2018. január 2., kedd

Charles H. Spurgeon:„Az imádkozásban legyetek kitartóak” -(Kolossé 4,2)


Megfigyelésre méltó, hogy a Szentírásban az imáról gyakran van szó, s amellett vagy példát említ, vagy felbuzdít imára, vagy pedig drága ígéreteket fűz hozzá.
Alig nyitjuk fel a Biblia első lapját, máris olvashatjuk: „Akkor kezdték az Úrnak nevét segítségül hívni”; és ha a könyv végéhez jutottunk, egy buzgó kérelemnek „Ámen”-e érinti füleinket. Ezek között a példák sokaságával találkozunk.

Itt küzd Jákób Istennel hajnalhasadtáig; ott Dániel napjában háromszor esik térdre és imádkozik, esdekel és hálát ad; míg Dávid is szívének teljességéből kiállt Istenhez. A hegyen látjuk Illést, a tömlöcben Pált és Silást. Az intelmek és felhívások nagy mennyiségben vannak, az ígéretek számtalanok.

Mire mutatna az másra, mint arra, hogy mily rendkívül fontos és szükséges az ima! Határozottan bízhatunk abban, hogy amit Isten szent igéjében annyira hangsúlyoz, annak – kegyelmi terve szerint – életünkben különös álláspontot kell elfoglalnia. Hogy sokat szólt az imáról az azért történt, mert nekünk arra nagy szükségünk van. Ennek szüksége ránk nézve oly nagy, hogy az imával és könyörgéssel nem szabad felhagynunk, míg csak a mennybe nem jutunk.
Nincs semmi hiányod? Úgy, attól tartok, hogy nem ismered szegénységedet. Nem tudsz a kegyelemről, melyet óhajtanál Istentől kérni? Úgy, az Úrnak kegyelme fedezze fel előtted nyomorúságodat. A lélek ima nélkül, Megváltó nélküli lélek. Az ima a hívő gyermek gagyogása, a küzdő hit diadalkiáltása, a haldokló szent hattyú dala, aki Jézusban szunnyad el.

Az ima a keresztyén lélegzete, jelszava, vigasza, ereje és dicsősége. Ha Istennek gyermeke vagy, akkor indíttatva érzed magad arra, hogy Atyád arcát keresd és vágyódsz Atyád szerető karjai közé.
Ó, esedezz tehát, hogy ebben az évben szent, alázatos, buzgó és türelmes lehess; határozd el magadat legbensőbb társalgással még szorosabban Uradhoz és Megváltódhoz ragaszkodni és hadd lebegjen az Ő szeretetének zászlója fölötted.
Esedezzél, hogy másoknak példa és áldás lehess, és egyre inkább Megváltód dicsőségére élj.
Legyen ebben az évben jelszavad: „Az imádkozásban legyetek kitartóak”.


Napi áhítat: Templomban utolsó napjain is

Olvasmány: Lk 21,29–38
Krisztus mindvégig kereste és szerette Atyja házát és Isten népét. Mennyivel inkább tennünk kell ezt nekünk is!


29„Mondott nekik egy példázatot is: „Nézzétek meg a fügefát és a fákat mind: 30 amikor látjátok, hogy kihajtanak, már magatoktól is tudjátok, hogy közel van a nyár. 31 Így ti is, amikor látjátok, hogy mindezek bekövetkeznek, tudjátok meg: közel van az Isten országa. 32 Bizony, mondom néktek: nem múlik el ez a nemzedék addig, amíg mindez meg nem lesz. 33 Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el.” 34„Vigyázzatok magatokra, nehogy szívetek elnehezedjék mámortól, részegségtől vagy a megélhetés gondjaitól; és hirtelen lepjen meg titeket az a nap, 35 mint valami csapda, mert úgy fog rátörni mindazokra, akik a föld színén laknak. 36 Legyetek tehát éberek és szüntelen könyörögjetek, hogy kimenekülhessetek mindazokból, amik történni fognak, és hogy megállhassatok az Emberfia előtt.” 37 Nappal a templomban tanított, éjszakánként pedig az Olajfák hegyére ment, és ott tartózkodott. 38 De kora reggel az egész nép hozzásietett, hogy hallgassa őt a templomban.”


Jézus a hatalom igéit hirdeti. Úgy tud hatalmáról tanítani, hogy azzal nem eltávolítja magától az embereket, hanem egyre közelebb vonja. Nem félelmet kelt, hanem vágyakozást. Ám a „hatalmasok” irigysége is veszélyes méreteket ölt. Annyira, hogy Jézus éjszaka nagyobb biztonságban van a fák közt, mint az emberek körében. Az Olajfák hegye. S benne számos kert egyike: a Gecsemáné. Gyönyörű kilátás nyílt innét a szent városra, a templomra. Hajdan Dávid itt menekült Absolon elől. S a Mester itt készült föl haláltusájára. Itt árulta el egyikünk. Éjszakai képek. De a múlt emlékei, és a közeljövő eseményei közti jelen pillanatában most az imádság és a pihenés helye. S holnap új nap virrad. Múlttá válik az éj. Sietni kell a templomba, ahol az emberek várják Krisztus tanítását. Köztük leszünk-e mi is? A Mester ott lesz. Az időt meg kell ragadni. A lehetőség nem örök. Egyszer elvétetik. Hogy hamarosan vagy soká, csak az tudja, akinek hatalma van az idők felett.

(Szommer Hajnalka)

Nézd ott fenn-See His Love

Róm. 5,6-8.

,,Mert Krisztus, mikor még erőtelenek valánk, a maga idejében meghalt a gonoszokért.
Bizonyára igazért is alig hal meg valaki; ám a jóért talán csak meg merne halni valaki.
Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt.,,


https://www.youtube.com/watch?v=kXD5qcnaook

Szövege:


NÉZD OTT FENN (See His Love) Tim Hughes - Váradi Attila 

1. Nézd ott fenn, mi van a kereszten: 
Áldozatul adott tökéletes élet. 
A szeretet lett odaszegezve 
Megtöretett testben: mindez csak értünk lett. 

Ez itt Jézus, dicsőségben: 
A Menny Királya meghalt értem. 
Így győzött le bűnt és halált, 
Elvégezte: a Menny már nyitva áll. 

2. Ennél több örömet honnan vársz: 
Kegyelem által nyert igazi szabadság!
 Minden bűn, rejtegetett szégyen 
Vele együtt halt meg, 

Vele a kereszten! Értünk mindez, 
Mindez csak értünk lett



KENNETH COPELAND: Nézz fel!-01.02.

,,Gondoljátok meg azért, hogy Ő ily ellene való támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy el ne lankadjatok, és el ne csüggedjetek lelketekben.,,
- Zsidó 12:3


Nézz fel... mert az ilyen időkben, mint a mostani, az életed múlhat ezen.

Egyszer az Úr megmutatta nekem, hogy manapság a csüggedés szelleme próbál erőt venni rajtunk a bennünket körülvevő feszültség és rossz hírek által. A negatív hatásokkal azt akarja elérni, hogy levegyük a szemünket Isten Igéjéről. Arra próbál rávenni, hogy lefelé nézzünk, a kudarcokra, ahelyett, hogy felfelé néznénk, Jézusra.

Ha ezt megengeded, akkor a szellemi embered el fogja veszíteni az irányítást. És az Igéből tudjuk ennek az eredményét: „ellankadsz és elcsüggedsz a lelkedben”.

