2017. július 26., szerda

Reggeli gyöngyszemek::Szánjunk időt az Istenről való gondolkodásra!

„Csendesedjetek el, és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld is.” 
(Zsolt 46:11)


A keresztényeknek legyen gondjuk rá, hogy szívesen elmélkedjenek, és hogy birtokában legyenek az odaszentelődés lelkületének. Úgy tűnik, sokan sajnálják az elmélkedéssel töltött perceket, és az Írás tanulmányozására, az imádságra szánt időt elpocsékolt időnek tekintik. Bárcsak Isten szemszögéből látnák ezeket a dolgokat! Akkor a mennyek országának kérdését a legelső, legfontosabb helyre tennék. Ha a menny felé irányítjuk szívünk gondolatait, az éltető erővel tölti el lelkünket és mindennapi teendőinket. Ha a mennyei dolgokra összpontosítjuk elménket, az életet és buzgóságot visz minden törekvésünkbe.

Mindenkinek, aki isteni természet részese akar lenni, tudatosítania kell, hogy ki kell kerülnie a romlottságot, mely a kívánságban van e világon. A léleknek állandó, buzgó küzdelmet kell folytatnia az elme gonosz képzelgéseivel szemben. Állhatatos ellenállást kell tanúsítanunk a bűnre való kísértés ellen, gondolatban és tettben egyaránt. A léleknek minden folttól meg kell őriznie magát, a Belé vetett hit által, aki képes megóvni az embert az elbukástól. Józanul és őszinte szívvel kell elmélkednünk az Írásokon és azon dolgok felett, melyek az örök életre vonatkoznak. Jézus végtelen irgalma és szeretete, értünk hozott áldozata a legkomolyabb és legünnepélyesebb viszontválaszra szólít minket. Az ő jelleme felett időzzenek gondolataink, aki Megváltónk és Közbenjárónk.
Arra kell törekednünk, hogy megértsük a megváltás tervét. Az ő szolgálatáról elmélkedjünk, aki azért jött, hogy megszabadítsa népét annak bűneiből. Ha folytonosan mennyei témákról elmélkedünk, hitünk és szeretetünk hatalmasan megerősödik. Imádságaink egyre elfogadhatóbbá válnak Isten előtt, mert egyre inkább hittel és szeretettel teljesek, értelmesebbek és buzgóbbak lesznek.

Amikor az elme ily dolgokkal töltődik fel…, a Krisztusban hívő jó dolgokat tud majd előhozni szívének kincsestárából. 
(The Youth’s Instructor, June 7, 1894.)

Reggeli gyöngyszemek: Az elmét tiszta eledellel kell táplálni

„Istennek minden beszéde igen tiszta, és pajzsa ő a hozzá folyamodóknak.” (Péld 30:5)



Sokan regényekkel és szórakoztató történetek olvasásával töltik idejüket. Az elmét ilyenkor olcsó, silány eledellel töltik meg, úgyhogy az elgyengül és alkalmatlanná válik az örök érdekekkel kapcsolatos dolgokon való elmélkedésre. Az Úr azt parancsolja a gyermekeknek és fiataloknak, hogy keressék az igazságot, mint elrejtett kincset, hogy azok a dolgok vonzzák és nyűgözzék le őket, melyek egyesíteni képesek az emberit az istenivel. (The Youth’s Instructor, August 31, 1887.)

Az elmét tiszta eledellel kell táplálni, ha maga a szív tiszta…A Biblia a mérték azon fiatalok számára, akik hűek kívánnak maradni a Menny Királyához. „Szívembe rejtettem beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened”. (The Youth’s Instructor, August 3, 1887.)

A fiatalok nem rendelkezhetnek egészségesen működő elmével, sem helyes vallási elvekkel, hacsak nem olvassák szorgosan Isten Igéjét. Ez a könyv tartalmazza a legérdekfeszítőbb történetet: bemutatja a Krisztus általi üdvösség útját és a magasabb rendű, jobb életre vezérli őket. (Testimonies For The Church 2:410, 411.)

A Biblia fejleszti az őszinte kutató mentális fegyelmét; az isteni dolgokon való elmélkedés révén képességei megsokszorozódnak, az én megaláztatik, miközben Isten és kinyilatkoztatott igazsága felmagasztaltatik…A Biblia éppen azt a táplálékot tartalmazza, amire a kereszténynek szüksége van, hogy növekedhessen lélekben és értelemben egyaránt. A Biblia tanulmányozásakor pátriárkákkal és prófétákkal beszélgetünk. Az igazság e könyvben emelkedett nyelven szólal meg, mely lenyűgöző hatást gyakorol az elmére; a gondolatok a földi dolgok fölé emelkednek, hogy az eljövendő halhatatlan élet dicsősége felett elmélkedjenek. (The Review and Herald, August 21, 1888.)

Szánjuk oda gondolatainkat és agyunk képességeit, hogy alkalmasak legyenek az Isten gondolatainak lelkes tanulmányozására! (Testimonies For The Church 8:319.1.)

Reggeli gyöngyszemek: Minden gondolat engedelmeskedjék Krisztusnak

„Leromboljuk az okoskodásokat és minden magaslatot, amelyet Isten ismerete ellen emeltek, és foglyul ejtünk minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak,” (2Kor 10:5)


Az Úr pontosan úgy tisztítja meg a szívet, ahogyan mi kiszellőztetünk egy szobát. Ezt nem úgy tesszük, hogy bezárjuk az ajtókat és ablakokat, majd bedobunk a helyiségbe valamilyen tisztítószert. Szélesre tárjuk őket és engedjük, hogy a menny megtisztító légköre beáramoljon…A benyomások és érzések ablakát ki kell tárnunk a menny irányába, az önzés és földies gondolkodás porát pedig ki kell engednünk rajta. Isten kegyelme ki kell hogy seperje az elme kamráit, a képzeletnek mennyei témákon kell elmélkednie, természetünk minden alkotóelemét pedig Isten Lelkének kell megtisztítania és megelevenítenie.

Gondolatainkat határozottan el kell zárnunk attól, hogy olyan dolgok felett elmélkedjék, melyek csak gyengítik és beszennyezik a lelket. 
A gondolatoknak és a szív elmélkedéseinek tisztáknak kell lenniük… Az elme nemes erőit azért adta nekünk az Úr, hogy mennyei dolgokon való elmélkedésre használjuk fel.
Isten bőségesen gondoskodott arról, hogy a lélek folytonosan fejlődhessen az isteni életben…

Időnket és gondolatainkat a világ kicsinyes, közhelyes dolgaira fordítjuk, és elhanyagoljuk az örök életre vonatkozó magasabb rendű érdekeinket. Az elme nemes erői összezsugorodnak és elgyengülnek, mert nem gyakoroljuk őket olyan témákon való elmélkedéssel, melyek méltók, hogy rájuk összpontosítsuk figyelmünket.
Ha isteni Példaképünk tökéletességén elmélkedünk, vágyakozni fogunk rá, hogy elváltozzunk és megújuljunk az ő képmásának tisztaságában. „Amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dicséret, ezekről gondolkodjatok.”. 
Arra kaptunk felszólítást, hogy vonuljunk ki a világból és határoljuk el magunkat tőle, hogy a Legfelségesebb fiai és leányai lehessünk.

(The Review and Herald, June 12, 1888.)

Joel Osteen: Váltsd meg az időt!

,,Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak.,, (Efezusi5,15-16)


Az idő a legértékesebb árucikk az életünkben. Értékesebb, mint a pénz. Pénzt szerezhetsz, de időt nem. Amikor reggel felébredtél Isten adott neked egy ajándékot: a mai napot. És az ajándékkal együtt jár a felelősség. A Biblia arra buzdít minket, hogy bölcsen használjuk az időt, és minden lehetőségből a legtöbbet hozzuk ki.
Egyszerűen szólva ne vesztegessük el az alkalmakat. Ne úgy éld le ezt a napot éppen ahogy jön, boldogtalanul, negatívan, a vesztes hozzáállásával. Minden napból hozd ki a legtöbbet. Isten az Ő életét bízta rád. Az Ő életének leheletét lehelte beléd. Tálentumokkal, tehetséggel, ajándékokkal ruházott fel. A nagyság magjai vannak benned elültetve. Olyasvalaki vagy, akinek rendeltetése, célja, küldetése van ebben az életben, melyet be kell töltenie.
Arra bátorítalak, hogy vizsgáld felül, mivel töltöd az idődet. Állítsd az életed a megfelelő fókuszba. Szabadulj meg dolgoktól, melyek elvonják a figyelmedet. Rázd le az önsajnálatot, csüggedést, a múlt miatti csalódottságot, és céltudatosan fusd meg a pályádat. Vigyázz, hogyan élsz, és váltsd meg az időt, hogy be tudd tölteni a küldetésedet, melyet Isten készített el számodra.
Mennyei Atyám, köszönöm a mai nap ajándékát. Ezt a napot odaszentelem Neked. Alárendelem az elmémet, az akaratomat és az érzelmeimet Neked. Használj engem a Te céljaidra, és őrizz meg azon az úton, melyet nekem szántál. Jézus nevében. Ámen.

Örömteli mindennapok-

Örömteli mindennapok: Királyság tudat.(5)

Zsolt 55:23 Vessed az Úrra a te terhedet (engedd el a súlyát), ő gondot visel rólad (meg fog őrizni téged), és (soha) nem engedi, hogy valamikor ingadozzék az igaz (hogy a következetesen igaz elmozduljon, más helyre kerüljön: elessen, elcsússzon, v kudarcot valljon). 



