2018. január 25., csütörtök

Napi Ige, Napi Gondolat


Beteg-é valaki köztetek? Hívja magához a gyülekezet véneit, és imádkozzanak felette, megkenvén őt olajjal az Úrnak nevében.
- (Jakab 5:14)

***************************
Napi Gondolat

Malakiás 4:2 2. És feltámad néktek, a kik félitek az én nevemet, az igazságnak napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt, és kimentek és ugrándoztok, mint a hizlalt tulkok.

Lehet hogy pillanatnyilag még igazságtalanság vesz körül, sőt az is lehet hogy beteg vagy.Az is lehet hogy folyton kigúnyolnak,néven neveznek a hitedért.

Biztos hogy feljött már a szívedben:"Érdemes hát kitartani Isten ígérete mellett?"
A legjobb hír amit mondhatok neked a mai napon az, hogy bármennyire is nehéz most, ez NEM fog örökké tartani.
Mint ahogy a vihar után felsüt a nap, így ragyog majd fel Isten dicsősége, ereje, hatalma és szeretete a te életedben is.

Amit Isten megígér. azt be is teljesíti!
Eljön a te életedben is az igazság napja, a gyógyulás napja!
Az öröm és a felüdülés napja! A beteljesülések, és a győzelmek napja!

A Jézus nevében!
Tarts ki! Ámen!


2018. január 24., szerda

Örömteli mindennapok:

Mai örömteli bátorító :)

,,Ahol Isten szeretete uralkodik, ott nem marad hely a félelem számára. Sőt, amikor ez a szeretet egészen kiteljesedik, minden félelmet kiűz belőlünk.,, 1 Jn.4,18.


A félelem távol tart téged attól, hogy mindazzá válj, aminek Isten szán, a félelem korlátozza a lehetőségeidet, sőt romba dönti és elpusztítja az életed. Isten nem akarja hogy olyan életet élj, amely tele van félelemmel.
A Biblia azt mondja, "A szeretetben nincs félelem. De a tökéletes szeretet kiűzi a félelmet..." (1János 4:18)
Isten a szeretet, és minél jobban betölti Isten az életed, annál kevésbé fogsz félni.

Amikor félsz, két dolgot kell tenned amivel el tudod űzni a félelmet. Először emlékezz, hogy te az Isten családjának tagja vagy.Ha valaki, vagy valami miatt félelem támad benned, meg kell állnod és emlékezned kell arra, hogy te Isten gyermeke vagy! Nem vagy árva, és nem vagy egyedül! Ő a te Atyád, és Isten mindennél nagyobb és hatalmasabb.

Bármikor felkiálthatsz Hozzá, és Ő meghallgat. "A Szellem ereje által kiáltjuk: Abbá Atyám!" (Róma 8:14-16) és Ő elküldi a Szellemét, hogy jöjjön és nyugtasson meg téged.
Az Atya mindent a kezében tart. Neked csak emlékezned kell arra hogy kinek a gyermeke is vagy, és arra, hogy segítségül hívhatod Őt a nap bármely percében.

*********************************************************
Isten, soha nem mond le rólad!
,,Imádkozom, hogy megtudjátok, milyen mérhetetlenül nagy Isten ereje, amely hatékonyan működik bennünk, hívőkben. Ugyanez az erő mutatkozott meg akkor is, amikor az Atya feltámasztotta Krisztust a halálból, és a Mennyben a jobbjára ültette.,, -Efézus 1,19-20-

Nem könnyű erősnek maradni. Bizonyára nehéz egy bukás után összeszedni magunkat, és újból talpra állni. Honnan kapunk erőt az újrakezdéshez?

Az erőt mindenki akarja.

Tudod-e, hogy Isten is meg akar erősíteni téged? Hogy is olvastuk? "Milyen mérhetetlen nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön! Minthogy hatalmának ezzel az erejével munkálkodik a Krisztusban, miután feltámasztotta őt a halálból..." 
(Ef 1,19-20).

Két fontos igazságot tár elénk ez az igeszakasz:

A feltámadott Jézus Krisztus Isten erejéről tanúskodik. Ugyanez az erő munkálkodhat bennünk is.