Jézus így fogalmazta ezt meg a Márk 4-ben: amikor e világ dolgai belépnek a szívedbe és az elmédbe, elfojtják az Igét, és gyümölcstelenné teszik. És mivel a hited az Ige eredménye, ez azt jelenti, hogy a hited el fog száradni. Ha ez megtörténik, a vereség felé tartasz.

Mit tudsz tenni, hogy megakadályozd a csüggedés eme láncreakcióját?

Nézz fel! Emeld a tekintetedet újra Jézusra. Emlékszem, hogy amikor az atlétikai versenyekben az ellenfél lehajtotta a fejét, már nem jelentett többé veszélyt. Nagyon könnyen le lehetett győzni. Tehát fel a fejjel! Nézz Jézusra, a hited szerzőjére és bevégzőjére. Ne a világ dolgaira, hanem Őrá tekints. Nézz arra, mit mond Isten az Igében. Isten gondolatai irányítsanak. Az Ő gondolatai legyenek a te gondolataid.

Nézz fel! Vedd le a szemed a körülményeidről, és nézz a mennyei forrásodra. Ne félj attól, hogy elveszítesz mindent. Isten a te Forrásod, nem a világ. Ő attól függetlenül tud rólad gondoskodni, hogy mi történik körülötted.

Ha mostanában ellankadtál, emeld fel a tekintetedet. Emeld fel a fejedet, és ne nézz lefelé. Isten fent van. Jézus fent van. Az ördög pedig lent van – a lábad alatt. Nézz fel hát!

Igei olvasmány: Ésaiás 40:21-31

Ésaiás próféta könyve 40. rész

21. Hát nem tudjátok és nem hallottátok-é, hát nem hirdettetett néktek eleitől fogva, hát nem értettétek-é meg a föld fundamentomait?
22. Ki ül a föld kereksége fölött, a melynek lakói mint sáskák előtte, ki az egeket kiterjeszti mint egy kárpitot, és kifeszíti, mint a sátort, lakásra;
23. Ki a fejedelmeket semmivé teszi, és a föld biráit hiábavalókká változtatja;
24. Még alig plántáltattak, még alig vettetének el, alig vert gyökeret a földben törzsük, és Ő csak rájok fuvall, és kiszáradnak és őket, mint polyvát, forgószél ragadja el:
25. Kihez hasonlíttok hát engem, hogy hasonló volnék? szól a Szent.
26. Emeljétek föl a magasba szemeiteket, és lássátok meg, ki teremté azokat? Ő, a ki kihozza seregöket szám szerint, mindnyáját nevén szólítja; nagy hatalma és erőssége miatt egyetlen híjok sincsen.
27. Miért mondod Jákób és szólsz ekként Izráel: Elrejtetett az én útam az Úrtól, és ügyemmel nem gondol Istenem?!
28. Hát nem tudod-é és nem hallottad-é, hogy örökkévaló Isten az Úr, a ki teremté a föld határait? nem fárad és nem lankad el; végére mehetetlen bölcsesége!
29. Erőt ad a megfáradottnak, és az erőtlen erejét megsokasítja.
30. Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is;
31. De a kik az Úrban bíznak, erejök megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!

Isten csodálatos kegyelme: CSAK A BŰNÖSÖKNEK

''Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek.'' (Tituszhoz 2:11)
Mivel az ember nem engedelmeskedett Isten parancsainak, a törvény kárhoztatása alá került. Bukása szükségessé tette, hogy Isten kinyilatkoztassa kegyelmét a bűnösért. Ha nem buktunk volna el, soha nem kellett volna megismernünk a ''kegyelem'' szó jelentését. Isten szereti az Őt szolgáló és parancsolatainak engedelmeskedő, bűntelen angyalokat, kegyelmét azonban soha nem irányítja feléjük. Ezek a mennyei lények mit sem tudnak a kegyelemről. Soha nem volt rá szükségük, mert soha nem vétkeztek. A kegyelem Istennek az a jellemvonása, amelyet az érdemtelen ember számára nyilatkoztat ki. Nem nekünk kell megkeresni, mert az keresett meg bennünket. Isten örvendezik, amikor kegyelmét kiáraszthatja azokra, akik vágyakoznak utána. Mindannyiunk számára felkínálja irgalmát, de nem azért, mert méltók vagyunk arra, hanem éppen azért, mert olyannyira méltatlanok vagyunk rá. Szükséges bizonyságra jutnunk afelől, hogy ezt az ajándékot számunkra is kirendeli az Úr. Isten nem azért adja kegyelmét, hogy ezáltal érvénytelenné tegye vagy helyettesítse törvényét.
Isten kegyelme és országának törvénye tökéletes összhangban van egymással, s mintegy kéz a kézben halad egymás mellett. Isten kegyelme lehetővé teszi számunkra, hogy hit által közelebb jussunk hozzá. Azáltal, hogy befogadjuk azt, és átengedjük magunkat a munkájának, a törvény érvényességét bizonyítjuk. Naggyá és dicsőségessé tesszük azt, mert Krisztus kegyelmének ereje által eleget teszünk előírásainak. Amikor engedelmeskedünk Isten törvényének, a megváltás hatalmáról tanúskodunk a Menny és a törvénytaposó világ előtt. Isten nem azért szeret bennünket, mert mi előbb szerettük őt. Ellenkezőleg, ''amikor még bűnösök voltunk'' (Róm 5:8), Krisztus meghalt értünk, s ezzel minden feltételt megteremtett az üdvösségünk érdekében. Noha engedetlenségünkkel kiérdemeltük Isten nemtetszését és kárhoztatását, Ő nem vetett el bennünket magától. Nem hagyott minket magunkra, hogy véges erőnkkel küszködjünk az ellenség hatalmával szemben. Mennyei angyalok vívják csatáinkat, és ha együttműködünk velük, győzelmet arathatunk a gonosz erő felett. Krisztusban, mint személyes megváltónkban bízva, ''felettébb diadalmaskodhatunk az által, aki minket szeretett'' (Róm 8:37).

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja-Kihez imádkozunk?

"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt... "(Fil 4,6)


Miért használ a Szentírás két különböző szót - imádságban és könyörgésben - az imádság megjelölésére? Azért, mert két különböző tevékenységről van szó. Az előbbi Isten imádása, az utóbbi kéréseink előterjesztése. Mi általában a másodikkal kezdjük, s olykor ezért marad bennünk a könyörgés után is bizonytalanság.

Mit jelent imádni Istent? Megvallani, hogy kinek ismertük meg őt. Isten imádása az ő egyedülálló nagyságának a felismerése és elismerése. Erre nem neki van szüksége, hanem az imádkozó embernek, mert így tudatosítja magában, kihez imádkozik. Ha ezt komolyan veszi, sokkal könnyebb lesz rábíznia sorsát, gondjait, egész jövőjét Istenre.

A Bibliában található imádságokban ez nagyon gyakori. Egy alkalommal például Dávid igencsak szorult helyzetbe került. Mégsem azzal kezdi imádságát, hogy elsorolja kéréseit Istennek, hanem megvallja, kinek hiszi őt: „Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban... A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk." (Zsolt 46) És miután megerősödött abban, hogy milyen hatalmas az, akihez ő imádkozhat, hogy milyen nagy kiváltság, hogy hozzá tartozhat és számíthat rá, szinte feleslegesnek tartja sorolni a kéréseit. Hiszen Isten látja őt, ismeri helyzetét, s nála már készen van a szabadítás. Az ő dolga, hogy csendes hittel várja, hogyan fog segíteni Isten .

