Ezért mondja neki: ha ismernéd Isten ajándékát... Akkor nem ment volna tönkre minden házasságod, nem lennél emberkerülő, aki a déli hőségben jön vízért, nem bújnál vallásos elméleti kérdések mögé a megoldatlanságaiddal.

Nem kísért-e minket is: magabiztos okoskodás mögé bújni életünk gubancaival? Ha ismernéd Isten ajándékát, Jézust, és azt a gazdagságot, amit ő a benne hívőknek ad, akkor nem ilyen légkör lenne otthon, nem lenne annyi rendezetlen kapcsolatod, nem lenne ennyi feszültség benned, ilyen félelem és büszkeség a szívedben. Ha ismernéd Isten ajándékát, és hogy ki Jézus, akkor ő lenne a legfontosabb számodra, öröm lenne a vele töltött idő, és nem halogatott kötelesség, akkor keresnéd a csendet, jobban ismernéd magadat, s régen átadtad volna már életed trónját neki.

És akkor te kérnéd őt, hogy adja neked azt az életet, amelyet csak tőle lehet kapni, amely egyedül érdemli meg az élet elnevezést, aki tulajdonképpen ő maga.
A beszélgetésük végére megtudta ez az asszony, hogy ki Jézus, hogy mi az Isten ajándéka, és mindenről megfeledkezve boldog örömmel futott be a faluba, és hirdette az embereknek, kivel találkozott. Egy magányos, boldogtalan, kudarcos ember élete meggyógyult, és az evangélium boldog hírvivője lett. Olyan ajándékot kapott, amelyet azonnal megosztott másokkal is.

Én vajon ismerem az Isten ajándékát, és hogy ki valóban Jézus?

Napi Ige-Napi gondolat

Hiszem, hogy meglátom az Örökkévaló jóságát, még életemben! Várj az Örökkévalóra, légy erős és bátor! Benne bízz és Benne reménykedj!
(Zsoltárok 27:13-14)



Morzsák....
A világ azt mondja menthetetlen, Isten azt mondja Megmentett!
A világ azt mondja elveszett, Isten azt mondja Megtalált!
A világ azt mondja örök vesztes,Isten azt mondja örök Győztes, Jézus Golgotai keresztje által! Lásd magad olyannak amilyennek Isten lát!

Napi Gondolatok:

Földi pályafutásunk során, gyakran szembesülünk BEZÁRT ajtókkal. Ilyenkor elkeseredünk, elcsüggedünk, kitartóan kopogunk, majd dörömbölünk és ha NEM nyílik meg elhatározzuk hogy még többet imádkozunk azért hogy Isten nyissa ki a bezárt ajtót, pedig meglehet hogy pont Ő maga zárta be, azért hogy megóvjon, megvédelmezzen.


Soha ne feledd azt amit Isten megígért:
Előtted megyek,síksággá teszem a hegyeket,a tekervényes utakat kiegyenesítem,összetöröm a súlyos bronzkapukat,vas-záraikat letöröm. (Ésaiás 45:2)

AMIT ISTEN KINYIT, AZ ÖRÖKRE NYITVA MARAD!
AMIT ISTEN BEZÁR, AZ ÖRÖKRE ZÁRVA MARAD!

Ha életed útjában áll egy bezárt ajtó, megtörténhet hogy ez NEM a te ajtód. Lépj tovább és próbálkozz egy másikkal!

Kérd Isten vezetését hogy megtaláld a számodra kijelölt ajtókat.
a Jézus nevében!
Ámen!


REINHARD BONNKE


A Biblia felemel minket Istenhez, aki adta azt. „Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága.” (Zsoltárok 119,105). Háromezer éve tartja a vezető helyét, mint a világ legolvasottabb könyve. Titka, hogy nem csak tudást közöl vagy irodalmi élményt nyújt, hanem átformálja az olvasóit. „Ha valakinek a gyakori olvasástól szétesik a Bibliája, annak az élete egész biztosan nem esik szét.” A nyitott Biblia ajtót nyit a mennyre. REINHARD BONNKE




Köszöntünk Szent Szellem!-KÖSZÖNTÜNK, ARATÁS!

"Mert aki vet az ő testének, a testből arat veszedelmet; aki pedig vet a léleknek, a lélekből arat örök életet." 

(Galata 6:8)

Egyesek elvetik a vadzabot, aztán imádkoznak, hogy a termés ne érjen be. Évekkel ezelőtt olvastam egyfajta "varázsrizsről", amit Japánban árultak. Úgy hirdették a kereskedők, hogy ha az emberek imával vetik el, akkor a kívánt termést hozza majd: búzát, árpát, görögdinnyét, bármit. A bibliai alapelv azonban minden korban igaz marad: "amit vet az ember, azt fogja aratni is" (Galata 6:7. új protestáns fordítás).

Szerencsére Jézus lehetővé tett egy kivételt e szabály alól. A Megváltó nem vetett mást, csak jóságot, cserébe pedig learatta a poklot itt a földön. Azért tette ezt, hogy akik megérdemelnék a pokol learatását, az örök élet aratásában lehessen részük. Sajnos minden ember "gonosz magvakat" vetett, és még a keresztények is azon veszik észre magukat, hogy elvetett magvaik nem teremnek sokat a Lélek gyümölcséből.