Ha a halálból életre hívta Jézust, bizonyára lesz nála megoldás a mi, neki átadott problémáinkra is. A reménytelen helyzetek specialistáját mi képtelenek vagyunk túlterhelni. Talán éppen most gondoltad róla, hogy az anyagi problémáidat sem ismeri, honnan tudná, miféle betegséggel küszködsz? Tud-e a házassági problémáitokról? Isten mindezt nem csak tudja, de kész segíteni is rajtad, mégpedig a Feltámadásban már bizonyított hatalommal.

Isten elvégezi benned azt, amit elkezdett. A bukásaid sem gátolják meg ebben. Biztosra veheted Isten szavát, amint a Filippiekhez írt levélben ki is jelenti: "aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára" (Fil. 1:6)!

Amit Isten kezdett el az életedben, azt Ő be is fejezi. Ő soha nem mond le rólad. 
Még ha te el is bizonytalanodsz, Ő nem adja fel a veled kapcsolatos szándékát.
Ez a mi erőnlétünk biztosítéka!


Legyen örömteli napod :)


Korinthusbeliekhez írt II. levél 3. rész

„Az Úr pedig a Lélek, és ahol az Úr Lelke, ott a szabadság."

Azt kérded, mit jelent ez? Azt jelenti, hogy ha Jézus az Úr az életedben, ő felszabadít arra, hogy örülj jelenlétének a gyülekezetben, otthon, a munkahelyeden és az életed minden területén.


1. Elkezdjük-é ismét ajánlgatni magunkat? Vagy talán szükségünk van, mint némelyeknek, ajánló levelekre hozzátok, avagy tőletek?
2. A mi levelünk ti vagytok, beírva a mi szívünkbe, a melyet ismer és olvas minden ember;
3. A kik felől nyilvánvaló, hogy Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, nem tentával, hanem az élő Isten Lelkével írva; nem kőtáblákra, hanem a szívnek hústábláira.
4. Ilyen bizodalmunk pedig Isten iránt a Krisztus által van.
5. Nem mintha magunktól volnánk alkalmatosak valamit gondolni, úgy mint magunkból; ellenkezőleg a mi alkalmatos voltunk az Istentől van:
6. A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.
7. Ha pedig a halálnak betűkkel kövekbe vésett szolgálata dicsőséges vala, úgyhogy Izráel fiai nem is nézhettek Mózes orczájára arczának elmúló dicsősége miatt:
8. Hogyne volna még inkább dicsőséges a léleknek szolgálata?
9. Mert ha a kárhoztatás szolgálata dicsőséges, mennyivel inkább dicsőséges az igazság szolgálata?
10. Sőt a dicsőített nem is dicsőséges ebben a részben az őt meghaladó dicsőség miatt.
11. Mert ha dicsőséges az elmulandó, sokkal inkább dicsőséges, a mi megmarad.
12. Azért ilyen reménységben nagy nyiltsággal szólunk;
13. És nem, miként Mózes, a ki leplet borított az orczájára, hogy ne lássák Izráel fiai az elmulandónak végét.
14. De megtompultak az ő elméik. Mert ugyanaz a lepel mind e mai napig ott van az ó szövetség olvasásánál felfedetlenül, mivelhogy a Krisztusban tűnik el;
15. Sőt mind máig, a mikor csak olvassák Mózest, lepel borul az ő szívökre.
16. Mikor pedig megtér az Úrhoz, lehull a lepel.
17. Az Úr pedig a Lélek; és a hol az Úrnak Lelke, ott a szabadság.
18. Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arczczal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsőségről dicsőségre, úgy mint az Úrnak Lelkétől.

2018. január 22., hétfő

Napi Ige, Napi Gondolat


1Timótheus 6:12 Folytasd a küzdelmet a hit szép harcában! Ragadd meg, és ne engedd ki a kezedből az örök életet - hiszen Isten erre hívott el.

Íme Isten gyermekének az elhivása!
Ha nem most harcoljuk a hitünk harcát akkor mikor?
Ha nem mi, ha nem itt és most, akkor ki más?