Nem kell félnünk a kudarctól.
Az Egyháznak ki kell mennie a világba! A szellemi sötétség, ami a világban van, évtizedekig következmények nélkül rombolt. Itt az idő, hogy az Egyház erre veszélyt jelentsen végre. Isten királyságát az erőszakosok ragadják meg. Mi vagyunk azok, akik ellene kell, hogy menjünk e világ sötét világbíróinak, fejedelemségeknek, hatalmasságoknak, akik okai annak, hogy az emberek csapdába esnek, elbuknak.
Először is szükségünk van egy királyság-viselkedésmódra, tudatra. S az első lépés ehhez, amit korábban már mondtam, hogy az Egyház nem egy felekezet. Szükséges, hogy a felekezet-gondolkozásod átváltozzon királyság-tudatúvá.
Amíg nem vagy ilyen, addig lehet, hogy úgy tűnik, hogy ezek az erősségek, hatalmasságok, e világ bírói hatalmas erővel rendelkeznek, de amint a színen megjelenik egy ilyen királyság-tudatú hívő, sátánnak meg kell hajtania a térdeit. Ez történt Jézus esetében. Démonikus ember került Jézus elé (Mrk 5).
Jézus tudatában volt annak, hogy Ő király. Felkelt, és beszélt a viharnak. Nem kérte az Atyát, hogy csináljon már valamit vele, hiszen az Atya korábban már adott neki hatalmat, hogy Ő tegyen valamit ezekkel az erőkkel. De ha mi magunkat nem úgy látjuk, ahogy Isten lát bennünket, akkor ez befolyásolja a viselkedésünket. Az ellenség azt akarja, hogy féljünk a pénzügyi ellehetetlenüléstől, alsóbbrendűségi érzéstől, betegségektől. Mindentől. De van egy jó hírem számodra: szeretnék egy olyan képet festeni a saját magadról, ami azt mutatja, hogy felül vagy és nem alul. Hogy képes vagy beszélni a hegynek, parancsolni tudsz neki, hogy mozduljon el, és annak bizony ENGEDELMESKEDNIE KELL.
A Biblia azt mondja: Jézus nevében minden démoni térdnek meg kell hajolnia előtted.
Abban a királyságban, amiben most élsz, demokrácia van. De I királysága különbözik ettől. Hogy tökéletesen tudj élni Isten királyságában, királyság-tudatúnak kell lenned. Ha demokrácia-tudatúként akarsz I királyságában élni, működni, cselekedni, akkor csak kudarc, és kétségbeesés fog rád várni. Isten királysága teokrácia és nem demokrácia. Az uralkodó egyetlen személy. Isten téged királyként küld. S ha ebben a világban királyként élsz, nincs szavazatra szükséged. A demokráciában szavazni kell, ugye? S ha szavazunk, tudunk tiltakozni is. Isten királyságában viszont nincs lehetőséged tiltakozásra. Akármit felszabadítok, megkötözök, vagy eloldok – ezek megtörténnek. Nincs szükséged jóváhagyásra, mert királyként élsz.
Kezdj el úgy járni, beszélni, öltözni, mintha valaki lennél! És a Szent Szellem mint tanító meg fog tanítani téged, hogyan beszélj helyesen. A királyi család bizonyos szavakat nem mond ki. Te egy másik kormány küldöttje vagy, ezt úgy hívjuk: Isten királysága.
Isten királyságával jön a hatalom és erő. Pál írta: nem szégyellem Isten evangéliumát, mert az Isten ereje minden hívő üdvösségére. Az evangélium - erő. Velünk angyalok jönnek, akárhová is megyünk. És készek velünk jönni. Ha hiszel benne, ez fog működni az életedben. Isten ismeretéből fakad, táplálkozik a te királyság-tudatod.

Az ördög hazug – Jézus a Messiás.
A Biblia mondja, teremtő erővel rendelkezel. Ha azt mondod, igen, a menny is azt mondja: igen. Ha azt mondod: nem, a menny is azt mondja: nem. Ha azt mondod, megtiltom, a menny is azt mondja: megtiltom. A természetfelettire van szükség ahhoz, hogy a látható világ megváltozzon. S az én feladatom, hogy megváltoztassam, és új rendet alakítsak ki itt a földön. Ez a mi feladatunk, és te is meg tudod tenni, ha tudod, hogy ki vagy! 

Bill Winston tanításából-
Legyen áldásotokra!

Örömteli mindennapok Királyság tudat (4)


Ef 1:16 Nem szűnöm meg hálát adni tiérettetek, emlékezvén reátok az én könyörgéseimben; (mert én mindig imádkozom az Úr Jézus Krisztus Istenéhez,
Ef 1:17 Hogy a mi Urunk Jézus Krisztusnak Istene, a dicsőségnek Atyja adjon néktek bölcsességnek és kijelentésnek (belelátás a titkokba és rejtélyekbe) Lelkét (Szellemét) az Ő megismerésében (az Ő mély és egészen közeli, bensőséges megismerésében);
Ef 1:18 És világosítsa (elárasztja világossággal) meg értelmetek (szívem) szemeit, hogy tudhassátok, hogy mi az Ő elhívásának a reménysége (hogy képesek legyetek megérteni a reménységet, amire elhívott titeket, és hogy milyen dicsőséges az Ő öröksége a szentekben, az Ő elválasztottaiban), mi az Ő öröksége dicsőségének a gazdagsága a szentek között,

Ad kijelentést, Isten ismeretét.

Ef 1:19 És (így megtudjátok és megértsétek) mi az Ő hatalmának (erejének) felséges (mérhetetlen, határtalan, mindent meghaladó) nagysága irántunk (bennünk és értünk), akik hiszünk, az Ő hatalma erejének ama munkája szerint (ahogy megmutatta ezt az Ő hatalmas erejének munkájában, amit Ő megmutatott)
Ef 1:20 Amelyet megmutatott a Krisztusban, mikor feltámasztotta Őt a halálból, és (fel)ültette Őt a maga jobbjára a mennyekben (mennyei helyeken).

Lehet hogy ti a kereskedelemben vagytok elfoglalva, a szórakoztató iparban, vagy akármiben. De Isten azt mondja az Ef 3-ban, hogy az utolsó időkben a bölcsesség sokszorosan, többszörözve fog kiáradni az Egyházba, és új dolgokat fog rajtatok keresztül megvalósítani, amit a világ még soha nem látott. Azért, mert ti vezetővé váltok. Mert amikor a megigazultak hatalomba kerülnek, az emberek örvendeznek. A világban ha elromlik valami, a szakértőkért a gyülekezetbe kellene jönniük. Isten így tervezte el.

A Jel 19 úgy ír Jézusról, mint királyok Királya. Mi királyok vagyunk. Jézus uralkodott a sátánon és a sötétség erőin, félelem nélküli élt, nem volt semmi félelemérzése - még a halállal szembesülve sem -, nem volt pénzügyi hiánya, nem hagyta, hogy elutasítottság uralkodjon el rajta, mindig tudatában volt a Fiúságának, és teljesen szabad volt a bűntudattól. A Biblia azt mondja, hogy a bűneidről és engedetlenségeidről Isten már nem emlékezik meg. Azt mondja neked: elfelejtettem. Te is felejtsd el. Tehát megigazultság-tudat. Menj tovább megigazultként és ne kövess el több bűnt. Mikor teniszeztem, az oktató azt mondta: ne úgy játssz, hogy ne csinálj hibát. Csak arra gondolj, hogyan győzz. Ilyen egyszerű teniszezni? Gondoltam. Ne arra gondolj, hogy ne veszíts, hanem arra, hogy győzz!

Ha kocsit vezetsz, és folyamatosan arra gondolsz, nehogy lehajts az útpadkára, biztosan ezt fogod tenni, mert a fókuszod rossz helyen van. Ne próbálj meg ne bűnözni, hanem fókuszálj a megigazultságodra. S ha kimégy a világba, nem fogsz hibázni. Kimégy a világba, és nem fogsz kudarcot vallani.

Ján16,33 Azért beszéltem ezeket néktek, hogy békességetek legyen én bennem (tökéletes békétek és bizalmatok). E világon nyomorúságtok (és próbák, gyötrelmek, bánat, aggodalom, nehézségek, rombadőlés, bukás) lészen; de bízzatok (legyetek jókedvűek, azaz: legyetek biztosak, kétség és félelem nélküliek, vegyetek bátorságot, ): (mert) én meggyőztem a világot. (legyőztem: megfosztottam ezt a hatalmától hogy ártson nektek és legyőztem ezt tiértetek)

A sátánt Jézus megfosztotta azoktól a képességeitől, amivel árthatni tudna, amivel bántani, elpusztítani tudna, vagy kurdarcra kényszeríthetne téged. Nemcsak a képességeitől, de a jogától is megfosztotta az Úr.

Örömteli mindennapok: Királyság tudat (3)

,,De mikor az Istennek tetszett, ki elválasztott engem az én anyám méhétől fogva és elhívott az ő kegyelme által, 
Hogy kijelentse az ő Fiát én bennem, hogy hirdessem őt a pogányok között: azonnal nem tanácskoztam testtel és vérrel,, -Gal 1:15-16

3.rész:
http://mennyeikincseslada.blogspot.de/2017/07/oromteli-mindennapok-kiralysag-tudat2.html



Istentől kapta ezt a kijelentést, nem törődött testtel és vérrel, azt sem ellenőrizte, hogy az ő tudományos elméje mit szól ehhez. Csak Isten szelleme volt, aki által megkapta ezt a kijelentést. Csak azzal törődött, hogy Isten szelleme igazolja ezt igaznak vagy hamisnak, csak ez volt számára fontos. Az emberek képesek megcsalni téged, és Isten szelleme szükséges ahhoz, hogy biztosan tudd, Ő mit akar. Az ördög az, aki megcsal, s te meg tudod próbálni a világban levő szellemeket. Pál az Ige szerint arra lett elhívva, hogy a pogányoknak hirdesse az evangéliumot. Pál mondja: nem szégyellem Isten evangéliumát, mert Isten ereje az minden hívő üdvösségére. Hirdette először a zsidóknak aztán a görögöknek. A Messiás a zsidókhoz jött. A zsidók elvetették Jézust. Az akkori vezetők nem akarták őt, mert felépítették a kis felekezetüket. Kis királyságot építettek fel.

