2018. április 15., vasárnap

Hogyan végezzem a munkámat Isten szerint?

„Valamit tesztek, lélekből cselekedjétek, mint az Úrnak és nem embereknek.” Kolossé 3:23.


Minden dolgunkban emlékezzünk arra, hogy Jézus, aki öt cipóval és két hallal jóltartotta a sokaságot, ma is meg tudja adni munkánk gyümölcsét.

Aki a galileai halászokat utasította, hogy vessék ki a hálót, s akik, mikor engedelmeskedtek, szakadásig megtöltötte, azt kívánja, hogy népe e történetben bebizonyítottnak lássa, mit tesz majd értünk napjainkban.

Isten, aki az égből mannát hullatott Izráel gyermekeinek, még mindig él és uralkodik. 

Ő fogja irányítani népét, szakértelmet és jó felfogást ad a munkához, melyre fölszólít. 
Buzgó imájukra bölcsességben részesíti azokat, akik lelkiismeretesen és értelmesen törekednek teljesíteni kötelességüket. 
Áldásával végzett munkájuk naggyá növekszik, sokan megtanulnak hűséges teherviselők lenni, s erőfeszítéseiket siker koronázza.

– 7. BIZONYSÁGTÉTELEK, A munka mérete


Mennyei kincsesláda-Isten kincsesládája

Hívlak Titeket tanulásra, fejlődésre, hogy minél jobban és jobban megismerd a Megváltódat!!


Van három oldalunk.
Ezekbe minennap rendszeresen töltünk fel napi áhítatokat. Amiket én töltök fel ahhoz létrehoztam blogokat -ONLINE KÖNYVEKET- külön-külön mindegyikhez, amiben tartalom jegyzék is van, így folymatosan tudsz bennük olvasni, független a megosztásoktól!

Az első ami azoknak jó akik nem aktívan akarnak részt venni. Olvasni, tanulni szeretnének mindennap az Úrral lenni ezáltal is:
AZ Isten kincsesládája:
Ahol napi áhítattok, tanításokat osztunk meg veletek!

A másik egy felekezetmentes csoport, ahol sok-sok napi áhítat, tanítás van megosztva napi rendszerességgel és ahol te is megoszthatod az általad kedvelt Igéket, Igeképeket, tanításokat, olvasnivalókat:
Mennyei kincsesláda tanítási oldal:
https://www.facebook.com/groups/1733125646963418/

A harmadik pedig egy kimondottan karizmatikus tanításokat tartalmazó oldal, ahol teljes evangéliumi hitet való és gyakorló keresztények olvashatnak naponta nagy tanítók írásait!
Karizmatikus találkozások:
https://www.facebook.com/groups/362722827471711/

Ehhez ezt az Igerészt szeretném megosztani veletek, elromlott a világban minden, romlott lett az ember, amit az Úr teremtett oly szeretettel...és csak arra kér minket, hogy legalább mi ne tartsunk velük!
Hóseás próféta könyve 4. rész

1. Halljátok meg az Úrnak beszédét Izráel fiai, mert pere van az Úrnak a földnek lakóival, mert nincs igazság és nincsen szeretet és nincsen Istennek ismerete a földön.
2. Hamisan esküsznek és hazudnak és gyilkolnak és lopnak és paráználkodnak, betörnek és egyik vér a másikat éri.
3. Azért búsul a föld és elerőtlenül minden, a mi azon lakik, a mező vada és az ég madara egyaránt, bizony a tenger halai is elveszíttetnek.
4. Mindazáltal senki se perlekedjék, és senki se feddőzzék! hiszen a te néped olyan, mint azok, a kik a pappal czivódnak.
5. De elesel nappal, és elesik veled a próféta is éjjel; anyádat is elveszítem.
6. Elvész az én népem, mivelhogy tudomány nélkül való. Mivelhogy te megvetetted a tudományt, én is megvetlek téged, hogy papom ne légy. És mivelhogy elfeledkeztél Istened törvényéről, elfeledkezem én is a te fiaidról.
7. Mennél számosabbak lettek, annál inkább vétkeztek ellenem; de gyalázatra fordítom dicsőségöket!
8. Népem vétkéből élősködnek ők és bűneik után áhítozik lelkök.
9. De úgy jár a pap is, mint a nép; megbüntetem őket az ő útaikért, és megfizetek néki cselekedeteiért.
10. Esznek majd, de meg nem elégesznek; fajtalankodnak, de nem szaporodnak, mert megszüntek az Úrra vigyázni.
11. Paráznaság, bor és must elveszi az észt!
12. Népem az ő bálványát kérdezi, és az ő pálczája mond néki jövendőt; mert a fajtalanság lelke megtéveszt, és paráználkodnak az ő Istenök megett.
13. A hegyek tetején áldoznak és a halmokon füstölnek: a cserfa, a nyárfa és a tölgyfa alatt, mert kedves annak az árnyéka. Ezért paráználkodnak a ti leányaitok, és házasságtörők a ti menyeitek.
14. Nem büntetem meg leányaitokat, hogy paráználkodnak, menyeiteket sem, hogy házasságtörők, mert ők magok is félremennek a paráznákkal és áldoznak a kurvákkal. De az értelmetlen nép elbukik.
15. Ha te paráználkodol is Izráel, csak a Júda ne vétkezzék! És ne járjatok Gilgálba, és ne menjetek fel Beth-Avenbe! és ne esküdjetek így: Él az Úr!