A gyógyulást, szabadulást, az örök életet NEM csak megszerezni kell, hanem meg is kell tartani.
Ezért harcolni kell, harcolni az emberi okoskodás, vallásosság, és minden egyéb ördögi magaslat ellen.

Ha NEM harcolsz azért amit szeretnél, ne panaszkodj majd azért amit elvesztettél.
Ne feledd, a seregek Ura melletted áll, Ő az aki győzelemre vezet, megadja szíved kívánságát és az örök életet!

Naponta kihívások vesznek körül kisebbek nagyobbak olykor toronymagasak de ne feledd ha nem is sikerül a hegyet megmásznod, mindig ott a lehetőség hogy elmozdítsd.

A Jézus nevében! Ámen!

Napi Ige.

Ami Istentől született, az legyőzi a világot, ami pedig a világot legyőzte, az a hitünk.
(1 János 5:4)




Timótheushoz írt II. levél 1.rész .13-14.vers

1. Pál, Jézus Krisztusnak apostola, Isten akaratából, a Krisztus Jézusban való életnek ígérete szerint,
2. Timótheusnak, az én szeretett fiamnak: kegyelem, irgalmasság, békesség az Atya Istentől és Krisztus Jézustól, a mi Urunktól.
3. Hálát adok az Istennek, a kinek szolgálok őseimtől fogva tiszta lelkiismerettel, hogy szüntelen gondolok reád könyörgéseimben éjjel és nappal,
4. Kívánván téged látni, megemlékezvén a te könyhullatásaidról, hogy örömmel teljesedjem be;
5. Eszembe jutván a benned levő, képmutatás nélkül való hit, a mely lakozott először a te nagyanyádban Loisban és anyádban Eunikában; meg vagyok azonban győződve, hogy benned is.
6. Minekokáért emlékeztetlek téged, hogy gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát, a mely benned van az én kezeimnek rád tétele által.
7. Mert nem félelemnek lelkét adott nékünk az Isten; hanem erőnek és szeretetnek és józanságnak lelkét.
8. Ne szégyeneld hát a mi Urunk bizonyságtételét, se engem az ő foglyát; hanem együtt szenvedj az evangyéliomért Istennek hatalma szerint.
9. A ki megtartott minket és hívott szent hívással, nem a mi cselekedeteink szerint, hanem az ő saját végezése és kegyelme szerint, mely adatott nékünk Krisztus Jézusban örök időknek előtte,
10. Megjelentetett pedig most a mi Megtartónknak, Jézus Krisztusnak megjelenése által, a ki eltörölte a halált, világosságra hozta pedig az életet és halhatatlanságot az evangyéliom által,
11. Amelyre nézve tétettem én hirdetővé és apostollá és pogányok tanítójává.
12. A miért szenvedem ezeket is: de nem szégyenlem; mert tudom, kinek hittem, és bizonyos vagyok benne, hogy ő az én nála letett kincsemet meg tudja őrizni ama napra.
13. Az egészséges beszédeknek példáját megtartsd, a miket én tőlem hallottál, a Krisztus Jézusban való hitben és szeretetben.
14. A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szent Lélek által.

15. Azt tudod, hogy elfordultak tőlem az Ázsiabeliek mind, kik közül való Figellus és Hermogénes.
16. Az Úr legyen irgalmas az Onesiforus házanépének: mert gyakorta megvidámított engem, és az én bilincsemet nem szégyenlette;
17. Sőt mikor Rómában volt, buzgón keresett engem, meg is talált.
18. Az Úr engedje meg néki, hogy találjon irgalmasságot az Úrnál ama napon. És hogy mily nagy szolgálatot tett Efézusban, te jobban tudod.

