2018. március 30., péntek

A HÚSVÉT NEM CSIRKE TOJÁST TOJÓ NYÚL !!!!!!!!!!


Mindenkinek köszönöm, hogy felköszönt húsvér nem elirtam! alkalmából különböző vicces, de inkább sírásra fakasztó nyuszis, csirkés dolgokkal.
Nagyon sajnálom és fáj a szívem, hogy ilyen hülyeségekkel terelik el a figyelmet arról, ami a világban és a történelemben is a legnagyobb dolog volt!
,ami az is maradt és meghatározta egy életre az emberiség jövőjét!
Ez volt az a három nap, amit egy itt járt személy, akit Isten fiának mondottak, Isten rendeltetéséből megtett és elvégzett, hogy ma itt élhessünk és legyen reménységünk, életünk öröke... !!!!! Had mondjam el kedves rokonaim, ismerőseim, barátaim, mi is az, ami a legfontosabb a hús-vér ünnepében nekem és hiszem nektek is.
Isten Fiának keresztre feszítése ártatlanul Pénteken megtörtént, majd kereszten halált halt én és a te bűneinkért és betegségeinkért! Megbizonyosodva arról, hogy tényleg meghalt, megszúrták, VÍZ és VÉR jött ki testéből, két legfontosabb lételem az élethez! Majd sírba helyezték, amit kőfedéllel eltorlaszoltak és katonák őrizték a sírhelyet. Isten Fia nem tétlenkedett Szombat napon sem, legyőzve a halált. Diadalmat véve a sátán felett, aláment a pokolba, prédikált és bukott bűnös embereknek kegyelmet adván felhozta onnét őket, akik hittek Neki!
Majd Vasárnap hajnalban feltámadott és életet hozott mindannyiunk számára, hogy aki hisz benne, annak is örök élete legyen. !!!!!!
Nekem ez a Hús-Vér napja, mert egy ártatlan, bűnt nem ismert ember ÉLETÉT adta értem, értünk és VÉRével fizetett. Ezt mind azért tette, mert szeretett bennünket és nem azért, hogy SAJNÁLJUK!,
hanem hogy ÖRVENDEZZÜNK, hogy van feltámadás és kegyelem Istennel örökéletre !!!!!!!!
Ezrt ez a legfontosabb ünnep, amit valaha is lehet ünnepelni !

Ezzel a sorokkal kívánok mindenkinek BOLDOG KEGYELEM TELJES FELTÁMADÁSI ÜNNEPET ......!!!

Hegedűs Sándor-

2018. március 29., csütörtök

REINHARD BONNKE


Az új vallások olyan istent ajánlanak, akinek a kezén és lábán nincsenek szögek által okozott sebhelyek. 

Az új énekek elvétve utalnak egy olyan szívre, amelyet keresztülszúrt az isteni ítélet dárdája. Az új prédikációk zenék a fülnek, könnyedek, kellemesek. 

Talán az érzéseink túlságosan kényesekké váltak a véráztatta kereszthez? 

Pedig csak akkor tudnak a kételkedők felkiáltani, mint Hitetlen Tamás, hogy „Én Uram, és én Istenem!”, amikor megpillantják azt, akinek „torz, nem emberi volt a külseje”, és látják kezein a sebhelyeket, és oldalán a forradást. 

Az igaz Isten a legnagyobb gyötrelmeket szenvedte el értünk a kereszten. 

Ha valaki, akkor Ő pontosan tudja, milyen a bűnös helyében lenni. 

A Menny zenéjét Krisztus passiójának alaphangjára írták. 

Az ő sebeiben van a gyógyulásunk. Dicsőség Istennek! 

Áldjon az Úr mindnyájatokat!

