2017. augusztus 6., vasárnap

MERJ SZERETNI: 40 nap a szeretet iskolájában-8.nap

A SZERETET NEM FÉLTÉKENY

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?

"Mert a buzgó szerelem erős, mint a halál; féltékenysége hajthatatlan, mint a sír, lángjai tűznek lángjai." (Énekek éneke 8:6, angol fordítás)

• A féltékenység rendkívül erős hajtóerő. Mindazonáltal lehet jogosan és jogtalanul is érezni. Ha valaki, akit szeretsz és elfordítja tőled a szívét, okkal vagy féltékeny.

• Ha nem oldod fel a benned levő negatív érzéseket a szeretetben, az olyan tettekre fog vezetni, amely a biblia szerint mindenféle gonosz cselekedethez fog vezetni. (Jakab 3:14, 4:1-2)

• Segítőtársak vagytok ebben a kapcsolatban, vagy vetélytársak? Itt az ideje, hogy egymás sikerei közelebb hozzanak titeket egymáshoz, hogy nagyobb lehetőségetek legyen kimutatni az egymás iránt érzett igaz, őszinte szeretetet.


"A búsulásban kegyetlenség van, és a haragban áradás; de ki állhatna meg a féltékenység előtt?" 
(Példabeszédek 27:4, angol fordítás)

"Örüljetek az örülőkkel, és sírjatok a sírókkal." (Római levél 12:15)

MEGVALLÁSOK jelentősége:

,,Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek:
Így lesz az én beszédem, a mely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, a mit akarok, és szerencsés lesz ott, a hová küldöttem.,,

- Ésa. 55,10-1.


Dicsőítés: Mert mint leszáll az eső
https://www.youtube.com/watch?v=P6hwR_t41rs


FÉRJVÁRÓ: HITBEN MÁR ELŐRE ÁLDOM...

NAPONTA OLVASD,IMÁDKOZD,  NAPONTA VALLD MEG!


ÁLDOM AZ ÉN FÉRJEMET, AKIT nekem készítettél, és imádkozom érte, hogy erős szívű legyen, mint Mózes, aki látta a láthatatlant.

Kérlek vedd körül a te békességeddel, a te angyalaiddal, és szabadítsd meg őt minden nehéz helyzetből, és vezess egymáshoz minket a megfelelő időben és én fel fogom ismerni, hogy ki az a férfiú akinek engem teremtettél, akit egész életemben hűségesen szeretni fogok.

Köszönöm, hogy egymásnak teremtettél minket, és kérlek hozd el azt a napot,amikor megismerhetjük
egymást és őrizd meg a mi szíveinket és életünket békességben, szentségben.

Legyen meg a te akaratod a mi eljövendő házasságunkban és a Te bölcsességed, kegyelmed vezéreljen minket, hogy a te akaratodat valósíthassuk meg ezen a Földön. 

Tisztelem, nagyra becsülöm a leendő férjemet, figyelni fogok rá, és törődni fogok vele, megbecsülöm, előnyben részesítem, nagyra értékelem, alkalmazkodok hozzá, dicsérem, szeretem, és csodálni fogom őt rendkívüli módon. 
Jézus nevében, ÁMEN!

FELESÉGVÁRÓ: HITBEN MÁR ELŐRE ÁLDOM...



Áldom az én társamat, akit az Úr fog adni nekem!
Ezért az én áldásomat erre a hölgyre irányítom és ha az ördög elém küld csinos, vagy vonzó hölgyeket is, nem fog a szememen keresztül becsapni, mert én egyből fel fogom ismerni, hogy az nem az én feleségem, az nem az eredeti, mert az én áldásomat meg fogom ismerni azon a hölgyön, aki az én csontomból való csont, aki az én testemből való test. Meglátja szemem és a szellemem is az igazi kincset!

Adj Uram kizárólagos bizonyosságot az én társam felől és ha azt megmutatod nekem, akkor pedig adj bátorságot ahhoz is, hogy megszólítsam és beszélgetni tudjak vele.
Ha pedig már megmutattad, kérlek hozd fel a szívemben sokszor az arcát. Mert derék asszonyt kicsoda találhat? Mert ennek ára sokkal felülhaladja az igazgyöngyöket.

Ezért ÁLDOM AZ ÉN LEENDŐ TÁRSAMAT, akit nekem ad az ÚR : áldott feleség lesz, áldott anya lesz, áldott a méhe, áldott háziasszony lesz,  áldott a munkája, áldott a szolgálata az Úrban, áldott az alakja (soha nem fog meghízni) áldottak a kapcsolatai, áldott a kézügyessége, a konyhai ügyessége, áldott a főztje, áldott az étele, áldott a kapcsolata szüleivel, áldott az ízlése, áldott az Igével való közössége.

Uram, hangold össze az ízlésünket és add, hogy boldog és elégedett legyen velem, hogy tekintély legyek a leendő családomban! Add Uram, hogy én a párkapcsolatom területén alakítója és
nyertese legyek a sorsomnak! Add Uram, hogy tudjam feltölteni Őt szeressen adni a te szolgálatodra. (A feleségemnek adok, a gyermekemnek lesz!)

Erő és ékesség legyen az én leendő társamnak a ruhája és nevessen a következő napnak, az ő száját bölcsen nyissa meg és kedves tanítás legyen a nyelvén.
Vigyázzon házanépe dolgára, szeresse azt.
Csalárd a kedvesség, hiábavaló a szépség, amely asszony féli az Urat, az szerez dicséretet magának!
Jézus nevében, ÁMEN!

MEGVALLÁSOK A HÁZASSÁGRÓL FELESÉGEK RÉSZÉRE

SZERETEM A FÉRJEM!

Gondom van rá, hogy tiszteljem és nagyra becsüljem a férjemet! Figyelek rá, törődök vele, előnyben részesítem, nagyra értékelem, alkalmazkodok hozzá, dicsérem, szeretem és csodálom Őt, rendkívüli módon!



Ötletes és kreatív feleség vagyok,változatosságban vezetem az otthonomat, hogy minden családtag boldog legyen.
Isten után a férjem a legfontosabb az életemben. Kitüntetett figyelmet szentelek neki, rajongok érte! Ő az én legjobb barátom. Kiváló asszony vagyok, férjem öröme és koronája. Bölcs asszony vagyok, építem a házam.Türelmes vagyok és jóságos, nem irigykedek, nem kérkedek, nem viselkedek bántóan, nem keresem a magam hasznát, nem háborodok fel, nem rovom fel a rosszat. Nem örülök a hamisságnak, de együtt örülök az igazsággal.Mindent elfedezek, mindent hiszek, mindent remélek, Isten szeretete soha ki nem fogy belőlem, mert én ragaszkodom hozzá.

Szívemben maradnak Isten Igéi, és ismételgetem azokat gyermekeim előtt, és beszélek azokról, akár a házamban, vagy az úton járok, akár lefekszem, akár fölkelek. Ügyelek házam népe dolgaira, nem kenyerem a semmittevés. Rendes és tiszta háziasszony vagyok. Szeretem az embertársaimat, mint önmagamat. Semmit sem teszek önzésből, sem dicsőségvágyból. Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami kedves, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt veszem figyelembe! Soha nem korholom a férjemet, ezért mások igen sokra tartják. Minden nap időt szánok rá, hogy beszélgethessek a férjemmel. Minden nap imádkozom érte.Engedelmeskedünk egymásnak, Krisztus félelmében. Ritka, és Isten előtt igen értékes és drága, szelíd, csendes, engedelmes lelkületem van.

Szeretem ellenségeimet, és imádkozok azokért, akik kihasználnak, és üldöznek. Óvom a nyelvem a gonosztól és ajkaimat, hogy ne szóljanak álnokságot. Elfordulok a gonosztól, és jót cselekszem, keresem a békességet, és követem azt. Rábízom magam arra, aki igazságosan ítél. Gyors vagyok a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra. Engedelmeskedek a férjemnek, jó magaviseletemmel megnyerem őt. Áldással fizetek minden esetben a bántásért, így ÁLDÁST örökölök. Mindenért hálát adok, mert ez az Isten akarata.
Életem minden területén fegyelmezett, rendszerezett, jól szervezett és kitartó vagyok, hogy elérjem célomat: a Krisztushoz való hasonlóságot. Minden féltve őrzött dolognál jobban óvom szívemet, mert onnan indul ki MINDEN élet. Elvetem magamtól a szájam hamisságát.

Az erő asszonya vagyok. Szorgalommal és hozzáértéssel tartom kezemben az otthoni teendőket. Jól osztom be az időmet finom ételt készítek házam népének. Megbízható, szorgalmas,összeszedett vagyok, és: SZERETETTELJES.  Szájamat gyakorlott, isteni bölcsességgel nyitom meg.

Tenyerem nyitva van a nyomorult előtt, kezem nyújtom a szegénynek. Királyi méltóság sugárzik rólam, Isten szeret és elfogad engem, szeretett és elfogadott vagyok, nem gyűlölt, és megvetetett. Bízok Istenben, és engedelmeskedek neki. Istenfélő vagyok, vonzó, kellemes. Az Úr nem marad el tőlem, sem el nem hagy engem. Istent szeretem, ezért minden összedolgozik az én javamra. Szeretet, öröm, békesség van bennem, türelem,szívesség,jóság, hűség, szelídség önmegtartóztatás az én jellemzőim. Reménnyel és örömmel teli hölgy vagyok, Isten dicsőségére. Minden gondomat Őrá gördítem, mert Neki gondja van rám. Hűséges vagyok Istenhez, és a férjemhez, elkötelezetten hiszek az örök szerelemben. Isten Igéje az első az életemben.

Eldöntöm, hogy feltétel nélkül, folyamatosan szeretem a férjemet viselkedésemmel, szavaimmal, tetteimmel.Isten arra teremtett, hogy viszonozzam férjem szerelmét, segítőtársa legyek, készségesen alkalmazkodok férjem élethivatásához, nemes szelíd lélekkel bátorítom a férjem, és gyönyörködtetem őt egy életen át.