Ne sajnáljuk az időt arra, hogy újra és újra emlékeztessük magunkat: kihez is imádkozunk tulajdonképpen. Aki hittel komolyan veszi és nem szégyelli megvallani Isten nagyságát, annak megnyílik a szíve ez előtt a nagy Úr előtt, és alkalmas lesz elfogadni ajándékait.

"Imádlak téged, egyedül Uramat, Nem vetem másban én bizodalmamat, Mikor imádlak, halld meg én szómat, Írd be könyvedbe hódolásomat."
(Ráday Pál, II. Rákóczi Ferenc kancellárja)


A Biblia hitelességének ismertetőjegyei

A Biblia ihletettségének vizsgálata után a következőkben a kinyilatkoztatás hitelességének vizsgálatáról írok azoknak, akik próbára szeretnék tenni a Szentírást.
Ezt ugyanis bárki megteheti, aki tud olvasni. A Biblia bármely szempontot nézve önmagában is képes megállni a helyét bárki előtt, aki rászánja az időt a tanulmányozására. Nem feltétlenül szükséges különösebb előképzettség a "hitelesítéshez" sem. Elegendő a megfelelő lelki hozzáállás és néhány alapszempont ismerete. Ezeket a támpontokat mindig együttesen kell alkalmazni, csak úgy érvényes a hitelesítés, ha az adott iratnál mindegyik jegy megvan.

1. V.Móz.18:21-22 azt mondja, hogy a hamis prófétát leleplezi az, hogy amit mond, nem teljesedik be, Isten beszédét viszont az igazolja, hogy minden esetben megvalósulnak a mondottak.
„Ha pedig azt mondod a te szívedben: miképen ismerhetjük meg az ígét, a melyet nem mondott az Úr? Ha a próféta az Úr nevében szól, és nem lesz meg, és nem teljesedik be a dolog: ez az a szó, a melyet nem az Úr szólott; elbizakodottságból mondotta azt a próféta; ne félj attól!"

2. Ésa.8:19-20 azt ajánlja, hogy mindazokat a dolgokat, amiket természetfeletti kinyilatkoztatásnak állítanak, hasonlítsuk össze a „törvénnyel".
„És ha ezt mondják tinéktek: Tudakozzatok a halottidézőktől és a jövendőmondóktól, a kik sipognak és suttognak: hát nem Istenétől tudakozik-é a nép? az élőkért a holtaktól kell-é tudakozni? A tanításra és bizonyságtételre hallgassatok! Ha nem ekként szólnak azok, a kiknek nincs hajnalok"
(A tanítás szó helyén a törvény szó található az eredeti szövegben, amely az írott, ihletett igére utal. A törvény szónak ezzel a használatával az Újszövetségben is találkozhatunk: Mt.5:17-18, Lk.10:26)

3. I.Jn.4:2-3 azt tanácsolja, hogy nézzük meg, vajon testben megjelent Krisztusnak vallja-e Jézust az Isten nevében szóló próféta:
„Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van; És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már."
A kinyilatkoztatáson belül a megváltás titka, a Krisztus általi szabadítás a legcsodásabb kijelentés. Ezzel összefüggésben olyan eszmékről, erkölcsi elvekről, gondolatokról és tettekről van szó, amik gyökeresen eltérnek a torzult emberi gondolkodástól és viselkedéstől, így csakis magasabb rendű lénytől származhatnak.

4. Jézus a Hegyibeszédében rámutat egy döntő ismertetőjegyre:
„őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tA�zre vettetik. Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket." (Mt.7:15-20)
A valóban Istentől származó prófétai beszéd jó gyümölcsöt terem az ember életében. Az Isten lelkétől áthatott próféta jellemében és cselekedeteiben megjelennek az isteni jellemvonások és bizonyságtétele közvetve is gyümölcsöt terem. Aki befogadja beszédét, annak az életében ugyanúgy megjelenik a szívet, lelket, jellemet átalakító hatalom. Ezt nem lehet hamisítani, aki Isten lelke nélkül él, annak az életében nem jelennek meg ezek a gyümölcsök. Ez éppen olyan biztos, mint az a természeti törvény, hogy a romlott fa nem képes egészséges gyümölcsöt teremni.

Saját magunkon is lemérhetjük, hogy miként hat ránk a Biblia. Figyelmes tanulmányozása közben „nappal virrad és hajnalcsillag kel fel a szívünkben"- ahogy Péter apostol írja. Megtapasztalhatjuk, hogy Isten egészen személyreszabottan tud hozzánk szólni most is.

Ezek voltak tehát a támpontok a próbatételhez, amelyek minden isteni eredetűnek mondott iratra vonatkoznak.

Ennek ellenére jelenleg sincs 100% egyetértés a keresztény egyházak között, hogy mely iratok mehetnek át a rostán és melyek maradnak apokrif kategóriában.
A protestáns Biblia 66 könyvet tartalmaz, míg a római katolikus 73-at.

Miért van ellentmondás? Talán túl szigorúak vagy esetleg szűklátókörűek a támpontok? És mi van azokkal az írásokkal, amelyeket tűzzel-vassal üldöz az egyház? Azok valóban haszontalanok vagy csupán azért kezelik őket mostohán, mert Isten abban szereplő kinyilatkoztatásai emberi érdekeket sértenek?

Merjük hát tanulmányozni a Bibliát és egyéb szent, természetfeletti ihletésűnek mondott írásokat és személyesen győződjünk meg azok hatásáról.

Ebben sincs egyetértés az egyházak között, de szerény véleményem szerint a kinyilatkoztatás nincs lezárva, Isten most is közöl az emberekkel gondolatokat, amelyek tőle származnak és a földi élethez adnak használati utasítást. Valóban sok a hamisság, de ma is élhetnek közöttünk igazi próféták.

Forrás: Sola Scriptura (egyedül az Írás) Teológiai Főiskola-

REINHARD BONNKE

JÉZUSNAK volt ideje a senkikre, akiknek nem lógott VIP-kártya a nyakában, akikről a farizeusok dölyfösen azt állították, hogy átkozottak, mert nem ismerik a törvényt.

Jézus az ilyen embereknek hirdette az Isten országa örömhírét.
Ő volt a szegények bajnoka.
Nem az értelem ragyogását kereste a hozzá forduló emberekben, hanem ami ennél sokkal fontosabb az életben: a hitet és a szeretetet. „Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek énbennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakára, és a tenger mélyébe vetik” - figyelmeztetett a Máté 18,6-ban. Neki túl drága volt az ideje ahhoz, hogy Heródessel, a királlyal találkozzék, mégis feltámadása után az első ember, akinek megjelent Mária Magdaléna volt, mivel az szerette őt. Magától értetődő volt számára, hogy felemeljen embereket alacsonyságukból a nagyságba, és hogy egyszerű halászokat apostolokká tegyen! Nem kell kutakodni a héber vagy az ógörög nyelvben, és nem kell megtanulnunk a Bibliában a sorok között olvasni, hogy meglássuk, mert ott áll benne fekete-fehéren: Jézus szerette azokat, akiket senki más nem szeretett, és azokat, akik senki mást nem szerettek. 
Napi rutinja volt ez, zsigerileg fakadt a lényéből. Ma is lehajol a szürke, nevenincs emberekhez, akik senkit sem hoznak lázba, és különlegessé változtatja őket. Valójában az egész Biblia ilyen példákkal van tele. Isten kiválasztja a kiközösített bűnözőt, a legkisebb fiút, a meddő asszonyt, a hatalom nélkülieket, és a senkiket, hogy nevet szerezzen a névteleneknek. 
A vállukra teszi a kezét, és azt mondja: „Ne félj, én veled vagyok!” Te is lehetsz ilyen példa! 
REINHARD BONNKE


