2016. november 1., kedd

Joyce Meyer- Hittel ragadd meg a változást

„Igazán mondom nektek: meg kell változzon a gondolkodásotok..." (Máté 18:3)



Ha mindig stresszes vagy, változtatnod kell valamit, hogy megszabadulj tőle.Sajnos, nem fog elmenni magától, ha mindent hagysz a régiben. Nem várhatunk más eredményt, ha minden marad a régi kerékvágásban. Ha azt akarod, hogy más legyen a dolgok kimenetele, akkor változtatnod kell.

Tégy néhány bátor hitbeli lépést, és változtass azon, amiben Isten változásra hív. Ha nem gyümölcsöző, amire az idődet fordítod, változtass. Ha nem pihensz eleget, változtass. Ha nem fegyelmezed a gyermekeidet, és a viselkedésükkel sok stresszt okoznak neked, változtass. Ha nem törődsz magaddal, változtass. Ha kiégtél, változtass. Ha a barátaid kihasználnak, változtass. Érted már? A stressztől csak úgy lehet megszabadulni, ha nem félsz változtatni.

Lehet, hogy félsz a változástól. Az is lehet, hogy ha már elég bátor voltál, hogy megtedd a szükséges lépéseket, a változtatások nem nyerték el mások tetszését. Ne félj tőlük sem.

Majd hozzászoksz a változásokhoz, és ők is. Ha nem cselekszel most, akkor jövő ilyenkor is ugyanaz a dolog fog bosszúságot okozni, sőt akár még tíz év múlva is, és soha nem lesz vége a nyomorodnak. Most van itt az idő! A bátorság akcióba lép, míg a félelem tétlenséget és halogatást szül. Tiéd a választás.

Bízz Benne. Ne vesztegesd az időt arra, hogy ellenállsz Istennek. Isten arra használja a változást, hogy formáljon, alakítson és újjá tegyen. A változás frissen tartja az életet, és kalandossá teszi – ragadd meg a változást hittel, és bízz benne, hogy Isten keresztül fog vinni rajta.

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja: Az élő Isten

"Ő az élő Isten, aki megmarad mindörökké. "(Dán 6,27)


Dániel életét megmentette Isten, nem tépték szét az oroszlánok. Amikor sértetlenül kihúzták a veremből, Dárius király kiadott egy rendelkezést: mindenki tisztelje Dániel Istenét! Miért? Mert „ő az élő Isten... uralkodása végtelen. Ő megment, megszabadít... ő mentette meg Dánielt is az oroszlánok karmából".
Úgy tűnik, merőben új volt Dárius számára, hogy van olyan Isten is, aki valóban létezik. Aki megőrzi a benne bízókat, parancsol a vadállatoknak is, aki ezek szerint hall, cselekszik, ténylegesen uralkodik. Úgy tartották, hogy minden nemzetnek megvannak a maga istenei, de azok nem szoktak így cselekedni. Sőt egyáltalán nem szoktak cselekedni. Nem véletlen, hogy Dániel ennyire ragaszkodik a maga Istenéhez, hogy még az oroszlánok vermét is inkább vállalta, mint a hitehagyást, az élő Isten megtagadását.
Hinni sokszor azt is jelenti, hogy életveszélyesen rábízzuk magunkat az élő Istenre. Az egyetlen igazi életbiztosítás a hozzá való ragaszkodás, mert a vele való hitbeli közösség maga az élet, a teljes élet, az örök élet, az üdvösség. S a benne hívőt még a halál is hozzá viszi közelebb.
Persze ezt a meggyőződést könnyen be lehet állítani úgy is, mint a többi úgynevezett isten és az azokban hívők megvetését. Pedig ez a megalapozott hit nem diszkriminál senkit, sőt éppen ez olt szeretetet és felelősséget az ember szívébe, hogy bemutassa az élő Istent másoknak is.
A Biblia nem a keresztény vallás kizárólagosságáról szól, hanem az élő Jézus Krisztus kizárólagosságáról.
Egyedül Jézus mondhatta el: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam." (Jn 14,6)
A sok emberi vélekedés miatt is, és személyes üdvösségünk szempontjából is döntő, hogy hisszük-e ezt teljes meggyőződéssel.

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

   Mi pedig előrementünk a hajóra, Asszuszba eveztünk s ott akartuk felvenni Pált, mivel így rendelkezett és maga gyalog akart jönni.

     Csel. 20,13

Érdekes intézkedését látjuk itt Pálnak. Minden útitársát hajóval küldte Troászból Asszuszba, önmaga pedig gyalog akart menni, s ott csatlakozni hozzájuk. Miért tette ezt? Úgy hisszük, nagyon fontos tanítást találunk ebben, különösen azok részére, akik az Úr munkájában állnak. Mikor szakított magának Pál időt az egyedüllétre?

A troászi keresztyénekkel közösen eltöltött különösen áldott napok után az ott eltöltött 8 nap valóságos evangelizációs hét volt. A hét olyan összejövetellel végződött, amelyen nagyon sokan voltak, s mely szinte egész éjszakán át tartott. Ezután nagyon vágyott Pál arra, hogy bizonyos ideig egyedül legyen. A testvérek kedvesek voltak neki. De most más kísérőre volt szüksége. Istennel akart együtt lenni!

Bárcsak mindig követnénk a Szentlélek gyöngéd indítását arra nézve, hogy az áldott összejövetelek után egyedül legyünk az Úrral!

Pál Troászban minden vigasztalást, intést és figyelmeztetést elmondott, amit magában hordozott. Folytassa a beszélgetést még a hajóúton is? - Istennek legáldottabb szolgája is fokozatosan fecsegővé süllyed, ha így cselekszik. A testvéri beszélgetés helyett most a csendességet választotta.

Hogyan maradhat egy lelki munkás Szentlélekkel telve, ha egyik munkából a másikba siet anélkül, hogy mint az Úr Jézus, keresné az imádkozásban való magányosságot a hegyen, vagy az éjszaka csendjében?

Valaki egy tapasztalt testvérnek beszélte el, hogy milyen sok összejövetelt és lelki beszélgetést tart. Ő ezt válaszolta neki: "És mikor van időd arra, hogy egyszer már hallgass?"
Mit válaszolnánk erre a kérdésre?

Isten asztaláról-Varga László

  "Ültetett az Úristen egy kertet Édenben, keleten, és ott helyezte el az embert, akit formált. Sarjasztott az Úristen a termőföldből mindenféle fát, szemre kívánatosat és eledelre jót; az élet fáját is a kert közepén, meg a jó és a rossz tudásának fáját."
     1Mózes 2,8-9


A kert abban különbözik más földdarabtól, hogy abban minden a gazda kívánsága szerint él. Minden növénynek megvan benne a maga helye, s ha nem válik be, kiirtja a gazda. Egész földünk ilyen kertje az Úristennek. Megvan benne minden, ami "a szemnek kívánatos és eledelre – azaz az ember hasznára – jó". Isten szeretetből teremti meg az embert, szeretete minden ajándékát a keze ügyébe helyezi. De legnagyobb ajándéka "az élet fája". Ott volt, ott van életünk közepén. Jelentése: az örök élet rendelkezésedre áll. Gyümölcse nincs eltiltva. Jogod van hozzá. Fogadd el – biztat Isten szeretete. Hiányzik valami a mi életünkből, a mi világunkból a boldogsághoz, amit Isten ne adott volna meg? Berendezett kert az életterünk. Milyen kár volt, milyen kár ma is elrontani. Egy székely falunak több erdője volt, mint amennyit a román törvény visszaadhatott. A szomszéd falunak nem volt erdője, a megmaradt részt annak adták. A birtokos falu fel volt háborodva. Magyarázták nekik: ha nem adnák oda, ők úgysem kapnák meg, az államé maradna! Nem baj, mondták a derék székelyek, inkább maradjon az államnak! Ez lett az Édenből. Nem csoda, hogy az élet fája eltűnt belőle. De él a mennyben azok számára, akik hajlandók Édent építeni.
Uram, talán inkább ne is mutattad volna meg, mire teremtetted az életet ezen az áldott, majd megátkozott földön. Inkább törődnénk bele, hogy ennyi a mi boldogságunk. Ne bántana napról napra az a tudat, hogy milyen szépen, milyen boldogan lehetne élni javaiddal, mindenkinek bőven juthatna a föld terméséből, feleslegesen halnak éhen naponta annyian. Pusztító háborúk helyett élhetnénk testvéri életet. Hozd el országodat, s addig is engedd meg, hogy Édent építhessenek otthon maguknak és egymásnak azok, akik benned bíznak. Enyhíthessük a földön a szenvedést! Ámen.