Pálnak ki kellett mennie a pogányokhoz, elment a görögökhöz. Azokhoz ment, akik holdat és bálványokat imádtak. Kábítószeresekhez és prostituáltakhoz ment, azokhoz, akik ötször is házasodtak. Isten azt mondta: veszem őket, és megtisztítom őket, kiveszem őket a világból, és nekik prédikálok. Pál azt mondta: nem érdekel, hogy milyen emberek, hogy kik is ők. Abban az időben csak a zsidóknak volt meg a lehetőségük arra, hogy igaz emberek legyenek. Ők vitték a Tórát, nekünk az evangéliumot kell vinnünk. Be kell töltenünk az elhívást, amit Isten belénk helyezett. Te kiválasztott vagy (Ef.1) már a föld alapjainak felvettetése előtt.

Mit is jelent ez? Kivett egy csoportból Isten, kiválasztott, kihívott azért, hogy Isten királyságában kitanítson. S aztán visszamenj a csoportba, és mindenkit Krisztusivá tegyél. Azért, hogy ne menjenek a pokolba. Miről van szó? Az EGYHÁZRÓL. Mi is történik itt? Ezen a sziklán építem fel – mondja az Ige. Jézus nem azért jött, hogy felekezeteket alapítson. Nektek, akik Jézus népe vagytok, a fejetek Krisztus. Mit kell tennünk? Valamit le kell töltened a szívedbe (Ef.1). A te winchesteredre. Az Egyházat Jézus sohasem úgy tervezte, hogy a világtól elválassza. Te vagy az, aki ki kell, hogy menj oda, hogy tápláld a szegényeket, felruházd a mezíteleneket, hogy elmenj a börtönökbe – rád vár! S ehelyett mit teszünk? Ülünk az Egyházban, és harcolunk, hogy milyen színű legyen a szőnyegünk.

A harc kint van, s neked ott a helyed – ahol küzdeni kell! Az Egyház az a főhadiszállás, olyan, mint egy iskola, ahol megtanítanak Isten Igéjére. Nem a főhadiszálláson kell harcolnod, hanem kint a mezőn. Arra kell ösztönzést érezned, hogy az emberek közé menj, mert az van benned, ami a többiekben nincs. Pál ezt imádkozta mindennap: szükségünk van egy letöltésre a mennyből.

Örömteli mindennapok: Királyság- tudat(2)

Ef 4:24 -25 És felöltözzétek amaz új embert, mely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben. Azért levetvén a hazugságot, szóljatok igazságot, kiki az ő felebarátjával: mert egymásnak tagjai vagyunk. 

Igazi szentségben – nem hamis szentségben. Vannak olyanok, akik ön-igazultak. Nem isten szerinti igazak. Amikor Isten igazsága bejön az életedbe, tökéletesen megszabadít a szégyentől, bűntudattól, értéktelenség érzéstől, minden gyengeségtől. S a hit csodatevő erővé növekszik benned. Mert ekkor megérinted Isten teljességét és képességeit, Őelőtte már megállhatsz. Te és Isten tökéletes közösségben vagy, s ez az, amit egyébként Isten keres.

A királyság mentalitás ezen alapszik. Az egyház nem egy épület. Az Egyház a kihívott, kiválasztott emberek, akiken keresztül Isten a természetét megmutatja a világnak. Amikor te meg én újjászületünk, nem elég csak az üdvösségünk, azt meg kell haladnunk. Lépjünk be a királyságban való életbe! A Biblia azt mondja, ne légy világi, ne hasonulj hozzá, és Isten ki akar küldeni a négy falon túl, a világba, amihez nem szabad hasonulnod, amikor kikerülsz. A Zsolt82 szerint a világ a sötétségben él. Mire is gondolok, mikor a sötétségről beszélek? A sátán legnagyobb fegyvere, amit az emberek ellen használ, a tudatlanság. Ezt a Biblia sötétségnek nevezi.

Jézus azt mondja: ha a benned levő világosság sötétség, akkor mi a sötétség? Nem hangzik ez furcsán? Lehet benned világosság, de ez csak elmebeli, intellektuális világosság. És amikor elhagyod az iskolát, akkor az elmédben egy sötét világosság van. Ez a fajta sötét világosság nem elegendő arra, hogy legyőzd az ellenséget. Pál apostol nagyon okos ember volt, de a megtérése előtt sötét világosságban járt. Csak intellektuálisan élt. Az intellektuális élet nem hatékony számunkra ebben az életben. Nem fogsz tudni győzelmet aratni az ellenség fölött. A damaszkuszi úton Pál apostol az embereivel azért utazott, hogy Damaszkuszban embereket kapjon el, őket börtönbe zárja, s bizonyság legyen ellenük, hogy meg lehessen kövezni őket. Mi is történt vele? Egy nagy világosság, mely fényesebb volt, mint a déli nap vakította meg őt. Pál felkiáltott: ki vagy Uram? Az Úr azt válaszolta: én vagyok Jézus, akit te üldözöl. Menj az Egyenes utcába. S oda küldött Isten egy Anániás nevű embert, aki amikor imádkozott Pálért, annak szemeiről mint pikkelyek hullottak le. S ekkor már nem sötét világossága volt Pálnak!

Gal 1:11 Tudtotokra adom pedig atyámfiai, hogy az az evangélium, melyet én hirdettem, nem ember szerint való;
Gal 1:12 Mert én sem embertől vettem azt, sem nem tanítottak arra, hanem a Jézus Krisztus kijelentése által.
Pál nem emberektől kapta a tanítást, ez nem intellektuális ismeret volt. hanem Jézustól kapta!

Had világosítsam meg, miről van szó: Mt 16: ezen a kősziklán fogom felépíteni az Egyházamat – mondta Jézus Péternek. Nem azt mondta ezzel, hogy Péteren fogja ezt megtenni. A Petrosz a görögben kis kövecskét jelent.
Tehát: ezen a kősziklán ...Ez egy prófétai kijelentés volt, amit Jézus kimondott. Ha megértetted Isten királyságát, akkor tudod, hogy Ő semmit sem tesz itt a földön, mielőtt ki ne mondaná. Tehát Jézusnak ki kellett mondania. Ezért akarta az ördög megölni a prófétákat mindig. Ha a próféta kimondott valamit, Isten már meg tudta cselekedni. Jézus, aki Isten prófétája is volt, kimondta ezeket a szavakat, s abban a pillanatban az Egyház megszületett! Tehát Isten már elkezdhette építeni az Egyházat. Jézus ezután a kereszten feláldozta magát az emberekért, feltámadt, és az Apcs 1-ben azt olvassuk, hogy 40 napon át tanította tanítványait Isten királyságára.

Nem felekezetről tanított Jézus! A felekezet nem Istentől van. Nem az Ő terve a felekezet. Azok emberek által keletkeztek. Kis kijelentéseket kaptak emberek, és eköré rögtön kerítéseket építettek, és mondták: ez az én kijelentésem, ha akarod ezt, akkor be kell jönnöd ide érte. Szükséges a kerítések lebontása. Az embereknek együtt, szabadon kell imádni az Urat, egy hitben, egy keresztségben. Az egész felekezetesdinek meg kell szűnnie. Ha körbenéztek, van baptista, metodista, pünkösdi, stb. - értem én, miért alakultak meg. De Isten egy új dolgot cselekszik. Már nem felekezet-tudatú hívőkre van szükség, hanem királyság-tudatú hívőkre. Ha ez a királyság tudat nem alakul ki benned, később nagyon ideges és feszült leszel, mert enélkül nem fogsz tudni Isten királyságának a tagjaként, polgáraként élni.

Felszabadító kegyelem.

..Vigyázzatok, hogy Isten kegyelmétől senki el ne forduljon!..-Zsidó12,15-


Sokszor el fogsz bukni az életben, de nem kell aggódnod emiatt, ha befogadtad Isten kegyelmét.
Egyetlen dolog létezik, ami miatt aggódnod kell,hogy el ne hajolj Isten kegyelmétől
Nyugodj meg Isten felszabadító kegyelmében és szeretetében.
Nincs egy ember sem,aki tökéletes lenne,mindannyiunknak szüksége van Isten kegyelmére.
Azt kéri tőled,hogy vesd rá minden gondodat,mert neki gondja lesz rád.Hagyd ,hogy Isten intézze a dolgaidat !
Hitből és ne félelemből cselekedj!
Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által.Nem a jóságod miatt kapod Istentől az áldásokat,az ajándékoka,soha nem tudnád kiérdemelni.
Az Ő jósága és szeretete miatt lettél a gyermeke és örököse.Gondoljátok csak meg: az Atya annyira szeret minket, hogy Isten gyermekeinek neveznek bennünket! De nemcsak így hívnak, hanem valóban azok is vagyunk! 1 Jn.3,1
A Király gyermeke vagy!
A gyermek pedig szerető Apjának és családjának biztonságát élvezi.
Fogadd el ,pihenj meg kegyelmében és szeretetében.

Köszöntünk Szent Szellem!: AZ ERŐ VÍZESÉSE

"Míglen kiöntetik reánk a Lélek a magasból, és lesz a puszta termőfölddé, és a termőföld erdőnek tartatik." 
(Ézsaiás könyve32:15)

Gondolj a leglátványosabb vízesésre, amit valaha láttál! Amikor a Szentlélek kitöltetik, az eredmény ugyanolyan szemmel látható lesz, mint a Niagara. A Lélek nem jelentéktelen erecskeként szivárog, hanem hatalmas erővel zúdul alá, és hamar kialakul belőle a szeretet tava, amit Isten tölt ki a Lélek által (Rómaibeliekhez írt levél 5:5). 