Zsoltárok könyve 8. rész 2.vers



1. Az éneklőmesternek a gittithre; Dávid zsoltára.
2. Mi Urunk Istenünk, mily felséges a te neved az egész földön, a ki az egekre helyezted dicsőségedet.
3. A csecsemők és csecsszopók szájával erősítetted meg hatalmadat a te ellenségeid miatt, hogy a gyűlölködőt és bosszúállót elnémítsd.
4. Mikor látom egeidet, a te újjaidnak munkáját; a holdat és a csillagokat, a melyeket teremtettél:
5. Micsoda az ember - mondom - hogy megemlékezel róla? és az embernek fia, hogy gondod van reá?
6. Hiszen kevéssel tetted őt kisebbé az Istennél, és dicsőséggel és tisztességgel megkoronáztad őt!
7. Úrrá tetted őt kezeid munkáin, mindent lábai alá vetettél;
8. Juhokat és mindenféle barmot, és még a mezőnek vadait is;
9. Az ég madarait és a tenger halait, mindent, a mi a tenger ösvényein jár.
10. Mi Urunk Istenünk, mily felséges a te neved az egész földön!

Reggeli dicséret: Isten ítélete örömet hoz

„Örüljenek az egek és örvendezzen a föld; harsogjon a tenger és minden benne való! Viduljon a mező és minden, ami rajta van; örvend akkor az erdő minden fája is, Az Úrnak orcája előtt, mert eljön, mert eljön, hogy megítélje e földet. Megítéli majd a világot igazsággal, és a népeket az ő hűségével.”(96. Zsoltár 11-13. vers)

Vannak olyan bibliai tanítások, melyekről napjainkban nemhogy másokkal, de még keresztény körökben sem szívesen beszélünk. 
Hiszen a törvény, a bűn, az ítélet szavak puszta kiejtése is negatív érzelmeket gerjeszt bennünk.
No meg manapság, legtöbbek romantikus, érzelgős, elvtelen szeretettől csöpögő istenképébe bele sem fér az elszámolás, a számonkérés fogalma. S ezért is hat oly furcsán, hogy ezzel szemben mai Igénk a világ legünnepélyesebb pillanataként írja le az ítélet napját.
S mindez nem azért van, mert az akkori barbár korban Istent is kegyetlennek és durvábbnak ábrázolták, hanem, mert a zsoltár írója sokunkkal ellentétben beismeri és felvállalja tetteit, hibás döntéseinek következményeit, sőt szabadulni akar bűneitől, rendezni kívánja életét.
Mert nyilvánvaló, hogy akinek rendezetlen ügyei vannak, és nem is törekszik változtatni életvitelén, az elfordul és bedugja fülét, sőt rettegéssel és félelemmel tekint az ítéletre.

Ám, aki szenved, vagy akiben még van annyi együttérzés, hogy meg tud indulni az emberi sorsokat, és a föld pusztulását látva, az Jelenések könyvében szereplő mártírokhoz hasonlóan azt kérdezi: „Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még?” (Jel.6:10)

Ezen a reggelen az Örökkévaló azt mondja: Ne félj, hisz „Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Lélek szerint.” Akik megbékültek Istennel. „Kicsoda vádolja az Isten választottait? Isten az, aki megigazít; Kicsoda az, aki kárhoztat? Krisztus az, aki meghalt, sőt aki fel is támadott, aki az Isten jobbján van, aki esedezik is érettünk.” (Róm.8:1, 33-34)
Ezt tudva örömmel hirdessük az örökkévaló evangéliumot, mely nemcsak a Megváltásról, hanem a teljes helyreállításról beszél. „Féljétek az Istent, és néki adjatok dicsőséget: mert eljött az ő ítéletének órája; és imádjátok azt, aki teremtette a mennyet és a földet, és a tengert és a vizek forrásait.” (Jel.14:7) 
Azt, aki megígérte: „Íme mindent újjá teszek” (Jel.21:5)


2018. január 1., hétfő

Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja-Aggódás helyett imádkozás

Nóra Kelemenné ajánlása:

,,Isten áldja meg Cseri Kálmán lelkipásztorunkat. Életem legjobb könyve (a Biblia után rögtön) a Kegyelem harmatja című könyve, amely minden napra ad elegendő elmélkedést, és megtisztítja a lelket, mindenkinek ajánlom megvenni és olvasni.,,

Bármilyen sok tennivalónk van is, igyekszünk naponta néhány alkalommal valamit enni és inni, mert csak így tudunk dolgozni, és csak így maradunk életben. Persze az igazi az (lenne), ha mindig ugyanabban az időben, nyugodtan tudunk (tudnánk) táplálkozni. Könnyen elfelejtjük azonban, hogy az embernek lelke is van, s mivel a lélek nem követelőzik, nem adunk neki táplálékot. Ezért lesz az emberi együttélés gyakran olyan lelketlen, lélek nélküli.
A lélek tápláléka Isten igéje. Jézus mondta: „Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik."  Eszerint teljes emberi életet az él, aki a lelkét is táplálja.
Ezeknek az írásoknak az a célja, hogy mindennap legalább egy igei gondolattal erősítsük a lelkünket. Isten igéjének különös hatása van: az elolvasás után is munkálkodik az emberben, s amint az ételből fizikai erő, gondolat, kitartás származik, úgy az igéből szeretet, bölcsesség, derű, reménység... fakad. - Persze az igazi az, ha valaki magát a Szentírást veszi kézbe, s abból olvas naponta folyamatosan, gondolkozva egy-egy részt, amihez aztán hozzáigazítja az életét is. Ezeknek az írásoknak egyik célja éppen az, hogy felébressze étvágyunkat Isten igéje után, s már ennek olvasása közben kikeressük az idézett helyeket, s elolvassuk azok környezetét és a zárójelben szereplő utalásokat is.
Akinek jó a lelki erőnléte, az másként hordja az élet terheit, és tud segíteni másoknak is. De Isten igéje segít el minket igaz hitre és üdvösségre is (Lk 8,12!). Az erre és az ezt kísérő-követő csendes, szabad imádkozásra szánt idő nem eltékozolt fáradozás, hanem sokszorosan kamatozik. Itt és az örökkévalóságban is.Ezért az idős János apostol jókívánságával ajánlom ezeket a gondolatokat minden kedves olvasónak: „Szeretett testvérem, kívánom, hogy mindenben olyan jó dolgod legyen, és olyan egészséges légy, amilyen jó dolga van a lelkednek." (3Jn 2)

*******************************************

Aggódás helyett imádkozás


Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt... (Fil 4,6)


