2017. augusztus 8., kedd

MERJ SZERETNI: 40 nap a szeretet iskolájában-10.nap

A SZERETET FELTÉTEL NÉLKÜLI

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?

"Az Isten pedig a mihozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt." (Római levél 5:8)

• Ha csupa olyasmiért szereted a másikat, ami valamilyen tulajdonsághoz köthető, akkor megszűnhet idővel a szereteted alapja is iránta. Ezért feltétel nélkül kell szeretned őt, mivel így döntöttél.

• A Biblia ezt a feltétel nélküli szeretetet a görög agapé szóval írja le. A fileó (baráti), és az erosz (szexuális vonzalom) mellett az agapé az, ami a valódi szeretet alapja. Természetesen a másik kettőnek is megvan a maga szerepe a kapcsolatotokban.

• Ha a házasságot a fileó és erosz szeretetre építik, az nem lesz hosszú életű. Az agapé szeretetet nem fogja megingatni sem az idő múlása, sem a körülmények megváltozása. Érzések helyett elkötelezettségen alapszik.




"Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy Ő szeretett minket,
és elküldte az Ő fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért."
(1János 4:10)

"Aki bízik az Úrban, szerető kedvességgel veszi azt körül."
(Zsoltárok 32:10)

Köszöntünk Szent Szellem!: KÖSZÖNTÜNK, ÚJ FELKENETÉS!

"Az Úr Isten Lelke van énrajtam azért, mert fölkent engem az Úr, hogy a szegényeknek örömöt mondjak; elküldött, hogy bekössem a megtört szívűeket, hogy hirdessek a foglyoknak szabadulást és a megkötözötteknek megoldást." (Ézsaiás könyve61:1)

Krisztus az Ő Atyjától, Istentől kapott mennyei kenetet arra a szolgálatra, amelyről Esaiás 61. fejezetének első három verse olyan hihetetlenül nagy távlatokban beszél. Küldetésével átvágja a tiltást jelentő vörös szalagot, és csapást mér a hagyományos judaizmus faji és vallási előítéleteire. A Felkent által hirdetett örömhír lehetővé tette a fájó szívű, szenvedő, elveszett emberek számára, hogy az igazság erős tölgyfái és Isten országának örökösei legyenek - szélben hajladozó nádszálak helyett.
Miközben repülőn utazom San Franciscó-ból Burbank felé, újra olvasom Ann Kiemel kis könyvét, aki önmagáról csak így beszél: "egy hétköznapi lány vagyok a nagyvilágban". "Tudod, keresztény vagyok, és Jézus az életem Ura - magyarázza mindazoknak, akik meghallgatják. Ő együtt nevet velem, együtt sír velem, és velem együtt rója magányos útjaimat, amikor egyedül vagyok. Ő és én küldetésben vagyunk: megváltoztatni a világot. Ő. a te világodat is képes megváltoztatni."
Miközben egy egyhetes konferencia után hazafelé repült San Antonió-ból, amelyen 500 tinédzser vett részt, Ann egyedül üldögélt, és halkan énekelt Isten dicsőítésére. A mögötte lévő ülésről megszólította egy fiatalember, és megkérdezte tőle, szomorú-e, hogy el kell mennie San Antonió-ból. Azután elmesélte, hogy ő éppen most utazik vissza Vietnámba, ahol két barátját is látta meghalni. Eltávozásra repült haza, ahol azt kellett megtudnia, hogy időközben a felesége elhagyta őt.
Vajon a Szentlélek most is fel tudja használni Annt arra, hogy a megtört szívű embert bekötözze, és örömöt mondjon a szegénynek? A lány csöndesen elmondta bizonyságtételét a katonának, és leírt neki egy rövid imát. Amint közeledtek úticéljuk felé, a fiatalember ismét odahajolt Annhez, és így szólt: "Csak köszönetet akarok mondani neked. Elmondtam az imát, és már nem érzem magam egyedül. Ann, azt hiszem, Isten és én már tudjuk kezelni a problémákat."

Imádság a mai napra
"Uram, dicsőítelek azért, hogy Felkentként végzett szolgálatod során engem is elértél, gyógyulást és reménységet hoztál. Add, hogy ebben az összetört világban én is az erő és a rendíthetetlenség közvetítője lehessek!"

Reggeli dicséret: Alap, amelyre építhetsz

„Mert más alapot senki sem vethet a meglevőn kívül, amely a Jézus Krisztus.”
Pál első levele a Korinthusibeliekhez 3. fejezet 11. vers

Nem vagyok sem kőműves, sem építész, de azt tudom, hogyha valami nagyon szilárdat, valami nagyon erőset szeretnénk építeni, elengedhetetlen a jó alap. A jó alaphoz jó anyagok kellenek és ezeket a megfelelő arányban összekeverve kapjuk azt a szilárd anyagot, amelyre építkezhetünk. Ugyanez igaz az elméleti kérdésekre is. Megfelelő alapok nélkül hiába kezdte volna magyarázni az integrálást a matektanárom, ha nem adott volna megfelelő alapot (ha jobban belegondolok, a középiskolában hiába is magyarázták, nem volt meg a megfelelő alapom hozzá, hogy jól megérthessem), de ez is csak az bizonyítja, hogy jó alap szükséges a megértéshez, ahhoz, hogy falakat építhessünk az alapra.

Pál tette le a gyülekezet alapjait és nem önmagától tette, hanem a Jézus Krisztustól kapott bölcsesség által és ezek után sem a maga kénye kedve szerint alakította a szabályokat, hogy mit lehet és mit nem, hanem Jézus Krisztus mércéje alapján. Ez teljesen világossá teszi, hogy nincs helye semmilyen más ideológiának, eszmének, Jézus Krisztuson kívül.

Próbára tetted már az elméleteidet? Megállnak Krisztus mércéjén? Imádkoztál azért, hogy az Isten Szent Lelke világosságra vezessen el téged? Megtudhatjuk, hogy jó alapon állunk-e. Nem lehetünk fél lábbal itt és ott. Valahova tartoznunk kell, úgyhogy a saját érdekünkben jól tesszük, ha az alapot, a gondolataink, a hitünk, a cselekedeteink, a szavaink alapját Krisztusra építjük. Bár így tenne mindenki, egész más világban élnénk...

Bejegyezte: Laszlo Osvald

Reggeli dicséret: Te bátor ember vagy?

Szerinted mitől bátor egy igazán Istenben hívő ember?

Talán azt gondolja, hogy az istenfélelmével együtt jár, hogy ő erősebb, mint a többiek? 
Vagy azért, mert azt hiszi, ha egészségesen táplálkozik, ettől belső tartása lesz? Vagy jobb kiállásúvá válik? Én nem így látom. Épp ellenkezőleg! Gyakran kinézetre gyenge, esendő, szürke, átlagos, mégis van valami többlete. 

Isten Lelke megsokszorozza erejét, és ezért tud ellenállni a kísértésnek, ezért tud reménykedni akkor is, ha minden reménytelen körülötte, emiatt van belső tartása. Erőt ad neki az a tudat, hogy nincs egyedül, Isten mellette áll. Így válik bátorrá egy igazán Istenben hívő ember.
Emiatt merte vállalni Dániel az oroszlánok vendégszeretetét, a három fiatalember a tüzes kemencét, és ez adott bátorságot Péternek, hogy az életére törő hatalmasságoknak a szemébe mondja: Istennek kell inkább engednünk, mint embernek.
„Minden istentelen elfut, még ha nem is üldözik; az igazak pedig bátrak, mint az ifjú oroszlán.” -Példabeszédek könyve 28:1.

Micsoda ellentét! Az istentelen ember, azzal, hogy ellene áll Isten parancsának és gúnyolja azt, veszélyes terepen mozog. Számára a Mindenható nem barát, hanem ellenség, vagy legalábbis semleges, emiatt aztán ezer veszedelem leselkedik rá. Mivel az istentelent nemcsak az eljövendő ítélet, de saját lelkiismerete is állandóan vádolja, nem csoda, hogy minden rezzenésre elhagyja szíve bátorsága.
Az ilyen ember képes egyszer Istent káromolni, másszor meg rettegni, félni Tőle.

Velem együtt Te is kaptál ma egy új napot, új lehetőséget. Fél szívvel nem lehet bátornak, de még istentelennek lenni sem.
Ha szeretnél olyan bátor lenni, mint Dániel, akkor szánd életedet maradéktalanul Isten oltalmába, ahogyan ő tette. 
Kívánok neked bátor kiállást, hited megvallását, és örömteli tapasztalatot egész további életedre!

Bejegyezte: Gyürüs Panni

Reggeli dicséret: Igazságtalanság?