Zaja is van: dicsőítés és hálaadás, győzelmi kiáltások és az élő víz új folyamai (János evangéliuma 7:38-39).
Oregonban Larryvel és Carolynnal egy csodaszép erdőben a távoli vízesés felé sétáltunk. Időnként megálltunk és hallgatóztunk, próbáltuk megállapítani, közeledünk-e már úti célunkhoz. Miután jó pár kilométert túráztunk, és még mindig nem hallottuk a vízesés moraját, visszafordultunk, mert azt a következtetést vontuk le, hogy jóval messzebb van, mint reméltük.
Amikor először látogattam el a Niagarához, igen meglepődtem, mert egy utastársam a buszon már jó néhány kilométerrel célunk előtt megkérdezte tőlem: - "Látod azt a vízpárafelhőt a távolban? Na, ott van a vízesés! Az emberek ma ugyanígy nézelődnek és hallgatóznak, vajon észlelik-e már a Szentlélek kitöltetésének bizonyítékait.
A Multnomah-vízesés, amely több mint 180 méter magasról zúdul alá, az egyik legmagasabb vízesés az Egyesült Államokban. Egyik tél közepe táján hallottuk, hogy a gyönyörű vízesés nem zuhog, mert szilárd jégtömbbé fagyott. Amikor elmentünk, hogy a monumentális jelenséget lefotózzuk, a keresztény egyház igen szemléletes képe tárult elénk. 
A Szentlélek kitöltetése pünkösdkor kezdődött, de néhány évszázadon belül lelki tél ereszkedett az egyházra, és a Lélek hatalmának csupán kőkeménnyé fagyott emléke maradt fenn. Ma már, hála legyen az Úrnak, új nap hajnala jött el, amikor az élő víz ismét zuhogni kezd. Az utolsó idő késői esőjének felüdítő napjaiban élünk, amelynek következtében lelki életünket gyümölcsöző mezők és dús lombú erdők jellemzik majd.

Imádság a mai napra
"Atyám, a vízesés aljában állok, és arra kérlek, áztass át és tölts be Szentlelked jelenlétének zuhatagával! Töltsd ki rám szeretetedet, hogy mindenki egyértelműen Lélekkel telt kereszténynek lásson engem!"

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja-Ki a kegyes ember?

"...gyakorold magad a kegyességben..., a kegyesség pedig mindenre hasznos... "(1Tim 4,7-8)



Mi a kegyesség vagy más szóval istenfélelem? Az itt szereplő görög szó alapjelentése ez: helyet adni valakinek, akit tisztelünk. Ülök egy váróhelyiségben, bejön édesapám, azonnal felállok és átadom neki a helyet. Elhatároztam valamit, de meghallom egy tapasztaltabb ember véleményét, és megváltoztatom a tervemet, helytadok az ő látásának. Ez nem kötelező, de saját érdekemben hallgatok rá, mert tisztelem és bízom benne.

Jelenti a szó ezt is: valakit előreengedni és követni. A kegyesség az Isten iránti tisztelet és bizalom ötvözete. Életemben az első hely az övé, az ő szava, igéje a döntő, tőle függök teljesen. Nem kényszerből, hanem meggyőződésből. Ahogyan Jézus vallotta: azért jöttem, hogy annak akaratát cselekedjem, aki elküldött engem.

A kegyesség tehát nem kegyeskedés (mint ahogyan az okosság nem okoskodás), az istenfélelem pedig nem az Istentől való rettegés, de nem is bizonyos vallásos kötelességek teljesítése, hanem bensőséges, gazdag szeretetkapcsolat az élő Istennel.

Mint minden számunkra fontos kapcsolatot, ezt is ápolni kell, erre vonatkozik mai igénk. Aki leszállt a maga trónjáról, és végleg átadta az első helyet Istennek, s aki tudja, hogy Isten mindig csak jót akar neki, az kérdezi őt kicsi és sorsdöntő dolgokban egyaránt, szenvedélyesen tudakozza és örömmel cselekszi az ő akaratát. Szívesen tölt időt vele, meggyőződéssel ajánlja ezt az életet másoknak is - egyszóval gyakorolja a kegyességet. Nemcsak vasárnap és hívők között, hanem mindig.

Ebben az életben erő van, a Biblia ír a kegyesség erejéről. Isten ereje árad az ilyen emberek életébe, s rajtuk keresztül a környezetükbe is. Isten jelenlétében élnek, s ez meglátszik rajtuk.

Ésaiás próféta könyve 43. rész 21.vers



1. És most, oh Jákób, így szól az Úr, a te Teremtőd, és a te alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!
2. Mikor vizen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítnak, ha tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged.
3. Mert én vagyok az Úr, a te Istened, Izráelnek Szentje, a te megtartód, adtam váltságodba Égyiptomot, Kúst és Sebát helyetted.
4. Mivel kedves vagy az én szemeimben, becses vagy és én szeretlek: embereket adok helyetted, és népeket a te életedért:
5. Ne félj, mert én veled vagyok, napkeletről meghozom magodat, és napnyugotról egybegyűjtelek.
6. Mondom északnak: add meg; és délnek: ne tartsd vissza, hozd meg az én fiaimat messzünnen, és leányimat a földnek végéről,
7. Mindent, a ki csak az én nevemről neveztetik, a kit dicsőségemre teremtettem, a kit alkottam és készítettem!
8. Hozd ki a vak népet, a melynek szemei vannak, és a süketeket, a kiknek füleik vannak!
9. Minden népek gyűljenek egybe, és seregeljenek össze a népségek: ki hirdethet közülök ilyet? Vagy a régieket tudassák velünk, állítsák elő tanuikat, hogy igazuk legyen, hogy ezek hallván, ezt mondják: Igaz.
10. Ti vagytok az én tanuim, így szól az Úr; és szolgám, a kit elválasztottam, hogy megtudjátok és higyjetek nékem és megértsétek, hogy én vagyok az, előttem Isten nem alkottatott, és utánam nem lesz!
11. Én, én vagyok az Úr, és rajtam kivül nincsen szabadító!
12. Én hirdettem, és megtartottam, és megjelentettem, és nem volt idegen isten köztetek, és ti vagytok az én tanuim, így szól az Úr, hogy én Isten vagyok.
13. Mostantól fogva is én az leszek, és nincs, a ki az én kezemből kimentsen; cselekszem, és ki változtatja azt meg?
14. Így szól az Úr, a ti megváltótok, Izráel Szentje. Ti értetek küldöttem el Bábelbe, és leszállítom mindnyájokat, mint menekülőket a Káldeusokkal együtt vídámságuk hajóiba.
15. Én az Úr vagyok, szent Istenetek, Izráelnek teremtője, királyotok.
16. Így szól az Úr, a ki a tengeren utat csinál, és a hatalmas vizeken ösvényt,
17. A ki kihozott szekeret és lovat, sereget és vitézt; együtt hevernek ottan, nem kelnek föl, kialudtak, mint gyertyabél elhamvadának!
18. Ne emlékezzetek a régiekről, és az előbbiekről ne gondolkodjatok!
19. Ímé, újat cselekszem; most készül, avagy nem tudjátok még? Igen, a pusztában utat szerzek, és a kietlenben folyóvizeket.
20. Dicsőítni fog engem a mező vada, a sakálok és struczok, hogy vizet szereztem a pusztában; a kietlenben folyóvizeket, hogy választott népemnek inni adjak.
21. A nép, a melyet magamnak alkoték, hirdesse dicséretemet!
22. És még sem engem hívtál segítségül Jákób, hanem megfáradtál én bennem Izráel!
23. Nem adtad nékem égőáldozatul bárányaidat, és áldozataiddal nem dicsőítettél engem; nem terheltelek ételáldozattal, és tömjénnel nem fárasztottalak.
24. Nem vettél pénzen nékem jóillatú nádat, és áldozataid kövérével jól nem tartottál, csak bűneiddel terhelél, vétkeiddel fárasztál engemet.
25. Én, én vagyok, a ki eltörlöm álnokságaidat enmagamért, és bűneidről nem emlékezem meg!
26. Juttasd eszembe, no pereljünk együtt, beszéld el, hogy igaznak találtassál!
27. Az első atyád vétkezett, és tanítóid elpártoltak tőlem!
28. Ezért én is megfertőztettem a szent fejedelmeket, és veszedelemre adám Jákóbot, és gyalázatra Izráelt!

2017. július 25., kedd

Rick Warren: Hogy mentünk ennyire tönkre?

Nem kellene meglepjen ez téged, hogy nem minden működik jól ebben a világban. Nem minden ember boldog, ezen a világon nem minden hely gyönyörű. A gonosz létezik - és ennek a következménye a pusztulás. Egy racionálisan gondolkodó ember sem tagadhatja a gonosz létezését.

Ez azt jelenti, hogy az az ember, aki komolyan veszi Istent, egy bizonyos ponton el kell gondolkozzon ezen a fontos kérdésen: Hogyan engedhette Isten, hogy minden így elromoljon? Minden Ádámmal kezdődött. A Biblia azt mondja: Ahogyan tehát egy ember által jött a bűn a világba, és a bűn által a halál, úgy minden emberre átterjedt a halál azáltal, hogy mindenki vétkezett. (Róma 5,12) 

De a bűn nem állt meg Ádámnál. A Biblia azt is mondja: Nincs egy ember sem az egész világon, aki mindig jó és soha nem vétkezik. (Prédikátor 7,20). 

Ádám vétke a mi vétkeinkké is lett, mindannyiunké. Ez a bűn mindent áthatott és borzasztó következményekhez vezetett az emberiség történetében. Például, ez vezetett a következőkhöz:
- Természeti katasztrófák és torzulások. A természet nem úgy viselkedik, ahogy kellene. Gyakran teljesen ésszerűtlen, tele van hurrikánokkal, tornádókkal, földrengésekkel és a bolygó lerombolásával fenyegető jelenségekkel.
- Rothadás és halál. A mi testünk nem úgy működik, ahogy kellene, és egy napon egyszer csak megáll, és nem működik tovább.
- Érzelmi csüggedés és csalódottság. Stresszelünk és csalódottak vagyunk, hiszen egy bukott világban élünk. A világnak nem kellene ennyire összetörtnek lennie, és ez gyakran elkeserít minket. Plusz, nem vagyunk tökéletesek és így önmagunkban is csalódunk.
- A kapcsolatainkban lévő távolságok és viszályok. Amikor Ádám és Éva elkövették a bűnüket, nem csak Istennel romlott meg a kapcsolatuk, de egymástól is eltávolodtak. Összetört kapcsolatokkal kell azóta is együtt élnünk.
- Lelki üresség és sötétség. A bűn egy olyan lyukat hagy a szíveden, amit semmi nem tud betölteni. Megpróbáljuk betölteni ezt mindenfélével, de csak Isten tudja azt igazán betölteni.