"Otthon gyakran elvesztem a türelmemet" - vallotta be egy lelkész. Habár meg kellett tapasztalnia, hogy összetört kapcsolatokat aratott a családjában, mégis képes volt kérni Isten megbocsátását, és győztes úton indulhatott el a Szentlélek által. Egyetemi tanárként gyakran nyílt lehetőségem beszélgetni olyan teológiai hallgatókkal, akik megtérésük előtt keményen drogoztak. Bár tudatában voltak annak, hogy életmódjuk maradandó hatást gyakorol mentális és érzelmi egészségükre, azonban ennek ellenkezőjét is elmondhatjuk. A feltámadás napjáig együtt kell élniük rossz magvetésük következményeivel. Lelki értelemben azonban Jézus megtörte életükben a vetés-aratás törvényét, és már örömmel szolgálják Istent a Szentlélek ereje által.

Ma az alkalmi vételre vadászó vásárlók korát éljük. Az emberek vetni akarnak de aratni már nem; illetve aratni akarnak ott is, ahol nem vetettek. Műveltségre vágyunk tanulás nélkül, pénzre munka nélkül, fizikai jólétre testmozgás nélkül, lelki egészségre ima és Biblia-tanulmányozás nélkül. Ám - ahogy Pál mondja - ha a Lélek igaz dolgait vetjük, akkor a lelki áldások bőséges aratásában részesülünk.

Imádság a mai napra:

"Segíts, Uram, hogy jóságot és szeretetet vessek, tudván, hogy ez az öröm aratását hozza sokak életében."
Garrie F. Williams írása alapján-

Isten csodálatos kegyelme- SZÍVÜNK MEGŐRZÉSE

''Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet'' 
(Példabeszédek 4:23).

A szívünk állapota felett való szorgalmas őrködés elengedhetetlen feltétele a kegyelemben való egészséges növekedéshez. A szív a maga természetes, bűnös állapotában szentségtelen gondolatok és bűnös indulatok lakhelye. Amikor Krisztusnak adjuk a szívünket, a Szentléleknek meg kell tisztítani azt minden szennytől. Ez a munka azonban nem végezhető el az egyén hozzájárulása nélkül. Miután a keresztény lelke megtisztul, kötelessége azt megóvni a beszennyeződéstől. Sokan mintha azt gondolnák, hogy Krisztus vallása nem szólít fel a mindennapi bűntettek és a lelkünket rabságban tartó szokások elhagyására. Ugyan lemondanak némely helytelennek ítélt dologról, de elmulasztják Krisztust képviselni mindennapi életükben. Nem árasztanak krisztusi lelkületet az otthonukban. Nem válogatják meg a szavaikat gondos elővigyázattal. Gyakran szólnak ingerülten és türelmetlenül. Szavaik az emberi szív leggonoszabb indulatait árasztják. Az ilyeneknek Krisztus jelenlétére van szükségük a szívükben. Csakis az Ő ereje által őrködhetnek szavaik és tetteik felett...

Sokan mintha csak sajnálnák az elmélyedéssel, Szentírás-tanulmányozással és imával töltött perceket. Mintha ez az idő elvesztegetett idő lenne. Bárcsak mindnyájan olyan fényben látnátok ezeket a dolgokat, ahogyan Isten szeretné. Akkor a mennyek országát tartanátok a legfontosabbnak. Ha a Mennyben tartjátok a szíveteket, az életerőt lehel minden tevékenységetekbe, és élettel tölti meg kötelességetek teljesítését... Amint a testmozgás növeli az étvágyat és az erőt, egészséges életerőt kölcsönözve a testnek, úgy a lelki téren végzett munka is gyarapodást eredményez a kegyelemben és a lelki életben... Szálljon fel Istenhez ez az imánk: ''Tiszta szívet teremts bennem!'' (Zsolt 51:10) A tiszta lélekben Krisztus lakozik, és a szív teljességéből indul ki minden élet. Akaratunkat át kell adnunk Krisztusnak. Ahelyett, hogy önzőn, bezárva szívünket, továbbmennénk, arra van szükség, hogy kitárjuk a szívünket Isten Lelkének édes és áldásos befolyása előtt. A gyakorlati vallás jó illatot áraszt mindenfelé.
Ellen White írása alapján-


Reggeli dicséret- Gyógyíts meg!


„Gyógyíts meg Uram, akkor meggyógyulok! Szabadíts meg, akkor megszabadulok! Mert Téged dicsőítelek!” (Jeremiás 17:14.)
                                                                                             

Gyógyíts meg!

Én Istenem, gyógyíts meg engemet!
Nézd: elszárad a fám, A testem-lelkem fája…
De épek még a gyökerek talán.
A tompa, tunya tespedés alatt,
Gyökereimben érzem magamat,
És ott zsong millió melódiám.


Én Istenem, gyógyíts meg engemet!
Hiszen – nem is éltem igazában.
Csak úgy éltem, mint lepke a bábban,
Csak úgy éltem, mint árnyék a fényben:
Rólam gondolt roppant gondolatod
Torz árnyékaképpen


Egy kóbor szellő néha-néha
Valami balzsamillatot hozott.
Akkor megéreztem: ez az élet,
S megéreztem a Te közelléted.
S maradtam mégis torz és átkozott.


Én Istenem, gyógyíts meg engemet.
Én szeretni és adni akarok:
Egy harmatcseppért is – tengereket.
S most tengereket látok felém jönni,
És nem maradt egy könnyem – megköszönni.
Reményik Sándor

KEGYELEMBŐL

,,Mert egyedül Isten kegyelme tette lehetővé, hogy a hitetek által üdvösségre jussatok. Ez nem a ti érdemetek, hanem Isten ajándéka! Nem a jó cselekedetek eredménye, hogy senki ne dicsekedhessen.,, (Efézus 2/8,9.)