Mindennap az Ige fényében- ÜDVÖSSÉG


A mai napon olvasandó igeszakasz: Jel 1,1-7
Ez Jézus Krisztus kinyilatkoztatása, amelyet Isten adott neki, hogy közölje szolgáival mindazt, aminek hamarosan meg kell történnie, és amelyet angyalával elküldve kijelentett szolgájának, Jánosnak. Ő pedig bizonyságot tett Isten igéjéről és Jézus Krisztus bizonyságtételéről; mindenről, amit látott.Boldog, aki felolvassa, és boldogok, akik hallgatják ezeket a prófétai igéket, és megtartják azt, ami meg van írva bennük: mert az idő közel van. János, az Ázsiában levő hét gyülekezetnek: Kegyelem néktek és békesség attól, aki van, és aki volt, és aki eljövendő, és a hét lélektől, akik trónusa előtt vannak;és Jézus Krisztustól, a hű tanútól, aki elsőszülött a halottak közül, és a föld királyainak fejedelme; aki szeret minket, és vére által megszabadított bűneinktől, aki országa népévé tett minket, papokká az Isten, az ő Atyja előtt: övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen. Íme, eljön a felhőkön, és meglátja minden szem, azok is, akik átszegezték, és siratja őt a föld minden nemzetsége. Úgy van. Ámen. 



"Boldog, aki felolvassa, és boldogok, akik hallgatják ezeket a prófétai igéket, és megtartják azt, ami meg van írva bennük, mert az idő közel van."
(Jel 1,3)


Csak Istennek van hatalma arra, hogy megátkozzon vagy megáldjon valakit. Minden teremtmény fél az ő átkától, és az ő áldásától függ minden.
Fentebb ezen az oldalon idéztem Isten áldását. Isten áldását üdvösségnek is hívhatjuk.
Ez a rendkívüli üdv-ígéret Krisztus követőinek szól, amint összejönnek a gyülekezetben. Lelki szemeink előtt látjuk őket egy gyűlésen, melyet mi istentiszteletnek neveznénk. Egy férfi áll, és hangosan olvas egy könyvtekercsből. Abból a könyvtekercsből, ami a birtokunkban lévő Bibliának az utolsó könyvét képezi. "János Jelenéseit" olvassa. A többiek ülnek és figyelnek. Virrad, és a történelem virradata is ez.
Az egyház egy könyv köré gyűlt össze, és ma is e könyv köré gyülekezik. Ez a könyv Isten kijelentése. Ezek az emberek boldogok - mondja Isten. Boldog az, aki olvas, mert szabad neki olvasnia. Boldogok a hallgatók, mert szabad nekik hallgatniuk. "Boldogok, akik hallgatják ... és megtartják azt, ami meg van írva bennük." Ezek az igék nem tévesztették el a hatásukat a hallgatókra, amennyiben meg is tartották azokat. Isten népe megőrzi szívében az Úr igéjét, hogy amit hallanak, az irányítsa tetteiket.
Azt szokták mondani, hogy jól tesszük, ha elolvassuk az egész Bibliát, az utolsó könyvet pedig érintetlenül hagyjuk. Ezt mondták - és még ma is mondják - mivel sok embert megzavarnak a titokzatos képek, és azok a különös üzenetek, amelyeket ez a könyv tartalmaz.
Azonban "az idő közel van". Ezért nem csupán buzdítást kapunk, hogy olvassuk a prófétai igéket, hanem ígéretet is kapunk arra nézve, hogy Isten áldásában részesülünk, ha megtesszük azt. Boldog, aki felolvassa és boldogok, akik hallgatják és megtartják ezeket az igéket. Boldogok, mert ez a történelem hajnala, és ebben a könyvben jelentetik ki az, aminek hamarosan meg kell történnie.
Boldog e sorok olvasója, aki hallgatja és megtartja a Jelenések könyve igéit. Isten üdvössége az övé. .

Krisztus mindenek felett- NEM A MAGATOKÉI VAGYTOK



   "Avagy nem tudjátok-e, hogy... nem a magatokéi vagytok" (1Kor 6,19).




Az olyan embernek, akit Jézus Krisztus szenvedésközösségébe fogadott, nincs magánélete, "külön világa a világban". Isten betör szentjei magánéletébe és átjáróvá teszi őket Önmaga és a világ között. Egyetlen ember sem bírná ki ezt, aki nem él közösségben Jézus Krisztussal. Nem önmagunk számára szentelt meg minket; elhívott az evangélium közösségébe. A velünk történő dolgok nem a személyünket érintik - Isten mégis általuk von be a vele való szorosabb közösségbe. Hadd tegyen tetszése szerint! Ha ezt nem engeded, akkor akadály és fék leszel a világban végzett megváltói művében, ahelyett hogy a legcsekélyebbre is felhasználhatna. Isten legelőször a rideg valóságra állít rá minket, mindaddig, amíg nem törődünk már azzal, mi lesz velünk személy szerint, csak Ő elérhesse váltságának célját. Miért ne járnánk szívettépő szenvedésekben? Ilyen kapukon át nyit Isten utat nekünk a Fiával való közösségbe. Legtöbben már első fájdalmas markolására összeesünk; leroskadunk Isten terveinek küszöbére és halódunk az önsajnálkozástól, a keresztyének együttérzése pedig a halálos ágyunkra segít. De Isten nem ezt akarja. Közel jön hozzánk Fia átszegezett kezének érintésével és ezt mondja: "Lépj közösségre velem; kelj fel és világíts!" - Mivel Isten csak összetört szívet használhat arra, hogy rajta keresztül vigye véghez célját a világban, akkor köszönd meg neki, hogy a szívedet összetörte.

Isten műhelyében-Mindig előre



   "Úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél. "


(1 Kor 9, 26)   


Az igazi hívő keresztyénben csodálatosan párosul a harc és a békesség. Isten gyermeke békességre jutott, mégsem hagy nyugtot önmagának. Mindig csendes, de mégsem nyugszik soha - ez a tulajdonsága. Futás és nem üldögélés, nem is kényelmes ballagás a hívő állapot; harc és nem játék.

Mai keresztyénségünk az elpuhultság és lanyhaság bélyegét viseli magán. Milyen más az, amit Pálban látunk. Ha egy ember lelkileg felébredt, felserken a közönyösség és a bűn álmából. Magabiztosságát, amiben addig éldegélt, lerázza önmagáról. Hajtja belül valami, siet, hogy kimeneküljön a pusztulásból és megragadja a szabadulást. Jézushoz siet és újra meg újra hozzá menekül, különösen a kísértés órájában. Közben szemmel tartja a nagy célt. Pál nem vakon, hanem céltudatosan és biztosan futott. Ha valaki nem siet mindjárt a megtérésekor, az már az elején sem jut világos döntésre.

