2017. április 18., kedd

Joel Osteen pasztor batorito uzenete Neked: Verd fel a sátradat a remény földjén!

Arról akarok ma beszélni, hogy maradj reményteli és hidd, hogy eljön a te időd!

Isten mindannyiunk szívébe elültetett ígéreteket. Vannak álmaid, vágyaid, olyan dolgok, amiket véghez akarsz vinni. Olyan helyzetek, amiket meg akarsz változtatni. De olyan gyakran csak ezért, mert sokáig tart, mert megpróbáljuk és elbukunk vagy, mert csalódásokon esünk keresztül, mára feladtuk ezeket az álmokat. Én bátorítani akarlak, hogy nyerd vissza lelkesedésed, légy reményteljes. Lehet, hogy sokáig tart, de Isten hűséges. Azt mondja, nem számít mennyi ideig tart, nem számít mennyire lehetetlennek tűnik, ha hiszel, el fog jönni a te időd. Isten nem csak elültette szíved minden álmát, minden gyökeret verő ígéretét, hanem szándékában is áll megvalósítani. Állj úgy hozzá, hogy az én időm el fog jönni. Eddig csak adtam és adtam, de nem láttam eredményét. Ez rendben van. Tudom, hogy eljön az én időm.

Vagy: Nagyon szeretnék megházasodni, de még senkivel sem találkoztam, de Isten figyel és a megfelelő időben a megfelelő személyt hozza. Eljön az én időm. Ez a remény, mikor hiszed, hogy Isten ígérete megvalósul. Szeretem, amit Dávid mondott Cselekedetek 2:25-ben: Felvertem sátramat a remény földjén.

Hadd kérdezzelek Téged!

Te hol vertél sátrat?

Mit vársz el minden nap?

Milyen a hozzáállásod?

Joel, én már 5 éve imádkozok a gyermekemért, nem hiszem, hogy valaha is megváltozik. Vagy: a munkámban már mindenkit előléptettek rajtam kívül. Megpróbáltam ezt az üzletet beindítani, de senki nem segít. Nem jó. A sátradat rossz helyen állítottad fel. Nem hiszel Isten áldásában és kegyében. Nem várod el, hogy Isten megváltoztassa helyzeted. Ki kell húznod a sátorszögeket, össze kell pakolnod és el kell költöznöd a kiábrándulás földjéről. Költözz el a „nem- fog-megtörténni” régióból. Költözz, el a „nem- tudom- megtenni” mezőről. Ideje már elhagyni az önsajnálat országát! Lépj ki ezekről a területekről és lépj be a remény országába, a hit országába, arra a földre, ahol tudod, hogy minden lehetséges, arra a helyre, ahol tudod, hogy eljön a te időd!

Néha szükséged van valakire, aki új életet lehel álmaidba. Átmehettél csalódások ezrein és valójában minden okod meglehet rá, hogy feladd mindazt, amit Isten szívedbe ültetett, de én, arra kérlek, hagyd, hogy a következő; egyszerű állítás gyökeret verjen benned: eljön a te időd. Isten tudja ki vagy, ismeri rejtett álmaidat is, amit ő adott neked. A Szentírás úgy nevezi őket, hogy szívünk rejtett szegletei. Azok a dolgok, amikről talán még senkinek sem beszéltél. Talán azt gondoltad, sosem valósulnak meg, vagy eltemetted őket, mert nem a te menetrended szerint történtek meg. De Istennek még van egy útja a megvalósításhoz. Húzz egy vonalat a homokba és mondd: Ennyi volt. Mostantól hiszem, hogy minden álmom, minden ígéret, még szívem titkos vágya is beteljesül. Ha ilyen a hozzáállásod, a sötétség minden erejével sem tudja megakadályozni Istent, hogy megvalósítsa.

Ha reggel felkelsz és letört vagy és a negatív gondolatok jönnek, hogy ez sosem fog sikerülni, sosem fogsz megházasodni, sosem jutsz ki ebből, sosem leszel boldog. Rázd le magadról és mondd: Atyám, azt mondtad, hogy az igazak útja egyre világosabb lesz. Azt mondtad, hogy amiért megvilágosodom benned, nekem tudod adni szívem rejtett kívánságát. Így köszönöm Atyám, hogy kézben tartod sorsom, jó dolgok várnak rám és eljön az én időm. Hittel és elvárással kell hozzáállnod. Ha igazságtalanságokon esel át, ami mindannyinkkal megtörténik, ne kövesd el azt a hibát, hogy folyamatosan rágódsz rajta. Túl sok ember verte fel sátrát az önsajnálat földjén. Valaki kihasználta őket egy évvel ezelőtt, 5 évvel ezelőtt, 30 évvel ezelőtt és még mindig hagyják, hogy ez mérgezze életüket. A Szentírás azt mondja Zakariás 9:12-ben: „Ha a remény rabja leszel, Isten minden ellopott dolgot duplán térít meg neked.”

Ez azt jelenti, ha valaki rosszat tesz veled, ne légy negatív, keserű! Állj úgy hozzá, hogy ezek most tettek nekem egy szívességet. Épp most tüntettek ki engem duplán. Nemcsak hogy eljön az én időm, hanem kétszeres örömmel, békével és győzelemmel fogok kikerülni. Ez a reményteljes hozzáállás. Olyan hozzáállás, ami azt mondja, nem győznek le. Talán lehetetlennek tűnik, de tudom, hogy Isten meg tudja tenni a lehetetlent is. Rosszul bántak velem, de nem aggódom, mert tudom, hogy Isten a védelmezőm. Talán sokáig tart, de nem adom fel.

Ezt tette József. 13 évet ült börtönben olyasmiért, amit nem követett el. Egész idő alatt hitt, jó maradt az emberekhez, jó hozzáállása volt. Hogyan lehetséges, hogy nem keseredett meg? József megértette az alapelvet, hogy eljön az ő ideje. Néhányatokat, úgy, mint Józsefet, komoly veszteségek érték már. Nem bántak veletek igazságosan. Könnyű azt mondani, hogy ilyen a szerencsém az életben. Ha nem vigyázunk, saját negatív gondolataink vezetnek még több negatívizmusba. Csak egy igazságtalan helyzettel kezdődött és kialakítottunk egy negatív gondolkodásmódot. Arra kérlek ma, törj ki ebből! Talán értek igazságtalanságok már, de addig nincs vége, amíg Isten nem mondja, hogy vége. Mindig Istené az utolsó szó és ő az igazságos Isten. Ő látott minden rosszat, ami valaha is történt veled. Ő lát minden igazságtalanságot. Ő azt mondja, ha megőrzöd hited és reményedet, ő jóra fordítja a rosszat. Igazságot hoz életedbe. Állj úgy hozzá, hogy talán igazságtalan volt, talán rosszul bántak velem, de nem keseredem el, tudom, hogy eljön az én időm.

Van egy Naomi nevű hölgy a Szentírásban. Neve azt jelenti: „az én örömöm”. Így, ha mindenki azt mondta neki: Szia Naomi, akkor azt mondták neki: Szia, örömem. De Naomit komoly veszteségek érték. Férje meghalt, gyászolt és fiait megölték. Ilyen negatív dolgok érték és elkövette a hibát, hogy hagyta, hogy a keserűség átjárja. Az élet megkeserítette. Azt mondta: minden álmom kudarcot vallott, sosem leszek boldog, csak hagyjatok magamra szívfájdalmammal és nyomorommal.

De barátaim, Istennek nem ez a terve! Biztos, hogy nehéz, amikor veszteségeken megyünk keresztül és kell egy bizonyos időszak a gyászra, de nem tarthat egy évszak egy életen keresztül. Naomi annyira megkeseredett, hogy megváltoztatta nevét Mará-ra. Mara azt jelenti: Bánat. Ha valaki mondta neki: Naomi, hogy vagy? Azt válaszolta: Ne hívj Naominak többé. Nincs semmi örömem, nincs reményem. Nevezz engem az új nevemen! Ha Marának szólították, akkor emlékeztették őt fájdalmára. Miről beszélek? Ne hagyd, hogy az élet megváltoztassa nevedet! Átmehettél igazságtalanságokon, talán meghalt egy álmod, de hagy biztosítsalak, Istennek még nagyszerű terve van életedre. Ha egy ajtó bezárul, ő mindig kinyit egy másikat. Azt kell mondanod, hogy elutasítom a keserűséget, negatívizmust, tudom, hogy Isten nagyszerű dolgokat tartogat számomra.

Mi volt a különbség József és Naomi között?

József tudta, hogy még akkor is, ha igazságtalanságok történnek, el fog jönni az ő ideje. Ő a remény földjén verte fel sátrát. Dávid mondta a Zsoltárok 27:13-ban: „Mi lenne velem, ha nem hinnék Isten jóságában?” Bármi jön ellened, hinned kell, hogy újra látni fogod Isten jóságát. Hinned kell, hogy Isten jóra fogja fordítani. Hinned kell, hogy Isten új ajtókat nyit meg neked. Légy reményteli! Megtanultam, hogy ha úgy érzed, meghalsz, életről kell beszélned. Ha úgy érzed, feladod, előretörésről kell beszélned. Ha nem látsz kiutat, beszélj arról, hogy Isten csinál neked utat. És emlékezz, az ellenség akkor küzd a leghevesebben ellened, ha tudja, hogy Isten nagyszerű dolgokat tartogat számodra.

Olvastam egy emberről, aki csónakjával viharba került. A csónak felborult és ő egy lakatlan szigetre vetődött. Egyik hét telt el a másik után, nagyon nyomorultul érezte magát, nem hitte, hogy valaha is megtalálják. Imádkozott, imádkozott, de úgy tűnt, hogy az ég hallgat, semmit nem javult a helyzet. Úgy gondolta, ennél rosszabb már nem lehet. Egyik nap, amikor élelem után nézett, mikor visszaért látta, hogy a háncsokból összetákolt kunyhója valamiért tüzet fogott. Csak ült ott és nézte hogyan emésztik fel a lángok utolsó menedékét. Olyan érzés volt, mintha sót szórtak volna sebeibe. Azt mondta: „Istenem, én feladom. Kértem, hogy segíts, de egyik rossz a másik után történik velem.” Nagyon le volt törve. Kb. egy óra múlva megjelentek nála a Vizi mentők, hogy megmentsék. Nem akarta elhinni. Zavarodottan kérdezte: hogy a csudában találtatok meg? Azt mondták: láttuk a füstöt, amit a tűzrakással csináltál.

A következtetésem az, hogy ami néha csalódásnak tűnik számunkra, egyszerűen egy olyan helyzet, amikor Isten új szintre emel bennünket. Ha ma úgy érzed, felgyulladt valamid, ne légy negatív, keserű! Miért nem nézed más szemszögből? Miért nem tágítod látóköröd és hiszed, hogy Isten valamilyen módon javadra fordítja. Néhányan olyanok vagytok, mint Naomi. Úgy érezhettek, zátonyra futott életetek. Annyi minden jön ellenetek, annyi dolog nem működik. De ha ezek a negatív gondolatok jönnek, hogy: ez sosem fog változni, sosem lesz jobb, sosem leszel egészséges, sosem leszel boldog. Ne hidd a hazugságokat! Isten azt mondja, eljön a te időd. József 13 évig várt. Kilátástalannak tűnt, valójában nem volt esélye, de Istennek volt még terve. Még a börtönben is, azok, akikhez József jó volt, azt mondták segítenek neki, de amikor kijutottak, megfeledkeztek róla. Talán vársz valakire, aki neked ad szabadságot. Jó voltál hozzájuk, hozzásegítetted őket a sikerhez, de amikor neked van szükséged a segítségükre, nincsenek sehol. De értsd meg, sorsod nem tőlük függ! Ne légy csalódott, ha elmennek! Ne haragudj a főnökre, személyzeti vezetőre, a barátodra, ha előléptetik és elfelejt téged! Nincs rájuk szükséged a sikerhez. Isten már felsorakoztatta a megfelelő embereket, hogy megjelenjenek életedben. Neki már megvannak a fontos kapcsolatai számodra. Csak higgyél és Isten elvisz oda, ahova vágysz.

A Szentírásban van egy Simeon nevű férfi. Egy napon azt mondta neki Isten: Nem halsz meg addig, míg nem láttad Krisztus születését. Nem értette az egészet, de hagyta, hogy ez az ígéret gyökeret verjen szíve mélyén. Senkinek nem mondta el, csak Isten és közötte maradt. Néhány magyarázat azt mondja, hogy 20 évig várt. El tudom képzelni, minél öregebb lett, egyre inkább arra gondolt, hogy biztosan nem jól értettem Istent, ez sosem fog bekövetkezni. Simeonnak azt kellett tennie, amit tőled kérek most. Amikor azok a negatív gondolatok jöttek, lerázta magáról és azt mondta: Nem. Eljön az én időm. Bennem van az ígéret, Isten ültette szívembe és addig nem megyek síromba, amíg nem láttam megvalósulni. Minden reggel reménnyel, hittel, elvárással kelt fel. És 20 év múlva megvalósult az ígéret.

Én hiszem, hogy Isten mindannyinknak mondott hasonlót. Szíved mélyén vannak álmaid, amikről tudod, hogy meg fognak valósulni. Lehet az ígéret az, hogy a gyermek visszatér a helyes útra, de már 5, 10, 15 éve. Jó azt tenni, amit Simeon tett. Emlékeztesd Istent: Istenem, te ültetted belém ezt az ígéretet és hiszem, hogy nem megyek síromba addig, míg az egész családom nem szolgál téged. Talán azt az ígéretet kaptad Istentől, hogy egyszer megházasodsz. Átestél pár csalódáson, túl vagy néhány tönkrement kapcsolaton, öregszel, és már arra gondolsz nem fog megtörténni. Istennek már megvan a megfelelő embere számodra és sosem vagy túl öreg.