Istentől kapott programunk: ne aggódjatok, hanem imádkozzatok!
Nem tudjuk, mit hoz a jövő, és olyan sok rosszat kellett már tapasztalnunk. Ez könnyen aggodalmaskodóvá tesz. Erre gyógyszer a hittel elmondott imádság.
Az aggodalmaskodás gyökere a hitetlenség, az imádkozás tápláló gyökere az Istenbe vetett bizalom. Az aggodalmaskodás elszívja az energiáinkat, az imádkozás megsokszorozza és mozgósítja azt. Az aggodalmaskodó ember csőlátásban szenved: csak a lehetséges bajokat és nehézségeket látja. Az imádkozónak tágas a horizontja: a láthatatlanokat is komolyan veszi. Az aggodalmaskodó úgy véli, van oka félni. Az imádkozó meg van győződve arról, hogy van oka nem félni. Az aggodalmaskodó csak az ellenségre és önmagára szokott nézni, ezért gyakran eleve lemond a győzelemről. Az imádkozó Istenre figyel, és szent kíváncsisággal várja: ebben a helyzetben hogyan mutatja meg majd hatalmát és szeretetét. Az aggodalmaskodó a holnap gondját is hordozni akarja. Az imádkozó a ma terheit és feladatait viszi, és azokat sem egyedül.
Nem az aggodalmaskodó áll a valóság talaján, mert ő az elképzelt bajok világában él, ahol egyedül érzi magát. Az imádkozó ember áll a valóság talaján, mert miközben számol a látható tényekkel, számol a mindenség Urával is, és számít rá.
Mit jelent imádkozni? Jézus tanítása szerint: kiönteni a szívünket Istennek, ahogyan egy kisgyermek az apjának, akiről tudja, hogy szereti és bármit képes megtenni érte. Szánjunk időt erre mindennap!
Istennel járni, lakozni, Szent élettel illatozni, Igaz hitben nem habozni:
Jézus Krisztus, taníts, Taníts imádkozni!


KENNETH COPELAND: Egy boldog új esztendő

,,Mert mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.,, - Róma 10:13


A mai napon mindenhol összegyűlnek az emberek, hogy megünnepeljék az új év első csodálatos pillanatait.

Mégis, sok más embernek ez a nap életük legnehezebb 24 órája. Őket az újév a magányra és veszteségekre emlékezteti. Számukra csupán egy újabb, kudarcokkal teli év kezdetét jelenti.

Mi a helyzet veled? Számodra milyen lesz ez az év?

Talán kívülről boldognak látszol. Talán az ünnep alkalmával úgy szórod szét a mosolyodat és a jókívánságaidat, mint mindenki más. De belül fájdalmat érzel. Csalódott vagy. Talán úgy érzed, nem tudsz tovább menni.

Ha ez így van, szeretném, ha tudnál valamit. Mindez egy szempillantásra megváltozhat. Ma újra kezdheted az életedet, és az év első napját életed legörömtelibb napjává teheted!

Hányszor mondtad ezt magadnak: „ha újra kezdhetném, mindent másképp csinálnék”? Nem kell, hogy ez egy hiú ábránd legyen csupán. Jézus Krisztus lehetővé tette neked. Ez az Ő karácsonyi ajándéka számodra. Megfizette az árat minden bűnödért. Kifizette a büntetést minden hibádért.

Ezért jött a földre. Ezért született meg – hogy te újra kezdhesd!

Talán rágondolsz az életedre, és azt mondod: „De elkövettem néhány óriási hibát. Elkövettem egy-két szörnyű dolgot.” Nem számít. Jézus kifizette az árat mindazért!

Hogyan kezdheted újra? A Róma 10:9 azt mondja, hogy „ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta Őt a halálból, üdvözülsz.” Ehhez csak annyit kell tenned, hogy azt mondod: „Jézus, átadom az életemet Neked. Mától kezdve a Tiéd vagyok.”

Milyen kitűnő alkalom az év első napja arra, hogy megváltoztasd az életedet! Ebben a pillanatban, akárhol is vagy, add át az életedet Jézusnak. Aztán ugrándozhatsz fel-alá, és kiabálhatod, hogy „Dicsőség Istennek, mindent újra kezdek!” Meg fogod tudni, mit jelent a boldog új esztendő!

Igei olvasmány: Róma 10:1-13

Napi áhítat:Krisztus-hirdetés a templomban is

Olvasmány: ApCsel 5,34–42
Az istentisztelet középpontja Jézus Krisztus, azért vagyunk együtt, mert őt szeretjük.


35„Azután így szólt a nagytanácshoz: „Izráelita férfiak! Jól gondoljátok meg, hogy mit akartok tenni ezekkel az emberekkel. 36 Mert nem is olyan régen felkelt Teudás, és azt állította magáról, hogy ő valaki, csatlakozott is hozzá mintegy négyszáz ember, de végeztek vele; akik pedig bíztak benne, azok mind elszéledtek, és megsemmisültek. 37 Azután az összeírás idején felkelt a galileai Júdás is. Sok népet állított a maga pártjára, de elpusztult ő is; akik pedig bíztak benne, azok is mind szétszóródtak. 38 A mostani esetre is azt mondom: hagyjátok békén ezeket az embereket, és bocsássátok el őket. Mert ha emberektől való ez a szándék vagy ez a mozgalom, akkor megsemmisül; 39 ha pedig Istentől való, akkor úgysem tudjátok megsemmisíteni őket, és még úgy tűnhettek fel, mint akik Isten ellen harcoltok.” Azok hallgattak rá, 40 előhívták az apostolokat, megverették őket, azután megparancsolták nekik, hogy ne szóljanak Jézus nevében, és azzal elbocsátották őket. 41 Ők pedig örömmel távoztak a nagytanács színe elől, mert méltónak bizonyultak arra, hogy gyalázatot szenvedjenek az ő nevéért; 42 és nem hagytak fel a naponkénti tanítással, és hirdették a Krisztus Jézust a templomban és házanként. 

Imádkozzunk azért, hogy mindhalálig hűségesek legyünk! (Jel 2,10c–11)

Megint a végére értünk egy évnek. Újból lezárhatunk egy időszakot az életünkben. Mérlegkészítés, számvetés: ez a mai nap lehetősége számunkra. Milyen élményeink, átéléseink voltak a Krisztus-követésben? Bensőséges közösségek, csodás imameghallgatások, kegyelmes gondviselés megtapasztalásai, életformálódás Isten igéjének tanulmányozása során… Az őszinte visszatekintésben más előjellel is sorolhatjuk a történéseket. Lehettek kudarcaink, hitbeli bizonytalanságaink, gyötörhettek bennünket kétségek, esetleg átélhettünk meghurcoltatást is… Hol tartasz az istenkövetésedben? Mire késztet az év végi visszatekintésed? Légy őszinte a válaszodban! Akármi kavarogjon is a lelkedben, Isten arra vár, hogy odaállhasson melléd, és mutasson egy irányt, amerre továbbmehetsz. Bátorodj az apostolok példáján! Nem tántorította el őket a börtön, nem bizonytalanította el szívüket a verés, amint hiábavalónak bizonyult a határozott fenyegetés is. Különleges módon félelem és meghátrálás helyett örömöt éreztek és felbátorodtak. Mert méltónak bizonyultak arra, hogy mindezt Krisztusért hordozzák. A mai nap egyik lehetősége, hogy felbátorodj a hitedben. A te döntésed, hogy a folytatásban mit vállalsz: meghátrálást vagy naponkénti közösséget, bátor bizonyságtételt. Akár ott is, ahonnan a múltban a fenyegetést kaptad…

(Hajnal Zoltán)

Charles H. Spurgeon::Izráel pusztai bolyongása véget ért

„…már abban az évben Kánaán földjének a termését ették.” -(Józsué 5,12)