Minden reggel újra kezdődik ez a futás. Rosszul kezdődik a nap, ha az ember nem tudja időben otthagyni az ágyat, csak ha a munka készteti erre. Igyekezzél, hogy már korán reggel legyen találkozásod Jézussal, különben egész nap nem igazodsz helyre. Maga Jézus akar magához vonni. "És én, ha felemeltetem a földről, mindeneket magamhoz vonzok"(Ján 12, 32). Adj alkalmat a Megváltónak már a kora reggeli órákban arra, hogy kegyelmét reád árassza és vonzóereje munkálkodjék benned. Ha Igéjével foglalkozol és imádkozol, közel lép hozzád, megerősödik a vele való kapcsolatod. Különben lanyhul vonzása és futásod egyre lankadtabb lesz. Még az út kicsi kövei is feltartóztatnak. Nagyobb nehézségeken még inkább megakadunk. Szükségünk van mindig új felfrissülésre, különben nem tartunk ki. "A te parancsolataidnak útján járok, ha megvigasztalod az én szívemet. Vezérelj a te parancsolataidnak útján, mert gyönyörködöm abban!" (Zsolt 119, 32. 35). Ebben a tekintetben a nap első órája a legfontosabb, mert akkor még nem bonyolódtunk bele a napi munkába. Ilyenkor még szellemileg frissek vagyunk és könnyebben felemelkedünk az Úrhoz. Könyörögjünk hozzá: "Vonj te engem magadhoz, mert az én igyekezetem nagyon hiányos!" Ha engedünk az Ő vonzásának, akkor átjutunk minden akadályon. Olyanok vagyunk, mint a tovasietők, szárnyaló léptekkel haladunk a nagy mennyei cél felé.

Isten ígéreteinek tárháza- Tudatlanságból elkövetett bűnök

"...és bocsánatot nyernek, hiszen nem volt szándékos a vétek" (4Móz 15,25)




Sokszor egyáltalán nem látjuk bűneinket, mert tudatlanok vagyunk. Biztosak lehetünk abban, hogy sok ilyen tudatlanságból elkövetett bűnünk van, cselekedeti és mulasztási bűnök egyaránt. Teljes jóhiszeműséggel azt gondoljuk, hogy Isten szolgálatára cselekszünk bizonyos dolgokat, pedig azokat Ő nem parancsolta és nem is fogadhatja el.

Az Úr ismeri mindannyiunk tudatlanságból elkövetett vétkeit. Ez félelemmel tölthet el bennünket, hiszen igazsága egyszer majd számon kéri tőlünk ezeket a bűnöket. Hitünk azonban vigasztalást merít az ígéretből, hogy az Úr az általunk nem észlelt bűnöket is eltörli. Látja bűneinket, de a háta mögé veti azokat, hogy ne lássa többé.

Az a vigasztalásunk, hogy Jézus Krisztus, a mi Főpapunk, engesztelést végzett a hívők egész Gyülekezetéért. Ezzel bűnbocsánatot szerzett az általunk nem ismert bűneinkért is. Drága vére megtisztít minket minden bűntől. Akár észrevettük és elsirattuk azokat, akár nem, Isten látta ezeket a bűnöket, Krisztus engesztelést végzett értünk, a Szent Szellem pedig tanúságot tesz arról, hogy megbocsáttattak. Így tehát háromszoros okunk van rá, hogy békességünk legyen.

Atyám, dicsőítelek isteni bölcsességedért, amellyel nemcsak meglátod vétkeimet, hanem Krisztusban engesztelést szereztél minden bűnömre, hogy megszabadíts mardosásuktól, és ezt már akkor megtetted értem, mielőtt én egyáltalában bűneim tudatára ébredtem volna.

KENNETH COPELAND-Tarts ki!

Így lesz az én Igém, amely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, amit akarok, és áldott lesz ott, ahová küldöttem. – Ésaiás 55:11


Tudtad, hogy a harc színtere a problémáddal kapcsolatban az elmédben és a szádban van? Ha az ördögöt fejbe csapod az Igével, és a gondodat Istenre veted, győzedelmeskedni fogsz.

De figyelmeztetlek, hogy nem mindig könnyű az Igéhez ragaszkodni. Az ördög tudja, hogy ha nem tudja ellopni tőled az Igét, akkor ki fogod kényszeríteni a vereségét az Ige által.

Tehát ne lepődj meg, ha egy gonosz szellemet küld, aki Isten Igéjével szembeszáll. Ha beteg vagy, talán azt fogja mondani neked: „Nem gyógyultál meg. Tudod, hogy a gyógyulás már nem létezik. Még ha létezne is, neked akkor sem működne. Talán másnak működik, de neked nem.” Ha ilyeneket mond neked, ne vedd be! Ne kezdj el aggodalmaskodni, és azt gondolni, „Attól félek, nem fogok meggyógyulni. Nem érzem magam egészségesnek. Valószínűleg csak egyre romlani fog az állapotom.”

Emlékeztesd magad erre: az Ige végzi el a munkát, nem az, aki ragaszkodik hozzá. Bárkinek működik, aki működteti. Neked éppúgy működik, ahogy Jézusnak, amikor a földön járt.

Jézus azt mondta a sátánnak: „meg van írva”! Nem számít, mit mond neked az ördög, ne engedd el az Igét. Mondd meg az ördögnek, hogy mi van megírva a helyzeteddel kapcsolatban. Engedd, hogy az Ige harcolja meg a harcát. Minden alkalommal le fogja győzni az ördögöt!

Igei olvasmány: Zsoltárok 19:7-14

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja-Emberek, Isten kezében

"Áldott az Úr..., hogy elém küldött most téged... megakadályoztál ma a vérontásban..." (1Sám 25,32-33)




Különös, ahogyan Isten szervezi a dolgokat. Ahogyan irányít embereket, időzíti az eseményeket, felhasznál bárkit tudta nélkül is az ő jó céljainak megvalósítására.

Dávid, amikor még Saul elől bujdosott, sok jót tett egy Nábál nevű gazda pásztoraival. Ennek fejében várt volna tőle egy kis támogatást. Nábál azonban fukar és ostoba ember volt, elkergette Dávid követeit. Dávidban felforrt a méreg, és bosszút akart állni a kegyetlen emberen. Megmondta ezt egy szolgafiú Nábál feleségének. Abigail azonnal felismerte a fenyegető veszélyt, Dávid csapata elé ment, lecsillapította haragját, emlékeztette őt Isten ígéreteire, hogy király lesz, és óvta attól, hogy vétkezzen és indulatból vért ontson.
„Véletlenek" sora ez a történet, amiben azonban egyértelműen látszik Isten bölcsessége, rendező hatalma, választottai iránti szeretete, igéjének emberformáló ereje.

Véletlenül volt fültanúja a jelenetnek a szolga, véletlenül gondolta, hogy megmondja gazdaasszonyának, teljesen szokatlan, hogy Abigail nő létére azonnal cselekszik, éppen azon az ösvényen megy le az ajándékkal, amelyen Dávid és emberei csörtetnek felfelé, prófétai bátorsággal inti a leendő királyt, az meglepő alázattal úgy fogadja ezt, mint Isten szavát - és elmarad a vérontás, lecsillapodnak a kedélyek. Nyilvánvaló, hogy semmi nem történt véletlenül, Isten kegyelemmel és hatalommal irányít mindenkit, és vezeti népe történelmét is a jó irányba.

Ismerjük-e mi Istennek ezt a tulajdonságát, és így bízunk-e benne? Vegyük észre az események mögött is őt, és engedjük, kérjük, hogy irányítson minket és népünk történetét is!

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor-Jézus nevének a használata: a hatalom forrása

Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké (Filippi 2:10)




Az Efézus 1:21-ben a feltámadott Krisztusról olvashatunk, Aki mennyei helyekre ültetetett: “Felül minden fejedelemségen és hatalmasságon és erőn és uraságon és minden néven, mely neveztetik nemcsak e világon, hanem a következendőben is.” A fejedelemség helyén használt eredeti szó két dolgot jelent: először az uralkodó tekintélyt jelöli, másodszor azokat a rendeleteket is magában foglalja, amelyek által uralkodik. Tehát az Ige itt az uralkodásra, és annak az előírásaira utal. Ez azt jelenti, hogy nem számít, hogy milyen rendeletet hoztak, Jézus magasan minden rendelet felett áll. Jézus nem éppen hogy csak felette, vagy egy
kicsivel felette, hanem magasan felette áll minden fejedelemségnek, hatalmasságnak és uraságnak. Halleluja!

