2017. augusztus 19., szombat

Örömteli mindennapok- A mennyei dolgokra törekedjetek



Mivel Krisztussal együtt feltámadtatok a halálból, a mennyei dolgokra törekedjetek, hiszen Krisztus is a mennyben ül, Isten jobb oldalán! A mennyei dolgokon gondolkozzatok, ne a földieken járjon az eszetek! Hiszen meghaltatok, az új életetek pedig Krisztussal együtt Istenben van elrejtve. -Kolosse. 3,1-3.

Krisztussal elrejtve Istenben egyetlen feladatod ,hogy belső házadat mennyei lakhelyednek kincseivel feldíszítsd.

A szeretet és a békesség uralkodjon a szívetekben .
Akármit tesztek, szóval vagy tettel, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek, és általa adjatok szüntelenül hálát Istennek, az Atyának! -Kol.3,15-17.

Az a kincs, amit a Mennyben gyűjtünk össze, biztonságban van, ott senki és semmi nem teheti tönkre és nem rabolhatja el.

Ellentétben a földi kincsekkel, amit “a rozsda és a moly megemészt, és a tolvajok kiásnak és ellopnak”.(Mt.6,19-21)

Rick Warren-Napi remény- Hogyan értékeld önmagad.

"Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, amely azonban Isten előtt "kiválasztott és drága" (1. Péter 2:4)    
      
Isten azt mondja, hogy nemcsak elfogad Téged, hanem értékesnek is tart.
Mit gondolsz, mennyit érsz? Nem a vagyonodra gondolok, hanem arra, hogy te magad mennyit érsz. Soha ne keverd össze azt, amid van azzal, amit önmagadban érsz. Lehetsz gazdag vagy szegény, de ennek semmi köze ahhoz, hogy te mint személy mennyit érsz.
Két dolog van, ami meghatározza az életben, hogy mennyit ér valami:
1. mennyit hajlandó valaki kifizetni érte,
2. kinek a tulajdonában volt valami azelőtt.
A fenti két megállapítás alapján te mennyire vagy értékes? Kérdezd meg magadtól: "Kié vagyok?" és "Milyen árat fizettek értem?"

Az 1. Korintus 7:23 azt írja, "Áron vétettetek meg, Krisztus által, ezért hozzá tartoztok" 
(szó szerinti fordítás).

Istenhez tartozol, Jézus az életével fizetett érted. A kereszt bizonyítja, hogy mit érsz.
Soha senki nem fizetett nagyobb váltságdíjat annál, mint amit Isten kifizetett érted! Elfogadott és értékes vagy.
Péter egy építkezés képét használja, hogy bemutassa, milyen értékesek vagyunk. Isten építi ezt az épületet, ami az Egyházat, Isten családját ábrázolja, és te vagy az egyik építőköve.

"Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, amely azonban Isten előtt "kiválasztott és drága" (1. Péter 2:4)

Jézus az élő kő. Ő tökéletes volt, mégis sokan elutasították. Talán azt gondolod, "Ha tökéletes lehetnék, akkor elfogadnának." Nem! Jézus tökéletes volt, de még őt sem fogadta el mindenki.
De Isten előtt kiválasztott és drága volt.
Isten építi az Egyházát, de ez nem templomokban vagy gyülekezeti épületekben van. Isten az emberekben él, és te vagy az Ő szellemi háza.
Péter azt mondja, hogy egy élő kő vagy. 
Amikor átadod az életed Krisztusnak, egy építőkő leszel Isten nagyszerű tervében.

Forrás: örömteli mindennapok-

Joel Osteen pásztor bátorító üzenete: Milyen lépéseket tegyünk a saját növekedésükért?


Fel kell ismernünk, hogy a növekedés nem automatikus. Van sok sikeres ember, aki teljes potenciáljának felét sem érte el. Van, egy un. célállomás kor. Ez azt jelenti, hogy amikor elérünk egy bizonyos célt, amikor lediplomázunk, amikor megszerzünk egy bizonyos pozíciót, amikor kifizetjük a ház törlesztését, hátradőlünk és agyunkat semleges üzemmódba kapcsoljuk és abból élünk, amit már megtanultunk. Fejlődünk talán egy kicsit, de igazából nem tanulunk újat. Nem növekszünk, nem válunk jobbá karrierünkben, egyéniségünkben. Gyermekként automatikusan növekszünk. Nagyobbak leszünk, fizikailag fejlődünk. Szellemi növekedésre szüleink, tanáraink hívnak ki. Ez automatikus növekedés, az életünk része. Az a baj, hogy egy ponton, amikor fizikailag már nem növekszünk tovább, amikor befejezzük az iskoláinkat, akkor ez a növekedés már nem automatikus. Ha folytatni akarjuk, akkor felelősséget kell vállalnunk a saját növekedésünkért. Úgy kell hozzáállnunk, hogy hogyan tudnék fejlődni, mit tehetek, hogy jobbá váljak. Fel kell ébresztenünk magunkban a tanulás utáni vágyat. Legyen az a célunk, hogy valami módon minden nap növekszünk, minden egyes nappal valami újat tanulunk.

Egy Pablo Casses nevű ember volt az egyik legnagyobb csellista. 12-évesen kezdett játszani és olyan dolgokat vitt véghez, amit előtte soha senki. A szakmája legnagyobbjaként tartották számon. 85-évesen még mindig korán felkelt és minden nap 5 órán át gyakorolt. Egyszer egy újságíró megkérdezte, hogy miért fektet még mindig ennyi energiát ebbe. Ő mosolygott és azt válaszolta: Azért, mert azt hiszem, egyre jobb vagyok. Ő megértette ezt az elvet, hogy ha felhagysz a tanulással, megállsz a növekedésben. Ha megállsz a növekedésben, felhagysz az élettel. Az élet rutinná válik, elveszítjük lelkesedésünket. Hadd kérdezzelek meg, TE milyen lépéseket teszel a növekedésért? Könyveket olvasol, oktató CD-ket hallgatsz, tanfolyamra jársz? Vannak jó mentoraid? Teszel egyáltalán valamit azért, hogy kiterjeszd magad? Barátaim, Isten ajándékot adott nektek, kincs rejlik a bensőtökben. Az egyik fő célunk legyen az, hogy kifejlesztjük képességeinket. Valahol olvastam, hogy Amerikában a legolvasottabb újság a TV-műsor. Nem vagyok TV-Gide ellenes, de okosabban kellene felhasználnunk időnket. 50%-a azoknak, akik befejezik az iskolát (legyen az akár főiskola vagy egyetem), egyetlen könyvet sem olvas végig élete hátralevő részében. Ez azért van, mert a tanulást egy életszakasznak tekintjük és nem életmódnak. Azt gondoljuk, hogy amint befejezzük az iskolát, túl vagyunk a tanuláson. Megvan a pozícióm, társ vagyok a cégben, menedzser az irodában, pásztor a templomban. Sosem szabad abbahagynunk a tanulást. Ma annyi lehetőség van a növekedésre. A modern technológia segítségével könnyű fejlődni és kiterjeszteni gondolkodásunkat. Ne rekedj meg. Ne maradj karrieredben, kapcsolataidban ugyanazon a helyen jövőre is, ahol most vagy. Többet kell tudnod. Ha a kereskedelemben dolgozol, arról kell könyveket olvasnod, hogyan lehet hatékonyabban kommunikálni. Sokszor arra várunk, hogy Isten ajtókat nyisson nekünk: Istenem adj nekem több lehetőséget. Valójában Isten csak ránk vár, arra, hogy kifejlődjön az, amit elrejtett bensőnkben.

Húszas éveim elején venni akartunk egy fontos alkatrészt a televíziós berendezéshez a lelkészség számára. Néhány ezer Dollár értékű. Két nagy gyártó között kellett választani. Az egyik cég képviselője 60-as évei közepe-vége felé járó nagyon kedves, barátságos úriember volt. Elmentem Dallasba, hogy megnézzem a berendezést és egy napot vele töltöttem. Vissza akartam repülni Hustonba és ő azt mondta, velem akar tartani, hogy elkísérjen és a következő géppel visszarepül. Mondtam, hogy nagyon kedves, de nem kell elkísérnie, de ő ragaszkodott hozzá. A repülőn mellettem ült. Ez az ember mindent tudott rólam. Tudta, hol nőttem fel, hol jártam iskolába, mik a hobbyjaim, tudott mindent a templomról, hogy hogyan indult. Többet tudott rólam, mint bárki a családomon kívül. Ámulatba ejtett. Végül megkérdeztem, miért tudja mindezt. Azt mondta, Joel, megtanultam valamit a legnagyobb üzletembertől, aki valaha is élt. Ő azt mondta, minél többet tudok az ügyfeleimről, annál jobban tudok alkalmazkodni hozzájuk. Minél jobban megértem, honnan jöttek és mik az igényeik, annál jobban tudom kiszolgálni őket. Azt mondta: Joel, maga 20-as éveiben jár, én a 60-as éveimben vagyok. Gondoljon arra, mennyivel jobban tudok alkalmazkodni önhöz, ha ismerem a hátterét, hobbyjait. Ezért volt ő az első számú üzletkötő ennél a nagyvállalatnál. Egész életében az üzletkötést tanulmányozta. Mondta, hogy évente 2-szer üzletkötői szemináriumokra jár. Már 40 éve csinálja ezt. Tanfolyamokra járt, hogy elsajátítsa a hatékony üzletkötés mesterfogasait. Nem csoda, ha áldott. Tanult, növekedett, kifejlesztette azt, amit Isten elrejtett benne. Mindegy milyen területen vagy. Légy akár főállású anya, mindig keresned kell a fejlődés lehetőségét, hogy mindent megkapj, aminek Isten teremtett. Ne állj le azzal, hogy elértem célom, itt fogok maradni életem végéig. Nem. Ez korlátoz téged. Tégy lépéseket, hogy többet tanulhass. Lépj ki a skatulyából és tanulj valami mást. Talán villanyszerelőként, ácsként, szerelőként dolgozol. Ez nagyszerű, de milyen lépéseket teszel azért, hogy fejlődj?