,, De mit mond? Közel hozzád a beszéd, a szádban és a szívedben van: azaz a hit beszéde, a melyet mi hirdetünk.
Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.
Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre. ,,

Károli: (Római levél 10/8-10)
,,Hanem mit mond az Írás? Egészen közel van hozzád Isten üzenete. Ott van az a szádban és a szívedben. Ez pedig a hit üzenete, amelyet mi hirdetünk

Ha tehát megvallod, hogy Jézus az Úr, mert a szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz.

Mert belül, a szívünkben jön létre az a hitbeli meggyőződés, amely Isten számára elfogadhatóvá tesz bennünket, és ha a szánkkal megvalljuk, amit hiszünk, akkor üdvözülünk. ,,

(Római levél 10/8-10)

Legyen szép napod :)
Van remény-

2016. október 13., csütörtök

Áldott, szeretetteljes estét kívánok!


,,A szeretetben nincsen félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben. (1Ján. 4,18),,

,,Mi szeressük őt; mert ő előbb szeretett minket!,,(1Ján. 4,19)

Kívánom, hogy a szívedet Isten végtelen szeretet járja át és ez a szeretet űzzön ki belőled minden szorongást, félelmet, keserűséget, bánatot, gyászt, betegséget, mindenféle negatív gondolatot belőled és minden hiányt az életedből!


Legyen a gondolataid mindig az Igén, hisz az tiszta szeretet! Ez legyen neked a vetőmagod, hogy holnapra-holnaputánra új élet tudjon kicsírázni belőle! Türelemmel várd meg míg az elültetett magod kicsírázik! Van olyan ami egy hét-egy hónap alatt megérkezik hozzád,van viszont amit 21 év után kaptam meg.(Jákob is pl.)
Ne irigykedjünk más sikerén. Világi ember és milyen jó dolga van....nem is értem..hogy van ez!?

,,A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. (1Korinthus 13,4)

Engedd, hogy átjárjon az Úr szeretete! Engedd el az életedből el azt aminek mennie kell, hadd jöjjön helyette új és szebb! Nem baj, ha fáj! Fáj, persze, mert veled volt....értékes volt...tanított...de már egy magasabb szintre akar emelni az Úr.

Bocsáss meg mindenkinek, hogy ne legyen tartozásod senki felé sem! Azt áld a legjobban aki a legjobban bántott téged! Akkor biztos lehetsz benne, hogy a szívedben nem lesz harag, bánat!

Tudtad, hogy ítéletkor amikor az Úr a szívedet vizsgálja ez lesz az első amit megnéz? Sőt be se engedd magához, ha haragot talál! A Mennyek Országába haraggal?? SZENTEK közé??

Szeressük egymást! Szeresd ellenségedet!
"Nektek azonban, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket..,,Lk 6,27-36.

,,Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert aki nem szereti a maga atyjafiát, akit lát, hogyan szeretheti az Istent, akit nem lát? Az a parancsolatunk is van Őtőle, hogy aki szereti az Istent, szeresse a maga atyjafiát is.,,
(1Ján. 4,20-21)
,,Abból ismerjük meg, hogy szeretjük az Isten gyermekeit, hogyha az Istent szeretjük, és az ő parancsolatait megtartjuk.,, (1Ján. 5,2)

Ne szóval szeressünk, se nyelvvel, hanem cselekedettel és valósággal. (1 János 3,18)

Törvény-vagy kegyelem? Ó szövetség-Új szövetség?

Nézzük csak:

“Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem”. (Mt 5:17)

„Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék" (Ef 2:8–9)

"Szentek legyetek, mert én szent vagyok." ...3.Móz.19,2-ben és 1.Pét.1,15-16-ban
,,Mert az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az ő parancsolatait; az ő parancsolatai pedig nem nehezek.,, (1Ján. 5,3)
,,Mert mindaz, ami az Istentől született, legyőzi a világot; és az a győzedelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk.,,(1Ján. 5,4)

Halleluja! Legyőzte a világot! MÚLT időben!!

,,Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.,,(János 13:3)

ÁLDOTT VAGY!! -ELVÉGEZTETETT!
Nem leszel, nem kell kérni, imádkozni már érte, CSAK MEGVALLANI!!

Hisz ha te az Úré vagy, Isten gyermeke vagy, megtartod az ő parancsolatait, a keskeny úton jársz ÁLDOTT VAGY! Mert áldást parancsol melléd az Úr!

,,Ha pedig szorgalmatosan hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, és megtartod és teljesíted minden ő parancsolatát, a melyeket én parancsolok ma néked: akkor e földnek minden népénél feljebbvalóvá tesz téged az Úr, a te Istened;
És reád szállanak mind ez áldások, és megteljesednek rajtad, ha hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára.,, (Mózes V. könyve 28. rész.)

Ha betegség van, akkor is megvallani a 1Péter 2:24-et:

,,A ki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: a kinek sebeivel gyógyultatok meg. ,,


MÚLT IDŐBEN VAN!!

Vedd el áldásodat!
Ámen! :)









Bizonyságaid örökkévaló örökségem

Pétert tehát fogságban őrizték, a gyülekezet pedig buzgón imádkozott érte Istenhez.

