2018. március 1., csütörtök

ISTEN A MI OLTALMUNK

„Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban.”-Zsolt 46,1

„Anya, nem értem az egészet. Imádkozz értem, kérlek. Elbizonytalanodtam Isten gondviselésével kapcsolatban.”

Átéreztem kislányom fájdalmát, mintha velem történt volna. Tudom, milyen érzés, mikor nagyon készülsz, vágysz valamire, aztán szertefoszlik az álom. Becsukódik előtted az ajtó. Az alkalom elszáll.

Ekkor épp arról volt szó, hogy már három éve készült egy különleges próbára a nyári táborban. Eddig nem érte el a korhatárt, de idén, a negyedik táborában végre elég idős volt hozzá. Minden részpróbán sikeresen teljesített, már látta a célt maga előtt, már csak egy akadály volt hátra: meg kellett gyújtania a tábortüzet három szál gyufa, egy kis darab újságpapír és pár vékony vessző segítségével.

Meggyújtotta az első gyufaszálat, oda tartotta az újságpapírhoz, de az nem kapott lángra. Megpróbálta a második gyufaszállal, de a papír nem gyulladt meg. Ránézett a harmadik, az utolsó szál gyufára. A felkészülés egyik fő célja az volt, hogy fejlesszék a gyermekek kapcsolatát Istennel, hogy megtanulják, hogyan kommunikáljanak Vele, hogyan hagyatkozzanak Rá mindenben, a kislányom is végig imádkozott a próbák alatt. Most is, de ez már nem is ima volt, hanem segélykiáltás.
„Istenem, segíts. Könyörgöm, segíts!”- kérte, mialatt meggyújtotta az utolsó szál gyufát. Odatartotta a lángot a papírhoz, és nem akarta elhinni, amit látott. A gyufaszál leégett, a papír széle épp csak megpörkölődött.
Mikor kialudt a láng, csalódottan lehajtotta a fejét.
Kilenc lánynak jutott a megtiszteltetés, hogy elindulhatott ezen az utolsó próbán. Háromnak nem sikerült – más-más részpróbák miatt – köztük az én kislányomnak.

Egy hét múlva, mikor érte mentem, kérte, hogy elemezzük végig a történteket. Leginkább nem is az fájt neki, hogy nem sikerült letennie a próbát. Igazából az gyötörte, hogy nem tapasztalta meg Isten támogatását úgy, mint a többiek.
Azok, akiknek sikerült, lelkendezve mesélték tapasztalataikat Isten segítségéről a feladatok teljesítése közben.
„Anya, én nem értem el Istent. Hogy lehet ez, és miért?”
Olyan kérdés, aminek a megválaszolása nagy felelősség, és én nem akartam elrontani.

Megkértem, vegyük végig az eseményeket, haladjunk lépésről lépésre, és keressük Isten keze nyomát. Nagyon figyeltem minden részletre, minden szokatlanra, megmagyarázhatatlanra.

Mikor elértünk a tűzgyújtáshoz, megtaláltam. Nem volt magyarázat arra, miért nem gyulladt meg a papír. Teljesen érthetetlen. Mindenki másnál működött, ugyanabból a csomagból szedték elő a négyzet alakúra vágott papírokat.
„Drágám, ennek egyetlen magyarázata van: Isten közbelépett. Ott volt. Figyelt rád. Bíznunk kell benne, hogy célja van azzal, hogy nem tudtad folytatni a próbát. Most még nem látjuk, de hinnünk kell, hogy Isten megvédelmezett valamitől. Szeret téged, megmutatta a hatalmát.”
Kislányom a vállamra hajtotta a fejét. „Gondolod, anyu?”
„Tudom”, suttogtam.

Tudom, mert bízom az igazságban, amit Isten kinyilatkoztatott. Igazságokban, melyek horgonyként szolgálnak, hogy megtartsanak Isten kilétének valóságában.

Ő az, Akiben megnyugvást, biztonságot lelek. „Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” Jn 16,33.

Itt van velem a bajban, nem vagyok egyedül: „Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban.” Zsolt 46,1

Ő az, Aki a könnyeimmel megöntözi szívem talaját, hogy egy napon az öröm termését hozza. „Akik könnyek között vetnek, majd ujjongva aratnak!” Zsolt 126,5.

Ismerem a mély fájdalmat. De a mély reményt is ismerem. Megismételtem: „Igen, drágám, tudom.”

Olykor Isten hatalma épp abban nyilvánul meg, hogy megakadályoz dolgokat, nem abban, hogy segít, hogy megtörténjenek. Talán sosem tudjuk meg az okát. De bízhatunk Benne, aki így döntött.

Uram, köszönöm, hogy te mindig figyelsz arra, mire van szükségem és mire nincs – akkor is, ha én másként látom. Segíts bíznom Benned, a Te kezed nyomát keresnem minden történésben. Segíts, hogy a Te „Igen”-jeidet és „Nem”-jeidet védelemként és iránymutatásként értelmezzem. Bízni akarok Benned. Jézus nevében, Ámen.

János Evangyélioma 16. rész


1. Ezeket beszéltem néktek, hogy meg ne botránkozzatok.
2. A gyülekezetekből kirekesztenek titeket; sőt jön idő, hogy a ki öldököl titeket, mind azt hiszi, hogy isteni tiszteletet cselekszik.
3. És ezeket azért cselekszik veletek, mert nem ismerték meg az Atyát, sem engem.
4. Ezeket pedig azért beszéltem néktek, hogy a mikor eljő az az idő, megemlékezzetek róluk, hogy én mondtam néktek. De ezeket kezdettől fogva nem mondottam néktek, mivelhogy veletek valék.
5. Most pedig elmegyek ahhoz, a ki küldött engem; és senki sem kérdezi tőlem közületek: Hová mégy?
6. Hanem, mivelhogy ezeket beszéltem néktek, a szomorúság eltöltötte a szíveteket.
7. De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vígasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok.
8. És az, mikor eljő, megfeddi a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében:
9. Bűn tekintetében, hogy nem hisznek én bennem;
10. És igazság tekintetében, hogy én az én Atyámhoz megyek, és többé nem láttok engem;
11. Ítélet tekintetében pedig, hogy e világnak fejedelme megítéltetett.
12. Még sok mondani valóm van hozzátok, de most el nem hordozhatjátok.
13. De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.
14. Az engem dicsőít majd, mert az enyémből vesz, és megjelenti néktek.
15. Mindaz, a mi az Atyáé, az enyém: azért mondám, hogy az enyémből vesz, és megjelenti néktek.
16. Egy kevés idő, és nem láttok engem; és ismét egy kevés idő, és megláttok majd engem: mert én az Atyához megyek.
17. Mondának azért az ő tanítványai közül egymásnak: Mi az, a mit nékünk mond: Egy kevés idő, és nem láttok engem; és ismét egy kevés idő, és megláttok majd engem; és: mert én az Atyához megyek?
18. Mondának azért: Mi az a kevés idő, a miről szól? Nem tudjuk, mit mond.
19. Megérté azért Jézus, hogy őt akarnák megkérdezni, és monda nékik: Arról tudakozzátok-é egymást, hogy azt mondám: Egy kevés idő, és nem láttok engem; és ismét egy kevés idő, és megláttok majd engem?
20. Bizony, bizony mondom néktek, hogy sírtok és jajgattok ti, a világ pedig örül: ti szomorkodtok, hanem a ti szomorúságtok örömre fordul.
21. Az asszony mikor szűl, szomorúságban van, mert eljött az ő órája: de mikor megszűli az ő gyermekét, nem emlékezik többé a kínra az öröm miatt, hogy ember született e világra.
22. Ti is azért most ugyan szomorúságban vagytok, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a ti szívetek, és senki el nem veszi tőletek a ti örömeteket.
23. És azon a napon nem kérdeztek majd engem semmiről. Bizony, bizony mondom néktek, hogy a mit csak kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja néktek.
24. Mostanáig semmit sem kértetek az Atyától az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy a ti örömetek teljes legyen.
25. Ezeket példázatokban mondottam néktek; de eljő az idő, mikor nem példázatokban beszélek majd néktek, hanem nyiltan beszélek néktek az Atyáról.
26. Azon a napon az én nevemben kértek majd: és nem mondom néktek, hogy én kérni fogom az Atyát ti érettetek;
27. Mert maga az Atya szeret titeket, mivelhogy ti szerettetek engem, és elhittétek, hogy én az Istentől jöttem ki.
28. Kijöttem az Atyától, és jöttem e világba: ismét elhagyom e világot, és elmegyek az Atyához.
29. Mondának néki az ő tanítványai: Ímé, most nyiltan beszélsz és semmi példázatot nem mondasz.
30. Most tudjuk, hogy te mindent tudsz, és nincs szükséged arra, hogy valaki téged megkérdezzen: erről hiszszük, hogy az Istentől jöttél ki.
31. Felele nékik Jézus: Most hiszitek?
32. Ímé eljő az óra, és immár eljött, hogy szétoszoljatok kiki az övéihez, és engem egyedül hagyjatok; de nem vagyok egyedül, mert az Atya velem van.
33. Azért beszéltem ezeket néktek, hogy békességetek legyen én bennem. E világon nyomorúságtok lészen; de bízzatok: én meggyőztem a világot.