2018. január 21., vasárnap

Zsoltárok könyve 122. rész


„A Templomba felvezető ének, Dávidé.”
1 Hogy megörvendtem, mikor mondták: menjünk fel az Örökkévaló Templomába!2 S most kapuidhoz érkeztünk, Jeruzsálem! 3 Ó Jeruzsálem, te szépen épült város! Milyen jó rendben illenek össze házaid! 4 A város, ahová feljönnek mind a törzsek,
az Örökkévaló nemzetségei mert így rendelte Izraelnek,
hogy együtt tiszteljük nevét! 5 A város, ahol a bírói székek állnak, Dávid családjának trónjai! 6 Imádkozzatok Jeruzsálem békességéért! Akik szeretnek téged, Jeruzsálem,
békét és nyugalmat találjanak benned!
7 Békesség legyen falaid között, és virágozzanak palotáid!
8 Testvéreimért és barátaimért imádkozom:
Az Örökkévaló adjon békességet neked!
9 Istenünk, az Örökkévaló Templomáért kívánom:
Áldjon meg az Örökkévaló minden jóval, Jeruzsálem!
7 Békesség legyen falaid között, és virágozzanak palotáid!
8 Testvéreimért és barátaimért imádkozom: Az Örökkévaló adjon békességet neked! 
9 Istenünk, az Örökkévaló Templomáért kívánom: Áldjon meg az Örökkévaló minden jóval, Jeruzsálem!

Keresztény házasság: A FÉRFI ÉS A NŐI SZEREP

A Bibliából tudjuk, hogy a férfi vezető, a nő pedig a követő. Mit jelent ez valójában?

"Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak; mert a férfi feje a feleségnek, ahogyan Krisztus is feje az egyháznak, és ő a test üdvözítője is. De amint az egyház engedelmeskedik Krisztusnak, úgy engedelmeskedjenek az asszonyok is a férjüknek mindenben. Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte." (Efézus 5:22-25)

A férfi ha még nincs mit, legalább a saját életét vezetheti. Minden férfinak megadatott a vezetés képessége, csak van aki nem él vele. Mit mond a Biblia még a férfinak?

"Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte."

"Ti férfiak, szeressétek feleségeteket, és ne legyetek irántuk mogorvák."

Férfinak szeretni kell a feleségét. Szeretni nem egyenlő azzal, hogy boldoggá tenni. Mivel a boldogság egy hangulat, ami naponként változhat. Egyszerűen szeretni úgy, ahogy van. Szeretni tovább hibáival együtt, szeretni annak ellenére is. Ettől boldog is lesz. A szeretet egy befektetés, ami hosszú távon megtérül, gyümölcsöket hoz. A feleség olyan, mint egy kert, folyamatos gondozást igényel, hogy virágzó legyen.


Honnan merít erőt egy keresztény? Persze a válasz, hogy Istenből, de lássuk hogyan?
Isten kegyelme hasonló egy kimeríthetetlen bankszámlához.

Először is érdemes megérteni, hogy mi a házassággal a célja Istennek. Miért teremtette? A házasság egy gyakorlati elmélyülés Istenben. A férfi jelképezi Krisztust, a nő a gyülekezetet. A házasság a kettő viszonyáról szól. Így minél jobban ismerik a felek Istent, annál mélyebb lehet kapcsolatuk. A férfi Istentől tanul meg szeretni, a nő pedig Istentől tanul meg követni.

"Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van." (Préd 4:9)

"A hármas fonál nem szakad el egyhamar." (Préd 4:12r)

Hármas fonál azt jelent, hogy kapcsolatunkban ott van Isten. A férfi tehát a vezető; szolgálata a szeretet, ami az agapéből, az Isten feltétel nélküli szeretetéből táplálkozik. A nő felé Isten kérése pedig a követés, és engedelmesség.

"Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak; mert a férfi feje a feleségnek, ahogyan Krisztus is feje az egyháznak, és ő a test üdvözítője is. De amint az egyház engedelmeskedik Krisztusnak, úgy engedelmeskedjenek az asszonyok is a férjüknek mindenben." (Ef 5,22-24)

Egy egoista világban ez igen nehéz lehet.

Különösképpen, hogy az ember felé a szingli életmódot sugallják, a nők emancipálódtak. Mindent áthat a lázadás, ami pedig, tudjuk, hogy a Sátántól van. A világ megteremtése óta ő volt az első, aki fellázadt Isten ellen. A nők feltehetik a kérdést maguknak, hogy miért kövessenek egy olyan férfit, aki a kezdetek óta kicsit lustább, kövérebb, esetleg kopaszabb lett, és lehet, hogy a fotel királya is már. A házasság azonban a Krisztus képmására való formálódás.

