2018. április 9., hétfő

Prófétai Áhítatok-Reggelenkénti prófétai szolgálat a Bibliában és ma

Sokan vannak, sőt egyre többen, akik az elmúlt években napi szinten részesülnek a próféciák által Isten áldásából. Rendszeresen kapok egy-egy visszajelző levelet, általában számomra ismeretlen keresztény testvéreimtől, hogy mennyire jól jönnek ezek a napi üzenetek.

Azt is írják (írjátok), hogy megdöbbenve tapasztalja, aki ezeket olvassa, hogy rendszeresen összevág azzal, ami aznap, vagy legalábbis a napokban történik vele valamilyen szinten.
Vajon mi lehet ennek a magyarázata?
Természetesen az Úrnak van válasza erre a kérdésre, de mielőtt ezzel foglalkoznék, meg kell említenem azt is, hogy vannak olyanok is, akik megkérdőjelezik az ilyen szolgálatnak a hitelességét. Hogy nekik is segítsek megérteni ezt, hadd mutassak bibliai példákat arra, ahogyan Isten az Ő szolgáit arra használta, hogy reggelenként prófétai üzeneteket adjanak át Isten népének; illetve meg szeretném mutatni azt is, amit Isten Igéje tanít az ilyen szolgálat jelentőségéről:
Jósiásnak tizenharmadik esztendejétől fogva, a ki fia vala Amonnak, a Júda királyának, e napig (vagyis huszonhárom esztendő óta) szóla az Úr nékem, és szólottam én néktek, jó reggel szóltam, de nem hallgattátok. És elküldte az Úr ti hozzátok minden ő szolgáját, a prófétákat, jó reggel elküldte, de nem hallgattátok, és fületeket sem hajtottátok a hallásra. (Jeremiás 25:3-4)
Jeremiás személyesen emlékeztette a népet ennek a szolgálatnak a jelentőségére, és többször is olvasunk erre való utalásokat Jeremiás könyvében. Egy helyen maga az Úr azt mondja ugyanezzel kapcsolatban, hogy "tanítottam őket jó reggel" (Jer 32:33). Vagyis több volt ez, mint csupán naponta "ostorozni" a népet a bűnei miatt - vagy éppen csak egyszerű lelkesítő gondolatokat átadni. Az Úr reggelenkénti üzenetei ennél komolyabb tartalmúak voltak. Mire tanította a napi üzenetekkel őket? Mi volt a célja?
És elküldtem hozzátok minden én szolgámat, a prófétákat, és pedig jó reggel küldém, mondván: Kérlek, kiki térjen meg az ő gonosz útjáról, jobbítsátok meg cselekedeteiteket, és idegen istenek után ne járjatok, hogy nékik szolgáljatok, és lakoztok a földön, a melyet néktek és a ti atyáitoknak adtam (Jer 35:15)
Egyrészt a gonosz utakról való elfordulás, azaz megtérés, a rossz helyett a jó cselekedetek munkálása, az idegen istenektől való óvás, és mindez azért, hogy a Tőle kapott örökségükből, az ígéret földjének az áldásaiból hosszútávon részesüljenek. Több mint négy év telt el, amióta Bill Burns és Marsha Burns napi próféciáit olvasom reggelenként (amit amerikai idő szerint minden hajnalban 3 óra körül, tehát igencsak "jó reggel" tesznek közzé az interneten Krisztus Teste számára). Ugyanazokat látom és tapasztalom személyesen is, amiket Jeremiás idejében mondott az Úr az ilyen jellegű szolgálatról: a célja az, hogy a "gonosz" útjainkat, vagyis az óemberi természetünk jellegzetességeit levetkőzzük, és "megjobbítsuk cselekedeteinket", vagyis, a Krisztus természetét öltsük magunkra. Az idegen istenek (gonosz szellemek, e világ fejedelme, vagy bármilyen bálvány) hatásaitól is erőteljesen óv az Úr ezeken az üzeneteken keresztül, nyíltan képviselve, hogy azok a gonoszságok igenis az ördög csapdái, ellenünk készített tervei, vagy éppen nekünk felkínált kísértései, amelyeknek álljunk ellene, utasítsuk vissza, és ne alkalmazkodjunk hozzájuk. Rengetegszer hív az Úr a próféciákon keresztül bennünket, hogy inkább menjünk Őhozzá, a jelenlétébe, közelségébe, a szeretetébe; hogy az Ő útjain járjunk, és a Benne való hit által megtapasztaljuk a nekünk készített győzelmeket. A Jézus tanításai szerinti életformára ösztönöznek.
Ésaiás is tapasztalta, hogy az Úr erre használja őt:
Az Örökkévaló Isten tanított meg bölcsen szólni, hogy szavammal fölemeljem a megfáradtakat. Fölkelt reggelente, mint tanítványát, kora hajnalban fölébreszt, hogy figyeljek rá. Az Örökkévaló Isten nyitotta meg fülemet, én pedig hallgattam rá, és engedelmeskedtem. Nem fordultam vissza soha. (Ézsaiás 50:4-5 EFO)