2018. február 28., szerda

A Lélek bizonysága

,,Hasonlatosképpen a Lélek is segítségére van a mi erőtlenségünknek.,, -Római levél 8, 26.


Senki se higyje, hogy minden bűntől, gonosz vágytól s gondolattól megszabadulhat. Csak tudjon ki-ki Istenhez esedezni: Uram én úgy szeretnék bűneimtől megszabadulni!
A Szentléleknek e fohászkodása eltart bennünk a sírig. Bűn tehát mindig marad a szegény keresztyénekben. Vétkeznek, de nem szándékos gonoszságból, hanem gyengeségből s ezt az Isten kegyelmesen megbocsátja. A legjobb vigasztalás tehát az, hogy legyen meg bennünk a Szentlélek bizonysága.
Az, hogy szükségünkben tudjunk Istenhez vágyódni s kegyelmes segedelméért esedezni. 
Mert akkor bízni is tudunk Benne, hogy nem hagy el. Aki pedig ezt teszi, az biztosan keresztyén!

Nincsen szívemnek teljes tisztasága,
Körülvesz a világnak hiusága
És bűnökre csábít szüntelen;
Nincs ember itt a földön bűntelen.
A szent erőt, Isten, nekem te adjad,
Elesni, veszni hívedet ne hagyjad;
Te adj erőt, míg tart a küzdelem,
Benned bízom, erős nagy Istenem!

Nem önmagamért élek


„Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal önmagának: Mert ha élünk, az Úrnak élünk; ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk. Mert azért halt meg és támadott fel és elevenedett meg Krisztus, hogy mind holtakon mind élőkön uralkodjék.” -Rómaiakhoz írt levél 14:7-9.

Pál apostol szavai nyomán a következő kérdéseket tettem fel magamnak: Hogyan tekintek az életemre? Kinek a dicsőségére élek? Kinek az akarata szerint élem az életemet? Kinek van joga beleszólni abba, hogyan élek vagy gondolkodom?
Pál az idézett szakaszban azzal biztat egymás befogadására és elfogadására, hogy elénk állítja azt, ami közös a hitre jutott keresztényekben, még akkor is, ha egy gyakorlati kérdésben gyökeresen eltérő következtetésre (vö. 6. vers) jutottak.
Amit tesznek azért teszik, mert hálásak Istennek, hogy elküldte egyszülött Fiát megmentésükre.
Mivel megbecsülik Krisztus értük hozott áldozatát, ezért úgy tekintenek saját életükre, hogy az mindenkor az Úr tulajdona, már nem csupán a teremtés jogán, hanem a „drága vér” alapján is. Ezért Krisztusnak adják a vezetés, uralkodás jogát és nem maguknak élnek, hanem Krisztus dicsőségére.
Kívánom, hogy ezen a napon ezzel a tudattal és vággyal a szívünkben induljunk el feladataink végzésére: Isten tulajdona vagyok, ezért Istennek szánom önmagamat, mert méltó rá!
Minden szavammal és tettemmel őt akarom dicsőíteni, s ha ma be kell fejeznem az életemet, akkor is őt akarom dicsérni!

Hites Gábor-

Zsoltárok 91.rész


1. Aki a Felségesnek rejtekében lakozik, a Mindenhatónak árnyékában nyugoszik az.
2. Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem ő benne bízom!
3. Mert ő szabadít meg téged a madarásznak tőréből, a veszedelmes dögvésztől.
4. Tollaival fedez be téged, és szárnyai alatt lészen oltalmad; paizs és pánczél az ő hűsége.
5. Nem félhetsz az éjszakai ijesztéstől, a repülő nyíltól nappal;
6. A dögvésztől, a mely a homályban jár; a döghaláltól, a mely délben pusztít.
7. Elesnek mellőled ezeren, és jobb kezed felől tízezeren; és hozzád nem is közelít.
8. Bizony szemeiddel nézed és meglátod a gonoszoknak megbüntetését!
9. Mert azt mondtad te: Az Úr az én oltalmam; a Felségest választottad a te hajlékoddá:
10. Nem illet téged a veszedelem, és csapás nem közelget a sátorodhoz;
11. Mert az ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden útadban.
12. Kézen hordoznak téged, hogy meg ne üssed lábadat a kőbe.
13. Oroszlánon és áspiskígyón jársz, megtaposod az oroszlánkölyköt és a sárkányt.
14. Mivelhogy ragaszkodik hozzám, megszabadítom őt, felmagasztalom őt, mert ismeri az én nevemet!
15. Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt; vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.
16. Hosszú élettel elégítem meg őt, és megmutatom néki az én szabadításomat.

2018. február 27., kedd

Napi áhítat: Krisztusnak élni

Olvasmány: 2Kor 5,11–21


Egymásért kell élnünk, hogy igazán éljünk.

11„Mivel tehát ismerjük az Úr félelmét, embereket győzünk meg, Isten előtt pedig nyíltan állunk. Remélem azonban, hogy a ti lelkiismeretetek előtt is nyíltan állunk. 
12 Nem önmagunkat ajánljuk ismét nektek, hanem lehetőséget adunk nektek a velünk való dicsekedésre, hogy legyen mit felelnetek azoknak, akik azzal dicsekednek, ami csak látszat, és nem azzal, ami a szívben van. 
13 Ha ugyanis révületbe estünk, Istenért történt, ha pedig józanok vagyunk, értetek van. 
14 Mert a Krisztus szeretete szorongat minket, mivel azt tartjuk, hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor mindenki meghalt; 
15 és azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt. 
16 Úgyhogy mi mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint: ha ismertük is Krisztust test szerint, most már őt sem így ismerjük. 
17 Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. 
18 Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. 
19 Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. 
20 Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! 
21 Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.”

A második korinthusi levél a pásztori szolgálat kézikönyve is. Figyelhetjük és tanulhatjuk belőle, mi motiválta Pált a szolgálatra. Mire szánta oda az egész életét, és mi vezette a cselekedeteit. A választ erre a kérdésre úgy fogalmazhatom meg talán a legjobban: Krisztus szorongató szeretete irányította cselekedeteit. A valóságban hányszor motiválja valami egészen más a tetteinket, még szolgálat közben is. Az egyén és az egyház reformációja és megújulása Krisztus szorongató szeretete nélkül nem lehetséges. Addig csak változtatgatunk, és nem formálódunk át igazán Istennek tetszővé.
Pedig ezért a megújulásért Jézus Krisztus az egész életét adta, annyira fontos és értékes neki. Ahogyan az is, hogy megbéküljünk Istennel. Ezért élt és halt meg miértünk, hogy benne és érte élhessünk. Ismered ezeket az alapigazságokat. 
Kérlek, ma gondold végig – szánj elég időt erre –, mit kell tenned azért, hogy ennek valóságosabb hatása legyen az életedre.