Olvastam egy történetet egy különös pénzről, ami kőből készült. Yap, a Csendes-óceán nyugati felén található sziget, Mikronéziához tartozik. Négy apró szigetből áll, amelyek között korallzátonyok révén átjárhatóság van. A területe 102 km2 lakossága valamivel 11.000 felett van. Az itteni emberek a mai napig használják - igaz egyre ritkábban - kőpénzeiket. A méretük 3,5 centimétertől négy méterig terjed, a legnagyobb több, mint 2 tonnát nyom. Ezek a világon a legnagyobb és legnehezebb fizetőeszközök. Mivel néhány igen nehéz, azok a saját helyükön maradnak, csak a gazdájuk cserélődik, míg a kisebbek vándorolnak a szigeten egy-egy fontos, kiemelt üzlet kapcsán. Érdekességük, hogy egyiket sem a szigeten faragták a yappok, hanem messziről, akár 800 km távolságból hozták Új-Guíneából és Palauból. Minél messzebbről szállították ide, annál értékesebb volt. A szigeten vannak kövek, amikre rávésték, hogy megszerzésük hány ember életét követelte. Minél többen adták életüket az áhított vagyonért, annak értéke annál magasabb lett. A yappok nem a fényességét, nem a szép faragást értékelték ezzel, hiszen több példány igen primitív, durva faragású, hanem azt, hogy megszerzéséért mekkora áldozatot kellett hozni. A szigeten ma összesen 6800 kő van és a számuk a huszadik század elejétől nem változik. Így nem is inflálódik ez a pénz, folyamatosan tartja magas árát, sőt még emelkedik is. A gazdag yappok a házuk köré állítják ki őket, hogy mások is lássák gazdagságukat.

Sok mindent elárul ez a kis történet nekünk a pénzről, de csak néhányat szeretnék kiemelni:
- A megszerzése mindig áldozattal jár. Nem lehet csak úgy hozzájutni, nem terem meg a fán, sem az égből nem potyog és még az utcán sem hever. Meg kell dolgozni érte.
- Nem mindig az birtokolja, aki megérdemli. A yappok közül sokan meghaltak egyik másik nagyobb korongért, de végül mégis csak egyvalakié lett. Sokan törekednek a nagy gazdagságra, de csak kevesen jutnak el odáig.
- Az értékét nem egy ember hozza létre, hanem az egész közösség határozza meg aszerint az erkölcs szerint, ahogy ők élnek. A történetben a szigetlakók az érte hozott áldozatot értékelték nagyra. Manapság a pénz értékét leginkább az adott ország teljesítőképessége határozza meg a többi országhoz viszonyítva. Így a pénz értékének megadása igen bonyolult folyamat, ami nagyon sok összetevőn múlik és nem igazán átlátható az avatatlanok számára, ezért sok visszaélésre ad lehetőséget. És végül:
- minél több van belőle, a legtöbben még többet szeretnének.

Jézus is elmondott egyszer egy példázatot az akkori pénzzel, vagyonnal kapcsolatban, a talentumokról, aminek a csattanója a következő:

"Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és bővelkedni fog; attól pedig, akinek nincs, még az is elvétetik, amije van." Máté 25,29

Tudom "pénz a pénzhez, föld a földhöz tart" - mondja a mondás is, de ez akkora nagy igazságtalanság, nem? Nem az lenne a jó, ha az is kapna, akinek nincs, sőt az is akinek sose volt? Miért van az, hogy a pénz annyira felforgatja az életünket? Sajnos, mi emberek, csak a magunk módján tudunk gondolkodni az anyagiakról, ezen akart változtatni Jézus is.

A példázat szerint a szolgák sáfárok voltak, akik egy nagyon gazdag embernek dolgoztak. Így az a pénz, amit kaptak, nem az övék volt, hanem uruké. Így mi is, bármennyi anyagi javakkal rendelkezünk is, az nem a miénk, hanem Istentől kapott felelősség, amivel helyesen kell élnünk, mint akik tudják, hogy végül el kell számolnunk vele. A három szolga közül kettő így tett. A kapott javaikat befektették, megforgatták, nyereséget szereztek vele. Míg a harmadik csak elásta azt, hogy biztosan meglegyen, amikor ura visszakéri. Azután csak saját dolgaival törődött. Így vagyunk mi is. Néhányan komolyan veszik a felelősséget, amit Isten rájuk helyezett. Tudják, mivel gazdálkodhatnak és nem csupán maguknak élnek. Hajlandók megosztani amijük van, így az hasznot hoz kapcsolataikban, emberi összefogást, közösséget teremt, stb. Amikor a gazda hazatér, örül majd hű sáfárai sikerének és még többet bíz rájuk. De akik csak önmagukkal törődtek, akik csak azt nézték, hogy nekik mi a jó, végül pórul járnak, mint a harmadik szolga is. Kudarcuk oka is ugyanaz lesz, gazdájuk teljes félreismerése. Félnek Istentől, mert nem ismerik Őt. Kegyetlennek és zsarnoknak, igazságtalannak látják, pedig nem az. Ezért veszítenek el mindent. Nem látják, hogy Istentől kapott felelősségük, amiket másokért hordozhattak volna, kiemelte volna őket magányukból. Kapcsolatokat és barátságokat mulasztottak el így. A félreismerés bezárta őket a sértődöttség elefánttornyába addig, amíg a szívük teljesen megkeményedett és érzéketlenné vált. Kár értük! Teljesen alkalmatlanná váltak a valódi, a közösségi életre. Ezért vesz el végül tőlük mindent Isten és adja azoknak, akik hű szolgái voltak.

Végül ne feledjük, hogy mi magunk is milyen értékesek vagyunk Isten számára. Jézus elcserélte értünk a Menny örömét e földi élet minden fáradságára. Sőt, kész volt mindent odaadni miértünk, még az életét is. Ha legközelebb arra gondolunk, mit ér nekünk a másik, csak nézzünk fel egy pillanatra a kereszten szenvedő Isten Fiára.

Forrás a Yap szigetek fizetőeszközéről: http://www.numismatics.hu/kiemelt/a-vilag-legnagyobb-es-legnehezebb-primitiv-penzei-yap-sziget-kovei/

Bejegyezte: Restás László

Reggeli dicséret: Ne dicsérd magad!

„Más dicsérjen téged, ne a te szájad, az idegen, és ne a te ajkad!” Példabeszédek könyve 27. fejezet 2. verse

A lelkészi alkalmassági meghallgatásomon a bizottság elnöke a szolgálat három fő veszélyére hívta fel a figyelmemet: nők, pénz, siker/hatalom.

Első hallásra mindenki azt mondaná, hogy ezt már rég tudjuk és nem kell félni tőle, biztonságban vagyok, jó vagyok, jó leszek, nem fog semmi rossz történni.

Az emberek változnak és ahhoz, hogy meg tudjuk óvni magunkat a hibák elkövetésétől, folyamatosan tréningeznünk kell az elménket és a lelkünket is.

„A lelkünkben megengedett gőg és becsvágy megrontja életünket, mert a büszkeség és önelégültség bezárja szívünket a menny végtelen áldásai előtt. Aki célul tűzi ki az öndicsőítést, az rá fog ébredni arra, hogy híjjával van Isten kegyelmének, ami igazi gazdagságot és örömet ad. Aki pedig mindent odaad, és mindent megtesz Krisztusért, az tapasztalja ennek az ígéretnek a teljesedését: "Az Úr áldása gazdagít meg, a gyarapodást nem lehet erőltetni" (Példabeszédek 10:22).

„Sohasem lesz az ember szíve boldog, ha nem rendeli alá magát Isten Lelke átalakításának. A Lélek a megújult embert hasonlóvá teszi Jézus Krisztushoz.”


Bejegyezte: Laszlo Osvald

Charles H. Spurgeon: Harmatgyöngyök és aranysugarak

„És pókhálót szőnek.” -(Ézsaiás 59,5)


Nézd meg a pók hálóját és ismerd fel benne a képmutató jámborságnak igen tanulságos képét. Határozottan mutatja, hogy zsákmányfogás a szándéka. A pók elfogott legyekkel táplálkozik, a farizeus kíváncsi pillantásokkal néz jutalma után. Balgatag emberek hagyják magukat rászedni „a látszólagos szentek” jóhangzású és jámbor beszédmódjától, sőt maguk a legértelmesebb bírálók is meg lesznek tévesztve némelykor. Nagyra becsült név, dicséretes igazságos hírben állni: ezek azok a piciny legyek, amelyekre a képmutató hálójával leselkedik. A pók hálója, a művészet csodája. Menj és figyeld meg a ravasz vadásznő művészetét! Avagy nem éppen olyan csodálatraméltó-e egy csaló isteni félelme? Mennyire ért ahhoz, hogy a nyílt hazugságnak a való igaz jellegét adja! Milyen ügyesen ki tudja vinni, hogy értéktelen cafrangjai, az értékes pénz szerepét játsszák! A pókháló egészen a teremtmény belsőjéből származik. A méh a viaszt a virágok kelyhéből gyűjti, de a pók nem szív virágnedvet, mégis végtelen hosszúságban szövi fonalát. Éppen úgy a képmutatók is önmagukban találják fel biztonságukat és reményüket. Horgonyukat a maguk üllőjén kovácsolják és horgonykötelüket saját kezükkel fonják össze. Maguk helyezik le alapköveiket és maguk faragják házuk oszlopait. Szégyellnék, ha Isten korlátlan kegyelmének adósai lennének. De a pók hálója nagyon könnyen szétszakad. Csodálatos művésziességgel készült, de nincs tartósan kidolgozva. Nem maradhat meg a szolgáló seprűje, sem a vándor botja előtt. Nem kell ahhoz súlyos ágyú, hogy a képmutató reménysége halomra dőljön, a legkönnyebb lökésre összeomlik és a szellő földre fújja. A képmutató pókhálójának mihamar el kell tűnni, ha a veszedelem seprűje rajta átmegy és a tisztogatás munkája megkezdődik. Az ilyen pókhálónak nem lehet állandó maradása az Úr házában. Az Úrnak gondja van arra, hogy a pókhálók és akik azokat készítik, az örök kárhozatba hulljanak. Óh, lelkem, bízzál valami jobba, mint egy pókhálóba! Az Úr Jézus legyen örökös menhelyed.

