2018. január 27., szombat

Keresztény házasság-A VÁRAKOZÓ FÉRFI

Egyik előfeltétele a házasságnak a függetlenség, a másik pedig a ragaszkodás.

"Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek egy testté." (1Móz 2:24)

Az egyik dolog, hogy a férfi, na és persze a nő is független. Függetlennek lenni, hogy maga kenyerét eszi, maga munkájából él, maga felel életének döntéséért már. Nem szülei betakarása alatt munkálkodik. Ha édesapád fizeti a kocsid törlesztő részletét, vagy számláidat, vagy kölcsöneidet, akkor nem vagy független még. A másik dolog a ragaszkodás. A héber dábag szó. A ragaszkodikon kívül jelentése még a kapaszkodik, ragad, csatlakozik hozzá. A másik nagyon fontos dolog a szellemi érettség.

"Hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától." (Ef 4:14)

Fontos nem csak férfinak lenni, hanem hitférfinak is. Mert többé nem csak a saját életed vezeted, hanem a feleségedét is. Ketten lesztek egy testé. A felelősség vállalás a férfinak kötelező a családja sorsáért. Kell egy vezető, aki megadja az irányvonalat és hordozza a rossz döntések következményeit, vagy a jó döntések áldásait.

"Az ember így felelt: Az asszony, akit mellém adtál, ő adott nekem a fáról, és így ettem." (1Móz 3:12)

Ádám bukásával együtt jöttek be életével a negatív érzelmek, mint félelem, aggodalmak, bűntudat, illetve a vádaskodás. Fontos, hogy milyen erkölcsben vezetjük a nőt. Amíg ezt a pásztorod, vagy ha hívő a leányzó apja, távolról is jobban tudja csinálni, nem vagy méltó közelről vezetni életed nőjét.

Örülök, hogy itt visszatérhetünk egy kicsit a férfi női szerepekre is. A férfi táplál és etet. Mind anyagilag, mind szellemileg.

A hitférfi az otthoni közösség vezetője, aki megnyitja a Bibliát, tanítja a gyerekeket.


Fontos férfiak, hogy ne hányjon ide-oda a hab, a tanításnak akármilyen szele. Ha elérkeztünk oda, hogy felismertük feleségünk, mint ahogy Ádám is tette, a következő lépés, hogy megkérjük kedvesünk kezét apjától. Mert hát nem a te tulajdonod még, más gondozta, más nevelte. Fontos dolog tudni, hogy az ószövetségi zsidó időkben nem volt együtt járás.

"Isten az, aki el is pecsételt minket, és a léleknek zálogát adta a mi szíveinkbe." (2Kor 2,2)

Tételezzük fel, hogy a leányzó igent mond, mert neki is felismerése volt. Azután jön a várakozási idő. Mind a nő, mind a férfi tanul a házasságról. Felkészül egy előléptetésre. A házasság egy előléptetés Krisztus testében, mint a szolgálatra hívások. A várakozáskor Isten kispadra ülteti az embert. Átértékelődnek az emberben a dolgok, hogy mi fontos, mi nem az. Idő és lehetőség nyílik Istennel lenni személyes kapcsolatban, szolgálni felé, kérdezni tőle. Mindez szellemi növekedést is hoz. A férfiból hitférfi is lesz. Megtanulhat mindent amivel majd tud szolgálni felesége felé és addig is imában közben járhat érte.

Jelenések könyve:Egy nő aranykehellyel

Jelenések 17. fejezet

Nemrég láttunk egy asszonyt, aki tiszta és szép volt.
Ez volt Isten igaz egyházának szimbóluma. Most egy különös asszonyt láthatunk.
Pont az ellenkezője az előbbinek. A hét utolsó csapás azt mutatta be, hogy Isten hogyan bünteti meg a bűnös világot.
Majd egy asszonyra fókuszál, annak vesztét írja le.

Ez az esemény még nem következett be. A be nem következett próféciák olyanok, mint egy színező füzet. A kontúrok láthatóak, de a színeket igazán akkor látjuk meg, amikor az események bekövetkeznek.

Mi az, amit már most láthatunk? Olyan fenevadon ült, amely vörös volt, és káromolta Istent. Hét feje és tíz szarva volt. Nem mindennapi állat. Jelképezi Sátánt, aki nem személyesen teszi a dolgát, hanem valamilyen hatalmat használ fel, mint eszközt. Például Jézus születésekor Heródest. A hét fej valószínűleg Babilóniát, Médó Perzsiát, Görögországot, Rómát, a középkori pápaságot, az ateizmust és az Antikrisztust jelképezi. A hét fej hét hegyet jelent. Róma köztudottan hét halmon épült város. Az asszony egyházat jelképez. Természetesen a hitehagyó, Isten népét üldöző egyházat jelképezi. Olyan egyház, amely a többinek az „anyja”, akiből azok lettek. Az asszony öltözete bíbor és skarlát, ami a bűnnek jelképe. Ellentétes Jézus szerénységével, Aki szegény, és szerény volt. Ez az asszony arannyal és gyöngyökkel ékesíti magát. Ez sok emberben megütközést vált ki. Kezében aranypohár van. Ebben utálatosság – tisztátalan, törvénytelen magatartás, és paráznaság – helytelen szövetség van. Ahogy a bor megmámorosítja az embereket, úgy ezek a tanítások és ez a példaadás is megmámorosította az embereket, akik nem Isten útján járnak.

Ez az asszony népeken és népek vezetőin uralkodik. Utoljára a tíz király, azaz hatalom támogatja.