(Csel 12,5.)

Amíg Péter a börtönben volt, két hatalom állt harcban egymással. Egyik oldalon volt Heródes király, aki Pétert megbilincseltette és 16 katonával éjjel-nappal őriztette. A másik oldalon egy látszólag teljesen tehetetlen csapat volt: az első keresztyének gyülekezete. Sem katonák, sem fegyverek nem álltak rendelkezésükre. Volt azonban egy fegyverük, amely már sok csodálatos győzelmet kivívott: a közös imádság.
Nézzük most ezt az imádkozó sereget és imádságuk tárgyát! Az egész gyülekezet egyesült az imádkozásban. Maga a Szentlélek egyesítette őket a közös könyörgésre. Az ilyen Lélektől munkált közös könyörgés a legerősebb nagyhatalom ezen a földön. Ez megfosztott már hatalmas királyokat trónjuktól (2Krón 32,20), és egész országokat mentett meg.
Amikor majd az Antikrisztus mindent hatalma alá hajt, Isten gyülekezetének egyesült imája fogja őt megrontani. A pusztító hatalmasságot az imádkozók buktatják meg.
Figyeljünk az imádság időtartamára is! A gyülekezet "szüntelen" könyörgött Péterért az Istennek. Ne úgy értsük ezt, mintha Péter elfogatásának napjától fogva a gyülekezet tagjai minden munkájukat elhagyva összetett kézzel ezt mondogatták volna: Mentsd meg az apostolt! Jóllehet azonban, hogy minden szívből szüntelen fohászkodás szállt fel az apostol megmentéséért. Bár a meghallgatásnak semmi jele nem volt - egészen a kivégzést megelőző éjszakáig -, folytatták az imádkozást.
Istenünk! Ajándékozd nekünk az üldözött keresztyének imádságban való állhatatosságát! (Vö.: Lk 18,1; Józs 7,6; Rm 12,12; Kol 4,2; I.Thessz 5,17.) Az imádság tárgya Péter megmenekülése volt. Az is bátorította a gyülekezetet ebben a könyörgésben, hogy maga az Úr Jézus rendelte Pétert a gyülekezet vezetőjéül (Mt. 16,18).
Olyan kéréseinket vigyük Isten elé, amelyek az Ő országának építését szolgálják, akkor Ő meghallgat bennünket (Jn. 5,14)!

Isten asztaláról- Varga László

"Hasonló a mennyek országa a kovászhoz, amelyet fog az asszony, belekever három mérce lisztbe, míg végül az egész megkel." (Máté 13,33.)



Elég különös dolog. Olyan kevés az a kovász a liszthez képest, aki nem ismeri, el se tudná képzelni, hogy az egész lisztmennyiség átalakul attól a kevés kovásztól. Most sem hiszi el a világ, hogy az egyház igehirdetése egész társadalmakat mássá tud tenni. Csak akkor látszik meg, mint éppen a mi életünkben, amikor hiányzik a társadalomból a Lélek kovásza. Mennyien próbálkoznak Isten nélkül tenni élvezhetővé, boldoggá családok és népek életét. Eredményét látjuk: elidegenedés, céltalanság, öngyilkosságok. Még az egyetlen jól megvalósítható cél, az anyagi gazdagság is visszájára fordul. Itt van pedig az ige kovásza, csak éppen bele kellene keverni a mindennapok életébe, gondjaiba, döntéseibe. Senki nem mondhatja, hogy nem jobb, amit Krisztus tanít, mint bármelyik más tanítás, mely a sok ideológia összeomlása után még megmaradt. Ahol próbálkoznak vele, azonnal komoly eredményei vannak. Talán azért dobják mégis félre, mert személyes hit és meggyőződés kellene hozzá. Mindig csak utólag derül ki akár az eredménye, akár a hiánya. Hiába dőlt össze az ateizmus minden épülete, úgy bemosta magát a közvéleménybe, hogy nem merünk Krisztusra hallgatni.
Istenem, nem merem állítani, hogy a magam és családom életében híven alkalmazom tanításodat. Belém beszélték, hogy a mai világban foggal és körömmel kell kiharcolni minden eredményt. Nem merem gyermekeimet sem arra tanítani, hogy ők engedjenek inkább, mint hogy megbántsák társaikat. Nem bízom abban, hogy nemzetem politikáját a Biblia alapján kellene irányítani. Gyáva keresztyén vagyok, Uram. Amíg mindenki mást tesz, én se merek kis kovásszá lenni a nagy tömegben. Téríts meg, és tégy engem, barátaimat és utódaimat kovászoddá! Ha kevesen és gyengék vagyunk is, Te megadhatod, hogy eredménye legyen hűségünknek és helytállásunknak. Ámen.

Mindennap az Ige fényében-TUSAKODÁS ÉS MEGHÓDOLÁS

A mai napon olvasandó igeszakasz:  (2Sám 12,13-23.)