Valahol olvastam, hogy ha valaki napi 1 órát szánna egy bizonyos tárgyra, 3 év múlva ennek a dolognak a szakértőjévé válna. Meg kell találnod legnagyobb adottságaid területét és szánj időt ennek fejlesztésére. Ha fókuszált maradsz és minden nappal, minden évvel, picivel többet tanulsz, szakértővé válsz. Vezető leszel a területeden. Arra a pontra kell fejlesztened képességeidet, ahol céged már nem tud nélküled tovább működni, vagy legalábbis nem olyan simán. Mert ha 1 hétig távol vagy és senki nem hiányol, mindent eladnak, minden munkát elvégeznek, az egy figyelmeztető jel. Ha nem hiányzol, lehet, hogy egyszer rájönnek, nem is kellesz. Válts új fokozatba. Termelj többet. Járj tanfolyamokra, fejleszd képességeidet. Joel, nekem alacsony a beosztásom. Ha elmennék, senkinek sem hiányoznék. Talán úgy van, de gondolj arra, hogy nem fog így maradni. Ne építs házat ott, ahol sátornak kellene állnia. Ez nem az állandó lakcímed, nem kell itt élned, itt csak áthaladsz. Növekedj, tanulj, tégy többet, mint kell. Termelj túl. A krém mindig fölemelkedik. Ha minden nap a legtöbbet nyújtod, meg fognak jegyezni. Példabeszédek 22:29 azt mondja: Látsz olyanokat, akik tehetségesek munkájukban?

Ők nagyszerű emberek előtt fognak állni és nem fognak sötét embereket szolgálni. Ez azt jelenti, hogy ha kibontakoztatod a tehetségedet, melyeket Isten adott neked és minden nap a legjobbat nyújtod, akkor előléptetés vár rád. Azt mondod: A feletteseim már előttem 10 évvel itt voltak és nem mennek el. Nincs hely a felemelkedésre.
Isten azt mondja Példabeszédek 18:16-ban: Az adottság helyet fog teremteni.

Talán 1 évig tart, talán 5 évig, de új ajtók fognak megnyílni. Nem kell aggódnod amiatt, hogy ki van előtted, ki gátol téged, miért nem fog megtörténni. Isten teljesen ura a helyzetnek. Ne légy bátortalan, hogy ez ma nem nekem szól, nekem nincs helyem a növekedésre. Nem. Válts új fokozatba. Te nem emberek alatt, hanem Isten alatt dolgozol. Nem tudod, Isten nem akarja, hogy ellenőr légy. Ez túl kevés lenne neki. Isten ennél messzebbre akar vinni és egy egészen új szintre akar juttatni. Ismerek olyanokat, akik recepciósok voltak és ma többmilliós céget vezetnek. Miről beszélek? Fejleszd képességeidet. Ne hagyd abba a tanulást, növekedést. Joel, én már ugyanúgy tudok mindent, mint munkatársaim. Nem kell olyannak lenned, mint mindenki. Ez a gondolkodás korlátoz, röghöz köt. Légy több náluk. Légy olyan kiváló, olyan produktív, olyan bölcs, hogy amikor nem dolgozol, az emberek alig várják, hogy visszamenj, mert nélküled szétesik az iroda. Hadd áruljam el, mikor fognak mindig hiányolni. Ha megtanulsz problémamegoldó lenni. Ne menj a főnöködhöz azzal, hogy van itt egy probléma. Ne problémákat nyújts be, hanem megoldásokat. Munkaadóként tudom, hogy olyan embereket keresünk, akik meg tudnak oldani problémákat. Mindenki be tud mutatni problémákat. A 9-éves fiam meg tudja mondani, hogy ég a ház. Ez könnyű. De nekem olyan kell, aki nem csak azt mondja, hogy ég a ház, hanem hogy a tűzoltók már úton vannak és mindenkit biztonságban kihoztunk, már felhívtam a biztosítót és itt van a szálloda, itt az autó. Mi a lényeg?

Ha értékes akarsz lenni szervezeted számára, légy problémamegoldó. Vess fel megoldásokat vagy legálabb néhány különböző választási lehetőséget. 4-5 menedzser segít nekem itt. Az elmúlt 9 évben nem emlékszem olyanra, hogy azzal jöttek volna hozzám, hogy Joel van egy problémánk és nem tudjuk, mit tegyünk. Ez olyan terület, ahol fejlődni tudunk és legyünk megoldás orientáltak, nem pedig probléma orientáltak. Még a magánéletedben is. Ne fordulj azzal társadhoz, hogy itt egy probléma, mit fogsz csinálni. Ha valaha is felvetsz egy problémát, fűzz hozzá egy megoldási lehetőséget is. Mit teszel azért, hogy fejlődj és ezáltal új szintre tudj lépni? El tudod végezni a tanfolyamot, ami a javadat szolgálja? Maradj mindig aktív. Joel, nekem megvan a végzettségem, minősítésem, engedélyem. Tudsz róla, hogy mennyi diplomát adnak ki mindössze 5 év alatt? A világ olyan gyorsan változik. Ha nem tanulsz tovább, nem teszel lépéseket a növekedésért, le fogsz maradni. Néhányatok elért egy bizonyos szintet és megállt a fejlődésben. Ki kell törnöd ebből a skatulyából és valami újat kell tanulnod.

Will Rogers azt mondta: Lehetsz a helyes úton, de ha leülsz, átgazolnak rajtad.

Ha nem teszel lépéseket a növekedésért, ne csodálkozz, ha egyszer valaki felbukkan és elveszi azt az előléptetést, ami neked járna ki. Én áldom Istent, ezért senki nem veheti el tőlem az előléptetést. Ha nem vagy felkészült, ha nem fejleszted azt, amit Isten adott neked, lemaradhatsz arról, ami kijárna neked. Az a jó hír, hogy sosem túl késő elkezdeni. Mindent megkaphatsz, amire Isten megalkotott. Arra akarlak felhívni, hogy készíts személyes növekedési tervet életedre. Kell egy olyan speciális terv, ami megmutatja, hogyan fogsz növekedni. Más szavakkal: ezeket a lepéseket fogom megtenni minden nap azért, hogy fejlődjek, jobbá váljak. Ne azt mondd bizonytalanul, hogy néha el fogok olvasni egy könyvet. Nem. Egy határozott tervre van szükség. Hagy adjak néhány ötletet.

Mikor a munkába tartasz, ne a rádiót hallgasd, hanem oktató CD-t. Az átlag amerikai évente 300 órát tölt autójában. A kocsidat egyetemmé alakíthatod. Ez sok idő, fordítsd a javadra. Vagy a konditeremben, amikor edzel, hallgass fontos információkat. Sokan elmondják nekem, hogy futás közben, séta közben, edzés közben hallgatnak engem. Egy hölgy elmondta, hogy este az ágyban szokott hallgatni engem, mert így egyből elalszik. Ő ugyan bóknak szánta ezt. Ezek egyszerű dolgok. Nem arról beszélek, hogy napi plusz 2-3 órát tanulással tölts, hanem azt mondom, hogy azt az időt, amit nem használsz ki, fordítsd fejlődésre. Imádom ezt az új technikát. Az üzeneteket le tudod tölteni iPod-ra és akkor hallgatod meg, amikor akarod. Ebben az évben 60-millió üzenetet küldünk el. Iratkozz felt és te is megkapod és újra és újra meghallgathatod az üzeneteket. Ez a növekedési terv. Ha Isten látja, hogy terjeszkedsz, erőfeszítéseket teszel, megteszed részed a növekedésért, meglátod, természetfölötti ajtók nyílnak meg. Legyen terved része, hogy legalább évente egyszer el mégy egy szemináriumra. Kell, hogy olyan emberek vegyenek körbe, akik ugyanarról a területről jöttek. Figyelj az ötleteikre, terjeszd ki gondolkodásod. Én mindig beszélek más ministránsokkal, vezetőkkel.