REINHARD BONNKE

Péter Apostol I. levele 1. rész


1. Péter, Jézus Krisztusnak apostola, a Pontusban, Galátziában, Kappadóciában, Ázsiában és Bithiniában elszéledt jövevényeknek,
2. A kik ki vannak választva az Atya Isten eleve rendelése szerint, a Lélek megszentelésében, engedelmességre és Jézus Krisztus vérével való meghintésre: kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen.
3. Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, a ki az ő nagy irgalmassága szerint újonnan szűlt minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által,
4. Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, a mely a mennyekben van fenntartva számunkra,
5. A kiket Isten hatalma őriz hit által az idvességre, a mely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen.
6. A melyben örvendeztek, noha most kissé, ha meg kell lenni, szomorkodtok különféle kísértések között,
7. Hogy a ti kipróbált hitetek, a mi sokkal becsesebb a veszendő, de tűz által kipróbált aranynál, dícséretre, tisztességre és dicsőségre méltónak találtassék a Jézus Krisztus megjelenésekor;
8. A kit, noha nem láttatok, szerettek; a kiben, noha most nem látjátok, de hisztek benne, kibeszélhetetlen és dicsőült örömmel örvendeztek:
9. Elérvén hitetek czélját, a lélek idvességét.
10. A mely idvesség felől tudakozódtak és nyomozódtak a próféták, a kik az irántatok való kegyelem felől jövendöltek:
11. Nyomozódván, hogy mely vagy milyen időre jelenté azt ki a Krisztusnak ő bennök levő Lelke, a ki eleve bizonyságot tett a Krisztus szenvedéseiről és az azok után való dicsőségről.
12. A kiknek megjelentetett, hogy nem magoknak, hanem nékünk szolgáltak azokkal, a melyeket most hirdetnek néktek azok, a kik prédikálták néktek az evangyéliomot az egekből küldött Szent Lélek által; a mikbe angyalok vágyakoznak betekinteni.
13. Annakokáért felövezvén elmétek derekait, mint józanok, tökéletesen reménykedjetek abban a kegyelemben, a melyet a Jézus Krisztus hoz néktek, mikor megjelen.
14. Mint engedelmes gyermekek ne szabjátok magatokat a ti előbbi kívánságaitokhoz, a melyek tudatlanságotok alatt voltak bennetek;
15. Hanem a miképen szent az, a ki elhívott titeket, ti is szentek legyetek teljes életetekben;
16. Mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok.
17. És ha Atyának hívjátok őt, a ki személyválogatás nélkül ítél, kinek-kinek cselekedete szerint, félelemmel töltsétek a ti jövevénységtek idejét:
18. Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből;
19. Hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén:
20. A ki eleve el volt ugyan rendelve, a világ megalapítása előtt, megjelent pedig az idők végén ti érettetek,
21. A kik ő általa hisztek Istenben, a ki feltámasztotta őt a halálból és dicsőséget adott néki; hogy a ti hitetek reménység is legyen Istenben.
22. Lelketeket az igazság iránt való engedelmességben képmutatás nélkül való atyafiúi szeretetre tisztítván meg a Lélek által, egymást tiszta szívből buzgón szeressétek;
23. Mint a kik újonnan születtetek nem romlandó magból, de romolhatatlanból, Istennek ígéje által, a mely él és megmarad örökké.
24. Mert minden test olyan, mint a fű, és az embernek minden dicsősége olyan, mint a fű virága. Megszárad a fű, és virága elhull:
25. De az Úr beszéde megmarad örökké. Ez pedig az a beszéd, a mely néktek hirdettetett.

2018. március 28., szerda

Örömteli mindennapok-Ő a Minden!

Mai örömteli bátorító :)


Ha úgy gondolod, megvan mindened, de Jézus még nincs az életedben,akkor nem mondhatod, hogy mindened megvan.
Lehet, hogy látszólag rendben van az életedben, ugy érzed sinen vagy, megvannak a dolgaid, amik a léthez szükségesek.
De Jézus nélkül semmit nem érnek a dolgok sem.Nem tesznek boldoggá csak ideig óráig.
Nem mondhatod, hogy megvan mindened,amig Jézus Krisztus nem él benned .
Ő a Minden ! Nála nélkül nem él az ember, csak létezik.
Ő benne van az Élet, az Örök Élet!

Jézus így válaszolt :„Én vagyok az út, az igazság és az élet! Az Atyához csakis rajtam keresztül lehet eljutni.-János 14,6-

Ha nem ismered még Őt, hivd be az életedbe, ismerd meg, járj Ővele, élj egy beteljesedett, kiteljesedett életet Őbenne, Ővele, Őáltala. 
Ne várj, tedd meg most! Nem tudhatod, hogy lesz e holnap.

Drága Mennyei Atyám, Jézus nevében jövök Eléd. Azt mondod az Igében: „Ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta Õt a halálból, üdvözülsz.” (Róm. 10,9.)

Hiszem a szívemben, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia.
Hiszem, hogy Jézus meghalt az én bûneimért.
Hiszem, hogy Jézus feltámadt a halálból, az én megigazulásomért.
Kérlek Jézus, legyél az én Uram!
Kérlek Jézus, legyél az én Megváltóm!
Kérlek Jézus, legyél az én Gyógyítóm!
A Te Igéd szerint: „Szívvel hiszünk a megigazulásra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre.” (Róm. 10,10.)
Én hiszem a szívemben, és most a számmal vallást teszek a hitemrõl:
Jézus az én Uram!
Jézus az én Megváltóm!
Jézus az én Gyógyítóm!
Meg vagyok váltva!
Köszönöm, Úr Jézus, az örök életemet! Ámen.