Múlt héten találkoztam egy 90-éves párral, most házasodtak és itt töltötték a mézeshetet. Tudom, nem akarsz 90-éves korodig várni, csak a legrosszabb esetet mutattam be. Talán Isten azt az ígéretet adta neked, hogy egy nap könyvet fogsz írni, egy nap a vezetőségben leszel, egy nap sikeres üzleted lesz, egy nap prédikálni fogsz, de most úgy vagy, mint Simeon, minden, ami történik, arra utal, hogy miért nem fog sikerülni. Túl öreg leszel, nincsenek megfelelő kapcsolataid, túl sok hibát követtél el. Néha minél inkább hiszünk, imádkozunk, annál reménytelenebbnek tűnik. Egyszerű feladni, de kérlek, tedd azt, amit Simeon tett. Nem számít mennyi ideje tart, nem számít, hogy hajlamos vagy kiábrándulni. Kelj fel minden reggel és jelentsd ki hittel: El fog jönni az én időm. Bennem van az ígéret és nem halok meg addig, míg meg nem valósul. Nehéz megtartani a jó hozzáállást, ha minden barátod áldott, de te nem. És ők nem dolgoznak olyan keményen, mint te. Ez a próbatétel időszaka. Nehéz csalódásokon átmenni és mégis pozitívnak maradni. Ez a „veteményezés” időszaka. Ha még nehéz helyzetben is helyesen teszed dolgod, akkor, még ha könnyeket is vetsz, akkor is mindig örömöt fogsz aratni. Kérlek, változtass hozzáállásodon azzal szemben, amit Isten szívedbe ültetett. Talán sokáig tart, de Istennek van még terve a megvalósításra. Ha Simeon ma előttünk állna, azt mondaná, ne add fel azt az ígéretet, eljön a te időd.

Engedd ezt a magot bensődbe!

Néhányan azt gondoljátok, túl öregek vagytok, néhányan túl sok hibát követtetek el, de Isten azt mondja, ez a te korszakod, higgyél. Mózesre gondolok. Isten adott neki egy ígéretet, hogy ő fogja vezetni Izrael népét, de ő egy súlyos hibát követett el. Megölt valakit és emiatt menekülnie kellett. 40 év telt el. Úgy tűnt, vége van. De értsd meg, Isten sosem vet el egy álmot. Feladhatjuk, kitörölhetjük, de a mag, amit Isten ültetett el, sosem hal meg. Csak hinned kell újra. Amikor Mózes 80-éves volt, Isten visszatért és azt mondta: Eljött a te időd, Mózes. 40 évvel később! Lehet, hogy hibáztál, elrontottál jó lehetőségeket, de a jó hír: Isten sosem diszkvalifikál bennünket. Isten sosem ír le bennünket. Azt mondod: Joel, te nem tudod, én mit követtem el. Nem tudod milyen életem volt, nem tudod, hány embert bántottam meg. Semmi nem lehet túl sok Isten kegyelmének! Ha földre kerülsz, kelj fel, ne maradj lent! Szeretem azt a tényt, hogy Isten kegyessége nem kiszámol, hanem visszaszámol bennünket.

Ha láttál már bokszmérkőzést, amikor az egyik bokszolót kiütik. Jön a bíró és 10-ig számol. 1-2-3…8-9-10. Kiestél, megbuktál, diszkvalifikáltál. Isten kegye ennek pont az ellenkezője. Ha padlóra kerülünk, hibázunk, Isten jön és számol: 10-9-8…3-2-1. Isten azt mondja: nem estél ki, hanem ideje újra visszatérned. Ideje újrakezdened. A kegyelem nem kiszámol, hanem visszaszámol bennünket. Néhányatoknak nem eljön az ideje, hanem már itt van. Hittél napról napra és tetted a dolgodat. Isten azt mondja, ez most a te időd. Új korszakba lépsz be. Talán sok nagyszerű dolog történt a múltban, de még nem láttál mindent. Legszebb napjaid nem mögötted, hanem előtted vannak. Néhányatoknak ez a növekedés, előlépés korszaka lesz. Másoknak ez a jóvátétel időszaka lesz. Igazságot hoz életedbe, mint Józsefnél is. Néhányatoknak ez az áttörés időszaka lesz, amikor megszabadultok rossz szokásotoktól, helytelen gondolkodásmódtól. Néhányatoknak olyan időszak lesz, amelyben rejtett álmaitok, amit évekre eltemettetek, kezdenek megvalósulni. Isten új lehetőséget ad, elkezdi a megfelelő embereket utadba küldeni. Ez azért történik, mert hittél, mert a remény rabja voltál, ezért belépsz a győzelem korszakába. Lehetsz túl, sok igazságtalanságon, talán sok fájdalom ért, de hadd jelentsem ki rólad, hogy sokkal több újnak fogsz életet adni a jövőben, mint amit a múltban elvesztettél. Még szíved titkos vágyait is megvalósítja Isten.

Azt mondod: Joel, ez nagyszerűen hangzik, de nem sok történt. Annyi csalódás ért már, én nem látom a hogyant. A mag nem fog, gyökeret verni ilyen hozzáállás mellett. Kelj fel és jelentsd ki, most belépek egy új korszakba és hitemmel meggyújtom álmom tüzét. A Szentírás megemlíti, hogyan kell tüzet fogni. Mózesnek 80-éves korában jött el az ideje. Józsefnek 13 év börtön után jött el az ideje. Ha Isten megtette nekik, akkor neked is megteszi. Tárd ki hited. Te másokat szolgáltál, jóságot adtál, idődet áldoztad. Ez nagyszerű, erről szól az élet. Isten viszonozza mindezt. Ha hagyod, hogy ez a mag gyökeret verjen és jót vársz el, hiszed, hogy Isten törődik veled, hiszed, hogy azok az ígéretek megvalósulnak. Ha ezt megteszed, meg fogod látni Isten jóságát. Péterre gondolok.

Egyszer egy csónakban ült másokkal, amikor meglátta Jézust a vízen járni. Miért akart Péter kilépni? Miért gondolta, hogy ő képes rá? Azt mondod azért, mert már látta, hogy Jézus milyen csodákat vitt véghez. Ez igaz, de a többiek is látták ugyanezt, ők miért nem akartak kilépni? Azért, mert Péter megértette, hogy itt volt az ő ideje. Feltárta hitét és elhitte, hogy meg tudja tenni, amit Isten szívébe ültetett. Jézus azt mondta: Péter, ki akarsz lépni a csónakból? Azt válaszolta: Igen. Jézus mondta: Gyere! Péter kilépett és ment a vízen.

Azt mondod: Joel, de hiszen ő elsüllyedt. Igen, de többet ment, mint te vagy én. Néhányatoknak erre van szüksége. Ne csak azt hidd, hogy eljön az időd, hanem kezdd hinni, hogy eljött. Az eltemetett álmaid, a vágyak, amikről azt hitted sosem teljesülnek, itt az ideje, hogy újra higgyél bennük. Állj úgy hozzá, hogy ez az én időm, hogy új szintre lépjek. Láttam amint másoknak sikerül, de ez most az én időm, hogy megtapasztaljam Isten kegyét és áldását. Ez most az én időm, hogy megvalósítsam álmaimat. Ez az én korszakom az előlépésre, növekedésre. Ha ezt megteszed, azzal azt mondod, amit Péter mondott: Istenem, veled tarthatok? Hiszem, hogy most jött el az idő. Tudod mit mondott erre Jézus? Nem mondta, hogy: maradj a csónakban! Nem tudod, hogy én Isten fia vagyok? Azt mondta:” Péter, tetszik nekem a hozzáállásod. Tetszik nekem, hogy hiszel abban, hogy nagyszerű dolgokra vagy képes. Ez azt jelenti számomra, hogy eljött a te időd. Mindenkinek vannak álmai, amik még nem valósultak meg. Maradj reményteli, ne ábrándulj ki, ne mondd, hogy ez sosem fog sikerülni. A háttérben éppen most is Isten a javadra rendezi a dolgokat. Hiszem, hogy most a kisszerűség, a hibák, a terhek, a függőségek láncai leszakadnak rólunk. Úgy tűnhet, hogy az álmod meghalt, de a jó hír, hogy Isten fel tudja támasztani ezt a holt álmot. Megtette Mózesnek és neked is meg tudja tenni. Légy a remény rabja! Tudd lelked mélyén, hogy bárhol is vagy most, eljön a te időd! Kelj fel minden reggel és jelentsd ki ezt hittel! Ha megteszed, nem fogsz csalódni. Én hiszem azt, mint Simeon: Mielőtt elhagyod ezt a Földet, minden álmod, minden vágyad megvalósul és a győztesek életét fogod élni!



Aldasos, oromokben gazdag, bekes hetveget kivanok mindenkinek, sok szeretettel, az en Istenem toltse be minden szuksegeteket, az O gazdagsaga szerint dicsosegesen, a Krisztus Jezusban!

Joel Osteen: Hogyan építsünk másokat?

Szeretek minden héten valami vidámsággal kezdeni.

Hallottam 3 emberről: egy baptista, egy katolikus és egy karizmatikus emberről. Ugyanazon a napon haltak meg és felmentek a Mennybe. Szent Péter azt mondta, sajnálom uraim, de a szobáitok még nem szabadok. Nem tudta mit csináljon, ezért felhívta az ördögöt, hogy vigyázzon rájuk, egy kis időre. Az ördög beleegyezett. Néhány óra múlva azonban felhívta Szent Pétert és azt mondta: Péter, szabadíts meg ezektől a fickóktól. A baptista megment mindenkit, a katolikus mindenkinek megbocsát, a karizmatikus meg már előteremtette a pénzt a légkondira.

Arról akarok ma beszélni, hogyan építsünk másokat.  


Ez azt jelenti, hogy másokba fektetünk. Keresd a módokat, hogyan hozd ki valakiből a legjobbat. Tanácsot adsz, hittel töltöd fel, magabiztossággal és arra készteted, hogy magasabbra emelkedjen. Úgy gondolom, hogy a legtöbb embernek csak egy lendületre van szüksége. Egy kis lökés, egy kis bátorítás kell csak ahhoz, hogy megkapják azt, aminek Isten teremtette őket. Tény az, hogy egyikünk sem éri el egyedül a legmagasabb potenciálját. Szükségünk van egymásra. Te lehetsz az, aki feltárja másokban a nagyság magjait. Redgit Jackson a híres baseball játékos azt mondta, a kiváló edző képes elhitetni a játékossal, hogy jobb annál, mint amilyen a valóságban. Meggyőz téged, hogy bízzál magadban. Tudtodra adja, hogy hisz benned. Így olyan tehetséget fedezel fel magadban, aminek létezéséről sosem tudtál. Ez történik. Ha a legjobbat hisszük másokról, akkor a legjobbat hozzuk ki belőlük.
A Szentírás azt mondja 1 Thessalonians 5:11-ben: Bátoríts másokat és építs fel mindenkit.

A bátorítás azt jelenti, hogy előre tolod. Mindenkinek hinnie kellene valakiben. Valaki, akit előretolunk, akinek álmaiban segítünk. Tanulmányoznod kell ezt az embert. Miben jó? Mi lelkesíti? Keresd az erősségeit és ösztönözd őt ebben. Sokszor olyasmit látsz másokban, amit önmaguk nem látnak. Egy egyszerű dicséret, egy bátorító szó megadja nekik azt a magabiztosságot, ami ahhoz kell, hogy hittel lépjenek. Vagy a legjobbat vagy a legrosszabbat hozhatjuk ki az emberekből.

Valahol olvastam, hogy a most börtönben ülök 75%-ának mondta vagy szülője, vagy nevelője, hogy egy napon börtönbe fog jutni. Elültettek egy magot, de az a baj, hogy rossz magot. A legrosszabbat hitték és a legrosszabbat hozták ki. Gyakran elgondolkozom, hogy mi történt volna, ha valaki azt mondta volna nekik, hogy híres orvos leszel egy nap, nagyszerű tanár… nem tudni hol lennének, ha valaki hitt volna bennük, ha valaki szánt volna időt tehetségük feltárására, meghallgatta volna álmaikat, meglátta volna miben jók és bátorította volna őket ezen a területen.

Hallottam egy történetet egy Robert nevű kisfiúról. A nagybátyja születésétől fogva Kínában volt. Az első találkozásra készült a nagybácsival. Olyan izgatott volt. Az első kapuban várt rá. Robert és családja Iowaban éltek egy farmon. Látta, amint a nagybácsi kocsija közeledik a poros úton. Mikor befordult a kapun, rögtön odarohant. A nagybácsi kiszállt, átölelte és megforgatta a levegőben és azt mondta: Te biztosan Robert vagy. Már annyi mindent hallottam rólad. Majd hátralépett, ránézett és váratlanul kijelentette: Tudod, Robert, úgy érzem, egy napon szolgáló leszel. Egy nagyszerű szolgáló leszel.

Miért mondta ezt?
Nem volt szolgáló ebben a családban. Ő csak érzett belül valamit és kimondta hittel. Elültetett egy magot a kis Robert szívében. Azon az éjjelen, amikor Robert az ágyában feküdt, titokban imádkozott: Istenem, hadd legyen igaz, amit a nagybácsim mondott, hagy legyek egy napon szolgáló. Ez 78 évvel ezelőtt volt és ma Robert Sugar napjaink egyik legnagyobb szolgálója.