(Vas Ferenc)

János Evangyélioma 6. rész 37.vers


1. Ezek után elméne Jézus a galileai tengeren, a Tiberiáson túl.
2. És nagy sokaság követé őt, mivelhogy látják vala az ő csodatételeit, a melyeket cselekszik vala a betegeken.
3. Felméne pedig Jézus a hegyre, és leüle ott a tanítványaival.
4. Közel vala pedig husvét, a zsidók ünnepe.
5. Mikor azért felemelé Jézus a szemeit, és látá, hogy nagy sokaság jő hozzá, monda Filepnek: Honnan vegyünk kenyeret, hogy ehessenek ezek?
6. Ezt pedig azért mondá, hogy próbára tegye őt; mert ő maga tudta, mit akar vala cselekedni.
7. Felele néki Filep: Kétszáz dénár árú kenyér nem elég ezeknek, hogy mindenikök kapjon valami keveset.
8. Monda néki egy az ő tanítványai közül, András, a Simon Péter testvére:
9. Van itt egy gyermek, a kinek van öt árpa kenyere és két hala; de mi az ennyinek?
10. Jézus pedig monda: Ültessétek le az embereket. Nagy fű vala pedig azon a helyen. Leülének azért a férfiak, számszerint mintegy ötezeren.
11. Jézus pedig vevé a kenyereket, és hálát adván, adta a tanítványoknak, a tanítványok pedig a leülteknek; hasonlóképen a halakból is, a mennyit akarnak vala.
12. A mint pedig betelének, monda az ő tanítványainak: Szedjétek össze a megmaradt darabokat, hogy semmi el ne veszszen.
13. Összeszedék azért, és megtöltének tizenkét kosarat az öt árpa kenyérből való darabokkal, a melyek megmaradtak vala az evők után.
14. Az emberek azért látva a jelt, a melyet Jézus tőn, mondának: Bizonnyal ez ama próféta, a ki eljövendő vala a világra.
15. Jézus azért, a mint észrevevé, hogy jőni akarnak és őt elragadni, hogy királylyá tegyék, ismét elvonula egymaga a hegyre.
16. Mikor pedig estveledék, lemenének az ő tanítványai a tengerhez,
17. És beszállva a hajóba, mennek vala a tengeren túl Kapernaumba. És már sötétség volt, és még nem ment vala hozzájuk Jézus.
18. És a tenger a nagy szél fúvása miatt háborog vala.
19. Mikor azért huszonöt, vagy harmincz futamatnyira beevezének, megláták Jézust, a mint jár vala a tengeren és a hajóhoz közeledik vala: és megrémülének.
20. Ő pedig monda nékik: Én vagyok, ne féljetek!
21. Be akarák azért őt venni a hajóba: és a hajó azonnal ama földnél vala, a melyre menének.
22. Másnap a sokaság, a mely a tengeren túl állott vala, látva, hogy nem vala ott más hajó, csak az az egy, a melybe a Jézus tanítványai szállottak, és hogy Jézus nem ment be az ő tanítványaival a hajóba, hanem csak az ő tanítványai mentek el,
23. De jöttek más hajók Tiberiásból közel ahhoz a helyhez, a hol a kenyeret ették, miután hálákat adott az Úr:
24. Mikor azért látta a sokaság, hogy sem Jézus, sem a tanítványai nincsenek ott, beszállának ők is a hajókba, és elmenének Kapernaumba, keresvén Jézust.
25. És megtalálván őt a tengeren túl, mondának néki: Mester, mikor jöttél ide?
26. Felele nékik Jézus és monda: Bizony, bizony mondom néktek: nem azért kerestek engem, hogy jeleket láttatok, hanem azért, mert ettetek ama kenyerekből, és jóllaktatok.
27. Munkálkodjatok ne az eledelért, a mely elvész, hanem az eledelért, a mely megmarad az örök életre, a melyet az embernek Fia ád majd néktek; mert őt az Atya pecsételte el, az Isten.
28. Mondának azért néki: Mit csináljunk, hogy az Isten dolgait cselekedjük?
29. Felele Jézus és monda nékik: Az az Isten dolga, hogy higyjetek abban, a kit ő küldött.
30. Mondának azért néki: Micsoda jelt mutatsz tehát te, hogy lássuk és higyjünk néked? Mit művelsz?
31. A mi atyáink a mannát ették a pusztában; a mint meg van írva: Mennyei kenyeret adott vala enniök.
32. Monda azért nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: nem Mózes adta néktek a mennyei kenyeret, hanem az én Atyám adja majd néktek az igazi mennyei kenyeret.
33. Mert az az Istennek kenyere, a mely mennyből száll alá, és életet ád a világnak.
34. Mondának azért néki: Uram, mindenkor add nékünk ezt a kenyeret!
35. Jézus pedig monda nékik: Én vagyok az életnek ama kenyere; a ki hozzám jő, semmiképen meg nem éhezik, és a ki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha.
36. De mondám néktek, hogy noha láttatok is engem, még sem hisztek.
37. Minden, a mit nékem ád az Atya, én hozzám jő; és azt, a ki hozzám jő, semmiképen ki nem vetem.
38. Mert azért szállottam le a mennyből, hogy ne a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, a ki elküldött engem.
39. Az pedig az Atyának akarata, a ki elküldött engem, hogy a mit nékem adott, abból semmit el ne veszítsek, hanem feltámaszszam azt az utolsó napon.
40. Az pedig annak az akarata, a ki elküldött engem, hogy mindaz, a ki látja a Fiút és hisz ő benne, örök élete legyen; és én feltámaszszam azt azt utolsó napon.
41. Zúgolódának azért a zsidók ő ellene, hogy azt mondá: Én vagyok az a kenyér, a mely a mennyből szállott alá.
42. És mondának: Nem ez-é Jézus, a József fia, a kinek mi ismerjük atyját és anyját? mimódon mondja hát ez, hogy: A mennyből szállottam alá?
43. Felele azért Jézus és monda nékik: Ne zúgolódjatok egymás között!
44. Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt, a ki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon.
45. Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, én hozzám jő.
46. Nem hogy az Atyát valaki látta, csak az, a ki Istentől van, az látta az Atyát.
47. Bizony, bizony mondom néktek: A ki én bennem hisz, örök élete van annak.
48. Én vagyok az életnek kenyere.
49. A ti atyáitok a mannát ették a pusztában, és meghaltak.
50. Ez az a kenyér, a mely a mennyből szállott alá, hogy kiki egyék belőle és meg ne haljon.
51. Én vagyok amaz élő kenyér, a mely a mennyből szállott alá; ha valaki eszik e kenyérből, él örökké. És az a kenyér pedig, a melyet én adok, az én testem, a melyet én adok a világ életéért.
52. Tusakodának azért a zsidók egymás között, mondván: Mimódon adhatja ez nékünk a testét, hogy azt együk?
53. Monda azért nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Ha nem eszitek az ember Fiának testét és nem iszszátok az ő vérét, nincs élet bennetek.
54. A ki eszi az én testemet és iszsza az én véremet, örök élete van annak, és én feltámasztom azt az utolsó napon.
55. Mert az én testem bizony étel és az én vérem bizony ital.
56. A ki eszi az én testemet és iszsza az én véremet, az én bennem lakozik és én is abban.
57. A miként elküldött engem amaz élő Atya, és én az Atya által élek: akként az is, a ki engem eszik, él én általam.
58. Ez az a kenyér, a mely a mennyből szállott alá; nem úgy, a mint a ti atyáitok evék a mannát és meghalának: a ki ezt a kenyeret eszi, él örökké.
59. Ezeket mondá a zsinagógában, a mikor tanít vala Kapernaumban.
60. Sokan azért, a kik hallák ezeket az ő tanítványai közül, mondának: Kemény beszéd ez; ki hallgathatja őt?
61. Tudván pedig Jézus ő magában, hogy e miatt zúgolódnak az ő tanítványai, monda nékik: Titeket ez megbotránkoztat?
62. Hát ha meglátjátok az embernek Fiát felszállani oda, a hol elébb vala?!
63. A lélek az, a mi megelevenít, a test nem használ semmit: a beszédek, a melyeket én szólok néktek, lélek és élet.
64. De vannak némelyek közöttetek, a kik nem hisznek. Mert eleitől fogva tudta Jézus, kik azok, a kik nem hisznek, és ki az, a ki elárulja őt.
65. És monda: Azért mondtam néktek, hogy senki sem jöhet én hozzám, hanemha az én Atyámtól van megadva néki.
66. Ettől fogva sokan visszavonulának az ő tanítványai közül és nem járnak vala többé ő vele.
67. Monda azért Jézus a tizenkettőnek: Vajjon ti is el akartok-é menni?
68. Felele néki Simon Péter: Uram, kihez mehetnénk? Örök életnek beszéde van te nálad.
69. És mi elhittük és megismertük, hogy te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.
70. Felele nékik Jézus: Nem én választottalak-é ki titeket, a tizenkettőt? és egy közületek ördög.
71. Értette pedig Júdás Iskáriótest, Simon fiát, mert ez akarta őt elárulni, noha egy volt a tizenkettő közül.