Az, hogy a pusztában látjuk, azt jelenti, hogy az utolsó csapások alatt elveszíti befolyását.

Embereket be lehet csapni, sokáig uralkodhat valaki elvtelenül, de az ítélet nem késik. Isten igazságszolgáltatása bekövetkezik, ahogy azt majd a következő részben látni fogjuk


2018. január 26., péntek

Szent Szellemmel és tűzzel – bizonyság

Nagyon érdekes volt a megtérésem…nekem senki sem prédikált, senki sem tett bizonyságot. Isten neve a mi otthonunkban csak káromkodás formájában hangzott el. Anyám kommunista, apám ateista volt. A családi békét nélkülözve nőttem fel. Sok ballépést követtem el megtérésemig, hiszen életem a szüleimtől örökölt "hiábavaló élet" volt.

A szülői ház veszekedésektől terhes légköréből egy meggondolatlan, fiatal fejjel megkötött házasságba menekültem. Mivel mind a ketten nagyon fiatalok voltunk, férjem úgy gondolta, hogy a szórakozás, a haverok előrébb való, mint a családja. Két szép gyermekünk született, egy kislány, és egy kisfiú. A kislányomon azonban tizenéves korában kiütköztek egy családi betegség (scoliózis – oldalirányú gerincferdülés) jelei. Anyám, én, és most ő is….ez már a harmadik generáció volt. Akkor még nem tudtam ez mit jelent, hiszen nem voltam bibliaismerő ember.

Mindent, amit csak anya megtehet, megtettem. Orvostól orvosig vittem, de az állapota nem javult. Megpróbálták fűzővel stabilizálni az állapotát, de a fűző viselése miatt pszichikailag nagyon megterhelődött. Osztálytársai kigúnyolták, tanárai sajnálták. Mindenki éreztette vele, hogy "más", mint egészséges társai. Amúgy egy gyönyörű szép lányt képzeljetek magatok elé.

Egy este bejöttem a gyerekszobába, és leültem a sötétben az asztalhoz. Magam elé bámultam, és hirtelen valamilyen megfoghatatlanul erős érzés kerített hatalmába, egy olyan érzés, mint aki százszázalékos bizonyossággal tud valamit. Egyszerűen TUDTAM, hogy én akárhová, akármilyen híres doktorhoz viszem a gyereket, és akármennyi pénzt is adok neki, NEM FOG TUDNI SEGITENI RAJTA. Ezt annyira elementárisan erős bizonyossággal éreztem, mint még soha semmit azelőtt. Bevallom őszintén, én előtte sohasem gondoltam Istenre.

Fel sem merült bennem semmiféle kérdés, hogy van-e Isten, vagy nincs. Elfogadtam azt, amit az iskolában tanítottak, vagyis, hogy NINCS. Mégis, amikor az igazságra rádöbbentem (mert ez a leghelyesebb kifejezés, amit erre az érzésre lehet definiálni), ott, akkor, abban a kisszobában térde rogytam, és életemben először imádkozni kezdtem. Szó szerint ezt mondtam:" Isten, ha te vagy, ha te tényleg létezel, akkor segíts!"

Ennyi. Se több, se kevesebb.

Eltelt 21 nap, és én a konyhában matematikát tanultam. (Akkoriban esti iskolába jártam.) Senki sem volt otthon rajtam kívül. Hirtelen erős késztetést éreztem arra, hogy menjek el otthonról. Valami (vagy valaki) mintha felállított volna, és én azt sem tudva hová megyek, letettem a tollat, felöltöztem, és elindultam. Már a liftnél várt az első "próba". Egy majdnem ismeretlen férfi, kezében virágcsokorral megszólított, és mondta, hogy a férjemet keresi. Ő egy új ügyfelünk volt (könyveléssel foglalkoztunk), akit életemben még csak egyszer láttam. Mondta, hogy mindenképpen beszélni akar a férjemmel, és a virágcsokrot Zsuzsanna napra (ez a nevem) hozta.

Én azonban, mivel nagyon erős volt a "hívás", ezt mondtam: "Nézze Gábor, itt a lakáskulcs, menjen fel, tegye a virágot a vázába, várja meg a férjemet, de nekem MENNEM KELL. (Mintha nem is én lennék, mert ilyet azért soha nem mertem azelőtt megtenni, hogy egy gyakorlatilag idegennek oda adom a lakáskulcsot). Tovább mentem, de csak a buszmegállóig jutottam el, mert jött velem szemben a matematika korrepetitor (egy főiskolás fiú), aki engem matematikából korrepetált. Neki is mondtam, hogy sajnálom, de nem érek rá, mert "MENNEM KELL."

Egyszer egy ismerősöm beszélt nekem valami "Lajos atyáról", és valami gyülekezetről, akik egy bizonyos klubban vannak. Előttem is érthetetlen okból elindultam ebbe a klubba. Amikor odaértem, földbe gyökereztem a küszöbön, mert egy bútorkiállítás volt ezen a helyen. Nagyon szerencsétlen arcot vághattam, mert a portás odajött érdeklődni, hogy kit keresek? (Hülye helyzet volt, mond meg, hogy kit keresel, amikor fogalmad sincs.) Mondtam, inkább nyögtem, hogy egy "társaságot" keresek. Azonnal kapcsolt, és mondta, hogy jó másfél hónapja átköltöztek a Munkásművelődési Központba. (Ez a lakásomtól 5 percre található.)