13 Akkor ezt mondta Dávid Nátánnak: Vétkeztem az ÚR ellen! Nátán így felelt Dávidnak: Az ÚR is elengedte vétkedet, nem halsz meg. 
14 Mivel azonban ezzel a tettel okot adtál az ÚR ellenségeinek a gyalázkodásra, azért meg kell halnia a fiadnak, aki született neked. 
15 Ezután hazament Nátán. Az ÚR pedig súlyos betegséggel verte meg a gyermeket, akit Úriás volt felesége szült Dávidnak. 
16 Dávid könyörgött Istenhez a gyermekért; böjtöt tartott Dávid, és amikor bement, a földön fekve töltötte az éjszakát. 
17 Udvarának a vénei odaálltak melléje, hogy fölemeljék a földről, de ő nem akarta, és nem is evett velük semmit. 
18 A hetedik napon meghalt a gyermek. A szolgák azonban nem merték megmondani Dávidnak, hogy meghalt a gyermek, mert ezt gondolták: Hiszen amikor még élt a gyermek, és szóltunk hozzá, akkor sem hallgatott a szavunkra. Hogyan mondjuk meg neki, hogy meghalt a gyermek?! Még valami bajt csinál! 
19 Dávid azonban látta, hogy szolgái suttognak maguk között, és rájött Dávid, hogy meghalt a gyermek. Megkérdezte Dávid a szolgáit: Meghalt a gyermek? Meghalt - felelték. 20 Ekkor fölkelt Dávid a földről, megfürdött, megkente magát, ruhát váltott, majd bement az ÚR házába, és leborult. Azután hazament, és kérte, hogy tegyenek eléje ételt, és evett. 
21 Akkor ezt mondták neki a szolgái: Miért tetted ezt? Amíg élt a gyermek, böjtöltél és sírtál, de amikor meghalt a gyermek, fölkeltél és ettél. 
22 Ő így felelt: Amíg a gyermek élt, böjtöltem és sírtam, mert ezt gondoltam: Ki tudja, talán könyörül rajtam az ÚR, és életben marad a gyermek. 
23 De most, hogy meghalt, miért böjtöljek? Vissza tudom-e még hozni őt? Én megyek majd őhozzá, de ő nem tér vissza hozzám. 

"Amíg a gyermek élt, böjtöltem és sírtam, mert azt gondoltam: Ki tudja, talán könyörül rajtam az Úr, és életben marad a gyermek."(2Sám 12,22)

Sok keresztyén szülő imádkozott már így, amikor elvesztette gyermekét: "Legyen meg a te akaratod." Ez egy keresztyén imádság. Csakhogy az Úr imádságának ez a kérése mást jelent.
Az Úr imádságában nem ezt tanuljuk meg kimondani: "Segíts, hogy elhiggyük, minden a te szent akaratod szerint működik." Amiért mi imádkozunk, az a következő: "Segíts, hogy engedelmesek legyünk egy engedetlen világban." "Legyen meg a te akaratod." Ez olyan imádság, amelyben engedelmességet kérünk.
Mindamellett az igaz, hogy Isten döntéseinek az elfogadásához kegyelemre van szükségünk. Nem kell azonban ezeket a döntéseket elfogadnunk, hacsak nem véglegesek.
Ebben a tekintetben tanulhatunk Dávidtól. Isten azt mondta, hogy gyermeke meg fog halni. De amíg a beteg gyermek lélegezni tudott, Dávid könyörgött. Hét nap és hét éjjel tusakodott Istennel imádságban.
Ha tudjuk, hogy az Úr kegyelmes, és telve van könyörülettel, folytathatjuk a tusakodást egészen addig, amíg Isten ki nem jelentette, hogy akarata megmásíthatatlan.
Isten döntései nem sötétben működő rejtélyes erők, hogy nekünk ne legyen semmi más tennivalónk, mint csak leülni és ezt mondani: "Aminek meg kell történnie, az meg fog történni." Gyakran megengedi az Úr, hogy az általa készített vázlatokat gyermekeinek imái kiradírozzák." Isten szabad utat ajándékozott nekünk önmagához imáink révén. Nemcsak arról van szó, hogy ülünk a tanácsterem előtt, várva az ítéletre.
Óvatosnak kell azonban lennünk a tekintetben, hogy milyen tanácsokat adunk egymásnak és nem szabad oly hirtelenül elítélnünk egymást. Jób barátai, Jézus barátai és Pál barátai mindnyájan tévedtek abban, ahogy magyarázták Isten akaratát.
Azt sem tudjuk mindig, hogy mit is kérjünk. Némelyeknek Isten hitet adott ahhoz, hogy csodát kérjenek, és meg is kapják a csodát. Mások tudták Isten akaratát egy bizonyos dologban, és kegyelmet kaptak arra, hogy végrehajtsák ezt az akaratot, s hogy elfogadják Isten döntését.
Amint a gyermek meghalt, Dávid felállt és abbahagyta imádságát. Akkor ez volt Isten akarata. Most már tudta, minden kétséget kizárólag. És ha Isten a mi Atyánk, ne bízzunk meg benne?


Krisztus mindenek felett-

HA AZ EGYÉNISÉG BÁTORSÁGÁT VESZTI, A SZEMÉLYISÉG MEGNŐ 
"Mózes kiment testvéreihez és látta az ő nehéz munkájukat..." (2Móz 2,11).