Ahhoz, hogy követni tudjuk az Istent, meg kell haljon az úgnyvezett régi énünk. Teljes megtérés szükséges. Letenni a régit, és felvenni az újat. És ezt nem lehet csak félig csinálni. Teljesen át kell adni magunkat Istennek. Úgy, ahogy Pál mondta:

"Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem; azt az életet pedig, amit most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem."(Gal 2:20)

Ha egy nő jó szolgálója az Istennek, akkor minden bizonnyal engedelmes lesz férjének is. Az embernek önmaga büszkeségével a legnehezebb megküzdeni. A lázadó Vastiból Eszterré válni. Hogy a férjnek engedelmes tudjon lenni a nő, valamennyire bízni is kell Istenben. Hogy Ő tudja, hogy mi a legjobb nekünk. Bízok Istenben, úgy bízok az általa kijelölt páromban.
Persze, ha a férjed Istentelen irányba vinne, nem kell engedelmeskedni neki abban, mert akkor a Krisztus a nagyobb tekintély, mert a férj feje Krisztus.

ÜDVÖSSÉG IMÁJA

Eletednek legfontossebb kerdese ; Tudod -e mi tortenik veled a halalod utan? 

Egy napon mindannyiunknak szembesulnunk kell a fizikai halallal .AZ elet azonban a fizikai halal utan is folytatodik ; az ember szelleme es lelke tovabbra is letezik . Tudod -e hova kerul a szellemed es lelked a fizikai halal utan .?Ket hely letezik a BIBLIA szerint az egyik a MENNYORSZAG A MASIK A POKOL . Vajon mi donti el hova jutunk ? Ha ugy gondolod , hogy a jo cselekedeteid alapjan jutsz el a mennyorszagba , akkor tevedsz Kedves Olvaso ! Ha viszont ugy gondolod , hogy te mar annyi rosszat tettel , hogy szamodra nincs esely , hogy a mennybe kerulj akkor is tevedsz .
NINCS olan bun ami megtudnaakadalyozni , hogy a mennybe kerulj . Masreszt nem kerulhetsz a mennyorszagba csupan azert mert annyi jot tettel .
MI hatarozza meg akkor, hogy hova kerulunk ???
JEZUS EGYETLEN FELTETELT EMLIT ;
SZUKSEG NEKTEK UJONNAN SZULETNETEK ; ( JAN ;3 , 7.)
Kerdezheted hogyan kell UJJASZULETNEM ? Nikodemus sem ertette JEZUS szavait az ujjaszuletesrol mert megkerdezte ;MIMODON SZULETHETIK AZ EMBER , HA VEN ? VAJON BEMEHET -E AZ ANYJANAK MEHEBE MASODSZOR ES SZULETHETIK E ?
JEZUS igy valaszolt ; AMI TETTOL SZULETETT TEST AZ , ES AMI SZELLEMTOL SZULETETT SZELLEM AZ (JAN 3,.. 6)
Aszellemi ujjaszuletesedert ISTEN hatalmas arat fizetett , AZ EGYSZULOTT FIAT ADTA ERTED , mert annyira szeretet , es olyan nagyon vagyott arra , hogy ujra kozossegben lehessen veled .MERT UGY SZERETTE ISTEN E VILAGOT ( teged ),HOGY AZ O EGYSZULOTT FIAT ADTA , HOGY VALAKI (te) HISZEN O BENNE ELNE VESSZEN , HANEM OROKELETE LEGYEN .
(Jan ; 3, 16
Ez csodalatos ISTEN kidolgozta az utat , hogy UDVOZULHESS ..
Tudnod kell nincs mas ut az ATYAHOZ , CSAK JEZUS KRISZTUS ALTAL ..... SENKI SEM MEHET AZ ATYAHOZ HANEM HA ENALTALAM MONDJA JEZUS .... (JAN ;14 , 6)
SEM gyulekezethez valo tartozas , sem vallasi hagyomanyok kovetese , sem tokeletes eletvitel nem vezet az ATYAHOZ ;Egyetlen ut vezet az ATYAHOZ ; JEZUS KRISZTUS . AZ ember nemkepes arra , , hogy onmagat megvaltsa , SZuksege van egy udvozitore , egy megvaltora . EZERT JOTT JEZUS .
AZ udvossegedhez - ujjaszuletesedhez - nemkell mast tenned , mint szivedben elfogadnod JEZUS KRISZTUST , ISTEN FIAT MINT MEGVALTOT . Ha szeretned JEZUST MEGKERNI , legyen az eleted MEGVALTOJA mond el a kovetkezo IMATSAGOT .ABIBLIA tanitja a HITUNKROLmegvallast kell tennunk . EZERT AZ IMAT NECSAK MAGADBAN MOND EL MOND KI HANGOSSAN
DRAGA MENNYEI ATYAM JEZUS NEVEBEN JOVOK ELED . Azt tanitod az IGEBEN ; HA a te szaddal vallast teszel az UR JEZUSROL , es szivedben hiszed , hogy az ISTEN feltamasztotta OT a halalbol , udvozulsz .... (rom; 10, 9)
Hiszem a szivemben , hogy JEZUS KRISZTUS AZ ISTENNEK FIA
Hiszem , hogy JESUS meghalt az en buneimert
Hiszem , hogy JEZUS feltamadt a halalbol az en megigazulasomert