Ezért, amikor Jézus nevét használod, akkor nem lehet helye benned a kételkedésnek. Isten még csak azt sem mondta, hogy csak akkor használjuk a nevét, amikor hitünk van rá. Jézus nevének a használata nem hit, hanem tekintély kérdése. Gondolkodj el ezen: Miközben a rendőrtiszt a forgalmat irányítja,
akkor nincs szüksége hithez ahhoz, hogy megállásra utasítsa a gépjárműveket. Mindössze arra a hitre van szüksége, hogy hivatását végzi. A Bibliában pedig az szerepel, hogy Isten mindenkinek adta a hit mértékét (Róma 12:3).

Rendelkezel azzal a hittel, ami ahhoz kellett, hogy Krisztushoz jöjj. Most már hatalmad van a sötétség összes démona fölött. Nincs szükséged senkinek a segítségére, hogy kiűzz egy démont. A Máté 17:5- ben Isten bizonyságtételét olvashatjuk Jézusról: “...
Ez az én szerelmes Fiam, akiben én gyönyörködöm: őt hallgassátok.” Isten ezt a kijelentést minden intelligenciával rendelkező személy, és minden élő és élettelen dolog felé intézte. Isten azt parancsolta, hogy hallgassák, és engedelmeskedjenek Jézusnak.

Isten felőled is ugyanezt rendelte el, amikor újjászülettél. Az egész természet, az angyalok, a démonok stb. parancsot kaptak, hogy hallgassanak Téged és engedelmeskedjenek a szavaidnak, mert Jézus tekintélyével szólsz. Amikor Jézus nevében imádkozol, és jelentesz ki dolgokat, olyan, mintha Jézus maga tenné azt. Ezért bátran használd hatalommal Jézus nevét, hogy ellenőrzésed alatt
tartsd az életed körülményeit, és megszelídítsd a természet erőit.

Ima
Drága Atyám, köszönöm azt a kiváltságot és hatalmat, hogy
használhatom Jézus nevét. Jézus nevében és az Ő neve által
élek, mindent Jézus nevének az ereje által végzek. Ezért
uralkodom és győzelemben járok, előrehaladok dicsőségről
dicsőségre. Jézus nevében, Ámen.

Joyce Meyer-Tölts időt Istennel!

Találd meg az időt amikor csendességben lehetsz Vele,akár pár percre is,hogy meghalld az Ő szavát ,vezetését. Néha túl elfoglaltak vagyunk arra,hogy időt töltsünk Istennel, de ez csak az időbeosztáson, jó szervezésen múlik.
Állítsd a napirended Isten köré és így mindig lesz Időd Őrá.

Amikor először próbáltam időt tölteni az Úrral, nagyon nehéz volt. Ostobán éreztem magam, és egy kicsit feszélyezettnek. Unatkoztam. Csak ültem, ásítoztam, és minden erőmmel azon voltam, hogy ne aludjak el. Mint minden értékes dologhoz, ahhoz is idő kell, hogy kimunkáljuk magunkban, hogyan kell csendben ülni az Úr jelenlétében. Utána megállás nélkül kell csinálni. Ez nem olyan dolog, amit mástól megtanulhatsz. Szerintem lehetetlen egy másik embert megtanítani az Istennel való szövetségre. Miért? Mert minden ember más, és saját magának kell megtanulnia, hogyan léphet kapcsolatba Alkotójával.

Az én személyes szövetségben töltött időm több dologból áll: az ima különböző formái (kérés, közbenjárás, dicséret), a Biblia tanulmányozása, olyan könyvek olvasása, amelyeken keresztül az Úr tanít engem, az Úrra való várakozás, bűnvallás, sírás, nevetés, az Úrtól kapott kijelentések. A Vele töltött idő minden nap teljesen más.

Istennek minden ember számára személyre szabott terve van. Ha elmész Hozzá, és engedelmeskedsz Neki, beköltözik a szívedbe és veled lakik. Tanítani fog, és vezet majd azon az úton, amelyen menned kell. Ne próbálj úgy cselekedni, ahogy mások cselekednek, azzá lenni, amivé mások váltak. Csak engedd meg az Úrnak, hogy megmutassa, hogyan lehetsz Vele szövetségben. Aztán indulj el azon az úton, amelyet Ő mutat neked, lépésről lépésre.

Előfordul, hogy olajat kell félretenned a későbbi időkre. Ez nemcsak azt jelenti, hogy az Úrral való szövetségben kell lenned nap mint nap, hanem azt, hogy lesznek olyan időszakok, amikor az átlagosnál több időt kell Vele töltened, hiszen az Úr tudja, hogy egy olyan helyzetben vagy, amely mind a fizikai, mind a szellemi erőforrásaidat le fogja meríteni.

Emlékszel a tíz szűzről szóló tanításra, akik hozták a lámpásaikat és várták, hogy megérkezzen a vőlegény? Öten közülük balgák voltak, és nem hoztak elegendő olajat, míg a másik öt bölcs volt, tartalékoltak annyi olajat, ami elegendő volt arra az esetre, ha késne a vőlegény. Amikor a vőlegény késett, a balga szüzek olaja elfogyott és könyörögni kezdtek a többieknek, hogy adjanak nekik kölcsön, de ők ezt nem tették meg. Mivel a balga szüzek elrohantak, hogy vegyenek még olajat, lemaradtak az esküvőről. (Máté 25:1-12)

Vannak köztünk olyanok, akik hasonló cipőben járnak? Nem vesszük az időt és fáradságot arra, hogy a ránk váró dolgokra felkészüljünk. Kifogy az olajunk, és próbálunk kölcsönkérni azoktól, akiknek még van tartalékuk. Az Úr ezt egy ideig engedi is, de előbb vagy utóbb meg kell tanulnunk, hogy saját olajkészletünk legyen, ha a jövőben szükségünk lenne rá.

Ha minden reggel alvás helyett tíz vagy tizenöt percet áldozol arra, hogy korábban felkelsz és az Úr arcát keresed, Ő megfizet ezért az áldozatért. Ha este fél órával előbb kikapcsolod a tévét, és az Úrral töltöd az idődet, Ő ezt bőségesen megjutalmazza majd.

Vannak időszakok, amikor a megfeszített munka vagy egy emberpróbáló helyzet valamennyi tartalékodat felemészti, és egy kis „extra időre” van szükséged a feltöltődéshez.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem élvezheted az életet, állandóan egyedül kell lenned a szobában Istennel. Ő szerető Atya. Azt akarja, hogy gyermekei bővölködő és vidám életet éljenek. Nem fog tőled többet kérni, mint amit adni tudsz. Ő egyszerűen tudja, mi az, amire szükséged van ahhoz, hogy bővölködő, vidám, győzedelmes életet élj. Azt is tudja, hogy ez nem módszer kérdése, ez Tőle van.

Tanuld meg, hogyan kell gyorsan követni a Szent Szellem buzdítását. Tölts időt Istennel, hogy a mindennapi élethelyzeteidben stabil maradhass.
-Joyce Meyer-

Napi áhítat-Kiengesztelés

Hét témája: Üdvösségünk összetevői  

Olvasmány: Róm 3,21–31
                                                         
A legokosabb dolog mindenki számára kibékülni Istennel. Mégis Jézus Krisztus kellett ahhoz, hogy ezt meg is tegyük.