Csodálatos, hogy mire képes egy egyszerű biztató szó. Barátaim, képesek vagytok mások álmait feltárni. Ha fordítasz időt rá és hiszel valakiben és hittel töltöd fel szívét, szavaid lehetnek azok a magok, melyeket Isten arra használ, hogy segítsen nekik teljes potenciáljuk elérésében. Arra kérlek ma, légy magvető. Ne csak a saját álmaidra, céljaidra összpontosíts. Keress olyanokat, akiket előre tolsz.

Ismerek egy idősebb úriembert. Ha meglát egy kisgyereket, akkor a szülők, beleegyezésével áthívja. Azt mondja: Fiatalúr/ kisasszony, nekem nagyon különleges tehetségem van, amit csak nagyon kevesek tudnak. Ki tudom választani a győztest. A gyerekek tágra nyitják ilyenkor szemüket és megkérik, hogy értékelje őket. Persze a szülők is belemennek a játékba. Hátralép, ránéz a gyerekre, lassan körbejárja, és azt mondja. Aha, igen, látom. Mikor visszaér, a kisfiú/kislány szemébe néz, és azt mondja: Fiatalúr / kisasszony, remek híreim vannak. Még sosem tévedtem, mindig igazam volt. Barátom, te valóban egy győztes vagy. A gyermek mosolyog és visszarohan szüleihez: Papa, mama, képzeld el, győztes vagyok.

Mit tesz ez az ember?

Előre tol, magabiztosságot épít, önbizalmat ad. Tudod, hogy hány embernek nem mondták soha életében, hogy győztes vagy? Valószínűleg vannak olyanok életedben, akikkel együtt dolgozol, akikkel együtt labdázol, talán éppen családtagod, akik szomjaznak az elismerésedre. Nem tudod, mennyit jelentene, ha megerősítenéd őket és tudtukra adnád, hogy büszke vagy rájuk és hiszed, hogy nagyszerű dolgokat visznek véghez. Mindenki értékes, elismert akar lenni. Mindenkinek kell ez az áldás.

Hadd kérdezzem meg, milyen magokat ültetsz el gyermekedben, társadban, barátodban, unokaöcsédben?

Hiszel valakiben?

Érdekel, hogy hogyan tehetnéd jobbá életüket?

Figyelj álmaikra. Tálald ki, mit ültetett Isten szívükbe. Tudasd velük, hogy mögöttük állsz. Add nekik jóváhagyásod. Bármilyen sikeres emberrel fogsz beszélni, el fogja mondani, hogy valaki hitt benne. Valaki elültetett egy magot és bátorította őket, mikor padlón voltak. Valaki biztatta őket, amikor azt hitték, nem tudják megcsinálni. Valahol olvastam, hogy Thomas Edison bátorította Henry Fordot. Ford urat úgy mutatták be neki, mint azt a férfit, aki benzinmeghajtású autót próbál építeni. Amikor Edison ezt meghallotta, felragyogott az arca. Az asztalra csapott öklével és azt mondta: Sikerülni fog. Olyan autó, ami saját meghajtással működik? Ez egy briliáns ötlet. Senki sem bátorította Fordot. Senki nem hitte, hogy jó ötlet. Már majdnem feladta, de ekkor jött Edison és hittel töltötte fel. Ez egy fordulópont volt Henry Ford életében. Azt mondta: Gondoltam, hogy jó ötlet, de kezdtem kételkedni magamban. Ekkor jött a legnagyobb elme, aki valaha is élt és teljes jóváhagyását adta nekem. Nem ismerjük, hogy milyen hatalommal rendelkezünk. Nem vesszük észre, mit jelent, ha azt mondjuk valakinek, hiszek benned, képes vagy rá, 100%-ig mögötted állok. Legyen mindenki valaki elsőszámú rajongója. Bátorítsuk őket, emeljük fel, ha elesnek, ünnepeljük sikerüket, imádkozzunk értük, ha küzdenek. Tény, hogy mindenkinek szüksége van olyanra, aki jobban hisz benne, mint saját maga. Valaki, aki látja potenciálunkat. Valaki, aki előbbre lát, hogy mivé tudunk válni. Ezért volt Jézus nagyszerű. Ő nem hibákra összpontosított, hanem látta potenciáljukat. Mint pl. Péter. Forróvérű, temperamentumos volt. Jézus meglátta ezek mögött a valóságot és azt mondta: Péter ez nem az, ami vagy. Látom, hogy mivé válhatsz. Képes vagy rá. Tehetséges vagy. Megvannak a képességeid, személyiséged. Nagyszerű tanítvány leszel. Biztatta őt, hogy magasabbra emelkedjen, túllépjen az akadályokon. Ez a bátorítás segítette Pétert abban, hogy megkapja azt, amire teremtetett. Példabeszédek 12:25 azt mondja: egy bátorító szó csodákat tesz.

Ha segítesz másoknak kiterjeszteni gondolkodásukat és új, győztes képet alkotni életükre, akkor olyan dolgokra lesznek képesek, amire sosem lennének és ezt a te hited, a te bizalmad teszi lehetővé, mert magokat ültettél el.

Hallottam egy kísérletről, amit egy kaliforniai középiskolában hajtottak végre. Az igazgató bejött és 3 tanárnak azt mondta: Azért, mert ti vagytok a legkivalóbb, legsikeresebb tanárok, titeket választottunk ki erre a programra. Megkapjátok a 90 legjobb tanulót és egy gyorsabb tanterv szerint fogjátok tanítani őket. A tanulók és a tanárok is nagyon izgatottak voltak. Melegséggel töltötte el őket az a tény, hogy ők a krém. A következő tanévben ez a 3 osztály 30%-al többet tanult, mint a többiek. Az igazgató bejött és tudtukra adta, hogy ez csak egy kísérlet volt. A valóságban nem a 90 legjobb tanulót kapták meg, hanem véletlenszerűen válogatták ki őket. A tanárok csodálkoztak, hogy milyen jól dolgoztak, megveregették a saját vállukat kivételes tanári képességeik miatt. Ekkor az igazgató új híreket hozott. Ők nem a 3 legjobb tanár voltak, hanem az első 3, akinek a nevét kihúzták egy kalapból. Őket is véletlenszerűen választották ki.

Mi a lényeg?

Ha hisznek bennünk, akkor felemelkedünk elvárásukhoz. Meg kell értened, hogy mindenki a nagyság magjait hordozza magában. Ha hiszünk bennük, bátorítjuk őket, segítünk felfedezni adottságaikat, tehetségüket, ezzel öntözzük magjaikat, segítjük, hogy gyökeret verjenek és növekedjenek. Nézz körül és lásd azokat, akiket Isten életedbe hozott, akiket inspirálni, felvidítani, motiválni tudsz, hogy egy új szintre lépjen. Ha másokat építő vagy, már akkor hiszel bennük, mielőtt sikeresek lennének. Felvidítod őket, amikor senki sem vidítja őket. Azt mondod nekik, hogy valami nagyszerűt fognak véghezvinni, amikor azt sem tudod, hogy egyáltalán jó útra fognak-e térni valaha. Akkor kell támogatni másokat, mielőtt a csúcson lennének. Nem kell, hogy nagydolog legyen. Egy kedves szó, bátorítás vagy csak annyi, hogy felismered az adottságot. Talán kevésnek tűnik, de nem tudhatod, milyen hátassal van.

Olvastam egy fiatal hölgy levelét, aki 16-éves korában anorexiás volt. Közel 6 láb magas volt, de kevesebb, mint 100 font súlyú. Csak néhány száz kalóriát vett magához naponta. Depressziós volt és az életből kiábrándult. Gyakorlatilag elvágta magát a barátaitól és a családjától. Egy nap egy iskolatársa felhívta és megkérdezte, tudna-e segíteni a matek házi feladat megírásában. A hölgy beleegyezett, így az iskolatársnő eljött hozzá és ő elmagyarázta neki a matekot. Távozás közben a barátnő csak úgy mellékesen megjegyezte: Te olyan okos vagy. Nagyszerű matek tanárnő válna belőled. Hirtelen egy fény gyúlt ebben a fiatal hölgyben. Úgy érezte, van értelme élni. Felismerte, hogy van tehetsége valamihez, valami, amiben jó. Ez a dicséret megváltoztatta szemléletmódját. Ez 20 évvel ezelőtt történt. A fiatal hölgy ma egy elismert matematika tanárnő, boldog házasságban el és 3 gyermeke van. De mindezt ennek az egyetlen megállapításnak a számlájára írja. Ez a barátnő, aki felismerte adottságát és elültette a remény pici magját. Milyen hátassal tud lenni egy egyszerű megállapítás, amikor szavakkal áldunk meg másokat.

Te kit tudsz építeni?

Kinek tudsz segíteni, hogy jobban érezze magát?

Nem kell nagydologra gondolni. Csak egy kedves szó, egy dicséret, egy megjegyzés, melyben leírod, mennyire kedveled, becsülöd. Találj módot mások építésére!

Hallottam egy tanárnőről. Egyik nap nagyon fegyelmezetlen volt az osztálya, nem nagyon érdekelte őket a tanulás. A tanárnő fáradt volt és nem sok kedve volt továbbmenni, ezért azt mondta a diákoknak, tegyék el a könyveiket és vegyenek elő egy tiszta lapot. Fel kellett írniuk rá minden osztálytársuk nevét és mindegyik név mellé az illető egyik jó tulajdonságát. A hétvégén a tanárnő vette a faradságot és felírta minden tanuló nevét egy külön lapra és felsorolta alatta mindazt, amit a többiek írtak róla. A következő hétfőn mindenkinek odaadta a saját lapját és ők elolvasták, hogy mások mit írtak róluk. A teremben csak úgy vibrált az elektromosság. Mikor olvasták a megjegyzéseket, ilyeneket hallhattál: Oh, én nem is tudtam, hogy ennyire kedvelnek. Nem is tudtam, hogy jó vagyok ebben. Nem is tudtam, hogy szépnek tartanak… a tanulók aznap magabiztosabban, nagyobb önbizalommal mentek haza. Évekkel később az egyik tanulót megölték Vietnámban. Nemcsak a tanárok, hanem sok iskolatárs is eljött a temetésre. Az istentisztelet után az atya és a fiú apja odamentek a tanárnőhöz és mondta az apa, hogy meg akarja mutatni, mit hordott magánál a fia, amikor megölték. A tanárnő felismerte, hogy az a papír volt, amire ő másolta át a tanulók bátorító megjegyzéseit. Az apa elmondta mekkora kincs volt fia számára ez a darab papír. Amikor a többi tanuló meghallotta, ők is hasonlókat meséltek. Az egyik férfi elmondta, hogy ő az irodában a legfelső fiókban tartja. Az egyik hölgy az esküvői albumban tartja. Egy másik férfi a pénztárcájából húzta elő. A tanárnő meg volt hatódva mikor felismerte, hogy mekkora hátasa volt ennek a hirtelen jött ötletnek.

Ennek az az üzenete, hogy mindenkinek szüksége van áldásra. Mindenki szeretne értékesnek érezni magát. Vágyunk erre a megerősítésre. Arra hívlak fel ma, hogy ne tartsd vissza áldásaidat. Légy szabad dicséreteiddel! Keress olyanokat, akiket fel tudsz építeni! Mondd el nekik, hogy mit kedvelsz bennük, hogy mennyire értékeled őket! Ez csak egy nagyon pici erőfeszítésbe kerül, de nagyon sokat számít. Menj oda a munkatársadhoz és mondd: Mondtam már neked, hogy milyen szívesen dolgozok veled együtt? Vagy mondd a párodnak: Igazán értékelem, hogy az életem része vagy, hogy kedves vagy. Ezek nem egyszerű szavak, hanem olyan kincsek, amiket egész életükben magukkal fognak hordozni.

Valakitől hallottam: Hízelegj nekem és talán nem hiszek neked, kritizálj engem és talán nem foglak kedvelni, de bátoríts engem és én sosem foglak elfelejteni. Egyszerű szavak nagy hátassal tudnak lenni. Sokszor csak gondolunk arra, mennyire kedvelünk valakit, de a gondolataink nem áldanak meg senkit. Elmondtad neki valaha, hogy igazán nagyra becsülöd őt? Egy ajándék vagy életemben, értékellek téged azért, aki vagy.

Gyerekkoromban volt egy hagyomány a családunkban. Anyám kezdte el és be kell vallanom, nem igazán szerettem. Ha valakinek szülinapja volt, mielőtt sütit ettünk volna, mindenkinek körbe kellett sétálni a szobában és egy jó dolgot elmondani az ünnepeltről. Én nagyon nem szerettem ezt. Többek között azért sem, mert sosem tudtam jót mondani Paul bátyámról. Csak az jutott eszembe, hogy milyen jóképű az öccse. Amikor idősebb lettem, akkor ismertem fel, milyen jelentősége van, ha nemcsak hallunk, hanem ki is mondunk ilyen szavakat. Az ilyen egyszerű megerősítések annyival növelik az önbizalmunkat. Olyan apróságok, hogy pl. szeretem, hogy olyan kedves vagy, tiszteletteljes vagy, szeretem a jó humorodat. Sokan elmondták, hogy: Joel, már biztosan sokszor hallottad, de igazan megváltoztattad az életem. Mindig elmondom nekik, hogy sosem fáradok bele ezt hallani. Tény, hogy társad sosem fog belefáradni annak hallgatásába, hogy mennyire szereted. Barátaid sosem fognak belefáradni annak hallgatásába, mennyire értékeled őket.

Kimondod az áldásokat a körülötted élőknek?

Szavakba öntöd, hogy mit értékelsz azokban, akiket Isten életedbe hozott?