Vezessen Titeket az Úr Szent Szelleme és gyüjsetek az Urral Testvéreim az Úrban. ehhez pedig bölcsesség kell , amit kérni kell az Úrtól és ad nekünk, Ámen! 


2018. április 14., szombat

Filippibeliekhez írt levél 4. rész 7.vers


1. Annakokáért szerelmes atyámfiai, a kik után úgy vágyakozom, ti én örömöm és én koronám, ekképen álljatok meg az Úrban, én szerelmeseim!
2. Evódiát intem, Sintikhét is intem, hogy egyenlő indulattal legyenek az Úrban.
3. Igen, kérlek téged is, igaz szolgatársam, légy segítségül ezeknek, mint a kik az evangyéliom dolgában együtt viaskodtak velem, Kelemennel is, és ama többi munkatársaimmal, kiknek neveik fölírvák az életnek könyvében.
4. Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek!
5. A ti szelídlelkűségetek ismert legyen minden ember előtt. Az Úr közel!
6. Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt.
7. És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.
8. Továbbá, Atyámfiai, a mik csak igazak, a mik csak tisztességesek, a mik csak igazságosak, a mik csak tiszták, a mik csak kedvesek, a mik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dícséret, ezekről gondolkodjatok.
9. A miket tanultatok is, el is fogadtatok, hallottatok is, láttatok is én tőlem, azokat cselekedjétek; és a békességnek Istene veletek lesz.
10. Felette igen örültem pedig az Úrban, hogy immár valahára megújultatok az én felőlem való gondviseléstekben; mely dologban gondoskodtatok is, de nem volt alkalmatok.
11. Nem hogy az én szűkölködésemre nézve szólnék; mert én megtanultam, hogy azokban, a melyekben vagyok, megelégedett legyek.
12. Tudok megaláztatni is, tudok bővölködni is; mindenben és mindenekben ismerős vagyok a jóllakással is, az éhezéssel is, a bővölködéssel is, a szűkölködéssel is.
13. Mindenre van erőm a Krisztusban, a ki engem megerősít.
14. Mindazáltal jól tettétek, hogy nyomorúságomban részesekké lettetek.
15. Tudjátok pedig ti is, Filippibeliek, hogy az evangyéliom hirdetésének kezdetén, mikor Macedóniából kimentem, egyetlen egyház sem volt részes velem a kölcsönös adásban és vevésben, csak ti egyedül:
16. Mert már Thessalónikában is, egyszer is, másszor is, küldtetek nékem szükségemre.
17. Nem mintha kívánnám az ajándékot; hanem kívánom azt a gyümölcsöt, mely sokasodik a ti hasznotokra.
18. Megkaptam pedig mindent, és bővölködöm; beteltem, vévén Epafróditustól, a mit küldöttetek, mint kedves jó illatot, kellemes, tetsző áldozatot az Istennek.
19. Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban.
20. Az Istennek pedig és a mi Atyánknak dicsőség mind örökkön örökké. Ámen.
21. Köszöntsetek minden szentet a Krisztus Jézusban. Köszöntenek titeket az atyafiak, a kik velem vannak.
22. Köszöntenek titeket minden szentek, mindeneknek felette pedig a császár udvarából valók.
23. A mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelme legyen mindnyájatokkal! Ámen.