Az Úr prófétai szolgái sokszor őrállók is voltak, ahogy ezt többek között Ezékielnél is (3:17; 33:7) látjuk. Az ilyen prófétai őrállóknak az volt a dolguk (és most is az), hogy az Úr előtt álljanak, figyeljenek, szót halljanak a szájából, és figyelmeztessék a népet, ha látják "jönni a fegyvert". Ezt teszi Bill és Marsha Burns is, amikor az ellenség valamilyen támadást indít Isten népe ellen. Ezek nem fizikai fegyveres támadások, hanem szellemi jelentőségű, ördögi események (noha szellemi fegyverek itt is vannak). Muszáj látnunk ehhez, hogy egy hadsereg vagyunk mindannyian, és egy Test. Lehet, hogy ez sokszor nem így tűnik, de ez nem az Úr hibája. Ő mindenesetre így tekint bennünket, erre is tanít a Szentírásban (lásd Efézus 4, vagy 1 Kor 12, stb). És éppen ezért írja Péter apostol:
Legyetek józanok, kiegyensúlyozottak, és vigyázzatok, mert ellenségetek, a Sátán, kerülget benneteket. Úgy járkál körbe-körbe, mint az ordító, éhes oroszlán, keresve, kit nyelhet el. Szilárd hittel álljatok meg vele szemben, hiszen tudjátok, hogy ehhez hasonló szenvedést állnak ki testvéreitek is mindenhol az egész világon. (1 Péter 5:8-9 EFO)
Habár a hétköznapi életünk nem ugyanazokból a konkrét részletes eseményekből áll, az ellenségünk támadásai az egész Testre kihatnak, az egész világon levő "atyafiságunkra" (lásd Károli fordítás). Itt is megtapasztaljuk, hogy ha szenved az egyik tag, a másik is vele szenved (1Kor 12:26). Ezért fontos, hogy ne csak az ószövetségi időkre korlátozódjon a prófétai szolgálat, hanem Krisztus újszövetségi népe között is legyenek próféták, akiknek bármilyen terjedelmű is legyen a szolgálatuk (akár egy helyi gyülekezetre, vagy akár Krisztus egész testére vonatkozó), a rendeltetésük végső soron ugyanazt a célt szolgálja:
... amíg mindnyájan egységre és harmóniára nem jutunk az Isten Fia megismerésében, és mindabban, amit a hitünk magában foglal. Addig, amíg majd mindannyian egészen felnőtté válunk, és minden tekintetben Krisztusra fogunk hasonlítani. Akkor majd nem leszünk többé olyanok, mint a gyermekek. A különböző tanítások nem fognak ide-oda dobálni és elsodorni bennünket, mint a szél és a hullámok a csónakot. Akkor majd nem tud többé befolyásolni bennünket az emberek tévútra vezető ravaszsága. (lásd: Efézus 4:13-14 EFO)
Erre adott Krisztus "némelyeket", a különböző szolgálatok terén, köztük a prófétákat is. Legyünk hálásak értük, ismerjük meg jobban a szolgálatukat, és részesüljünk minél többet az Úr általuk küldött áldásaiból!
Zárásként egy bizonyságot írok le nektek. Nemrég volt egy reggeli prófécia, ami arról szólt, hogy ne az ösztönös reakciónk szerint viselkedjünk, ha egy vitás helyzet áll elő (nem pontosan idézem, csak a lényegét), és ne a saját törékeny ártatlanságunkat próbáljuk védeni, hanem legyünk alázatosak, inkább mi legyünk az elsők, akik bocsánatot kérünk, és ezzel hatástalanítani tudjuk a helyzetet. Nos, pontosan ez történt meg velem aznap. Őszintén megmondom, arra, amit kaptam egy testvértől, először tényleg az jött volna elő belőlem, hogy jól megvédjem az igazamat. De inkább követtem az aznap reggeli tanácsot, amit a prófécia által üzent az Úr. Az eredmény ugyanaz lett, ami a próféciában állt: hatástalanítva lett a helyzet, és egy sokkal őszintébb baráti társalgás alakult ki hosszútávon, mint gondoltam volna az elején. Az egyik lényeges dolog ebből, hogy én magam kezdtem megváltozni ezen a területen, és ezt a tanulságot azóta is szem előtt tartom, annyira elevenen bennem él, Istennek hála! Ezek a próféciák természetesen nem helyettesítik az Úrral való személyes kapcsolatomat, vagy a Tőle kapott személyes vezetést, sőt, éppen hogy csak erősítik.
Sok ilyen és hasonló történt velem ezek alatt az évek alatt, ennél látványosabbak is, amiket túl hosszú lenne ide leírni, ezért inkább azt kívánom, hogy ezeket ti magatok tapasztaljátok meg!