Évente 2-szer kerekasztal van itt néhány száz pásztorral és kicseréljük gondolatainkat. Minden atya 2 percet kap, hogy a leghatékonyabb dolgot bemutassa. Annyi mindent tanulok, annyi jó ötletet kapok. Ha folytatni akarod a növekedést és a legjobbá akarsz válni, körül kell venned magad másokkal erről a területről és nyitottnak kell lenned a tanulásra. A növekedési terv másik fontos része kell, hogy legyenek a jó mentorok. Keress olyanokat, akik már ott vannak, ahova te tartasz. Olyanokat, akik nálad többet tudnak és engedd, hogy ők mentoráljanak. Ha velük vagy, tegyél fel kérdéseket, fejtsd meg, hogyan jutottak el oda, ahol vannak, hogyan gondolkodnak. Azt mondod, Joel, nekem nem kell mentor, sikeres vagyok, jól mennek a dolgaim. Gondolj bele Tiger Woods a világ legsikeresebb golfjátékosa. De tudod, hogy van edzője, menedzsere, segítői, akik a gyakorlásban, szellemi ráhangolódásban támogatják? Ha neki szüksége van segítőkre azon a szinten, ahol van, akkor nekünk is.

Olvastam kereskedelmi képviselők egy csoportjáról. Pár 100-an voltak egy teremben ugyanattól a cégtől. Az előadó megkérdezte, hányan tudják, hogy ki a 3 legjobb üzletkötő a teremben. Mindenki felemelte a kezét. Továbbment és megkérdezte, hányan ebédeltek már velük és kérdezték meg tőlük, hogyan jutottak el erre a szintre. Egy kéz sem emelkedett a magasba. Isten mindenféle olyan embereket helyezett el utunkba, akiktől tudást, tapasztalatot meríthetünk. Csak nyitottnak kell lennünk. Nézz ma körül és keress olyanokat, akiktől tanulhatsz. Tiszteletteljesen mondom, de ne vesztegesd idődet olyanokra, akik semmivel sem gyarapítnak. Az élet túl rövid ahhoz, hogy lustálkodj. Akik kis álmokkal, kis célokkal rendelkeznek, akik sehova sem tartanak, hadd áruljam el, hogy megfertőzhetnek. Ha sokat lógsz velük, ez rád is átterjedhet. Ez nagyon fontos a fiatalok számára. Ha iskolába jársz, olyan emberekre van szükséged, akik inspirálnak, akik arra késztetnek, hogy magasabbra juss. Talán nem leszel a legnépszerűbb az iskolában, de 20 év múlva senki nem fog rá emlékezni, hogy ki volt a legnépszerűbb. Aki azért volt népszerű, mert kicsit vadabb volt a többieknél, több véraláfutása volt. 20 év múlva a véraláfutás nem számít, hanem csak az, hogy van-e jó végzettséged, van-e jó alap, amire életed építheted. Érdekes, hogy a tudományos szakok nem a legnépszerűbbek. A matematika klubba járni sosem olyan népszerű, mint egy focicsapatban játszani. Barátaim, sokan viccelődtek azokkal, akik a tudós csapatba jártak, amikor iskolás voltam, de most azoknak dolgoznak, akik ebbe a klubba jártak. Hozd ki a legtöbbet magadból. Olyan nagy hangsúly esik manapság a sportra. Imádom a sportokat és egész életemben sportoltam és tudom, hogy fegyelemre, kitartásra, csapatmunkára tanít, de nagyon valószínű, hogy nem leszünk egész életünkben sportolók. Valahol olvastam, hogy 5millió fiatal közül 1 lesz profi kosárlabdázó. Nem akarlak elkeseríteni, de ha fehér vagy, akkor 1:15 millióhoz az esélyed. Az átlagos profi focistakarrier 3 és fél év. Még ha sikerül is,- és most sok profi sportoló ül itt,- az nagyszerű, de szükség van egy alapra, amire építhetsz. Ha komolyan veszed a tanulást, talán könyvmolynak, strébernek fognak nevezni, de ne foglalkozz ezzel, mert néhány év múlva úgy fognak hívni, hogy főnök, doktor, atya.

Hallottam valakitől, hogy a népszerűség az, amikor mások szeretnek téged, a boldogság pedig az, amikor szereted önmagad. Ne érdekeljen, hogy ki nem szeret téged. Csak az a fontos, hogy te szeresd önmagad, hogy te légy a legjobb. Jó, ha fejlődési célokat tűzünk ki. Mi szeretnél lenni 1 éven belül? Ha nem tűzöl ki célokat, akkor nem is jutsz el oda. Olvastam egy főiskolás fiatalemberről, aki sikeres úszó volt. Az volt az álma, hogy kijusson az Olimpiára. 1972-ben nézte a TV-ben az Olimpiát és mikor látta az aranyérmes úszó idejét, tudta, hogy 4 másodperccel kellene javítania a sajátján és versenyezni tudna vele. Így előállt egy tervvel. 4 éve volt a felkészülésre. Kiszámolta, hogy ha 4 évig évente 10 hónapot edz, akkor annyit kell tennie, hogy minden hónapban 1/10-ed másodpercet kell javítania eredményén. Tudta, ha minden nap egy kicsivel jobbá válik, el tudja érni célját. Ehhez tartotta magát és 1976-ban John Neighbour 4 olimpiai aranyéremmel tért haza.

Azt akarom ebből kihozni, hogy ha készítesz egy tervet arra, hogyan válj minden nappal egy kicsit jobbá, csodálkozni fogsz azon, hova jutsz el 1 év alatt, 5 év alatt, 10 év alatt. A cél most nagyon-nagyon messzinek tűnik, de csak pici fejlődés kell hozzá minden nap. Van egy barátom, aki nagyon szegény környezetben nőtt fel. Apja már korán elhagyta a családot, anyja egyedül nevelte fel a külvárosban. Valami szerencse folytán bekerült az egyetemre. Az volt az álma, hogy újságíró lesz. De az első pár napban az egyik professzor azt mondta neki, hogy csak az idejét pazarolja, sosem lesz újságíró. Az egyetem előcsarnokában ült és már készült hazamenni, nagyon levert volt, mikor egy fiatal hölgy odament hozzá és megkérdezte mi a baj. Elmondta, amit a tanár mondott neki, és hogy éppen ki akar iratkozni. A nő szigorúan nézett rá és azt mondta: Hogyan merészelt ilyet mondani magának? Nem fog kiiratkozni, hanem velem jön. Ő volt az egyetem dékánja. Áthelyezte egy másik csoportba a fiatalembert, egy másik professzorhoz. Ez a fiatalember sosem találkozott szobatársával. Teljesen eltérő környezetből származtak. A szobatársa gazdag családban nőtt fel, ő meg vidékről jött. De Isten mindig tudja, mit csinál. Ha az a vágyad, hogy fejlődj, jobbá válj, Isten mindig a megfelelő embereket hozza utadba. Amikor ez a szobatárs megtudta, hogy a fiú mi szeretne lenni, azt mondta neki: Sosem leszel újságíró ezzel a szókinccsel. Új szavakat kell tanulnod. A szárnya alá vette és minden nap új szóra tanította meg. Napról napra, hónapról hónapra új szavat tanított meg neki a szótárból, megtanította a helyes kiejtésre. 4 évig minden nap új szót tanultak. Ez a fiatalember ma világhírű újságíró, a legfontosabb hálózatoknak dolgozik, és a hírekben látom őt minden nap. Mindez azzal kezdődött, hogy naponta megtanul 1 új szót.

Mi a TE terved a fejlődésre? Teszel valamit folyamatosan és kitartóan azért, hogy javíts magadon? Ha nem, akkor ma elkezdheted. Csinálj egy tervet. Ez lehet olyan egyszerű pl., hogy minden nap felkelek és az első 20 percet arra szánom, hogy Isten szavain meditálok. Oktató CD-t hallgatok munkába menet. Este kicsivel korábban kikapcsolom a TV-t és 20 percig olvasok egy könyvet. Összefogok a mentorommal és havonta 2-szer elmegyünk ebédelni. Minden hétvégén elmegyek a templomba. Ez egy növekedési terv. Ha felelősségteljesen hajtod végre terved, Isten viszonozni fogja az erőfeszítést. Én hiszem, hogy az elkövetkezendő napokban új lehetőségek fognak utadba kerülni. Lehetőséged lesz kiterjeszkedni, új kihívásokkal szembenézni, új szintre lépni, de fel kell készülnöd.

Ne hagyd el magad, a nagyság magjait hordozod bensődben! Csak arra várnak, hogy gyökeret verjenek és kikeljenek. Határozd el, hogy minden nap valami újat tanulsz!

Ha van egy növekedési terved életedre és tartod magad hozzá, adottságaid fejlesztésére fókuszálsz, Isten megígéri, hogy adottságod teret fog nyitni neked. Ez azt jelenti, hogy azt fogja megtenni neked, amit ennek a fiatalembernek is tett. A megfelelő embereket hozza életedbe, a megfelelő lehetőségeket adja neked. Egyre magasabbra emelkedsz és én hiszem és kijelentem, hogy minden vágyad, minden álmod, melyet Isten ültetett szívedbe, meg fog valósulni.

Joel Osteen: A hullámhegyek és hullámvölgyek után!