Az én életem ma: TANULMÁNYOZZUK AZ ÍRÁSOKAT!

A Biblia az életemben 



„Óh, Isten gazdagságának, bölcsességének és tudományának mélysége! Mily igen kikutathatatlanok az ő ítéletei, és kinyomozhatatlanok az ő útjai!”
(Római levél 11,33)

Az Igében az igazság sok ezer drágaköve rejtve marad a felületes kutató előtt. Az igazság bányája sohasem merül ki – ha komolyan és alázatos szívvel kutatod az Írásokat, egyre jobban érdeklődsz majd Isten szava iránt, és egyre inkább érezni fogod, hogy Pállal együtt csodálattal kiálthatsz fel: „Óh, Isten gazdagságának, bölcsességének és tudományának mélysége!”

Mindennap újat kell tanulnod a Szentírásból. Kutasd, mint az elrejtett kincset, mert az örök élet Igéit tartalmazza. Imádkozz bölcsességért és értelemért, hogy megértsd a szent igazságokat! Ha ezt teszed, csodálatos új ismeretek tárulnak fel előtted Isten Igéjében, hogy megérthesd és dicsőíthesd mennyei Atyádat (Példabeszédek könyve 2–9; 50. zsoltár 15). Érezni fogod, hogy új és értékes világosságot nyertél, s az Írások egyre értékesebbé válnak számodra.

Az üdvösségünkhöz nélkülözhetetlen bibliai igazságok olyan világossá válnak, mint a déli nap. (…) Az Ige egyetlen sora is élet illatának bizonyulhat sok őszinte lélek számára (Korinthusiakhoz írt II. levél 2,15–17). Ha szorgalmasan tanulmányozzuk a Bibliát, az igazság ragyogó drágakövekként fénylő új kincseit fedezzük fel.

Mélyre kell ásnod az igazság bányájában, ha meg akarod találni legdrágább kincseit. Egyik igeszöveget a másikkal összevetve feltárul előtted a számodra kérdéses rész valódi értelme. De ha a szent tanításokat nem teszed életed szabályává és vezetőjévé, akkor az igazság semmit sem jelent számodra. (…) Ha az Ige kárhoztatja valamely dédelgetett rossz szokásodat, érzésedet vagy lelkületedet, ne fordulj el Isten Igéjétől, hanem fordulj el a gonosz cselekedeteidtől, és engedd, hogy Jézus megtisztítsa és megszentelje szívedet! 
(Youth’s Instructor, 1892. július 28.) 

Reggeli dicséret: Isten keres

"Az ÚR letekint a mennyből az emberekre, hogy lássa, van-e köztük értelmes, aki keresi az Istent."- Zsoltárok könyve 14:2

Isten figyeli az embert, mint egy szülő, vagy tanár. Jóindulattal, örülve a fejlődésnek, a képességek, a tehetség, a személyiség kibontakozásának. Arra vágyakozik, hogy lássa: megértettük, megbecsüljük és értékeljük, amit értünk tett.

Micsoda öröm egy tanár számára, amikor azt látja, hogy a tanítványa nem csupán bemagolta az anyagot, hanem magáévá tette, és alkalmazni is tudja. Milyen öröm a szülőnek, amikor látja beérni gondoskodásának, tanításának, féltő szeretetének gyümölcsét gyermeke jellemében, szeretetteljes és szeretetre méltó vonásaiban, felelősségteljes „érett” megnyilatkozásaiban. Gondoltál már arra, hogy örömöt szerezhetsz Istennek?

Amikor Isten elküldte egyszülött fiát, akkor mérhetetlen bizalmat fejezett ki irántunk emberek iránt: „A fiamat meg fogják becsülni.” (Márk 12..6) Isten azt keresi, hogy ki az, akit olyan mélyen megérintett Krisztus áldozata, hogy viszonozza szeretetét azzal, hogy keresi őt.

Hogyha ma letekint rád, akkor mit fog látni?

Legyen áldott a napod!

Bejegyezte: Hiti

2017. augusztus 7., hétfő

Charles H. Spurgeon: Harmatgyöngyök és aranysugarak

„Igazságot beszélnek, akik téged szeretnek.” - (Énekek éneke 1,4)


A hívő lelkek semmiféle más lényt nem szeretnek olyan benső hajlammal, mint az Úr Jézust. Inkább elveszítenék apjukat és anyjukat, mintsem elhagynák Krisztust. Minden múlandó örömöt és földi kincset csak lazán tartanak kezükben. Őt azonban erős őrizet alatt hordják keblükben. Szívesen megtagadják magukat érte, de arra nem képes rábírni őket semmi, hogy megtagadják. Gyenge szeretet az, melyet az üldözés tüze képes megemészteni. A valódi hívő szeretete sokkal mélyebb folyó, minthogy a nyomorúság heve azt kiszáríthatná. A világ megkísérelte a híveket elszakítani Uruktól, de erőlködése minden időben eredménytelen maradt. Sem a dicskoronák, sem a haragos tekintetek nem voltak képesek ezt az erős köteléket megoldani. 
Ez nem mindennapos hajlam, mert különben a világi zűrzavar nyomása alatt már rég összezúzódott volna. Sem ember, sem ördög nem talált olyan kulcsot, amely ezt a zárat kinyithatná. A sátán csele még soha sem vallott nagyobb kudarcot, mint amikor megkísérelte ezt a két istenileg egybeforrt szív egyesülését felbontani. 

Való igaz: „A jámborok szeretnek téged.” A jámborok szeretetének bensőségét nem szabad aszerint elbírálni, ahogyan az megnyilvánul, hanem aszerint, mint amilyennek a jámborok óhaja szerint kellene annak lenni. Óh, bár képes volna szívünk több szeretetet felfogni és abban tovább fejlődni! Az egyszeri istenfélő emberrel így sóhajtozunk és kiáltunk fel: 
„Óh, bár lenne szíveinkben olyan szeretet, amely a földet körülérné, és az egeket körülövezné, igen, az egeknek egeit és tízezer világot, hogy aztán azt kiönthetném a kedves, egyetlen kedves Jézusomra!” 
Óh, a mi szeretetünk legnagyobb kiterjedése csak egy arasznyi s a mi legbensőbb ragaszkodásunk csak egy csepp a vederben az Ő értékével hasonlatban. 
Ha a mi kívánságunk volna szeretetünk mértéke, óh, már az nagy volna, s bizton remélhetjük, hogy Isten úgy is veszi azt. Óh, bár egybe foglalhatnánk minden szív szeretetét egy nagy edénybe, hogy eléje hozhatnánk a szeretet-érzelmek summáját, mert Ő kedves, igen, mindenestől kedves!

MERJ SZERETNI: 40 nap a szeretet iskolájában-9.nap

A SZERETET JÓ BENYOMÁST KELT

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?

"Köszöntsétek egymást szeretet csókjával."  (1Péter 5:14)

• Eddigi utazásunk során a szeretet különböző megjelenési formáit jártuk körül. Azonban az az aprócska mozzanat, ahogyan köszöntöd a társad nap mint nap, meglepő jelentőséggel bír. Kapcsolatod állapotáról nagyon sokat elárul az, ahogyan üdvözlitek a másikat.

• Amikor valaki érezteti veled, hogy örül a találkozásnak, az önbecsülést ad számodra. Sokkal fontosabbnak és értékesebbnek érzed magad. Társad megérdemli-e tőled ezt a kiváltságot?

• Gondold végig, hogyan szoktad üdvözölni társad! Érzi a köszöntésből, hogy szereted? Ne feledd, a szeretet egy döntés! Határozd el, hogy üdvözlésedet is a szeretet vezérli!




"Mert sok örömünk és vigasztalásunk van a te szeretetedben." (Filemon 1:7)

2017. augusztus 6., vasárnap

MERJ SZERETNI: 40 nap a szeretet iskolájában-8.nap

A SZERETET NEM FÉLTÉKENY

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?

"Mert a buzgó szerelem erős, mint a halál; féltékenysége hajthatatlan, mint a sír, lángjai tűznek lángjai." (Énekek éneke 8:6, angol fordítás)

• A féltékenység rendkívül erős hajtóerő. Mindazonáltal lehet jogosan és jogtalanul is érezni. Ha valaki, akit szeretsz és elfordítja tőled a szívét, okkal vagy féltékeny.

• Ha nem oldod fel a benned levő negatív érzéseket a szeretetben, az olyan tettekre fog vezetni, amely a biblia szerint mindenféle gonosz cselekedethez fog vezetni. (Jakab 3:14, 4:1-2)

• Segítőtársak vagytok ebben a kapcsolatban, vagy vetélytársak? Itt az ideje, hogy egymás sikerei közelebb hozzanak titeket egymáshoz, hogy nagyobb lehetőségetek legyen kimutatni az egymás iránt érzett igaz, őszinte szeretetet.