Legyen örömteli napod :)

2018. március 26., hétfő

Amikor Krisztus megjelenik, hozzá hasonlóvá leszünk


„Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, és még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk. De tudjuk, hogy ha nyilvánvalóvá lesz, hasonlókká leszünk őhozzá, és meg fogjuk őt látni, amint van.” -(1Jn 3:2)

Nem az a dolgunk, hogy nyugodtan üljünk, és arra várjunk, hogy valami csodás esemény által a jellemünk majd megváltozik, amikor Jézus megjelenik az ég felhőiben hatalommal és nagy dicsőséggel. Nem, fiatal barátaim, mi mind megítéltetünk, és a próba itt, ebben az életben ér minket, hogy jellemet fejleszthessünk az eljövendő, halhatatlan életre.

Ne gondoljuk, hogy az önzés, a magunk nagyra becsülése és kényeztetése összeegyeztethetők Krisztus lelkületével. Olyan felelősség nyugszik minden igazán megtért férfi és nő vállán, amelyet még felbecsülni sem tudunk megfelelően. A mennyei király fiai és lányai nem vehetik át a világ elveit és útjait.

A világtól elkülönülve minden téren nehézségekbe ütközünk majd. De itt a vigasztalás számunkra: „Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk. De tudjuk, hogy ha Ő megjelenik, hozzá hasonlatosak leszünk, mert meglátjuk Őt, amint van”.

Szavaink és tetteink által kell megmutatnunk, hogy felismertük a rajtunk nyugvó nagy felelősséget. Világosságunknak oly tisztán kell ragyognia, hogy mások láthassák: mindennapi életünkkel megdicsőítjük az Atyát, a mennyel állunk kapcsolatban és társörökösök vagyunk Jézus Krisztussal.

Az Atyával és Fiával, Jézus Krisztussal való közösség lelket nemesítő és felemelő öröm, valamint kimondhatatlan és teljes dicsőség részeseivé tesz minket.
Az élelemnek, ruházatnak, rangnak és vagyonnak meglehet a maga értéke; de az Istennel való kapcsolatnak megfizethetetlen értéke van. És bár „még nem lett nyilvánvalóvá, mivé leszünk”, „amikor Krisztus, a mi életünk megjelenik”, hozzá hasonlók leszünk.

2018. március 25., vasárnap

VISSZHANG



Apa és fia sétálnak az erdőben. Hirtelen a fiú megbotlik, és éles fájdalmat érezve felkiált:
- Áúúúúúúúúúúúúúú.

Meglepetésére hangot hall az erdő gyomrából:
- Áúúúúúúúúúúúúúúúú...!

Kíváncsiságtól fűtve a hang irányába kiált:
- Ki vagy te?

...de az egyetlen válasz ami érkezik:
- Ki vagy te?

Méregbe gurul a fiú és ezt kiáltja:
- Gyáva vagy!

...és a hang visszaszól:
- Gyáva vagy!

A fiú ránéz az Apjára és megkérdezi,
- Apa mi folyik itt?

Fiam - válaszolta az Apja. Figyelj csak! - majd elkiáltja magát:
- Csodállak!

...a hang felel:
- Csodállak!

Az Apja azt kiáltja:
- Csodálatos vagy!

...a hang pedig válaszol:
- Csodálatos vagy!

Majd az Apja elmagyarázza:
- Az emberek ezt VISSZHANGNAK nevezik, pedig ez valójában maga az ÉLET! Az élet mindig azt adja vissza neked, amit te másoknak nyújtasz. Az élet tükröt tart cselekedeteidnek. Ha több szeretetre vágysz, adj több szeretetet! Ha megértésre vágysz, te is érts meg és tisztelj másokat! Ha azt akarod, hogy az emberek türelmesek és tisztelettudóak legyenek veled szemben, te is légy türelmes és mutass tiszteletet! Az élet mindig azt adja vissza neked, amit te másoknak nyújtasz. Az élet nem véletlenek sorozata, hanem tetteidet tükrözi.