Tanulmányozom a férjemet, és felfedezem őt, hogy megtanuljam, mik a vágyai, és speciális szükségei. Kitartok a férjem mellett, soha nem adom fel a reményt, úgy bánok a férjemmel, hogy érezze, hogy különösen fontos a számomra.

Áldom, és építem a férjemet, osztozok örömeiben, és bánatában, megértem őt. Megteszek minden tőlem telhetőt, hogy örömet szerezzek a férjemnek, és kielégítsem a szükségeit, és a vágyait. Úgy szeretem őt, hogy az szeretetnek is tűnjön az ő számára.

Következetesen kimutatom az elismerésemet, és tiszteletemet a Szentírás parancsa szerint, függetlenül attól, hogy rászolgált-e erre, vagy sem.

MINDIG TISZTELETTEL BÁNOK VELE, BÁRHOGY IS VISELKEDIK. VÉGÉRVÉNYESEN KERÜLÖM A FÉRJEM KRITIZÁLÁSÁT. ELFOGADOM ŐT ÚGY, AHOGY VAN.

Magamra öltöm a könyörületes szívet, a jóságosságot, alázatosságot, szelídséget, és a türelmet. Elviselek mindenkit, és megbocsátok minden panaszt.
Fölveszem a szeretetet mert az tökéletesen összefog mindent. Krisztus békessége uralkodik a szívemben!
HÁLÁT adok, mindig, mindenben, és kirobbanó öröm van bennem! Következetesen dicsérem, és építem a férjem! Köszönöm, Uram a férjemet, Jézus nevében, Ámen!


Mi a MEGVALLÁS?



A megvallásnak fordított görög kifejezés, a homologia szó szerint azt jelenti: ugyanazt mondani mint. Keresztények számára tehát a megvallás azt jelenti, hogy ugyanazt mondjuk ki a szánkkal, amit Isten már kimondott az Ő Igéjében.
Vagy még rövidebben: szánk szavai megegyeznek Isten Igéjével. (Derek Prince)

Mit mond Jézus? Márk 11:23-24. Mi történik meg? Mi lesz meg neked? Amit mondasz. Amit a száddal megvallasz.

Ez a megvallás az a fegyver, amivel le tudod győzni az ellenséget, el tudod űzni arról a földről, ami a tiéd. Ez a fegyver, Isten beszéde, a kard. Jel 19:11-16,Efézus 6:17,

Jézus saját maga is az IGÉT használta fegyverként az ellenség ellen. Máté 4:4

Ő a MEGVALLÁSUNKNAK a főpapja. Zsidó 3:1, 4:14

A SZELLEM kardja az Isten BESZÉDE, az egyetlen támadó fegyver a fegyverzetben.

Ezek erősek Isten kezében erősségek lerontására.
De ezek között csak egy támadó fegyver van, és ez az IGE. Ha területeket akarsz birtokba venni, az örökségedet, ha a lábadat arra a földre akarod tenni, ahol most az ellenség van, ahhoz támadnod kell, és elengedhetetlen, hogy az egyetlen támadó fegyvert, Isten IGÉJÉT használd. És a használat az maga a MEGVALLÁS. Akkor használod, amikor kimondod, MEGVALLOD az igét.
Így jön létre benned egyre erősebb HIT.

Ahogy Derek Prince mondta: Ha nincs megvallásod, nincs Főpapod, mert Jézus nem a te Főpapod, hanem a MEGVALLÁSAID FŐPAPJA, tehát

MEGVALLÁS-SZÖVETSÉGBEN VAGYUNK JÉZUSSAL!!!

MEGVALLÁSOK A HÁZASSÁGRÓL FÉRJEK RÉSZÉRE:

SZERETEM A FELESÉGEMET




Megértően élek együtt a feleségemmel, mint a gyengébb féllel, megadom neki a tiszteletet. Tanulmányozom a feleségemet, hogy othonosan, és biztonságban érezze magát a házasságunkban, teljes felszabadultságban, és egymás teljes ismeretében.

Megosztom vele az időmet, a pénzemet, és mindenemet. Következetesen szeretem, és dicsérem őt, kezet csókolok a főztjéért, dicsérem őt mindenért, és nagyra értékelem őt, egyeztetek vele, és kikérem a véleményét. Nem hagyom ki a döntéseimből, az életemből, hanem alázatosan különbnek tartom Őt.

SOHA NEM KRITIZÁLOM ŐT. Bármit is rosszul tesz, én elkötelezem magam, hogy aktívan, minden nap szeretem őt, bárhogy is viselkedik. Következetesen építem a házasságomat, még, ha fáradt vagyok is. Nem mutatok rá a hibáira, és a kudarcaira, hanem bátorítom, és felemelem őt, hogy megérezze a szeretetemet.

Bensőséges viszonyt alakítok ki a feleségemmel, időt szánok rá minden nap és előre betervezem a vele való együttléteket, tudatosan, tervszerűen építem a házasságom.

Sétálok vele, romantikus helyekre viszem őt, anélkül, hogy kérnie kéne.. Olyan leszek a számára, mint egy romantikus lovag, aki átérzi, amit ő érez, megsimogatja, amikor arra van szüksége és átölelem, minden nap. Forrón, és elkötelezetten szeretem a feleségem, és ezt minden nap kimutatom az Ő számára, hogy nyilvánvaló legyen.

Úgy szeretem őt, hogy érezze minden percben.  Biztonságot teremtek neki és a leendő gyermekeinknek, családunknak.

Nem tervezek nélküle programokat, hanem vigyázok a lelkére, hogy ne érezze azt, hogy nekem nincs rá szükségem.
Szövetséget kötök Istennel, hogy nagyra becsülöm a feleségemet és hogy hűséges leszek hozzá
Tisztességes férfi vagyok, egy feleségű férfiú vagyok.
Teljesen elkötelezem magam a feleségemnek!
Egyedül őreá korlátozom magam!
Örömmel élek vele!

Alávetem magam Istennek, miközben szeretettel vezetem a feleségemet és a családomat
Úgy szeretem a feleségemet, ahogy Krisztus szereti az Egyházat!

Neki adom az életemet
Szeretem a feleségemet mint önmagamat
Ellátást biztosítok számára
Gondosan megvédelmezem őt
Nem felejtem el, hogy Isten adta őt nekem
Ő az én kegyelmi ajándékom
Ő az a "jó dolog" - Istennek az életemen levő kedvességének a bizonyítéka
Előzékeny vagyok a feleségemmel
Értelmesen felismerem házassági szövetségünket
Tisztelem a feleségemet mint a fizikailag gyengébbet
Azonban tudatában vagyok annak, hogy szellemben egyenlőek vagyunk
Mindketten örököstársak vagyunk az élet kegyelmében
Mindketten Isten meg nem érdemelt kedvességének örököstársai vagyunk

Nem felejtem el, hogy ő sokkal érzékenyebb és törékenyebb mint én.
Gyengéd és megértő vagyok vele
Türelmes és kedves vagyok hozzá
Észreveszem a szükségeit, és a kívánságait
Sosem vagyok durva, keserű és neheztelő vele
Megalázom magam és szeretetteljes, udvarias és megengedő vagyok vele.
A feleségemhez tartozom és a feleségem hozzám tartozik
A testem a feleségemé és a feleségem teste az enyém
Elsődleges célul tűzöm ki, hogy kedvezzek a feleségemnek és hogy megáldjam őt
Elsődleges célul tűzöm ki, hogy megpróbáljam betölteni a szükségeit
Leghőbb vágyam, hogy kedvezzek neki
Örülök a feleségemnek
Áldás ő az én számomra
Ő a legjobb barátom
Köszönöm, Uram a feleségemet! Jézus nevében, Ámen!


Kenneth E. Hagin: Az élő Ige

Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Ige és a Szent
Szellem: és ez a három egy.//1 János 5, 7.
Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala Istennél, és Isten vala az Ige... És az Ige testté lett és lakozék miközöttünk.//János 1, 1. 14.


Hogyan tehetem Jézust az életem urává?


Jézus az élő Ige. Isten pedig azért adta nekünk az írott Igét, hogy felfedje számunkra az élő Igét. Adj Isten Igéjének – főként az Újszövetségnek – első helyet az életedben. Ha megteszed, ezzel Jézust teszed az első helyre. Engedd meg, hogy Isten Igéjre irányítsa az életedet.

Engedd meg, hogy az Ige legyen az életed Ura. Engedd meg, hogy az Ige uralkodjon feletted. Ha ezt megteszed, valójában Jézusnak engeded meg, hogy uralkodjon feletted, mert Jézus és az Ő Igéje egyek.Mi olyan korban élünk, amikor komolyan kell venni a szellemi dolgokat, és tudnunk kell, hogy mit mond a Biblia a szeretetről, az életről, az otthonról, a házasságról és a gyermekekről. Engedd meg Isten Igéjének, hogy irányítsa az életedet! Ha Jézust teszed életed Urává, akkor az Ő írott Igéje ura az életednek.

Megvallás: Úr Jézus, Te vagy az életem Ura. Megengedem, hogy beszéded uralkodjon felettem. Megengedem, hogy Igéd teljes uralmat vegyen felettem, ezáltal Te uralkodsz felettem. Te irányítasz engem. Te vagy az Ura az én életemnek!

Kenneth E. Hagin: Az Úr lámpása

,,Az embernek szelleme az Úrtól való szövétnek, megvizsgálja a szívének minden rejtekét.,,
Példabeszédek 20, 27.



Ennek a versnek egy másik fordítása így szól: „Az ember szelleme az Úr lámpása.” Ma ezt inkább így mondanánk: „Az ember szelleme az Úr villanylámpája.” Ez azt jelenti, hogy az Úr meg akar világosítani minket – Ő akar vezetni minket – a mi emberi szellemünkön keresztül. A keresztények azonban, úgy tűnik, mindig valami más módon várják, hogy vezesse őket Isten, mint ahogy Ő kijelentette!