Országh György-

2018. április 8., vasárnap

Győztes élet- Engedd, hogy az Úr menjen előtted

„Én megyek előtted, és az egyenetleneket megegyenesítem, az ércajtókat összetöröm, és leütöm a vaszárakat.” (Ézsaiás könyve 45,2)


Én megyek előtted azt mondja az Úr. Sokszor úgy gondoljuk, úgy érezzük, mint ha Isten lelassult volna. Olyan régóta imádkozom ezért és ezért. Olyan régóta várok már erre és erre, de még mindig nem történt semmi. Ismerős? Azt gondoljuk, hogy talán Isten nem hallotta meg. Ilyenkor hajlamosak vagyunk arra, hogy a gázra taposunk és megelőzzük az Urat. No majd én tudom!
Majd én megoldom, kigondolom, hogy és mint legyen a dolog. Elkezdünk mi saját magunk megoldásokat kiokoskodni és el is indulunk a saját fejünk után. Ilyenkor aztán könnyen előfordul, hogy megbotlunk. Sőt! El is esünk.

Nem kell sietnünk, nem kell kapkodnunk. Tudjuk, hogy az Úr meghallgatott bennünket és meg is válaszolja imáinkat. Tudjuk, hogy Ő gondoskodik rólunk, betölti szükségeinket. Tudjuk, hogy gondja van a családtagjainkra... Mi még az előttünk levő percünket sem tudjuk, de Isten igen. Ő már ott van a holnapi napunkban, a holnaputániban és az azutániban is....Ámen!
Szép napot mindenkinek. :)

Szerző: P. Julianna

Testvéreim az Úrban!!


Imádkozom a Mindenható Istenhez, Jézus nevében drága Szent Atyám:
,,Terjeszd ki kegyelmességedet a te ismerõidre, és igazságodat az igaz szívûekre.,,-Zsoltárok 36:11

Többször kiírtam a megosztással kapcsolatos meglátásomat..most erről szeretnék még bővebben írni, mert sok az új tagunk is és még mindig vannak kérdőjelek..

Lezártam a Mennyi kincsesnél és a Karizmatikus csoportot is, csak adminok tehetik közre a megosztásokat.

Van konkrét elképzelésem, látásom mit adott a szívembe, mit mondott az Úr róla, hogy milyen oldalt hozzak létre és mi az akarta ezekkel a csoportokkal, oldalakkal!

Az ÚR NEM ismer kompromisszumot így én sem ezzel kapcsolatosan! Semlegesek sem maradhatunk!!

Hisz Ő azt hagyta ránk, hogy legyen a beszédünk, cselekedetünk mindig egyértelmű, igen vagy nem és azt, hogy
,,Aki velem nem gyüjt az tékozol, aki velem nincs az ellenem van,,
-Lk 11,14-23

“Mit használ ugyanis az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Mert mit adhat az ember váltságdíjul lelkéért? Mert ha valaki szégyell engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzedék előtt, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön atyja dicsőségében a szent angyalokkal”
(Márk 8:36-38)

1. Kimondottan tanítási oldal legyen, NE egy a sok közül, amiben képek és képek és Ige képek vannak benne és csak elvétve egy-egy tanítás és ahol nagyon egyformák a megosztások is. Amikor elkezdtem azért kezdtem el ezt a szolgálatot mert az Úr nagyon, de nagyon a szívembe rakta, hogy nem elégséges az Ige képek megosztása, újra és újra ugyan azokkal az Igékkel való ismétlés!!
Nagyon sokan, de nagyon sokan NEM is olvasták el a Bibliát egyszer sem, Gyülekezetbe sem járnak-jártak, csak itt a Facebookon pörgetik a megosztásokat, csak ez az egyetlen táplálékok!!! 
Akik megosztanak azok közül is sajnos többen úgyszintén ugyanígy!!!!!! 

A keskeny úthoz ez nem elégséges, mint ahogy a tej sem elégséges eledel egész életen át!! Keményebb eledelre is szüksége van egy kereszténynek, ha megakar maradni az Úrban és ha nem akarja, hogy megtévesszék az úton!

Nem véletlen mondta az Úr, hogy tudás nélkül elveszik az én népem!! 

2. A másik amit nagyon nem szeretnénk semmiképp: Elmenni egyetlen egy felekezet felé sem!!! Kimondottan szeretnénk felekezet mentesek maradni!