Izráel pusztai bolyongása véget ért, végre az ígéret földjének határához jutottak. 
A változó táborozás, a tüzes kígyók, az amálekiták ellenséges serege, a puszta rémsége, mind megszűnt; az Izráel fiai azon országba jutottak, amelyben tej és méz folyt és ettek a földnek gyümölcséből. Ó, kedves keresztyén olvasó, ez új évben talán hasonlóan történik veled vagy velem. Ó, mily kedves lenne az! Ha a hit szemei előtt élénken lebeg ez a cél, úgy ez a legtisztább élvezet kútfeje. Jézusnál időzni azon nyugalomban, mely még fenntartatik az Isten népének, igen, az valóban dicső várakozás, olyan dicsőséget élvezni majd kettős magasztos reménység. 
A hitetlenség visszariad a Jordán folyótól, melynek hullámai köztünk és az ígéret földje között hömpölyögnek tova, de mi erősen állunk azon meggyőződés mellett, hogy mi már több próbáltatást kiálltunk, mint amennyit a halál legrosszabb esetben okozhat. Űzzük el tehát magunktól a félelem minden gondolatát és kimondhatatlan örömmel örvendezzünk azon várakozásban, hogy ezen a ma kezdődő évben „mindenkor az Úrnál leszünk”. 

Némelyek a küzdők táborából még ez évben itt maradnak, hogy az Úrért dolgozzanak. S ha e sors ránk esik, mindazáltal igaz marad újévi köszöntőnk: „Mi, kik hiszünk, bemegyünk a nyugodalomba.” A Szentlélek a mi örökségünknek záloga, „a dicsőség reménysége”. Boldogultjainknak biztos lakása van a mennyei honban, de minket is megóv itt az Úr Jézus Krisztus; ők már diadalmasok ott ellenségeik felett és mi diadalmasok vagyunk itt. A szentek élvezik az Úrral való társaságot a mennyben, de mi sem kevésbé; ők nyugszanak a szeretetben, mi nekünk pedig teljes békénk van Ő benne; ők hirdetik magasztalva dicsőségét, mi is dicsőíthetjük Őt. Azért gyűjtögessünk ebben az évben mennyei gyümölcsöket a földi mezőben, ahol a hit és remény a pusztaságot Isten kertjévé változtatta. 
Ó, mily kegyelem, ha mi a Megváltó által élhetünk, és úgy ehetünk Kánaán földjének gyümölcséből ez évben!

John Eldredge: HAZATÉRÉS


(Mert eltökélt célom) hogy megismerjem őt (hogy fokozatosan mélyebb és meghittebb kapcsolatba kerülhessek Vele, hogy egyre jobban tapasztaljam, felismerjem és megértsem személyének csodáit) és feltámadása erejét… (Filippi 3,10 – angolból fordítva AMP)

Jézus azért jött, hogy felfedje nekünk Istent. Ő, Isten kinyilatkoztatása – arról, hogy milyen valójában Isten szíve, hogy mi a terve a világgal, és az életeddel.

Egy Jézussal való bensőséges találkozás az emberi lét legnagyobb átformáló ereje. Őt ismerni annak, Aki Ő valójában, a hazatérés. Ha bennünk van az Ő élete, öröme, szeretete és jelenléte, az semmihez sem fogható. Jézus valódi ismerete a legnagyobb szükségünk, és a legnagyobb boldogságunk. Ha félreismerjük Őt, az a legszomorúbb hiba.

A Jézusról készült feljegyzéseket azért írták, hogy te is megtapasztalhasd azt az intim kapcsolatot az Atyával és a Fiúval, amit íróik. János apostol azt mondja, hogy ugyanazt a barátságot élvezhetjük Jézussal, mint amiben neki része volt. Jézus pont ezért jött.

Ha nem ismered Jézust, mint egy nagyszerű személyt, és az Ő fantasztikus személyiségét – kedves, kreatív, agyafúrt, közvetlen, szenvedélyes, nem éppen elnéző a vallásossággal szemben – akkor becsaptak.

Ha nem tapasztalod meg Jézust naponta, bensőséges módon, ha nem ismered vigasztaló jelenlétét, nem hallod, ahogy személyesen hozzád beszél – akkor megraboltak.

Ha nem ismered a benned élő életének erejét, ami a személyiségedet formálja, meggyógyít a megtörtségből, és lehetővé teszi, hogy úgy élj, amint Ő – akkor kifosztottak.

Ezért így imádkozunk:
„Jézus, kérlek, mutasd meg azt, Aki valóban vagy. Kérlek, mutasd meg Magad nekem. Isten Szelleme, szabadítsd fel engem arra, hogy Jézust igazából megismerhessem. Szabadíts meg mindentől, amit hamisan tudtam Róla, és hozd elém mindazt, ami igaz Felőle, Jézus Nevében, az Atya Isten dicsőségére, ÁMEN!”

John Eldredge
Horváth Ilona megosztása-

Andrea Tímea

Mónika

Kedves Tímea! megkérlek, hogy NE osszál semeéyik oldalunkon, se a Mennyiebe, se a Karizmatikusba! Egyrészről nem olvassák, másrészről más tanításokat szeretnénk közreadni.. Köszönjük a megértésedet. Áldással: Mónika
Andrea Timea
Értem az ördögi tanitásokat akkor
Ok
Akarjátok
Jo hogy igy kijelented ,az irigység szol belöled
Mónika

látod ezt éreztük veled kapcsolatosan, ahogy reagálsz rá és vádolsz, a vádlás, az mindig az ördögtöl van!

a tanításaink pedig nem ördögiek!
Andrea Timea
Te vagy az
Mónika

aki gyülekezet gyalázást oszt és mást is gyaláz az NEM keresztény!!


***************************************
Utána ez a megosztás érkezett:
Fanni Angyal megosztotta az első bejegyzését.

Jakab 3:17 A felülről való bölcsesség pedig először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedelmes, irgalmassággal és jó gyümölcsökkel teljes, nem kételkedő és nem képmutató.
Jakab 3:18 Az igazság gyümölcse pedig békességben vettetik azoknak, a kik békességesen munkálkodnak.


Andrea Timea
Én mikor gyaláztalak

Isten kincsesládája-Mennyei kincsesláda

Szeretettel köszöntelek az Oldalaimon!
Szeretettel kérlek, olvasd el, mert FONTOS neked-nekünk! Jézus Krisztus Szent nevében, Ámen!

Már régóta érlelődött bennem ezek a gondolatok amiket most megosztok Veletek.

Isten megkért, hogy ne a számítógépen tároljam a tanításaimat, hanem tegyem bele egy Blogba és osszam meg veletek itt.

Én csak arra kértem, hogy adjon hozzá bölcsességet, milyen tanításokat osszak meg veletek. Mielőtt beteszek egy új tanítást mindig imádkozom előtte és amikor biztosan megvan az igen rá, akkor teszem csak be. A Próféciákból, élményekből, bizonyságokból is  azt osztom meg ami szintén érdemes elolvasásra. A Próféciáknál ez nem azt jelenti, hogy az tuti úgy is lesz, hanem figyeljünk rá.