Ha szánsz időt a bátorító szavak kimondására, az olyan, mint amikor a sasnak szárnyakat adsz. Segítesz az illetőnek szárnyalni. John Wooden, a híres kosárlabda-edző azt mondta a játékosainak: Ha kosarat dobtál, mindig keresd azt a játékost, aki neked passzolta a labdát és nevezd meg, mosolyogj vagy mutass rá, de valamilyen módon fejezd ki neki megbecsülésedet. Az egyik játékos megkérdezte: mi van akkor, ha nem figyel? Wooden azt válaszolta: Ne aggódj, figyelni fog.

Az a lényeg, hogy mindannyian szeretünk megbecsültek lenni. Szeretjük értékesnek érezni magunkat. Mark Twain azt mondta: Egy évig meg tudok élni egy dicséretből. Kíváncsi vagyok mi történne, ha mindenki olyanokat keresne, akiket dicsérni tudna és nem kritizálni. Mennyivel jobbak lennének kapcsolataink, ha kifejeznénk, mit szeretünk az adott személyben. Valahol olvastam, hogy Abraham Lincoln több különböző dolgot hordott magánál, amikor meggyilkolták. Volt nála egy összehajtogatott újságkivágás, amely teljesítményeiről tudósított. Az volt a címe, hogy: Abraham Lincoln a legnagyobb államférfi, aki valaha is élt.

Miért hordott magánál ilyen cikket?

Főleg olyat, ami saját magáról szólt?

Biztosan magabiztos volt és tudta, hogy jó elnök. Lincoln a legnehezebb időkben volt elnök. Sokat kritizálták, lehúzták. Még neki is szüksége volt arra, hogy emlékeztesse magát rá, valaki hisz benne. Biztosan láttad a reklámot: Mi van a pénztárcádban? Az én kérdésem ma az: Mit teszel mások pénztárcájába?

Nem pénzről beszélek, hanem magabiztosságról, önbizalomról, hogy segítesz nekik, hogy jobb véleménnyel legyenek önmagukról azáltal, hogy hiszel bennük, megáldod őket. Azáltal, hogy nem azt mondod el, hogy kik ők, hanem azt, hogy kivé válhatnak. Szavaid erejével irányt tudsz mutatni az emberek életében. 1975-ben egy Denzel Washington nevű fiatalember hazajött az iskolából. Azon töprengett, hogy mihez kezdjen, nem volt világos célja. Egy napon az anyja szépségszalonjában volt és egy Ruth Green nevű idős vendég hölgy, aki már többször is járt ott, most különös módon elkezdte őt mereven bámulni. Denzel üdvözölte őt, de a hölgy csak nézett. Végül Miss. Green felhajtotta a hajszárító búrát és kérte, hogy valaki adjon neki egy tollat és egy darab papírt. Elkezdett írni, amit a szívében érzett. Azt írta: Denzel, te emberek millióihoz fogsz szólni. Bejárod a világot és pozitívan fogod megváltoztatni. Akkor ez nem tűnt hihetőnek, de Denzel eltette a pénztárcájába. A karrierje során, amikor elbizonytalanodott, maga alatt volt, mindig elővette ezt a az irást és arra gondolt, Istennek nagy terve van vele, valaki hisz benne. A mai napig magánál hordja ezt az irást. Ki tudja, hol lenne ma, ha Miss Green nem szánt volna időt rá, hogy megáldja jövőjét? Ki tudja, hogy vajon elért volna-e ennyi sikert, ha a hölgy nem ültette volna el szívében a hit magjait. Sosem tudhatod milyen hatása lehet egy apró feljegyzésnek, bátorításnak. Nem tudom te hogy vagy vele, de én meg akarom tölteni a pénztárcákat. Szeretnék annyi hitet, bizalmat adni másoknak, hogy azt magukkal akarják hordani. Most is benned van az erő, amivel másokat egy magasabb szintre tudsz segíteni. Az emberek nem véletlenül kerültek életedbe.

Hiszel bennük?

Segíted őket előbbre jutni?

Megáldod őket?

Találj legálabb egy olyan személyt, akit építeni tudsz. Talán van 4-5 ilyen ember. Írd le nevüket egy lapra. Sorold fel, mit kedvelsz bennük. Imádkozz értük. Kérd Istent, hogy mutasson neked módokat, hogy megáldhasd őket. Ezután kezdd őket jóindulattal feltölteni. Írj nekik valami biztatót, tudasd velük, hogy hiszel bennük. Ha ők sikerre viszik, te is sikeres leszel. Ha másokból kihozod a legjobbat, magadból is a legjobbat hozod ki.
Lehetünk az életben karrierépítők, testépítők, otthonépítők. Ez mind nagyszerű, de az egyedüli tartós dolog az életben az, ha másokba fektetünk. Emlékezz rá: egy biztató szó csodákat tesz!
Légy bőkezű dicséreteiddel. Töltsd fel az emberek pénztárcáját. Tégy kincseket szívükbe. Ha szokásoddá válik mások építése, ha elülteted azokat a magokat, Isten biztosít, hogy magasabbra jutsz. Ekkor rád hinti áldását és kegyét és meglátod, minden vágyad, minden álmod, minden ígéret, melyet Isten elültetett benned, valóra fog válni.

Joel Osteen pásztorüzenete: Fejleszd az ajándékodat!

Téged egy speciális céllal, szándékkal tervezett és teremtett Isten.

Isten ajándékokat helyezett el benned, amivel képes vagy elérni, betölteni a célodat. Tudod mik ezek az ajándékok? Mi az, amit szenvedélyesen szeretsz? Mi az, amit jobban tudsz csinálni, mint mások? Mit csinálnál szívesen, ha semmi nem akadályozna?

Isten azt akarja, hogy gyakorold és fejleszd a benned lévő ajándékot. Ez az ajándék része az Úr rád vonatkozó tervének, de az ajándékok, amiket az Úr ad nem csak miértünk vannak, hanem azért is, hogy Isten országát építsük.

Van egy személyre szóló szereped Krisztus testében, ami nem biztos, hogy azt jelenti, hogy Isten elküld téged a harmadik világba vagy prédikátorrá tesz, viszont vannak olyan emberek, akiket csak te tudsz elérni. Használod az ajándékodat, hogy építsd Isten országát vagy szolgálsz a helyi gyülekezetben?

Még ha csak most kezded is megismerni az ajándékaid, akkor is tudsz egyet lépni és felajánlani a segítséged. Mindenki tud valamit adni. Rámosolyoghatsz valakire, megrázhatod valaki kezét vagy szólhatsz pár bátorító szót. Ahogy elkezdesz adni másoknak, meg fogod látni, ahogy az ajándék elkezd nőni benned és egyre beljebb kerülsz abba a jövőbe, amit Isten tervezett számodra!

I.Timóteus 4:14
,,Ne hanyagold el, ne bánj gondatlanul Isten benned lévő ajándékával..." (fordítás angolból)

,,Meg ne vesd a kegyelemnek benned való ajándékát,..."(Károli Gáspár fordítás)

Mondd el ezt az imát: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy felruháztál, elláttál engem mindennel, amivel be tudom tölteni az elhívásom. Köszönöm, hogy velem vagy és vezetsz engem. Mutasd meg, hogyan tudom fejleszteni azokat az ajándékokat, amiket adtál, hogy tudjam a Te országodat építeni a földön. Jézus nevében, Ámen.

Lisa E Szanyel megosztása-

Joel Osteen pásztor bátorító üzenete: A legfontosabb elméd védelme

Arról akarok ma beszélni, hogyan méregtelenítsd elméd.

Sokat hallunk fizikai testünk méregtelenítéséről, hogy milyen káros kémiai anyagok lehetnek ételünkben.
Baktériumok keletkezhetnek és még peszticidek is vannak a levegőben. Sokan nem veszik észre, hogy szervezetük tele van ezekkel a káros mérgekkel, emiatt érzik rosszul magukat. A legtöbb szakértő azt javasolná, hogy csinálj méregtelenítő kúrát.

Így elkezdesz böjtölni vagy egy bizonyos diétát, kerülöd a káros anyagokat és végül megszabadulsz a mérgektől és kezded magad jobban érezni. Ehhez hasonlóan elménkben is mindenfajta mérgek gyűlhetnek össze. Ha naphosszat a rossz gondolatokon rágódunk, azon, hogy mit nem tudunk megcsinálni, hogyan bántott meg valaki – ezek mérgező gondolatok. Ha ezeket a mérgező gondolatokat magukra hagyjuk, végül egész életünket befolyásolhatják. Hatással van megjelenésünkre, hozzá állasunkra, elégedettségünk szintjére. Személyiségünk részévé válik. Ezért mondja Példabeszédek 4:23: Mindenek fölött óvd szívedet, mert ez befolyásolja minden tetted.

Legyen a legfontosabb elméd védelme! Tedd ezt teendőid listájának első helyére, mert ha elméd beszennyeződik, akkor egész életed beszennyeződik.
Biztosan ismersz olyanokat, akik keserűek, cinikusak, mindig a legrosszabbat várják el. Miért van ez? Ők megengedték, hogy ezek a mérgező gondolatok gyökeret verjenek. Mostanra megerősödtek, ami mérgezi életüket.
Mi a megoldás? Méregtelenítést kell végrehajtaniuk!
Nem fizikai, hanem mentális nagytakarítást. Az egyedüli módja annak, hogy visszatérjünk oda, aminek Isten teremtett bennünket, ha méregtelenítjük elménket. Néhányatoknak ma méregteleníteni kell a keserűséget, az alacsony önértékelést, a negatív dolgokat, amelyeket rólatok mondtak, a múlt hibáinak elítélését.
Hogyan méregtelenítsünk? El kell határoznod, hogy nem fogsz többé rágódni rajta. Minden alkalommal, ha negatív dolgokon töprengsz, azzal azt az elítélést, keserűséget, alacsony önértékelést táplálod, új életet adsz neki, erősíted. Ha azok a gondolatok jönnek, hogy sosem leszel egészséges, hallottad mit mondott az orvos, vagy hogy sosem leszel boldog, már túl sok mindenen keresztülmentél, sosem fogod megvalósítani álmaid… - ahelyett hogy rágódnál rajta, fordítsd meg és mondd: Nem rágódok azon, hogy ki bántott meg, nem rágódok a múlt hibáin, nem rágódok azon, ami nincs – azon fogok töprengeni, amit Isten állít rólam.
Isten azt mondja, megbocsátó vagyok, azt mondja, 2-szeresen térít meg nekem minden igazságtalanságot. Isten azt mondja, legszebb napjaim még előttem vannak. Ha figyelmen kívül hagyod a mérgező gondolatokat és elmédet megtöltöd a hit és a győzelem gondolataival, akkor azok a mérgező gondolatok egyre gyengébbé válnak, és végül nem lesznek hatással rád.

Van egy barátom, aki próbál egészségesebbé válni. Nem eszik húst, csak vizet iszik és este egy bizonyos időpont után nem eszik. Egyik nap üdítővel kínáltam. Nem gondolkozott rajta sokáig, egyből azt válaszolta: Nem. Köszönöm, de ez nincs benne az étrendemben. Szigorú diétát tart.
Nekünk is ilyennek kell lennünk, ha azok a mérgező gondolatok felmerülnek. Azt kell mondanod: Köszönöm, de ez nincs benne a diétámban. Nem rágódok a félelem, bizonytalanság, legyőzöttség gondolatain, ez nem része az étrendemnek.

Néhányatokból hiányzik az öröm, a győzelem érzése. Ez azért van, mert nem egészséges diétán vagy. Nem fizikai, hanem mentális értelemben gondolom. Túl sok hulladékot fogyasztasz. A hulladék azok a mérgező gondolatok, melyeknek megengedjük, hogy szennyezzék elménket. Olyan dolgok, mint pl.: Joel, én csak átlagos vagyok. Azt hiszem, már elértem a felső határt. Vagy: annyi jó lehetőséget elszalasztottam.
Nem! Vissza kell térned a diétához! Azok a mérgező gondolatok nem tartoznak étrendedbe. Arra kérlek ma, hogy böjtölj velem! Nem evésre gondolok, bár az sem ártana nekünk, hanem a negatív gondolatok böjtjére. Az elítélés böjtjére, a keserűség böjtjére, a kis álmok böjtjére, a „nem - tudom - megcsinálni“ gondolatok böjtjére. Fagyaszd meg ezeket a mérgeket, ne adj nekik több energiát ahhoz, hogy hatni tudjanak rád. Minden reggel, amikor felkelünk, át kell mennünk ezen a takarításon. Elménkben el kell engedni minden keserűséget, meg kell bocsátanunk azoknak, akik megbántottak. El kell engedni minden csalódást. Kezdd hittel a napot! Ne engedd, hogy mérgek képződjenek! Az ágyban fekve mondd magadban: Ez egy nagyszerű nap lesz. Isten kegyelmét élvezem. Tudom, hogy megvan az erőm minden akadály legyőzésére. Még ha nem is javamra történnek ma a dolgok, tudom, hogy Isten uralja a helyzetet és elhatározom, hogy boldog leszek és élvezni fogom ezt a napot.

Tudod, mit csinálsz? Kitakarítasz minden mérget, negatívitást. A nap folyamán is, ha olyan lehetőségek merülnek fel, hogy frusztrált, bátortalan legyél, nyeld le egyszerűen azokat a gondolatokat. Ügyelj a diétádra! Valaki durva veled vagy rosszat tesz, tanuld meg azt mondani: Köszönöm, de nem leszek csalódott, tudom, hogy ez a nap Isten ajándéka és békés maradok. Tudod mit csináltál ezzel? Betartottad a diétát. Kiböjtölted a mérgező gondolatot, ami így nem tudott gyökeret verni. Néhányatoknak azoktól a gondolatoktól kell méregteleníteni elméteket, amit mások mondtak rólatok. Negatív dolgot állítottak, megmondták mire nem vagy képes, mi nem leszel soha. Ne engedd, hogy azok a gondolatok gyökeret verjenek! Nem az vagy, amit az emberek mondanak rólad, hanem az vagy, akinek Isten mond téged. Isten azt mondja tehetséges, kreatív, erős, elégedett, fegyelmezett vagy!