"A búsulásban kegyetlenség van, és a haragban áradás; de ki állhatna meg a féltékenység előtt?" 
(Példabeszédek 27:4, angol fordítás)

"Örüljetek az örülőkkel, és sírjatok a sírókkal." (Római levél 12:15)

MEGVALLÁSOK jelentősége:

,,Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek:
Így lesz az én beszédem, a mely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, a mit akarok, és szerencsés lesz ott, a hová küldöttem.,,

- Ésa. 55,10-1.


Dicsőítés: Mert mint leszáll az eső
https://www.youtube.com/watch?v=P6hwR_t41rs


FÉRJVÁRÓ: HITBEN MÁR ELŐRE ÁLDOM...

NAPONTA OLVASD,IMÁDKOZD,  NAPONTA VALLD MEG!


ÁLDOM AZ ÉN FÉRJEMET, AKIT nekem készítettél, és imádkozom érte, hogy erős szívű legyen, mint Mózes, aki látta a láthatatlant.

Kérlek vedd körül a te békességeddel, a te angyalaiddal, és szabadítsd meg őt minden nehéz helyzetből, és vezess egymáshoz minket a megfelelő időben és én fel fogom ismerni, hogy ki az a férfiú akinek engem teremtettél, akit egész életemben hűségesen szeretni fogok.

Köszönöm, hogy egymásnak teremtettél minket, és kérlek hozd el azt a napot,amikor megismerhetjük
egymást és őrizd meg a mi szíveinket és életünket békességben, szentségben.

Legyen meg a te akaratod a mi eljövendő házasságunkban és a Te bölcsességed, kegyelmed vezéreljen minket, hogy a te akaratodat valósíthassuk meg ezen a Földön. 

Tisztelem, nagyra becsülöm a leendő férjemet, figyelni fogok rá, és törődni fogok vele, megbecsülöm, előnyben részesítem, nagyra értékelem, alkalmazkodok hozzá, dicsérem, szeretem, és csodálni fogom őt rendkívüli módon. 
Jézus nevében, ÁMEN!

FELESÉGVÁRÓ: HITBEN MÁR ELŐRE ÁLDOM...



Áldom az én társamat, akit az Úr fog adni nekem!
Ezért az én áldásomat erre a hölgyre irányítom és ha az ördög elém küld csinos, vagy vonzó hölgyeket is, nem fog a szememen keresztül becsapni, mert én egyből fel fogom ismerni, hogy az nem az én feleségem, az nem az eredeti, mert az én áldásomat meg fogom ismerni azon a hölgyön, aki az én csontomból való csont, aki az én testemből való test. Meglátja szemem és a szellemem is az igazi kincset!

Adj Uram kizárólagos bizonyosságot az én társam felől és ha azt megmutatod nekem, akkor pedig adj bátorságot ahhoz is, hogy megszólítsam és beszélgetni tudjak vele.
Ha pedig már megmutattad, kérlek hozd fel a szívemben sokszor az arcát. Mert derék asszonyt kicsoda találhat? Mert ennek ára sokkal felülhaladja az igazgyöngyöket.

Ezért ÁLDOM AZ ÉN LEENDŐ TÁRSAMAT, akit nekem ad az ÚR : áldott feleség lesz, áldott anya lesz, áldott a méhe, áldott háziasszony lesz,  áldott a munkája, áldott a szolgálata az Úrban, áldott az alakja (soha nem fog meghízni) áldottak a kapcsolatai, áldott a kézügyessége, a konyhai ügyessége, áldott a főztje, áldott az étele, áldott a kapcsolata szüleivel, áldott az ízlése, áldott az Igével való közössége.

Uram, hangold össze az ízlésünket és add, hogy boldog és elégedett legyen velem, hogy tekintély legyek a leendő családomban! Add Uram, hogy én a párkapcsolatom területén alakítója és
nyertese legyek a sorsomnak! Add Uram, hogy tudjam feltölteni Őt szeressen adni a te szolgálatodra. (A feleségemnek adok, a gyermekemnek lesz!)

Erő és ékesség legyen az én leendő társamnak a ruhája és nevessen a következő napnak, az ő száját bölcsen nyissa meg és kedves tanítás legyen a nyelvén.
Vigyázzon házanépe dolgára, szeresse azt.
Csalárd a kedvesség, hiábavaló a szépség, amely asszony féli az Urat, az szerez dicséretet magának!
Jézus nevében, ÁMEN!

MEGVALLÁSOK A HÁZASSÁGRÓL FELESÉGEK RÉSZÉRE

SZERETEM A FÉRJEM!

Gondom van rá, hogy tiszteljem és nagyra becsüljem a férjemet! Figyelek rá, törődök vele, előnyben részesítem, nagyra értékelem, alkalmazkodok hozzá, dicsérem, szeretem és csodálom Őt, rendkívüli módon!



Ötletes és kreatív feleség vagyok,változatosságban vezetem az otthonomat, hogy minden családtag boldog legyen.
Isten után a férjem a legfontosabb az életemben. Kitüntetett figyelmet szentelek neki, rajongok érte! Ő az én legjobb barátom. Kiváló asszony vagyok, férjem öröme és koronája. Bölcs asszony vagyok, építem a házam.Türelmes vagyok és jóságos, nem irigykedek, nem kérkedek, nem viselkedek bántóan, nem keresem a magam hasznát, nem háborodok fel, nem rovom fel a rosszat. Nem örülök a hamisságnak, de együtt örülök az igazsággal.Mindent elfedezek, mindent hiszek, mindent remélek, Isten szeretete soha ki nem fogy belőlem, mert én ragaszkodom hozzá.

Szívemben maradnak Isten Igéi, és ismételgetem azokat gyermekeim előtt, és beszélek azokról, akár a házamban, vagy az úton járok, akár lefekszem, akár fölkelek. Ügyelek házam népe dolgaira, nem kenyerem a semmittevés. Rendes és tiszta háziasszony vagyok. Szeretem az embertársaimat, mint önmagamat. Semmit sem teszek önzésből, sem dicsőségvágyból. Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami kedves, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt veszem figyelembe! Soha nem korholom a férjemet, ezért mások igen sokra tartják. Minden nap időt szánok rá, hogy beszélgethessek a férjemmel. Minden nap imádkozom érte.Engedelmeskedünk egymásnak, Krisztus félelmében. Ritka, és Isten előtt igen értékes és drága, szelíd, csendes, engedelmes lelkületem van.

Szeretem ellenségeimet, és imádkozok azokért, akik kihasználnak, és üldöznek. Óvom a nyelvem a gonosztól és ajkaimat, hogy ne szóljanak álnokságot. Elfordulok a gonosztól, és jót cselekszem, keresem a békességet, és követem azt. Rábízom magam arra, aki igazságosan ítél. Gyors vagyok a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra. Engedelmeskedek a férjemnek, jó magaviseletemmel megnyerem őt. Áldással fizetek minden esetben a bántásért, így ÁLDÁST örökölök. Mindenért hálát adok, mert ez az Isten akarata.
Életem minden területén fegyelmezett, rendszerezett, jól szervezett és kitartó vagyok, hogy elérjem célomat: a Krisztushoz való hasonlóságot. Minden féltve őrzött dolognál jobban óvom szívemet, mert onnan indul ki MINDEN élet. Elvetem magamtól a szájam hamisságát.

Az erő asszonya vagyok. Szorgalommal és hozzáértéssel tartom kezemben az otthoni teendőket. Jól osztom be az időmet finom ételt készítek házam népének. Megbízható, szorgalmas,összeszedett vagyok, és: SZERETETTELJES.  Szájamat gyakorlott, isteni bölcsességgel nyitom meg.

Tenyerem nyitva van a nyomorult előtt, kezem nyújtom a szegénynek. Királyi méltóság sugárzik rólam, Isten szeret és elfogad engem, szeretett és elfogadott vagyok, nem gyűlölt, és megvetetett. Bízok Istenben, és engedelmeskedek neki. Istenfélő vagyok, vonzó, kellemes. Az Úr nem marad el tőlem, sem el nem hagy engem. Istent szeretem, ezért minden összedolgozik az én javamra. Szeretet, öröm, békesség van bennem, türelem,szívesség,jóság, hűség, szelídség önmegtartóztatás az én jellemzőim. Reménnyel és örömmel teli hölgy vagyok, Isten dicsőségére. Minden gondomat Őrá gördítem, mert Neki gondja van rám. Hűséges vagyok Istenhez, és a férjemhez, elkötelezetten hiszek az örök szerelemben. Isten Igéje az első az életemben.

Eldöntöm, hogy feltétel nélkül, folyamatosan szeretem a férjemet viselkedésemmel, szavaimmal, tetteimmel.Isten arra teremtett, hogy viszonozzam férjem szerelmét, segítőtársa legyek, készségesen alkalmazkodok férjem élethivatásához, nemes szelíd lélekkel bátorítom a férjem, és gyönyörködtetem őt egy életen át.

Tanulmányozom a férjemet, és felfedezem őt, hogy megtanuljam, mik a vágyai, és speciális szükségei. Kitartok a férjem mellett, soha nem adom fel a reményt, úgy bánok a férjemmel, hogy érezze, hogy különösen fontos a számomra.

Áldom, és építem a férjemet, osztozok örömeiben, és bánatában, megértem őt. Megteszek minden tőlem telhetőt, hogy örömet szerezzek a férjemnek, és kielégítsem a szükségeit, és a vágyait. Úgy szeretem őt, hogy az szeretetnek is tűnjön az ő számára.