KERLEK JEZUS LEGYEL AZ EN URAM !!!!!
KERLEK JEZUS LEGYEL AZ EN MEGVALTOM !!!!!
KERLEK JEZUS LEGYEL AZ EN GYOGYITOM !!!!!

A TE IGED SZERINT szivvel hiszunk a megigazulasra ,
szajjal teszunk vallast az udvossegre ... (rom; 10-1o)
EN hiszem a szivemben , es most a szammal vallast teszek a
HITEMROL ;

JEZUS AZ UN URAM ...
JEZUS AZ EN MEGVALTOM ...
JEZUS AZ EN GYOGYITOM ...
MEGVAGYOK VALTVA ... KOSZONOM URJEZUS AZ OROKELETEMET ..... AMEN AMEN AMEN ..

Forras: Klára Kriszán-

Zsoltárok könyve 115. rész 15 vers


1. Nem nékünk Uram, nem nékünk, hanem a te nevednek adj dicsőséget, a te kegyelmedért és hívségedért!
2. Miért mondanák a pogányok: Hol van hát az ő Istenök?
3. Pedig a mi Istenünk az égben van, és a mit akar, azt mind megcselekszi.
4. Azoknak bálványa ezüst és arany, emberi kezek munkája.
5. Szájok van, de nem szólanak; szemeik vannak, de nem látnak;
6. Füleik vannak, de nem hallanak; orruk van, de nem szagolnak;
7. Kezeik vannak, de nem tapintanak, lábaik vannak, de nem járnak, nem szólanak az ő torkukkal.
8. Hasonlók legyenek azokhoz készítőik, és mindazok, a kik bíznak bennök!
9. Izráel! te az Úrban bízzál; az ilyenek segítsége és paizsa ő.
10. Áronnak háza! az Úrban bízzál; az ilyenek segítsége és paizsa ő.
11. A kik félitek az Urat, az Úrban bízzatok; az ilyenek segítsége és paizsa ő.
12. Az Úr megemlékezik mi rólunk és megáld minket; megáldja Izráel házát, megáldja Áronnak házát.
13. Megáldja azokat, a kik félik az Urat, a kicsinyeket és a nagyokat.
14. Szaporítson titeket az Úr, titeket és a ti fiaitokat.
15. Áldottai vagytok ti az Úrnak, a ki teremtette a mennyet és a földet.
16. Az egek az Úrnak egei, de a földet az ember fiainak adta.
17. Nem a meghaltak dicsérik az Urat, sem nem azok, a kik alászállanak a csendességbe.
18. De mi áldjuk az Urat mostantól fogva mindörökké. Dicsérjétek az Urat!