„Most pedig a törvény nélkül jelent meg Isten igazsága, amelyről bizonyságot is tesznek a törvény és a próféták. Isten pedig ezt az igazságát most nyilvánvalóvá tette a Krisztusban való hit által minden hívőnek. Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által. Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte türelme idején, hogy e mostani időben mutassa meg igazságát: mert ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz. Hogyan lehetséges akkor a dicsekvés? Lehetetlenné vált. Milyen törvény által? A cselekedeteké által? Nem, hanem a hit „törvénye” által. Hiszen azt tartjuk, hogy hit által igazul meg az ember, a törvény cselekvésétől függetlenül. Vagy Isten kizárólag a zsidóké? Nem a pogányoké is? Bizony, a pogányoké is; mert egy az Isten, aki megigazítja a körülmetéltet hitből, a körülmetéletlent pedig hit által. Érvénytelenné tesszük tehát a törvényt a hit által? Szó sincs róla! Sőt inkább érvényt szerzünk a törvénynek.”
Magyarázat

Mi emberek sokféle módot kerestünk már a bűn rendezésére, amiről azt gondoltuk, hogy megoldás, de valójában nem segített. Van, aki elfut a probléma helyszínéről, mintha nem is ő tette volna, és ezzel csak még bűnösebb lesz. Van, aki ajándékkal igyekszik feledtetni a bűneit. Izrael fiai is volt, amikor áldozattal akarták kiengesztelni az Istent. Bármivel is próbálkozunk, nem lehet jóvátenni a bűnt. Isten viszont készített egy helyettes áldozatot, melyre nézve kiengesztelődött a bűn miatt. Ha beismerem a bűneimet, és elfogadom, hogy Jézus ezek miatt halt meg, Krisztusért kiengesztelődik Isten, és megbocsátja a bűnt. Ő már nem úgy tekint rám, mint bűnösre, de azt várja, hogy én is másként éljek azután. Mi nem tudjuk megoldani a bűn kérdését, de kegyelemből ő készített egy megoldást, amit ha hittel megélek, akkor igaznak fogad el. Ez a kegyelmi megoldás minden ember számára készen áll. A gyermekei számára sincs külön út, csak ez az egy. A bűn miatt ítélet alá van rekesztve a teremtett világ, de ha elfogadom, hogy a bűneim ítélete Krisztuson teljesedett be, akkor nekem már nem kell félnem az ítélettől.
Uram, segíts felvállalni a bűneimet, és a kereszthez vinni, hogy Jézusért megszabaduljak azok terhétől!
(Tenkely Béla)

MAI IGE - Bob Gass írásaiból-A hit próbája

„Mert megpróbáltál minket, Istenünk, megtisztítottál, mint az ezüstöt… de kivezettél, és felüdültünk.” (Zsolt 66:10-12) 




Mert megpróbáltál minket, oh Isten, megtisztítottál, a mint tisztítják az ezüstöt. Hálóba vittél be minket, megszorítottad derekainkat. Embert ültettél fejünkre, tűzbe-vízbe jutottunk: de kihoztál bennünket bőségre. 

Amikor Jézus elmagyarázta az Ő követésének árát, néhány tanítványa elhagyta őt. De a hatás, amit azokra gyakorolt, akik maradtak, a mai világban is érezhető. Mire leveleiket írták, Jézus apostolai megtanulták, hogy az élet minden próbáját lehetőségnek tekintsék hitük erősítésére és hatékonyságuk növelésére. A hit próbái mindig lehetőségek arra, hogy átadjunk Istennek valami számunkra értékeset, akkor is, ha jogunk van ahhoz is, hogy ezt ne tegyük meg. Amikor a hited próbára van téve, úgy fogod érezni, hogy a körülmények ellened támadnak, és a végsőkig próbára tesznek, de Istentől nem fogod távol érezni magad; mérlegre leszel téve, de nem ítélnek el, és nem nyilvánítanak bűnösnek. A zsoltáros ezt írja:
„Mert megpróbáltál minket, Istenünk, megtisztítottál, mint az ezüstöt… de kivezettél, és felüdültünk” (Zsoltár 66:10-12). 

A hit próbája nem tesz próbára semmit, hacsak nem kényszerít messzebb, mint a legutóbbi próbád – amíg nem lépsz át egy következő szintre onnan, ahol már bizonyítottál! Ha minden alkalommal megpróbálsz elfutni vagy visszavonulni, amikor úgy érzed, hogy már a határaidhoz értél, sohasem fogod megtudni, hogy mennyire bízhatsz Istenben – vagy hogy Ő mennyire bízhat meg benned. 
A tűz, ami megtisztíthat minket, mint az ezüstöt, jöhet egy állás, egy kapcsolat, az egészség vagy a jó hírnév elvesztéseként – de Istennel a végeredmény sohasem kétséges. Ha ma azon tűnődsz: „Még mennyit tudok elviselni?”, hallgasd meg J. C. Ryle püspök szavait:

„Egyedül abban lehetünk biztosak, hogyha a holnap keresztet fog hozni, Ő, aki küldi, meg tudja, és meg is fogja adni a kegyelmet az elhordozására.”

Isten országában ez így működik: ha a hited próbára kerül, a jellemed nemesedik, és végül elnyered a felüdülést.

2Krón 7,12-16; Mt 6,5-15; Lk 18,1-8

Bob Gass

Napi Ige, Napi Gondolatok

Napi Ige:Mert ha száddal Úrnak vallod Jézust, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halottak közül, üdvözülsz. (Róma 10,9)


Napi Gondolat

Akik Istent szeretik, minden a javukra van. Róma 8: 28.

Az előtted álló hatalmas kihívás soha nem lesz nagyobb mint a mögötted álló Isteni hatalom, erő, dicsőség. Istennek dicsősége, vezet, tanít,ellát, megóv, megszabadít, és méltóvá tesz hogy a Jézus által megszerzett kegyelemben nyugodjon a lelked minden nap.

Ezért ne bánkódj egyetlen napért sem az életedből, a jó napok, örömöt, napfényt hoztak, a rosszak tapasztalatot. Úgy az öröm, mint a tapasztalat egyformán fontos az életedben.

Isten akkor is dolgozik értünk, amikor mi ezt még nem látjuk érzékeljük.

Ámen!                          

         

Az én életem ma: KEGYESSÉG ÉS TESTVÉRI KEDVESSÉG, SZERETET

Növekedés a bölcsességben 

„De te, Istennek embere (…) kövesd az igazságot, istenfélelmet, hitet, szeretetet, békességes tűrést, szelídséget.”
(Timótheushoz írt I. levél 6,11)



Maradjunk szoros kapcsolatban Istennel, hogy szívünk befogadja az istenfélelem kegyelmi ajándékát! Jézus legyen otthonunk vendége, családunk tagja, hogy visszatükrözzük képmását, és bemutassuk, hogy a Mindenható fiai és leányai vagyunk. A hívő élet széppé teszi otthonunkat. Ha az Úr velünk lakozik, érezni fogjuk, hogy Krisztus mennyei családjához tartozunk. Felismerjük, hogy angyalok figyelnek bennünket, ezért szelídek és türelmesek leszünk. Az udvariasság és istenfélelem által alkalmassá válunk arra, hogy beléphessünk a mennyei udvarokba.
Énok Istennel járt: tisztelte Istent az élet minden területén. Otthonában és munkáját végezve mindig feltette a kérdést önmagának: „Vajon ez kedves lesz-e az Úr előtt?” Miután megemlékezett Istenről és követte tanácsát, jelleme átalakult, istenfélő emberré lett, akinek életmódja tetszett Istennek. Mindnyájunknak szól a figyelmeztetés, hogy az istenfélelem mellett szükségünk van a testvéreink iránti kedvességre is. Jellemünk nem nélkülözheti ezt a tulajdonságot. Úgy kell szeretnünk másokat, ahogyan Krisztus szeret bennünket. Az egek Ura az embert valódi értéke szerint becsüli. Aki barátságtalan e földi otthonában, az alkalmatlan a mennyei otthonba való belépésre. Ha mindig a saját akaratát akarja keresztülvinni, bárkit szomorít meg ezáltal, a mennyben sem lenne elégedett, ha nem uralkodhatna ott is.
Uralja szívünket Krisztus szeretete! Keresd Istent megtört, bűnbánó szívvel, így részvét ébred szívedben testvéreid iránt, s készen leszel arra, hogy kedves legyél hozzájuk, segítőkész és szeretetteljes.Ez a lelkület közelebb hozza hozzánk a mennyet. Ha ezen dolgozunk, érezni fogjuk Isten édes békéjét és vigasztalását.