Következetesen kimutatom az elismerésemet, és tiszteletemet a Szentírás parancsa szerint, függetlenül attól, hogy rászolgált-e erre, vagy sem.

MINDIG TISZTELETTEL BÁNOK VELE, BÁRHOGY IS VISELKEDIK. VÉGÉRVÉNYESEN KERÜLÖM A FÉRJEM KRITIZÁLÁSÁT. ELFOGADOM ŐT ÚGY, AHOGY VAN.

Magamra öltöm a könyörületes szívet, a jóságosságot, alázatosságot, szelídséget, és a türelmet. Elviselek mindenkit, és megbocsátok minden panaszt.
Fölveszem a szeretetet mert az tökéletesen összefog mindent. Krisztus békessége uralkodik a szívemben!
HÁLÁT adok, mindig, mindenben, és kirobbanó öröm van bennem! Következetesen dicsérem, és építem a férjem! Köszönöm, Uram a férjemet, Jézus nevében, Ámen!


Mi a MEGVALLÁS?



A megvallásnak fordított görög kifejezés, a homologia szó szerint azt jelenti: ugyanazt mondani mint. Keresztények számára tehát a megvallás azt jelenti, hogy ugyanazt mondjuk ki a szánkkal, amit Isten már kimondott az Ő Igéjében.
Vagy még rövidebben: szánk szavai megegyeznek Isten Igéjével. (Derek Prince)

Mit mond Jézus? Márk 11:23-24. Mi történik meg? Mi lesz meg neked? Amit mondasz. Amit a száddal megvallasz.

Ez a megvallás az a fegyver, amivel le tudod győzni az ellenséget, el tudod űzni arról a földről, ami a tiéd. Ez a fegyver, Isten beszéde, a kard. Jel 19:11-16,Efézus 6:17,

Jézus saját maga is az IGÉT használta fegyverként az ellenség ellen. Máté 4:4

Ő a MEGVALLÁSUNKNAK a főpapja. Zsidó 3:1, 4:14

A SZELLEM kardja az Isten BESZÉDE, az egyetlen támadó fegyver a fegyverzetben.

Ezek erősek Isten kezében erősségek lerontására.
De ezek között csak egy támadó fegyver van, és ez az IGE. Ha területeket akarsz birtokba venni, az örökségedet, ha a lábadat arra a földre akarod tenni, ahol most az ellenség van, ahhoz támadnod kell, és elengedhetetlen, hogy az egyetlen támadó fegyvert, Isten IGÉJÉT használd. És a használat az maga a MEGVALLÁS. Akkor használod, amikor kimondod, MEGVALLOD az igét.
Így jön létre benned egyre erősebb HIT.

Ahogy Derek Prince mondta: Ha nincs megvallásod, nincs Főpapod, mert Jézus nem a te Főpapod, hanem a MEGVALLÁSAID FŐPAPJA, tehát

MEGVALLÁS-SZÖVETSÉGBEN VAGYUNK JÉZUSSAL!!!

MEGVALLÁSOK A HÁZASSÁGRÓL FÉRJEK RÉSZÉRE:

SZERETEM A FELESÉGEMET




Megértően élek együtt a feleségemmel, mint a gyengébb féllel, megadom neki a tiszteletet. Tanulmányozom a feleségemet, hogy othonosan, és biztonságban érezze magát a házasságunkban, teljes felszabadultságban, és egymás teljes ismeretében.

Megosztom vele az időmet, a pénzemet, és mindenemet. Következetesen szeretem, és dicsérem őt, kezet csókolok a főztjéért, dicsérem őt mindenért, és nagyra értékelem őt, egyeztetek vele, és kikérem a véleményét. Nem hagyom ki a döntéseimből, az életemből, hanem alázatosan különbnek tartom Őt.

SOHA NEM KRITIZÁLOM ŐT. Bármit is rosszul tesz, én elkötelezem magam, hogy aktívan, minden nap szeretem őt, bárhogy is viselkedik. Következetesen építem a házasságomat, még, ha fáradt vagyok is. Nem mutatok rá a hibáira, és a kudarcaira, hanem bátorítom, és felemelem őt, hogy megérezze a szeretetemet.

Bensőséges viszonyt alakítok ki a feleségemmel, időt szánok rá minden nap és előre betervezem a vele való együttléteket, tudatosan, tervszerűen építem a házasságom.

Sétálok vele, romantikus helyekre viszem őt, anélkül, hogy kérnie kéne.. Olyan leszek a számára, mint egy romantikus lovag, aki átérzi, amit ő érez, megsimogatja, amikor arra van szüksége és átölelem, minden nap. Forrón, és elkötelezetten szeretem a feleségem, és ezt minden nap kimutatom az Ő számára, hogy nyilvánvaló legyen.

Úgy szeretem őt, hogy érezze minden percben.  Biztonságot teremtek neki és a leendő gyermekeinknek, családunknak.

Nem tervezek nélküle programokat, hanem vigyázok a lelkére, hogy ne érezze azt, hogy nekem nincs rá szükségem.
Szövetséget kötök Istennel, hogy nagyra becsülöm a feleségemet és hogy hűséges leszek hozzá
Tisztességes férfi vagyok, egy feleségű férfiú vagyok.
Teljesen elkötelezem magam a feleségemnek!
Egyedül őreá korlátozom magam!
Örömmel élek vele!

Alávetem magam Istennek, miközben szeretettel vezetem a feleségemet és a családomat
Úgy szeretem a feleségemet, ahogy Krisztus szereti az Egyházat!

Neki adom az életemet
Szeretem a feleségemet mint önmagamat
Ellátást biztosítok számára
Gondosan megvédelmezem őt
Nem felejtem el, hogy Isten adta őt nekem
Ő az én kegyelmi ajándékom
Ő az a "jó dolog" - Istennek az életemen levő kedvességének a bizonyítéka
Előzékeny vagyok a feleségemmel
Értelmesen felismerem házassági szövetségünket
Tisztelem a feleségemet mint a fizikailag gyengébbet
Azonban tudatában vagyok annak, hogy szellemben egyenlőek vagyunk
Mindketten örököstársak vagyunk az élet kegyelmében
Mindketten Isten meg nem érdemelt kedvességének örököstársai vagyunk

Nem felejtem el, hogy ő sokkal érzékenyebb és törékenyebb mint én.
Gyengéd és megértő vagyok vele
Türelmes és kedves vagyok hozzá
Észreveszem a szükségeit, és a kívánságait
Sosem vagyok durva, keserű és neheztelő vele
Megalázom magam és szeretetteljes, udvarias és megengedő vagyok vele.
A feleségemhez tartozom és a feleségem hozzám tartozik
A testem a feleségemé és a feleségem teste az enyém
Elsődleges célul tűzöm ki, hogy kedvezzek a feleségemnek és hogy megáldjam őt
Elsődleges célul tűzöm ki, hogy megpróbáljam betölteni a szükségeit
Leghőbb vágyam, hogy kedvezzek neki
Örülök a feleségemnek
Áldás ő az én számomra
Ő a legjobb barátom
Köszönöm, Uram a feleségemet! Jézus nevében, Ámen!


Kenneth E. Hagin: Az élő Ige

Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Ige és a Szent
Szellem: és ez a három egy.//1 János 5, 7.
Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala Istennél, és Isten vala az Ige... És az Ige testté lett és lakozék miközöttünk.//János 1, 1. 14.


Hogyan tehetem Jézust az életem urává?


Jézus az élő Ige. Isten pedig azért adta nekünk az írott Igét, hogy felfedje számunkra az élő Igét. Adj Isten Igéjének – főként az Újszövetségnek – első helyet az életedben. Ha megteszed, ezzel Jézust teszed az első helyre. Engedd meg, hogy Isten Igéjre irányítsa az életedet.

Engedd meg, hogy az Ige legyen az életed Ura. Engedd meg, hogy az Ige uralkodjon feletted. Ha ezt megteszed, valójában Jézusnak engeded meg, hogy uralkodjon feletted, mert Jézus és az Ő Igéje egyek.Mi olyan korban élünk, amikor komolyan kell venni a szellemi dolgokat, és tudnunk kell, hogy mit mond a Biblia a szeretetről, az életről, az otthonról, a házasságról és a gyermekekről. Engedd meg Isten Igéjének, hogy irányítsa az életedet! Ha Jézust teszed életed Urává, akkor az Ő írott Igéje ura az életednek.

Megvallás: Úr Jézus, Te vagy az életem Ura. Megengedem, hogy beszéded uralkodjon felettem. Megengedem, hogy Igéd teljes uralmat vegyen felettem, ezáltal Te uralkodsz felettem. Te irányítasz engem. Te vagy az Ura az én életemnek!

Kenneth E. Hagin: Az Úr lámpása

,,Az embernek szelleme az Úrtól való szövétnek, megvizsgálja a szívének minden rejtekét.,,
Példabeszédek 20, 27.



Ennek a versnek egy másik fordítása így szól: „Az ember szelleme az Úr lámpása.” Ma ezt inkább így mondanánk: „Az ember szelleme az Úr villanylámpája.” Ez azt jelenti, hogy az Úr meg akar világosítani minket – Ő akar vezetni minket – a mi emberi szellemünkön keresztül. A keresztények azonban, úgy tűnik, mindig valami más módon várják, hogy vezesse őket Isten, mint ahogy Ő kijelentette!