2018. február 26., hétfő

EGY PILLANGÓ TÜRELMES KELL LEGYEN

EGY PILLANGÓ TÜRELMES KELL LEGYEN

dannette-garza_44
Danette Garza
2018. február 8.
Egy szerelmeslevél Jézustól:
„Egy pillangó türelmes kell legyen, mialatt arra vár, hogy a változásba emelkedjen. Mint egy pillangónak, az Ígéret szavait adtam neked is, hogy az életedet a megjelenésében meg fogom változtatni. Mint egy pillangónál, minden teljesen más lesz, a csodát hordozó DNS által. A hernyó és a bebábozódás állapotából kiindulva, a te szépséged is úgy fog kitárulni, mint egy pillangó szárnyai, amely egy szemet gyönyörködtető látvány lesz. Minden szó, amit kimondtam, igaznak fog bizonyulni, hadd legyenek az én Ígéreteim a te menedéked.
Meddig fogod még, kedvesem, gyászolni a jelen életed veszteségeit és meddig fogsz még nyögni a várakozás miatt? Valami szépséges növekszik ennek a helyén. A szavamat adtam neked és be is fogom azt teljesíteni. Töltsd meg az edényedet olajjal és adj hálát az újért. Az ígéreteim megelőlegezett ajándékok, amiket nem lehet elvenni.
Itt vagyok, hogy megvigasztaljalak a lelkedben levő szomorúság miatt, hogy egy új élet reményét adjam neked. Elkötelezett férjedként fogsz ismerni, minden álmod életre fog kelni. Ne félj, mert Én veled vagyok, megerősítelek, igen, segíteni foglak.
A fájdalom, amit éreztél nem hasonlítható ahhoz az örömhöz, ami közeleg. Bár a traumák összetörik a lelket, a szeretetem meggyógyít minden fájdalmat. Hadd legyek Én a te magabiztosságod és bizalmad forrása. A kedvességem irántad örök, mindig vonzani fogod a kiváltságaimat és a jóságomat.
Megszabadítalak téged a nyomorúságoktól és elviszlek egy új szabadság helyére, ahová elrepülsz, és megpihensz. Az Én királyi trónom alapja az igazságszolgáltatás, rendbe fogok hozni dolgokat az életedben, és az Én tetteim igazságosságát biztosítom számodra. Ó, te lesújtott, viharvert, vigasztalan! Szépséget hozok elő a hamvakból, és stabilan megerősítem a látásodat. Énekelj, mert ahelyett, amit elvesztettél, sokkal több és jobb jön, mint amit el tudsz képzelni.
Készülj fel az Én nagyságomra, legyen egyre nagyobb a várakozás benned, hogy ugyanolyan nagy lehessen, mint az Én bőkezűségem és kedvességem. Az Én ígéreteim már át lettek adva, várj türelemmel, hogy meglásd azokat nyilvánvalóvá válni, hasonlóképpen egy pillangóhoz, amely türelmesen vár a változásra. Ahogy az Igém is mondja, a hűségem nem változik. Elültettelek és biztonságban vagy. Senki sem ragadhat ki a kezeimből, és senki sem változtathatja meg az életedre vonatkozó, jó terveimet.
A negatív helyzetek helyett összpontosítsd a gondolataidat a prófétai beteljesedésedre. Emelkedj fel abba, hogy teljes mértékben elhiszed amit adtam, egy pillangó a szárnyait használja védelemre. Arra lettél félretéve, hogy felfedd az áldásaim ujjlenyomatát az életedben. Viseld a sikert alázattal, elviselve minden szenvedést. Türelmesnek lenni azt jelenti, hogy elfogadod a hosszútűrést, mérgelődés és morgolódás nélkül, teljes megelégedettséggel. A türelem be kell végezze a teljes munkát, hogy ne legyen hiányod semmiben.
A remény a gyógyulás része, mely fényesen ragyog az ígéret megnyilvánulása iránti várakozástól. Kedves liliomvirágom, az alázat által a szépséged mély helyeken növekszik, mint a liliom a tövisek közt. A megfelelő időben fel foglak emelni, és előhozom, amiről beszéltem. Higgy az ígéreteidben úgy, mintha azok már beteljesedtek volna, az Én beszédem nem fog csalódást okozni neked.
El fogod felejteni a múlt szégyenét és nem fogsz többé emlékezni a gyalázatra. Egy új néven fognak megismerni téged, és új hírneved lesz, a becsület és a kegyelem. Mindezt azért, mert férjed a te Teremtőd és a te Megváltód. Örökkévaló kedvességgel vagyok könyörületes hozzád. Ne aggódj, a szeretetem nem fog kudarcot vallani. Legyél igazán boldog, nagy öröm van előtted, a bőkezűségem aratása. Rendíthetetlen szeretetem örökké tart, szilárdan ragaszkodik hozzád mindörökre.
A hitnek át kell mennie azon a próbán, amikor várakozás ideje alatt elbátortalanodnál. A szeretetem elkötelezett irántad, mint egy mélyen gyökerező szerelmi kötődés. Egy gyönyörűséges átalakuláson mész át. A hűségem irántad egy pajzs és fal. Áldott, aki hiszi, hogy be fog teljesülni az, amit mondtam. Minden tökéletes időzítéssel fog megtörténni az életedben, egy pillangó türelmes kell legyen.”
butterflies-3156109_1280

Dannette szerző és prófétai író, aki művészi prófétai szerelmesleveleket ír a Jézus Királlyal való romantikus tánca által. A Szent Szellem és őközötte használt szeretetnyelvben a gyémántok Isten dicsőségét jelképezik, céltudatos szeretete és megnyilvánuló szavai által.
Isten a szenvedés porából a csillogó gyémántok szépségét hozza elő. Ennek a szolgálatnak a szíve az, hogy kikutassa az Atya szívének a kincseit, és megossza azokkal, akiket Ő kiválasztott. Ő mindent gyönyörűvé tesz az Ő időzítése szerint. Dannette szenvedélye, hogy segítsen az embereknek megszülni Isten ígéreteit a természetfeletti remény és hit által. Nagyon szeret bátorítani másokat és közbenjárni értük, hogy elérjék csodákat hordozó álmaikat, Jézus szeretete által. Istennel semmi sem lesz lehetetlen!