Római Katolikus irányba a sok bálvánnyal, Jézus szíve, Ég Királynéje stb ami a megtévesztés szelleme -nem igei, NINCS a Bibliában, nincs az Apostolok cselekedeteiben sem.
Mérhetetlen tiszteletem Mária felé, mint asszony, mint feleség, mint anya felé!! Amit vállalt az ember feletti, amihez az Úr adott neki látást és erőt!! De EGY a közbenjárónk van , a KRISZTUS!! Hiába az imádkozás Mária illetve más szentek felé, NEM ŐK járnak közben az Atyánál!
Sok Mária jelenést olvastam el, sok kinyilatkoztatását, (ha igazak, ha nem) amiben szintén azt mondja, hogy KÖVESSÉTEK A FIAMAT és nem azt mondja, hogy imádkozzatok hozzám, majd én közvetítek!! Az ördög így akarja az imádkozásokat mellék mederbe terelni, hogy ne érjenek célt!!

Sok, sok giccses Jézus szíves, máriás képek, a színes giccses képek,meg a kávés jókívánságok stb..ezekkel nincs semmi baj, csak ezek nem idevalók, ezekhez vannak nagyon sok baráti, közösségi oldalak, tele világi emberek, világi gondolatival!

3. Legyen IGEI, legyen tiszta, letisztult oldal!! Minden ami IGE, minden ami Ige képek, A BIBLIA a mérleg!
Ne legyen benne olyan megszerkesztet Igei képek, Ige gondolatok amiből a fele hiányzik, nem pontosan adja vissza az Igét.... elég, ha egy szó ki van hagyva és máris nem igaz az a gondolat!!
Ne hagyjuk magunkat megtéveszteni!! 
GYÖNYÖRŰEK az IGÉK, gyönyörűek a hangzásuk, miért nem elég ez nekünk?? Miért kell más és más még?? Ez nem az Úrtól való!!  Ez olyan mint aranyborju készítése...

Legyen bennünk alázat Testvéreim az Urban!! Amikor megtérünk minden ujjá lesz!
Ez azt jelenti, hogy meg kell vizsgálnunk mindent, de mindent amit eddig hittünk és ami jó megtartani, ami nem jó, nem igei ezt elvetni!! 
Teljesen független mit mond a papunk, mit mond az Egyház, Gyülekezetünk, mit tettünk hosszú évek óta! Ha nincs benne a Bibliában, akkor miért hiszünk még benne??? 
Mert így hitte-hiszik a szüleink, nagyszüleink, egyházunk, vezetőink, feleségünk, férjünk, gyerekünk!??    ÉS???  Ők is csak emberek akiket szintén neveltetésünk alakított és nem biztos egyáltalán, hogy megfeszítették az Óemberüket!!
Ha Jézus előtt fogunk állni, akkor rájuk fogunk mutogatni?? Mit fog mondani az ÚR???
Adtam neked tudást: az én SZENT IGÉMET és elküldtem neked az én Szent Szellemet, hogy vezessen!! 

Elég neked az én kegyelmem-mondta az ÚR!!!Hát legyen nekünk is elég Testvéreim az Úrban!! Ámen!

4. Legyünk korrektek, tiszteljük egymás munkáját meg, mindenkivel szemben, hisz a kereszténység ennek az alapja! Amit magunknak kívánunk csak azt tegyük meg a felebarátunkkal! 
Osszuk meg ugy ami tetszik, hogy lássuk a forrását, kitől, kinek a munkájától van!! Ha másolunk forrás megjelőléssel tegyük meg, szerkesztő megjelőléssel!
Hisz ha olvasunk egy regényt vagy verset az írót is kiírjuk, kitől származik!! Nem adjuk ugy közre, mintha mi írtuk volna azt!! 
Ez hamisitás!!! Magamutogatás, maga dicsőságére törekszik, nem az Úrat dicsérve szolgál az ilyen ,,testvér,,!!
Nem másoljuk át más munkáját, más képpel megtüzve mint sajátunk lenne az, amit  a másik testvér sok munkával összegyüjtögetett, szabadidejét adva ezt másokért!!! 
Ez nem korrekt! Ez nem lesz áldás az Ő számára!! Ez nem szeretet!!! 

Nincs bennem bennünk olyan vágy sem, hogy óriási tag létszámú legyen az oldalaink és ne tudjuk követni azt! Ha az lesz az az Úr kegyelme, áldása! A lényeg, hogy aki velünk tartanak ezen az úton tudjanak fejlődni, tanulni, ehhez mindent ami csak tőlünk és tudásunktól telik megtegyük testvéreim!