Isten vezetésének tekintik, amit fizikai érzékszerveik jeleznek. A Biblia azonban sehol sem mondja, hogy Isten a fizikai testünkön keresztül fog vezetni minket! Az értelem szemszögéből nézik a dolgokat; Isten azonban sehol sem jelenti ki a Bibliában miszerint a lelkünkön, illetve értelmünkön, elménken keresztül vezetne majd bennünk. Isten azt mondta, hogy az ember szelleme az Úr lámpása. Isten tehát a szellemünkön keresztül vezet bennünket. Isten saját szellemeden keresztül akar vezetni téged.

Megvallás: Én szellem vagyok. Van lelkem, és fizikai testben élek. Szellemem az Úr lámpása. Isten, aki az én Atyám, a szellememen keresztül világosít meg engem. Isten a saját szellememen keresztül vezet engem.

Kenneth E. Hagin: A Szellemtől vezetve

,,Mert akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai.,, Róma 8, 14.


Isten fiai számíthatnak arra, hogy Isten Szelleme vezetni fogja őket. A hívők számíthatnak arra, hogy a Szent Szellem vezetni, vagyis irányítani fogja őket. Jézus, utalva arra az időre, amikor eljön a Szent Szellem, azt mondta: „Ő elvezérel majd titeket.”

Nem emberektől kell tehát várnunk az útmutatást – ez nem igei. Isten minden gyermekében benne van Isten Szelleme, és számíthat arra, hogy Isten Szelleme vezetni fogja.

1959 februárjában Jézus egy nyílt látomásban jelent meg nekem. Hallottam a lépteit, amint bejött a kórházi szobámba. Leült egy székre az ágyam mellé, és másfél órán keresztül beszélt nekem a prófétai szolgálatról. Ez volt az egyik dolog, amit mondott: „A prófétai szolgálat nem azért van az egyházban, hogy vezesse a híveket és megmondja nekik mit csináljanak. Az Ószövetség alatt az emberek a prófétához mentek, ha tanácsra, útmutatásra vagy vezetésre volt szükségük, mert csak rajta volt Isten Szelleme, őrajtuk nem. Az Ószövetség alatt senkin sem volt a Szent Szellem, kivéve a királyt, a papot és a prófétát. Az emberek semmit sem tudtak a Szellem vezetéséről. Az Újszövetség alatt az Ige nem azt mondja, hogy akiket a próféták vezetnek, azok az Isten fiai. Az Ige azt mondja: akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai.”

Megvallás: Én Isten gyermeke vagyok. Számíthatok arra, hogy Isten Szelleme vezet engem. Ebben a pillanatban is Ő vezet engem.

Kenneth E. Hagin: Isten Szellem

,,De eljön az óra, s az most vagyon, amikor az igazi imádók szellemben és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres az Ő imádóiul. Az Isten Szellem: és akik Őt imádják, szükség, hogy szellemben és igazságban imádják.,,— János 4,23. 24.


Isten Szellem [a magyar nyelvű bibliák többségében a szellem szót Léleknek fordították].
A szellemi dolgok valóságosabbak, mint a fizikai dolgok. Valóságosabbnak kell lenniük, mert Isten, aki minden anyagi dolgot teremtett, Szellem. Isten láthatatlan képessége hozott létre mindent, amit ismerünk a földön a természetes világban, azáltal, hogy egyszerűen csak kimondta: „Legyenek…”
Nem ismerhetjük Istent, nem érinthetjük meg, nem kerülhetünk bensőséges kapcsolatba Vele fizikailag. Nem ismerheted Istent, nem érintheted meg, nem tarthatsz fenn kapcsolatot Vele az értelmeddel sem.
Isten Szellem, és hála néki, a te szellemeddel elérheted Őt. A te emberi szellemed megismerheti Istent. A szellemed bensőséges kapcsolatba kerülhet Istennel. A szellemed kapcsolatot tarthat fenn Istennel. A szellemed imádhatja Istent!

Megvallás:
Most van az óra, amikor az igazi imádók szellemben és igazságban imádják az Atyát. Én egy igazi imádója vagyok az Atyának. Isten Szellem, és én szellemben és igazságban imádom Istent. Az én szellemem minden nappal jobban megismeri Istent. Az én szellemem kapcsolatot tart fenn Istennel. Az én szellemem imádja Istent.

Fóris Tamás: HÁZASSÁG FORRADALMA: 10 részes tanítási sorozata

Imádkozzunk a házasságokért, házaspárokért, hogy mindhalálig tartsanak ki egymás mellett, hisz az Úr így tervezte azt!


Mi az örök szerelem titka?
Hallgasd meg a videó tanításokat érdemes, tanulságos!

TENNI kell a kapcsolatokért!

Meg kell harcolni ebben is a hit nemes harcát!

http://www.vekker.eu/

HÁZASSÁG FORRADALMA: 10 részes tanítási sorozat:

http://www.vekker.eu/media/predikaciok/7/

Imádkozzunk!

Ma imádkozzunk azokért, akiknek nincs még társuk, ,hisz az Úr terve az, hogy ne legyenek egyedül! 



Prédikátor 4:9-12Hungarian Károli (KAR)
9 Sokkal jobban van dolga a kettõnek, hogynem az egynek; mert azoknak jó jutalmok vala az õ munkájokból.
10 Mert ha elesnek is, az egyik felemeli a társát. Jaj pedig az egyedülvalónak, ha elesik, és nincsen, a ki õt felemelje.
11 Hogyha együtt feküsznek is ketten, megmelegszenek; az egyedülvaló pedig mimódon melegedhetik meg?
12 Ha az egyiket megtámadja is valaki, ketten ellene állhatnak annak; és a hármas kötél nem hamar szakad el.
Jézus nevében, Ámen!

Zsoltárok könyve 16. rész 11 vers


1. Dávid miktámja. Tarts meg engem Istenem, mert benned bízom.
2. Ezt mondom az Úrnak: Én Uram vagy te; feletted való jóm nincsen.
3. A szentekben, a kik e földön vannak és a felségesekben, bennök van minden gyönyörűségem.
4. Megsokasodnak fájdalmaik, a kik más isten után sietnek; nem áldozom meg véres italáldozatjokat és nem veszem nevöket ajkaimra.
5. Az Úr az én osztályos részem és poharam; te támogatod az én sorsomat.
6. Az én részem kies helyre esett, nyilván szép örökség jutott nékem.
7. Áldom az Urat, a ki tanácsot adott nékem; még éjjel is oktatnak engem az én veséim.
8. Az Úrra néztem szüntelen; mert jobb kezem felől van, meg nem rendülök.
9. Azért örül az én szívem és örvendez az én lelkem; testem is biztosságban lakozik.
10. Mert nem hagyod lelkemet a Seolban; nem engeded, hogy a te szented rothadást lásson.
11. Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van tenálad; a te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké.

2017. augusztus 5., szombat

Rick Warren: Ha magadra akarsz találni, koncentrálj Istenre!

Jézus egy céltudatos ember volt. 

Ő tudta, hogy mi a célja és azt helyezte előtérbe. 
Jézus első kijelentése, amit a Bibliában olvashatunk, 12 éves korában hangzott el: Én az én Atyám dolgaival foglalkozom. 
Már 12 éves korában tudta az élete célját és annak értelmét. Egy dologra összpontosított. 
Végül, az élete végén, így szólt: „Elvégeztetett.” Ezek egy sikeres élet kezdő és végső szavai.

Ha saját magad a legfontosabb számodra, akkor sosem fogsz magadra találni. 
De ha megfeledkezel magadról és engem fogsz keresni, akkor megtalálod önmagad és engem is. (Máté 10,39)

Azt szeretném, hogy egy sikeres életet élj! Azt szeretném, hogy amikor elérsz az életed végéig, azt mondhasd, hogy "Megcsináltam! Úgy éltem az életem, ahogy Isten akarta. Talán bizonytalanul indultam, de Isten akarata szerint éltem le az életem többi részét. És Isten volt az első.”

Jézus azt mondja a Lukács 12,30-ban, hogy „Csak azok az emberek aggódnak folyton, akik nem ismerik Istent."
Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy amikor aggódsz, úgy viselkedsz, mint egy hitetlen. 
Az aggodalom tulajdonképpen hitetlenség. Azt árulja el, hogy nem hiszed el, hogy Isten gondot fog viselni rólad. Mintha árva lennél. 

Jézus még ezt is mondja a 31. versben: „A ti Atyátok pedig tudja, hogy mire van szükségetek. De tegyétek az Isten munkáját elsőnek, és ráadásul ezek is a tiétek lesznek.”
Minden egyéb az életedben - a karriered, a tanulmányaid, a barátaid, a szerelmed, az anyagiak - mind Istentől vannak és mind jók. De ha keresztyén vagy, Isten kerül az első helyre.
Minden egyéb csak második lehet. Amikor Isten kerül az első helyre, minden más is központba kerül. Isten segíteni fog. Beszéltél már olyan emberekkel, akik azt mondták, hogy "Próbálok önmagamra találni"? 
Ők mind meg kell tudják, hogy sosem fogják megtalálni önmagukat, hacsak nem Máté 10,39 szerint élnek: "Ha saját magad a legfontosabb számodra, akkor sosem fogsz magadra találni. De ha megfeledkezel magadról és engem fogsz keresni, akkor megtalálod önmagad és engem is."
A mai világ kultúrájával élesen ellentmond a "Céltudatos élet" első mondata: "Nem rólad szól." 
A társadalom azt mondja, hogy te vagy a központ. Minden reklám azt hangsúlyozza, hogy minden csak rólad szól: "Csináld a magad módján", "Mi mindent megteszünk neked", "Ma megérdemelsz egy kikapcsolódást", "Elégítsd ki a szomjadat", "Megérdemled".