Forrás: Women Of Impact Ministries
Fordítás: Gáll Edit

Derek Prince: "Kik okoznak szakadásokat a gyülekezetekben?

Idézet Derek Prince alábbi könyvéből:
"Kik okoznak szakadásokat a gyülekezetekben?

A lelki emberek. 'Ezek zúgolódók, panaszkodók, akik a saját bűnös kívánságaik után járnak [más szavakkal: nem mondtak nemet a lelküknek]; hangzatos szavakat mondva jártatják szájukat; hízelegnek másoknak, csak hogy hasznot tudjanak húzni belőlük.


Ti azonban, szeretteim, emlékezzetek meg azokról a beszédekről, amelyeket a mi Urunk Jézus Krisztus apostolai előre megmondták. Azt mondták ugyanis, hogy az utolsó időkben gúnyolódok támadnak, akik a saját istentelen, bűnös vágyaik szerint élnek. Ezek érzéki emberek, akik szakadásokat okoznak; akikben nincsen Szent Szellem.'
Újra megkérdezem: kitalálod-e, milyen szó szerepel az eredetiben az „érzéki" helyett?
Lelki. Kik okoznak tehát szakadásokat a gyülekezetben? A lelki emberek. Látjuk tehát ezen igeszakaszból, hogy a keresztények közötti szakadások forrása a lélek birodalmában helyezkedik el.
Amikor az ember lelkivé válik - azaz a lelke és teste többé már nincs alávetve a szellemének, illetőleg a Szent Szellemnek akkor történik az, hogy szakadások, viszályok, veszekedések, eretnekségek és mindenféle más egyéb, gonosz dolgok teret tudnak bennünk nyerni.
A szellemnek már nem alávetett lélek kikerül a védelem alól, és fedetlenné válik.
Ki lesz téve a gonosz - mind testi, mind démonikus - behatásoknak.
Mily döntő fontosságú tehát, hogy képesek legyünk megfelelően megítélni, melyek a szellemi, és melyek a lelki dolgok! Tudnunk kell meglátni a különbséget e kettő között. Hadd jegyezzem meg őszintén: a legtöbb keresztény, akikkel találkoztam, nem képes a megfelelő különbségtételre. Hagyják, hogy folyamatosan becsapja őket valamilyen lelki eredetű dolog, ami szelleminek álcázza magát. Úgy vélem, a lelki dolgok fő tevékenysége az, hogy az igazi (vagyis a szellemi) helyett valamilyen pótszert produkáljanak."

Mózes V. könyve 31. rész 8.vers


1. És méne Mózes, és ez ígéket mondotta vala az egész Izráelnek;
2. Monda pedig nékik: Száz és húsz esztendős vagyok ma, nem járhatok többé ki és be: az Úr pedig azt mondá nékem: Nem mégy át ezen a Jordánon.
3. Az Úr, a te Istened maga megy át előtted, ő pusztítja el e nemzeteket előtted, hogy bírjad őket; Józsué az, a ki átmegy előtted, a mint megmondotta az Úr.
4. És akképen cselekeszik azokkal az Úr, a miképen cselekedett Szíhonnal és Óggal az Emoreusok királyaival, és azoknak földjökkel, a melyeket elpusztított vala.
5. Ha azért előtökbe adja őket az Úr, egészen a szerint a parancsolat szerint cselekedjetek velök, a mint parancsoltam néktek.
6. Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlök, mert az Úr, a te Istened maga megy veled; nem marad el tőled, sem el nem hágy téged.
7. Szólítá azért Mózes Józsuét, és monda néki az egész Izráel szemei előtt: Légy erős és bátor, mert te mégy be e néppel a földre, a mely felől megesküdt az Úr az ő atyáiknak, hogy nékik adja, és te osztod el azt nékik örökségül.
8. Az Úr, ő az, a ki előtted megy, ő lesz te veled; el nem marad tőled, sem el nem hágy téged: ne félj és ne rettegj!
9. És megírá Mózes e törvényt, és adá azt a papoknak, a Lévi fiainak, a kik hordozzák az Úr szövetségének ládáját, és Izráel minden vénjének.
10. És megparancsolá nékik Mózes, mondván: A hetedik esztendő végén, az elengedés esztendejének idejében, a sátorok innepén;
11. Mikor eljön az egész Izráel, hogy megjelenjék az Úr előtt, a te Istened előtt azon a helyen, a melyet kiválaszt: olvasd fel e törvényt az egész Izráel előtt fülök hallására.
12. Gyűjtsd egybe a népet, a férfiakat, az asszonyokat, a kicsinyeket és a te jövevényedet, a ki a te kapuidon belől van, hogy hallják és tanuljanak, és féljék az Urat, a ti Isteneteket, és tartsák meg és teljesítsék e törvénynek minden ígéjét.
13. És az ő fiaik is, a kik nem tudják még, hallják és tanulják meg, hogy az Urat, a ti Isteneteket kell félni mind addig, a míg éltek azon a földön, a melyre általkeltek a Jordánon, hogy bírjátok azt.
14. Monda azután az Úr Mózesnek: Ímé elközelgettek a te napjaid, hogy meghalj; hívd elő Józsuét, és álljatok fel a gyülekezetnek sátorában, hogy parancsolatokat adjak néki. Elméne azért Mózes és Józsué, és felállának a gyülekezet sátorában.
15. És megjelenék az Úr a sátorban, felhőoszlopban, és megálla a felhőoszlop a sátor nyílása felett,
16. És monda az Úr Mózesnek: Ímé te elaluszol a te atyáiddal, és ez a nép felkél, és idegen istenek után jár és paráználkodik azon a földön, a melyre bemegy, hogy lakozzék azon; és elhágy engem, és felbontja az én szövetségemet, a melyet én ő vele kötöttem.
17. De felgerjed az én haragom ő ellene azon a napon, és elhagyom őt, és elrejtem az én orczámat ő előle, hogy megemésztessék. És mikor utóléri a sok baj és nyomorúság, mondani fogja azon a napon: Avagy nem azért értek-é engem ezek a bajok, hogy nincsen az én Istenem én közöttem?
18. Én pedig valóban elrejtem az én orczámat azon a napon az ő minden gonoszsága miatt, a melyet cselekedett, mivelhogy más istenekhez fordult.
19. Most pedig írjátok fel magatoknak ez éneket, és tanítsd meg arra Izráel fiait; adjad azt szájokba, hogy legyen nékem ez ének bizonyságul Izráel fiai ellen.
20. Mert beviszem őt arra a földre, a mely felől megesküdtem az ő atyáinak, a tejjel és mézzel folyó földre; és eszik, jóllakik és meghízik, azután pedig más istenekhez fordul, és azoknak szolgál, és meggyaláz engem, és felbontja az én szövetségemet.
21. Mikor pedig utóléri őt a sok baj és nyomorúság: akkor szóljon ez az ének előtte bizonyságképen (mert nem megy feledésbe az ő maradékának szájából), mert tudom az ő gondolatát, a mely szerint cselekszik már most is, minekelőtte bevinném őt arra a földre, a mely felől megesküdtem vala.
22. Megírá azért Mózes ezt az éneket azon a napon, és megtanítá arra Izráel fiait.
23. Azután parancsola az Úr Józsuénak, a Nún fiának, és monda: Légy erős és bátor, mert te viszed be Izráel fiait arra a földre, a mely felől megesküdtem nékik; és én veled leszek.
24. Mikor pedig teljesen és mind végig beírta Mózes e törvény ígéit könyvbe:
25. Parancsola Mózes a lévitáknak, a kik hordozzák vala az Úr szövetségének ládáját, mondván:
26. Vegyétek e törvénykönyvet, és tegyétek ezt az Úrnak, a ti Isteneteknek szövetségládája oldalához, és legyen ott ellened bizonyságul;
27. Mert én ismerem a te pártos voltodat, és kemény nyakadat. Ímé most is, holott még köztetek élek, pártot ütöttetek az Úr ellen; mennyivel inkább halálom után?
28. Gyűjtsétek én hozzám a ti törzseiteknek minden vénjét és a ti előljáróitokat, hadd mondjam el ez ígéket az ő füleik hallására, és hadd hívjam bizonyságul ellenök a mennyet és földet.
29. Mert tudom, hogy halálom után mind inkább-inkább megromoltok és eltértek az útról, a melyet parancsoltam néktek; és utólér majd titeket a veszedelem a későbbi időben, mivelhogy gonoszt cselekesztek az Úrnak szemei előtt, bosszantván őt kezeiteknek csinálmányával.
30. Azután elmondá Mózes Izráel egész gyülekezetének füle hallására ez éneknek ígéit, mind végig.