Isten vezetésének tekintik, amit fizikai érzékszerveik jeleznek. A Biblia azonban sehol sem mondja, hogy Isten a fizikai testünkön keresztül fog vezetni minket! Az értelem szemszögéből nézik a dolgokat; Isten azonban sehol sem jelenti ki a Bibliában miszerint a lelkünkön, illetve értelmünkön, elménken keresztül vezetne majd bennünk. Isten azt mondta, hogy az ember szelleme az Úr lámpása. Isten tehát a szellemünkön keresztül vezet bennünket. Isten saját szellemeden keresztül akar vezetni téged.

Megvallás: Én szellem vagyok. Van lelkem, és fizikai testben élek. Szellemem az Úr lámpása. Isten, aki az én Atyám, a szellememen keresztül világosít meg engem. Isten a saját szellememen keresztül vezet engem.

Kenneth E. Hagin: A Szellemtől vezetve

,,Mert akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai.,, Róma 8, 14.


Isten fiai számíthatnak arra, hogy Isten Szelleme vezetni fogja őket. A hívők számíthatnak arra, hogy a Szent Szellem vezetni, vagyis irányítani fogja őket. Jézus, utalva arra az időre, amikor eljön a Szent Szellem, azt mondta: „Ő elvezérel majd titeket.”

Nem emberektől kell tehát várnunk az útmutatást – ez nem igei. Isten minden gyermekében benne van Isten Szelleme, és számíthat arra, hogy Isten Szelleme vezetni fogja.

1959 februárjában Jézus egy nyílt látomásban jelent meg nekem. Hallottam a lépteit, amint bejött a kórházi szobámba. Leült egy székre az ágyam mellé, és másfél órán keresztül beszélt nekem a prófétai szolgálatról. Ez volt az egyik dolog, amit mondott: „A prófétai szolgálat nem azért van az egyházban, hogy vezesse a híveket és megmondja nekik mit csináljanak. Az Ószövetség alatt az emberek a prófétához mentek, ha tanácsra, útmutatásra vagy vezetésre volt szükségük, mert csak rajta volt Isten Szelleme, őrajtuk nem. Az Ószövetség alatt senkin sem volt a Szent Szellem, kivéve a királyt, a papot és a prófétát. Az emberek semmit sem tudtak a Szellem vezetéséről. Az Újszövetség alatt az Ige nem azt mondja, hogy akiket a próféták vezetnek, azok az Isten fiai. Az Ige azt mondja: akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai.”

Megvallás: Én Isten gyermeke vagyok. Számíthatok arra, hogy Isten Szelleme vezet engem. Ebben a pillanatban is Ő vezet engem.

Kenneth E. Hagin: Isten Szellem

,,De eljön az óra, s az most vagyon, amikor az igazi imádók szellemben és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres az Ő imádóiul. Az Isten Szellem: és akik Őt imádják, szükség, hogy szellemben és igazságban imádják.,,— János 4,23. 24.


Isten Szellem [a magyar nyelvű bibliák többségében a szellem szót Léleknek fordították].
A szellemi dolgok valóságosabbak, mint a fizikai dolgok. Valóságosabbnak kell lenniük, mert Isten, aki minden anyagi dolgot teremtett, Szellem. Isten láthatatlan képessége hozott létre mindent, amit ismerünk a földön a természetes világban, azáltal, hogy egyszerűen csak kimondta: „Legyenek…”
Nem ismerhetjük Istent, nem érinthetjük meg, nem kerülhetünk bensőséges kapcsolatba Vele fizikailag. Nem ismerheted Istent, nem érintheted meg, nem tarthatsz fenn kapcsolatot Vele az értelmeddel sem.
Isten Szellem, és hála néki, a te szellemeddel elérheted Őt. A te emberi szellemed megismerheti Istent. A szellemed bensőséges kapcsolatba kerülhet Istennel. A szellemed kapcsolatot tarthat fenn Istennel. A szellemed imádhatja Istent!

Megvallás:
Most van az óra, amikor az igazi imádók szellemben és igazságban imádják az Atyát. Én egy igazi imádója vagyok az Atyának. Isten Szellem, és én szellemben és igazságban imádom Istent. Az én szellemem minden nappal jobban megismeri Istent. Az én szellemem kapcsolatot tart fenn Istennel. Az én szellemem imádja Istent.

Fóris Tamás: HÁZASSÁG FORRADALMA: 10 részes tanítási sorozata

Imádkozzunk a házasságokért, házaspárokért, hogy mindhalálig tartsanak ki egymás mellett, hisz az Úr így tervezte azt!


Mi az örök szerelem titka?
Hallgasd meg a videó tanításokat érdemes, tanulságos!

TENNI kell a kapcsolatokért!

Meg kell harcolni ebben is a hit nemes harcát!

http://www.vekker.eu/

HÁZASSÁG FORRADALMA: 10 részes tanítási sorozat:

http://www.vekker.eu/media/predikaciok/7/

Imádkozzunk!

Ma imádkozzunk azokért, akiknek nincs még társuk, ,hisz az Úr terve az, hogy ne legyenek egyedül! 



Prédikátor 4:9-12Hungarian Károli (KAR)
9 Sokkal jobban van dolga a kettõnek, hogynem az egynek; mert azoknak jó jutalmok vala az õ munkájokból.
10 Mert ha elesnek is, az egyik felemeli a társát. Jaj pedig az egyedülvalónak, ha elesik, és nincsen, a ki õt felemelje.
11 Hogyha együtt feküsznek is ketten, megmelegszenek; az egyedülvaló pedig mimódon melegedhetik meg?
12 Ha az egyiket megtámadja is valaki, ketten ellene állhatnak annak; és a hármas kötél nem hamar szakad el.
Jézus nevében, Ámen!

Zsoltárok könyve 16. rész 11 vers


1. Dávid miktámja. Tarts meg engem Istenem, mert benned bízom.
2. Ezt mondom az Úrnak: Én Uram vagy te; feletted való jóm nincsen.
3. A szentekben, a kik e földön vannak és a felségesekben, bennök van minden gyönyörűségem.
4. Megsokasodnak fájdalmaik, a kik más isten után sietnek; nem áldozom meg véres italáldozatjokat és nem veszem nevöket ajkaimra.
5. Az Úr az én osztályos részem és poharam; te támogatod az én sorsomat.
6. Az én részem kies helyre esett, nyilván szép örökség jutott nékem.
7. Áldom az Urat, a ki tanácsot adott nékem; még éjjel is oktatnak engem az én veséim.
8. Az Úrra néztem szüntelen; mert jobb kezem felől van, meg nem rendülök.
9. Azért örül az én szívem és örvendez az én lelkem; testem is biztosságban lakozik.
10. Mert nem hagyod lelkemet a Seolban; nem engeded, hogy a te szented rothadást lásson.
11. Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van tenálad; a te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké.

2017. augusztus 5., szombat

Rick Warren: Ha magadra akarsz találni, koncentrálj Istenre!

Jézus egy céltudatos ember volt. 

Ő tudta, hogy mi a célja és azt helyezte előtérbe. 
Jézus első kijelentése, amit a Bibliában olvashatunk, 12 éves korában hangzott el: Én az én Atyám dolgaival foglalkozom. 
Már 12 éves korában tudta az élete célját és annak értelmét. Egy dologra összpontosított. 
Végül, az élete végén, így szólt: „Elvégeztetett.” Ezek egy sikeres élet kezdő és végső szavai.

Ha saját magad a legfontosabb számodra, akkor sosem fogsz magadra találni. 
De ha megfeledkezel magadról és engem fogsz keresni, akkor megtalálod önmagad és engem is. (Máté 10,39)

Azt szeretném, hogy egy sikeres életet élj! Azt szeretném, hogy amikor elérsz az életed végéig, azt mondhasd, hogy "Megcsináltam! Úgy éltem az életem, ahogy Isten akarta. Talán bizonytalanul indultam, de Isten akarata szerint éltem le az életem többi részét. És Isten volt az első.”

Jézus azt mondja a Lukács 12,30-ban, hogy „Csak azok az emberek aggódnak folyton, akik nem ismerik Istent."
Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy amikor aggódsz, úgy viselkedsz, mint egy hitetlen. 
Az aggodalom tulajdonképpen hitetlenség. Azt árulja el, hogy nem hiszed el, hogy Isten gondot fog viselni rólad. Mintha árva lennél. 

Jézus még ezt is mondja a 31. versben: „A ti Atyátok pedig tudja, hogy mire van szükségetek. De tegyétek az Isten munkáját elsőnek, és ráadásul ezek is a tiétek lesznek.”
Minden egyéb az életedben - a karriered, a tanulmányaid, a barátaid, a szerelmed, az anyagiak - mind Istentől vannak és mind jók. De ha keresztyén vagy, Isten kerül az első helyre.
Minden egyéb csak második lehet. Amikor Isten kerül az első helyre, minden más is központba kerül. Isten segíteni fog. Beszéltél már olyan emberekkel, akik azt mondták, hogy "Próbálok önmagamra találni"? 
Ők mind meg kell tudják, hogy sosem fogják megtalálni önmagukat, hacsak nem Máté 10,39 szerint élnek: "Ha saját magad a legfontosabb számodra, akkor sosem fogsz magadra találni. De ha megfeledkezel magadról és engem fogsz keresni, akkor megtalálod önmagad és engem is."
A mai világ kultúrájával élesen ellentmond a "Céltudatos élet" első mondata: "Nem rólad szól." 
A társadalom azt mondja, hogy te vagy a központ. Minden reklám azt hangsúlyozza, hogy minden csak rólad szól: "Csináld a magad módján", "Mi mindent megteszünk neked", "Ma megérdemelsz egy kikapcsolódást", "Elégítsd ki a szomjadat", "Megérdemled".

Mégis Isten arra tanít, hogy az egyetlen módja, hogy magadra találj, ha megfeledkezel önmagadról és Istenre összpontosítasz. Akkor nemcsak Istent, de önmagad is megérted és megismered. Ezt jelenti úgy élni, mint Jézus. Ámen!