Köszöntünk Szent Szellem!- ÉNEKLÉS A LÉLEK ÁLTAL

"Beszélgetvén egymás között zsoltárokban és dicséretekben és lelki énekekben, énekelvén és dicséretet mondván szívetekben az Úrnak." (Efézus 5:19) 

A Szentlélek hatalma által bekövetkezett nagy ébredésekhez mindig hozzátartozott az inspiráló keresztény zene és ének. Amikor John Greenfield beszámolt a Szentlélek hatalmas kiáradásakor bekövetkezett eseményekről, amelyek a morva keresztények között történtek Zinzendorf gróf udvarában 1727 augusztusában, többek között ezt írta: "Az atyáink életében bekövetkezett Szentlélek általi keresztség a lelki énekek olyan árját hozta magával, amilyet a keresztény egyház soha azelőtt és azóta sem tapasztalt." Mint mikor a hatalmas Mississippi folyó áttörte gátját az 1993-as nagy áradáskor, úgy szakította szét a Szentlélek a tradicionalizmus és az élettelen vallás gátjait, és árasztotta el a keresztények életét olyan énekekkel, amelyek Jézust, a csodálatos Megváltót dicsőítették.
Pál elmondja nekünk, hogy a hívők szolgálni tudnak egymásnak "zsoltárokban, dicséretekben, lelki énekekben". E kifejezések az Istent dicsőítő zene sokféleségét jelölik. John Rea professzor, a Wycliffe Bible Encyclopedia egyik szerkesztője ezt írja a fenti igevershez fűzött kommentárjában: "A 'zsoltárok' szinte biztosan az ótestamentumi kánon zsoltáraira vonatkoztak, amelyeket hangszeres kísérettel énekeltek. A 'dicséretek' vagy 'himnuszok' keresztény szerzemények lehettek, amelyeket zenével vagy anélkül adtak elő. A 'lelki énekeket' viszont az Istentisztelet helyszínén a Szentlélek ihletésére spontán szavakkal és dallammal énekelték." Az ének és a zene Isten dicsőítésének és a hit tapasztalati megosztásának volt az eszköze a testvérek között (Kol 3:16).
Amikor azért imádkozol, hogy a Szentlélek töltsön be téged, kis csoportodat, illetve a gyülekezeti közösséget, ne lepődj meg, ha többféle keresztény zene vagy ének fog megszólalni. A régi egyházi énekek új tartalommal telnek meg számodra, és lelkesen fogod azokat énekelni. A Szentírás szövegére írt énekek, kórusszámok és zsoltárok friss jelentést nyernek, és megelevenednek. Mindebben Jézus dicsőíttetik meg, és mások is áldást nyernek belőle.
Imádság a mai napra
"Atyám, ma töltsd be szívemet új dallal, áldással és örömmel!"
Garrie F. Williams írása alapján

Isten csodálatos kegyelme- A BŰN ZSOLDJA ÉS ISTEN AJÁNDÉKA

''Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk, Krisztus Jézusban.''(Rómabeliekhez 6:23) 


Az ember a teremtésekor nemes testi és lelki tulajdonságokat és képességeket kapott. Tökéletes, Istennel összhangban élő lény volt. Gondolatai tiszták, céljai szentek voltak. De az engedetlenség megrontotta ezeket a képességeket és tulajdonságokat, s a szeretet helyét az önzés foglalta el. A bűn következtében az ember természete annyira legyengült, hogy saját erejéből képtelen volt a gonosz hatalmának ellenállni. Sátán foglya lett, és az is maradt volna örökké, ha Isten a szeretetétől ösztönözve, közbe nem lép. A kísértőnek az volt a szándéka, hogy Istennek az emberrel való, már a teremtésnél meglevő tervét keresztezze, s ezáltal fájdalmat és romlást hozzon a világra. Bűnös természetünk elidegenített bennünket Istentől. A Szentlélek találóan ábrázolja állapotunkat: ''Akik holtak valátok a ti vétkeitek és bűnötök miatt'' (Ef 2:1). ''Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől talpig nincs e testben épség'' (Ésa 1:5-6). Sátán a csapdájában tart bennünket, foglyokká lettünk az ő akaratára (2Tim 2:26).
Isten meg akar bennünket gyógyítani, szabadítani bűnünktől. Miután ez teljes átalakulást igényel, egész lényünk megújulását, azért teljesen át kell adnunk magunkat Istennek. A saját énünk elleni küzdelem a leghatalmasabb harc, amelyet meg kell vívnunk. Énünket átengedni, alárendelni mindent Isten akaratának, hatalmas küzdelembe kerül, de a léleknek engedelmeskednie kell Istennek, mielőtt szentségben megújulhatna... Isten nem akarja a teremtményeit kényszeríteni. Nem fogadhatja el tiszteletünket és hódolatunkat, ha azokat nem készségesen és értelmesen hozzuk. A kierőszakolt engedelmesség akadályozhatná az értelem és jellem fejlődését; és géppé alacsonyítana le bennünket. Nem ez a Teremtő szándéka. Az Ő vágya az, hogy az ember, mint a teremtés koronája, a fejlődés legmagasabb fokára jusson el. Kilátásba helyezi számunkra az áldások teljességét, amelyekhez kegyelem által kíván eljuttatni. Magához hív bennünket, hogy átadva magunkat neki, bennünk munkálhassa az akaratát. Egyedül tőlünk függ tehát, hogy a bűn örökös rabszolgaságát, avagy Isten gyermekeinek csodás és boldogító szabadságát választjuk-e.
Ellen White írása alapján

Reggeli dicséret- Lelki fegyverzetben

„Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével. Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát.”
Efézusbeliekhez írt levél 6. fejezet, 14-16. verse



A levél írója Pál, a tökéletes harcost írja körül a 10-20. versig. Ezek a jelképek illetve annak magyarázatai egyenként megtalálhatóak az Ószövetségben. De most együtt szerepelnek. Az egész levélben érezhető, hogy Pál azt szeretné az olvasói tudomására hozni, hogy Isten minden értelmet felülmúló. Olvashatunk tusakodásról. A tusakodás pontosabban birkózást jelent, utalva ezzel a személyes küzdelmekre.

„Álljatok meg tehát”: a hívői élet azzal kezdődik, hogy az ember rájön arra, hogy egyedül semmi. (általánosságnak hangzik, de valójában nehéz a természetünket és az elért eredményeinket alávetni Krisztusnak és Neki adni hálát)
Vannak, akik nagyon szeretnek öltözni, úgyhogy akkor nézzük meg, hogy milyen öltözéke kell legyen, egy Krisztusban hívőnek?! Akár egy római katonának!


Az első fegyver a kereszténynek az igazság. A római katona első kelléke az öv
A második az igazságosság, pontosabban a megigazulás. Akár a katonáknál a mellvért.
A harmadik lelki fegyver a békesség evangéliumának készsége. Ezt Pál a katonák sarujához hasonlítja, hogy a keresztény bátran tudjunk lépni és tudja hirdetni az evangéliumot. A kemény saru lehetővé tette, hogy a kemény terepen is könnyen haladhassanak a katonák.
A negyedik fegyver a hit, amit pajzsként használ a hívő ember.
Ötödik fegyver az üdvösség, melyet, mint sisakot kell felvenni. Úgy is mondhatnánk, hogy ne legyen üdvbizonytalanságunk!
Hatodik fegyver Isten beszéde. Ez az egyetlen támadó fegyver, úgy mint kard. Ahogyan a kardnak is meg van a maga technikája, hogy helyesen és eredményesen tudja forgatni a viselője, úgy az Isten beszédének is megvan a módja, hogy helyesen lehessen azt használni.

Akár a lelki ajándékokat, akár ezeket a fegyverzeteket, kell kérni, hogy mindezeket megkaphassuk.
Szerző: Laszlo Osvald


Kenneth E. Hagin: Hitünk tápláléka napi adagokban c. könyvéből részlet


A legnagyobb csoda, amit láttam azzal kapcsolatban, hogy az örök élet milyen hatással van az értelemre, egy lánnyal történt, akit én most Marynek fogok nevezni.