Mai örömteli bátorító :)

,,Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj.Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.,,- Példa.3,5-6


Meg kell tanulnod az Úrra támaszkodni.
Ez nem csak azt jelenti, hogy hiszel benne - azt jelenti, hogy teljesen, kizárólagosan Istentől függsz. Amikor támaszkodsz valamire, elvárod, hogy az megtart téged. Az Úrra támaszkodhatsz.
Természetes, ha néha azt hiszed, saját erődből nem tudsz megtenni valamit. Támaszkodj Istenre, és Ő majd ad erőt, hogy megtedd, amire elhívott. Mikor Isten a közeledben van, megszűnik a félelmed, és Ő azt ígérte, hogy mindig veled lesz.

Vannak, akik más emberekre támaszkodnak. Lehetnek azok keresztények, lehetnek istenfélő emberek, de csalódást fognak okozni, mert emberek, és mert senki sem tökéletes. 
Nincs arra garancia, hogy az az ember, akire legjobban támaszkodsz - férj, feleség, szülő - még sokáig melletted lesz. Szükséged van valakire, akit nem lehet elvenni tőled.
Meg kell tanulnod az Úrra támaszkodni és akkor legyőzhetetlen leszel! 
Megigérte: Nem maradok el tőled, nem hagylak el.

Legyen örömteli napod :)


*********************************

Akard megismerni Őt!

Arra lettél teremtve, hogy kapcsolatban légy Istennel.
Amig nem ismered Őt,nem leszel igazán boldog.Milyen boldogok és áldottak,akik éheznek és szomjaznak az igazságosságra,mert Isten megadja nekik, amire vágynak! Mt.5,6-
Úgy leszel boldog, ha minden nap egy kicsit jobban megismered Őt. Pál felismerte ezt, és a Filippi 3,10-ben ezt írja: „Mert határozott szándékom az, hogy ... fokozatosan egyre mélyebben és egyre közelebbről megismerjem Őt, és hogy még jobban és még tisztábban meglássam, megismerjem és megértsem az Ő személyének csodáit.” (AMP ford.) 

Pál apostol nagyon jól ismerte Istent, mert volt Istennel egy személyes kapcsolata, és időt szánt arra, hogy megismerje Őt.
Különbség van aközött, hogy tudsz valakiről, és aközött, hogy ismersz valakit. Ahhoz ,hogy megismerd ,időt kell töltened és személyes kapcsolatot kell kialakitani.
Személyes kapcsolat nélkül ,lehetetlen megismerni bárkit is.
Igy Istent sem lehet megismerni hallásból.
Az emberek túl elfoglaltak,minden mást Isten elé helyeznek és csodálkoznak,hogy tönkremegy az életük,a kapcsolatuk a családjukkal,barátaikkal és Istennel is.
Szánj rá időt,hogy Jézussal lehess és egyre jobban megismerd Őt,nem elég napi öt -tíz perc,ennél többre van szükséged.Határozd el,szánd oda az idődet és magadat.

Csendesedj le és nyugodj meg,csak Őrá figyelj Meglátod, milyen nagy változást fog hozni ez az életedben.
Legyen örömteli az időtöltésed Jézussal.


2018. február 25., vasárnap

Dr. David Yonggi Cho: Az „imanyelv” imádsága

Sokrétű a Szent Szellem hívőknek szóló szolgálata. Amikor elvezet bennünket a megtérésre, az üdvösségre, utána betölt önmagával és Isten akarata szerint vezérli lépteinket. Amikor beteljesedünk Szent Szellemmel, a Szellem nagyon személyes imanyelvet ad nekünk, amely a más nyelveken szólásként ismeretes. Ez a más nyelveken szólás ajándéka.