Legyen ez az Igerész útravaló számunkra:
PÁL APOSTOLNAK TIMÓTHEUSHOZ ÍRT MÁSODIK LEVELE:
  1. Kérlek azért az Isten és Krisztus Jézus színe előtt, a ki ítélni fog élőket és holtakat az ő eljövetelekor és az ő országában.
  2. Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással.
  3. Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;
  4. És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.
  5. De te józan légy mindenekben, szenvedj, az evangyélista munkáját cselekedd, szolgálatodat teljesen betöltsd.
  6. Mert én immár megáldoztatom, és az én elköltözésem ideje beállott.
  7. Ama nemes harczot megharczoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam:
  8. Végezetre eltétetett nékem az igazság koronája, melyet megád nékem az Úr ama napon, az igaz Bíró; nemcsak + nékem pedig, hanem mindazoknak is, a kik vágyva várják az ő megjelenését.
  9. Igyekezzél hozzám jőni hamar.
  10. Mert Démás engem elhagyott, e jelen való világhoz ragaszkodván, és elment Thessalónikába: Kresczens Galátziába, Titus Dalmátziába.
  11. Egyedül Lukács van velem. Márkust magadhoz vévén, hozd magaddal: mert nekem alkalmas a szolgálatra.
  12. Tikhikust pedig Efézusba küldöttem.
  13. A felsőruhámat, melyet Troásban Kárpusnál hagytam, jöttödben hozd el, a könyveket is, kiváltképen a hártyákat.
  14. Az érczmíves Sándor sok bajt szerzett nékem: fizessen meg az Úr néki cselekedetei szerint.
  15. Tőle te is őrizkedjél, mert szerfelett ellenállott a mi beszédinknek.
  16. Első védekezésem alkalmával senki sem volt mellettem, sőt mindnyájan elhagytak; ne számíttassék be nékik.
  17. De az Úr mellettem állott, és megerősített engem; hogy teljesen bevégezzem az igehirdetést, és hallják meg azt az összes pogányok: és megszabadultam az oroszlán szájából.
  18. És megszabadít engem az Úr minden gonosz cselekedettől, és megtart az ő mennyei országára; a kinek dicsőség örökkön örökké! Ámen.
  19. Köszöntsed Priszkát és Akvilát, és az Onesifórus háznépét.
  20. Erástus Korinthusban maradt; Trófimust pedig Milétumban hagytam betegen.
  21. Igyekezzél tél előtt eljőni. Köszönt téged Eubulus és Pudens és Linus és Klaudia, és mind az atyafiak.
  22. Az Úr Jézus Krisztus a te lelkeddel. Kegyelem veletek! Ámen. 
/** Ez csak a moderátoroknak szól: Azért tettelek be titeket moderátornak, mert amiket ti osztotok az mind tiszták, igeiek, jók, megbízok bennetek és ha én pont nem vagyok gépnél, hadd menjenek! 
(Megváltozik a munkaidőm és megfogják müteni a jobb kezemet és kb semmit sem fogok tudni vele csinálni minimum két hétig.)
Csak arra kérlek benneteket, hogy az engedélyezést hagyátok ránk!!
Minden megosztást mi szeretnék ellenőrizni, Horváth Ilonával, akit az ÚR adott nekem segítségül ehhez, mert a legfőbb dolgokban egyezik a látásunk! **/