Mózes látta népe elnyomatását, biztosra vette, hogy ő az egyetlen, aki megszabadíthatja őket - és saját szellemének igazságos felháborodásában nekilátott, hogy megtorolja az igazságtalanságot. Miután Mózes Istenért és a jogosságért síkraszállt, Isten megengedte, hogy teljesen elriadjon attól, amit tesz és hogy ez a legnagyobb csüggedésbe kergesse őt. Elküldte a pusztába negyven évre juhokat őrizni. Ennek az időszaknak a végén Isten megjelent és megmondta Mózesnek, hogy induljon el és vigye ki az Ő népét, és Mózes ezt felelte: "Ki vagyok én, hogy engem küldesz?" Eleinte Mózes úgy látta, hogy ő a nép szabadítója, de Istennek először rá kellett őt erre nevelnie, kiképeznie. Igaza volt egyéni látásában, de nem volt erre a munkára való ember addig, amíg meg nem tanult Istennel közösségben lenni. Lehet, hogy van látásunk Istenről és nagyon világosan megértettük, mit kíván Ő. Bele is kezdünk, de aztán jön valami, ami hasonlít a pusztai negyven évhez, mintha Isten az egész ügyet semmibe venné. Amikor már teljesen elvesztettük a bátorságunkat, akkor jön Isten vissza és megismétli a hívást és mi remegve kérdezzük: "Ó, ki vagyok én?" Meg kell tanulnunk Istennel megtenni az első nagy lépést: "A VAGYOK AKI VAGYOK küld téged." Meg kell tanulnunk, hogy egyéni fáradozásunk Istenért vakmerőség. Egyéniségünknek az Istennel való személyes kapcsolat izzó tüzében ki kell égnie (Mt 3,11). Mi egyéni szempontból nézzük a dolgokat, van látásunk: "Ez az, amit Isten akar velem", de lépéseinkkel nem igazodunk Isten lépéseihez. Ha a csüggedés idejét éled, akkor Ő személyiségedet készül megerősíteni a tűzben.


Isten műhelyében-Isten megóv az önteltségtől


"... hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe. " 
(2 Kor 12, 7)

Mindenkiben ott van az önteltség kísértése. Nagyon nehéz alázatosnak maradnia különösen annak, aki rendkívüli dolgokat élt át, különös adottságai és sikerei vannak. Isten kénytelen bizonyos eszközöket felhasználni, hogy az embert lent tartsa és saját nagyságának tudatát letörje benne. Az Úrnak sok ilyen eszköz áll rendelkezésére. - Nabukodonozort, aki királyi uralma teljében istenítette és minden ember fölé helyezte magát, állati sorba süllyesztette. A büszke király őrületében állatnak tartotta magát és úgy is élt, mint az állat. "Azokat, akik kevélységben járnak, megalázhatja" - kiáltott fel később a király. - Amikor Uzziás király hatalomra és tisztességre jutása után szíve elbizakodottságában a papok kiváltságát magához akarta ragadni, áldozott a szentélyben. Ekkor az Úr poklos kiütéssel sújtotta, mégpedig a homlokán, az ember egyik legnemesebb testrészén. Ennél megalázóbb nem történhetett volna vele. Arca eltorzult, betegsége kizárta őt a társadalomból és királyi tisztségének betöltéséből. - Pál apostolnak olyan szenvedés jutott osztályrészül, ami különösen megalázó volt. A Sátán angyala szinte öklével verte őt. Ezek hirtelen fellépő, nagyon fájdalmas rohamok lehettek, amelyek visszataszítólag hatottak környezetére. Ezért írja a galatáknak: "Megkísértetvén testemben, nem vetettetek meg, sem nem utáltatok meg engem ..." Pál is azt gondolta, ha megszabadulna ettől a szenvedéstől, jobban szolgálhatna az Úrnak. Az Úr azonban jobban tudta, mit miért enged meg. Pálnak szüksége volt erre a fékező erőre, mert az lelkileg javát szolgálta. Később megértette ő maga is az Urat, s tudta, hogy erre a leterhelésre szüksége van, hogy kicsi maradjon. Megtanult úgy nézni a testébe hatoló tövisre, mint valami ajándékra. Már nem kívánt tőle szabadulni.
Nagy dolgokat végezhet valaki Isten országában, de ha ez önteltté teszi, akkor megrabolja Isten dicsőségét. Az ember a gonoszok kategóriájába kerül, akiknek az Úr egyszer azt mondja majd: "Távozzatok tőlem!" Az Úr a semmik és senkik által viszi véghez a maga munkáját. "A gyermekek és csecsemők által szereztél dicsőséget és befogtad az ellenség száját." - A gyengeségben lesz nyilvánvaló az Ő ereje és az alázatosságban bontakozhat ki teljesebben a nagysága.

Kenneth E. Hagin- A szív és a száj!

Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.  (Róma levél:10:9.)


Mert szívvel hiszünk a megigazulásra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre.— 
RÓMA 10,10.
Az ember mindig szívvel hisz, és szájjal tesz vallást az üdvösségre. Amikor hiszel valamit a szívedben és megvallod a száddal, akkor az valósággá válik számodra.

A hit általi megvallások teremtenek valóságokat!

A Zsidó 9,12. például azt mondja: „És nem bakok és tulkok vére által, hanem az Ő tulajdon vére által ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, örök váltságot szerezve.” Jézusnak sohasem kell ezt újra megtennie; megtette egyszer és mindenkorra.

A Róma 10,10. pedig elmondja nekünk, hogyan kaphatjuk meg ennek az üdvösségnek a valóságát: hisszük a szívünkkel — a belső emberrel — a szánkkal pedig vallást teszünk róla.

Olykor, ha az Írásokban olvasod ezeket: „Krisztusban”, „Őbenne” és „Akiben”, talán nem úgy látod, mintha valóság lenne, amit az igeversek állítanak. De ha elkezded megvallani (mert valóban hiszed Isten Igéjét a szívedben): „ez már az enyém, ez már megvan”, akkor valóságossá válik a számodra. A szellemi világban ez már valóságos. Te viszont azt akarod, hogy a fizikai világban is valóságos legyen, ahol most élsz.