Visszafordultam, és ahogy felszálltam a buszra, a következő megállóban felszállt a lányom is. "Anyu hová mész?" – kérdezte, de neki sem tudtam felelni. Mondtam, hogy ne törődjön vele, csak jöjjön velem. Elmentünk a Munkásművelődési központba, és "megokosodva" odamentem a portáshoz, hogy én egy "társaságot" keresek. "Kezit csókolom" – mondta – "éppen itt vannak. Még egy fél óráig, a 3. emeleti nagyteremben."

Kettesével szedtem a lépcsőket, pedig nem vagyok valami nagy sportember, mögöttem a kislányom. Arra is emlékszem, hogy egy pirosra festett nagy kétszárnyú ajtó volt. Annyira féltem, hogy becsuktam a szemem, és mint aki a kútba ugrik, benyitottam…

…Mikor ki mertem nyitni, azt láttam, hogy egy csomó ember énekel, középen valamilyen férfi beszél, és érzékeltem egy nagyon oldott, baráti légkört. Szorosan a hátam mögött ott állt a lányom. Egyszer csak a tömegből megindult felém valaki, és ezt hallottam: "Zsuzsi! Te itt vagy? Mennyit imádkoztam érted, hogy gyere fel a fényre!" Egy munkatársnőm volt, de olyan távoli munkakapcsolattal, mint amilyen a portás, és az igazgató között van. Megdöbbentem. Ő? És imádkozott? Értem? De hihetetlenül jól esett.

"Gyere be!" – mondta. Félszegen leültem az egyik fotelba (kis fotelekkel volt berendezve a terem) – a lányom valahogy eltűnt a közelemből -, én pedig szívtam, ittam magamba az ottani atmoszférát. Egyszer csak nagyon érdekesen a fejemben egy kép jelent meg. (Akkor még nem tudtam, mi az, hogy látomás.) Egy rettenetesen összecsavarodott, kiszáradt vileda szivacskendőt láttam magam előtt. Azonnal TUDTAM, hogy ez én vagyok. Ahogy néztem ezt a szivacskendőt a fejemben, ismét egy elementáris érzés kerített hatalmába, ami megint olyan ezerszázalékos bizonyossággal jött: hogy ez a szivacskendő én vagyok. És hogy egész életemben kerestem valamit, még akkor is, ha nem tudtam, hogy keresem, és hogy HAZAJÖTTEM, MEGJÖTTEM, MEGTALÁLTAM. Csodálatos érzés volt.

Hazafelé menet félelem markolászta a szívemet, hogy mit fog szólni a férjem, hogy én egy vadidegennek odaadtam a lakáskulcsot. De – hála Istennek – nem mondott semmit. TV-t nézett, és nem nagyon érdekelte még az sem, hogy hol voltam, voltunk. Én meg nem mondtam neki semmit. Hiszen még nekem is fel kellett dolgoznom mindazt, amit átéltem.

Következő héten Budapestre kellett utaznom. A Batthyányi téren megálltam bevásárolni, és magam sem tudom miért, odamentem az egyik könyvárushoz, és ott megakadt a szemem egy könyv borítóján, egy kéz volt rátéve egy ember fejére, és a könyv címe az volt, hogy "Találkozások Jézus Krisztussal."

Megvettem, és mikor hazaértem, azonnal nekiláttam olvasni. Emberek bizonyságai voltak a Hit Gyülekezetéből, akik szintén a megtérésük történetét mondták el. Következő csütörtökön már tudtam, hogy hová, és miért megyek. Fogtam mindkét gyermekemet (férjemnek nem mertem szólni), és elmentünk az Istentiszteletre. Végighallgattam a prédikációt, és amikor vége lett, úgy éreztem, mintha a szívemet egy izzó, forró, égő tűzhöz hasonló szeretet megfogta volna, és kihúzott volna a pásztor elé. Mire észbe kaptam, már sokadmagammal együtt kint álltam a megtérők között, jobb és bal oldalamon a gyermekeimmel. A megtérés imája után olyan felszabadultnak, olyan boldognak éreztem magam, mint soha-soha életemben.

A történet végződhetne happy end-del is, de hogy miért nem egészen így történt, azt is elmondom, mert ez a része is hozzátartozik az igazsághoz.

Ittam, szívtam magamba, mint szomjas szivacs az IGÉT. Mindent elolvastam, farkas éhes voltam szellemileg. Dicsérettől zengett a lakásom, és férjem szerint "még a csapból" is Németh Sándor prédikációi "folytak."

Egy vasárnap délelőtt bejöttem a gyerekszobába, és leültem a kis(nagy)lányom ágyának a szélére. Néztem, hogy milyen szép, felhajtottam a hátán a hálóinget, és elkezdtem simogatni a hátát. Nagyon látszott a gerincferdülés. Csak úgy a levegőbe mondtam: " Uram, ne azt nézd, hogy nem tudok imádkozni, hanem azt nézd, hogy mi van a szívemben."

Ahogy kimondtam ezt a mondatot, a hátát simogató kezem izzó tűzcsóvává változott. Szó szerint úgy éreztem, mintha egy éles pallossal leválasztották volna rólam, és égő láva folyt volna végig rajta. Ordítani tudtam volna, de annyira megdöbbentem, hogy szó se jött ki a számon. Rátettem a gyerek hátára, aki szinte megmerevedett alatta. Egyikünk se mert megszólalni. Az izzó, forró tűz kezdett átfolyni a kezemen keresztül a gyerekembe.