Emlékszem arra, amikor elkezdtem ministrálni kicsivel több, mint 9 éve. Olyan ideges voltam. Próbáltam mindenkinek a kedvében járni. Reméltem, hogy szeretnek. Egyik vasárnap meghallottam, hogy egy hölgy azt mondta: Olyan fiatal. Nem tudom, hogy van-e olyan jó, mint az apja volt. Gondolod, hogy folytatni tudja?
Arra gondoltam: Drága Uram. Valaki pont arra gondol, amire én. Ez volt az utolsó dolog, amire szükségem volt. Ezek a mérgező gondolatok megpróbáltak gyökeret verni és visszatartani végzetemtől. Meg kellett vetnem a lábamat. Belenéztem a tükörbe és azt mondtam: Joel, te felkent vagy, erős vagy, mindenre képes vagy. Ha Isten veled van, ki mer ellened, lenni?! Felismertem, hogy mindegy mit mondanak rólam, mindegy mit gondolnak, csak az számít, amit Isten mond rólam.

Rájöttem, hogy amit ők mondanak, nincs benne a diétámban. Nem volt része egészséges programomnak. Elkezdtem hittel táplálni elmém. Olyan dolgokon töprengtem, hogy tehetséges, erős vagyok és be tudom teljesíteni küldetésem. Mit tettem? Kikoplaltam azokat a mérgező gondolatokat és hagytam, hogy Isten szavainak magjai gyökeret verjenek szívemben. Isten szava erőteljes. Ha gondolkodásod párhuzamba hozod Isten gondolkodásával, semmi nem lesz, amire ne lennél képes. Talán idegesnek érzed magad, de Isten önbizalmat ad neked. Talán gyengének érzed magad, de Isten erőt ad neked. Ha nem látsz kiutat, Isten csinál neked utat. Ha az emberek rólad beszélnek, Isten lesz a védelmeződ. Ha elbuksz, Isten felemel. Ha úgy tűnik vége, Isten ad neked még egy lehetőséget. Tanuld meg elméd ilyen gondolatokkal táplálni. Ha elkövettem volna a hibát, hogy azokon a mérgező gondolatokon rágódok, nem hiszem, hogy ma itt lennék.

Egyszer egy hölgy elmesélte, hogy milyen negatív környezetből jött. Azok, akik felnevelték, folyamatosan elnyomták. Nem érezte úgy, hogy nővérével egyenlően bántak volna vele. Azt mondta, Joel, az életem csalódások sorozata. Úgy érzem ezek az emberek megátkozták jövőmet. Azt mondtam neki, amit neked is mondok: mielőtt bárki is el tudna átkozni, Isten már megáldott. Nem számít mit mondtak rólad, az áldás mindig felülmúlja az átkot.
Köss egyezséget Istennel és mondd: Köszönöm, nem! Ez nincs a diétámban. Tudom, ki vagyok, a leghatalmasabb Isten gyermeke. Áldott vagyok, ezért nem lehetek elátkozva. A kegy koronáját hordom fejemen. Mindenem megvan a sikerhez.
Ha így kezdesz gondolkodni, azok a mérgező gondolatok nem tudnak gyökeret verni. Mindig emlékezz rá, hogy nem az vagy, aminek az emberek mondanak, hanem az, akinek Isten mond. Az emberek azt mondják, sosem leszel sikeres. Isten azt mondja, minden, amit megérintesz, virágozni fog. Az emberek azt mondják, sosem leszel egészséges. Isten azt mondja, én helyreállítom egészséged. Valaki azt mondja, a családod sosem fog helyes útra térni. Isten azt mondja, én és házam lakói Istent fogjuk szolgálni. Én hiszem, hogy ma tisztulás van folyamatban. Látom, hogy ezek a mérgező gondolatok kezdenek halványulni. Látom, hogy új szabadságba lépsz, új szintre emelkedsz. Ha lerázod ezeket a mérgező gondolatokat, Isten olyan helyekre visz el, amiről nem is álmodtál.

Hallottam egy kisfiúról, akit egyedül nevelt anyja Tenesse hegyeiben. Sok évvel ezelőtt volt. Abban az időben azokat a gyerekeket, akik házasságon kívül születtek, lenézték és megvetették. Amikor 3 éves volt, a szomszédok nem engedték meg, hogy gyerekeikkel játsszon. Amikor nagyobb lett és vásárolni ment az üzletbe, hangos megjegyzéseket tettek rá. Már megint itt van. Ugyan ki lehet az apja?
Ez a kisfiú nagy bizonytalanságban nőtt fel. Kevesebbnek érezte magát a többieknél. Úgy érezte, valami nincs rendben vele.
12-éves korában egy új lelki pásztor költözött közösségükbe. Nagyon energikus, lelkes fiatalember volt. Ez a 12-éves fiú sosem járt a templomban. Egyik vasárnap úgy döntött, hogy elmegy megnézni miért ilyen izgatott mindenki. Később érkezett és a hátsó sorban ült le. Ezen a napon olyan szeretetet és elfogadást érzett, mint még soha. Úgy tervezte, korábban megy el, hogy senki ne vegye észre, de egyszer csak vége lett és a tömeg közepén találta magát. Az pásztor a hátsó ajtónál állt. Amikor meglátta a fiút, észrevette, hogy egyedül van. Barátságosan megkérdezte tőle: Fiam, kinek a gyermeke vagy?
A tömeg megnémult, mintha megállt volna az idő. Ez volt az a kérdés, amit mindenki fel akart tenni. A fiú nem tudta mit válaszoljon, csak lehajtotta fejét. Az atya megérezte, hogy valami nincs rendben, Isten adta neki a bölcsességet. Hátba veregette a fiút és azt mondta: Tudom ki vagy. A Mindenható Isten gyermeke.
Ez a nap fordulópont volt a fiú életében. Ezen a napon megtört bizonytalansága. Már nem annak látta magát, aminek az emberek mondták, hanem annak, akinek Isten mondta.
30 évvel később ezt a fiatalembert megválasztották Tenesse állam kormányzójává. 4 év múlva újraválasztották. Ha megkérdezed, Ben Hooper kormányzó elmondja neked, hogy akkor választották meg őt valójában, amikor ez a fiatal pap elmondta neki, hogy ki az apja.

Tudom, hogy sokan apa nélkül nőttek fel. Ha veled is így történt, hagy mondjam neked is azt, amit a fiatal pap Ben Hooper kormányzónak mondott: Az égi atyád a mindenható Isten. Az idők kezdete előtt kiválasztott téged. Nem véletlenségből kerültél ide, Isten lehelte életét beléd. Ő ültette el benned a nagyság magjait. Küldetésed van, melyet végre kell hajtanod. Valami, amit senki más nem tud véghezvinni. Ne érezd magad kevesebbnek a miatt, amit mások mondtak vagy nem mondtak rólad! Talán nem sokszor volt veled földi atyád. Talán nem is ismered. De égi Atyád azt mondja büszke rád, fényes a jövőd, nagyszerű dolgokat fogsz véghezvinni.

Emlékszem, néhány éve az előcsarnokban beszélgettem a látogatókkal. Egy fiatal hölgy jött oda, 2 pici gyerekkel. Nagyon aranyosak voltak. A kisebbik 5 év körüli lehetett, egyfolytában belém kapaszkodott, játszott, nevetett. Végül elköszöntek. Pár perc múlva visszajött és valamit súgott a fülembe. Sosem fogom elfelejteni. Azt mondta: Joel, bárcsak te lennél az apám.
Azt mondtam neki, amit most neked is: Minden reggel, amikor felkelsz, nézz az égre és képzeld el, hogy égi Atyád mosolyog le rád. Te vagy legértékesebb kincse. A tenyerén tart téged.
A Szentírás azt mondja, Isten lesz apja az apátlanoknak. Sokan azért nem érték el teljes potenciáljukat emiatt az identitáshiány miatt.
Mondd azt: A leghatalmasabb Isten gyermeke vagyok. Talán nincs földi atyám, de tudom, hogy van egy égi Atyám. Talán mások negatív dolgokat mondtak rólam, de tudom, hogy Isten megáldott már azelőtt, mielőtt valaki elátkozott volna és én ezen fogok rágódni.
De néhányan megengeditek, hogy a rólatok mondott negatív dolgok megmérgezzék jövőtöket.
Vissza kell menned a gyökerekhez és kérdezd meg magadtól: Ki mondta, hogy nem lehetek sikeres? Ki mondta, hogy nem vagyok elég okos ahhoz, hogy főiskolára járjak? Ki mondta, hogy nem tudok megszabadulni ettől a függőségtől? Ki mondta, hogy legjobb napjaim mögöttem vannak? Megígérem neked, hogy ezek nem Istentől származnak. Meg kell tisztulnod ettől a szeméttől!

Takarítsd ki azt, amit a volt férjed mondott rólad, hogy nem tudod megcsinálni! Méregtelenítsd azt, amit a kritikusok állítanak képességeidről! Ma új diétára foglak. Ez a diéta meg fog szabadítani minden méregtől, minden negatívitástól, minden nem – tudom – megcsinálni -, nem – vagyok – elég - jó gondolattól. Átváltozás megy végbe, ha megszabadulunk a mérgező gondolatoktól és megnyitjuk elménket annak, amit Isten mondott rólunk.

Van otthon néhány nyulunk. A múltkor az egyik nem volt valami jól. Kaparta a fejét, mintha valami zavarná. Megnéztem, nem láttam semmit, de néhány nap múlva egészen megdagadt. Elvittük az állatorvoshoz, az adott neki antibiotikumot. Egy hétig próbáltuk, de csak egyre rosszabb lett. Így visszavittük és újra megvizsgálták. Kiderült, hogy egy légy rakta le a petéit és valahogy bekerült az orrjáratba és a lárva egyre növekedett. Mennyi antibiotikumot beadtunk neki és mégsem lett jobb. A probléma gyökerét kellett volna megkeresnünk. Amikor megtaláltuk a forrást és eltávolítottuk, a nyuszi jobban lett. Így dolgozik az ellenség. Megpróbálja elménkben elültetni azokat a hazugságokat, hogy megfertőzze gondolkodásunkat. Gyakran próbálunk a felszínen jó hozzáállást tanúsítani, de folyamatosan kételkedünk. Lehetséges, hogy ugyanaz a helyzet, mint a nyuszival, hogy csak a tüneteket kezeljük? Lehetséges, hogy csak antibiotikummal kezeljük és reméljük, hogy jobb lesz, de a dolgok gyökere az, hogy gondolataink meg vannak fertőzve?
Meg akarunk szabadulni ettől a függőségtől, de ez a gondolat azt mondja nekünk: Alkoholista vagy, mint az apád.
Szeretnénk, ha működne a házasságunk, de azt a gondolatot halljuk, hogy: Te is el fogsz válni, mint a szüleid.
Ezek hazugságok, melyek megfertőzték gondolkodásunkat. Úgy szabadulhatsz meg tőlük, ha azon elmelkédsz, amit Isten mondott rólad.
A Szentírás azt mondja: Tedd ezt éjjel, nappal. Más szavakkal játszd egész nap azt a gondolatot: Áldott vagyok, sikeres, tehetséges, Isten kegyelmét élvezem.
Ha ilyen gondolatokon rágódsz, a mérgek nem tudnak gyökeret verni.

Képzeld el, hogy a kezemben tartok egy pohár piszkos vizet. Tele van piszok-, homokszemcséivel, meg mindenféle részecskével. Ha elkezdek tiszta vizet folyatni bele és hagyom, hogy túlcsorduljon, végül az összes piszkos víz el fog tűnni és a víz tiszta lesz. Nem kellett sok erőfeszítést tenni, hogy megszabaduljak a piszkos víztől. Csak a helyes dolgot kellett beletöltenem, és a rossz elment. Ugyanez az elv gondolkodásunkban is.
Ha szokásoddá válik a helyes gondolatok feltöltése, elméd hamarosan átalakul. Pozitívnak, reménytelinek, erősnek, bátornak fogod érezni magad. Nem leszel olyan, mint Gedeon. Isten őt a rettenthetetlen bátorság emberének nevezte. Gedeon körbenézett és azt kérdezte: Kihez beszélsz? Ez nem én vagyok.
Istennek megbízása volt Gedeon számára, de Gedeon nem újította meg elméjét. Isten azt akarta, hogy vezesse Izrael népét, hogy legyőzzön egy hadsereget, de Gedeon azt mondta: Istenem, én ezt nem tudom megtenni. Én vagyok az utolsó apám házában. Nem vagyok tehetséges, tanult, bátor.
Ha Isten szólítana ma, nem azt mondaná neked: Hello, te porban kúszó féreg. Isten ugyanazt mondaná neked, mint Gedeonnak: Hello Mary/Bob, a rettenthetetlen bátorság hatalmas asszonya/embere.
De kíváncsi vagyok, hányan tennétek úgy, mint Gedeon: Miről beszélsz? Nem tudod, milyen családból származok? Nem láttad milyen hibákat követtem el? Istenem, én nem vagyok hatalmas, én nem vagyok tehetséges.

Az a baj, hogy gondolkodásunk meg van fertőzve, de hála Istennek ma egy új nap van. Új diétába kezdünk és megszabadulunk minden negatív gondolattól. Ha újra feltámadnak, nem leszünk Gedeonok, hogy azt mondjuk, én nem vagyok rá képes, ki vagyok én. Csak fordítsd meg és mondd: Tudom, ki vagyok, az vagyok, akinek Isten mond.