2018. március 25. – Virágvasárnap –


Mk 11,1-10 – A győztes bevonulása Régi koroktól kezdve a bevonulás egy városba, a győztes hadvezér ünnepelt menete a város behódolását, tisztelgését, a vezérnek kijáró dicsőítést fejezi ki.
A nép és a város vezetői egyöntetűen „leteszik” egójukat, hatalmukat a győztes elé, megadva és átadva neki önmagukat és a várost. A bevonulást hatalomátvétel követi, sokszor új törvények, rendelkezések lépnek életbe, egyszóval gyökeresen megváltoznak a dolgok, a város és a nép új rendnek, új életnek hódol be, és adja meg magát.

Jézus bevonulása átveszi ezt a képet. Jeruzsálem a zsidó kultúra és vallás központja, politikai és társadalmi értelemben is főváros. János megemlíti, hogy pálmaágakat terítettek Jézus elé, ami a győzelem, a diadal jelképe volt. Dávid fiának, a király fiának nevezték, más szóval ő a trónörökös, a zsidók új királya. 
A kép tehát szavakra lefordítva azt jelenti: Jézus, a zsidók új királya győztesként bevonul a zsidó társadalmi és vallási rend központjába, és átveszi a hatalmat.
Elgondolkodtató, hogy miben volt győztes Jézus… Hiszen kivégezték, mint istenkáromlót, bűnözőt, lázadót. Társai szétfutottak, eszméit gúny, közöny vagy éppenséggel éles kritika és ellenállás verte szét. Jézus már ekkor is tudta, hogy ez a sors vár rá, mégis fontosnak tartotta, hogy felhasználva az ősi képet, bevonuljon. Ráadásul szamárháton, egyszerűségben és szelídséggel, ami viszont egyáltalán nem hasonlított a világi hatalmasságok és győztesek bevonulásához.
Jézusról tudjuk, hogy szinte minden tette szimbolikus, és képekben értelmezhető, érthető meg igazán. Emiatt örök érvényű, mert ezek a képek a bennünk lévő ősi, mélyen rejtőző képekkel rezonálnak, és a gyökerek szintjén fejtik ki hatásukat.

Felszínesen nézve meglehetősen ellentmondásos a helyzet, hiszen látszólag senki sem hódolt be Jézusnak, sőt maga Jézus is jól tudja, hogy ki fogják végezni, és sem világi, sem vallási értelemben nem lesz győztes. Legalábbis az „e világnak” nevezett helyen nem, amit sokszor szembeállít az Isten országával, azzal a hellyel, amelyet számtalan hasonlatában és képében az élet új rendjének, az új Égnek és új Földnek nevez, amely a teremtés kezdete óta el van készítve az ő követőinek – és amely bennünk van, köztünk van, ha szellemi utunkon elérünk oda, ahova Jézus és tanítása vezet.
Ennek a szellemi útnak a születéstől a halálig csak egy célja van: eljutni abba az országba, állapotba, ahol Jézus és az ő igazsága az egyeduralkodó, ahová valójában bevonult, és átvette a hatalmat.

Az egész embernek, testnek, léleknek, szellemnek együtt kell eljutnia ebbe az állapotba, országba.
A teljes embernek kell meghódolnia Jézus előtt, átadva neki a hatalmat, a szellemi irányítást.

Azt is tudjuk, hogy Isten országa nemcsak bennünk, hanem közöttünk is jelen van, ha Jézus nevében vagyunk együtt. Ez a „behódolás” tehát a közösségekre, egyházakra, felekezetekre is igaz kell, hogy legyen. Mindegy, hogy ketten-hárman, vagy akárhány millióan tartoznak Jézushoz.
Azonban még egy fontos dologban más Jézus „bevonulása”. Ő nemcsak átveszi az irányítást, hanem meg is változtatja, újjá is teremti az országát. 
Megtisztítja, meggyógyítja azokat, akik hozzá tartoznak. Az ő törvényei, rendelkezései nem külső, a legyőzöttekre kényszerített szabályok, hanem belülről átformáló, tisztító, megújító erők.
Ezért nem ellenállást vált ki a „behódoltakból”, hanem boldogságot ad, és valódi, emberhez méltó hazatalálást az örök otthonba.

Bányai közösség-

Királyod jön el hozzád

Királyod jön hozzád - ismeritek a történetet és a próféciát amely beteljesedett a virágvasárnapi eseményekben. Igen. Jézus bevonul Jeruzsálembe. 
A Király - szamárháton, szálló porban, egyszerű ruhában, és milyen csodálatos, hogy ennyi ember felismerte, hogy Ő a Király, ugye? 
De vajon felismerték Őt valóban? Vajon felismerjük ma Őt, Aki értünk lépett át Jeruzsálem kapuján?