Ekkor, mint egy hideg zuhany nagyot csattant az ajtó (harmonika ajtónk volt), és láttam, hogy a férjem feltépi az ajtót, és sötét, fenyegető arccal megállt a küszöbön. Kb. 190 cm magas, és 120 kilós embert képzeljetek magatok elé. Nem szólt, de ahogy ott állt, némán, sötéten, fenyegetően, megzavarodtam, megijedtem, és levettem a kezem a gyerekről. Mintha kihúzták volna a kapcsolóból a villanyzsinórt, minden ABBAMARADT. És soha többé nem is jött vissza.

Két évig minden éjjel sírtam, mert nem tudtam megbocsájtani magamnak, hogy megijedtem, és levettem a kezemet a gyerekemről, pont akkor, amikor Isten meg akarta gyógyítani. Aztán jött a gyülekezetünkbe egy vendégszolgáló, és ő mondta, hogy ÖNMAGUNKNAK is meg kell bocsájtanunk. Ott elmondtam egy imát, és ezután abbamaradtak az éjszakai sírások. De az igazság az, hogy ha csak rágondolok is, még mindig, még most is fáj.

Happy end azért mégis van, csak nem úgy, hogy isteni csoda által. A lányom pár évre az eset után férjhez ment. Szült két gyönyörű gyermeket, és – orvosilag az utolsó pillanatban – megoperáltatta magát. Három nap alatt!!!!! a csodával határos módon felépült, és olyan alakja lett, mint a Gina Lollobrigidának. Ennek lassan 19 éve. A kislány unokámnak nyílegyenes, gyönyörű gerince van. A generációs átok megtört, dicsőség érte Istennek!!!

Mindezt azért írtam meg Nektek, hogy ne kövessétek el ugyanezt a hibát, mint én. 
Ha nem gondolod is, hogy Isten meghallgatja az imádat, akkor is készülj fel a csodára, és ne félj az ördögtől… Ne légy olyan "zöldfülű" keresztény, mint amilyen én akkor voltam. 
(Zsuzsanna olvasónk küldte)

Zsoltárok könyve 112. rész


1. Dicsérjétek az Urat. Boldog az ember, a ki féli az Urat, és az ő parancsolataiban igen gyönyörködik. 
2. Hős lesz annak magva a földön; a hívek nemzedéke megáldatik. 
3. Gazdagság és bőség lesz annak házában, s igazsága mindvégig megmarad. 

4. Az igazakra világosság fénylik a sötétben: attól a ki irgalmas, kegyelmes és igaz. 
5. Jó annak az embernek, a ki könyörül és kölcsön ad; dolgait pedig igazán végezi. 
6. Mivelhogy soha sem ingadoz: örök emlékezetben lesz az igaz. 
7. Semmi rossz hírtől nem fél; szíve erős, az Úrban bizakodó. 
8. Rendületlen az ő szíve; nem fél, míglen ellenségeire lenéz. 
9. Osztogat, adakozik a szegényeknek; igazsága megmarad mindvégig; az ő szarva felemeltetik dicsőséggel. 
10. Látja ezt a gonosz és dühöng; fogait csikorgatja és eleped; a gonoszok kivánsága semmivé lesz.

2018. január 25., csütörtök

Napi Ige, Napi Gondolat


Beteg-é valaki köztetek? Hívja magához a gyülekezet véneit, és imádkozzanak felette, megkenvén őt olajjal az Úrnak nevében.
- (Jakab 5:14)

***************************
Napi Gondolat

Malakiás 4:2 2. És feltámad néktek, a kik félitek az én nevemet, az igazságnak napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt, és kimentek és ugrándoztok, mint a hizlalt tulkok.

Lehet hogy pillanatnyilag még igazságtalanság vesz körül, sőt az is lehet hogy beteg vagy.Az is lehet hogy folyton kigúnyolnak,néven neveznek a hitedért.

Biztos hogy feljött már a szívedben:"Érdemes hát kitartani Isten ígérete mellett?"
A legjobb hír amit mondhatok neked a mai napon az, hogy bármennyire is nehéz most, ez NEM fog örökké tartani.
Mint ahogy a vihar után felsüt a nap, így ragyog majd fel Isten dicsősége, ereje, hatalma és szeretete a te életedben is.

Amit Isten megígér. azt be is teljesíti!
Eljön a te életedben is az igazság napja, a gyógyulás napja!
Az öröm és a felüdülés napja! A beteljesülések, és a győzelmek napja!

A Jézus nevében!
Tarts ki! Ámen!


2018. január 24., szerda

Örömteli mindennapok:

Mai örömteli bátorító :)

,,Ahol Isten szeretete uralkodik, ott nem marad hely a félelem számára. Sőt, amikor ez a szeretet egészen kiteljesedik, minden félelmet kiűz belőlünk.,, 1 Jn.4,18.


A félelem távol tart téged attól, hogy mindazzá válj, aminek Isten szán, a félelem korlátozza a lehetőségeidet, sőt romba dönti és elpusztítja az életed. Isten nem akarja hogy olyan életet élj, amely tele van félelemmel.
A Biblia azt mondja, "A szeretetben nincs félelem. De a tökéletes szeretet kiűzi a félelmet..." (1János 4:18)
Isten a szeretet, és minél jobban betölti Isten az életed, annál kevésbé fogsz félni.

Amikor félsz, két dolgot kell tenned amivel el tudod űzni a félelmet. Először emlékezz, hogy te az Isten családjának tagja vagy.Ha valaki, vagy valami miatt félelem támad benned, meg kell állnod és emlékezned kell arra, hogy te Isten gyermeke vagy! Nem vagy árva, és nem vagy egyedül! Ő a te Atyád, és Isten mindennél nagyobb és hatalmasabb.