,,Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz.,, (Zsoltárok 1, 3)

Mózes első könyvében olvashatunk Jákob fiáról, Józsefről. Amikor fiatal fiú volt színes köntöst viselt, amit az édesapjától kapott. Isten jóindulatát élvezte. Az élete jó volt. Az élete "fent" volt. Azután féltékeny bátyjai egy verembe dobták. Az élete "lent" volt. Eladták rabszolgának és egy Putifár nevezetű embernek dolgozott. Megint „fent” volt. Putifár felesége hazugságot terjesztett róla, ezért börtönbe vetették. Ismét "lent". Jó volt a börtönben lévő emberekhez.

Fáraó egész Egyiptom élére állította. Ismét „fent”. József életében évekig váltakoztak a "fent" és "lent" időszakai, a jó fordulatok és a rossz fordulatok, az elő léptetetés és a visszaesések.
József tudta, ha Istenben marad és nem engedi, hogy a szíve megkeseredjen, akkor Isten újra győzelemre fogja vezetni. 
Nem kezdett el panaszkodni és nem kezdte el kérdezgetni: "Uram, miért történik ez velem?" Csak ment előre, és legjobb tudása szerint cselekedett. Egy napon fordulóponthoz érkezett, amikor is Isten azt mondta neki: "Rendben van József.
Megtetted a részedet. Bebizonyítottad a hűségedet. Most Én teszem meg a részemet. Azt cselekszem veled, hogy ezentúl szilárdan fogsz állni."

Sokszor az emberek József életének csak a hullámhegyeit és hullámvölgyeit veszik észre, és azt, hogy mindezek közepette végig megtartotta a helyes hozzáállását.
Ez nagyon fontos, de szeretnék most egy másik dologra rávilágítani József életével kapcsolatban. Szeretném, ha észrevennénk, hogy József elérkezett életének ahhoz a pontjához, amikor fent volt, és fent is maradt. 
Isten megszilárdította. Isten magasra állította. Az az Isten, aki képes magasra állítani, képes ott tartani is. 

Nem kell abban a gondolkodásmódban élnünk, miszerint az élet az állandó hullámhegyek és hullámvölgyek változása, és a jót mindig rossz követi. Az a dolgunk, hogy megmaradjunk Istenben. 
Legyünk hűségesek, és mi is el fogunk jutni arra a pontra, amikor Isten nemcsak felemel, hanem ott is tart, és egy győzelmes, áldott életre fog vezetni, amit már régóta tartogat a számunkra. Ámen!

MERJ SZERETNI: 40 nap a szeretet iskolájában-21.nap

A SZERETETET ISTEN ELÉGÍTI MEG

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?

"És vezérel téged az Úr szüntelen, megelégíti lelkedet." (Ézsaiás 58:11)

• Társad az elvárásaidat néha betölti, néha nem. Házastársad is csak egy ember. Képes a társad belső békességet adni neked? Nem. Vannak az életedben olyan szükségletek, amelyeket csak Isten tud megelégíteni.

• Hagyj fel azzal, hogy valakitől vagy valamitől várod, hogy állandóan megelégedettségben tartson. Erre csak Isten képes, miközben megtanulsz Tőle függeni.

• A szeretet, békesség és elfogadás iránti vágy minden emberben ott van. De ahelyett, hogy dolgokban bíznál, mint a pénz, egészséged, de még társad ragaszkodása helyett is bízz inkább Istenben! Ő az egyetlen, aki soha nem fog megváltozni.


"Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdasága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban." (Filippi 4:19)

"Megnyitod a te kezedet, és megelégítesz minden élőt ingyen." (Zsoltárok 145:16)


A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor: "Tágas Helyre" Hozott Téged

"És kivitt engem tágas helyre; kiragadt engem, mert kedvét leli bennem". (Zsoltárok 18:19)

"Egy tágas hely" azt jelenti, egy gazdag hely; Újjászületettként Ábrahám magja vagy, és Krisztus örököstársa. Valójában ez azt jelenti, hogy az egész világ a tied. Már nem vagy szegény és nem tartozol a szegények közé. Az egyetlen módja hogy szegény legyél ha te magad választod, vagy elutasítod a jólétet, mert Isten már kihozott a szegénységből egy tágas helyre.

A 2 Korinthus 8:9 azt mondja, “ Mert ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztusnak jótéteményét, hogy gazdag lévén, szegénnyé lett érettetek, hogy ti az ő szegénysége által meggazdagodjatok.” Figyeld meg, hogy nem azt mondja, imádkozhatsz érte hogy gazdag legyél, nem; Ő már megadta neked. Jézus Krisztusban gazdag lettél. Nem csoda, hogy a Szent Szellem Pálon keresztül írva kijelentette az Egyháznak , "minden a tiétek...". Tagadd meg, hogy kis dolgokról álmodj vagy lekicsinyelld önmagad, te birtoklod a világot.

Egy másik csodálatos dolog: Minden ami a tied, tökéletes; csakis jóban részesülsz. A zsoltáros azt mondta a Zsoltárok 16:6-ban,“Az én részem kies helyre esett, nyilván szép örökség jutott nékem.”

Minden ami neked jár, csodálatos; jó a nyereséged. Néhány Keresztény nem érti ezt meg, ezért irigykednek másokra és azt kivánják, ami másoknak van, pedig erre nincs szükség. "Szép örökség" jutott neked, egy hamisítatlan örökség a neveddel rajta.

Fogadd el és jelentsd ki ezt az igazságot önmagadról, és járj ennek fényében. Isten mindennel megajándékozott minket, a mi az életre és a kegyességre való,(2 Péter 1:3); ezek már a szellemedben vannak. Ezért ne legyen hiányosság, hátrányos vagy korlátoltság érzeted. Bármi amit szeretnél. legyen az szellemi vagy anyagi, hozd ki önmagadból, mert mert abból indul ki minden élet. (Példabeszédek 4:23).

Ima
Drága Atyám, köszönöm hogy mennyei helyeken minden szellemi áldással megáldottál engem Jézus Krisztusban, jó az én nyereségem. Elfogadom és benne járok az áldások teljességében, melyeket életembe hoztál. Ábrahám magja vagyok, Krisztus örököstársa, ezért enyém a világ. Semmiben nem szenvedek hiányt, mert kegyesen megadtál nekem mindent, ahhoz, hogy érvényesüljek az életben ,és istenfélelmet Jézus Nevében. Ámen.

További tanulmányok:

Róma 8:17;
Ha pedig gyermekek, örökösök is; örökösei Istennek, örököstársai pedig Krisztusnak; ha ugyan vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt is dicsőüljünk meg.

Zsoltárok 16:5-6;
Az Úr az én osztályos részem és poharam; te támogatod az én sorsomat. Az én részem kies helyre esett, nyilván szép örökség jutott nékem.

Filemon 1:8;
Annakokáért jóllehet nagy bátorságom van a Krisztusban, megparancsolni néked azt, a mi illendő,

Olvasd az Igét, Szeresd, éld meg, járj a neked szánt áldásokban és állj készen a győzelemre ..

Joyce Meyer: Győzd le a kételkedést!

Vegyél fel magadra egy kabátot és kérj meg valakit, hogy kötözze össze a csuklóidat, majd próbáld meg levenni a kabátot. Ugye lehetetlen ezt megtenni?
Ugyanez történik, amikor nem hiszünk önmagunkban: hagyjuk, hogy a félelem megkötözzön minket. Lehetetlen megszabadulni! 


Az önmagunkban való kételkedés és az önbizalom nem járnak együtt, hanem egymás ellen dolgoznak. Az önbizalom lerombolja az önmagunkban való kételkedést, az önmagunkban való kételkedés pedig lerombolja az önbizalmat. Az önmagunkban való kételkedés gyötrelemmel jár. 
Aki kételkedik önmagában, az mindenben ingadozik: cselekedeteiben, érzéseiben és döntéseiben. 
Az ilyen ember mindig megváltoztatja a döntéseit, mert attól tart, hogy rosszul döntött.

A Jakab 1, 5-8 azt tanítja, hogy Isten nem tudja megválaszolni a kételkedő ember imáját. Isten a hitünkre válaszol és nem a félelmeinkre. 
Az önmagunkban való kételkedés tulajdonképpen félelem. Félelem attól, hogy hibát követünk el, vagy a rossz dolgot tesszük. 
Lehet, hogy most ezt gondolod: "Joyce, én nem tudom irányítani azt, hogy hogyan érzek. Bárcsak magabiztosnak érezném magam, de nem így van!" 
Nos, erre az a válaszom, hogy NEM KELL MAGABIZTOSNAK ÉREZNED MAGAD AHHOZ, HOGY MAGABIZTOS LÉGY! Ahhoz, hogy győzelemben járjunk, meg kell tanulnunk az érzéseinken túl élni. Megtanultam, hogy attól, mert rosszul érzem magam, még képes vagyok a helyes dolgot cselekedni. Azt is megtanultam, hogy nem kell magabiztosnak éreznem magam ahhoz, hogy magabiztosan viselkedjek. Ha döntést hozok, akkor később nem kell megváltoztatnom a döntésemet csak azért, mert úgy érzem, hogy esetleg rosszul döntöttem. 
Természetesen, ha Isten rámutat, hogy hibát követtem el, akkor meg kell változtatnom a döntésemet, de nem kell rögtön behódolni minden kósza érzésnek. 