Reinhard Boonke: A vérfolyásos asszony hite



A tömeg izgatottan várta Jézust. Mindenki remélt valamit tőle. Aztán megérkezett, lassan haladva a bámészkodók és az őszinte érdeklődők gyűrűjében. Egy asszony meggörnyedve, arcát eltakarva araszolt a zűrzavarban Jézus felé, míg már csak egy karnyújtásnyira volt tőle. Szívében megfogalmazódott a hit: "Ha csak a ruháját is érintem meg, jobban leszek!" Gyorsan felé nyújtotta a karját, miközben a tömegben ide-oda lökdösték, és az ujjhegyével hozzáért hosszú köntöse szegélyéhez. Abban a pillanatban erő áradt ki Jézusból, és valami hihetetlen forróság áramlott végig az asszony testén, kiégetve onnan mindent, ami útjában állt boldogságának. Egész lényét megkönnyebbülés és megnyugvás járta át. Nem volt számára kétséges, hogy meggyógyult. 

A történetet Lukács mondja el (8, 43-44). Ez az asszony két titkot fedezett: az egyik, hogy Jézus jelenlétéből életerő árad, a másik pedig, hogy ez az életerő azok felé árad, akik hisznek. Remegő kezei a korlátlan erővel érintkeztek. Rajta kívül még mások is átélték Jézus jelenlétének ugyanezt a gyógyító kisugárzását. A Márk 6,56 azt mondja: "...letették a tereken a betegeket, és kérték őt, hogy legalább a ruhája szegélyét érinthessék; és akik csak megérintették, meg is gyógyultak". Lukács feljegyzi, hogy egyik alkalommal "az Úr ereje volt vele, hogy gyógyítson". Ezt az asszonyt senki nem készítette fel előzetesen, hogyan higgyen, vagy imádkozzon, nem végzett bibliaiskolát, ahol megtanulhatta volna, hogyan vegye el a gyógyulását hit által. 
Manapság sok olyan szeminárium van, amely azt kínálja, hogy segít erős hitet fejleszteni, mint ahogy a testépítők gyúrnak a konditeremben. Ezeket a szellemi body buildereket messze maga mögé utasítja ennek az asszonynak - és mindazoknak, akik hozzá hasonló módon gyógyultak meg - a természetes, mesterkéletlen hite, amellyel Jézushoz közeledtek. 
Jézus azt mondja: "Csak higgy!" Az asszony tehát csak hitt, és a többiek is, akiket Márk említ, csak hittek. Ámen!

Victoria Osteen: Felülkerekedve a vádló hangokon

,,Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak.,, (Róma 8,1) 


Az Újszövetségben olvashatjuk annak az asszonynak a történetét, akit házasságtörésen értek. Korának vallásos vezetői, már elítélték őt az elméjükben, és törvényeik szerint meg kellett kövezni az ilyet. Kíváncsiságból Jézus elé vitték az asszonyt, hogy vajon Ő mit fog tenni vele. 
Azonban Jézusnak a helyzetre adott válasza mindnyájukat meglepte. Ahelyett, hogy elítélte volna az asszonyt szeretettel és együttérzéssel szolgált felé. 
Tulajdonképpen az egész helyzetet megfordította, amikor így szólt: "Aki bűntelen közületek, az vessen rá először követ" (János 8,7). Az asszony vádlói egyenként eloldalogtak. 
Azután Jézus az asszonyhoz fordult és megkérdezte tőle: "Hol vannak a vádlóid? Senki sem ítélt el téged?" (János 8,10) 
Az asszony így válaszolt: "Senki, Uram." Jézus erre egy nagyon mély dolgot mondott, olyat, amiből betekintést nyerünk abba, milyen a szíve felénk. Így szólt: "Én sem ítéllek el téged, menj el és mostantól fogva többé ne vétkezz!" (János 8,11) 
Isten lényegében ezt mondta: "Nem pecsételem meg a kárhoztatást a jóváhagyásom bélyegével. Nem ezért jöttem. Azért jöttem, hogy megszabadítsalak." Talán találkoztál már olyan emberekkel, akik el akarnak ítélni, és meg akarnak "kövezni". De Isten nem ilyen! Ő soha sem fog köveket hajigálni rád, vagy megpróbálni lenyomni téged. Szeret téged és erejével akar felruházni, hogy szabadon élhess, és ezáltal egy jobb életet élhess. Lehet, hogy követtél el hibákat, vagy olyasmit tettél, amire nem vagy büszke, vagy éppen téged bántott meg valaki azzal, hogy köveket dobált rád. Most van itt az ideje, hogy elengedd a fájdalmat, és befogadd Isten szeretetét és megbocsátását. Tudod, amíg ezen a földön élünk, mindig lesznek vádló hangok. 
Kötekedők és kődobálók mindig lesznek. Amikor a negatív hangokat halljuk, dönthetünk úgy, hogy hiszünk nekik, és megragadunk a kárhoztatásban. Vagy pedig úgy határozunk, hogy Istennek hiszünk és szabadságban járunk, tudva, hogy Isten megbocsátott, elfogadott és jóváhagyott minket. Rajtunk múlik, hogy a szavazatunkat a szabadságra, vagy a kárhoztatásra adjuk le; a hitet vagy félelmet; a szeretetet vagy a keserűséget választjuk. Azért imádkozom, hogy megértsd, értékeld, és valóban meglásd, mit adott neked Isten, és te mit tudsz adni másoknak. 
Az élet túl rövid és túl értékes ahhoz, hogy egy pillanatot is a félelemre, vagy a kárhoztatásra vesztegessünk. Inkább ejtsünk rabul minden negatív gondolatot, és döntsünk úgy, hogy Isten Igéjének az igazságába merülünk el. 
Helyezd Belé a reményedet és a bizalmadat, hogy az Ő örökkévaló szabadságában élhess, messze felülkerekedve evilág vádló hangjain. Ámen!

Derek Prince: Isten ma is vezeti és védelmezi az ő népét!

"Felhőt terjeszt ki, hogy befedezze őket, és tüzet, hogy világítson éjjel." (Zsoltárok 105,39)



Ez a rész azt mutatja be, hogyan vezette és védelmezte az Úr az ő népét, Izraelt, negyven éves vándorlásuk során a Sinai sivatagban. Felhőt terjesztett ki, hogy befedezze őket nappal, éjjel pedig tüzet adott, hogy fényt és meleget árasszon rájuk. Úgy esett, hogy a II. Világháborúban katonaként én is tettem egy hét napon és éjszakán át tartó utat ugyanabban a Sinai sivatagban. Tanultam ott valamit, ami nagymértékben fokozta Isten bámulatra méltó ellátása iránti elismerésemet. Napközben a sivatag nagyon forró, éjszaka viszont rendkívül hideg. Megértettem, hogy Isten milyen csodálatosan gondoskodott Izraelről. Nappal a felhő pajzs volt, ami megvédte őket a napsugaraktól. De éjszaka tűzzé vált, ami fényt adott és a szükséges meleget. Így vezette Isten az Ő népét negyven éven át a sivatagban.

Nekünk, keresztényeknek a felhő, ami Izraelt vezérelte, szemléletesen előrevetíti a Szent Szellem helyét életünkben. Pál azt mondja nekünk: "mert akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai." (Róma 8,14)
Ahogy Isten a felhővel vezette Izraelt a sivatagban, úgy vezet most bennünket ebben a világban a Szent Szellem által. Ami a felhő volt Izraelnek, az a Szent Szellem nekünk. A forróság idején beárnyékol bennünket. A sötétségben fényt ad. Mikor minden kihűl körülöttünk, természetfölötti melegséget áraszt. 
Az ő jelenléte mindenkor kiegyenlítetté teszi környezetünket. Mindezt az a név foglalja össze, ahogy Jézus a tanítványoknak nevezte a Szent Szellemet: a Vigasztaló. 
Ámen!

Gloria Copeland: Fogadd el a kiigazítást!



Van valami, amivel jobban felgyorsíthatod a szellemi növekedésedet, mint szinte bármi mással: tanuld meg elfogadni a kiigazítást - a Szent Szellemtől és az Ő embereitől. 
"Ne fedd meg a csúfolót, hogy ne gyűlöljön téged; fedd meg a bölcset, és szeret téged. Adj útmutatást a bölcsnek, és még bölcsebb lesz; tanítsd az igazat, és növekedni fog a tanulásban." (Példa 9, 8-9) 

Úgy tűnik, kevés hívő képes erre. Amikor a prédikátor olyan dologról prédikál a pulpitusnál, amit már tudnak, és az élet olyan területéről beszél, amit már alávetettek az Úrnak, akkor a hívek nagyszerűnek értékelik őt. Szeretik, mert jól érzik magukat a prédikáció által. De abban a pillanatban, amikor olyan dologról kezd el beszélni, amit rosszul tesznek, megsértődnek. Isten szerint ez ostobaság. A Példabeszédek 1,7-ben azt mondja, a bolondok megutálják, megvetik a kiigazítást. Az Úrnak félelme feje a bölcsességnek; a bölcsességet és erkölcsi tanítást a bolondok megutálják. Tehát ne legyél ilyen! Amikor a pásztorod vagy bárki más Krisztus Testében kiigazít téged, fogadd hálásan. Becsüld meg azokat, akik megosztják Isten bölcsességét veled. Amikor valaki olyan dologra mutat rá, amit elrontottál, ne fordulj ellene. Inkább vizsgáld meg magadat: "Valóban így van? Egyezik ez az Igével? Változtatnom kell ezen a területen?" Ha a válasz igen, akkor tedd meg a kiigazításokat, hogy egyenesbe hozd az életedet. Tudom, hogy ez nem könnyű. Senki nem szereti, ha kiigazítják. De ha elhatározod, hogy elfogadod a kiigazítást, akkor tanítható maradsz, előre tudsz haladni, és sokkal gyorsabban fogsz növekedni a szellemi dolgokban. Egyszer ezt mondta valaki: "Ha azt gondolod, hogy már megérkeztél, akkor nem is mész sehová." Emlékezz erre legközelebb, amikor valaki kiigazít téged! Szeresd azt az embert, és köszönd meg neki, hogy felgyorsítja a szellemi fejlődésedet. Ha ezt megteszed, minden alkalommal fejlődni fogsz. Példabeszédek 3, 11-24: "Az Úrnak fenyítését fiam, ne utáld meg, se meg ne und az ő dorgálását. Mert akit szeret az Úr, megdorgálja, és pedig mint az atya az ő fiát, akit kedvel. Boldog ember, aki megnyerte a bölcsességet, és az ember, aki értelmet szerez. Mert jobb ennek megszerzése az ezüstnek megszerzésénél, és a kiásott aranynál ennek jövedelme. Drágább a fényes karbunkulusoknál, és minden te gyönyörűségeid nem hasonlíthatók hozzá. Napoknak hosszúsága van jobbjában, baljában gazdagság és tisztesség. Az ő utjai gyönyörűséges utak, és minden ösvénye: békesség. 
Életnek fája ez azoknak, akik megragadják, és akik megtartják boldogok! Az Úr bölcsességgel fundálta a földet, erősítette az eget értelemmel. Az ő tudománya által fakadtak ki a mélységből a vizek, és a felhők csepegnek harmatot, Fiam, ne távozzanak el a te szemeidtől, őrizd meg az igaz bölcsességet, és a meggondolást! És lesznek ezek élet a te lelkednek, és kedvesség a te nyakadnak. 
Akkor bátorsággal járod a te utadat, és a te lábadat meg nem ütöd. Mikor lefekszel, nem rettegsz; hanem lefekszel és gyönyörűséges lesz a te álmod. Ámen!