Bármikor felkiálthatsz Hozzá, és Ő meghallgat. "A Szellem ereje által kiáltjuk: Abbá Atyám!" (Róma 8:14-16) és Ő elküldi a Szellemét, hogy jöjjön és nyugtasson meg téged.
Az Atya mindent a kezében tart. Neked csak emlékezned kell arra hogy kinek a gyermeke is vagy, és arra, hogy segítségül hívhatod Őt a nap bármely percében.

*********************************************************
Isten, soha nem mond le rólad!
,,Imádkozom, hogy megtudjátok, milyen mérhetetlenül nagy Isten ereje, amely hatékonyan működik bennünk, hívőkben. Ugyanez az erő mutatkozott meg akkor is, amikor az Atya feltámasztotta Krisztust a halálból, és a Mennyben a jobbjára ültette.,, -Efézus 1,19-20-

Nem könnyű erősnek maradni. Bizonyára nehéz egy bukás után összeszedni magunkat, és újból talpra állni. Honnan kapunk erőt az újrakezdéshez?

Az erőt mindenki akarja.

Tudod-e, hogy Isten is meg akar erősíteni téged? Hogy is olvastuk? "Milyen mérhetetlen nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön! Minthogy hatalmának ezzel az erejével munkálkodik a Krisztusban, miután feltámasztotta őt a halálból..." 
(Ef 1,19-20).

Két fontos igazságot tár elénk ez az igeszakasz:

A feltámadott Jézus Krisztus Isten erejéről tanúskodik. Ugyanez az erő munkálkodhat bennünk is.

Ha a halálból életre hívta Jézust, bizonyára lesz nála megoldás a mi, neki átadott problémáinkra is. A reménytelen helyzetek specialistáját mi képtelenek vagyunk túlterhelni. Talán éppen most gondoltad róla, hogy az anyagi problémáidat sem ismeri, honnan tudná, miféle betegséggel küszködsz? Tud-e a házassági problémáitokról? Isten mindezt nem csak tudja, de kész segíteni is rajtad, mégpedig a Feltámadásban már bizonyított hatalommal.

Isten elvégezi benned azt, amit elkezdett. A bukásaid sem gátolják meg ebben. Biztosra veheted Isten szavát, amint a Filippiekhez írt levélben ki is jelenti: "aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára" (Fil. 1:6)!

Amit Isten kezdett el az életedben, azt Ő be is fejezi. Ő soha nem mond le rólad. 
Még ha te el is bizonytalanodsz, Ő nem adja fel a veled kapcsolatos szándékát.
Ez a mi erőnlétünk biztosítéka!


Legyen örömteli napod :)


Korinthusbeliekhez írt II. levél 3. rész

„Az Úr pedig a Lélek, és ahol az Úr Lelke, ott a szabadság."

Azt kérded, mit jelent ez? Azt jelenti, hogy ha Jézus az Úr az életedben, ő felszabadít arra, hogy örülj jelenlétének a gyülekezetben, otthon, a munkahelyeden és az életed minden területén.


1. Elkezdjük-é ismét ajánlgatni magunkat? Vagy talán szükségünk van, mint némelyeknek, ajánló levelekre hozzátok, avagy tőletek?
2. A mi levelünk ti vagytok, beírva a mi szívünkbe, a melyet ismer és olvas minden ember;
3. A kik felől nyilvánvaló, hogy Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, nem tentával, hanem az élő Isten Lelkével írva; nem kőtáblákra, hanem a szívnek hústábláira.
4. Ilyen bizodalmunk pedig Isten iránt a Krisztus által van.
5. Nem mintha magunktól volnánk alkalmatosak valamit gondolni, úgy mint magunkból; ellenkezőleg a mi alkalmatos voltunk az Istentől van:
6. A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.
7. Ha pedig a halálnak betűkkel kövekbe vésett szolgálata dicsőséges vala, úgyhogy Izráel fiai nem is nézhettek Mózes orczájára arczának elmúló dicsősége miatt:
8. Hogyne volna még inkább dicsőséges a léleknek szolgálata?
9. Mert ha a kárhoztatás szolgálata dicsőséges, mennyivel inkább dicsőséges az igazság szolgálata?
10. Sőt a dicsőített nem is dicsőséges ebben a részben az őt meghaladó dicsőség miatt.
11. Mert ha dicsőséges az elmulandó, sokkal inkább dicsőséges, a mi megmarad.
12. Azért ilyen reménységben nagy nyiltsággal szólunk;
13. És nem, miként Mózes, a ki leplet borított az orczájára, hogy ne lássák Izráel fiai az elmulandónak végét.
14. De megtompultak az ő elméik. Mert ugyanaz a lepel mind e mai napig ott van az ó szövetség olvasásánál felfedetlenül, mivelhogy a Krisztusban tűnik el;
15. Sőt mind máig, a mikor csak olvassák Mózest, lepel borul az ő szívökre.
16. Mikor pedig megtér az Úrhoz, lehull a lepel.
17. Az Úr pedig a Lélek; és a hol az Úrnak Lelke, ott a szabadság.
18. Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arczczal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsőségről dicsőségre, úgy mint az Úrnak Lelkétől.

2018. január 22., hétfő

Napi Ige, Napi Gondolat


1Timótheus 6:12 Folytasd a küzdelmet a hit szép harcában! Ragadd meg, és ne engedd ki a kezedből az örök életet - hiszen Isten erre hívott el.