Erre két oldalt hoztam létre, egy közösségi Blogot, ahol aki csak olvasni akar, nevüket Istentől kapta:  Isten kincsesládája, amit testvérnőnkkel Horváth Ilonával együtt szerkesztünk most már jó ideje:

https://www.facebook.com/istenkincsesladaja/

Aki aktívan szeretne rész venni annak alakítottam ki a Mennyei kincsesládáját, ami kimondottan tanítási oldal.

https://www.facebook.com/groups/1733125646963418/

Ez a csoport nem azért alakult, hogy csak Igeképeket osszunk meg arra van nagyon sok oldal és nem arra, hogy gyűjtsön sok sok tagot, hanem Isten Igéjére, tanításaira fókuszál!

(Ezért, ha meghívsz valakit tudta nélkül erre fókuszálj, hogy Ő is ezt szereti, ezt keresi! Mindenkinek megnézem az adatlapját és ha látom, hogy Isten kereső akkor teszem be tagnak.)

Mindazonáltal, nagyon szeretjük a szép és igei Igeképeket és örülünk olyan testvérek jelentkezésének, aki szomjas az Úr Igéjére, tanításaira és tej helyett, keményebb eledelt is szeretne, mert fejlődni szeretne és az Urat jobban és jobban megismerni!

Akik tűzben égnek az Úrért, nem langyosak, hanem a szívükben van vésve az Úr kérése, hogy szerte a világban hirdessék az Úr Igéjét! Az Úr a szíveket vizsgálja és az Ige megtartását!

Ehhez több Igerészt szeretnék kiemelni:

,,Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket. Legyetek az Igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. Mert ha valaki csak hallgatója az Igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete.,, Jak 1,21-25

,,Ismerem tetteidet, hogy se hideg, se meleg nem vagy. Bárcsak hideg volnál, vagy meleg! 
De mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kivetlek a számból." (Jel 3,15-16)

,,Mivel Isten a szíveket is vizsgálja,, (1 Sám 16:7)

,,AKI NEM GYŰJT VELEM, AZ TÉKOZOL.,, Lk 11,23-Ami azt jelenti, hogy ne csak magad hasznára gyűjtsd a tudást, hanem oszd is meg, erre kiváló a saját Facebook oldalad!

,,Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek.,,(Mk 16,15)

Ezt a Blogot, Facebookot hála az Úrnak szerte a világban olvassák a kinti magyarok, ezért érdemes osztani :) Hisz nagyon sokan kiköltöztek és nincs semmi szellei-lelki táplálékuk ezért itt olvassák az Úr Igéjét tanításait!

Ami még nagyon fontos, hogy ami a Bibliában van, az a szűrő, csak is az maradhat benneSemmilyen bálvány és olyan nem maradhat benne, ami nem Igei...ami nincs a Bibliában az számomra nincs is! 

Lehet, hogy több van mint a 66 könyv, de az Úr azt mondta, hogy ELÉG nektek az én kegyelmem! Elküldte az Ő kedves Szent Szellemét, aki elvezet minket minden igazságra és ami benne van a Bibliában ezért elégséges nekünk! Dicsőség az Úrnak érte, mindörökké!

Ami ezen felül az Egyházak, vezetők tanítanak és nincs benne a Bibliában én azt elvetem.
Az Úr Mindenható, bölcs és előrelátó, ha úgy gondolta volna, hogy szükségünk lenne többre, többet adott volna!

Nagyon nagyon fontos tény, hogy csak is az Úr Jézus a közbenjáró az Atyánál! 

Aki mást tanít közbenjárónak, máshoz imádkozik, az a megtévesztő általi tanítást követi!! Teljesen mindegy hány éves egyház tanításai ez és a családban ezt láttuk, ezt hallottuk!Én is ezt láttam, megtértem belőle, MERT A SZENT SZELLEM ELVEZETETT AZ IGAZSÁGRA!

Higgyétek el testvéreim az Igét és gondoljatok arra, hogy amikor az Úr előtt fogunk állni, nem hivatkozhatunk sem az Anyánkra, sem az Apánkra, sem a Egyház tanításaira!

Mert tudást, hiteles tanítást adott az Úr: a Szent Bibliát!

Ezért légy alázatos, légy olyan mint a kisgyermek ne foglalkozz azzal, mennyi időt hittél tévesen, az a lényeg, hogy nyisd meg a szívedet, vizsgáld meg alaposan az Igét és aszerint DÖNTS! Még most van időd!

A megtévesztő elakarja hitetni veled, hogy máshoz is imádkozhatsz, hogy meghallgattatik..
pont azért, hogy ne legyen hatásos az imád!

Sem Szűz Mária sem a Szentek ne járnak közben az Atyánál!

,,Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,
A ki adta önmagát váltságul mindenekért, mint tanúbizonyság a maga idejében,,
Timótheushoz írt I. levél 2. rész 

http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=54&c=2&v=5&vs=5-6#v3

Faragott szobrok ,szent képek bálványok!
Ha Jézus ábrázolják azt is csak illusztráció miatt teszik! A szívedbe keresd, hisz ott van :) a bálványozás ezt akadályozza meg, hogy a szívedben meglásd az Urat!

Tanuljunk, tanuljunk tanuljunk míg tart a kegyelem, ámen!

,Elvész az én népem, mivelhogy tudomány nélkül való. Mivelhogy te megvetetted a tudományt, én is megvetlek téged, hogy papom ne légy. És mivelhogy elfeledkeztél Istened törvényéről, elfeledkezem én is a te fiaidról.
,- Hós 4,6.

Vegyél és ossz sok-sok áldást! Használd ki az internet segítségét, már nincs anyagi akadály, hogy értelmezd az Igét, hogy olvassál sok jó könyvet, tanítást! Mindazonáltal légy óvatos mit olvasol, mert meg van írva az is, hogy sok a hitető!! Hiába van nála gyógyulás, isteni csoda, ha az élete nem letett élet Krisztus kezébe!
Ha pompában, ötcsillagos szállódban lakik és fényűzésben él!
Jézus NEM ÍGY ÉLT és nem ezt tanította! Ezért Vizsgáld meg az életét a taníztónak,  mielőtt hiszel neki, még ha tolókocsiból szállnak ki százak is, akkor is azt fogja mondani az Úr, hogy nem ismerlek téged, távozz tőlem!

Isten országának új rendjéről:


Lk 13,22-14,24
,,A szűk és a zárt kapuk
22. Ezután bejárta a városokat és falvakat, és tanított, Jeruzsálem felé haladva. 
23.Közben valaki megkérdezte tőle: »Uram! Kevesen vannak-e, akik üdvözülnek?« Ő ezt felelte nekik: 
24»Igyekezzetek a szűk kapun bemenni, mert mondom nektek: sokan akarnak majd bemenni, de nem tudnak. 
25. Amikor a családapa már felkel és bezárja az ajtót, ti kívül állva zörgetni kezdtek az ajtón, és azt mondjátok: ‘Uram! Nyisd ki nekünk!’ Ő ezt feleli majd nektek: ‘Nem tudom, honnan valók vagytok.’ 
26. Akkor ti ezt kezditek majd mondogatni: ‘Előtted ettünk és ittunk, és a mi utcáinkon tanítottál.’ 
27. Ő erre azt feleli nektek: ‘Nem ismerlek titeket, hogy honnan valók vagytok! Távozzatok tőlem mindnyájan, ti gonosztevők!’ 
28. Lesz majd sírás és fogcsikorgatás, amikor látni fogjátok Ábrahámot, Izsákot és Jákobot és az összes prófétát Isten országában, magatokat pedig kirekesztve. 
29.Jönnek majd napkeletről és napnyugatról, északról és délről, és letelepszenek az Isten országában. 
30.Mert íme, vannak utolsók, akikből elsők lesznek, és vannak elsők, akikből utolsók lesznek.«

Sok Egyház sokakat fog a pokolba vinni!
Ennek az az oka, hogy a hívők a Pásztor tanításaival vannak elfoglalva, ahelyett, hogy Jézus Krisztust követnék.- aki  sajnos nem ragaszkodik az Igéhez, csak a kegyelemről beszél, a keskeny útról nem, igazán, hogy több tagot vonzon be az egyházába, több tizedért, gyülekezeti programokkal helyettesíti azt és az élete nem tükrözi Jézus életét, Az Egyház hatalmát féltve félre vezeti népét....