Joel Osteen: Kérd, amire vágysz!


Joel Osteen: Kérd, amire vágysz!
Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. (János 15,7) Istennek tetszik, ha megadhatja neked a szíved vágyát! Boldognak, teljesnek, erősnek akar látni, és azt akarja, hogy élvezd az áldásait. Amikor Isten Igéjét teszed első számú prioritásoddá, kapcsolatban maradsz Vele az imán és dicsőítésen keresztül, akkor Isten azt ígéri, hogy megadja a szíved vágyát. A Zsoltárok 37,4-ben azt olvassuk, hogy gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit. A gyönyörködni szó gyökere a lágy szó. Ez arra utal, hogy lágynak és formálhatónak kell lennünk csakúgy, mint az agyag a Fazekas kezében. Ahogy lehetővé tesszük Számára, hogy formáljon, alakítson minket, amint alárendeljük magunkat Neki, a gondolataink az Ő gondolataivá, a szavaink az Ő szavaivá, és a vágyaink az Ő vágyaivá válnak! Tehát így van az, hogy bármit akarunk, Ő megadja, mert az akaratunk összhangban van az Ő akaratával. Ne hagyd, hogy a mindennapi élet gondjai megakadályozzanak abban, hogy időt tölts Vele. Maradj Őbenne, a Szavai maradjanak benned, és Ő meg fogja adni a szíved vágyát. Mennyei Atyám, életem minden területét alárendelem Neked. Munkálkodj a szívemben. Formálj és alakíts. Minden dicsőség a Tiéd! Ámen!

Reggeli gyöngyszemek: Az ellenszegülésből belátás lesz

„Engedelmeskedjetek elöljáróitoknak, és hallgassatok rájuk, mert ők mint számadók vigyáznak lelketekre, hogy ezt örömmel, ne pedig sóhajtozva tegyék, mert ez nektek sem használ.” - (Zsid 13:17)



Vannak fiatal férfiak és nők, akik semmilyen módszert nem követnek munkájuk során. Noha nagyon elfoglaltak, csak vajmi kevés eredményt tudnak felmutatni. Téves elképzeléseik vannak a munkáról, és úgy gondolják, keményen dolgoznak; pedig ha módszert vittek volna munkájukba és értelmes módon átgondolták volna teendőiket, sokkal többet végezhettek volna kevesebb idő alatt. Mivel jelentéktelen dolgokkal bíbelőnek, túlhajszoltnak és zaklatottnak érzik magukat, amikor fontosabb feladatok elvégzésére szólítják fel őket. Ilyen körülmények között, amikor fiatal férfiak és nők ekkora életvezetési hibákat követnek el, bűn lenne csendben maradni és elmulasztani a figyelmeztető, tanácsoló szavakat.

Az embereknek hibáikról beszélni rendkívül kényes dolog. Aki a feddő szavakat szólja, könnyen úgy találja, hogy büszkeség és makacsság nyilatkozik meg azokban, akiket megfeddett, akaratukat pedig a dac és ellenszegülés határozza meg. Mindezeket az embereket azonban tanácsolni kell, és hibáikat helyre kell tenni. A fiatalok tanulékony lelkületűek legyenek, hogy hasznot meríthessenek azok fáradozásaiból, akik segíteni próbálnak nekik…

Úgy tűnhet, hogy saját mércénk szerint kell vizsgálnunk szívünket és alakítanunk szokásainkat, de ez nem igaz. Ebből nem reformáció, hanem inkább deformáció származik. A munkának szívben kell elkezdődnie, aztán a lélek, a szavak, az arckifejezés és a cselekedetek teszik nyilvánvalóvá, hogy változás történt. Azáltal változunk meg, hogy megismerjük Krisztust a kegyelem révén, melyet bőségesen reánk áraszt…Alázattal javítjuk ki jellemünk minden hibáját és torzulását, mert Krisztus a szívben lakozik, és így alkalmassá válunk, hogy a mennyei család tagjai legyünk.

Reggeli gyöngyszemek: Szüntelen panaszkodásunk dicséretté változik

„Adjanak hálát az ÚRnak kegyelméért és az emberek fiaival tett csodáiért.” (Zsolt 107:8)


A menny küldöttei vagyunk, ezért hitünknek mindig a vonzó oldalát kell megmutatnunk. Ne vonuljunk úgy, mint egy szomorú gyászmenet, akik folyton nyögnek és panaszkodnak az Atyjuk házába vezető úton.
Azok az állítólagos keresztények, akik állandóa panaszkodnak, és úgy gondolják, hogy a boldogság és a vidám ábrázat bűnös dolog, nem rendelkeznek az igaz vallás ismertetőjegyeivel. Akik úgy tekintenek a természet szépségeire, mintha csak egy halott tájat néznének; akik inkább a száraz leveleket gyűjtögetik, ahelyett, hogy szépséges virágokat szednének; akik számára a természet szava csak keserédes melankóliát jelent, akik nem találnak szépséget a zöldellő völgyekben és hegycsúcsokban, akik bezárják érzékeiket a természet vidám hangja előtt: azok nincsenek Krisztusban.

Tegyük fel, hogy megváltoztatod a dolgok sorrendjét…Tegyük fel, hogy megpróbálsz számon tartani minden áldást, amiben részesülsz. Mindeddig oly keveset gondoltál ezekre, hogy amikor nehézségek és megpróbáltatások támadnak, elkeseredsz, és úgy gondolod, Isten igazságtalan. Nem veszed számításba, milyen kevés hálát mutattál Isten áldásaiért. Nem érdemelted meg ezeket; de mivel folyton áradtak feléd napról napra és évről évre, úgy tekintettél rájuk, mint magától értetődő dologra, melyek jog szerint járnak neked, és amikért semmit sem kell visszaadnod…Isten áldásai számosabbak, mint fejünkön a hajszál, vagy mint a tenger fövenye. Elmélkedj az ő szeretetén és irántad való gondviselésén; ez szeretetre ösztönöz majd, amit a megpróbáltatások és nehézségek ki nem olthatnak.

Ha látnánk, mennyi veszélytől mentenek meg bennünket nap mint nap Isten angyalai, akkor a szerencsétlenségek miatti panaszkodás helyett folyton Isten irgalmáról beszélnénk.

Reggeli gyöngyszemek: Az önfejű akaratosságból megszentelt akarat lesz

„Ne látszatra, mint akik embereknek akarnak tetszeni, hanem mint Krisztus szolgái, lélekből cselekedjétek Isten akaratát,” (Ef 6:6)


Senki se mondja ezt: „Nem tudom legyőzni jellemhibáimat”, mert aki így dönt, annak nem lehet örök élete. A lehetetlenség csupán akaratunkból származik. Ha nem akarunk, ezzel azt alapozzuk meg, hogy nem is tudunk.

Az igazi probléma a megszenteletlen szív romlottsága és az arra való készség hiánya, hogy Isten akaratának alárendeljük magunkat. Amikor szívedben megszületik a határozott döntés, hogy győzz, akkor magadévá teszed a győzelem lelkületét, a kívánatos jellemtulajdonságokat fogod ápolni, és a küzdelmet állhatatos, kitartó erőfeszítéssel harcolod végig. Szüntelen éberséggel őrködsz jellemhibáid felett és arra törekszel, hogy a kis dolgokban helyesen cselekedj. A győzelem olyan mértékben lesz egyre könnyebb, amilyen mértékben a szív megszentelődik Krisztus kegyelme által.

Micsoda munkát végezhetnénk el mindnyájan egyénenként, ha makacs, büszke akaratunk teljesen feloldódna Isten akaratában és lelkünk felemelkedne a földiesség szintjéről a magasabb, tisztább atmoszférába!

A makacsság és büszkeség gonosz dolgok, melyek az angyalokat démonokká változtatták, és bezárták előttük a menny kapuját.

Érzelmeidet, indulataidat nem vagy képes úgy fegyelmezni, ahogyan kívánnád, de akaratodat uralhatod, és teljes változást hozhatsz életedbe. Ha akaratodat Krisztusnak rendeled alá, életed Krisztussal Istenben rejtőzik el, s egyesül azzal a hatalommal, amely felette áll minden fejedelemségnek és minden hatalomnak. Istentől nyersz erőt, amely szorosan összekapcsol az Ő erejével, s új világosságot nyersz, az élő hit világosságát…

Isten csodálatos kegyelme: AZ ELVESZÍTETT URALOM

''Isten uralkodik az emberek birodalmán, és annak adja azt, akinek akarja.'' (Dániel 4:22)

Az alacsonyabb rendű teremtmények között Ádám királyként állott, de amikor megrontotta a törvényt, elvesztette uralmát.

A lázadás szelleme, amelyet ő bocsátott a Földre, kiterjedt az állatvilágra is.
Így nemcsak az ember élete, hanem az állatok természete, a mezők füve, sőt még a belélegzett levegő is, mind a gonosz tudásának szomorú tanításáról beszélt.
A bűn miatt nemcsak az ember, hanem a Föld is a gonosz hatalmába került.