Íme Isten gyermekének az elhivása!
Ha nem most harcoljuk a hitünk harcát akkor mikor?
Ha nem mi, ha nem itt és most, akkor ki más?

A gyógyulást, szabadulást, az örök életet NEM csak megszerezni kell, hanem meg is kell tartani.
Ezért harcolni kell, harcolni az emberi okoskodás, vallásosság, és minden egyéb ördögi magaslat ellen.

Ha NEM harcolsz azért amit szeretnél, ne panaszkodj majd azért amit elvesztettél.
Ne feledd, a seregek Ura melletted áll, Ő az aki győzelemre vezet, megadja szíved kívánságát és az örök életet!

Naponta kihívások vesznek körül kisebbek nagyobbak olykor toronymagasak de ne feledd ha nem is sikerül a hegyet megmásznod, mindig ott a lehetőség hogy elmozdítsd.

A Jézus nevében! Ámen!

Napi Ige.

Ami Istentől született, az legyőzi a világot, ami pedig a világot legyőzte, az a hitünk.
(1 János 5:4)




Timótheushoz írt II. levél 1.rész .13-14.vers

1. Pál, Jézus Krisztusnak apostola, Isten akaratából, a Krisztus Jézusban való életnek ígérete szerint,
2. Timótheusnak, az én szeretett fiamnak: kegyelem, irgalmasság, békesség az Atya Istentől és Krisztus Jézustól, a mi Urunktól.
3. Hálát adok az Istennek, a kinek szolgálok őseimtől fogva tiszta lelkiismerettel, hogy szüntelen gondolok reád könyörgéseimben éjjel és nappal,
4. Kívánván téged látni, megemlékezvén a te könyhullatásaidról, hogy örömmel teljesedjem be;
5. Eszembe jutván a benned levő, képmutatás nélkül való hit, a mely lakozott először a te nagyanyádban Loisban és anyádban Eunikában; meg vagyok azonban győződve, hogy benned is.
6. Minekokáért emlékeztetlek téged, hogy gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát, a mely benned van az én kezeimnek rád tétele által.
7. Mert nem félelemnek lelkét adott nékünk az Isten; hanem erőnek és szeretetnek és józanságnak lelkét.
8. Ne szégyeneld hát a mi Urunk bizonyságtételét, se engem az ő foglyát; hanem együtt szenvedj az evangyéliomért Istennek hatalma szerint.
9. A ki megtartott minket és hívott szent hívással, nem a mi cselekedeteink szerint, hanem az ő saját végezése és kegyelme szerint, mely adatott nékünk Krisztus Jézusban örök időknek előtte,
10. Megjelentetett pedig most a mi Megtartónknak, Jézus Krisztusnak megjelenése által, a ki eltörölte a halált, világosságra hozta pedig az életet és halhatatlanságot az evangyéliom által,
11. Amelyre nézve tétettem én hirdetővé és apostollá és pogányok tanítójává.
12. A miért szenvedem ezeket is: de nem szégyenlem; mert tudom, kinek hittem, és bizonyos vagyok benne, hogy ő az én nála letett kincsemet meg tudja őrizni ama napra.
13. Az egészséges beszédeknek példáját megtartsd, a miket én tőlem hallottál, a Krisztus Jézusban való hitben és szeretetben.
14. A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szent Lélek által.

15. Azt tudod, hogy elfordultak tőlem az Ázsiabeliek mind, kik közül való Figellus és Hermogénes.
16. Az Úr legyen irgalmas az Onesiforus házanépének: mert gyakorta megvidámított engem, és az én bilincsemet nem szégyenlette;
17. Sőt mikor Rómában volt, buzgón keresett engem, meg is talált.
18. Az Úr engedje meg néki, hogy találjon irgalmasságot az Úrnál ama napon. És hogy mily nagy szolgálatot tett Efézusban, te jobban tudod.

2018. január 21., vasárnap

Zsoltárok könyve 122. rész


„A Templomba felvezető ének, Dávidé.”
1 Hogy megörvendtem, mikor mondták: menjünk fel az Örökkévaló Templomába!2 S most kapuidhoz érkeztünk, Jeruzsálem! 3 Ó Jeruzsálem, te szépen épült város! Milyen jó rendben illenek össze házaid! 4 A város, ahová feljönnek mind a törzsek,
az Örökkévaló nemzetségei mert így rendelte Izraelnek,
hogy együtt tiszteljük nevét! 5 A város, ahol a bírói székek állnak, Dávid családjának trónjai! 6 Imádkozzatok Jeruzsálem békességéért! Akik szeretnek téged, Jeruzsálem,
békét és nyugalmat találjanak benned!
7 Békesség legyen falaid között, és virágozzanak palotáid!
8 Testvéreimért és barátaimért imádkozom:
Az Örökkévaló adjon békességet neked!
9 Istenünk, az Örökkévaló Templomáért kívánom:
Áldjon meg az Örökkévaló minden jóval, Jeruzsálem!
7 Békesség legyen falaid között, és virágozzanak palotáid!
8 Testvéreimért és barátaimért imádkozom: Az Örökkévaló adjon békességet neked! 
9 Istenünk, az Örökkévaló Templomáért kívánom: Áldjon meg az Örökkévaló minden jóval, Jeruzsálem!

Keresztény házasság: A FÉRFI ÉS A NŐI SZEREP

A Bibliából tudjuk, hogy a férfi vezető, a nő pedig a követő. Mit jelent ez valójában?

"Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak; mert a férfi feje a feleségnek, ahogyan Krisztus is feje az egyháznak, és ő a test üdvözítője is. De amint az egyház engedelmeskedik Krisztusnak, úgy engedelmeskedjenek az asszonyok is a férjüknek mindenben. Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte." (Efézus 5:22-25)

A férfi ha még nincs mit, legalább a saját életét vezetheti. Minden férfinak megadatott a vezetés képessége, csak van aki nem él vele. Mit mond a Biblia még a férfinak?

"Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte."

"Ti férfiak, szeressétek feleségeteket, és ne legyetek irántuk mogorvák."

Férfinak szeretni kell a feleségét. Szeretni nem egyenlő azzal, hogy boldoggá tenni. Mivel a boldogság egy hangulat, ami naponként változhat. Egyszerűen szeretni úgy, ahogy van. Szeretni tovább hibáival együtt, szeretni annak ellenére is. Ettől boldog is lesz. A szeretet egy befektetés, ami hosszú távon megtérül, gyümölcsöket hoz. A feleség olyan, mint egy kert, folyamatos gondozást igényel, hogy virágzó legyen.


Honnan merít erőt egy keresztény? Persze a válasz, hogy Istenből, de lássuk hogyan?
Isten kegyelme hasonló egy kimeríthetetlen bankszámlához.

Először is érdemes megérteni, hogy mi a házassággal a célja Istennek. Miért teremtette? A házasság egy gyakorlati elmélyülés Istenben. A férfi jelképezi Krisztust, a nő a gyülekezetet. A házasság a kettő viszonyáról szól. Így minél jobban ismerik a felek Istent, annál mélyebb lehet kapcsolatuk. A férfi Istentől tanul meg szeretni, a nő pedig Istentől tanul meg követni.

"Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van." (Préd 4:9)

"A hármas fonál nem szakad el egyhamar." (Préd 4:12r)

Hármas fonál azt jelent, hogy kapcsolatunkban ott van Isten. A férfi tehát a vezető; szolgálata a szeretet, ami az agapéből, az Isten feltétel nélküli szeretetéből táplálkozik. A nő felé Isten kérése pedig a követés, és engedelmesség.

"Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak; mert a férfi feje a feleségnek, ahogyan Krisztus is feje az egyháznak, és ő a test üdvözítője is. De amint az egyház engedelmeskedik Krisztusnak, úgy engedelmeskedjenek az asszonyok is a férjüknek mindenben." (Ef 5,22-24)

Egy egoista világban ez igen nehéz lehet.

Különösképpen, hogy az ember felé a szingli életmódot sugallják, a nők emancipálódtak. Mindent áthat a lázadás, ami pedig, tudjuk, hogy a Sátántól van. A világ megteremtése óta ő volt az első, aki fellázadt Isten ellen. A nők feltehetik a kérdést maguknak, hogy miért kövessenek egy olyan férfit, aki a kezdetek óta kicsit lustább, kövérebb, esetleg kopaszabb lett, és lehet, hogy a fotel királya is már. A házasság azonban a Krisztus képmására való formálódás.

Ahhoz, hogy követni tudjuk az Istent, meg kell haljon az úgnyvezett régi énünk. Teljes megtérés szükséges. Letenni a régit, és felvenni az újat. És ezt nem lehet csak félig csinálni. Teljesen át kell adni magunkat Istennek. Úgy, ahogy Pál mondta:

"Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem; azt az életet pedig, amit most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem."(Gal 2:20)

Ha egy nő jó szolgálója az Istennek, akkor minden bizonnyal engedelmes lesz férjének is. Az embernek önmaga büszkeségével a legnehezebb megküzdeni. A lázadó Vastiból Eszterré válni. Hogy a férjnek engedelmes tudjon lenni a nő, valamennyire bízni is kell Istenben. Hogy Ő tudja, hogy mi a legjobb nekünk. Bízok Istenben, úgy bízok az általa kijelölt páromban.
Persze, ha a férjed Istentelen irányba vinne, nem kell engedelmeskedni neki abban, mert akkor a Krisztus a nagyobb tekintély, mert a férj feje Krisztus.

ÜDVÖSSÉG IMÁJA

Eletednek legfontossebb kerdese ; Tudod -e mi tortenik veled a halalod utan? 