Én hiszem, hogy az elkövetkező napokban Isten új lehetőségekkel fog megajándékozni. Új ajtók kezdenek megnyílni. Új emberek jelennek meg életedben. Talán új lehetőségek karrieredben. De ha magasabb szintre akarsz lépni, új gondolkodásmódra van szükséged. Ki kell takarítanod a régit, hogy helyet teremts az újnak. Arra kérlek ma, méregtelenítsd mindazt a szemetet, ami azt mondja neked, mit nem tudsz megcsinálni, mivé nem fogsz válni! Méregtelenítsd az alacsony önértékelést, a negatív szavakat, a kis álmokat! Tartsd be a diétát! Kezdd minden napod ezzel a takarítással, indulj hittel az új napnak!
Ha óvod elméd és nem hagyod, hogy a mérgező gondolatok gyökeret verjenek, hanem feltöltöd a hit gondolataival, tudom, hogy egyre magasabbra fogsz emelkedni, Isten rád hinti áldását és kegyet és a győztesek életét fogod élni, amit tartogat számodra.

Lisa E Szanyel megosztása-

Joel Osteen pásztor bátorító üzenete: Hagyd, hogy az isteni remény magja gyökeret verjen szívedben!

Szeretek mindig valami vidámsággal kezdeni.
Hallottam 3 emberről: a hindu pap, a zsidó rabbi és a szószátyár együtt járták a világot. Egy nap egy kis farmon szálltak meg. A farmer azt mondta, csak 2 személynek tud szobát adni, egyiküknek az istállóban kell aludni. A hindu pap azt mondta, majd ő alszik az istállóban. Néhány perc múlva kopogott az ajtón: Nem maradhatok kinn. Van egy tehén az istállóban és a tehenek szentek a mi vallásunkban. A zsidó rabbi azt mondta: OK. Akkor majd én alszok ott. Pár perc múlva kopogott az ajtón: Ez nem megy. Van ott egy disznó és az nem lenne kóser. A szószátyár azt mondta: OK. Akkor majd kimegyek én. Pár perc múlva kopogott az ajtón…. a tehén és a disznó.



A gyarapodás új korszakairól akarok ma beszélni. Könnyű megrekedni, amikor semmi jóra nem számítunk. Nem növekedünk, nem törünk előre. De ha a negatív gondolatok ránk törnek, hogy elértük határainkat, sosem valósítjuk meg céljainkat, lefelé tartunk, soha ne hidd el ezeket a hazugságokat. Isten gyarapít és nem csökkent. Soha nem akarja, hogy hátrafelé menjünk, hanem csak előre. Azt mondod, Joel, Isten maga mondta Jóbnak: Az Úr ad és az Úr el is vesz. Ez igaz is, de ha megnézed a befejezést, Jób 2-szeresen jobban járt, mint előtte volt. Isten 2-szeresen térítette vissza neki.

Biztos, hogy vannak időszakok, amikor nem sok növekedést tapasztalunk, de én érzem lelkem mélyén, hogy a gyarapodás, kiváltságok új korszakaiba lépünk be. Tedd a te részed és hagyd, hogy ez a mag gyökeret verjen. Hinned kell benne, hogy akármi jön ellened, akármilyen igazságtalan volt, a dolgok a te javadra váltanak át. Minden visszaesés felkészülés a visszatérésre. Isten nem csak kihoz belőle, hanem sokkal jobban kerülsz ki belőle, mint előtte voltál. Azt mondja Isten, hogy ellenségeidet lépcsőfoknak fogja használni (Zsoltárok 110:1).

Ez azt jelenti, hogy az utadba eső akadályokba nem fogsz belebotlani, hogy visszatartsanak, hanem Isten lépcsőfoknak használja, hogy egy magasabb szintre vigyen. Olyan, mint amikor valaki kiteszi a lábát előtted, hogy elgáncsoljon, de te arra használod, hogy rálépj és magasabbra juss. Talán ma egy betegséggel küzdesz, mely ártani akar neked. De hadd töltsek hitet beléd, ez a betegség nem fog legyőzni, minden baj ellen erővel vagy felfegyverkezve. Az erők, amik érted vannak, nagyobbak annál, amik ellened vannak. Engedd, hogy ezek a magok gyökeret verjenek. Egészségedben, takarékkönyvedben, kapcsolataidban új korszakok jönnek. Ó, Joel, az üzlet olyan lassan megy. A gazdaság árt nekem. Istent nem korlátozza a gazdasági helyzet, a végzettség vagy a szerencse, a környezet, amiben felnőttünk. Istent gondolkodásunk korlátozza. Arra kérlek ma, kezdj hinni abban, hogy a dolgok a javunkra váltanak át. Zsoltárok 102:13: Volt egy meghatározott időpont a kiváltságokra, áldásokra, a gyarapodásra. Ugyanígy van ma is. Vannak időszakok, amikor természetfölötti ajtók álltak nyitva, amikor olyasmit vittél véghez, amit sosem tartottál lehetségesnek, olyasmire tettél szert, amire nem tartottad érdemesnek magad. Arról beszélek, hogy én hiszem, hogy beléptünk egy ilyen időszakba. Azt mondod: Joel, én nem hiszem ezt. Te sosem adod fel a reményt. Ha ez nem neked szól, akkor azoknak, akik hisznek. Akik felkelnek, és azt mondják: Ez az én korszakom és mindent kihozok belőle. Jézus azt mondta: Az Úr szelleme lebeg fölöttem, hogy segítsem a szegényeket, gyógyítsak, és hogy kihirdessem az Úr elfogadható éveit. (Lukács 4:1)

Az egyik fordítás azt mondja: … hogy kihirdessem az Úr kegyének évét. Ezt nem mindenki fogadta el. Néhányan azt mondták, hogy túl sok mindenen mentek keresztül, sosem gyógyulok meg, sosem jutok ki ebből, sosem valósítom meg álmaimat.

Tudod mi történt?

Ők elszalasztották a kedvezés korszakát. Te ne légy ilyen. Néhányan úgy érzitek, ár ellen eveztek, de Isten azt mondja, a dolgok hamarosan a javatokra fordulnak át. Talán csalódtál a múltban, de Isten átfordítja, és új ajtókat nyit. A Szentírás azt mondja, hogy a csapdába, amit az ellenség neked állított, saját maga fog beleesni. Nem kell aggódnod, nem kell harcolnod, maradj az úton, ez a gyarapodás korszaka. Azt mondod: Joel, ha én a jövőmbe tekintek, nem látok ilyesmit. Nem látom, hogyan lehetnék egészséges. Vagy: Egész életemben küzdöttem ezzel a függőséggel. Az a baj, hogy a természetest nézed. Mi egy természetfölötti Istent szolgálunk. A Szentírás azt mondja, a hitünk vezet, nem az, amit látunk (2Korintianusok 5:7).

Ez azt jelenti, hogy mielőtt látod, már hinned kell benne. Merem állítani, hogy amikor azt mondom, ez a te korszakod, akkor ez mindenkiben visszhangra talál. Valami mélyen azt mondja, igen ez rám vonatkozik, tudom, hogy jó dolgok várnak rám. Ez az, amikor lelked megegyezik Istennel. Sajnos túl gyakran hagyjuk, hogy elménk lebeszéljen. Meg kell tanulnunk figyelni a belső hangokra. Ezek Isten szavai.

Olvastam egy bizonyos fajta pókról. 8 szeme van testének különböző részein, de ennek ellenére nagyon rosszul lát. Nem lát messzire és még közelre sem tisztán, élesen. Ez a pók mégis egy nagyon precíz vadász. Hogyan lehetséges ez, mikor nem is lát jól? Isten úgy alkotta meg, hogy lábain finom érzékelő szőrök vannak, ezért ha nem is látja, hogy közeledik valami, de megérzi, mielőtt odaérne. Nagyon érzékeny rovar. Nekünk is ilyennek kell lenni. Néha, ha a jövőnkre tekintünk, semmi jót nem látunk. Nem látjuk, hogyan jutunk ki valaha is az adósságokból. Nem látjuk, hogyan tér vissza gyermekünk a helyes útra. A valóságban lehetetlennek tűnik, de mélyen legbelül érezzük, hogy valami úton, módon sikerülni fog. Szoktam néha énekelgetni egy dalt: I`ve got a feeling, everything is gonna be all right . (Az az érzésem, hogy minden rendbejön.) ez azt jelenti, hogy talán az egészségi állapotom nem valami jó, de az az érzésem, hogy egészséges leszek. Megbuktam ezen a vizsgán. Le kellene törnöm, de az az érzésem, hogy Isten jobbat tartogat számomra. Nem látom, hogyan jutnék ki ebből, papíron lehetetlennek tűnik, de az az érzésem, hogy a gyarapodás, előrelépés, a természetfölötti lehetőségek korszakai tartanak felém.

Azt mondod: Joel, ez csak egy érzés. Nem. Isten szól lelkedhez. Mint ennek a kis póknak, neked is előre meg kell érezned. Amikor a jövődre tekintesz, ne csak a természetes dolgokat nézd, hogy mivel nem rendelkezel, hogy milyen lehetetlen, mert ezek le fognak beszélni. Arra figyelj, amit belül hallasz. A hit vezessen és ne az, amit látsz. Azt mondod: Joel, én nem látom, ez hogyan történhetne velem. Ez a baj, hogy rossz dolgokat érzékelsz. Vereséget, hibát, kisszerűséget. Ezzel ezeket fogod életedbe behozni, mintha csak meghívnád. Hallgass az új hangokra. Én látom mindenki fölött a kiváltságok, szerencse, jó egészség, az anyagiak és a győzelem bőségét. Barátaim, Isten egy bővelkedő Isten.

Apámnak volt egy Mary nevű testvére, aki évek óta epilepsziás volt. Egy ponton annyira rosszul volt, hogy elkapott egy fertőzést és hallucinált, elméje nem volt tiszta. Sokáig kórházban volt. Mikor hazakerült, ágyhoz volt kötve, kómaszerű állapotban volt. Nem ismert fel senkit, nem tudott enni, 24-órás ápolásra szorult. Apám másik városban élt és sokat utazott, ezért nem igazán tudta, mennyire beteg Mary. Egy nap anyukája, az én nagymamám, felhívta és beszámolt neki Mary állapotáról. Apám tervezte, hogy egy hét múlva leutazik hozzájuk, de másnap reggel imádkozás közben hallotta, hogy Isten szól hozzá. Bensőjében egy hang ezt idézte: Eljött Mary gyógyulásának órája. Ima után apám véletlenszerűen felütötte a Bibliát egy tetszőleges helyen és rábökött egy részre. Remélte, hogy Isten ad neki egy jelet. Mindannyian próbáltuk már ezt és nem mindig működött, de ő ezen a napon Lukács 1:30-ra mutatott rá, ami azt mondja. Ne félj Maria, mert kegyelmet leltél Istennel. Apám tudta, ez azt jelenti, hogy eljött Mary korszaka. Ezen a reggelen leutazott 240 km-re Houstonból Dallasba. Mikor belépett Mary szobájába, sötét volt, a villany nem égett, félhomály volt. Mary nem ismerte meg. Apám kinyitotta az ablaktáblákat és azt mondta: Ne mondd, hogy Isten tette ezt testvéremmel. Elkezdett imádkozni és imádkozni és halkan suttogta: Mary, azt akarom, hogy felkelj ebből az ágyból. Mary egyszer csak felült. Már hónapok óta nem ment, de ebben a pillanatban felkelt és körbesétált a házban. Elméje kitisztult, tudott beszélni apámmal. Ezen a napon az asztalnál ült vacsoránál és önállóan evett. Ettől a naptól nem volt szüksége orvosságra, 24-órás ápolásra.

Mi történt?

Isten Mary javára fordította a dolgokat. Eljött gyógyulásának ideje. Apám megkérdezte. Mary, miért keltél fel ilyen gyorsan az ágyból? Azt mondta: Azért, mert hallottam Istent szólni, hogy keljek fel. Nem Mary. Én mondtam, hogy kelj fel. – mondta apám. Mary azt mondta: Nem. Én Istent hallottam.

Mi a lényeg?

Ha hiszel, azt fogod hallani, amit Isten akar meghallatni veled. Mary később elmondta (meg is írta egy könyvben), hogy bár elméje nem volt tiszta hónapokig és hol eszméleténél volt, hol nem, de mélyen belül érezte, hogy valami jó jön. Mint a kis pók, ő is előre megérezte, hogy egy nap szabad lesz és egészséges, normális életet élhet. Ha figyelsz bensődre, akkor a sötét órákban is hallani fogod Isten suttogását, hogy valami jobb van a horizonton. Még ha lehetetlennek is tűnik, hallom a hangot, mely azt súgja, én meg tudom fordítani, képes vagyok arra, amire ember nem képes. Ha mindenki más azt mondja vége, ez már nem lesz jobb, lelked mélyén Isten azt fogja mondani, új kezdetem van számodra, fel tudom éleszteni a holt álmokat, legszebb napjaid még előtted vannak. Maryt hite vezette és nem az, amit látott. Én hiszem, hogy ez az apró remény, ez a hit teszi lehetővé, hogy Isten munkálkodjon életünkön. Nem kell nagy hit, nem kell mindent megértened, csak engedd, hogy az isteni remény magja gyökeret verjen szívedben.