Ha a gonosz háborút folytat az elmémmel, akkor hangosan megvallom, amit Isten mond rólam az Ő Igéjében: "Én Benne élek, mozgok és vagyok" (ApCsel. 17,28 alapján).
Mit mond rólad Isten? Ki vagyok Krisztusban?: Egyáltalán nem rossz dolog, ha jó dolgokat mondunk önmagunkról. Például olyanokat, mint: "Isten bölcsessége van bennem, és képes vagyok jó döntéseket hozni." 
Jobban kell hinnünk Isten Igéjének, mint a saját érzéseinknek. 
Az érzések önmagukban nem rosszak, de képesek minket félrevezetni. Az érzelmek pontos információkat is adhatnak, de az is előfordul, hogy nem adnak megbízható információt, ezért fontos, hogy az életünket ne érzelmi szinten, hanem mélyebben éljük. 

Nagyon fontos, hogy minden döntésünknél a békességre törekedjünk:
2Timóteus 2,22: ,,Az ifjúkori kivánságokat pedig kerüld; hanem kövessed az igazságot, a hitet, a szeretetet, a békességet azokkal egyetembe, a kik segítségül hívják az Urat tiszta szívből.,,
Zsidók 12,14: ,,Kövessétek mindenki irányában a békességet és a szentséget, a mely nélkül senki sem látja meg az Urat:
Kolosse 3,15: 15. ,,És az Istennek békessége uralkodjék a ti szívetekben, amelyre el is hívattatok egy testben; és háládatosak legyetek.,,
Krisztustól jövő békesség legyen a végső döntőbíró!!

Heti imagondolatok: AZ IMAÓRÁK FONTOSSÁGA

"A vége pedig mindennek közel van. Azért legyetek mértékletesek és józanok, hogy imádkozhassatok." (Péter első levele 4. fejezetének 7. verse)
MI AZ IMAÓRA CÉLJA?
FONTOS-E, HOGY AZ ELFOGLALT, HUSZONEGYEDIK SZÁZADI KERESZTÉNY RÉSZT VEGYEN AZ IMAÓRÁKON?
Hűség a kötelességünkhöz. "Keressük az alkalmat az imára, bárhol kínálkozzon is. Azok, akik igazán törekszenek az Istennel való közösségre, rendszeresen felkeresik az imaórákat, mindenben eleget tesznek a kötelességüknek, és a legkomolyabb buzgalommal igyekeznek elnyerni az áldást. Minden alkalmat felhasználnak, hogy rájuk ragyogjon a mennyei fény sugara."
A Szentlélek erejével teljes keresztény ott van az imaórán. "Ha Isten Lelke munkálkodik a szívben, és megtisztítja a Lélek templomát a világiasságtól és az élvezet szeretetétől, akkor az emberek ott vannak az imaórán, hűségesen teljesítik a kötelezettségüket, és komoly aggodalommal igyekeznek begyűjteni az áldást, amelyet kaphatnak."

Neveljük az elménket, hogy szeressük az imaórát! "Készüljetek olyan buzgalommal az örökkévalóságra, mint amilyet eddig még nem láttam. Neveljétek az elméteket, hogy szeressétek a Bibliát, az imaórát, az elmélkedés óráját, és minden olyan alkalmat, amikor az emberi lélek közösségre léphet Istennel. Ha majd a mennyei hajlékokban csatlakozni akartok az angyalok kórusához, legyetek már itt is mennyei gondolkodásúak."
Az imaóra célja. "Mi az összejövetel célja? Vajon az, miszerint Istent tájékoztassuk és tanácsoljuk, hogy elmondjunk neki az imában mindent, amit tudunk? Összejövünk azért, hogy építsük egymást az érzésünk és gondolatunk megosztásával. Hogy erőt, világosságot és bátorságot nyerjünk azáltal, miszerint megismerjük egymás reményét, törekvését, és azáltal, miszerint komolyan, szívből imádkozunk, s így hit által elnyerjük a megújulást és az életerőt az erő Forrásától. Az ilyen összejövetel legyen a legdrágább alkalom, és tegyük ezt érdekessé mindazoknak, akik kedvelik a vallásos dolgokat."
Tegyük érdekessé az imaórát. "Az imaóránk és közösségi alkalmunk legyen különlegesen bátorító. Mindenki tegye meg a maga részét, hogy ez az összejövetel olyan érdekes és hasznos legyen, amilyen csak lehet. Mindez akkor valósul meg leginkább, ha naponta friss élményt nyerünk Isten dolgaiban, és bizonytalankodás nélkül beszélünk az Ő összegyűlt népének Isten szeretetéről." "A hosszú száraz beszédet mindenütt mellőzni kell, de különösen igaz ez a gyülekezet társasági összejövetelére. Ez fárasztja az angyalokat és az embereket, akik hallgatják. Az imánk legyen rövid és lényegre törő."
Imádkozzunk röviden! "Mindenki érezze keresztényi kötelességének, hogy röviden imádkozzon. Mondjátok el az Úrnak, amit akartok. Egy-két perc tökéletesen elegendő bármely egyszerű imára."
ÖSSZEFOGLALÁS ÉS IMAGONDOLAT
Szívesen töltök két órát az Úrral minden reggel szívbéli imában, Biblia-olvasásban, a Krisztus szeplőtlen élete feletti elmélkedésben. Figyelek a Szentlélek halk és szelíd hangjára, amely tanít, vezet, int és figyelmeztet, és felhatalmaz Isten akaratának véghez vitelére. Így segít Isten engem, hogy növekedjek lélekben. Tanítást kaptunk arról is, hogy ne hanyagoljuk el az imaórákat. Különösen azt szeretem, amikor két-három fős csoportokat alkotunk. Egy ilyen bensőséges kis csoportban sokkal nyitottabbak lehetünk, jobban megismerhetjük egymást, és hatékonyabban imádkozhatunk egymás terhéért és problémájáért. Isten megígérte, hogy ha ketten-hárman összejövünk az Ő nevében, Ő eljön, hogy bátorítson, építsen és megerősítsen bennünket, s így megharcolhassuk a hit szép harcát.

Charles H. Spurgeon: Harmatgyöngyök és aranysugarak

„És megáll, és legeltet az Úrnak erejével.” -(Mikeás 5,4)


Krisztus uralkodása az Ő gyülekezetében azonos egy pásztor-királyéval. Erővel és hatalommal bír, de ez egy bölcs és szeretetteljes pásztornak hatalma az ő segélyére szorult szerető nyája felett. Ő parancsol és engedelmességre talál, de ez a jól gondozott és szeretettel ápolt bárányok készséges engedelmessége, kik vidáman simulnak szeretett pásztorukhoz, kinek hangját ők jól ismerik. Ő a szeretet ereje és a jóság hatalma által uralkodik.
Az Ú uralma jótékony hatású. Az van mondva: „Ő pedig fel fog lépni és legeltetni”. Ő, a gyülekezet egyedüli feje, gondoskodik és ténykedik övéi jólétéért. Nem ül le trónjára büszke nyugalommal, kormányzásában nem hagyja használat nélkül a kezében tartott pálcát. Nem, Ő előjön és legeltet. Ez a kifejezés „legeltetni” úgy az eredeti szövegben, mint a görög nyelvben mindazt jelzi, amit egy pásztor hűsége képes megtenni: vezetni, őrködni, őrizni, gyógyítani, szeretni éppen úgy, mint legeltetni.
Az Ő uralkodása maradandó. Az van mondva: „Ő pedig fel fog lépni és legeltetni”, nem az: „Ő majd ekkor vagy akkor fog legeltetni és végre felhagy a hivatásával”; vagy: „Egyszer ébredést fog előidézni s azután magára hagyja gyülekezetét, mígnem az eleped a szárazság miatt”. Az Ő szemei nem szunnyadnak és kezei nem nyugodnak soha. Szíve nem szűnik meg szeretettel dobogni és vállai nem fáradnak meg gyermekeinek terhét hordozni.
Az Ő uralmának tevékenysége erős és hatalmas. „És legelteti az Ő népét az Úrnak erejével”. Ahol a Krisztus, ott van az Isten, és mindaz, amit Krisztus tesz, az a Magasságosnak cselekedete. Óh, ez egy drága igazság, ha megszívleljük, hogy Ő, ki ebben az órában népe jólétéért közbe lép, az igaz Istenből való Isten, kinek minden térd meghajol mennyen és földön. Óh, boldogok vagyunk, hogy olyan pásztorhoz tartozunk, ki emberré léte által testvéreivé tesz, és akinek Istensége minket védelmez és oltalmaz. „Jöjjetek, hajoljunk meg, boruljunk le; essünk térdre az Úr előtt, a mi alkotónk előtt! Mert ő a mi Istenünk, mi pedig az ő legelőjének népei és az ő kezének juhai vagyunk.”