A más nyelveken szólás vagy imanyelven imádkozás az imádság Istentől való csodálatos módjainak egyike. Amikor Jézus 120 tanítványa megkapta a Szent Szellem keresztséget pünkösdkor a felső házban, különböző nyelveken beszéltek. Ezek földi nyelvek voltak, amelyeket mindazok megértettek, akik hallgatták, bár különböző országokból jöttek. Az 1Kor 12. és 14. fejezete azonban olyan nyelvekről ír, amelyeket más emberek nem értenek. Az Ige azt mondja, hogy a nyelveken szólás Szent Szellem által, csak Istenre tartozó titkok elmondása. Néhány ember azt állítja, ha ők nem értik azt, ami a nyelveken szólásban elhangzott, akkor az nem lehet Istentől. Amikor azonban megkapjuk a Szent Szellem teljességét, egyaránt beszélünk ismert nyelven és emberek számára ismeretlen nyelven, s mindkettőt a Szent Szellem adja.
Sok keresztyén azonban felteszi a kérdést: „Mi haszna annak, ha beszéded nem érthető?” Személy szerint én nagyon sokat imádkozom nyelveken. Ha Isten iránti hálám túlcsorduló és nem tudom kifejezni ezt eléggé anyanyelvemen, akkor nyelveken szólok és szellemem felfrissül.
Amikor nincsen semmiféle különleges imatéma, akkor egyszerűen imádkozzunk nyelveken Istenhez, hiszen a Szent Szellem imádkozik általunk. Az imaéjszaka alkalmával, ha valaki hosszabban szeretne imádkozni, az imanyelven történő imádság képessé teszi őt arra, hogy hosszabb ideig imádkozzon szabadon a Szent Szellem által.
A nyelveken szólás nem az emberi gondolatok által szervezett és előkészített imádság. Ez a Szent Szellem imádsága. Ő használja az egyes ember hangját és szellemét. A nyelveken szólás nem rak ránk értelmi terhet, így ha hosszabb időn át imádkozunk nyelveken, ez nem fog kifárasztani bennünket.
Oly Sok keresztyén kérdezi azt, vajon jó-e nyelveken szólni vagy nem? Az 1Kor 14,2 azt mondja: „Mert aki nyelveken szól, nem embereknek szól, hanem Istennek; mert senki sem érti őt, hanem szellemben beszél titkos dolgokat (Csak közeli barátok osztanak meg titkokat egymással!) Magunk között csak legközelebbi barátainknak mondjuk el a titkokat, ám ha a titok ismert, már nem titok többé. Isten Igéje azt mondja, hogy a nyelveken szólásban a Szent Szellem elmondja szívünk titkait az Istennek. A nyelveken szólás által nagyon közel kerülünk Istenhez, hiszen a titkok megosztásához nagyon szoros kapcsolatban kell lennünk egymással.
Olykor úgy érezzük, hogy Isten nagyon távol van tőlünk, de amikor nyelveken imádkozunk, meg fogjuk tapasztalni jelenlétének közelségét, amely körülölel bennünket és betölti szívünket.
Másodszor, az 1Kor 14,4 azt mondja: „Aki nyelveken szól, önmagát építi, aki pedig prófétál, a gyülekezetet építi. „ Az „építeni” kifejezés a görög nyelvben ez - oikodomeó: oikos jelentése ház, a domeó jelentése pedig: házat építeni. A teljes jelentéstartalom: „Felépíteni a hit házát, ahogy a téglák egymásra rakásával készül a ház.” Tehát amikor nyelveken szólunk, önmagunkat építjük, hitünk szellemi házát. Ha nem építjük magunkat, nem tudunk építeni és erősíteni más hívőket. Nem tudjuk adni azt, amit nem kaptunk meg a magunk számára. Felettébb ajánlatos tehát a nyelveken szólás, ha szeretnénk másokat bevezetni a hit mélységeibe. Pál maga mondja: „Hálát adok az én Istenemnek, hogy mindnyájatoknál inkább tudok nyelveken szólni.” (1Kor 14,18)
A nyelvekenszólás nem az emberek fülének való, mert nem érthető. Amikor egyedül imádkozunk vagy együttesen a gyülekezetben, imádkozhatunk nyelveken az imaidő korlátain belül és hogy ne zavarjuk a közelünkben lévőket. Mindenesetre az imanyelven való imádság nagy áldás a keresztyéneknek ahhoz, hogy teljesebben megtapasztalják Isten kegyelmét.
Harmadszor, az 1Kor 14,5 elmondja nekünk, hogy ha a nyelveken szólás magyarázatot kap, akkor megérthetjük a nyelveken szólás üzenetének tartalmát. Személyes imatapasztalatomban sokszor előfordul, hogy nyelveken szólok és azután megmagyarázom. Amikor a nyelveken szólás magyarázatának ajándéka működni kezd bennem a Szent Szellem által, a nyelveken szólás tartalma érthetővé válik, s ezek többnyire a dicséret és az Istennek szóló hálaadás szavai. Más alkalommal Isten közvetlen tanítást adott nekem a nyelveken szólás és annak magyarázata által. Mindenki, aki nyelveken szól, imádkozzék azért is, hogy megmagyarázza, hogy így képes legyen megérteni azt, amit a Szent Szellem mondott általa.
Negyedszer a nyelveken szólás jel lehet a hitetlen embereknek, hogy velünk van az Isten. Hallgassuk csak az 1Kor 14,22-ben mondottakat: „Ezért a nyelvek jelül vannak, nem azoknak, akik hisznek, hanem azoknak, akik nem hisznek.”
Az Apostolok Cselekedeteiről írt könyv 2. fejezetében azt olvassuk, hogy Jézus tanítványai összejöttek János Márk felházában és a Szent Szellem hirtelen leszállt rájuk és elkezdtek szólni más nyelveken, hogy amikor Péter meghirdette a Jézus Krisztusról szóló evangéliumot, háromezer ember megbánta bűneit. A nyelveken szólás hatalmas jellé vált a hitetleneknek Isten élő jelenlétéről. Az Ézs. 28,11-12 arról is beszél nekünk, hogy a más nyelveken szólás felfrissülést és nyugalmat ad lelkünknek: „Ezért dadogó ajkakkal és idegen nyelven fog szólni e néphez. Ő aki ezt mondta nekik: ez a nyugalom, hogy nyugtassátok meg a megfáradottat, és ez a pihenés! – és nem akarták hallani.” A nyelveken szólás felüdülést ad, mint egy pohár hideg víz a rekkenő nyári hőség idején, különösen is azoknak közülünk, akik fizikai és értelmi feszültséggel, támadásokkal teljes környezetben élnek.
Napjainkban sok az elcsüggedt pásztor. Más szolgálattevők pedig kiégnek súlyos pásztori terheik miatt. A Szent Szellem azonban ismeri szükségeiket és ha imádkoznak nyelveken, akkor ők is megtapasztalják erejük megújulását, a gyógyulást és a felfrissülést! Ha fáradtak vagyunk és szívünk tele van fájdalommal, a nyelveken szólás hatalmasan segít bennünket a helyreállításban. Valójában a nyelveken szólás Isten kezdeményezte imádság, ahogy azt a Róm 8,26-ban olvassuk is: „Hasonlatosképpen a Szellem is segítségére van a mi erőtlenségünknek. Mert azt, amit kérnünk kell, amint kellene, nem tudjuk; de maga a Szellem esedezik miérettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.”
Nem mindig tudjuk előre a körülmények és véletlenek veszélyeit, amelyek ránk leselkednek, mivel egy időben és térben korlátozott világban élünk. A bibliában azonban Isten azt mondja, hogy ő ismeri gyöngeségeinket és a Szent Szellem segít nekünk a nyelveken szólásban. Megszabadít bennünket ismeretlen veszélyektől és képessé tesz arra, hogy építő módon kerüljünk ki az élet szenvedéseiből. Amikor Isten Szelleme szívünket a közbenjárásra ösztökéli és sürget bennünket az imádságra, talán zavarban is vagyunk, mert nem tudjuk, hogy mit kell imádkozni; ám azok, akik komolyan imádkoznak nyelveken, bizonyosak lehetnek abban, hogy a Szent Szellem imádkozik általuk a sürgős szükségek érdekében. Ebben az összefüggésben is a nyelveken szólás gyümölcsöző és örömet adó.
Egyik házicsoport vezetőnk Szöul belvárosában sétált, amikor hirtelen az az érzése támadt, hogy sürgősen keressen egy helyet, ahol imádkozhat. Megállt, ahol volt, leguggolt közel az utcasarokhoz és hangosan nyelveken imádkozott, nem is tudva az imádságra ösztökélés okát. Amikor végre az imateher megszűnt és békességre jutott, akkor csak akkor vette észre, hogy egy nagy tömeg vette már körül és a csoport közepén ott állt egy rendőr. Szigorúan megrótta őt a következő szavakkal: „Ha imádkoznod kell, akkor azt tedd a templomban és ne az utcasarkon, ahol akadályozod a gyalogos forgalmat.” Amikor a házicsoport alkalma véget ért és ez a női vezető hazatért, otthonát teljes felfordulásban találta. Valaki betört a lakásba és minden szobában széthányta a dolgokat. A csoportvezetőnek hirtelen eszébe jutottak az aranyékszerei, a csekkfüzetei és a készpénz, amelyeket az egyik szekrény fiókjában hagyott. Arra gondolt, hogy férje keményen megszidja majd és üldözni fogja, berohant hát a szobába, ahol minden fel volt forgatva, az a szekrény is, ahol az értékeket hagyta. Az értékei azonban takaros rendben úgy voltak, ahogyan hagyta őket. Abban a pillanatban, amikor a tolvaj átkutatta a fiókot, a Szent Szellem sürgette az imádságra, s így a tolvaj szemei vakká lettek az értékekkel kapcsolatban. Ez az esemény nagy jellé vált hitetlen férje számára. Később a férj elfogadta Jézus Krisztust és elment a bibliaiskolánkra. Ma ő is igehirdetőink egyike. Valóban, a nyelveken imádkozás, ahogyan arra a Szent Szellem ösztökél bennünket, nagyon elősegíti keresztyén növekedésünket!

A nyelveken imádkozás bevisz bennünket Isten szerető gondoskodásának mélyebb kegyelmébe. A nyelveken szólás valóban Isten áldása, amely segít bennünket az imádságban mutatkozó hiányosságaink kiküszöbölésében. Tehát nagyon helyes dolog keresni a Szent Szellemmel való beteljesedést és a más nyelveken szólás ajándékának elnyerését!

Mai örömteli, bátorító üzenet házaspároknak :)

,,Rendeljétek alá magatokat egymásnak a Krisztus iránti tiszteletből!,, -Efézus1,21

Engedelmeskedjetek egymásnak, kölcsönös tiszteletet tanusítsatok egymás iránt.ragaszkodjatok egymáshoz.