Ünneplőkben nem volt hiány, ahogy ma sincs hiány olyan keresztényekben, akik vallják, hogy Jézus a Király. Büszkén vagy alázattal leplezett önigazultsággal mondják magukban: "Minket nem téveszt meg a külsőség, hogy Ő csak szamárháton jön, mi tudjuk, hogy Ő a Király, mert a látszat mögé látunk". Sőt, elmondják sokan, hogy Övé minden hatalom, dicsőség, Ő a Mindenség Királya.

Ám az a kérdés, hogy a szíved Királya-e? Vajon az ünneplésed nem csak puszta külsőség-e? Ha a szamárháton, szálló porban, egyszerű ruhában is tudod a szíveddel Királynak tartani Őt, akkor, ha a szemedet ennyire nem csapja be a látszat és képes vagy azon túl is látni, akkor vajon tudod-e látni a bűnösben, az elesettben az irgalomra szorulót, ahogy a Királyod látja őket? Vajon látod-e a bűnös, elveszett emberben azt, akiért a Királyod bevonult Virágvasárnap, hogy az életét adja? 
Ha így van, akkor valóban több mint külsőség a Jézus-ünneplésed.

Ahgy a Király nem pompával, koronával jön, valamit elmond, megtanít: Ne tévesszen meg a külső akkor sem, ha tökéletes, ünnepi, ünneplő és lelkes, ha nagyszerű és "áldott", s ne tévesszen meg akkor sem, ha szegényes, ha rongyos, ha szakadt, ha "bűnös", ha nem kellemes.

Jeruzsálem ünnepel.


Sok ember kész meglátni a szamárháton jövő Jézusban a Királyt, megadni a tiszteletet, hódolni, de pár nap elég volt ahhoz, hogy megforduljon ez a nagy lelkesedés.
Nem ők láttak a látszat mögé, hanem rájöttek, hogy Jézus lát az általuk mutatott látszat mögé. Eltűnt a lelkesedés, mert Jézus nem az elvárásaik szerint cselekedett. Sok ünneplő hódol Jézusnak, miközben saját elvárást dédelgetnek magukban Jézus felé. Ám nem kellett nekik az a Jézus, aki más, mint az elvárásaik. "Jézus bejön és majd jól igazságot szolgáltat a szegény, meggyötört népnek. Jézus jön és igazságot szolgáltat nekünk. Jól megbünteti akire haragszunk és aki rosszat tett nekünk. Mert így elfogadjuk Királynak, királyunknak. Amúgy másfajta Jézus nem kell" - gondolhatták. Olyan Jézus, aki izgalmaz az ellenségeinknek, nem kell. Olyan Jézus, aki nem ítéli el azokat akiket mi elítélünk de megítéli azokat akiket igaznak tartunk, nem kell.
És tudod mi volt ott azoknak az embereknek a tragédiája? Hogy sokan úgy gondolták - Ő mégsem a Megváltó, mégsem a Király ha az elvárásainknak nem felel meg, mert Isten csak az lehet, aki az elvárásaink szerint cselekszik és úgy ítél, ahogy mi. Sokan ünnepelnek ezen a napon egy olyan Istenfiát, aki legyőzi az ellenségeiket, aki hozzájuk hasonlóan megveti azokat akik nem ünnepelnek úgy mint ők, csak az a baj, hogy az az "isten" nem Jézus.

Virágvasárnap, ahogy Jézus átlép a kapun Jeruzsálemben, átlép a kapun mindenkiért.
Rómaiért és zsidóért, Vallásosért és vámszedőért. Az a Király lép be, Akinek a szívében nincs különbség. Akinek a szívében nem elvárás, hanem kegyelem van.

Látod, Virágvasárnap a tömeg mégsem látott a látszat mögé, mert nem a Királyt ünnepelte, hanem a saját vágyait. Egy az elvárásaikat teljesítő Királyt - aki nem az Igazi Király.
Jézus azonban felismerte ezt. Ők nem látták a Király szívét, Jézus azonban látja a Te szívedet.
Látja akkor is, ha úgy tekintsz rá, hogy "szolgáltasson nekem igazságot", de látja akkor is, ha azt mondod "Uram, légy irgalmas nekem, bűnösnek".
S mikor látod Te Jézus szívét? Ha tudod, bizonyosan tudod, hogy igen, ezért jött.
Bocsánatot hozni, megbékéltetni az Atyával, igaz, tiszta és tökéletes áldozatként érted, s mindannyiunkért. Mert látja a szívünket, de nem fordult vissza a kapuból, s nem tántorította el az sem amikor minden ünneplője elfordult Tőle. Látja a szívünket - és mégis jön. Épp ezért.

http://www.ebredes.hu