Áhítat morzsák-BOLDOG EMBER AZ, AKI BENNED BÍZIK

,,BOLDOG EMBER AZ, AKI BENNED BÍZIK ,,– Zsoltárok 84:13




,,Mily kedvesek a te hajlékaid, Seregek Ura!
Vágyódik, sőt eleped a lelkem az Úr udvarai után,
szívem és testem ujjong az élő Istennek.
Boldogok akik a te házadban laknak,
szüntelen dicsérhetnek téged.
Boldog ember az, akinek te vagy erőssége,
és akinek a te ösvényeid vannak a szívében.
Seregek Ura! Boldog ember az, aki benned bízik.,,
(Zsoltárok 84,13 részletek)


Egyik kedvenc zsoltárom a 84-dik, ami az Istennel való közösség utáni mélységesen mély és intenzív vágyakozást fejezi ki, hiszen sehol sem olyan jó lenni, mint az Úr házában, szíve közelségében, ahol átélhetjük a Mindenható szeretetét és áldásait. Isten jelenléte olyan többletet ad, olyan mélységesen feltölti érzelmi tankunkat, megelégíti lelkünket, élettel tölti meg szellemünket, újítja meg életünket napról napra, hogy aki az Úr közelségét átélte, ezentúl mindig csak az után vágyakozik.

Isten azonban nem csak a szeretet, hanem az erő is. Jelenlétében lehullanak a láncok, szétmállanak a kötelékek, minden felszabadul és életre kel a bensőnkben is. Ekkor pedig a hála és a dicséret visszatarthatatlanul szabadulnak fel a szívünk mélyéből, s szárnyra kelve repülnek fel a Mindenható trónja elé jó illatú áldozatként. Boldog ember az, akinek az Úr az erőssége, akinek az Úr ösvényei vannak a szívében. De vajon mit jelent ez? Akinek az életét Isten Igéjének a fénye világítja be, s szívének ösvényei nem bűnös ösvények, utak, hanem az élet ösvényei, az az Úr előtti világosságban jár majd. Ezek az ösvények pedig örök életre vezetnek, sima, megbotlás nélküli utak, melyek, ha szívünkben lakoznak, életünk igazán boldoggá teszik, mert az Úr vezet napról napra bennünket.

Boldog ember az, aki a Seregek Urában bízik. Az élet tele van kérdőjelekkel, félelmekkel, szorongásokkal, nehézségekkel, megpróbáltatásokkal, érthetetlen vagy értelmezhetetlen eseményekkel, betegségekkel, váratlan fordulatokkal és bizonytalanságokkal. Ha nincs kiben bíznunk, nincs erős hitünk Megváltónkban, akkor előbb-utóbb e körülmények maguk alá gyűrnek bennünket. Munkahelyünk elvesztésétől és az anyagi bizonytalanságtól való félelmünkben például olyat teszünk, amit mi magunk sem igazán szeretnénk, és viselkedésünket Isten Igéjével sem tudjuk összeegyeztetni. Mindezt azért, mert félünk. Máskor egy-egy fenyegető betegség olyannyira megijeszt bennünket, hogy még meglévő hitünk is elpárolog, s vagy a homokba dugjuk fejünket, vagy Istenről és az Ő gyógyító hatalmáról elfeledkezve rohanvást futunk segítségért az orvosokhoz. Máskor egy-egy kapcsolatban csak félelmeink miatt maradunk, vagy viselkedünk egy bizonyos módon, nehogy elveszítsük azt, akit szeretünk, nehogy ebben a világban egyedül maradjunk. A felsorolást vég nélkül lehetne folytatni, hol hoz az ember olyan döntéseket mindennapjaiban, ami nem Isten bizalmában gyökerezik.

Az Ige azt írja, boldog ember az, aki a Seregek Urában bízik. Miért? Azért, mert méltósággal élheti az életét, alázatban, mégis körülményei közt felemelt fővel járva, hiszen tudhatja, erőssége kiben rejlik, kihez folyamodhat segítségért. Így nem kell senkinek kiszolgáltatva élnie az életét, legyen az a főnöke, egy bank, az orvosok, a férje, felesége, barátja, testvére, vagy bárki. Az Istenbe vetett bizalom méltósággal tölti be életünk, hiszen mindig szabadok vagyunk arra, hogy Isten Igéje alapján a lehető legjobb döntést hozzuk meg körülményeink között, amivel az Urat is megdicsőíthetjük. E szabadság érzése pedig boldogsággal tölti el lelkünk. A méltóság az isteni természet megnyilvánulása bennünk, hiszen az Úr méltósággal együtt teremtette az embert, s Ő mindig ennek megfelelően bánik velünk. Amikor valaki átéli a méltóság érzését az Úrral való közösségben, Istenbe vetett bizalma jeleként, valóban mélységesen elárasztja a boldogság és szabadság érzése, hiszen lelkiismeretünket megnyomorítani próbáló megalkuvások nélkül járni-kelni e világban felbecsülhetetlen értékű kincs. Halleluja!

,,Mily kedvesek a te hajlékaid, Seregek Ura!
Vágyódik, sőt eleped a lelkem az Úr udvarai után,
szívem és testem ujjong az élő Istennek.
Boldogok akik a te házadban laknak,
szüntelen dicsérhetnek téged.
Boldog ember az, akinek te vagy erőssége,
és akinek a te ösvényeid vannak a szívében.
Seregek Ura! Boldog ember az, aki benned bízik.,,
(Zsoltárok 84, részletek)


Írta: BARTHA BORBÁLA Magyarországon élő, keresztény író és szolgálattevő, az Istennel való mély, bensőséges kapcsolatról és annak gyakorlati megvalósításáról jelentek meg művei („A kimondhatatlan ajándék”; „Meghitt kapcsolatban az Atyával János evangéliuma alapján”). A könyveivel kapcsolatos további információk a http://bbartha.extra.hu/ honlapcímen találhatóak. Illusztráció forrása:  wordwatcherdawn

Dokumentum filmek Jézusról-Bibliáról

Az élet Jézus idejében 01 - Megélhetés

https://www.youtube.com/watch?v=JYoTqFD5d6Y

Az élet Jézus idejében 02 - A gyógyítás mestersége

https://www.youtube.com/watch?v=ayPnK-ApN6Y

Az élet Jézus idejében 03 - Bűn és bűnhődés


Jézus és kora - 01 Így kezdődött


Jézus és kora - 02 Jézus az emberek között


Jézus és kora - 03 Az utolsó napok


Jézus titkos családja Zsidó gyökerektől a római egyházig HUN


Jézus titkos családja Mária és a családi legenda rész


Jézus - A kereszténység születése


A Jézus kód


A Biblia rejtélyei 1


A Biblia rejtélyei 2


Leplezetlen Biblia - Káin és Ábel


Leplezetlen Biblia - Noé bárkája


Leplezetlen Biblia - Izrael királyai


Leplezetlen Biblia - Elveszett városok



Ezékiel próféta könyve 20. rész 20.vers



1. És lőn a hetedik esztendőben, az ötödik hónap tizedikén: jövének férfiak Izráel vénei közül megkérdezni az Urat, és leülének előttem.
2. És lőn az Úr beszéde hozzám, mondván:
3. Embernek fia! beszélj Izráel véneivel, és mondjad nékik: Így szól az Úr Isten: Nemde engem megkérdezni jöttetek-é? Élek én, hogy nem engedem, hogy megkérdezzetek engem, ezt mondja az Úr Isten.
4. Ítélni akarod őket, ítélni akarsz, embernek fia? add tudtokra atyáik útálatosságait!
5. És mondjad nékik: Így szól az Úr Isten: Azon a napon, melyen elválasztám Izráelt, és fölemelém kezemet a Jákób háza magvának, és megismertetém magamat velök Égyiptom földjén, és kezemet fölemelém nékik, mondván: Én vagyok az Úr, a ti Istentek!
6. Azon a napon felemeltem kezemet nékik, hogy kihozzam őket Égyiptom földjéről a földre, a melyet kinéztem vala nékik, a mely téjjel és mézzel folyó, ékessége az minden tartománynak;
7. És mondék nékik: Kiki az ő szemei útálatosságait elvesse, és Égyiptom bálványaival meg ne fertéztessétek magatokat; én vagyok az Úr, a ti Istentek!
8. De pártot ütének ellenem, s nem akarának hallgatni reám. Senki az ő szeme útálatosságait el nem veté és Égyiptom bálványait el nem hagyá. Mondám azért, hogy kiöntöm búsulásomat rájok, teljessé teszem haragomat rajtok Égyiptom földjének közepette.
9. De cselekedtem az én nevemért, hogy ez meg ne gyaláztassék a pogányok szemei előtt, a kik közt ők valának, a kiknek szemei előtt megismertettem magamat velök, hogy kihozom őket Égyiptom földjéről.
10. És kihozám őket Égyiptom földjéről, s vivém őket a pusztába.
11. És adám nékik parancsolatimat, és törvényeimet kijelentém nékik, melyeket az ember ha cselekszik, él azok által.
12. És adám nékik szombataimat is, hogy legyenek jegyül köztem és ő közöttök; hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr, az ő megszentelőjök.
13. De pártot üte ellenem Izráel háza a pusztában, az én parancsolatimban nem jártak és törvényeimet megveték, a melyeket az ember ha cselekszik, él azok által; és az én szombataimat megfertéztették felette igen. Mondám azért, hogy kiöntöm búsulásomat rájok a pusztában, hogy elveszessem őket.
14. De cselekedtem az én nevemért, hogy meg ne gyaláztassék a pogányok szemei előtt, a kiknek szeme láttára kihoztam vala őket.
15. És föl is emelém én kezemet nékik a pusztában, hogy be nem viszem őket a földre, melyet adtam nékik, mely téjjel és mézzel folyó, ékessége az minden tartománynak;
16. Mivelhogy törvényeimet megvetették és parancsolataimban nem jártak, és szombataimat megfertéztették, mert bálványaik után járt vala szívök:
17. Mindazáltal kedvezett szemem nékik, hogy el ne veszessem őket, és nem vetettem nékik véget a pusztában.
18. És mondék fiaiknak a pusztában: A ti atyáitok parancsolataiban ne járjatok, és az ő törvényeiket meg ne tartsátok, s bálványaikkal magatokat meg ne fertéztessétek.
19. Én vagyok a ti Uratok, Istentek: az én parancsolatimban járjatok, az én törvényimet tartsátok meg, és azokat cselekedjétek.
20. És az én szombatimat megszenteljétek, hogy legyenek jegyül én köztem és tiköztetek, hogy megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, a ti Istenetek.