2018. január 20., szombat

Örömteli mindennapok: Mai örömteli üzenet :)


,,Hadd lássam meg utasításaid értelmét, hogy gondolkodhassam csodálatos dolgaidról!,,-Zsolt.119,27

Sokszor vagyunk úgy, hogy nem értjük mi miért történik velünk.
Miért vagyunk azon a helyen, mi az Isten célja vele.
Ilyenkor elbizonytalanodunk és nem látjuk az utat, amin haladnunk kellene . Lehet,hogy éppen letértünk a számunkra kijelölt útról?
A jó hír, hogy kérhetjük az útmutatást, kijelentést Tőle.
Bátran fordulhatunk Hozzá kérvén: -hadd lássam,meg ,Istenem mutasd meg- meg fogja mutatni.
Vezetni fog, tanítani az útra, amin járnunk kell.

Tégy engem értelmessé, hogy kövessem tanításodat és teljes szívvel engedelmeskedjek! 
Ámen.
Legyen örömteli napod :)
****************************************************************
Mai örömteli bátoritás:)

A teljes képet nézd !
Igen, Isten kezdte el bennetek ezt a jó munkát. S ő folytatni is fogja mindaddig, amíg Krisztus Jézus vissza nem jön, és addig a napig tökéletesen be is fogja fejezni — ebben egészen biztos vagyok.- Fil.1:6

Könnyű feladni az álmokat, amikor azt látjuk, hogy szűkölködünk vagy éppen nem történik semmi. Isten azonban a teljes képet látja, amikor életedre tekint. Ő felfegyverzett téged a győzelemre, még akkor is, ha néha nem is látod, hogyan fogsz győzni azzal, amivel jelenleg rendelkezel. Ne feledd, Isten mindig munkálkodik életeden! Eláraszt kegyelmével és új lehetőségek ajtajait tárja ki előtted, ezért továbbra is figyelj és remélj - amit Ő megígért és megtervezett neked, az be is fog következni! Amint bizalmadat veted Istenbe, ô természetfeletti módokon vezet téged tovább ahhoz, amit tartogat számodra.

A teljes képet nézed ma? Látod, amint Isten azon munkálkodik, hogy a megfelelő dolgokat hozza össze a sikeredhez? Ne add fel álmaidat, még ha nem is látod, hogy az események a javadat szolgálnák! Bízzál Isten ígéreteiben! Ő azt is látja, amit te nem és gondoskodik róla, hogy veled kapcsolatos tervei megvalósuljanak. Ragaszkodj hát álmaidhoz! Bízzál Istenben - Ő el akarja hozni neked szíved vágyait.

"Atyám , ma újult erővel bízok benned. Segíts nekem, hogy úgy lássam életem, mint Te - egésznek és teljesnek! Köszönöm, hogy nem csak elkezdted bennem a jó dolgot, hanem el is végzed azt. Jézus nevében. Ámen."

Legyen örömteli napod :)