Köszönettel és testvéri szeretettel: Mónika

2018. április 7., szombat

Zsidókhoz írt levél 13. rész 15.vers


1. Az atyafiúi szeretet maradjon meg.
2. A vendégszeretetről el ne felejtkezzetek, mert ez által némelyek, tudtokon kívül, angyalokat vendégeltek meg.
3. Emlékezzetek meg a foglyokról, mint fogolytársak, a gyötrődőkről, mint a kik magatok is testben vagytok.
4. Tisztességes minden tekintetben a házasság és a szeplőtelen házaságy; a paráznákat pedig és a házasságrontókat megítéli az Isten.
5. Fösvénység nélkül való legyen a magatok viselete; elégedjetek meg azzal, a mitek van; mert Ő mondotta: Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled;
6. Úgy hogy bízvást mondjuk: Az Úr az én segítségem, nem félek; ember mit árthat én nékem?
7. Emlékezzetek meg a ti előljáróitokról, a kik szólották néktek az Isten beszédét, és figyelmezvén az ő életök végére, kövessétek hitöket.
8. Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz.
9. Különböző és idegen tudományok által ne hagyjátok magatokat félrevezettetni; mert jó dolog, hogy kegyelemmel erősíttessék meg a szív, nem ennivalókkal, a melyeknek semmi hasznát sem veszik azok, a kik azok körül járnak.
10. Van oltárunk, a melyről nincs joguk enni azoknak, a kik a sátornak szolgálnak.
11. Mert a mely állatok vérét a főpap beviszi a szentélybe a bűnért, azoknak testét megégetik a táboron kívül.
12. Annakokáért Jézus is, hogy megszentelje az ő tulajdon vére által a népet, a kapun kívül szenvedett.
13. Menjünk ki tehát ő hozzá a táboron kívül, az ő gyalázatát hordozván.
14. Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem a jövendőt keressük.
15. Annakokáért ő általa vigyünk dícséretnek áldozatát mindenkor Isten elé, azaz az ő nevéről vallást tevő ajkaknak gyümölcsét. 
16. A jótékonyságról pedig és az adakozásról el ne felejtkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten.
17. Engedelmeskedjetek előljáróitoknak és fogadjatok szót, mert ők vigyáznak lelkeitekre, mint számadók; hogy ezt örömmel míveljék és nem bánkódva, mert ez néktek nem használ.
18. Imádkozzatok érettünk. Mert úgy vagyunk meggyőződve, hogy jó lelkiismeretünk van, igyekezvén mindenekben tisztességesen forgolódni.
19. Kiváltképen pedig arra kérlek, hogy ezt cselekedjétek, hogy mihamarább visszaadhassam néktek.
20. A békesség Istene pedig, a ki kihozta a halálból a juhoknak nagy pásztorát, örök szövetség vére által, a mi Urunkat Jézust,
21. Tegyen készségesekké titeket minden jóra, hogy cselekedjétek az ő akaratát, azt munkálván ti bennetek, a mi kedves ő előtte a Jézus Krisztus által, a kinek dicsőség örökkön örökké. Ámen.
22. Kérlek pedig titeket atyámfiai, szívleljétek meg ez intő beszédet, hiszen röviden is írtam néktek.
23. Legyen tudtotokra, hogy a mi atyánkfia Timótheus kiszabadult, a kivel ha csakhamar eljő, meglátogatlak titeket.
24. Köszöntsétek minden előljárótokat és a szenteket mind. Köszöntenek titeket az Olaszországból valók.
25. Kegyelem mindnyájatokkal! Ámen!

János Apostol I. levele 5. rész 11.vers


1. Mindaz, a ki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, Istentől született; és mindaz, a ki szereti a szülőt, azt is szereti, a ki attól született.
2. Abból ismerjük meg, hogy szeretjük az Isten gyermekeit, hogyha az Istent szeretjük, és az ő parancsolatait megtartjuk.
3. Mert az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az ő parancsolatait; az ő parancsolatai pedig nem nehezek.
4. Mert mindaz, a mi az Istentől született, legyőzi a világot; és az a győzedelem, a mely legyőzte a világot, a mi hitünk.
5. Ki az, a ki legyőzi a világot, ha nem az, a ki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?!
6. Ez az, a ki víz és vér által jő vala, Jézus a Krisztus; nemcsak a vízzel, hanem a vízzel és a vérrel. És a Lélek az, a mely bizonyságot tesz, mert a Lélek az igazság.
7. Mert hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Íge és a Szent Lélek: és ez a három egy.
8. És hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a földön, a Lélek, a víz és a vér; és ez a három is egy.
9. Ha elfogadjuk az emberek bizonyságtételét, az Isten bizonyságtétele nagyobb: mert az Isten bizonyságtétele az, a melylyel bizonyságot tett az ő Fiáról.
10. A ki hisz az Isten Fiában, bizonyságtétele van önmagában. A ki nem hisz az Istennek, hazuggá tette őt; mert nem hitt abban a bizonyságtételben, a melylyel bizonyságot tett Isten az ő Fiáról.
11. És ez az a bizonyságtétel, hogy örök életet adott nékünk az Isten és ez az élet az ő Fiában van.
12. A kié a Fiú, azé az élet: a kiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban.
13. Ezeket írtam néktek, a kik hisztek az Isten Fiának nevében, hogy tudjátok meg, hogy örök életetek van, és hogy higyjetek az Isten Fiának nevében.
14. És ez az a bizodalom, a melylyel ő hozzá vagyunk, hogy ha kérünk valamit az ő akarata szerint, meghallgat minket:
15. És ha tudjuk, hogy meghallgat bennünket, akármit kérünk, tudjuk, hogy megvannak a kéréseink, a melyeket kértünk ő tőle.
16. Ha valaki látja, hogy az ő atyjafia vétkezik, de nem halálos bűnt, könyörögjön, és az Isten életet ad annak, a ki nem halálos bűnnel vétkezik. Van halálos bűn; nem az ilyenért mondom, hogy könyörögjön.
17. Minden igazságtalanság bűn; de van nem halálos bűn is.
18. Tudjuk, hogy valaki Istentől született, nem vétkezik: hanem a ki Istentől született, megőrzi magát, és a gonosz nem illeti őt.
19. Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, és az egész világ a gonoszságban vesztegel.
20. De tudjuk azt is, hogy az Isten Fia eljött, és értelmet adott nékünk arra, hogy megismerjük az igazat, és hogy mi az igazban, az ő Fiában, a Jézus Krisztusban vagyunk. Ez az igaz Isten és az örök élet.
21. Fiacskáim, oltalmazzátok meg magatokat a bálványoktól. Ámen!