Ádám megteremtésekor uralmat kapott a Föld felett, de mivel engedett a kísértésnek, Sátán hatalma alá került, ''mert akit valaki legyőzött, az annak szolgájává lett'' (2Pét 2:19).
Amikor az ember Sátán foglya lett, az uralom, amely az övé volt, legyőzőjének kezébe ment át. Így lett Sátán ''e világ Istene'' (Korintusbeliekhez írt második levél 4:4). Kisajátította azt az uralmat, amelyet eredetileg Ádám kapott.

Amikor Sátán kijelentette Krisztusnak, hogy övé a világ királysága és dicsősége, és annak adja, akinek akarja, csak részben mondott igazat. Azért, hogy csaló szándékát megvalósítsa, Sátán Ádámtól ragadta el az uralmat, Ádám viszont a Teremtő képviselője volt, nem pedig független uralkodó. A Föld Istené, és Ő mindent Fiának adott. Ádámnak Krisztus alattvalójaként kellett uralkodnia. Amikor Ádám az uralmat Sátán kezére játszotta át, Krisztus maradt a jogos Király. 

Az a valaki ajánlotta fel a világ országait Krisztusnak, aki a Mennyben fellázadt. Hűbéri szolgálatot akart vásárolni gonosz elveihez, de Krisztus nem volt megvásárolható. Jézus az Isten iránti engedelmességgel és hittel győzött. Az apostol által így szól hozzánk: ''Engedelmeskedjetek azért Istennek; álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek'' (Jak 4:7-8).

Nem menekülhetünk meg a kísértő hatalmától, mert legyőzte az emberiséget. ám ''erős torony az Úrnak neve, ahhoz folyamodik az igaz, és bátorságos lészen.''(Péld 18:10)

Isten csodálatos kegyelme: ÁDÁM ÉS ÉVA

''Teremte tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonnyá teremté őket. És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a Földet, és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a Földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.'' (Mózes első könyve 1:28)


Ádám az Éden királya lett. Minden, Isten által teremtett élőlény felett hatalmat kapott. Az Úr olyan értelemmel áldotta meg Ádámot és Évát, amelyben a többi teremtményt nem részesítette. Ádámot jogszerű uralkodóvá tette teremtő kezeinek munkái felett. ''Az Isten képmására és dicsőségére'' (Korintusbeliekhez írt első levél 11:7) teremtett ember adományai nem voltak méltatlanok magasztos rendeltetéséhez. Minden szellemi és lelki képességük a Teremtő dicsőségét tükrözte vissza. Miután magasztos szellemi és lelki ajándékokat nyertek, az Úr Ádámot és Évát csak kevésbé tette kisebbé az angyaloknál (Zsidókhoz írt levél 2:7). Ősszüleink számára, bár Isten ártatlannak és szentnek teremtette őket, nem volt kizárva a vétkezés lehetősége. Isten szabad erkölcsi lényekké alkotta őket, akik értékelni tudják jellemét, bölcsességét és jóságát, kívánalmainak méltányosságát, és szabadságukban áll, hogy engedelmeskedjenek, vagy megtagadják az engedelmességet. Társaloghattak Istennel és a szent angyalokkal.

De örök biztonságuk megszerzése előtt ki kellett állniuk hűségük próbáját. Az ember létének kezdetén Isten korlátot szabott az ember vágyainak, annak a végzetes szenvedélynek, amelyen Sátán bukása alapult. A tudás fája, amely a kert közepén az élet fája közelében állt, volt ősszüleink engedelmességének, hitének és szeretetének próbája. Isten az embert létének nélkülözhetetlen feltételeként törvény alá helyezte. Isten kormányzatának alattvalója volt, és egyetlen kormányzat sem állhat fenn törvény nélkül. Amíg Ádám és társa hű volt Istenhez, ők voltak az egész Föld urai. Korlátlan uralmat kaptak minden élő dolog felett. A bárány és az oroszlán békésen játszadozott a közelükben, vagy együtt feküdtek lábuknál. A vidám madarak körülöttük röpködtek, és nem féltek. Boldogan zengtek dicséretet Teremtőjüknek.
Ádám és Éva is velük együtt adott hálát az Atyának és a Fiúnak.

Isten csodálatos kegyelme: A GYŐZELEM

''Hála Istennek, aki a diadalmat adja nékünk a mi Urunk, Jézus Krisztus által.'' (1Korinthusbeliekhez 15:57)

Nem szertartásokkal vagy pompával aratunk győzelmet, hanem egyszerű engedelmességgel a legnagyobb hadvezér, a Menny Istene iránt. Aki bízik ebben a vezérben, az soha nem ismeri meg a vereséget. Az élet bosszantó dolgainak túlnyomó része, a lélekölő naponkénti gondok, szívfájdalmak és kellemetlenségek a féktelen emberi természet következményei. A magunkon való uralkodás a legkitűnőbb uralkodás a világon. A szelíd, csöndes lélek ékességét magunkra öltve, száz efféle baj közül kilencvenkilencet, amely olyannyira megkeseríti az életet, el lehetne kerülni. Az érzéki embernek feltétlenül meg kell halnia, hogy az új ember, azaz Jézus Krisztus birtokba vehesse a lelket, s így Jézus követője valóban elmondhassa: ''Élek többé nem én, hanem él bennem a Krisztus'' (Gal 2:20). Nehéz legyőzni önmagunkat. Az emberi gonoszság megjelenési formái nem egykönnyen vethetők Krisztus Lelkének felügyelete alá. Senki ne felejtse el, hogy ha nem vívja ki ezt a győzelmet Krisztus által, akkor teljesen reménytelen az esete.

Igenis ki lehet vívni a győzelmet, hiszen Istennél semmi sem lehetetlen. Az Ő segítő kegyelme által minden gonosz, féktelen természetet, minden emberi romlottságot le lehet győzni. Győztesek lehetünk, ha Krisztus nevében határozottan hozzáfogunk ehhez a munkához. Sátán kísértései ma sokkal nagyobbak, mint valaha, mivel tudja, hogy kevés az ideje, és nemsokára minden egyes lélek ügyében végleg döntenek, vagy az életre, vagy a halálra. Ma nem szabad a kísértések, csalódások és megpróbáltatások súlya alatt összeroskadnunk, hanem minden szenvedésben ki kell tartanunk, és bíznunk kell Jákób hatalmas Istenében. 
Kegyelme elegendő minden kísértésünkben; és bár ezek a kísértések sokkal nagyobbak lesznek, mint valaha, mégis, legyőzhetjük őket, ha kitartóan bízunk benne. Ha kísértések és megpróbáltatások jönnek ránk, járuljunk Istenhez, és küzdjünk Ővele imában. 
Isten nem enged minket üresen távozni, hanem kegyelmet és erőt ad, hogy győzhessünk, és az ellenség hatalmát megtörjük.

MERJ SZERETNI: 40 nap a szeretet iskolájában-7.nap

A SZERETET MINDIG A LEGJOBBAT HISZI

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?

"A szeretet mindent hisz, mindent remél."
 -(1Korinthus 13:7)

• A szíved mélyén van egy hely, amit "megbecsülés termének" hívnak. Ez az a hely, ahol gondolataid járnak, amikor társadban pozitív dolgokat fedezel fel. Falait olyan kifejezések borítják, mint "őszinte", "intelligens"; ezeket már felfedezted a társadban. Minél több időt töltesz itt, annál hálásabb leszel érte.

• A "becsmérlés terme" társad gyengeségeiről, hibáiról szól. Ha sok időt töltesz ebben a szobában, a társadról nem sok jót fogsz érezni. A keserűség szobája ez, ahol kiszeretünk a másikból.

• Itt az ideje, hogy beköltözz a megbecsülés szobájába! Házastársad egy élő, kiolvasásra váró könyv. Képességeit, adottságait, mint rejtett kincseket fogod felfedezni. Döntsd el, hogy pozitívan gondolsz rá.


"Ha van valami erény és van valami dicséretre méltó, ezekről gondolkodjatok."
(Filippi 4:8)