A házasság Isten ajándéka és a későbbi család alapsejtje
Az Isten Igéjére alapozott házasság tartós és erős lesz,kibirja a viharokat.Mert a viharok jönni fognak,.Az ellenség azon fog munkálkodni ,hogy szétszakitsa,amit Isten egybeszerkesztett,de a hármas kötél nehezen szakad el.
Egyetlen esélye van ,hogy túlélje a kapcsolatunk a viharokat,ha az Igére építjük.
Szeretet és hűség – ez a két elem a házasság épületének két tartóoszlopa.
Ha bármelyik összeroskad, összeomlik az egész .
Az Igén alapuló keresztény házasságon különleges áldás van.
A közös imádkozás lehetősége Akik együtt imádkoznak, jobban összeforrnak, mint ahogy az bármi által lehetséges volna.
.A közös szolgálat nagyszerű lehetősége.Az élet sok helyzetében tud egy házaspár jobban szolgálni, mint egy magányos ember. Először is más otthont tud nyújtani a gyermekeknek. De segítője lehet másoknak is, magányosoknak és öregeknek, lelki-testi rászorultaknak útmutató lehet a házaspár az Úr Krisztus felé
Az a különleges, szent légkör, amellyel a házaséletüket élik. A keresztény házasságon érezhető áldás nyugszik, amennyiben megszentelt légkörben élik azt.Közös életük minden területén a Szent Szellem tisztító hatása alatt állnak.
Keressük Isten vezetését és kövessük Őt.

Legyen örömteli a házasságotok :)

Billy Graham elköltözött. -Megharcolta a hit nemes harcát

Nyugodj békében, Billy Graham.-Marilyn Hickey


Billy Graham elköltözött. -Megharcolta a hit nemes harcát




William Franklin "Billy" Graham (Charlotte, Észak-Karolina, 1918. november 7.)
Óriási házi és szabadtéri összejöveteleket tartott; prédikációit közvetítették a rádióban és a televízióban, néhányat pedig újraközvetítenek még napjainkban is. 
Korának legbefolyásosabb prédikátorának tartották.

A North Carolina állambeli Montreatben lévő otthonában érte a halál. 
A becslések szerint 210 millió embernek beszélt a kereszténységről.
Úgy lett belőle hitbuzgó keresztény, hogy 16 éves korában találkozott egy utazó prédikátorral.
Az Egyesült Államokban akkor lett híres, amikor 1949-ben két hónapig hirdette az Igét egy óriási sátorban, Los Angelesben.

William Franklin "Billy" Graham (Charlotte, Észak-Karolina, 1918. november 7.Montreat, Észak-Karolina, 2018. február 21.) amerikai evangélista. Óriási házi és szabadtéri összejöveteleket tartott; prédikációit közvetítették a rádióban és a televízióban, néhányat pedig újraközvetítenek még napjainkban is.[2] Korának legbefolyásosabb prédikátorának tartották.

Élete:

Graham személyesen ismert 11 elnököt, Trumantől kezdve egészen George W. Bushig.[4] 
Közülük tíznek barátja és hétnek közeli bizalmasa volt. Különösen közeli kapcsolatban volt Dwight David Eisenhowerrel, Lyndon Johnsonnal (akit Graham legközelebbi barátjának tartottak), Richard Nixonnal, Reagenékkel és a Bush családdal is.[5] 1955-ben meghívta Martin Luther Kinget, hogy együtt hirdessenek az ébredésről New York városában,[6] és letette érte az óvadékot, amikor az 1960-as években letartóztatták. Több helyre jutott el, mint kora bármelyik más prédikátora.

Graham munkatársai szerint több mint 3,2 millió ember válaszolt a hívásra Billy Graham evangelizációin, hogy elfogadják Jézus Krisztust mint személyes megváltójukat. 2008-tól Graham hallgatósága 2,2 milliárdra becsülhető, beleértve a rádiós és televíziós közvetítéseket is.[7]

Graham már többször is felkerült a Gallup listájára, amelyen a leginkább csodált férfiak és nők szerepelnek. 1955 óta 55 alkalommal volt a listán (ebből 49 alkalommal egymást követő évben), többször, mint bárki a világon.[8]

1983-ban Ronald Reagan elnök a civileknek adható legmagasabb kitüntetést, a Szabadság Érmet adományozta az evangélistának.

1992-ben Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála.[9] 2018. február 21-én otthonában hunyt el, 99 éves korában.[10]

*******************************************

Billy Graham életéről-Pat Robertson műsora
https://www.youtube.com/watch?v=KW4uYpHTqjI


Billy Graham Első nyilvános szolgálata Tahiban-Magyarországon -1977 szept. 4.
,,bejutott a vasfüggöny mögé ,,
 https://www.youtube.com/watch?v=EW2T8wKmJt4

Billy Graham Budapesten '89
https://www.youtube.com/watch?v=rvnL-blpXF8

3 perc alatt minden hazugság összeomlik az életedben ha ezt megnézed!
https://www.youtube.com/watch?v=lszFltpA_WY

Billy Graham 1998 TED - magyar felirattal
https://www.youtube.com/watch?v=X_mheKJCKvg


**************************************************
Franklin Graham prédikációja Magyarországonhttps://www.youtube.com/watch?v=937vTI5EazU

Az igazi reménység
https://www.youtube.com/watch?v=pWsBIRkEsBY

REMÉNYSÉG FESZTIVÁL 2012 BUDAPEST
https://www.youtube.com/watch?v=WUAeOipH1DM



forrás: Lisa E. Szanyel, Wikipédia, https://www.youtube.com,

2018. február 24., szombat

Áldott legyen a szív, mely hordozott


Áldott legyen a szív, mely hordozott,
És áldott legyen a kéz, mely felnevelt,
Legyen áldott eddigi utad,
És áldott legyen egész életed.
Legyen áldott Benned a Fény,
Hogy másoknak is fénye lehess.
Legyen áldott a Nap sugara,
És melegítse fel szívedet.
Hogy lehess enyhet adó forrás
A szeretetedre szomjazóknak,
És legyen áldott támasz karod
A segítségre szorulóknak.
Legyen áldott gyógyír szavad
Minden hozzád fordulónak,
Legyen áldást hozó kezed
Azoknak, kik érte nyúlnak.
Áldott legyen a mosolyod,
Légy vigasz a szenvedőknek.
Légy te áldott találkozás
Minden téged keresőnek.
Legyen áldott immár
Minden hibád, bűnöd, vétked.
Hiszen, ki megbocsátja,
Végtelenül szeret téged!
Őrizzen hát ez az áldás,
Fájdalomban, szenvedésben,
Örömödben, bánatodban,
Bűnök közti kísértésben.
Őrizze meg tisztaságod,
Őrizze meg kedvességed.
Őrizzen meg önmagadnak,
És a Téged szeretőknek.

Jöjj, Szentlélek, tölts el engem!

Jöjj, Szentlélek, tölts el engem!
Az Atya Lelke, éltess engem!
A Fiú Lelke, válts meg engem!
Ó, örök Szeretet, hass át engem!
Tüzeddel gyújts lángra engem!
Fényességeddel világosíts meg engem!
Eleven forrás, itass engem!
Bűneimtől tisztíts meg engem!
A visszás korszellemtől távolíts el engem!
Vigasztalásoddal enyhíts engem!
Keneteddel erősíts meg engem!
Kegyelmeddel vezess engem!
Angyalaid által oltalmazz engem!
Tőled elszakadni soha ne hagyj engem!
Szentlélek-Isten, hallgass meg engem!
Kegyelmed sugara érintsen meg engem!
Az erények áramával árassz el engem!
Kegyelmeiddel bátoríts engem!
Gyümölcseiddel üdíts fel engem!
A gonosz ellenségtől védj meg engem!
A végső harcra kenj föl engem!
Halálom óráján támogass engem!
Utána pedig vonj magadhoz engem!
Hogy minden szentekkel egyetemben
Dicsérjem az Atyát, a Fiút és Téged,
Ó, szelíd Vigasztalóm, örökké. ámen


Katalin Delfinkaja Péterné Vágó-