Mégis Isten arra tanít, hogy az egyetlen módja, hogy magadra találj, ha megfeledkezel önmagadról és Istenre összpontosítasz. Akkor nemcsak Istent, de önmagad is megérted és megismered. Ezt jelenti úgy élni, mint Jézus. Ámen!

Reinhard Boonke: A vérfolyásos asszony hite



A tömeg izgatottan várta Jézust. Mindenki remélt valamit tőle. Aztán megérkezett, lassan haladva a bámészkodók és az őszinte érdeklődők gyűrűjében. Egy asszony meggörnyedve, arcát eltakarva araszolt a zűrzavarban Jézus felé, míg már csak egy karnyújtásnyira volt tőle. Szívében megfogalmazódott a hit: "Ha csak a ruháját is érintem meg, jobban leszek!" Gyorsan felé nyújtotta a karját, miközben a tömegben ide-oda lökdösték, és az ujjhegyével hozzáért hosszú köntöse szegélyéhez. Abban a pillanatban erő áradt ki Jézusból, és valami hihetetlen forróság áramlott végig az asszony testén, kiégetve onnan mindent, ami útjában állt boldogságának. Egész lényét megkönnyebbülés és megnyugvás járta át. Nem volt számára kétséges, hogy meggyógyult. 

A történetet Lukács mondja el (8, 43-44). Ez az asszony két titkot fedezett: az egyik, hogy Jézus jelenlétéből életerő árad, a másik pedig, hogy ez az életerő azok felé árad, akik hisznek. Remegő kezei a korlátlan erővel érintkeztek. Rajta kívül még mások is átélték Jézus jelenlétének ugyanezt a gyógyító kisugárzását. A Márk 6,56 azt mondja: "...letették a tereken a betegeket, és kérték őt, hogy legalább a ruhája szegélyét érinthessék; és akik csak megérintették, meg is gyógyultak". Lukács feljegyzi, hogy egyik alkalommal "az Úr ereje volt vele, hogy gyógyítson". Ezt az asszonyt senki nem készítette fel előzetesen, hogyan higgyen, vagy imádkozzon, nem végzett bibliaiskolát, ahol megtanulhatta volna, hogyan vegye el a gyógyulását hit által. 
Manapság sok olyan szeminárium van, amely azt kínálja, hogy segít erős hitet fejleszteni, mint ahogy a testépítők gyúrnak a konditeremben. Ezeket a szellemi body buildereket messze maga mögé utasítja ennek az asszonynak - és mindazoknak, akik hozzá hasonló módon gyógyultak meg - a természetes, mesterkéletlen hite, amellyel Jézushoz közeledtek. 
Jézus azt mondja: "Csak higgy!" Az asszony tehát csak hitt, és a többiek is, akiket Márk említ, csak hittek. Ámen!

Victoria Osteen: Felülkerekedve a vádló hangokon

,,Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak.,, (Róma 8,1) 


Az Újszövetségben olvashatjuk annak az asszonynak a történetét, akit házasságtörésen értek. Korának vallásos vezetői, már elítélték őt az elméjükben, és törvényeik szerint meg kellett kövezni az ilyet. Kíváncsiságból Jézus elé vitték az asszonyt, hogy vajon Ő mit fog tenni vele. 
Azonban Jézusnak a helyzetre adott válasza mindnyájukat meglepte. Ahelyett, hogy elítélte volna az asszonyt szeretettel és együttérzéssel szolgált felé. 
Tulajdonképpen az egész helyzetet megfordította, amikor így szólt: "Aki bűntelen közületek, az vessen rá először követ" (János 8,7). Az asszony vádlói egyenként eloldalogtak. 
Azután Jézus az asszonyhoz fordult és megkérdezte tőle: "Hol vannak a vádlóid? Senki sem ítélt el téged?" (János 8,10) 
Az asszony így válaszolt: "Senki, Uram." Jézus erre egy nagyon mély dolgot mondott, olyat, amiből betekintést nyerünk abba, milyen a szíve felénk. Így szólt: "Én sem ítéllek el téged, menj el és mostantól fogva többé ne vétkezz!" (János 8,11) 
Isten lényegében ezt mondta: "Nem pecsételem meg a kárhoztatást a jóváhagyásom bélyegével. Nem ezért jöttem. Azért jöttem, hogy megszabadítsalak." Talán találkoztál már olyan emberekkel, akik el akarnak ítélni, és meg akarnak "kövezni". De Isten nem ilyen! Ő soha sem fog köveket hajigálni rád, vagy megpróbálni lenyomni téged. Szeret téged és erejével akar felruházni, hogy szabadon élhess, és ezáltal egy jobb életet élhess. Lehet, hogy követtél el hibákat, vagy olyasmit tettél, amire nem vagy büszke, vagy éppen téged bántott meg valaki azzal, hogy köveket dobált rád. Most van itt az ideje, hogy elengedd a fájdalmat, és befogadd Isten szeretetét és megbocsátását. Tudod, amíg ezen a földön élünk, mindig lesznek vádló hangok. 
Kötekedők és kődobálók mindig lesznek. Amikor a negatív hangokat halljuk, dönthetünk úgy, hogy hiszünk nekik, és megragadunk a kárhoztatásban. Vagy pedig úgy határozunk, hogy Istennek hiszünk és szabadságban járunk, tudva, hogy Isten megbocsátott, elfogadott és jóváhagyott minket. Rajtunk múlik, hogy a szavazatunkat a szabadságra, vagy a kárhoztatásra adjuk le; a hitet vagy félelmet; a szeretetet vagy a keserűséget választjuk. Azért imádkozom, hogy megértsd, értékeld, és valóban meglásd, mit adott neked Isten, és te mit tudsz adni másoknak. 
Az élet túl rövid és túl értékes ahhoz, hogy egy pillanatot is a félelemre, vagy a kárhoztatásra vesztegessünk. Inkább ejtsünk rabul minden negatív gondolatot, és döntsünk úgy, hogy Isten Igéjének az igazságába merülünk el. 
Helyezd Belé a reményedet és a bizalmadat, hogy az Ő örökkévaló szabadságában élhess, messze felülkerekedve evilág vádló hangjain. Ámen!

Derek Prince: Isten ma is vezeti és védelmezi az ő népét!

"Felhőt terjeszt ki, hogy befedezze őket, és tüzet, hogy világítson éjjel." (Zsoltárok 105,39)



Ez a rész azt mutatja be, hogyan vezette és védelmezte az Úr az ő népét, Izraelt, negyven éves vándorlásuk során a Sinai sivatagban. Felhőt terjesztett ki, hogy befedezze őket nappal, éjjel pedig tüzet adott, hogy fényt és meleget árasszon rájuk. Úgy esett, hogy a II. Világháborúban katonaként én is tettem egy hét napon és éjszakán át tartó utat ugyanabban a Sinai sivatagban. Tanultam ott valamit, ami nagymértékben fokozta Isten bámulatra méltó ellátása iránti elismerésemet. Napközben a sivatag nagyon forró, éjszaka viszont rendkívül hideg. Megértettem, hogy Isten milyen csodálatosan gondoskodott Izraelről. Nappal a felhő pajzs volt, ami megvédte őket a napsugaraktól. De éjszaka tűzzé vált, ami fényt adott és a szükséges meleget. Így vezette Isten az Ő népét negyven éven át a sivatagban.

Nekünk, keresztényeknek a felhő, ami Izraelt vezérelte, szemléletesen előrevetíti a Szent Szellem helyét életünkben. Pál azt mondja nekünk: "mert akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai." (Róma 8,14)
Ahogy Isten a felhővel vezette Izraelt a sivatagban, úgy vezet most bennünket ebben a világban a Szent Szellem által. Ami a felhő volt Izraelnek, az a Szent Szellem nekünk. A forróság idején beárnyékol bennünket. A sötétségben fényt ad. Mikor minden kihűl körülöttünk, természetfölötti melegséget áraszt. 
Az ő jelenléte mindenkor kiegyenlítetté teszi környezetünket. Mindezt az a név foglalja össze, ahogy Jézus a tanítványoknak nevezte a Szent Szellemet: a Vigasztaló. 
Ámen!

Gloria Copeland: Fogadd el a kiigazítást!