Megvallás: A szívemmel hiszem Isten Igéjét, a számmal pedig megvallást teszek ígéreteiről és rendeleteiről. Hitem megvallásai teremtik meg ezeknek az ígéreteknek és rendeléseknek a valóságát az életemben. Az vagyok, amit Isten mond rólam, most!

Birtokolom mindazt, amit Isten mond, hogy az enyém, most!

Horváth Ilona megosztása-

Isten ígéreteinek tárháza- A mi oltárunkon Krisztus vére van

„Azután kenje meg a pap vérrel az Úr színe előtt az illatszerfüstölő oltár szarvait..." (3Móz 4,7)



Füstölő oltár minden hely, ahol a szentek könyörgéseiket és hálaáldozatukat mutatják be. Jó dolog arra gondolni, hogy ez az oltár a Nagy Áldozat vérével van meghintve. Ez teszi istentiszteletünket elfogadhatóvá Isten előtt. Egyszülött Fiának vérére tekint, és ezért fogadja el hódolatunkat.

Fontos számunkra, hogy megértsük a bűnért való egyedüli áldozat vérének jelentőségét, hiszen bűnnel szennyezettek még legszentebb cselekedeteink is, és Isten legbuzgóbb megtérésünket, hitünket, imádságunkat sem fogadhatná el, ha nem volna bűneinkért való engesztelő áldozat. Sokan kigúnyolják a „vért", számunkra azonban ez a vigasztalás és a reménység egyetlen alapja. Az oltár szarvaira hintett vér legyen világosan a szemünk előtt, mikor Istenhez közeledünk. A vér ad erőt az imádságnak, ezért van az oltár „szarvain". „Az Úr színe előtt" van, ezért előttünk is ott kell, hogy legyen. Krisztus vére már az oltáron van, mielőtt mi tömjénnel oda járulnánk. Ott van, hogy hálaáldozatunkat és könyörgéseinket megszentelje.

Gyertek, könyörögjünk bizodalommal, hiszen Jézus Krisztus, a nagy áldozat, megáldoztatott, érdeme a miénk. A vér a kárpiton belül van, és a hívők imádságai ezért lehetnek kedvesek Isten előtt.

Charles H. Spurgeon-

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja- Imádság és útmutatás


"Tőlem is távol legyen, hogy vétkezzem az Úr ellen, és ne imádkozzam többé értetek. "(1Sám 12,23)
Sámuel búcsúbeszédének a végén elmondja, mi lesz az új feladata. Mit tesz az idős ember üres kezeivel? Ha Isten üresíti meg a kezünket, akkor az a kéz sohasem csupán üres, hanem szabad is. S az ilyen ember élete nem üressé válik, hanem szabaddá egy másik küldetés végzésére.
Egyik feladatát abban látja Sámuel, hogy az eddiiginél is többet, mélyebben, gyakrabban imádkozzék. Aktív korában mindenki amiatt panaszkodik, hogy nincs elég ideje az Isten előtti elcsendesedésre. Mindig tenni kell valamit, s alig van lehetősége csak lenni, Isten előtt állni. Most már nem tudja járni az országot az idős próféta, ezért az emberek gondját viszi Isten elé. A körülményei miatt nem tud másoknak Istenről beszélni, de annál inkább akar másokról Istennek beszélni.
Az ilyen imádkozó öregek benne maradnak az élet pezsgésében, mindig friss információik vannak, láthatják Isten tetteit az emberek életében, fontos szereplőivé válnak Isten országa építésének, és áldássá azok életében, akiket imádságban hordoznak.

A másik feladat: „tanítalak majd benneteket a jó és egyenes útra". Szabaddá vált kezét útjelzőként használja. Aki ismeri a helyes utat, annak kötelessége megőrizni másokat az eltévelyedéstől. Sámuel már nem közlekedik, de segíti a közlekedőket. Mint egy tapasztalt révkalauz, óvja a veszélyektől a többieket. S úgy látja, ha ezt nem tenné, vétkezne Isten ellen.
S mit tegyen az az idős ember, aki még nem ismeri a helyes utat, amely az életre vezet? Ismerje meg, amíg arra ideje van, s ugyanígy áldássá lesz szerettei és mások számára.
S mit tegyen, aki még nem öreg? „Gondolj Teremtődre ifjúságod idején, míg el nem jönnek a rossz napok..." (Préd 12,1) Mindenki fiatalon készíti elő az öregségét. Ez a két feladat mindnyájunk nagy lehetősége, minden életkorban!