2018. április 13., péntek

Isten komolyan veszi


Egy nap az újságban olvastam egy cikket, körülbelül a következő címmel: “Milyen fura csodabogarak vannak!” Ebben egy olyan történetet meséltek el, hogy egy ember Berlinben amikor leszállt a lóvasútról, ami akkoriban még létezett, nem váltott jegyet. Nos, évek múlva hitre tért, és a Szentlélek emlékeztette, hogy a lóvasúttársaságot 10 pfenniggel meglopta. Rövidesen elküldte a 10 pfenniget és még 5 pfennig kamatot, hogy lelkiismeretét megnyugtassa.
Ez hangos gúnyolódást és nevetést váltott ki a társaság igazgatóságánál. Valaki ezt elmesélte a “Berliner Tageblatt”– nak ilyen címmel: Milyen fura csodabogarak vannak!
Engem ez a történet nagyon megfogott. Azt, hogy vannak csodabogarak, már régóta tudtam. Teljesen mást olvastam ki a cikkből. Azt, hogy Isten komolyan veszi. A következő vasárnap beépítettem ezt a történet a prédikációmba, és azt mondtam: Isten ilyen komolyan veszi, hogy egy embert nem hagy nyugodni a lelkiismerete, még akkor is ha, csak 10 pfennig adóssága van.

A következő nap egy asszony jött hozzám látogatóba, akit jól ismertem. A szabómester felesége volt. Azt mondta nekem:
- A tegnapi prédikációja nagyon kellemetlül hatott rám. Egy ideje egy boltban vásárolok, és fizetéskor egy hárommárkást tettem le, amiből vissza kellett volna valamennyit kapnom. Az eladó nem nézte meg jól, és úgy adott vissza, mintha egy ötmárkást adtam volna. Így két márkával többet kaptam vissza. Tegnap az Ön prédikációja óta nincs nyugalmam. Elmentem az eladóhoz, és elmeséltem neki a történetet és visszaadtam a két márkát.

Alig ment el, egy általam ismert kézműves jött hozzám.
- A prédikációja miatt jövök magához. – mondta.
- Nos, mi mondanivalója van?– kérdeztem.
- Valami furcsa dolog történt velem”– válaszolt.- Több éve már, hogy egy ablaktáblát cipelek magammal– mondta.
- Hogy érti ezt? – kérdeztem.
- Mikor tanonc voltam, egyszer az üzlet takarítása közben a seprű az ablaktáblához ért, és a tábla darabokra tört. Akkor a főnökömnek azt mondtam, hogy a szél becsapta az ablakot és így tört el az. De most elmentem hozzá, és kifizettem a kárt. Most már minden rendben van.

Egy kis idő múlva újra megjelent egy asszony:
- A tegnapi prédikációja gondot okozott nekem. – mondta.
Hogyhogy? – kérdeztem.
- Mikor diák voltam, az volt a szokás annál az eladónál, ahol a füzetünket vettük, hogy még két acéltollat kaptunk. Egy nap több vevő volt a boltban, s így az eladó ideadta az egész dobozt, és azt mondta: Vedd ki magad az acéltollat! Ekkor azt gondoltam: Az alkalom kedvező, és rendesen belenyúltam. Miután megnéztem, láttam, hogy 23 tollat vettem el. Nem tudja elképzelni, hogy ez 23 toll mennyire nyomta a lelkiismeretem!
- El tudom képzelni – válaszoltam. - De mi történt aztán?
- Nos, elmentem ehhez az emberhez, beismertem a lopásomat, és mindent kifizettem. Szerencsére még élt ez az ember. Végre nem zavar többé az acéltoll.

Felismertem, hogy milyen sokan cipelnek hasonló terheket, amelyek zavarják békességüket. A következő blankenburgi konferencián Isten úgy vezetett, hogy egy beszédemben elmeséltem a 15 pfenniges történetet és ennek következményeit. Az alkalom végén egy úr odajött hozzám, és azt mondta:
- Az az ember, akinek ez a 15 pfennig esete volt, én vagyok. Amikor láttam, hogy a német újságokban ezt a történetet hogyan figurázzák ki, gyakran azt gondoltam, hogy hiba volt a pénzt visszavinni. De miután meghallottam, hogy a történet folytatásából milyen áldások lettek, nagyon örülök, hogy visszavittem a pénzt. Olyan hálás vagyok, hogy hallhattam ma ezt.

Kedves barátom, cipelsz te is egy ablaktáblát? Előfordult már, hogy több pénzt kaptál vissza? Vagy valami ehhez hasonló? Kérlek téged, hozd rendbe a dolgot egy nyilvános beismeréssel és jóvátételeddel. Míg ezt nem teszed meg, a békességedet zavarni fogja. Ha a Szentlélek az ujját e múltban történő dologra teszi, akkor a dolgot rendbe kell tenni, különben magadat csapod be és a Szentlelket. Isten ezt komolyan veszi!

Németből fordította: Komoróczy Gábor

forrás: http://isten.0catch.com

Megvallások - Anyagi szükségek esetén (Capps)


Add oda MINDEN bajodat az Úr kezébe és utána már NE gondolj rá, hisz Őneki gonja van rád! 