Rómabeliekhez írt levél 6. rész 19.vers

1. Mit mondunk tehát? Megmaradjunk-é a bűnben, hogy a kegyelem annál nagyobb legyen?
2. Távol legyen: a kik meghaltunk a bűnnek, mimódon élnénk még abban?
3. Avagy nem tudjátok-é, hogy a kik megkeresztelkedtünk Krisztus Jézusba, az ő halálába keresztelkedtünk meg?
4. Eltemettettünk azért ő vele együtt a keresztség által a halálba: hogy miképen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképen mi is új életben járjunk.
5. Mert ha az ő halálának hasonlatossága szerint vele egygyé lettünk, bizonyára feltámadásáé szerint is azok leszünk.
6. Tudván azt, hogy a mi ó emberünk ő vele megfeszíttetett, hogy megerőtelenüljön a bűnnek teste, hogy ezután ne szolgáljunk a bűnnek:
7. Mert a ki meghalt, felszabadult a bűn alól.
8. Hogyha pedig meghaltunk Krisztussal, hiszszük, hogy élünk is ő vele.
9. Tudván, hogy Krisztus, a ki feltámadott a halálból, többé meg nem hal; a halál többé rajta nem uralkodik,
10. Mert hogy meghalt, a bűnnek halt meg egyszer; hogy pedig él, az Istennek él.
11. Ezenképen gondoljátok ti is, hogy meghaltatok a bűnnek, de éltek az Istennek a mi Urunk Jézus Krisztusban.
12. Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedjetek néki az ő kívánságaiban:
13. Se ne szánjátok oda a ti tagjaitokat hamisságnak fegyvereiül a bűnnek; hanem szánjátok oda magatokat az Istennek, mint a kik a halálból életre keltetek, és a ti tagjaitokat igazságnak fegyvereiül az Istennek.
14. Mert a bűn ti rajtatok nem uralkodik; mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt.
15. Mit is tehát? Vétkezzünk-é mivelhogy nem vagyunk törvény alatt, hanem kegyelem alatt? Távol legyen.
16. Avagy nem tudjátok, hogy a kinek oda szánjátok magatokat szolgákul az engedelmességre, annak vagytok szolgái, a kinek engedelmeskedtek: vagy a bűnnek halálra, vagy az engedelmességnek igazságra?
17. De hála az Istennek, hogy jóllehet a bűn szolgái voltatok, de szívetek szerint engedelmeskedtek a tudomány azon alakjának, a melyre adattatok.
18. Felszabadulván pedig a bűn alól, az igazságnak szolgáivá lettetek.
19. Emberi módon szólok a ti testeteknek erőtlensége miatt. Mert a miképen oda szántátok a ti tagjaitokat a tisztátalanságnak és a hamisságnak szolgáiul a hamisságra: azonképen szánjátok oda most a ti tagjaitokat szolgáiul az igazságnak a megszenteltetésre.
20. Mert mikor a bűn szolgái valátok, az igazságtól szabadok valátok.
21. Micsoda gyümölcsét vettétek azért akkor azoknak, a miket most szégyenletek? mert azoknak a vége halál.
22. Most pedig, minekutána felszabadultatok a bűn alól, szolgáivá lettetek pedig az Istennek: megvan a gyümölcsötök a megszenteltetésre, a vége pedig örök élet.
23. Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.

Antoine de Saint-Exupery: Fohász



Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. 
Taníts meg a kis lépések művészetére! 

Tégy leleményessé és ötletessé, hogy a napok sokféleségében és forgatagában idejében rögzítsem a számomra fontos felismeréseket és tapasztalatokat! 
Segíts engem a helyes időbeosztásban! 

Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjében, elsőrangú vagy csak másodrangú fontosságának megítéléséhez! 
Erőt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem a váratlan örömöket és magaslatokat! 

Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie! 
Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek, kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk! 

Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő 
bátorsága és szeretete az igazság kimondásához! 
Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások 
mondják meg nekünk. 

Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit. 
Kérlek, segíts, hogy tudjak várni! 
Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk van a bátorságra. 

Add, hogy az élet legszebb, legnehezebb, legkockázatosabb
és legtörékenyebb ajándékára méltók lehessünk! 

Ajándékozz elegendő fantáziát ahhoz, hogy a kellő pillanatban és a megfelelő helyen - szavakkal vagy szavak nélkül - egy kis jóságot közvetíthessek! 

Őrizz meg az élet elszalasztásának félelmétől! 
Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt, amire szükségem van! 
Taníts meg a kis lépések művészetére!

Forras: Velunk az Isten

2018. január 19., péntek

Zsoltárok könyve 3. rész


1. Dávid zsoltára; fia, Absolon elől való futásakor.
2. Uram! mennyire megsokasodtak ellenségeim! sokan vannak a reám támadók!
3. Sokan mondják az én lelkem felől: Nincs számára segítség Istennél, Szela.
4. De te, oh Uram! paizsom vagy nékem, dicsőségem, az, a ki felmagasztalja az én fejemet.
5. Felszóval kiálték az Úrhoz, és ő meghallgata engemet, az ő szentsége hegyéről. Szela.
6. Én lefekszem és elalszom; felébredek, mert az Úr támogat engem.
7. Nem félek sok ezernyi néptől sem, a mely köröskörül felállott ellenem.
8. Kelj fel Uram, tarts meg engem Istenem, mert te verted arczul minden ellenségemet; a gonoszok fogait összetörted.
9. Az Úré a szabadítás; legyen a te népeden a te áldásod. Szela.