Higgy és tanulj olyanoktól akik nem különbek Mesterüktől és a keresztet felvették!
NE A CSODÁKRA NÉZZ CSAK!

Vizsgáld meg az írás forrását is! Ami jó azt tartsátok meg! Aki forrás megjelölés nélkül oszt azt főleg nézd meg, honnan kitől oszt!

“A sokaságot pedig az ő tanítványaival együtt magához szólítván, monda nékik: 
Ha valaki én utánam akar jönni, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét és kövessen engem.”- Márk 8,34


Az üdvösség nem más, mint JÉZUS MEGISMERÉSE, és az Ő KÖVETÉSE. 
NEM csak Biblia-tanulmányozásról, és gyülekezeti tevékenységekről, hanem TANÍTVÁNYSÁGRÓL szól, 
Jézus valódi megismeréséről, egy valóságos kapcsolatban.

MINDAZ, ami számít az az, hogy van-e VALÓSÁGOS KAPCSOLATOD JÉZUSSAL. Letetted tényleg az egész életed minden egyes részét az Ő kezébe? Követed Őt minden nap? Keresed azt, hogy a kedvében járj? Valóságos a számodra Jézus?

Elveszíthető -e az üdvösség? Ki lehet-e, esni a kegyelemből?

Jel. 3,5 ,,Aki győz, az fehér ruhákba öltözik; és nem törlöm ki annak nevét az élet könyvéből, és vallást teszek annak nevéről az én Atyám előtt és az ő angyalai előtt.,,

Ki az, aki győz? Aki nem utasítja el Jézust. Más győzelem nincs, mert Jézus mindent megszerezett. Milyen ruhába fog öltözni aki odamegy, mert győzött? Fehérbe. Már abban van? Nem, még nincs, de megkapja odaát, ha ott lesz. Jézus saját kezűleg fogja átadni. Ott már meg van, itt még csak hittel van meg. Ez már el van készítve a koronával együtt odaát. Te a Királyok királyának vagy a menyasszonya. Tehát, királyné leszel odaát, így jár a királyi korona neked is. Ez az Élet Koronája. Van még valami nagyon fontos. A neved be van írva az Élet Könyvébe.

A kérdés, mindenkié ott van? Igen ott! A gyilkosoké is? Igen, az övéké is ott van. A sátánistáké is? Igen, az övéké is ott van. Ezek a szörnyűségek nem törlik ki a nevét, mert nem a cselekedeteink által üdvözülhetünk. Mindenki be van írva az Élet Könyvébe, Jézus Vére miatt, de ez ki lesz törölve az illető fizikai halálakor, ha nem hitt a Fiúban itt a földön. Akiben nincs a Fiú, abban az Atya sincs. Akiben nincs a Fiú, az nem örökölheti Isten országát. Ki lesz vetve az ítéletkor és a neve akkor lesz kitörölve. Isten azt fogja mondani, nem ismerlek, távozz tőlem gonosztevő! 
Ezt úgy tanították sokan, hogy az üdvösségüket veszítették el azok, akik neve ki lesz írva az Élet Könyvéből. 
Nem, nem azt veszítette el. Az üdvösséget nem lehet elveszíteni, de a kegyelmet igen, 

Aki nem fogadja el Jézus Véráldozatát, halálos bűnt követ el. Az a kárhozatba megy, bármennyire is szereti Isten a teremtményeit. Ő igazságos Isten és ítélő Bíró! A kegyelemből az ember magát zárja ki, ha elutasítja Jézust. Ez a mi szabad akaratunk
A szánkkal kell vallást tenni és a szívünkben hinni kell, hogy Jézus az Isten Fia, Aki meghalt és feltámadt.

,,Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol. Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre.,,Róma 10, 9-10

Ismerd meg Őt Testvérem, mielőtt még késő lenne!

Jézus áldjon meg téged!


Sok szeretettel: Erős Mónika

Isten csodálatos kegyelme: A MENNYRŐL SZÓLÓ ÖRÖMHÍR

A KEGYELEM ORSZÁGA

''És bejáró Jézus az egész Galileát, tanítva azok zsinagógáiban, és hirdetve az Isten országának evangéliumát, és gyógyítva a nép között minden betegséget és minden erőtlenséget.'' 
(Máté evangéliuma 4:23)

"Megnyitván a száját, tanította őket, mondván: Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa'' (Máté evangéliuma5:2-3). A csodálkozó embertömegnek különös és szokatlan volt ez a beszéd. Ez a tanítás éppen az ellenkezője volt annak, amit eddig a papoktól és a rabbiktól hallottak. Semmit sem találtak benne, ami büszkeségüknek hízelegne, vagy ami becsvágyó reményüket táplálná. Ez az új tanító mégis olyan hatalommal rendelkezik, amely lebilincseli őket. Az Isteni szeretet jó illata árad az egyéniségéből, mint az illat a virágból. A Jézust körülvevő tömegben voltak néhányan, akik tudatában voltak lelki szegénységüknek. Voltak olyanok, akik szent jelenlétében érezték, hogy ''nyomorultak, nyavalyások, szegények, vakok és mezítelenek'' (Jelenések könyve 3:17), s akik Isten üdvözítő kegyelme után vágyakoztak (Tit 2:11)''Övék a mennyeknek országa'' mondja Krisztus a lelki szegényekről. Ez az ország nem földi, tehát nem is múlandó. Krisztus feltárta előttük szeretetének, kegyelmének és igazságának lelki birodalmát.
Az Ő alattvalói a lelki szegények, az alázatosok és az igazságért üldözöttek. Övék a mennyeknek országa. Ha Krisztus műve még nem is egészen tökéletes bennük, a folyamat megkezdődött, amely alkalmasakká teszi őket ''a szentek örökségében való részvételre a világosságban'' (Kol 1:12). Akik beismerik lelki szegénységüket, akik érzik, hogy semmi jó sincs bennük, azok Krisztusra tekintve erőt és szentséget nyerhetnek. [Jézus] felkínálja, hogy szegénységünket kegyelmének gazdagságával cseréljük fel. Mi nem vagyunk érdemesek'' Isten szeretetére; azonban jótállónk, Krisztus méltó erre, és teljesen üdvözítheti is mindazokat, akik hozzá közelednek. Bár múltunk lehet rendkívül szomorú, a jelenlegi helyzetünk pedig még csüggesztőbb, de ha úgy közeledünk Krisztushoz, ahogy vagyunk, gyengén, elhagyottan és nyomorult állapotban, akkor részvétteljes Megváltónk elénk jön, átölel bennünket szerető karjaival, igazságának fehér öltönyét adja ránk, és így vezet bennünket az Atyához.
Ellen White írása alapján