Ruff Tibor: Megvallás


Mennyei Atyám! Hiszek Jézus Krisztusban, hiszem, hogy a názáreti Jézus eljött testben, Ő benne, Jézusban eljött a Messiás, a Krisztus, a világ megváltója, az Isten Fia emberi hús-vér testben. Hiszem, hogy Jézus a testben megjelent Krisztus, ezért énbennem nem az Antikrisztus szelleme van, hanem az Isten Szelleme, a Szent Szellem lakik énbennem! Hiszem, hogy Jézus az Ő hús-vér testét föláldozta engesztelő áldozatul az én bűneimért és az én testvérem bűneiért és mindazoknak a bűneiért, akik hisznek Ő benne. És az Ő vére kiömlött a bűnök bocsánatáért, de harmadnapon föltámadt a halálból a mi megigazulásunkért. Fölment a Mennybe és az Atya jobbjára ült és az Övé minden erő és hatalom a Mennyen és a Földön és a Szent Szellem által vallom, hogy a Názáreti Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére! S Neki adatott minden hatalom és minden erő a Mennyekben és a Földön! És az Ő nevét hívom most segítségül, ezért megszabadulok, mert aki az Ő nevét segítségül hívja, meg van írva, hogy az mind megszabadul! Én is megszabadulok, áldásba jutok. Hálát adok Neked mindazokért az áldásokért, amik már elérték az életemet, és megvallást teszek előtted, hogy sok-sok áldás érte már el az életemet! Örök életem van Jézus Krisztusban! Bűnbocsánatom van Jézus Krisztusban! Nincsen immár semmi kárhoztatásom, mert a Krisztus Jézusban vagyok. Nem test szerint élek, hanem Szellem szerint és megigazultam hit által, Jézus vére által, és szabad bejárásom van az Isten kegyelmébe, a Szentek Szentjébe, az Atya jelenlétébe! Ma is bejövök Jézus vére által az Atya jelenlétébe! Köszönöm a többi áldásaidat, köszönöm a Szent Szellemet, köszönöm a nyelveken szólást, köszönöm a Szent Szellem ajándékait, vezetéseit, békességét, örömét és igazságát! Köszönöm a Te tanításaidat Uram! Köszönöm, hogy van ruhám, van ételem! Köszönöm az ellátásodat, köszönöm a győzelmeket, amiket adtál és azt mondom az én lelkemnek: - Áldjad én lelkem az Urat és el ne felejtkezzél semmi jó téteményéről, aki megbocsátja miden bűnödet és meggyógyítja minden betegségedet, aki megkoronázza a te életedet az Ő kegyelmével, megújul a te ifjúságod, mint a sasé! A koporsótól megváltja a te életedet! Áldjad én lelkem az Urat! Egész bensőm dicsérje az Ő szent nevét! Mert jó az Úr, s megemlékezem az Ő hatalmas és nagy cselekedeteiről az Ő kezének nagy csodatételeiről! És ezért a jövőtől is jót várok! Ahogy eddig is jót jóra halmozott az eddigi életemben, ezután is jót jóra fog halmozni! S nem leszek olyan, mint a hangafa a pusztában, amelyik nem látja, hogy jó következik, hanem felemelem az én szemeimet a hegyekre, onnan jön az én segítségem! És látom, hogy az én életemre jó következik! Akkor, hogy ha teljes szívemből szolgálom az Urat örömmel, ezért én is megtérek az elmúlt heteknek minden csüggedezéseiből, lustaságaiból, restségéből, megbánok előtted minden bűnt, minden mulasztást, mert a mulasztásaim is bűnök, hiszen meg van írva: - Ha valaki tudna jót cselekedni, de nem cselekszi, bűne az annak! Megbánom minden mulasztásomat, vétkemet, bűnömet meglankadásomat, megfáradásomat, restségemet és lustaságomat szellemi értelemben és újra átadom neked az egész szívemet, az egész szellememet, lelkemet, az egész elmémet, érzelmeimet, gondolataimat, az akaratomat, megalázom előtted és kivetek magamból minden olyan gondolatot, akaratot, érzelmet és tervet, amely nincs egységben a Te szellemed vezetésével, a Te Igéddel, az ébredés munkájával!

Átadom neked az egész lényemet egészen égő áldozatul és Te jöjj, Szent Szellem lobbantsd lángra az én életemet, szívemet, lelkemet, testemet újra! Újíts meg engem! Megtagadok minden kilátástalanságot, depressziót, frusztráltságot amiatt, hogy még bizonyos dolgok még nem sikerültek! Nem engedem be a szívembe a keserűséget, a frusztráltságot, a megelégedettlenséget, hanem kivetem ezeket a szívemből és a jövőtől jót várok! Nem vagyok hajlandó a múltamat kivetíteni a jövőmre! Mert a rosszból jövök, de a jóba megyek! A világból jöttem ki, de a Menny felé tartok! Ezért az én életem, az én utam olyan, mint hajnal világossága, amely még nagyobb és nagyobb lesz egészen a teljes délig, azért minden reménytelenséget megtagadok és fölveszem a reménység és üdvösség sisakját a fejemre! És a fejemet megkenem az örömnek az olajával, mert meg van írva:” a reménységben legyetek örvendezők”!

Jézus Krisztus hatalmas nevében kirázom magam a porból, a gyászból, szomorúságból, kárhoztatásokból, törvénykezésekből, megtagadok és gyűlölök, útálok minden vallásos ostobaságot, vallásos beszédeket, vallásos törvénykezéseket, amelyek lenyomnak, és a szívemet megkeserítik. Ezeket kivetem az életemből, gyűlölöm, utálom, undorodom ezektől és nem fogom ezeket a szívembe befogadni többet, nem engedem, hogy a vallás mérgezze a lelkemet, az életemet, hanem a hitnek az embere vagyok! Hitből élek és meg marad számomra minden körülmények között a hit, a remény és a szeretet. Ebből a háromból nem vagyok hajlandó semmilyen körülmények között kimozdulni! Uram dicsérlek és magasztallak ezért Téged!

Kérlek téged vegyél le az én fejemről minden vallásos balgaságot, bolondságot, ostoba beszédet, hamis teológiát, vagy rosszul alkalmazott teológiákat, törvénykezéseket amikkel saját magamat is bele vertem a betonba, meg másokat is, ezeket vedd le rólam és a bolondság szelleme helyett bölcsesség szellemét add nekem, értelem szellemét, kijelentés szellemét add nekem ma is. Kend föl a te beszédedet és rombold le mindazokat a sátáni sötét erőket, amelyek ellene álnak az ébredésnek (település neve:……………………………..). Hatalmat és erőt veszünk most, egy szívvel és egy lélekkel és azt a sötét gonosz szellemet, sötét gonosz angyalt, fejedelemséget, hatalmasságokat, erősséget, démonokat, amelyek azért lettek kiküldve, hogy ezeket a településeket, lent tartség az ébredést is lent tartsák és engemet is lent tartsanak és a gyülekezetet is lent tartsák. Ezeket most egy szívvel, egy indulattal, egy értelemben, egy akarattal megkötözzük az Úr Jézus nevében és meg van írva sátán, hogy a Jézus Krisztus nevére meghajol minden térd, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké. Minden nyelv megvallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére!

Ezért mind ti gonosz szellemi lények a ti térdeitek meghajol a Názáreti Jézus nevében parancsoljuk nektek egy szívvel, egy lélekkel, egy akarattal az Úr Jézus nevében a Szent Szellem ereje által, hogy hajoljatok meg és megkötözünk benneteket, legyetek erőtlenek, bénuljatok meg, némuljatok el Jézus Krisztus nevében!

Minden vallásos törvénykező sátáni gonosz szellem, halál szelleme, gyász szelleme, kárhoztatás szellemei némuljatok el legyetek erőtlenek, gyengék, megkötözöttek, tehetetlenek és takarodjatok ki az ébredés útjából, a növekedés útjából, egyéni növekedés útjából, gazdasági növekedés útjából, szellemi növekedésünk útjából, lelki növekedésünk útjából, testi áldásunk útjából, egészségben való növekedésünk útjából is el távoztok a Jézus nevében. Anyagi áldások útjából eltávoztok a Jézus nevében. Hagyd el a létszámbeli növekedést is. Elhagyod a gyülekezetem növekedését is, elhagyod az Isten egész népét, eltávozol az ébredés útjából a Názáreti Jézus Krisztus hatalmas nevében parancsoljuk nektek! 
Jézus nevében a Szent Szellem hatalmas dicsőséges ereje által ellened állunk sátán és te elfutsz tőlünk! Jézus nevében mibennünk nincsen, semmid ezért el kell távoznod erről a helyről nem csak most, hanem ezután is Jézus Krisztus nevében. És téged dicsérünk Atyánk, magasztalunk, áldunk, neked adunk minden dicséretet, dicsőséget Jézus Krisztus nevében, Ámen!!!!

Smith Wigglesworth mondásai

GYAKRAN MONDTA

„Sohasem olvastam más könyvet, mint a Bibliát.”

„Nem érdekel, hogy mit látok vagy hallok, az érdekel, amit hiszek.”

“Figyeljétek meg, az Úr naponta gyarapította az egyházat. Ha az Úr hozza be őket, áldásul lesznek. Ha azonban olyan embereket hoztok be, akiket nem az Úr adott, csak nyüglődni fogtok velük. Ha rajtam állna a választás, inkább egyesével építse Isten az egyházat, minthogy a fél város csatlakozzon hozzá.”

“Öt font jutalmat adok bárkinek, aki bármikor képes a Bibliám vagy az Újszövetségem nélkül tetten érni.”

Derek Prince: Isten igéjének megvallása -November


Köszönöm Uram, hogy bátran jöhetek hozzád. Jézus vére minden bűntől megtisztított, s én bátran járulok a trónhoz, a szentek szentjébe lépve. Imáimmal azt keresem, hogy Jézus Krisztus által Isten megdicsőüljön a meghallgatásukban. Isten örök szeretete révén jövök hozzá, hogy irgalmat találjak a múltra, és kegyelmet a jövőmre. Jézus nevében lépek Isten trónjához elé, abban a hitben, hogy Isten megbocsátotta bűneimet és elfogadott engem gyermekeként. A kegyelem trónjához járulok.

Köszönöm Uram, hogy tovább vezetsz az úton. Az igazságosság egy ösvény, és Isten elvárja tőlem, hogy mozgásban maradjak, haladjak tovább, fejlődjek. Nem speciális előjogokban bízom és nem ezek árnyékában pihenek, hanem edzem magam, hogy kiforrott hívővé váljak. Miközben minden testrész teszi a dolgát, Isten terve, hogy felkészítse népét szolgálat munkájára. Fegyelem alatt fogok élni, hogy egy növekvő helyi közösség része legyek, mert fejlődni akarok az érettségben. Az érési folyamatban mindinkább Jézushoz válok hasonlóvá, miközben Isten akaratát teszem és elvégzem munkáját. Az Úr követésének az énem folyamatos megtagadása a feltétele, és én eldöntöttem: Jézus példáját követve eleget teszek ennek a követelménynek. Azokhoz tartozom, akik a lelkük teljes üdvösségre jutása, az érettség, a beteljesedés és a tökéletes befejezés célja felé haladnak. Érettségre törekszem.

Jézus vére által a jelenlétedbe léphetek. Krisztussal együtt helyet foglalok a trónon. Közeledek a szentek szentjéhez. Kijelentem, hogy Jézus, az "új és élő út" által jövök a szentek szentjébe. Belépek a szentek szentjébe. Őszinte szívvel, a hit teljes bizonyságával, a vérrel történt meghintés által a gonosz lelkiismerettől megtisztított szívvel, és tiszta vízzel megmosott testtel közeledem. Megvallom, hogy nem fogok megállni, míg el nem érem azt a helyet, ahová Isten akarja, hogy eljussak. Megvallom, hogy vérének hétszeres kiontása által Jézus tökéletes áldozatot mutatott be. Megvallom, hogy az imádat és az engesztelés vére által Isten közvetlen jelenlétébe jutok. Az élet egyedül Jézus vére által - ami az élet egyetlen forrása - árad ki.