Joel Osteen-Mai napon hagyom, hogy körülvegyenek Isten gondolatai. :)

Mai napon hagyom, hogy körülvegyenek Isten gondolatai. :)

Mindegy hol vagy az életben, mindegy milyenek a körülményeid, mindegy milyen lehetetlennek tűnnek álmaid, tudnod kell, hogy Istennek van terve, van egy útja. Ha hiszel, Isten elvisz téged a lehetetlenbe, és olyan helyeket fogsz látni, amit sosem tartottál lehetségesnek. /Joel Osteen/

Napi Ige


Foglald el ezt a földet, amíg csak élsz, senki nem tud ellenállni neked! Veled leszek, és soha nem hagylak magadra!....Légy bátor és erős….A Törvény könyvét szüntelen tanulmányozd, igéit ismételd magadban, és gondolkodj azon, hogy mindenben annak megfelelően járhass el. Ha így teszel, akkor minden utad sikeres lesz, és amibe belefogsz felvirágzik. Ne feledd: Én parancsoltam meg neked, hogy légy erős és bátor! Istened, az Örökkévaló veled van, akárhová mész! Hát ne félj semmitől, és ne engedd, hogy bármi elbátortalanítson. (Józsué 1:5-9)

REINHARD BONNKE


A Szent Szellem nem egy teológiai tétel, hanem egy ÉLŐ SZEMÉLY. A tanítványok nem az okoskodásaikat adták tovább nekünk róla, hanem a megtapasztalásaikat! Mégis gyakran úgy tanítanak róla, és úgy gyártanak hozzá teológiát, mintha egy tetemet vizsgálnának a boncasztalon. Olyan sok halott Szent Szellemről szóló elemzés látott már napvilágot! Isten Szelleme eleven és aktív. Ő adja az erőt az evangéliumba. Ő tölti meg tűzzel, élettel, hatalommal. Általa lesz „teljes” az evangélium, míg nélküle „üres” az evangélium. Ha tetszik: a Szent Szellem a kéz az evangélium kesztyűjében. Az evangélium azért van telve erővel és élettel, mert a Szent Szellem tölti be! Legyetek áldottak! REINHARD BONNKE

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor-Fordítsd a reflektort magad felé!

Próbáljátok meg magatokat, hogy hitben vagytok-e! Vizsgáljátok meg magatokat! Vagy nem ismeritek fel magatokban, hogy Krisztus Jézus bennetek van? (2 Korintus 13:5)


Mindenki annak a visszatükröződése, amiben hisz. Az emberek mindennapi élete beszél leghangosabban arról, amiben hisznek.
Keresztényként ezért könnyen felülvizsgálhatod azt, amiben igazán hiszel. Meghatározhatod, hogy hiteles keresztény életet élsz-e azáltal, hogy megvizsgálod magad és a cselekedeteidet.
Fordítsd a reflektorfényt magad felé. Kérdezd meg magadtól: “Milyen életet élek?” “Milyen vagyok?” “Igazán bemutatom Krisztus szeretetét?” “Hatással van Isten Igéje a beszédemre, hogy azáltal alázatban és igazságban mutassam be Isten Királyságát?” Időről-időre el kell töprengened ezeken a kérdéseken, hogy kiértékeld az életed annak a célnak a szempontjából, hogy egy kiváló
karaktert építs föl magadban.

Bizonyosodj meg róla, hogy munkába állítottad-e az Igét személyes életedben. Bizonyosodj meg, hogy akaratod és érzelmeid mindig az Úr uralma alá vannak-e rendelve. Bizonyosodj meg arról, hogy szavahihető férfi vagy nő vagy-e. Teszteld le
magad és folyamatosan értékeld ki az életed és a cselekedeteidet az Ige alapján, hogy megbizonyosodj arról, hogy hitben élsz.

Rengeteg ember van, aki soha nem fordított elegendő időt arra, hogy megnézze magát. Most nem arra gondolok, amikor tükörbe nézünk. Azt értettem ezen, hogy nem szánunk időt az önvizsgálatra, amikor igazán beleláthatnánk az életünkbe. Ez olyan valami, amit időnként meg kell tenned, fel kell mérned a személyes növekedésedet és előrehaladásodat az életben az Igében és az Ige által. Nincs szükséged valaki másra, hogy ezt megtegye helyetted. Gondolkodj el! Ki vagy te? Mit gondolsz az üdvösség üzenetéről, az egészségről, a bővölködésről és a szeretetről, amit kaptál? Még mindig a félelem, a féltékenység és a büszkeség befolyása alatt állsz? Még mindig haragos vagy. Csupán Isten ereje tud megszelídíteni.

Értékeld ki az életed az Igével a mai napon. Igazold magad az Igével. Az Isten Igéje egy csalhatatlan eszköz számodra Istentől, hogy életed átváltozzon dicsőségről dicsőségre. Erre van szükséged ahhoz, hogy kialakíts egy kiváló életet és jellemet: egy szerető, kedves, tiszta, kegyelemmel teljes és irgalmas jellemet. Ezeket építsd fel az életedben!

Ima
Köszönöm Neked, drága Atyám Igéd erejét és hatását az életemben. Igéd megfelelő gondolkodásmóddal látott el, és kiváló jellemet épített ki bennem. Visszatükrözöm általad dicsőségedet,
szeretetedet, kegyelmedet és igazságodat. Igéd mindenben
felsőbbrendűséget élvez az életemben. Jézus nevében. Ámen.

További Tanulmányok:

Ap Csel 24:16;
Ebben gyakorlom pedig magamat, hogy botránkozás nélkül való lelkiismeretem legyen az Isten és emberek előtt mindenkor.

Róma 12:2;
És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.

2 Korinthus 13:5,
Kísértsétek meg magatokat, ha a hitben vagytok-é? magatokat próbáljátok meg. Avagy nem ismeritek-é magatokat, hogy a Jézus Krisztus bennetek van? Kivévén, ha méltatlanok vagytok.

1 éves Biblia olvasási terv: 1 Thessalonika 2:17-3:1-13;
Ésaiás 57-58;
2 éves Biblia olvasási terv: Zsidók 6:1-10; Ezékiel 7;