Egy napon mindannyiunknak szembesulnunk kell a fizikai halallal .AZ elet azonban a fizikai halal utan is folytatodik ; az ember szelleme es lelke tovabbra is letezik . Tudod -e hova kerul a szellemed es lelked a fizikai halal utan .?Ket hely letezik a BIBLIA szerint az egyik a MENNYORSZAG A MASIK A POKOL . Vajon mi donti el hova jutunk ? Ha ugy gondolod , hogy a jo cselekedeteid alapjan jutsz el a mennyorszagba , akkor tevedsz Kedves Olvaso ! Ha viszont ugy gondolod , hogy te mar annyi rosszat tettel , hogy szamodra nincs esely , hogy a mennybe kerulj akkor is tevedsz .
NINCS olan bun ami megtudnaakadalyozni , hogy a mennybe kerulj . Masreszt nem kerulhetsz a mennyorszagba csupan azert mert annyi jot tettel .
MI hatarozza meg akkor, hogy hova kerulunk ???
JEZUS EGYETLEN FELTETELT EMLIT ;
SZUKSEG NEKTEK UJONNAN SZULETNETEK ; ( JAN ;3 , 7.)
Kerdezheted hogyan kell UJJASZULETNEM ? Nikodemus sem ertette JEZUS szavait az ujjaszuletesrol mert megkerdezte ;MIMODON SZULETHETIK AZ EMBER , HA VEN ? VAJON BEMEHET -E AZ ANYJANAK MEHEBE MASODSZOR ES SZULETHETIK E ?
JEZUS igy valaszolt ; AMI TETTOL SZULETETT TEST AZ , ES AMI SZELLEMTOL SZULETETT SZELLEM AZ (JAN 3,.. 6)
Aszellemi ujjaszuletesedert ISTEN hatalmas arat fizetett , AZ EGYSZULOTT FIAT ADTA ERTED , mert annyira szeretet , es olyan nagyon vagyott arra , hogy ujra kozossegben lehessen veled .MERT UGY SZERETTE ISTEN E VILAGOT ( teged ),HOGY AZ O EGYSZULOTT FIAT ADTA , HOGY VALAKI (te) HISZEN O BENNE ELNE VESSZEN , HANEM OROKELETE LEGYEN .
(Jan ; 3, 16
Ez csodalatos ISTEN kidolgozta az utat , hogy UDVOZULHESS ..
Tudnod kell nincs mas ut az ATYAHOZ , CSAK JEZUS KRISZTUS ALTAL ..... SENKI SEM MEHET AZ ATYAHOZ HANEM HA ENALTALAM MONDJA JEZUS .... (JAN ;14 , 6)
SEM gyulekezethez valo tartozas , sem vallasi hagyomanyok kovetese , sem tokeletes eletvitel nem vezet az ATYAHOZ ;Egyetlen ut vezet az ATYAHOZ ; JEZUS KRISZTUS . AZ ember nemkepes arra , , hogy onmagat megvaltsa , SZuksege van egy udvozitore , egy megvaltora . EZERT JOTT JEZUS .
AZ udvossegedhez - ujjaszuletesedhez - nemkell mast tenned , mint szivedben elfogadnod JEZUS KRISZTUST , ISTEN FIAT MINT MEGVALTOT . Ha szeretned JEZUST MEGKERNI , legyen az eleted MEGVALTOJA mond el a kovetkezo IMATSAGOT .ABIBLIA tanitja a HITUNKROLmegvallast kell tennunk . EZERT AZ IMAT NECSAK MAGADBAN MOND EL MOND KI HANGOSSAN
DRAGA MENNYEI ATYAM JEZUS NEVEBEN JOVOK ELED . Azt tanitod az IGEBEN ; HA a te szaddal vallast teszel az UR JEZUSROL , es szivedben hiszed , hogy az ISTEN feltamasztotta OT a halalbol , udvozulsz .... (rom; 10, 9)
Hiszem a szivemben , hogy JEZUS KRISZTUS AZ ISTENNEK FIA
Hiszem , hogy JESUS meghalt az en buneimert
Hiszem , hogy JEZUS feltamadt a halalbol az en megigazulasomert

KERLEK JEZUS LEGYEL AZ EN URAM !!!!!
KERLEK JEZUS LEGYEL AZ EN MEGVALTOM !!!!!
KERLEK JEZUS LEGYEL AZ EN GYOGYITOM !!!!!

A TE IGED SZERINT szivvel hiszunk a megigazulasra ,
szajjal teszunk vallast az udvossegre ... (rom; 10-1o)
EN hiszem a szivemben , es most a szammal vallast teszek a
HITEMROL ;

JEZUS AZ UN URAM ...
JEZUS AZ EN MEGVALTOM ...
JEZUS AZ EN GYOGYITOM ...
MEGVAGYOK VALTVA ... KOSZONOM URJEZUS AZ OROKELETEMET ..... AMEN AMEN AMEN ..

Forras: Klára Kriszán-

Zsoltárok könyve 115. rész 15 vers


1. Nem nékünk Uram, nem nékünk, hanem a te nevednek adj dicsőséget, a te kegyelmedért és hívségedért!
2. Miért mondanák a pogányok: Hol van hát az ő Istenök?
3. Pedig a mi Istenünk az égben van, és a mit akar, azt mind megcselekszi.
4. Azoknak bálványa ezüst és arany, emberi kezek munkája.
5. Szájok van, de nem szólanak; szemeik vannak, de nem látnak;
6. Füleik vannak, de nem hallanak; orruk van, de nem szagolnak;
7. Kezeik vannak, de nem tapintanak, lábaik vannak, de nem járnak, nem szólanak az ő torkukkal.
8. Hasonlók legyenek azokhoz készítőik, és mindazok, a kik bíznak bennök!
9. Izráel! te az Úrban bízzál; az ilyenek segítsége és paizsa ő.
10. Áronnak háza! az Úrban bízzál; az ilyenek segítsége és paizsa ő.
11. A kik félitek az Urat, az Úrban bízzatok; az ilyenek segítsége és paizsa ő.
12. Az Úr megemlékezik mi rólunk és megáld minket; megáldja Izráel házát, megáldja Áronnak házát.
13. Megáldja azokat, a kik félik az Urat, a kicsinyeket és a nagyokat.
14. Szaporítson titeket az Úr, titeket és a ti fiaitokat.
15. Áldottai vagytok ti az Úrnak, a ki teremtette a mennyet és a földet.
16. Az egek az Úrnak egei, de a földet az ember fiainak adta.
17. Nem a meghaltak dicsérik az Urat, sem nem azok, a kik alászállanak a csendességbe.
18. De mi áldjuk az Urat mostantól fogva mindörökké. Dicsérjétek az Urat!