Kaptam egy levelet egy hölgytől, aki autóbalesetben nyakcsigolyáját törte. Számos műtéten esett át és remélte, hogy felépül, de csak egyre romlott állapota. Folyamatos fájdalmakkal élt és férje ápolta hónapról hónapra. Egy nap annyira elkeseredett, hogy véget akart vetni életének. Nem tudott járni, de úgy gondolta, feláll a kerekesszékből és kiveszi férje puskáját a vitrinből. Férje vadászni szokott és több fegyvere is volt. Amikor felállt a székből, elvesztette egyensúlyát és a TV-asztalra esett, onnan pedig hanyatt a földre. Nem tudott megmozdulni. Közben a TV távirányítója is a földre esett es az elemek kirepültek belőle. Eközben valahogy átváltott egy másik csatornára, ahol éppen én prédikáltam. A hölgy elmondta, hogy egy ponton elhitte, hogy meg fog gyógyulni. Érezte a remény magját, de olyan régóta volt már beteg és annyi visszaesésen ment keresztül, hogy elvesztette hitét.

Szeretem azt a tényt, hogy Isten sosem ad fel bennünket. Mi leírhatjuk őt, de ő sosem ír le bennünket. Még ha nem is hitte a hölgy, hogy Isten dolgozik, gyógyulása ideje mégis úton volt. Feküdt a hátán és nem tudott megmozdulni. Első gondolata az volt, hogy itt fogok meghalni és ezt a TV-prédikátort kell közben hallgatnom. De Isten titokzatos módon dolgozik. Ezen a napon arról beszéltem, hogyan képes Isten minden helyzetet megfordítani, hogyan tudja legsötétebb órádat a legfényesebbre változtatni. A hölgy olyan békességet kezdett érezni, amilyet még soha. Azt mondta, nem tudott megmozdulni, nem tudta szemeit kinyitni, de érezte, amint örömkönnyek folynak arcán. Később hazaért férje és mély álomba merülve találta. Miután felemelte és megvizsgálta, így szólt: Úgy tűnik, mintha a távirányítóval karamboloztál volna. A nő mosolygott és azt mondta: Nem. Ez nem volt baleset. Ez a nap volt a fordulópont. Ezen a napon kezdett jobban lenni. Új remény töltötte meg szívét.

Barátaim, Isten már meghatározta a gyógyulások, kiváltságok, gyarapodások idejét. Talán nem láttad múltadban, de ne bátortalanodj el, már közeledik. Isten már felsorakoztatta a megfelelő embereket, a megfelelő lehetőségeket. Már mindent megtervezett. Ha a negatív gondolatok jönnek, melyek azt mondják neked, ez sosem fog megváltozni, sosem leszel egészséges, sosem mászol ki ebből, csak jelentsd ki: Hallom a bőség hangjait, az egészség hangjait, a rendbehozatal hangjait, az előlépés hangjait. Talán nem láthatom, de érzem itt belül. Tudom, hogy kiváltságaim időpontja közeleg. Tudom, hogy talpra állásom órája úton van, érzem, hogy minden rendbe fog jönni.

Az Ótestamentumban van egy Hezékiás nevű férfi. Nagyon beteg volt és abban az időben nem volt rá orvosság. Egészségi állapota rohamosan romlott. Megkérte Ézsiás prófétát, hogy mondja el, mi vár rá. Ézsiás azt mondta neki: Ezek az Úr szavai hozzád: Tedd rendbe házad, mert meg fogsz halni.(2 Királyok 20:1).

Hezékiás nem éppen ilyen szavakat várt, de szeretem a tényt, hogy nem adta fel, nem fogadta el a vereséget. Gondolhatta volna, hogy Isten hatalmas, ő azt mondta meghalok, így vége mindennek. De a Szentírás azt mondja, hogy arcát a fal felé fordította (2 Királyok 20:2) és emlékeztette Istent minden jóra, amit véghezvitt.

Azt mondta: Istenem, szüleim, nagyszüleim nem szolgáltak téged, de én igen. Nem voltam tökéletes, de mindig legjobb igyekezetemmel próbáltam kedvedben járni. Nehéz időszakban érdemes Istent emlékeztetni arra, amit eddig tettél: Istenem, én templomba viszem a családomat. Extra mérföldeket tettem meg, hogy másoknak segítsek. Adtam, szolgáltam, hűséges voltam. A szükség idején ez által hívod be azokat a magokat, melyeket elültettél. Ha más családtagjaid is szerették Istent, csak emlékeztesd rá: tudod, anyám imádkozott. Nagyszüleink szívében voltál.

Mit mondasz ezzel?

Azt, hogy Istenem, nekünk történelmünk van veled. Ezt tette Hezékiás. Arccal a fal felé fordult és kegyelemért imádkozott. Mielőtt Ézsiás elhagyta volna a templom épületét, Isten újra beszélt vele és azt mondta: Menj vissza Hezékiáshoz és mondd meg neki, hogy meggondoltam magam. Mondd meg neki, hogy 15 évvel hosszabbítom meg életét (2 Királyok 2:4). Barátaim, Isten gyarapít, és nem rombol. Ez azt mondja nekem, hogy hitünkkel megváltoztathatjuk Isten döntését. Gondolj bele: az egyik pillanatban Hezékiás halálos ítéletet kapott. 5 perccel később a dolgok átváltottak és hirtelen 15 évet kapott.

Mi történt?

Belépett egy új korszakba.

Mikor történt ez?

Amikor hitt. Amikor elfogadta Isten jóságát. A Szentírás leírja, hogy amikor megkapta a jó hírt, levette a halotti ruháját és felöltötte ünneplő ruháit. Megköszönte Istennek, hogy gyógyulása már folyamatban van, hogy egy új korszakba lépett be. Biztos vagyok benne, hogy az emberek, mikor ránéztek, azt mondták: Na, igen, boldognak látszol, de nem különbözöl tőlünk. Még mindig betegnek látszol, gyenge és sápadt vagy. Azt mondta: Nem. Talán nem nézek ki jobban, mint ti és talán nem érzem magam jobban, de érzem itt belül a gyógyulást. Ígéretet kaptam Istentől és tudom, hogy a széljárás nekem fog kedvezni. Néhányan talán azt gondoljátok, mindennek vége. Túl vagy tűzön, vízen, de Isten azt mondja, kegyelet jön. A dolgok átváltanak. Nem láthatod, hogyan történik, nem tudod szavakba önteni, de itt legbelül a mag gyökeret vert. Mint az a kis pók, úgy érzed, hogy valami jó közelít, tudod, hogy minden rendbejön. Hadd jelentsem ki, hogy anyagiakban, egészségedben, kapcsolataidban új korszakok jönnek. Lehet, hogy elutasítottak a múltban, de el fognak fogadni a jövőben. Lehet, hogy lecsúsztál, de fel fogsz emelkedni. Isten lépcsőfoknak fogja használni ellenségeidet.

Miért?

Mert ez a te korszakod. A szelek megfordultak. Miért nem teszel úgy, mint Hezékiás? Vedd le a halotti ruhád! Vedd le a negatív, vesztes, nem fog sikerülni mentalitást és állj hozzá elvárással, hálaadással! Egész nap köszönd Istennek, hogy új korszakok jönnek. Köszönd meg, hogy eljött talpra állásod ideje! Ha megteszed, meg fogod tapasztalni, hogy az isteni áldás szelei segítenek. Kiemelkedsz a kisszerűségből, legyőzöd ellenfeleid, túljutsz minden akadályon és a győztesek életét fogod élni.
Lisa E Szanyel megosztása-

Smith Wigglesworth: Jézus nevének ereje

Stanley Howard Frodsham: Hit apostola c. könyvéből részlet 

"Péter és János felment a templomba, a délutáni imádkozás idejére, délután 3 órára. Arra vittek egy születése óta sánta férfit, akit napról napra letettek a templomnak abba a kapujába, amelyet Ékes-kapunak hívtak, hogy alamizsnát kérjen a templomba menőktől. Amikor meglátta, hogy Péter és János be akar menni a templomba, alamizsnát kért tőlük. Péter pedig Jánossal együtt rátekintett, és azt mondta:
'Nézz ránk!' Ő felnézett rájuk, remélve, hogy kap tőlük valamit. Péter ekkor így szólt hozzá: 'Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel, és járj!'" (ApCsel 3:1-6)

Jézus neve által minden lehetséges! Isten magasra emelte és olyan nevet adott Neki, mely nagyobb minden névnél. Jézus nevében erő van, mely mindent legyőz a világon. Az ég alatt nem adatott más név az embereknek, melyben elérhetnék az üdvösséget. Szeretném elmondani, mi van ennek a névnek az erejében, értékében és dicsőségében. Hatan mentek be egy házba, hogy egy betegért imádkozzanak.
A beteg egy falusi pap volt. Teljesen tehetetlenül feküdt az ágyban.
Egy kis újságban olvasott róla, hogy vannak, akik a betegekért imádkoznak, és üzent ezeknek az embereknek abban a reményben, hogy hitből való imádságot mondanak érte. "Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében!" (Jakab levele 5:14)
Meg is kenték Jakab 5:14 szerint olajjal. De mivel nem gyógyult meg azonnal, sírni kezdett.
A hat férfi elment, és nem kevésbé voltak levertek afelett, hogy nem tudtak segíteni a betegen. Mikor kint voltak, az egyik azt mondta:
"Valamit meg kellett volna csinálnunk. Jöjjetek vissza velem, és megpróbáljuk!" Visszamentek, és megálltak az ágynál. Az első azt mondta: "Suttogjuk Jézus nevét!"
Előbb látszólag semmi sem történt, mikor a drága nevet halkan kimondták. De mikor állandóan azt suttogták:
"Jézus, Jézus...", elkezdett az erő hullani. Mikor látták, hogy Isten munkálkodni kezd, erősebb lett a hitük. Öröm töltötte el őket, és mindig hangosabban mondták Jézus nevét. Ezalatt a beteg felkelt az ágyból, és maga felöltözött. A titok nyitja abban állt, hogy a hat ember a betegről Jézusra emelte a tekintetét. Így részesek lehettek az erőben, mely Jézus nevében van.
Ó, ha az emberek valóban felmérhetnék azt az erőt, mely Jézus nevében van, ki tudja, mi minden történhetne! Tudom, hogy az Ő neve és az Ő nevének ereje által van menetelünk Istenhez. Jézus látása dicsőséggel tölt be minket. Ezt a nevet az egész világon dicsőítik az emberek. És hogy nekem mit jelent, azt ki sem tudom mondani.

Egyszer felmentem egy hegyre imádkozni. Nagyon szép nap volt, melyet Isten jelenlétében töltöttem el. Az Ő csodálatos ereje töltött be és táplált. Aztán emlékeztem valamire. Két évvel azelőtt történt, hogy Walesből két fiú jött hozzánk. Egyszerű fiúk, de telve voltak Isten iránti szeretettel. A missziónkba jöttek, és láttak némely dolgokat történni Isten ereje által. Azt mondták nekem:
"Nagyon szeretnénk, ha eljönne hozzánk, és meggyógyítaná a mi Lázárunkat." Aztán elmondták, hogy a gyülekezeti vezetőjük, aki nappal az ónbányában dolgozott, éjjel pedig prédikált, a végét járja, mert a túlterheléstől összetört és aszkórba esett. 
/Megj. aszkór: minden olyan, pontosan meg nem határozott betegség (pl. tüdővész, sorvadás), amely nagyfokú legyengüléssel, lesoványodással, elsorvadással jár./
Már négy éve fekszik tehetetlenül, még enni se tud, úgy etetik.
Mikor ott voltam a hegyen, elvonult szemeim előtt az Úr kijelentése, és megállapítottam, Urunk a dicsőség céljából engedi, hogy felmenjünk a hegyre, hogy aztán leküldjön bennünket a völgybe a nagyobb feladatok elvégzésére. Az élő Isten kiválaszt minket öröksége és tulajdona számára, és felkészít a szolgálatra, mivel a szolgálat Istentől van és nem az emberektől. Azonnal lapot írtam a beteg gondozójának, hogy eljövök és meggyógyítom. Mikor odamentem, megkérdezett:
"Ön az, aki meg akarja gyógyítani a mi Lázárunkat?"
"Igen" - mondtam.

Hívta a szolgáját, és meghagyta, hogy vezessen Lázárhoz. Nekem pedig azt mondta:
"Ha meg fogja látni, azonnal visszafordul. Semmi sem fogja visszatartani."
- Amit mondott, mind igaz volt, ha természetes álláspontról nézzük. A beteg csont és bőr volt. Úgy látszott, már nincs is benne élet. Minden a romlásra mutatott. Azt mondtam:
"Akarsz ujjongani az örömtől? Tudod az emberek ujjongtak, bár Jerikó falai még álltak. Isten ugyanolyan győzelmet ad neked, ha hinni akarsz."
De nem tudtam elérni, hogy higgyen. Azt állította, hogy semmi hite nincs.
Pompás dolog megtanulni, hogy Isten Igéje sohasem hagy cserben. Sohasem hallgass az emberekre! Isten hatalmasan tud cselekedni, ha mi szakadatlanul hiszünk benne minden emberi elkedvetlenítés ellenére.
Mikor visszamentem ahhoz, akinek a lapot küldtem, azt kérdezte: "Most már el akar menni?" Engem nem az indít cselekvésre, amit látok, hanem amiben hiszek. Egyet tudok: aki hisz, nem nézi a körülményeket, nem törődik az érzelmekkel. Annak, aki Istenben hisz, az teljesül, amit hisz. Mindenki, aki igazán bejutott a pünkösdi áldásba, mindent nevetve fogad és hisz Istenben.
Van valami a pünkösdi műben, ami a világ minden művétől különbözik. Itt Isten valóságával kell számolnod. Isten Szelleme munkálkodik, a Szellem ajándékai is működnek, de ahol a Szellem ajándékai nem jelennek meg, jelenlétét meg kell kérdőjelezni.