Hol találhatsz reménységre a bűn borzasztó következményei között? Tedd azt, amit Jeremiás tett. Azt írta a Siralmakban, a 3,19-23-ban: Amint azon gondolkodom, hogy milyen bajokkal van tele az életem és hogy egyedül vagyok, szánalmasnak érzem magam. Aztán visszaemlékezem, és ez reménységgel tölt el. Az Úr szeretete soha nem múlik el. Ha Ő nem lett volna könyörületes, már elpusztultunk volna. 
Az Úrban bízhatok, hogy minden reggel kegyelmét nyújtja. Ámen!

Rodney H. Browne: Atyánk vagy Te

,,Most pedig, Uram, Atyánk vagy Te, mi sár vagyunk, és Te a mi alkotónk és kezed munkája vagyunk mi mindnyájan.,, (Ézsaiás 64,7) 

Isten nemcsak Istenünk - Ő Atyánk is -, mennyei Atyánk. Ő a mi Teremtőnk - Ő hozta létre a teremtett világot. Ő teremtette az első embert és asszonyt és beléjük helyezte azt az erőt, hogy szaporodjanak és sokasodjanak. "Én, az Úr vagyok a te Istened, Aki kihoztalak téged Egyiptomnak földjéből, a szolgaságnak házából Ne legyenek neked idegen isteneid Én előttem." (5Mózes 5, 6-7) "Tiszteld atyádat és anyádat, amint megparancsolta neked az Úr, a te Istened; hogy hosszú ideig élj és hogy jól legyen dolgod azon a földön, amelyet az Úr, a te Istened ad te neked." (5Mózes 5,16) "Tiszteljed a te atyádat és a te anyádat (ami az első parancsolat ígérettel). Hogy jól legyen neked dolgod és hosszú életű legyél e földön." (Efézus 6, 2-3) A Tízparancsolatból, amit Isten Mózes által adott az emberiségnek, az elsőben az Úr megparancsolja, hogy egyedül Őneki - mennyei Atyánknak - adjunk tisztességet, az ötödik pedig arról szól, hogy tiszteljük földi apánkat és anyánkat. Az ötödik parancsolatban egy ígéret is benne foglaltatik, miszerint hosszú, áldott életet fogunk élni, ha tiszteljük a szüleinket. Az életben először azt tanuljuk meg, hogy engedelmeskedjünk, tiszteljük és respektáljuk földi apánkat és anyánkat, és ezzel azt is megtanuljuk, hogy hogyan tiszteljük és tartsuk becsben mennyei Atyánkat. Mivel mi is szülők vagyunk, példaadás által kell vezetnünk. Tisztelnünk kell Istent, a szüleinket és a nálunk idősebbeket, és meg kell tanítanunk a gyermekeinknek, hogy tiszteljenek bennünket, a náluk idősebbeket és Istent. Isten akarata az a mi és gyermekeink számára, hogy mindenki bejusson a mennybe és az örökkévalóságot Vele töltse. Nekünk is ezt a célt kell kitűznünk magunk elé. Mindez a családban addig nem fog megvalósulni, amíg Istent nem tiszteljük minden más isten előtt, a bálványok számára pedig nincs hely. "Kegyelem nektek és békesség az Atya Istentől és a mi Urunk Jézus Krisztustól, Aki adta Önmagát a mi bűneinkért, hogy kiszabadítson minket e jelenvaló gonosz világból, az Istennek és a mi Atyánknak akarata szerint. Akinek dicsőség örökkön-örökké! Ámen. (Galata 1, 3-5) Csak azok, akik újjászülettek hívhatják valósággal Isten "Atyának." A bűnösök nem hívhatják Istent Atyának, de Ő szeretné őket is gyermekeivé fogadni, ha elfogadják Jézust Uruknak és Megváltójuknak. Isten, a mi Atyánk akarata volt az, hogy Jézus odaadja magát a mi bűneinkért és hogy megszabadítson bennünket ettől a gonosz világból. Mindez az Ő ötlete volt - elküldte Jézust - egyszülött Fiát, hogy helyettünk feláldozza Őt. "És ha Atyának hívjátok Őt, Aki személyválogatás nélkül ítél, kinek-kinek cselekedete szerint, félelemmel töltsétek a ti jövevénységetek idejét: Tudva, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből; Hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén. (1Péter 1, 17-19) Ha tudod, hogy Isten az Atyád és hogy Krisztus drága vérén vétettél meg, akkor azzal is tisztában kell lenned, hogy ez a világ nem a végső otthonod. Az otthonod és végső jutalmad a mennyben van. Mivel itt csak átmenetileg tartózkodsz, tisztelettel kell viseltetned az Úr és aziránt, amit Ő tett érted, és ezért készen kell állnod engedelmeskedni Neki mindenben, és Istennek tetsző életet kell élned és Istennek tetsző viselkedést kell tanúsítanod. "Minthogy pedig fiak vagytok, kibocsátotta az Isten az Ő Fiának Szellemét a ti szívetekben, ki ezt kiáltja: Abba, Atya! Azért nem vagy többé szolga, hanem fiú; ha pedig fiú, Istennek örököse is Krisztus által." (Galata 4, 6-7) "Mert nem kaptatok szolgaság szellemét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Szellemét kaptátok, Aki által kiáltjuk: Abbá, Atyám! Ez a Szellem bizonyságot tesz a mi szellemünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk." (Róma 8, 15-16) Istennek nemcsak szolgái vagyunk, ahogy az az Ószövetségben volt, hanem gyermekek - fiak és leányok vagyunk. Isten örökbefogadott bennünket az Ő családjába, a Szent Szellem pedig mindezt megpecsételi. Rendelkezünk azzal az előjoggal, hogy a mindenható Istent Atyának nevezhetjük. Nemcsak Atyának, de Abbának - Apukának is. Isten nem valami öregember az égben - Ő a mi Apa Atyánk. Örök és feltétel nélküli szeretettel szeret bennünket. Szeretné, ha tudnánk, hogy mennyire és milyen mélyen szeret minket, és arra vágyódik, hogy válaszoljunk a szeretetére. A vallás és az ördög távol akarja tartani Istent tőlünk - hogy megközelíthetetlennek, ítélkezőnek lássuk Őt, olyasvalakinek, akinek nehéz a kedvében járni. Semmi sem lehet távolabb az igazságtól. Isten az Atya jó, kedves, bőkezű, irgalmas, megértő és megbocsátó. "Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus és az Isten a mi Atyánk, Aki szeretett minket és kegyelméből örök vigasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg, Vigasztalja meg a ti szíveteket és erősítsen meg titeket minden tudományban és jó cselekedetben." (2Thessalonika 2, 16-17) Ámen!

Derek Prince: Uram hadd legyek annak a generációnak a tagja, akik dicsérettel üdvözlik a visszatérésedet!


"Mikor az Úr megépíti a Siont, meg fog jelenni dicsőségben. Oda fog fordulni a gyámoltalanok imáihoz, és nem utálja meg azoknak imádságát. Ez meg lesz írva a következő nemzedéknek, és a teremtendő nép dicsérni fogja az Urat."
(Zsoltárok 102, 17-19) 

A zsoltáros itt rámutat egy fontos jelre, ami közvetlenül megelőzi az Úr visszajövetelét. "Mikor az Úr felépíti Siont, megjelenik az Ő dicsőségében." Sion helyreállításának meg kell előznie és elő kell készítenie az Úr dicsőséges visszajövetelét. Pontosan ennek a beteljesedését látjuk ma. Az Úr helyreállítja és újjáépíti Izrael népét. Hasonló módon állítja helyre és építi újjá a Keresztény Egyházat. Ez is egy bizonyíték a sok közül, hogy az Úr kész megjelenni az Ő dicsőségében. 

Ugyanebben az időszakban a zsoltáros szerint az Úr meg fogja hallgatni a gyámoltalanok imádságát. Isten népe mindezidáig kiáltott Hozzá, és gyakran kiáltásaik megválaszolatlannak tűntek. 
De jön egy nap, amikor imák milliói és milliói kapnak választ rövid idő alatt, Isten egyszeri, végső beavatkozása által, amely az Úr Jézus Krisztus személyes visszajövetele. A zsoltáros ezt az időszakot egy egyedülálló generáció korszakának is nevezi, mikor egy nép arra lesz teremtve, hogy dicsérje az Urat. Ezzel ismét rámutat valamire, ami a szemeink előtt zajlik: a dicséret helyreállítására. Isten népe évszázadokon keresztül olyan erőtlenül dicsérte Őt, hogy az Úr végül népet teremtett erre a speciális célra. Logikus a dolgok sorrendje. 
Ha egyszer megértjük, mit cselekszik Isten az Ő népéért ezekben a napokban, szívünk elkerülhetetlenül kegyelemért kiált, hogy olyan dicsérettel válaszolhassunk, amilyen Őt megilleti. Ámen!

Felépülés a válás után

 1. rész: „Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek!” (Ézsaiás 43:18)

A válás az egyik legfájdalmasabb dolog, amit az emberi szív átélhet. Ha veled is megtörtént, akkor tudod, hogy ez így van. Ha nem, akkor légy hálás, és légy együtt érző azok felé, akiket tönkretett. Valaki, akiben megbíztál, összetörte a szívedet? Éjszakánként elborít a magány érzése? Tehetetlennek érzed magad, mintha meg lenne kötve a kezed? Felzaklat mindez, mert úgy tűnik, még a barátaid sem értenek meg? Ne ess kétségbe – jelenlegi körülményeid meg fognak változni. Meg fogsz gyógyulni, fel fogsz épülni, nem maradsz örökre padlón. Időbe fog telni, és erőfeszítésbe. Lesznek a naplódban szomorú oldalak, de Isten kegyelméből újra megtanulsz élni és szeretni. Ahogy közelebb kerülsz Istenhez, és kutatod Igéjét, ő felfedi előtted a belső békesség titkát és azt, hogyan vedd újra kézbe életedet. Ha te az ártatlan fél vagy, olvasd el a következő igét, és vésd jól a szívedbe, hogy Isten „meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket” (Zsoltárok 147:3). Ha te vagy a vétkes fél, ne feledd, hogy nem a megbocsáthatatlan bűnt követted el. Kudarcaidra van bocsánat. Isten azt ígéri: „Én, én vagyok az, aki eltörlöm álnokságodat önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem” (Ézsaiás 43:25). 
Akár elhagyó, akár elhagyott vagy, a mai ige számodra ez: „Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! 
Már készítem az utat…” (Ézsaiás 43:18–19).