Mary hét évet töltött el az általános iskola első osztályában, anélkül, hogy megtanulta volna leírni a nevét. A hatóságok megkérték a szüleit, hogy vegyék ki az iskolából, amint betöltötte a tizennegyedik évét. Tizennyolc évesen úgy viselkedett, mintha kétéves lett volna. Ha történetesen nem az anyja mellett ült az istentiszteleten, a pad alatt csúszott-mászott, vagy felemelve a szoknyáját átlépdelt a padok felett, hogy visszajusson oda, ahol az anyja ült.

Majd egy este, egy evangelizációs ébredési összejövetel alatt, Mary kijött az oltárhoz. Ott megkapta az örök életet — Isten természetét. Azonnal hatalmas változás történt. Már a következő este úgy ült az istentiszteleten és úgy viselkedett, ahogy az egy fiatal hölgyhöz illik. Rendbe hozta a haját és szépen felöltözködött.

Úgy tűnt, hogy értelmi képessége egyik napról a másikra megnövekedett. Nem sokkal ezután, látogatóba utazott a rokonaihoz, ott megismerkedett egy szomszédos farmer fiúval és feleségül ment hozzá. Sok évre rá megtudtam, hogy miután a férje elhalálozott egy balesetben, jómódú üzletasszony lett belőle, megállt a saját lábán és megbecsült építési vállalkozó lett a városban!

Mert egykor sötétség voltatok; most azonban világosság vagytok az Úrban; mint világosságnak fiai, úgy járjatok.

— Efézus 5,8.
Megvallás: Én a világosság fiaként járok az Úrban, én az élet világosságában járok.

2016. október 31., hétfő

Kenneth E. Hagin: Hét dolog, amit tudnod kell a szent gyógyulásról

Az 1Korinthus 12:9 szerint az egyik szellemi ajándék, amit Isten a Gyülekezetbe helyezett, a gyógyítások ajándékai – elkülönül a többi módtól, amivel a gyógyulás megkapható.

Mi ez a „gyógyítások ajándékai”?

A gyógyító erő természetfeletti megnyilvánulása egy emberen keresztül a másik ember irányában. Legegyszerűbben így lehet ezt meghatározni.
Minden, amit Istentől kapunk, ajándék. Ezért, általánosságban szólva, minden gyógyulás ajándéknak tekinthető. De ez még nem a „gyógyítások ajándékainak” megnyilvánulása.

A gyógyítások ajándékainak megnyilvánulását a Szent Szellem kezdeményezi.

Jézus szólt a szellememhez a Szent Szellemen keresztül, hogy mit tegyek és mit mondjak az anyósomnak, hogy meggyógyuljon. Másnap készült bemenni a kórházba, hogy megoperáltassa a golyváját. Egyáltalán nem volt hite a gyógyulásban; ha valaki számít arra, hogy meggyógyul, akkor nem összecsomagolt bőrönddel várja, hogy kórházba menjen. A hang azt mondta nekem:

„Odaadtam neked a gyógyítások ajándékait és elküldtelek, hogy szolgálj a betegek felé.”

Amikor megtettem azt, amit Isten Szelleme mondott nekem, a golyva látható része azonnal eltűnt, mint amikor gombostűvel beleböknek egy léggömbbe.
Ő nem azért gyógyult meg, mert hitt Istenben. Ha később megkérdezték volna tőle, azt felelte volna:
- Nem, nem. Tudom, hogy ez nem az én hitem volt. Ilyen dolgokhoz nem lett volna hitem.
Tudjátok, hogy miért gyógyult meg? Mert Isten Szelleme megmondta, hogy mit tegyek.

A gyógyítások ajándékainak megnyilvánulása nem úgy működik azonban, ahogy én akarom, hanem úgy, ahogy a Szellem akarja.

Előfordult például, hogy mindennel próbálkoztam, mindent elkövette, mindent elmondtam, amit ilyenkor szoktam mondani – és semmi nem történt.

Már beletörődtem, hogy semmi sem történik, és azt mondtam: „ez már soha többé nem fog megtörténni.” Aztán mégiscsak kezdtek megtörténni a dolgok. Tudnunk kell, hogy a Szellem megnyilvánulása úgy történik, ahogy a Szellem akarja.

Köszönet Istennek ezekért a megnyilvánulásokért. Én hiszek bennük.

Ez azonban csak egyik útja annak, hogy elnyerjük a gyógyulást. A legjobb mód valamennyi közül, ha egyszerűen ismerjük az 1Péter 2:24-et:

„Akinek sebeivel gyógyultatok meg.”

(Nem meg fogtok gyógyulni, hanem már MEGGYÓGYULTATOK! :)

Forrás: Kenneth E. Hagin: Hét dolog, amit tudnod kell a szent gyógyulásról c. könyvéből


Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja-Csak Jézus egyedül

Amikor feltekintettek, senkit sem láttak, csak Jézust egyedül. (Mt 17,8)




Egyszer Jézus megengedte három tanítványának, hogy meglássák páratlan isteni dicsőségét, és átéljék, hogyan beszélt vele Mózes és Illés, a törvény és a próféták képviselője, kereszthalálának jelentőségéről. Hallhatták, ahogyan a mindenható Isten újra kijelentette: „Ez az én szeretett Fiam..., rá hallgassatok!" Amikor ámulatukból magukhoz tértek, senkit sem láttak, csak Jézust egyedül.

Minket gyakran kísért, hogy segíteni akarunk Istennek a megváltás munkájában. Ki akarjuk érdemelni valamivel az üdvösséget, vagy meg akarjuk osztani másokkal is azt, amit csak egyedül Jézus Krisztus tudott megvalósítani. Ez az ige a szívünkbe vési most a valóságot: csak Jézus egyedül.

Mert egyedül Jézus volt bűn nélküli ezen a földön. Ezért egyedül ő vállalhatta magára a mi bűneinket és azok ítéletét. Egyedül ő volt képes elhordozni ezt a terhet. Egyedül az ő önfeláldozását fogadta el Isten érvényes elégtételként érettünk. Egyedül ő halt meg helyettünk a kereszten, egyedül ő támadt fel testben a harmadik napon, egyedül ő jár közben most is érettünk az Atyánál.

„Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus, aki váltságul adta önmagát mindenkiért..." (1Tim 2,5-6)
„Mert egyetlen áldozattal örökre tökéletessé tette a megszentelteket." „...az ő akarata szentelt meg minket Jézus Krisztus testének feláldozása által egyszer s mindenkorra." (Zsid 10,14. és 10. v.)
„...nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnénk." (ApCsel 4,12)
„Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Ef 2,8-9)

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

  Az Úr Igéje pedig növekedett és terjedt.
     Csel. 12,24


Ez a híradás Isten Igéjének növekedéséről úgy hangzik, mint egy diadalének Heródes bukása fölött; aki a keresztyénséget ki akarta irtani, s ő maga pusztult el.

Elmondhatjuk: "Az Úr jobb keze hatalmasan cselekedett" (Zsolt. 118,15).

Figyeljük meg, hogy a győzelem nem úgy áll előttünk, mint a keresztyén gyülekezet érdeme, hanem mint Isten Igéjének a műve.

Nem emberek győztek, hanem az Úr és Igéje. Isten Igéjének ellenállhatatlan hatalma van. Az Igével szembeni harc kísérletében nemcsak Heródes jutott csődbe szánalmasan. Ezrek jártak már így hasonló próbálkozásnál. Harcoltak Isten Igéje ellen, megvetették, megtiltották és elégették, a vége azonban mindig ez lett: "az Úr Igéje pedig növekedett és terjedt".

Ma is örülhetünk Isten Igéje diadalútjának!

Akkor három irányban is új teret nyert az Ige.

Elsősorban mélyebb gyökeret vert azokban, akik már keresztyének voltak. Isten olyan embereket adott nekik, akiket különös ajándékokkal ruházott fel, így a gyülekezet az írás mélyebb ismeretére juthatott el.