Abban a faluban tényleg nehéz helyzet volt. Lehetetlennek látszott az embereket hitre juttatni. "Most már el akar menni?" - kérdezték tőlem. De egy férfi és egy nő meghívott, hogy maradjak náluk.
Megkérdeztem: "Szeretném tudni, hányan tudnak itt imádkozni?" Senki nem akart imádkozni. Megkérdeztem, hogy össze tudok-e hozni hét imádkozót, hogy ezért a szegény betegért imádkozzunk, amivel megszabadulna. Azt mondtam a vendéglátóimnak: "Önök lennének az első kettő, ehhez jön a barátom és én, így már négyen vagyunk és még három kellene." Azt mondtam az embereknek, hogy reggel majd a saját előnyükre is szolgál, ha Lázár gyógyulásáért is imádkoznak. Céltalan az emberek véleményével törődni. Ha Isten mondott neked valamit, abban hinned kell. Megmondtam az embereknek, hogy este én nem eszek semmit.
Mikor lefeküdtem úgy tünt, mintha az Ördög mindazzal a betegséggel sújtana engem, amiben Lázár szenvedett. Mikor felébredtem, szokatlan köhögés vett erőt rajtam, olyan, mint egy tüdővészesé.
Kiugrottam az ágyból, és Istenhez kiáltottam, hogy szabadítson meg a Sátán hatalmából. Elég hangosan kiáltottam, hogy a házban mindenki ébredjen fel, de senki sem mozdult.
Isten győzelmet adott, és én visszafeküdtem az ágyba. Olyan szabad voltam, mint még soha ezelőtt életemben. Reggel öt órakor felébresztett az Úr, és azt mondta:
"Ne törj kenyeret addig, míg az én asztalomnál meg nem törheted!" Hat órakor azt mondta: "És én felsegítem." Felkeltettem a barátomat, aki velem együtt aludt, és mondtam:
"Hallottad? Az Úr mondta, meg fogja gyógyítani."
Nyolc órakor vendéglátóim azt mondták: "Egyék valamit!" De én már tudtam, hogy imádság és böjtölés a legnagyobb öröm, és te is meg fogod ezt tudni, ha Isten vezetni fog. Mikor Lázár házához mentünk, nyolcan voltunk. Senki nem tudta bebizonyítani, hogy Isten nem felel az imádságra. Mindenkor többet ad, mint amennyit kérünk és el tudunk képzelni.

Sohasem fogom elfelejteni, hogyan hullt ránk Isten ereje, mikor a beteg szobájába léptünk. Csodálatos volt! Körülálltuk a beteg ágyát. Megfogtuk a beteg és egymás kezét. Aztán azt mondtam:
"Most nem fogunk imádkozni, hanem csak Jézus nevét kiáltani."
- Letérdeltünk, és azt suttogtuk: "Jézus, Jézus".
Isten ereje leszállt és felemelkedett. Ötször szállt le, azután rajtunk maradt. De a beteg az ágyban mozdulatlan maradt. Két évvel ezelőtt jött hozzá valaki, és megpróbálta meggyógyítani, de hiába, és ezért az Ördög ezt a sikertelenséget arra használta fel, hogy a mi Lázárunkat elkedvetlenítse. Azt mondtam:
"Ne törődj azzal, amit a Sátán mond; ha Isten azt mondta, Ő meg fogja gyógyítani, az meg is fog történni. Felejts el mindent, csak azt ne, amit Isten Jézusról mondott." Ekkor megmozdult a beteg ajka, és könnyei kezdtek folyni. Azt mondtam neki: "Isten ereje itt van, most fogadd el!"
- Azt felelte: "Elkeseredett a lelkem, és tudom, hogy megszomorítottam a Szent Szellemet. Menthetetlen vagyok. Nem tudom felemelni a kezem, hogy megfogjam a kanalat."
Azt mondtam: "Bánd meg bűneidet, és Isten meg fog hallgatni!"
Bűnbánatot tartott és felkiáltott:

"Ó, Istenem, engedd, hogy a Te dicsőséged beteljesedjen!"
Ezután, hogy ezt kiáltotta, átjárta őt Isten ereje és dicsősége.

Imádkoztam az Úrhoz, hogy sohasem mondja el senki azt az eseményt úgy, ahogy az történt, mert tudom, hogy Isten nem tudna megáldani semmi túlzást. Mikor ismételten így imádkoztunk:
"Jézus, Jézus, Jézus!" megremegett az ágy és benne a beteg.
Azt mondtam az embereknek, akik velem voltak: "Most már mindenki elmehet. Itt mindent Isten tesz, én nem fogok segíteni Neki." Leültem és a beteget néztem, aki felkelt és felöltözött. Dicsérő éneket énekeltünk, mikor leszállt. Aztán azt mondtam neki: "Most mondd el, mi történt!"

A hír, hogy Lázár meggyógyult, hamar elterjedt. Közelről és távolról sokan gyűltek össze, hogy lássák és hallják a bizonyságtételét. Isten sokakat megtérített. Ez az ember nyíltan elmondta, hogy mit cselekedett vele az Úr, és sokan megszabadultak a bűneiktől, és megtértek.
Mindez azonban Jézus nevében történt, a drága névben való hit által. Igen, az a hit, ami ezáltal a név által keletkezik, a betegeket teljesen meggyógyítja a jelenben is.
Péter és János tehetetlenek és tanulatlanok voltak, nem voltak iskolázottak, de Jézussal voltak. Jézus neve erejének gyönyörű kinyilatkoztatását kapták. Továbbadták a kenyeret és a halakat, amit Jézus megsokasított. Vele együtt ültek asztalhoz, és János sokszor látta arcát. Pétert sokszor intette, de Jézus ezáltal a szeretetét mutatta meg iránta. Jézus szerette Pétert, az önző Pétert. Ó, Ő csodálatosan tud szeretni! Én is önző voltam, féktelen temperamentumom volt. De Ő türelmes volt irántam. Itt vagyok, hogy megmondjam nektek, hogy Jézus nevében erő van, erő, mely mindenkit át tud változtatni és meg tud gyógyítani.

Ha úgy nézed, mint Isten Bárányát, Isten szeretett Fiát, akire az Atya rátette minden bűnünket és gonoszságunkat, ha felismered, hogy Jézus megfizette megváltásunkért az árat, hogy mi szabadok legyünk, be tudsz jutni a megváltás csodálatos örökségébe, az élet és az erő örökségébe. Szegény Péter és szegény János! Nem volt pénzük, de volt hitük, a Szent Szellem ereje az övék volt. Isten a tied lehet, ha ezen kívül más tulajdonod nincs is. Még akkor is lehet Isten a tiéd, ha elvesztetted a becsületedet. Láttam, hogy a legrosszabb embereket is megmentette az Úr ereje által.

Egy napon Jézus nevéről prédikáltam. A lámpaoszlophoz támaszkodva egy ember hallgatta. Lámpaoszlop kellett neki, hogy meg tudjon állni. Mikor befejeztük az utcai összejövetelt, az ember még mindig az oszlopnak támaszkodott.
Megkérdeztem: "Maga beteg?"
Megmutatta a kezét, és a köpenye alatt egy tőrt láttam. Elmondta, hogy útban volt, hogy megölje hűtlen feleségét. De mikor hallotta, hogy Jézus nevéről prédikálok, nem tudott továbbmenni, és most nem tud mit csinálni.
Azt mondtam neki: "Térdeljen le!" És ott, az utcán, mialatt az emberek fel és le járkáltak, megtalálta egy bűnös a Megváltóját. Hazavittem, és új ruhát adtam neki. Ebben az emberben láttam valamit, amit Isten használni tudna.
Másnap reggel azt mondta nekem: "Isten megmutatta nekem Jézust. Tudom, hogy minden Jézusra van téve." Némi pénzt adtam neki, és nemsokára kis háza volt. Hűtlen felesége egy másik emberrel élt együtt, de szeretett volna visszatérni az új házba, amit a férje neki készített. Visszajött, és ahol ezelőtt gyűlölet és ellenségeskedés volt, a szeretet mindent megváltoztatott.
Isten felhasználta ezt az embert szolgájául ott, ahová csak ment. Mindenütt van erő Jézus nevében. Isten a legeldugottabb sarokban is tud menteni.

Eszembe jutott egy összejövetel, amit Stockholmban tartottunk, és amire életem végéig emlékezni fogok. Ott volt egy otthon a gyógyíthatatlanok számára. Egyet elhoztak az összejövetelre. Béna volt, és egész testében reszketett. Két férfi hozta előre. Háromezer ember volt jelen.
Mikor én Jézus nevében megkentem, akkor Isten ereje hullott rá. Abban a pillanatban, mikor megérintettem, eldobta a mankóit, és Jézus nevében járni kezdett. Lement a lépcsőn, és körüljárt az egész nagy teremben, ezernyi ember szeme láttára. Semmi sincs Isten akarata nélkül. Mindent meg fog tenni, ha hinni fogsz. Valaki megkérdezte:

"Akarsz a gyógyíthatatlanok otthonába menni?"

Pihenőnapomon odavittek. Egy nagy folyosóra vitték a betegeket, és egy órán belül az Úr huszat meggyógyított közülük. Jézus neve csodálatos. Péternek és Jánosnak sejtelme sem volt arról, ami ezáltal a név által megtörténhetne. A béna se tudta, de hitük volt azt mondani:
"A názáreti Jézus nevében kelj fel és járj!" Amikor Péter a kezénél fogva felemelte, lábai és csontjai megerősödtek. Járt, ugrált és dicsérte Istent a templomban. Isten tőled még többet akar látni. Hogyan történhet ez meg? Az Ő neve által, az Ő nevében való hit által, ami általa jön.

Forras: http://www.vargamakai.com/sw_jezusneve.html

NEM FÉLEK A GYERMEKEIM SORSA MIATT (megvallások)



Áldalak Istenem, amiért nem kell félnem gyermekeim sorsa miatt sem, mert meg van írva, hogy Te ott hallod meg szavukat, ahol vannak (1Móz.21,17), bármilyen mélyen merültek bele a világba, amely sivár pusztaság. Ahol eleped a lelkük a szomjúságtól, és még csak azt sem tudják, hogy mire szomjaznak; ahol már csak sírni tudnak, azt sem tudva, hogy Te vagy, de Te hallod az ő sírásukat; és ha mindenki által elhagyatottak, Te nem hagyod el őket. Mert meg van írva, hogy: a ti gyermekeitek szentek, és ha szentek, akkor szeretettek (1Kor.7,14.és Kol.3,12) bármilyen távol kerültek Tőled, és Te megszabadítod őket, mert kijelentetted, hogy az igazak magva megszabadul. (Péld.11,21) mert Te Uram a pusztát vizek tavává teszed és az aszú földet vizeknek forrásivá (Ésa.41,18) és megitatod őket gyönyörűséged folyóvizéből (Zsolt. 36,9) mert Te megitatod a szomjú lelket és minden éhező lelket megelégítesz. (Jerem.31,25)

Magasztallak Uram, mert a Te kegyelmed a felhőkig ér és a Te hűséged az egekig, és amit Te megígértél, azt meg is cselekszed. Te azt ígérted, hogy irgalmasságot cselekszel ezer íziglen azokkal, akik Téged szeretnek (2Móz.20,6), eltörölve minden bűnüket (Zsolt.51,13) és gyermekeink ujjongással Hozzád térnek Úr Jézus Krisztus, mert Te megváltottad őket (Ésa.51,1) és Rólad van megírva, hogy Te azért jöttél, hogy mindegyikőjüket megtérítsd bűneikből. (Csel.3,26)

Hittel vallom meg, hogy nem félek attól, hogy gyermekeim kenyérkéregetővé válnak, mert szent Igédben meg van írva, hogy: nem lesz elhagyottá az igaz, sem kenyérkéregetővé az ő magzatja, (Zsolt. 37,25) hanem áldott az igazak magva. (Zsolt.37,26) Mindenki meglátja, hogy az Úr áldottainak magva ők, és az ő ivadékaik is megmaradnak. (Ésa.65,23) Dicsőítelek Uram, hogy Neked még az unokáimra is gondod van, és kegyelmedet rájuk is kiterjeszted ígéreted szerint, mert azt mondtad nekem Uram, hogy Szent Szellemed, amely rajtam nyugszik, és beszédeid, amiket számba adtál, el nem távoznak számból, és magomnak szájából, sem magvam magvának szájából mostantól mindörökké. (Ésa.59,21)

Áldalak Uram, hogy nem kell sírnom gyermekeim miatt, mert Te azt mondtad, hogy: Tartsd vissza a te szódat a sírástól és szemeidet a könnyhullatástól, mert fiaid visszajönnek az ő határaikra, az ellenség földéből térnek vissza. (Jere,.31,16) Hirtelen megszabadul a fogoly, (Ésa.51,14) és minden gyermekem az Úr tanítványa lesz, és nagy lesz fiaim békessége (Ésa.54,13) mert vizet öntesz a szomjúhozóra, és folyóvizeket a szárazra.

Magasztallak ígéretedért, amely szerint azt mondtad, hogy: kiöntöm Szellememet a Te magodra és áldásomat a te csemetéidre. (Ésa.44,3) Te azért ne félj! - azt mondja az Úr -, se ne rettegj! Mert ímhol vagyok én, aki megszabadítom a te magodat az ő fogságának földéből. (Jerem.30,10; 46,27) Hát ne félj! Magasztallak Uram, amiért még akkor sem kell félnem, ha rossz hírt kapok a gyermekemről, és azt mondják, hogy hiába fárasztod az Urat imáiddal, mert Te viszont azt mondtad Úr Jézus: Ne félj csak HIGGY! - és megtartatik gyermeked. (Luk.8,49.50)
Ne félj, mert néked adtam ajándékba mindazokat, akik veled hajóznak ez élet viharos tengerén, és egy lélek sem vész el közülük (Csel.27,22.24)

Lisa E Szanyel-megosztása