--------------------------------------

Felépülés a válás után 2.rész:

„Kárpótollak azokért az évekért…”
(Jóel 2:25)

Idő kell ahhoz, hogy egy válás után felépüljön az ember és megtanuljon újra élni, ezért kérlek, légy türelmes magaddal. Valószínűleg át fogsz menni a gyász felismert szakaszain:

1) Tagadás. Megpróbálod figyelmen kívül hagyni vagy kisebbíteni, ami történt, abban a reményben, hogy így eltűnik. Félsz konfrontálódni, nem vagy hajlandó szembenézni a dologgal. Nem kérsz szakértői segítséget, mert azt hiszed „végül minden elrendeződik”.

2) Harag. Ha valaki elutasít, az kihat az önértékelésedre, ezért rosszul reagálsz. Vad, meggondolatlan kijelentéseket teszel, melyek az érzelmi káoszból születtek. Olyanokat mondasz, mint: „Jó! Örülök, hogy vége! Várj csak, majd találok valakit, aki igazán szeret és értékel engem!”

3) Alkudozás. Amint rájössz, hogy a harag megfoszt az örömtől, és csak tovább mélyíti a szakadékot, megoldást vagy kompromisszumot próbálsz keresni. Ha ez nem működik, továbblépsz a következő szakaszba.

4) Depresszió. A legrosszabbkor tör rád, például születésnapokon, ünnepeken és évfordulókon. Fájdalmasan hat, ha épp a kedvenc filmeteket ismétlik a tévében, vagy egy olyan étteremben vagy, amihez közös emlékek kapcsolódnak. Hajnali kettőkor felébredsz, és nem tudsz visszaaludni. A depresszió gyakran az önvizsgálat folyománya, hiszen nem tudjuk jól érezni magunkat, amikor rosszakat gondolunk. Mit tehetsz tehát? Tanuld meg fegyelmezni gondolataidat! Tűzz ki új életcélokat! Összpontosíts arra, hogyan segíthetsz másoknak. Miután Jób imádkozott barátaiért, Isten meggyógyította őt és visszaadta vagyonát (ld. Jób 42:10). Téged is meg tud gyógyítani, bízz csak benne továbbra is és ne csüggedj el!
----------------------------------------------

Felépülés a válás után 3.rész:

„Reménység ellenére is reménykedve hitte…”
(Róma 4:18)

Ma nézzük meg a válás utáni felépülés utolsó három szakaszát. Az ötödik szakasz az elfogadás. Igen, végül el fog jönni ez is! Néha előfordul, hogy az elfogadás szakaszban egyfajta bűntudatot érzel amiatt, hogy már nem vagy állandóan szomorú és depressziós. Mi történik? Felhagytál a küzdelemmel. A benned zajló háború elcsendesedett, kezded megtapasztalni a békességet. Ez Isten békessége, mely minden emberi értelmet meghalad (ld. Filippi 4:7).
A hatodik szakasz a remény. „Ábrahám a reménység ellenére is reménykedve hitt… sőt megerősödött a hitben dicsőséget adva Istennek, és teljesen bizonyos volt afelől, hogy amit Isten ígér, azt meg is tudja tenni” (Róma 4:18,20–21 NLT). Valami feléled benned, és azt mondja: „Újra élni fogok és újra szeretni fogok. Az életem nem ért véget.” Ilyenkor újra célt találsz életedben, új barátságokat kötsz, és elkezdesz megerősödni. Érzelmileg gyorsan válsz érettebbé – és ez előnyödre válik. A hetedik szakasz a teljesség. Azt tudod mondani te is, mint Dávid: „Nem halok meg, hanem élek, és hirdetem az Úr tetteit!” (Zsoltárok 118:17). Legyen ez akár egy új kapcsolat, egy új munkahely vagy valamilyen más teljesítmény, Isten gondoskodni fog arról, hogy újra beteljesedést találhass. Ekkor eljutsz odáig, hogy már nem panaszkodsz, mert már nem érzed szükségét, hogy felemlegesd a régi kudarcok és árulások emlékét. 
Isten, aki azt mondta: „Ímé mindent újjá teszek” (Jelenések 21:5 Károli), új jövőt ad neked, amit többé már nem akarsz elcserélni a múlt fájdalmára.

Joyce Meyer: Ha félsz is, cselekedj! 3. rész

Ne félj: Ki mondja azt, hogy nem vagy képes a félelem ellenére is cselekedni? Isten biztosan nem! Azt mondják 365 utalás van a Bibliában arról, hogy ne félj. A Dake-féle magyarázó jegyzetekkel ellátott Bibliában legalább 355 utalás található a "ne félj" kifejezésre, majdnem az év minden napjára egy. Valóban az Igének akarsz engedelmeskedni és nem félni? Ha igen, jó helyen vagy, mert Isten minden személynek, akiket ilyen vagy olyan módon használt, újra és újra hangoztatta "ne félj".

Isten volt Józsuéval: E személyek egyike Józsué volt. Józsué, Isten embere Mózes követését választotta és nagy feladat előtt állt: Izrael gyermekeit bevezetni az ígéret földjére. Számos alkalma lehetett volna a távozásra, ő azonban nem tette. Ő vezette az izraelitákat a föld elfoglalásakor, majd uralkodott. Egy alkalommal Isten így szólt Józsuéhoz: "Meg nem áll senki előtted életednek minden idejében; amiképpen Mózessel vele voltam, teveled is veled leszek; el nem hagylak téged, sem el nem maradok tőled." (Józsué 1,5) Általában úgy gondoljuk, hogy ez az Ige arról szól, hogy Isten azt mondja Józsuénak "Menj és tedd amit Mózes tett." Én úgy értelmeztem ezt az Igét és úgy beszéltem erről, ahogyan azt mások tanításából hallottam: "Te mit szólnál, ha neked kellene menni és tenni amit Mózes tett?" Egy nap megláttam valamit az Írásban, amit előtte még soha. Isten nem arról beszélt Józsuénak, hogy váljon olyanná, mint Mózes volt vagy hogy tegye, amiket Mózes tett. A hangsúly itt azon van, hogy Isten Józsuéval van. Isten azt mondja: "ahogy Mózessel voltam, úgy teveled is veled leszek”. Isten arról beszél Józsuénak, hogy ahogy Mózessel volt úgy lesz ővele is. Nem arról beszél, hogy váljon olyanná, mint Mózes, hanem arról, hogy az lesz Ő Józsuénak, ami Mózesnek is volt. Amikor Isten azt mondja neked, hogy Ő veled lesz, akkor nem számít, hogy milyen helyzetben vagy, minden jóra fog fordulni. Ez egy jó ok arra, hogy félelmünk ellenére is cselekedjünk. Ha Isten azt akarta volna, hogy Józsué menjen és legyen olyan mint Mózes, akkor a Józsué 1,5 igének ez a fajta értelmezése becsapna bennünket és azt gondolnánk, hogy másokra kellene hasonlítanunk. Ez nem Isten akarata. Isten azt akarja, hogy önmagunk legyünk, mert csak így tudjuk betölteni az elhívását az életünkben. Ő velünk lesz. Nem számítanak a körülményeink, minden jól alakul, mert Isten nem hagy el vagy nem marad el tőlünk. Józsuénak a körülményei miatt minden oka meglett volna a félelemre, de Isten folyamatosan bátorította őt és tudatta vele, hogy vele van. Nézd meg mit mondott neki a Józsué 1, 6-7-ben: "Légy bátor és erős, mert te teszed majd e népet annak a földnek örökösévé, amely felől megesküdtem az ő atyáiknak, hogy nekik adom azt. Csak légy bátor és igen erős, hogy vigyázz és mindent az a törvény szerint cselekedjél, amelyet Mózes, az én szolgám szabott elődbe; attól se jobbra, se balra ne hajolj, hogy jó szerencsés lehess mindenben, amiben jársz!" Aztán a kilencedik versben így folytatja: "Avagy nem parancsoltam-e meg neked: légy bátor és erős? Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, amiben jársz." Amikor Józsué elmondta az embereknek, hogy az Úr mit mondott neki, azok válaszul engedelmeskedtek neki. Még az emberek is tudták, hogy ha Isten Józsuéval van, ahogy Mózessel volt, akkor minden rendben lesz. Szóval így válaszoltak Józsuénak (vers 16,17): "Azok pedig felelnek Józsuénak, mondva: Mindent megcselekszünk, amit parancsoltál nekünk, és ahová küldesz minket, oda megyünk. Amint Mózesre hallgattunk, éppen úgy hallgatunk majd te reád, csak legyen veled az Úr, a te Istened, amiképpen vele volt Mózessel." Gondolkozz el a következőkön: ha Isten ezeknek az embereknek minden útmutatást megadott, hogy miért ne féljenek, nem gondolod, hogy ez azért volt mert féltek? Egészen biztos, hogy szembe kellett nézniük olyan helyzetekkel, amik nem voltak biztatóak. Annak ellenére, hogy Isten megígérte, hogy Józsuéval lesz, még mindig be kellett menniük az Ígéret Földjére, ami tele volt óriásokkal és el kellett foglalniuk az országot városról városra. Végig kellett harcolniuk az útjukat. Mivel azonban Isten már megígérte a győzelmet, bátrak voltak. Ámen!