Aztán az Ige tovább terjedt a zsidók között. Ha Jézus követei egy-egy új falut elértek, először is a zsidók zsinagógáját keresték fel (Csel 13,5. 14).

Ez a körülmény emlékeztessen bennünket a zsidómisszióért való imádkozásra! A zsidók között is növekednie és terjednie kell Isten Igéjének mindaddig, amíg ez a nép összességében felismeri a Messiást (Róm. 11,25).

Mindenekelőtt azonban akkor kezdődött el a hatalmas pogánymisszió (Csel. 13,1). Antiókhiából kiküldték Barnabást és Pált a pogányok közé. Isten csodálatosan kiállt emellett a munka mellett. Mindjárt a kezdetén élő hitre jutott Sergius Paulus, Ciprus szigetének kormányzója. - Azóta is folyik Isten munkája a pogányok között.

Boldogok mindazok, akik ezt előmozdítják.

Isten asztaláról-Varga László

 "Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által."
     Róma 3,22-24

Isten Jézus Krisztus kereszthaláláért, áldozatáért eltörli bűneinket, úgy tekint ránk, mintha teljesen igazak, azaz bűntelenek lennénk. Megbocsátja bűneinket, és bizonyossá tesz az örök élet felől. Kegyelméből. Mi a kegyelem? Sok magyarázatnál és prédikációnál világosabban mutatja meg Reményik Sándor verse, azért inkább azt másolom ide, hogy elgondolkozzunk rajta. Olvassuk el többször, s rájövünk, talán mindnyájan találkoztunk már vele. Ha nem, legalább tudjunk róla, nyomorúságainkban ne essünk kétségbe, hanem kérjük bizalommal. Kegyelem

Először sírsz.
Azután átkozódsz.
Aztán imádkozol.
Aztán megfeszíted
Körömszakadtig maradék-erőd.
Akarsz, eget-ostromló akarattal -
S a lehetetlenség konok falán
Zúzod véresre koponyád.
Azután elalélsz.
S ha újra eszmélsz, mindent újra kezdesz.
Utoljára is tompa kábulattal,
Szótlanul, gondolattalanul
Mondod magadnak: mindegy, mindhiába:
A bűn, a betegség, a nyomorúság,
A mindennapi szörnyű szürkeség
Tömlöcéből nincsen, nincsen menekvés!
- S akkor - magától - megnyílik az ég.
Mely nem tárult ki átokra, imára,
Erő, akarat, kétségbeesés,
Bűnbánat - hasztalanul ostromolták.
Akkor megnyílik magától az ég,
S egy pici csillag sétál szembe véled,
S olyan közel jön, szépen mosolyogva,
Hogy azt hiszed: a tenyeredbe hull.

Akkor - magától - szűnik a vihar,
Akkor - magától - minden elcsitul,
Akkor - magától - éled a remény.
Álomfáidnak minden aranyágán
Csak úgy magától - friss gyümölcs terem.

Ez a magától: ez a Kegyelem.

Istenem, nem tudtam, hogy a Te kegyelmed volt az, amikor reménytelen nyomorúságomban váratlanul, talán kéretlenül, magam sem értettem, hogyan, megtelt a lelkem örömmel, erővel, reménnyel, s végül megoldódtak kérdéseim, megszűnt nyomorúságom. Tudom, kegyelmed ennél is több. Add meg nekem, Uram, bűneim teljes bocsánatát, az örök életet, és úgy vezess, hogy ne véletlenül vegyem észre, hanem előre kérjem és várjam kegyelmed ajándékait! Ámen.

Mindennap az Ige fényében- A FÖLDÖN ÉS A MENNYBEN


A mai napon olvasandó igeszakasz: Jel 22,6-13
És ezt mondta nekem: "Ezek az igék megbízhatók és igazak, mert az Úr, a próféták lelkének Istene küldte el angyalát, hogy közölje szolgáival mindezt, aminek hamarosan meg kell történnie. És íme, eljövök hamar: boldog, aki megtartja e könyv prófétai igéit."Én, János hallottam és láttam ezeket, és amikor hallottam és láttam, leborultam az angyal lába előtt, hogy imádjam őt, aki megmutatta nekem ezeket. De ő így szólt hozzám: "Vigyázz, ne tedd, mert szolgatársad vagyok neked és testvéreidnek, a prófétáknak, és azoknak, akik megtartják e könyv igéit: az Istent imádd!" 10 És így szólt hozzám: "Ne pecsételd le e könyv prófétai igéit, mert az idő közel van.11 Aki gonosz, legyen gonosz ezután is, és aki bűntől szennyes, legyen szennyes ezután is, aki pedig igaz, cselekedjék igazságot ezután is, és aki szent, legyen szent ezután is. 12 Íme, eljövök hamar, velem van az én jutalmam, és megfizetek mindenkinek a cselekedete szerint. 13 Én vagyok az Alfa és az Ómega, az első és az utolsó, a kezdet és a vég". 



"Leborultam az angyal lába előtt, ... de az így szólt hozzám: Vigyázz, ne tedd, mert szolgatársad vagyok neked és testvéreidnek, a prófétáknak, és azoknak, akik megtartják e könyv igéit: az Istent imádd!"
(Jel 22,8-9)


Az angyalok kiválóbbak, mint mi vagyunk, mivel ők tökéletesen engedelmeskednek Istennek.
Jézus azért tanított bennünket imádkozni, hogy cselekedhessük Isten akaratát a földön, mégpedig olyan tökéletesen, ahogy azt a mennyben az angyalok cselekszik.
Az angyalok kevesebbek is, mint az emberek. Mi jobban ismerjük Istent, mint ahogy ők valaha is ismerni fogják. Ők ismerik Isten trónjának ragyogását. Mi ismerjük Jézus keresztjének a jelentőségét.
Egy bizonyos családban az egyik gyermek sok éven át beteg volt. Ez a gyermek olyan szülői gyengédséget tapasztalt, amely gyakran rejtve marad a családnak azon gyermekei elől, akik egészségesek. Ugyanígy mi is mélyen beletekinthettünk Atyánk szívébe. Annyira mélyére hatoltunk, amennyire egyetlen egy angyal sem képes.
Az angyalok részesülnek az Atya gondoskodó szeretetéből, amellyel elveszett gyermekeit keresi. Jóllehet nem ismerik azt az árat, amelyet Isten kifizetet, és nem ismerik fájdalmát, amellyel minket engedelmességre vezérel, mégis élénken érdeklődnek aziránt, amit mi teszünk. Amikor megteremtettünk, együtt énekeltek. Mikor egy bűnös hazatér, örömmel éneklik: "Egyik gyermeked hazajött."
Mióta a Menny Fejedelme itt volt velünk, naponkénti imádságunk az, hogy Isten akarata legyen meg a Földön, ahogy a mennyben van. Mi nem tudjuk, hogy az angyalok velünk együtt imádkoznak-e. Azt azonban tudjuk, hogy nekik van feladatuk Isten munkatervében. Isten parancsára szolgálnak, hogy elhozzák nekünk a teljes és végleges megváltást (Zsid 1,14). Ha a Földön Isten akaratát valósítjuk meg, feltétlenül az emberek ellenállásába ütközünk, viszont az angyalok szolgálni fognak nekünk. Így volt ez a Fiú esetében, és így bánik velünk is Isten. Az angyalok természetesen velünk együtt engedelmeskednek, és vesznek részt az Isten előtti hódolatban. Jn apostol egyszer elvesztette arányérzékét, és térdre borult egy angyal előtt. Az angyal azonban azonnal így szólt: "Ha te le akarsz térdelni, akkor én közvetlenül melléd térdelek." A legnagyobb dolog Földön és Mennyben az Isten imádatának a szolgálata. Az Isten előtti hódolatban mindazok "akik megtartják e könyv igéit" - egy szinten az angyalokkal - Isten trónja előtt térdelnek.