Van valami, amivel jobban felgyorsíthatod a szellemi növekedésedet, mint szinte bármi mással: tanuld meg elfogadni a kiigazítást - a Szent Szellemtől és az Ő embereitől. 
"Ne fedd meg a csúfolót, hogy ne gyűlöljön téged; fedd meg a bölcset, és szeret téged. Adj útmutatást a bölcsnek, és még bölcsebb lesz; tanítsd az igazat, és növekedni fog a tanulásban." (Példa 9, 8-9) 

Úgy tűnik, kevés hívő képes erre. Amikor a prédikátor olyan dologról prédikál a pulpitusnál, amit már tudnak, és az élet olyan területéről beszél, amit már alávetettek az Úrnak, akkor a hívek nagyszerűnek értékelik őt. Szeretik, mert jól érzik magukat a prédikáció által. De abban a pillanatban, amikor olyan dologról kezd el beszélni, amit rosszul tesznek, megsértődnek. Isten szerint ez ostobaság. A Példabeszédek 1,7-ben azt mondja, a bolondok megutálják, megvetik a kiigazítást. Az Úrnak félelme feje a bölcsességnek; a bölcsességet és erkölcsi tanítást a bolondok megutálják. Tehát ne legyél ilyen! Amikor a pásztorod vagy bárki más Krisztus Testében kiigazít téged, fogadd hálásan. Becsüld meg azokat, akik megosztják Isten bölcsességét veled. Amikor valaki olyan dologra mutat rá, amit elrontottál, ne fordulj ellene. Inkább vizsgáld meg magadat: "Valóban így van? Egyezik ez az Igével? Változtatnom kell ezen a területen?" Ha a válasz igen, akkor tedd meg a kiigazításokat, hogy egyenesbe hozd az életedet. Tudom, hogy ez nem könnyű. Senki nem szereti, ha kiigazítják. De ha elhatározod, hogy elfogadod a kiigazítást, akkor tanítható maradsz, előre tudsz haladni, és sokkal gyorsabban fogsz növekedni a szellemi dolgokban. Egyszer ezt mondta valaki: "Ha azt gondolod, hogy már megérkeztél, akkor nem is mész sehová." Emlékezz erre legközelebb, amikor valaki kiigazít téged! Szeresd azt az embert, és köszönd meg neki, hogy felgyorsítja a szellemi fejlődésedet. Ha ezt megteszed, minden alkalommal fejlődni fogsz. Példabeszédek 3, 11-24: "Az Úrnak fenyítését fiam, ne utáld meg, se meg ne und az ő dorgálását. Mert akit szeret az Úr, megdorgálja, és pedig mint az atya az ő fiát, akit kedvel. Boldog ember, aki megnyerte a bölcsességet, és az ember, aki értelmet szerez. Mert jobb ennek megszerzése az ezüstnek megszerzésénél, és a kiásott aranynál ennek jövedelme. Drágább a fényes karbunkulusoknál, és minden te gyönyörűségeid nem hasonlíthatók hozzá. Napoknak hosszúsága van jobbjában, baljában gazdagság és tisztesség. Az ő utjai gyönyörűséges utak, és minden ösvénye: békesség. 
Életnek fája ez azoknak, akik megragadják, és akik megtartják boldogok! Az Úr bölcsességgel fundálta a földet, erősítette az eget értelemmel. Az ő tudománya által fakadtak ki a mélységből a vizek, és a felhők csepegnek harmatot, Fiam, ne távozzanak el a te szemeidtől, őrizd meg az igaz bölcsességet, és a meggondolást! És lesznek ezek élet a te lelkednek, és kedvesség a te nyakadnak. 
Akkor bátorsággal járod a te utadat, és a te lábadat meg nem ütöd. Mikor lefekszel, nem rettegsz; hanem lefekszel és gyönyörűséges lesz a te álmod. Ámen!

Joel Osteen: Kérd, amire vágysz!


Joel Osteen: Kérd, amire vágysz!
Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. (János 15,7) Istennek tetszik, ha megadhatja neked a szíved vágyát! Boldognak, teljesnek, erősnek akar látni, és azt akarja, hogy élvezd az áldásait. Amikor Isten Igéjét teszed első számú prioritásoddá, kapcsolatban maradsz Vele az imán és dicsőítésen keresztül, akkor Isten azt ígéri, hogy megadja a szíved vágyát. A Zsoltárok 37,4-ben azt olvassuk, hogy gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit. A gyönyörködni szó gyökere a lágy szó. Ez arra utal, hogy lágynak és formálhatónak kell lennünk csakúgy, mint az agyag a Fazekas kezében. Ahogy lehetővé tesszük Számára, hogy formáljon, alakítson minket, amint alárendeljük magunkat Neki, a gondolataink az Ő gondolataivá, a szavaink az Ő szavaivá, és a vágyaink az Ő vágyaivá válnak! Tehát így van az, hogy bármit akarunk, Ő megadja, mert az akaratunk összhangban van az Ő akaratával. Ne hagyd, hogy a mindennapi élet gondjai megakadályozzanak abban, hogy időt tölts Vele. Maradj Őbenne, a Szavai maradjanak benned, és Ő meg fogja adni a szíved vágyát. Mennyei Atyám, életem minden területét alárendelem Neked. Munkálkodj a szívemben. Formálj és alakíts. Minden dicsőség a Tiéd! Ámen!

Reggeli gyöngyszemek: Az ellenszegülésből belátás lesz

„Engedelmeskedjetek elöljáróitoknak, és hallgassatok rájuk, mert ők mint számadók vigyáznak lelketekre, hogy ezt örömmel, ne pedig sóhajtozva tegyék, mert ez nektek sem használ.” - (Zsid 13:17)



Vannak fiatal férfiak és nők, akik semmilyen módszert nem követnek munkájuk során. Noha nagyon elfoglaltak, csak vajmi kevés eredményt tudnak felmutatni. Téves elképzeléseik vannak a munkáról, és úgy gondolják, keményen dolgoznak; pedig ha módszert vittek volna munkájukba és értelmes módon átgondolták volna teendőiket, sokkal többet végezhettek volna kevesebb idő alatt. Mivel jelentéktelen dolgokkal bíbelőnek, túlhajszoltnak és zaklatottnak érzik magukat, amikor fontosabb feladatok elvégzésére szólítják fel őket. Ilyen körülmények között, amikor fiatal férfiak és nők ekkora életvezetési hibákat követnek el, bűn lenne csendben maradni és elmulasztani a figyelmeztető, tanácsoló szavakat.

Az embereknek hibáikról beszélni rendkívül kényes dolog. Aki a feddő szavakat szólja, könnyen úgy találja, hogy büszkeség és makacsság nyilatkozik meg azokban, akiket megfeddett, akaratukat pedig a dac és ellenszegülés határozza meg. Mindezeket az embereket azonban tanácsolni kell, és hibáikat helyre kell tenni. A fiatalok tanulékony lelkületűek legyenek, hogy hasznot meríthessenek azok fáradozásaiból, akik segíteni próbálnak nekik…

Úgy tűnhet, hogy saját mércénk szerint kell vizsgálnunk szívünket és alakítanunk szokásainkat, de ez nem igaz. Ebből nem reformáció, hanem inkább deformáció származik. A munkának szívben kell elkezdődnie, aztán a lélek, a szavak, az arckifejezés és a cselekedetek teszik nyilvánvalóvá, hogy változás történt. Azáltal változunk meg, hogy megismerjük Krisztust a kegyelem révén, melyet bőségesen reánk áraszt…Alázattal javítjuk ki jellemünk minden hibáját és torzulását, mert Krisztus a szívben lakozik, és így alkalmassá válunk, hogy a mennyei család tagjai legyünk.

Reggeli gyöngyszemek: Szüntelen panaszkodásunk dicséretté változik

„Adjanak hálát az ÚRnak kegyelméért és az emberek fiaival tett csodáiért.” (Zsolt 107:8)


A menny küldöttei vagyunk, ezért hitünknek mindig a vonzó oldalát kell megmutatnunk. Ne vonuljunk úgy, mint egy szomorú gyászmenet, akik folyton nyögnek és panaszkodnak az Atyjuk házába vezető úton.
Azok az állítólagos keresztények, akik állandóa panaszkodnak, és úgy gondolják, hogy a boldogság és a vidám ábrázat bűnös dolog, nem rendelkeznek az igaz vallás ismertetőjegyeivel. Akik úgy tekintenek a természet szépségeire, mintha csak egy halott tájat néznének; akik inkább a száraz leveleket gyűjtögetik, ahelyett, hogy szépséges virágokat szednének; akik számára a természet szava csak keserédes melankóliát jelent, akik nem találnak szépséget a zöldellő völgyekben és hegycsúcsokban, akik bezárják érzékeiket a természet vidám hangja előtt: azok nincsenek Krisztusban.

Tegyük fel, hogy megváltoztatod a dolgok sorrendjét…Tegyük fel, hogy megpróbálsz számon tartani minden áldást, amiben részesülsz. Mindeddig oly keveset gondoltál ezekre, hogy amikor nehézségek és megpróbáltatások támadnak, elkeseredsz, és úgy gondolod, Isten igazságtalan. Nem veszed számításba, milyen kevés hálát mutattál Isten áldásaiért. Nem érdemelted meg ezeket; de mivel folyton áradtak feléd napról napra és évről évre, úgy tekintettél rájuk, mint magától értetődő dologra, melyek jog szerint járnak neked, és amikért semmit sem kell visszaadnod…Isten áldásai számosabbak, mint fejünkön a hajszál, vagy mint a tenger fövenye. Elmélkedj az ő szeretetén és irántad való gondviselésén; ez szeretetre ösztönöz majd, amit a megpróbáltatások és nehézségek ki nem olthatnak.

Ha látnánk, mennyi veszélytől mentenek meg bennünket nap mint nap Isten angyalai, akkor a szerencsétlenségek miatti panaszkodás helyett folyton Isten irgalmáról beszélnénk.