Csendes percek: ÉLŐ VÍZ

Egy samáriai asszony jött vizet meríteni. Jézus így szólt hozzá: "Adj innom!" Tanítványai ugyanis elmentek a városba, hogy ennivalót vegyenek. A samáriai asszony ezt mondta: "Hogyan? Te zsidó létedre tőlem kérsz inni, mikor én samáriai vagyok?" Mert a zsidók nem érintkeztek a samáriaiakkal. Jézus így válaszolt: "Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom! te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet." Az asszony így szólt hozzá: "Uram, merítő edényed sincs, a kút is mély: honnan vennéd az élő vizet? Talán nagyobb vagy te atyánknál, Jákóbnál, aki ezt a kutat adta nekünk, és aki maga is ebből ivott, sőt fiai és jószágai is?" Jézus így válaszolt neki: "Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne." Az asszony erre ezt mondta: "Uram, add nekem azt a vizet, hogy ne szomjazzam meg, és ne kelljen idejárnom meríteni."- Jn 4,7-15.

"Jézus így kiáltott: Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék! Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek. Ezt pedig a Lélekről mondta, akit a benne hívők fognak kapni." (Jn 7,37-39a)

Texasban élek, ahol általában rendkívül forró és száraz a nyár. Nemrég lettünk túl egy hosszú, kemény nyári aszályon. Az egykor csónakokkal teli tavak száraz, repedezett homokká lettek. Az emberek átsétáltak a folyókon, ahová korábban úszni jártak. A buja és zöld pázsit száraz, repedezett és barna lett.
A következő év tavaszán végre nagy esőzéseket kaptunk. A megfonnyadt és kiszáradt fű újra sűrű, dús, és zöld volt, a boldog csónakázók és úszók pedig visszatértek a tavakhoz és a folyókhoz.
Életem bizonyos mélypontjain úgy éreztem, a lelkem megfonnyadt és kiszáradt. Talán barna gyepre vagy száraz patakmederre hasonlított. De amikor Istenhez kiáltok imádságban, dicséretben és a Biblián keresztül, lelkem ismét kivirul. Újra Isten friss és megújító vize ömlik belőle. Isten élő vizet kínál szomjunk oltására, melyet Jézus Krisztuson keresztül kaphatunk meg. Az a víz, amelyet ő ad, képes megújítani mindazt, ami száraznak és menthetetlennek tűnik.

Imádság: Drága Istenünk, ha száraz idők jönnek, tudjuk, hogy te élő vizet kínálsz, amely megtölti és megújítja lelkünket. Ámen.

Isten élő vize oltja a szomjamat.
Dennis Burk (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZÁRAZSÁGOT ÉLNEK ÁT!

Gloria Copeland: Hitből élni, - ez egy életstílus!

,,Szenvedd el velem együtt a nehézségeket, mint a Jézus Krisztus jó katonája. ,,
(2Timótheus 2,3)

A nehéz időszakok elkerülhetetlenek, ezt tudnod kell. Igaz, hogy meg vagy váltva az átoktól, és a sátán ezt nem tudja megváltoztatni, de meg fog téged próbálni. Tehát ne lepődj meg, ha nehéz idők jönnek. Ilyenkor szilárdan meg kell állnod hitben, és Isten Igéjének igazsága alapján kell szólnod és cselekedned, akkor is, ha nem azt látod magad körül. Lesznek idők, amikor minden szörnyűségesnek fog tűnni. Ilyenkor kell jó katonaként eltűrnöd a nehézségeket. Olyan sokan hallják a hit üzenetét a gyógyulással vagy a gyarapodással kapcsolatban, és gondolják, "Hé, ezt én is megpróbálom!" Aztán amikor nehéz idők jönnek, feladják. Figyelmeztetlek, a hitből való élet nem olyan, amit megpróbálunk. Ez egy életstílus. Ezt éled, amikor nehéz.

Ezt éled, amikor könnyű. Állandóan hitből élsz, mert nem csak azért teszed ezt, hogy abból előnyöd származzon.
Azért élsz hitből, mert tudod, hogy a hit Isten tetszésére van (Zsidó 11,6).
Lehet, hogy időnként egy kicsit nehézzé válnak a dolgok, de biztosíthatlak, mindig győztesként fogsz kijönni ezekből, ha jó katonaként elviseled a nehézségeket. 
Ha nem vagy hajlandó feladni, tiéd lesz a győzelem.

Az egyetlen vesztes az a keresztény, aki feladja! Ámen!

Joel Osteen: Aktiváld az Ő erejét!



,,Engem azonban betölt az Úr lelke erővel, igazsággal és hatalommal.,, (Mikeás 3,8) 
Mikeás tudta, hogyan bátorodjon az Úrban! Tudta, hogyan merítsen bátorságot és erőt, és hogyan azonosuljon Isten tervével az életére. Tudta, hogy erő van a szavaiban, és abban, ha egyetért Istennel.Ugyanez igaz ránk ma is. 

A Róma 10, 9-10 azt mondja, hogy akkor nyerünk üdvösséget, ha hiszünk Jézusban, és megvalljuk ezt a hitünket. Ugyanígy tudjuk aktiválni Isten erejét: ha elhisszük és megvalljuk (Jób 22,28). 
Tudd, hogy Isten szeret téged, és az a vágya, hogy minden előtted álló feladatra felkészítsen. Fogadd be az erejét és aktiváld, azáltal, hogy megvallod, hogy a Szent Szellemen keresztül most is munkálkodik az életedben. Valld meg, hogy Ő betöltött erejével, igazságával és bölcsességével, hogy szembe nézhess minden kihívással. Hidd el, fogadd el, és valld meg, mert Ő már felruházott minden szükségessel ahhoz, hogy győztes lehess életed minden területén.Mennyei Atyám, kérlek, járd át lényem minden részét. Tölts be, a Te erőddel, békességeddel, örömöddel és hatalmaddal. Megvallom, hogy erős vagyok, mert Te mindennel elláttál. Dicsérlek hűségedért, és a Te jóindulatod kíséretében megyek előre. Jézus nevében. Ámen!

2017. július 24., hétfő

Joyce Meyer: Ha félsz is, cselekedj! 2. rész

A rossz félelem: Ha tiszteletteljes Istenfélelem nélkül éljük az életünket, az emberek tetszését igyekszünk elérni Istené helyett. Habár a Biblia sokat beszél az Istenfélelemről, sehol nem helyesli az emberektől való félelmet (lásd Példabeszédek 29,25) és sehol nem fogadja el az ördögtől való félelmet. 

Nem kell félned sem az ördögtől sem az emberektől, attól, hogy vajon mit gondolnak, mit mondanak, mit tesznek vagy mit fognak tenni. Ha Isten helyett az embereknek akarunk megfelelni, az életünk tele lesz nyugtalansággal. Ha Isten megkér bennünket egy feladat elvégzésére, mi azonban inkább valami mást teszünk, elszalasztjuk Isten tervét az életünkben. Inkább az emberek előtt hajtunk térdet, mint Isten előtt, amitől gyötrő érzésünk támad, és ez vezet végül a nyugtalansághoz. Ez pedig ellopja a képességünket, hogy bízni tudjunk.
A félelem befolyása: Sok ember él a félelem befolyása alatt. A félelem szó görög megfelelője a "phobos", ami eredetileg menekülést jelentett. Először a rémület okozta menekülést, aztán pedig az okot, ami a menekülést kiváltja. Valójában a félelem és menekülés olyan közeli kapcsolatban állnak egymással,hogy a menekülés egyik jelentése "veszély miatt elfutni" vagy "veszély elől elfutni". Más szavakkal: amikor félünk, menekülünk. A legtöbb embernek megvan a magyarázata a félelemre. Vine így összegzi ezeket az okokat: "minden amit az ellenség a megfélemlítés által okoz." Bizonyos tekintetben elég erős a személyiségem, mégis voltak olyan területek az életemben, ahol a félelem szelleme előtt térdet hajtottam. Mindannyiunknak vannak olyan területei az életben, ahol erősek vagyunk, másutt azonban a félelem legyőz bennünket. Elisabeth Elliott egyike annak az öt nőnek, akiknek misszionárius férjeit vagy testvéreit egy ecuadori indián törzs tagjai ölték meg. A misszionáriusok az evangéliumot hirdették az indiánoknak. Elisabeth és Rachel Saint, az egyik misszionárius testvére, később együtt evangelizáltak ezeknek a törzseknek, beleértve azokat az embereket is, akik megölték férjeiket és testvéreiket. Elisabeth Elliott elmondja, hogy az élete akkoriban teljesen a félelem irányítása alatt állt. Nem tudta megtenni azokat a dolgokat, amiket szeretett volna, vagy amit Isten akart, hogy megtegyen, mert amint belekezdett, a félelem megakadályozta őt. Egy barát pár egyszerű, de hatásos szava megszabadította őt: cselekedj, ha félsz is. Ámen!

Charles H. Spurgeon: Harmatgyöngyök és aranysugarak

„Megálljatok és nézzétek az Úr szabadítását, amelyet ma cselekszik veletek” -(2 Mózes 14,13)


Ezekben a szavakban Isten parancsa van, mely arra az időre szól a hívőknek, amikor súlyos harcokat vívnak és rendkívül nehéz helyzetbe jutnak. Amikor nem mehet sem vissza, sem előre, jobbról és balról be van kerítve. Mit tegyen most?
A Mester szava hozzá ez: „Légy veszteg”. Nagyon jó, ha ilyenkor Mestere szavára hallgat, mert jönnek más sok rossz tanácsadók haszontalan ajánlatokkal. 
A kétségbeesés azt súgja neki: „Heverj le és halj meg, hadd vesszen minden”.

Isten pedig azt akarja, hogy bátrak és vidámak legyünk s a legrosszabb időben is örvendezzünk szeretetében és hűségében. A gyávaság azt beszéli be nekünk: „Térj vissza; úgysem tarthatsz ki végig a hitéletben nehezedre fog esni”. 
Azonban bármennyire szorítson is sarokba a sátán átkos munkájával, mégsem követheted őt, ha Istennek igazán gyermeke vagy. Istenednek isteni „legyen”-e, az Ő erejében való naponként növekedésre hív fel téged s így győzelmet aratsz folyton, mert sem a halál, sem a pokol le nem teríthet diadalútjáról. S ha egy kevés időre veszteglésre leszel felszólítva, az csak azért történik, hogy megerősödve és új erővel ellátva, ismét győzelmesen folytathasd pályafutásodat. 
Az elhamarkodás azt mondja: „Tegyél már valamit. Rugaszkodj neki, vesztegelni és várakozni hasztalan”. Azt gondoljuk, hogy végre már tennünk kellene valamit, meg kell mozdítani kezünket. Ahelyett, hogy az Úrra néznénk, aki nem csak valamit, hanem mindent meg akar tenni. 