Köszönöm Uram, hogy te hűséges vagy - hogy reménységet adsz nekem! Ahol reménység van, ott élet is van. Kihirdetem, hogy megvallást teszek, azt meg nem változtatom, és ingadozás nélkül ragaszkodok hozzá. Megvallom, hogy nem az érzékeim szerint, hanem hit által élek. Szembenézek a tényekkel, anélkül, hogy hitelenség miatt ingadoznék. Megharcolok a gyógyulásért és az ellátásért - hittel és megvallással. Hitben járok, így töltve be annak alapkövetelményét, hogy Istenhez tartozó, és Ábrahám gyermeke legyek. Feltöltöm a hitet, a mellvértet, amely oltalmazza a szívemet, és a sisakot, amely védi az elmémet. Ingadozás nélkül ragaszkodom megvallásomhoz.

Köszönöm Uram, hogy segítesz abban, hogy másokat szeressek. Megvallom, hogy jobban törődök másokkal, mint önmagammal. Figyelek másokra. Úgy szolgálok a testvéreim felé, mint ami az Úr iránti szolgálatom egyik módja. Ledöntöm a trónról önmagam, Krisztust trónra emelem, és szolgálok másoknak. Megmaradok a közösségben, tanulok szolgálni, és a másokkal való törődésre fókuszálni. Törődök másokkal.

Megvallom, hogy Jézusra figyelek először, engedve, hogy ez a látószög hatással legyen arra, ahogy másokra tekintek. Figyelek másokra.

Ámen!






Forrás: Derek Prince: Isten igéjének megvallása című könyvéből...

Derek Prince: Isten igéjének megvallása -Október


Köszönöm Uram azoknak áldását, akik szeretik Izraelt. Akik imádkoznak Jeruzsálemért és törődnek vele, bővölködni fognak. Amint Jeruzsálemért imádkozom, megnyerem Isten jóindulatának maradandó bizonyosságát. Miközben Isten terveiért imádkozom - hogy népét helyreállítja - belső békesség tölt el. Emlékeztetni fogom az Urat, "míg megújítja és dicsőségessé teszi Jeruzsálemet e földön". Vigasztalni fogom Isten népét, és szavaimmal erősítem Jeruzsálemet. Az Úr népe gyógyítójaként betőltött státusza és működése egyet jelent az Ő nevével és szövetségével. "Békesség legyen a te várfalaid között, csendesség a te palotáidban". Imádkozom Jeruzsálem békéjéért: "Virágzanak, akik szeretnek téged".

Köszönöm Uram a te nyugalmadba történő belépés ígéretét. Kijelentem: minden igyekezetemmel azon leszek, hogy beléphessek abba a nyugalomban. Fejleszteni fogom az imádó magatartást, és megtanulok pihenni. Úgy döntöttem, hogy valóban belepek az imádatba, meghallom hangodat, engedelmeskedem annak és nyugalomra jutok. Illő Istenfélelemmel kívánok belépni az Ő nyugadalmába. Az isteni élvezetek egyike, amelyet Ő meg kíván osztani, az Ő nyugalma - azt akarja, hogy én is belépjek a nyugalomba, amelybe Ő már belépett. Isten megpihent, hogy élvezze, amit teremtett, és én is ezt fogom tenni. A valóságos hit nyugalomra vezet engem. Ügyelek arra, nehogy elmulasszam a Krisztusban való megpihenés lehetőséget.

A igaz vallás lényeges eleme, belső realitása az Úr hangjának meghallása. Fontos követnem azok példáját, akik hit és türelem révén öröklik, amit Isten megígért számukra. Küzdeni fogok a restség ellen, hogy "az elhívásomat és kiválasztásomat" még inkább igyekezzem "erőssé tenni." "Az Úrnak áldása gazdagít meg", és a szorgalmas kezek is gazdaggá tesznek. Az ígéreteknek az a rendeltetése, hogy Isten megdicsőüljön. Szorgosan tanulmányozni fogom Isten igéjét, időt fordítok az imádkozásra. A szorgalom gyümölcse közösség és fegyelem által terem, és én mindkettőt szívesen fogadom. Igyekvő hívő leszek.

Köszönöm Jézus, hogy te vagy a megvallásunk Főpapja. Jézus a mennyei pártfogóm Isten jelenlétében, és én ingadozás nélkül kitartok ennek megvallásában. Legyőzzük az ellenségünket, mert kitartunk a helyes megvallásban. Legyőzöm az ellenséget a bárány vére és a bizonyságtételem szava által. Amíg hittel szólok a Szentírással megegyező módon, Jézus örökre elkötelezte magát arra, hogy meg is tapasztaljam, amit megvallok. Ragaszkodom a megvallásomhoz. Mindkét dolgot teszem: szívből hiszek, és hangosan megvallom, amit Isten ígért nekem. Megvallom az emberek előtt, hogy Jézus az Uram, Ő pedig rólam tesz vallást Atyánk előtt a mennyben. Meghátrálás nélkül jó megvallásokat fogok tenni, jöjjenek bármilyen nyomások. Ragaszkodom a megvallásomhoz.

Köszönöm Utam, hogy bátran jöhetek hozzád. Mivel Isten arra hív, hogy járuljak a trónja elé, és mert a szükséges feltételeknek eleget teszek, azzal a bizalommal megyek, hogy ott irgalom és kegyelem vár rám. Lerázom magamról a Sátán próbálkozását, amellyel el akar ítélni, és - minthogy Jézus nevében közeledem - azt mondom "Isten meghallgatott engem". Megszabadulok minden kárhoztatástól és minden mástól is, ami akadályoz abban, hogy bátran a kegyelem trónja elé lépjek. A kegyelem trónjához járulok.

Ámen!

Forrás: Derek Prince: Isten igéjének megvallása című könyvéből...

Derek Prince: Isten igéjének megvallása -Szeptember


Köszönöm Atyám, hogy a gyermeked vagyok. Kijelentem, hogy az a Személy, aki mindent úgy alakít, ahogyan akar, előre elrendezte az életem folyását. Isten gyermeke vagyok, mégpedig nem a magam tettei, hanem annak alapján, amit Isten tett. Szeretetéből Atyám eleve elrendelte, hogy fiaként vagy leányaként elfogadjon engem.

Köszönöm Atyám, hogy egészen ismersz. A Szelleme által Isten mindent tud rólam, amit én, és még annál is többet. Isten ismerete végtelen – nincs semmi, amit ne tudna. Jézus a mindentudó Isten természetfeletti ismeretét és bölcsességét nyilvánította ki. Isten mindig teljes ellenőrzést gyakorol, soha nem éri meglepetés. Amikor Isten akarata szerint imádkozom, tudom, hogy meghallgatja. És, ha tudom, hogy meghallgat, tudom azt is, hogy megkaptam, amit kértem tőle. Amikor imádkozom át is veszem, amit kérek, mert az elfogadásával a kérdés megoldódott. Az Úr az én igen bőséges jutalmam; az Úr velem és értem van. Ő az én Pásztorom, nem szűkölködöm. Atyám már akkor tudja, mire van szükségem, mielőtt kérném tőle.

Köszönöm Atyám, hogy te annyira törődsz velem. Kijelentem, hogy úgy döntöttem: szeretetben fogok élni, engedelmeskedve a szabadság tökéletes, isteni törvényének. Amint Jézus könyörületre indult, ugyanúgy kívánok én is reagálni lényem legmélyebb, legbensőségesebb részében. Kifejezem a vágyamat, hogy Isten szeretete és a könyörület motiváljon engem. Kifejezem a vágyamat, hogy az Isteni könyörület forrása folyjon bennem és rajtam keresztül a körülöttem levő szűkölködőkhöz és kétségbeesettekhez. Kijelentem a Zsoltárok 84:6 igazságát: „Amikor átmész a Siralom völgyén, Isten, forrást nyit.” Kijelentem, hogy aktív leszek a hit és megvallás egyik alapvető területén: gondoskodom azokról, akikkel senki ne törődik. Köszönöm Atyám, hogy te annyira törődsz velem. Kijelentem: Isten megkívánja tőlem azt a fajta igazságot az egyházban, hogy törődjem a szükséget szenvedőkkel. A szegények és az árvák az isteni gondviselés haszonélvezői – és az én részemről is együttérzésre számíthatnak. Amint egy apa szíve megesik a gyermekein, Isten akként könyörül rajtam.

Nem vagyok többé a rabszolgaság szelleme alatt. Elfogadtam az örökbefogadás Szellemét. A születés és örökbefogadás révén mind természetes, mind törvényi pozícióhoz jutottam. Isten gyermeke vagyok az öröklés minden jogával felruházva. Nem a rabszolgaság szellemét kaptam ismét a félelemre, hanem az örökbefogadás Szellemét, aki arról biztosít engem, hogy én Isten gyermeke vagyok. Kijelentem: ha tűröm a szenvedést, uralkodni is fogok Veled. Krisztus befogadása révén a teljes örökség engem illet. Isten atyasága örök, és én is az Ő mennyei családjához tartozom. A fiúság Szellemét vettem és azt kiáltom általa: Aba, Atya!”

Hálát adok Uram a bennem végzett munkádért. Kijelentem, hogy kétszeresen is az Úré vagyok, mert Ő teremtett és vásárolt meg engem. Az Úr kedvét akarja lelni a velem való közösségben, és Ő belém lehelte az életét. A testem felbecsülhetetlen értékű, és ezt mondom: „Magasztallak, mert megdöbbentően csodálatos módon alkottál meg engem!” Isten roppant szakértelemmel és törődéssel formát engem – és hogy neki terve van csodálatos mesterművével, a testemmel. A testem a bennem lévő Szent Szellem temploma. Fenntartás nélkül Isten rendelkezésére bocsátom a testemet, hogy szent és méltó temploma legyen a Szent Szellemnek. A testemet most élő áldozatként az oltárára helyezem. Atyám teremtett engem.

Ámen!

Forrás: Derek Prince: Isten igéjének megvallása című könyvéből