2017. augusztus 18., péntek

Örömteli mindennapok: Mi tesz egy helyet Isten házává

“Készítsenek nékem szent hajlékot, hogy ő közöttük lakozzam.” (2Móz. 25:8)


„De ama Magasságos Isten nem kézzel csinált templomokban lakik.” (Apcsel. 7:48)

A keresztyénségből a dolgoknak egy óriási építménye lett, ami kezdetben nem így volt. Az a keresztyénség, amit ma ismerünk, egy nagyon bonyolult dolog. Emberek tették rá a kezüket Isten dolgaira, és az emberek a saját megítélésük szerint próbálták meg felépíteni ezt a nagy dolgot. Ezért van most mindez a zűrzavar, megosztottság és bonyodalom. Valóban nehéz a keresztyénségben járni. A keresztyénség saját maga akadályává vált […]

Krisztus, Isten Fia az Isten hajléka. Isten lakhelye most és az örökkévalóságban az Ő Fiában van. Krisztus Isten hajléka.

Ha szerte járunk az országban, vagy egy városban, nagy vallásos épületeket láthatunk, kereszttel a tetejükön. És amikor az emberek belépnek ezekbe az épületekbe, meghajtják magukat; nagyon tiszteletteljeseknek látszanak. És azt gondolják, hogy az egy szent épület. Ha bármihez hozzányúlunk, akkor az szentségtörésnek számít. Isten számára mindez hiábavalóság, egyáltalán nem jelent semmit. Az egyetlen dolog, ami Istennek számít, nem a csodálatos épület, sem nem az épületben lévő csodálatos dolgok, és még csak nem is a kereszt a tetején. Az egyetlen dolog, ami Istennek számít az, hogy vajon Ő ott van-e. Maga Isten van-e jelen ezen a helyen?

De mi a helyzet velünk? Hallunk hívőket, akik eljönnek egy ilyen összejövetelre, és azt mondják, „Isten házába jövünk.” Amikor eljönnek erre az összejöveteli helyre, talán azt mondják, „Megyek Isten házába.” És amikor imádkoznak, azt mondják, „Nagyon örülünk, hogy ma délelőtt Isten házában lehetünk; jó dolog Istennek a házában lenni.” Mi tesz bármilyen helyet is Isten házává? Ha egyáltalán szent, mi teszi szentté? Nem az épület, az épület nem szent. Nem is az ott összegyűlt hallgatóság. Az egyetlen dolog, ami szentté teszi az, hogy az ÚR ott van. Az Urat nem érdeklik a helyeink vagy a hallgatóságunk; Őt csak az érdekli, hogy találhasson Önmaga számára egy olyan helyet, ahol Ő szívesen jelen lehet. […]

Isten csak ott van, ahol az Ő Fia van. De bárhol, ahol ott van az Ő Fia, ott van Isten.

Isten azt mondta Mózesnek: “Meglásd, hogy mindeneket azon minta szerint készíts, ami a hegyen mutattatott néked” (Zsid. 8:5, 2Móz.25:40). Isten gondolatának csak egyetlen tárgya van, és Ő mindent annak megfelelően végez. Ez az egyetlen cél, ami Isten gondolatában van, az Ő Fia. A szent sátor minden részletében Isten Fiának a jelképes kiábrázolása volt.

Amikor Jézus itt volt a földön, Ő Isten sátora volt. Ő Istennek a lakóhelye volt ezen a világon.

Ami Istentől való, semmi sem kezdődhet az emberrel. Amikor a hajlékot el kellett készíteni, a minta először is a Mennyből jött. A Jézus Krisztusról való kijelentéssel. Isten Szelleme töltött be két embert, akik Isten Szelleme által elkészítettek mindent. Maga Jézus sem kezdte munkálkodását, amíg fel nem kenetett a Szent Szellem által. És ha Jézus, aki a Szellemtől született, és harminc éves koráig jó és tökéletes életet élt, ha Neki szüksége volt a kenetre Isten munkájához, akkor mennyivel inkább minekünk.

A hajlék készítésekor Isten sohasem hagyott semmit sem az ember elképzelésére.

Minden, ami nem Krisztusból való, el fog múlni. Ne essünk tévedésbe. A keresztyénségnek ez az egész építménye próbára lesz téve Krisztus mértéke szerint. A keresztyénség az alapján lesz megpróbálva, hogy mennyi belőle Isten Szent Szellemének a munkája Krisztus mértéke szerint.


“Még egyszer megrázom nemcsak a földet, hanem az eget is” (Zsid.12:26). A mozdítható dolgok el fognak múlni. A rendíthetetlen dolgok fognak megmaradni. És mi az, ami örökre megmarad? Jézus Krisztus. Mindaz, és csakis az, ami Krisztus. Az fog megmaradni.

-T. Austin-Sparks -

Charles H. Spurgeon: Harmatgyöngyök és aranysugarak

„Hogy minden embert tegyünk tökéletessé a Krisztus Jézusban.”  (Kolossé 1,28)


Nem érzed-e bensődben, hogy benned tökéletesség nincs? Nem bizonyítja ezt mindennap? 
Minden könny, mely szemedből kicsordul, azt sírja: „tökéletlen”; szíved minden sóhaja ezt kiálltja „tökéletlen”; az elcsüggedés minden hangja, mely ajkadról elröppen, azzal vádol: „tökéletlen”. Gyakran szívedbe pillantottál anélkül, hogy legalább egy szempillantásig is észlelhettél volna magadban valami tökéletességet. De tökéletlenséged nyomasztó érzése közepette vigaszt találsz itt magad számára: „Krisztusban tökéletes vagy”. Isten szemei előtt „tökéletes vagy Jézusban”; már most „kedvessé lettél a Szerelmesben”. De létezik még más tökéletesség, mely még csak lebeg előttünk, mely Isten minden gyermekének meg lett ígérve. 
Nem felséges-e az, ha azon időre pillantunk, midőn a bűn minden szennye elvétetik a hívőkről és a trón körül fognak állni makula és szeplő nélkül? Akkor Krisztus gyülekezete olyan tiszta lesz, hogy maga a Mindentudó szeme sem talál bennük hibát vagy tisztátalanságot, olyan szentekké és dicsőkké leendenek, hogy bátran énekelhetjük róluk:

„Az üdvözültek
Megszentelve
Dicsőn fénylenek
Ott szentségben.
Annak élnek, aki őket megmentette
És Szentlelkét velük közölte.”

Majd akkor fogjuk megismerni, megkóstolni és elnyerni ezen bár nagy jelentőségű, de rövid szavak boldogságát: „tökéletesek a Krisztusban”! Csak akkor fogjuk teljesen felfogni az Úr Jézusban való üdvösség magasságát és mélységét. Nem repdes szíved az örömtől, ha erre gondolsz? Bármily fekete vagy, egykor dicsőn fogsz tündökölni, bármily tisztátalan vagy, egykor tisztán fogsz előállni. Óh, milyen csodálatos megváltás ez! Krisztus elővesz egy férget és angyallá változtatja azt; Krisztus vesz egy fekete és formátlan gyöngyöt és saját tiszta és szennytelen képmásává alakítja, olyan hasonlíthatatlan szépségben, hogy egy szeráfnak is méltó társává lehet. 
Ó lelkem, állj meg itt és álmélkodj a Krisztusban való tökéletesség e boldogító igazsága fölött!

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja- Mire való a pénzünk?

"Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme, amely után sóvárogva egyesek eltévelyedtek a hittől, és sok fájdalmat okoztak önmaguknak. "(1Tim 6,10)



Mi a pénz? A gazdasági életben általános értékmérőként és csereeszközként használt érme vagy bankjegy.

Tehát a pénz eszköz. Amíg eszköz, addig kénytelen engedelmesen szolgálni nekünk. 

Mihelyt céllá válik, kénytelenek vagyunk engedelmesen szolgálni neki. 