A hiú képzelődés dicsekszik: „Ha előtted a tenger, csak menj neki bátran és várd a csodát, amely be fog következni”. De a hit nem hallgat sem a képzelődésre, sem a kétségbeesésre, sem a gyávaságra, sem a hirtelenkedésre, hanem az Isten beszédére és parancsára: „Légy veszteg”, mint férfi tartsd magad tettre készen a további intésre és figyelj türelmesen és bátran a vezető hangra. 
Rövid várakozás után Isten azt fogja neked mondani, amit egykor Mózes mondott Izrael népének: „Induljatok el!”

Heti imagondolatok: MIT TEGYÜNK, HA GONDOLATAINK ELKALANDOZNAK?

"Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel Tebenned bízik." (Ésaiás 26:3)



Hogyan kerülhetjük el, hogy gondolataink ima közben elkalandozzanak?

Vidd vissza: "A mindennapi ima annyira lényeges a kegyelemben való növekedéshez és a lelki élethez, mint a mindennapi táplálék testünk fenntartásához. Szokjunk hozzá, hogy gyakran emelkedjünk gondolatban Istenhez. Ha gondolataink elterelődnek, vissza kell hoznunk őket. Kitartó igyekezettel, szoktatás folytán idővel ez könnyűvé válik."

Erőfeszítésre van szükség: "Ejtsétek foglyul gondolataitokat -mondja az apostol; uralkodjatok felettük, és ne engedjétek, hogy szétszóródjanak. A gondolatokat meg lehet őrizni és hatalmunk alatt lehet tartani őket, komoly erőfeszítések által."

Imádkozzunk segítségért: "Azért bármilyen nagy legyen is valakinek a lelki világossága, bármilyen nagymértékben élvezze is Isten kegyelmét és áldását, törekedjék arra, hogy alázatosan járjon az Úr előtt, és hittel arra kérje Őt, irányítsa minden gondolatát és ellenőrizze minden szándékát." "Egyedül Krisztus tudja helyes irányba terelni gondolatainkat."

Légy résen: "Isten azt szeretné, ha bíznánk szeretetében és szüntelenül őriznénk lelkünket azáltal, hogy bezárjuk gondolataink kapuját, nehogy ellenőrizhetetlenné váljanak azok."

Figyelj Isten hangjára: "Egyénileg kell meghallgatnunk Őt, aki a szívhez szól. Mikor minden más hang elcsitul, s nyugodtan várakozunk Előtte, a lélek csendje még érthetőbbé teszi Isten hangját. Ő int: 'Csendesedjetek és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten' (Zsolt 46:11)."

Borulj le Isten előtt: "Kiváltságunk, hogy Isten előtt leborulva -mind a közös istentiszteleten, mind pedig a csendes kamránkban- felküldjük könyörgéseinket hozzá." "Fejezzük ki ezzel az aktussal, hogy lelkünket, testünket és értelmünket mindenestől alávetettük az Igazság Lelkének... Az embernek meghajlott térddel kell eljönnie, mint a kegyelem alattvalójának, s mint aki az irgalom zsámolyánál könyörög."

Imádkozzunk hangosan: "Jézus az egész éjszakát imádságban töltötte, egyedül a hegyen... A mi érdekünkben történt, hogy imáját erős kiáltás és könnyhullatás között mondta el az Atyának." "A buzgó ima hangjaira Sátán egész serege megremeg."

Összefoglalás és imagondolatok
Az üdvösség gazdagsága ingyen van. Nem vehetjük meg, és egészen biztosan nem érdemeljük meg. Az üdvösség ajándék. Ingyen kapjuk, ha alázatos szívvel rászorultságunkat elismerve jövünk Istenhez. Az üdvösség elnyerése után még egy nehéz feladat áll előttünk. Vért, izzadságot, könnyet nem kímélve, térdeinken komoly munkát és összpontosítást kell vállalnunk ahhoz, hogy kifejlesszünk egy bensőséges közösséget Istennel. Nagyon nagy erőfeszítést igényel értelmes lelki közösségbe kerülni a Szentháromsággal. Újra kell gondolnunk értékrendünket. Meg kell változtatnunk szándékainkat, és meg kell tanulnunk azt, hogy új, dicső céljainkra összpontosítsunk, s minden mást háttérbe szorítsunk.

Szerető Jézus! Arra sem vagyunk képesek, hogy amikor imádkozunk, összpontosítsuk gondolatainkat. Kérünk, segíts nekünk, és helyezd elménkbe az örök célokat. Segíts, hogy figyelmünket teljesen a mennyre összpontosítsuk, hogy semmi ne tudja elterelni gondolatainkat azokról az örök célokról, melyeket életünknek szántál.

Timótheushoz írt II. levél 2. rész 13.vers



1. Te annakokáért, én fiam, erősödjél meg a Krisztus Jézusban való kegyelemben;
2. És a miket tőlem hallottál sok bizonyság által, azokat bízzad hív emberekre, a kik másoknak a tanítására is alkalmasak lesznek.
3. Te azért a munkának terhét hordozzad, mint a Jézus Krisztus jó vitéze.
4. Egy harczos sem elegyedik bele az élet dolgaiba; hogy tessék annak, a ki őt harczossá avatta.
5. Ha pedig küzd is valaki, nem koronáztatik meg, ha nem szabályszerűen küzd.
6. A ki munkálkodik, a földmívelőnek kell a gyümölcsökben először részesülnie.
7. Értsd meg a mit mondok; adjon azért az Úr néked belátást mindenekben.
8. Emlékezzél meg, hogy Jézus Krisztus feltámadott a halálból, ki a Dávid magvából való az én evangyéliomom szerint:
9. A melyért, mint egy gonosztevő, szenvedek mind a fogságig; de az Istennek beszéde nincs bilincsbe verve.
10. Annakokáért mindent elszenvedek a választottakért, hogy ők is elnyerjék a Krisztus Jézusban való idvességet örök dicsőséggel egyben.
11. Igaz beszéd ez. Mert ha vele együtt meghaltunk, vele együtt fogunk élni is.
12. Ha tűrünk, vele együtt fogunk uralkodni is: ha megtagadjuk, ő is megtagad minket;
13. Ha hitetlenkedünk, ő hű marad: ő magát meg nem tagadhatja.
14. Ezekre emlékeztesd, kérvén kérve őket az Úr színe előtt, hogy ne vitatkozzanak haszontalanul, a hallgatóknak romlására.
15. Igyekezzél, hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint oly munkás, a ki szégyent nem vall, a ki helyesen hasogatja az igazságnak beszédét.
16. A szentségtelen üres lármákat pedig kerüld, mert mind nagyobb istentelenségre növekednek.
17. És az ő beszédök mint a rákfekély terjed; közülök való Himenéus és Filétus.
18. A kik az igazság mellől eltévelyedtek, azt mondván, hogy a feltámadás már megtörtént, és feldúlják némelyeknek a hitét.
19. Mindazáltal megáll az Istennek erős fundamentoma, melynek pecséte ez: Ismeri az Úr az övéit; és: Álljon el a hamisságtól minden, a ki Krisztus nevét vallja.
20. Nagy házban pedig nemcsak arany- és ezüstedények vannak, hanem fából és cserépből valók is; és azok közül némelyek tisztességre, némelyek pedig gyalázatra valók.
21. Ha tehát valaki magát ezektől tisztán tartja, tisztességre való edény lesz, megszentelt, és hasznos a gazdának, minden jó cselekedetre alkalmas.
22. Az ifjúkori kivánságokat pedig kerüld; hanem kövessed az igazságot, a hitet, a szeretetet, a békességet azokkal egyetembe, a kik segítségül hívják az Urat tiszta szívből.
23. A botor és gyermekes vitatkozásokat pedig kerüld, tudván, hogy azok háborúságokat szülnek.
24. Az Úr szolgájának pedig nem kell torzsalkodni, hanem legyen mindenkihez nyájas, tanításra alkalmas, türelmes.
25. A ki szelíden fenyíti az ellenszegülőket; ha talán adna nékik az Isten megtérést az igazság megismerésére,
26. És felocsudnának az ördög tőréből, foglyokká tétetvén az Úr szolgája által az Isten akaratára.

2017. július 23., vasárnap

Kenneth E. Hagin : Tanulj meg hallgatni rá!

,,Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk. ,,– JÁNOS 14,23.

Ahogy Jézus továbbmegy a tanításban a János 14-ben, elkezd beszélni a hozzánk eljövendő Szent Szellemről: Jézus és az Atya, a Szent Szellem személyében eljön, hogy bennünk lakjon. Jelenleg Jézus, szó szerint – feltámadott testében – az Atya jobbján ül. A Biblia mégis arról beszél, hogy: „Krisztus bennetek a dicsőség reménysége”. Tudnunk kell, hogy Krisztus azért van bennünk, mert a Szent Szellem bennünk van. A Szent Szellem azt mondta Pálon keresztül:

„Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Szelleme lakozik bennetek?” (1Kor. 3,16)

A 2Korinthus 6,16-ban pedig ezt olvassuk: „…Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennük és közöttük járok; és leszek nékik Istenük, és ők én népem lesznek.”

Még sohasem értettük meg igazán ennek a mélységeit: Isten mibennünk lakozik! Ezért ha Isten mibennünk lakozik, akkor Isten ott fog szólni hozzánk – ahol van – a szívünkben, vagyis a szellemünkben. Isten a szellemünkön keresztül van kapcsolatban velünk. A mi szellemünk megtud bizonyos dolgokat a Szent Szellemtől és továbbítja az elménknek egy belső megérzés, belső bizonyosság által.

Megvallás: Én egyre szellem tudatúbbá válok. Állandóan fejlesztem a szellememet, állandóan hallgatok rá.