Zsoltárok könyve 119. rész 149-től


149. Hallgasd meg az én szómat a te kegyelmességed szerint, Uram! Eleveníts meg a te jóvoltod szerint!
150. Közelgetnek hozzám az én gonosz háborgatóim, a kik a te törvényedtől messze távoztak.
151. Közel vagy te, Uram! és minden te parancsolatod igazság.
152. Régtől fogva tudom a te bizonyságaid felől, hogy azokat örökké állandókká tetted.
153. Lásd meg az én nyomorúságomat és szabadíts meg engem; mert a te törvényedről nem felejtkezem el!
154. Te perelj peremben és ments meg; a te beszéded szerint eleveníts meg engem!
155. Távol van a gonoszoktól a szabadítás, mert nem törődnek a te rendeléseiddel.
156. Nagy a te irgalmasságod, Uram! A te ítéletid szerint eleveníts meg engem.
157. Sokan vannak az én háborgatóim és üldözőim, de nem térek el a te bizonyságaidtól.
158. Láttam a hűteleneket és megundorodtam, hogy a te mondásodat meg nem tartják.
159. Lásd meg Uram, hogy a te határozataidat szeretem; a te kegyelmességed szerint eleveníts meg engem!
160. A te igédnek summája igazság, és a te igazságod ítélete mind örökkévaló.
161. A fejedelmek ok nélkül üldöztek engem; de a te igédtől félt az én szívem.
162. Gyönyörködöm a te beszédedben, mint a ki nagy nyereséget talált.
163. A hamisságot gyűlölöm és útálom; a te törvényedet szeretem.
164. Naponként hétszer dicsérlek téged, a te igazságodnak ítéleteiért.
165. A te törvényed kedvelőinek nagy békességök van, és nincs bántódásuk.
166. Várom a te szabadításodat, oh Uram! és a te parancsolataidat cselekszem.
167. Az én lelkem megtartja a te bizonyságaidat, és azokat igen szeretem.
168. Megtartom a te határozataidat és bizonyságaidat, mert minden útam nyilván van előtted.
169. Oh Uram! hadd szálljon az én könyörgésem a te színed elé; tégy bölcscsé engem a te igéd szerint.
170. Jusson elődbe az én imádságom; a te beszéded szerint szabadíts meg engem!
171. Ajkaim dicséretet zengjenek, mert megtanítasz a te rendeléseidre.
172. Nyelvem a te beszédedről énekel, mert minden parancsolatod igaz.
173. Legyen segítségemre a te kezed, mert a te határozataidat választottam!
174. Uram! vágyódom a te szabadításod után, és a te törvényed nékem gyönyörűségem.
175. Éljen az én lelkem, hogy dicsérjen téged, és a te ítéleteid segítsenek rajtam!
176. Tévelygek, mint valami elveszett juh: keresd meg a te szolgádat; mert a te parancsolataidat nem felejtettem el!

Örömteli mindennapok

Mai örömteli bátorító :)


,, Az isteni szeretet türelmes és jóságos. Ez a szeretet nem féltékeny, nem irigy, nem dicsekszik, nem büszke, nem viselkedik gorombán, nem a maga hasznát keresi, nem lesz indulatos, nem tartja számon, ha valaki rosszul bánik vele, nem örül az igazságtalanságnak, de együtt örül az igazsággal. Az isteni szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél, mindenben kitart. ,,-1- Kor 13,4-7

A szeretet nem cselekszik gonoszul a házasságban!
Ezért ha te az isteni fajta szeretetben akarsz járni, akkor semmi rosszat nem tehetsz a férjednek vagy a feleségednek.
Amikor problémák jelentkeznek a házasságban, a férjek kérdezzék meg maguktól:
"A szeretet mit tenne?" A feleségek is kérdezzék meg maguktól: "A szeretet mit tenne?"Az emberi szeretet ingatag.
Nem lehet az emberi szeretet szerint járni, és egyben sikeres kereszténynek lenni. Az emberi szeretet nem sokkal több testi vonzalomnál.Miért nem hagyod, hogy Isten szeretete irányítson téged? Isten szeretete megold minden felmerülő problémát. Tudnod kell, ha az isteni fajta szeretetben jársz, minden helyzetből sikeresen jössz ki, mert Isten szeretete kitart minden körülmény között, bármi is történjék.
Az isteni fajta szeretet bennünk van! Képesek vagyunk úgy szeretni, ahogy Isten szeret. Ha a Bibliára hallgatunk, és legfőbb célunknak Isten szeretetét tűzzük magunk elé, és bensőnkben
fejlesztjük Isten szeretetét, életünk minden területén boldogulni fogunk. A férjeknek és feleségeknek meg kell engedniük, hogy Isten szeretete uralkodjék felettük — nem pedig a pusztán
természetes, emberi szeretet. A természetes szeretet olyan felszínes, hogy egyik pillanatról a másikra. átcsaphat gyűlöletbe.
Isten szeretete ezt soha sem teszi .A házastársaknak azt kell gyakorolniuk, hogy mindig a másik érdekét tegyék a maguké elé.
Azok a házaspárok, akik megteszik ezt, itt a földön megtapasztalhatják a Mennyországot .