Ezért írja Pál apostol: „Akik pedig meg akarnak gazdagodni..., sok esztelen és káros kívánságba esnek, amelyek az embereket pusztulásba és romlásba döntik." Ha bálvánnyá válik, elszakít Istentől, mert „nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak" (Mt 6,24).

A másik fontos igazság: érme, tehát csak neki tulajdonított értéke van. S ha ezt többé nem ismerjük el, nem ér semmit önmagában, ki lehet dobni. Ezért is fontos azokra az értékekre is figyelnünk, amelyek önmagukban is megállnak, mégpedig minden időben. 

A szeretetnek, hűségnek, áldozatnak, igazságnak önmagában van értéke. Nem beszélve az Istennel való közösségről, ami magát az életet jelenti a hívőnek. Erre mondta Jézus: az ember életét nem a vagyon tartja meg, hanem ha Istenben gazdag; (Lk 12,15.21).

Hol a pénz helye? Nem a szívünkbe zárva, nem a markunkban szorongatva, hanem a zsebünkben, hogy ha szükség van rá, elköltsük. így marad eszköz. Mondd meg, mire költöd el, s megmondom, ki vagy.

A Biblia szerint nem a pénz rossz önmagában, hanem a pénz szerelme. A pénz lehet áldott eszköz Isten kezében is. De akinek már az lesz a célja, hogy minél több legyen belőle, annak a fejére nő, s az ilyen ember nem tudja többé teljes szívéből szeretni Istent. 

Aki viszont teljes szívéből őt szereti, és felebarátját is úgy, mint önmagát, az mindig tudni fogja, mit kell tennie a pénzével, akár kevés az, akár sok.

Andrew Wommack: Mindennap Jézussal

Életet megváltoztató megtérés


Útra kelek, elmegyek apámhoz, és azt mondom neki:

"...Atyám, vétkeztem az ég ellen és teellened, és nem vagyok méltó arra, hogy fiadnak nevezzenek.
Az apa viszont ezt mondta szolgáinak: Hozzátok ki hamar a legszebb ruhát, és adjátok rá, húzzatok gyűrűt az ujjára és sarut a lábára!
Hozzátok a hízott borjút, és vágjátok le! Együnk, és vigadjunk, mert ez az én fiam meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott. És vigadozni kezdtek."
 
(Lukács 15,18-24)

Ez egy jó példa a valódi megtérésre.
A fiú nem említette saját jóságát, nem próbálta igazolni cselekedeteit. Ehelyett megalázta magát és apja irgalmasságához járult. 
Hasonlóképpen mi sem járulhatunk Isten elé önigazultsággal, meg kell magunkat aláznunk, hitünket a Megváltóba vetnünk és elfordulnunk minden gonosz utunktól. 

És megalázza magát az én népem, a mely nevemről neveztetik, s könyörög és keresi az én arczomat, és felhagy az ő bűnös életmódjával: én is meghallgatom őket a mennyből, megbocsátom bűneiket, és megszabadítom földjüket. - (2Krónikák 7:14) 

Ez a valódi megtérés – elménk és szívünk belső megváltoztatása, amely hozzáállásunkat és külső cselekedeteinket is megváltoztatja.

A megtérés szükséges része az üdvösségnek. 
Más alkalommal már részletesen beszéltem az Isten szerinti és a nem Isten szerinti szomorúságról. Ennek a fiatalembernek Isten szerinti szomorúsága volt a cselekedetei miatt, és ez a szomorúság megtéréshez vezette őt. Az istentelen szomorúság, vagy másképpen világi szomorúság önközpontú, csak önsajnálatot és áldozat-mentalitást eredményez, amely valaki mást okol a problémáiért. 
Ez a gondolkodásmód természetesen nem vezet megtéréshez, és megtérés nélkül nincs visszatérés az Atyához.

A fiatalember rosszul érezte magát a bűnei miatt, és felismerte, hogy mind a természetes, mind a mennyei Atyja ellen vétkezett. Ez volt a kezdete a teljes helyreállásának mindkettejük felé. 
Ma, ha keresed az Urat, ne hagyd, hogy bármi közéd és Közé álljon! 
Ha Istentől jövő szomorúságot érzel, vidd hozzá és Ő megbocsátja és eltörli örökre. 
Ez megváltoztatja a napodat – és életed következő részét is!


MERJ SZERETNI: 40 nap a szeretet iskolájában-20.nap

A SZERETET AZ JÉZUS KRISZTUS 

Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja?

"Mert Krisztus, mikor még erőtlenek voltunk, a megfelelő időben meghalt az istentelenekért."
(Róma 5:6, angol fordítás)

• Jézus azért jött, hogy megkeressen és megtarson téged. Minden rossz szavadért és tettedért bocsánatot nyerhetsz azáltal, hogy leteszed életed annak a kezébe, akitől azt eredetileg kaptad.

• A Biblia szerint attól a pillanattól kezdve, hogy megszülettünk: bűnösök vagyunk. Azonban Isten az Ő egyszülött Fiát küldte el erre a világra, hogy éljünk általa. A királyi trónról szolgaként jött meghalni a mi bűneinkért.

"Ímé én vétekben fogantam, és bűnben melengetett engem az anyám."
(Zsoltárok 51:7)


• Az igazi szeretet egyedül Krisztusban található meg. És miután befogadtad tőle az új élet ajándékát, akkor végre készen állsz arra, hogy vállald a kihívást.

"Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet." -(1János 4:8)

"Szerelmében és kegyelmében váltotta Ő meg őket." (Ézsaiás 63:9)

Mai megvallás: Drek Prince: Erősségek lerontása alapján

Nem csak egy napra ajánlom! Vedd elő rendszeresen ( pl.minden vasárnap)
és hirdesd ki jó hangosan a te házadban :)

25. Vas és réz legyenek a te záraid; és élteden át tartson erőd.
26. Nincs olyan, mint a Jesurun Istene! Az egeken száguld segítségedre, és fenségében a felhőkön.
27. Hajlék az örökkévaló Isten, alant vannak örökkévaló karjai; elűzi előled az ellenséget, és ezt mondja: Pusztítsd!
28. És bátorságban lakozik Izráel, egymaga lesz Jákób forrása a gabona és a bor földén, és az ő egei harmatot csepegnek.
29. Boldog vagy Izráel! Kicsoda olyan mint te? Nép, a kit az Úr véd, a te segítségednek pajzsa, és a ki a te dicsőségednek fegyvere! Hízelegnek majd néked a te ellenségeid, és te azoknak magaslatait taposod.
ÁMEN!!

Köszöntünk Szent Szellem!: KI SEGÍT FELÁLLNI?

"Miközben beszélt, Lélek áradt belém, talpra állított, én pedig hallottam, hogy beszél hozzám."  Ez 2:2; új protestáns fordítás)

Érezted már valaha, hogy valaki talpra kell, hogy segítsen téged? Ezékiel a földre esett az Úr jelenlétében az Ő dicsőségének látványától. Mi is elesünk néha, amikor szembekerülünk a csüggedéssel, a gonosszal vagy valamilyen súlyos problémával. De függetlenül attól, hogy mi okból estünk a földre, a Szentlélek ismét talpra segít bennünket, hogy tovább tudjunk haladni.
Brenda sok éven keresztül igen elismert légi kísérő volt, egészen addig, amíg egy hosszú repülőút során heves légörvénybe nem került a gép, és a nőnek súlyosan megsérült a háta és a válla is. Az ebből következő fájdalmat és lelki szenvedést még egy bonyolult érdekérvényesítési per is nehezítette, melynek során úgy tűnt, nem fogja megkapni a kártérítést, ami pedig járt volna neki. Brenda mély depresszióba zuhant, és anyagilag is tönkrement. Gyülekezetétől kért segítséget, ám hiába, nem kapott választ. Az ország másik végében azonban a Szentlélek arra indította egyik barátnőjét, hogy felhívja, és pontosan azokat a szavakat mondja el, amelyekre Brendának szüksége volt.
- "Azt mondta, olvassam el a Keresztelő Jánosról szóló történetet Lukács evangéliuma 1:41-ből - számolt be tapasztalatáról Brenda. - Egyszerűen megdöbbentem, hogy valaki olyan nagy távolságból felhív, hogy bátorítson és imádkozzon velem, mint ahogy a barátnőm tette." Azóta az Úr ihletésére Brenda sok gyönyörű keresztény éneket írt, amelyeket sokfelé énekelnek az összejöveteleken. Az egyik dal címe: "Szemtől szemben". Ez arról szól, hogy nem kell gondjaink miatt aggódnunk, inkább képzeljük magunk elé, hogy szemtől szemben állunk Jézussal.
Igen, Brenda most szemtől szemben látja magát a szerető Istennel, aki felemelte őt, és szilárd talajra állította lábát. Te is lehetsz ma a Szentlélek eszköze, aki felemel valakit őhozzá. Miközben sokan azzal foglalkoznak, hogyan tudnának másokat kiütni, Isten és az Ő gyermekei azon munkálkodnak, hogy felemeljék a lesújtottakat.
Imádság a mai napra
"Atyám, letérdelek most a kereszt lábához, mert tudom, hogy Jézus szeretete és megbocsátása magasabbra emel engem, mint ahol valaha is voltam."