Legyen örömteli napotok :)

2018. április 5., csütörtök

Zsoltárok könyve 23. rész


1. Dávid zsoltára. Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
2. Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.
3. Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az ő nevéért.
4. Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te veszsződ és botod, azok vigasztalnak engem.
5. Asztalt terítesz nékem az én ellenségeim előtt; elárasztod fejem olajjal; csordultig van a poharam.
6. Bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján, s az Úr házában lakozom hosszú ideig.

Zsoltárok könyve 130. rész


1. Grádicsok éneke. A mélységből kiáltok hozzád, Uram!
2. Uram, hallgasd meg az én szómat; legyenek füleid figyelmetesek könyörgő szavamra!
3. Ha a bűnöket számon tartod, Uram: Uram, kicsoda maradhat meg?!
4. Hiszen te nálad van a bocsánat, hogy féljenek téged!
5. Várom az Urat, várja az én lelkem, és bízom az ő igéretében.
6. Várja lelkem az Urat, jobban, mint az őrök a reggelt, az őrök a reggelt.
7. Bízzál Izráel az Úrban, mert az Úrnál van a kegyelem, és bőséges nála a szabadítás!
8. Meg is szabadítja ő Izráelt minden ő bűnéből.

2018. április 4., szerda

Ésaiás próféta könyve 26. rész


1. Ama napon ez éneket énekelik Júda földén: Erős városunk van nékünk, szabadítását adta kőfal és bástya gyanánt!
2. Nyissátok fel a kapukat, hogy bevonuljon az igaz nép, a hűség megőrzője.
3. Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel Te benned bízik;
4. Bízzatok az Úrban örökké, mert az Úrban, Jehovában, örök kőszálunk van.
5. Mert meghorgasztá a magasban lakozókat: a magas várost, megalázá azt, megalázá azt a földig, és a porba dobta azt;
6. Láb tapodja azt, a szegény lábai, a gyöngék talpai!
7. Az igaznak ösvénye egyenes, egyenesen készíted az igaznak útját.
8. Mi is vártunk Téged, ítéleted ösvényén, oh Uram! neved és emlékezeted után vágyott a lélek!
9. Szívem utánad vágyott éjszaka, az én lelkem is bensőmben Téged keresett, mivel ha ítéleteid megjelennek a földön, igazságot tanulnak a földnek lakosai.
10. Ha kegyelmet nyer a gonosz, nem tanul igazságot, az igaz földön is hamisságot cselekszik, és nem nézi az Úr méltóságát.
11. Uram! magas a Te kezed, de nem látják! de látni fogják, és megszégyenülnek, néped iránt való buzgó szerelmedet; és tűz emészti meg ellenségeidet.
12. Uram! Te adsz nékünk békességet, hisz minden dolgainkat megcselekedted értünk.
13. Uram! mi Istenünk! urak parancsoltak nékünk kívüled; de általad dicsőítjük neved!
14. A meghaltak nem élnek, az árnyak nem kelnek föl: ezért látogatád meg és vesztéd el őket, és eltörléd emlékezetöket.
15. Megszaporítád e népet, Uram! megszaporítád e népet, magadat megdicsőítéd, kiterjesztetted a földnek minden határait.
16. Oh Uram! a szorongásban kerestek Téged, és halk imádságot mondtanak, mikor rajtuk volt ostorod.
17. Miként a terhes asszony, a ki közel a szűléshez, vajudik, felkiált fájdalmiban, előtted olyanok voltunk, Uram!
18. Mint terhesek vajudtunk, de csak szelet szűltünk: szabadulása nem lőn e földnek, és nem hulltak el a föld kerekségének lakói.
19. Megelevenednek halottaid és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, a kik a porban lakoztok, mert harmatod az élet harmata, és visszaadja a föld az árnyakat!
20. Menj be népem, menj be szobáidba, és zárd be ajtóidat utánad, és rejtsd el magad rövid szempillantásig, míg elmúlik a bús harag!
21. Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, s felmutatja a föld a vért, és el nem fedi megöletteit többé!