Független a körülményeidtől megvallást tegyél, hogy te győztes vagy Jézus Krisztus által! 
Naponta mint a gyógyszert tedd meg naponta 2x-3x.
Mindegy, hogy mi a baj, mik a körülmények, lehet előszőr még rosszabodik is, mert az örög meg akar kötözni, de Te állj ellen az ördögnek és elfut tőled! 

Szellemi harc az ami az életed körülményedidet helyre állítja, Jézus Krisztus Szent vére, Szent kenete által! Ő már felvitte a keresztre minden bajodat, betegségedet, szegénységedet! 
Neked az a dolgod, hogy hidd el és harcold meg ama nemes harcot ami elötted áll..és tiéd a győzelem!

Ez nem csak elmélet, én is végig csináltam és csinálom amikor szükség van rá és győzők az Úrral, mert eleve Vele a Győztes oldalán állunk! Ámen! 

/Két gyerekkel, két börönddel jöttem át egyedül, egy másik országba minimális nyelvtudással, mert nem maradhattunk otthon, a banki válság elvitt mindenünket...becsukodott az ajtó és az Úr nyitott egy ablakot. Lépésről, lépésre vezetve alapozta meg életünket. Előszőr nehéz volt, aztán könyebb lett../

Velünk az Isten és ha Isten velünk, ki ellenünk ? 

Megvallások - Anyagi szükségek esetén (Capps)

• Galata 3, 13; 5 Mózes 28: „Krisztus megváltott engem a törvény átkától. Krisztus megváltott a szegénységtől, Krisztus megváltott a betegségből, Krisztus megváltott a szellemi haláltól.”
• 2 Korinthus 8, 9; János 10, 10; 5, 24: „Szegénységem helyére gazdagságot adott nekem, betegségem helyére egészséget, a halál helyére pedig örök életet.”
• Zsoltárok 119, 25: „Az Úr megelevenít engem az ő beszéde szerint.”
• Zsoltárok 37, 4: „Gyönyörködöm az Úrban, Ő pedig megadja a szívem kívánságát.”
• Lukács 6, 38: „Adtam és nekem is jó mértékkel, adnak a keblembe, megnyomottan, összerázottan, túlcsordulóan.”
• 2 Korinthus 9, 6-8: „Mert, amilyen mértékkel én mérek, olyan mértékkel mérnek nekem. 
Bőségesen vetek, ezért bőségesen aratok. Örömmel adok, és az én Istenem minden kegyelmét felém, árasztja, nekem pedig mindenben teljes elégségem van és minden jó cselekedetre bővölködöm.”
• Filippi 4: 19: „Semmiben nem látok hiányt, mert az én Istenem, betölti minden szükségemet az Ő gazdagsága szerint dicsőségben a Krisztus Jézus által.”
• „Az Úr az én pásztorom, és én nem szűkölködöm, mert Jézus szegénnyé lett, hogy én az Ő szegénységén keresztül bővöködhessek.”
• Zsoltárok 23, 1; 2 Korinthus 8, 9; János 10, 10: „Mert Ő azért jött, hogy nekem életem legyen, méghozzá még bőségesebben.”
• Róma 5, 17: „Én, aki vettem az igazságosság ajándékát, királyként uralkodom ebben az életben Jézus Krisztus által.”
• Zsoltárok 35, 27; Galata 3, 14: „Az Úr gyönyörködik szolgájának bőségében, és Ábrahám áldásai az enyémek.”

2018. április 11., szerda

Örömteli mindennapok: Mit gondol Isten rólad?


Mai örömteli bátorító :)

"A hegyek és a halmok leomolhatnak, de az én szeretetem irántad soha nem ér véget."
Ézsaiás 54:10

Ha nem érzed, hogy Isten szeret téged, akkor biztos, hogy nem fogsz tudni szeretni másokat. Lehetetlen szeretni anélkül, hogy megértenéd és emlékeznél arra, ahogyan Isten szeret téged.

Emlékeztetned kell magadat minden nap arra, hogy Isten mit gondol rólad - nem arra, hogy mit gondol rólad a világ, vagy mit gondolsz te magadról. Ez az, ami megszünteti a félelmeidet.

Hadd mutassak neked négy dolgot, amit Isten gondol rólad, hogy segítsen emlékezned arra, hogy miért és hogyan kell szeretni.

Isten teljesen elfogad téged.

Az életünk nagy részét azzal töltjük, hogy megpróbáljuk a szüleink, a kortársaink, vagy azok elfogadását kiérdemelni, akiket tisztelünk, irigylünk, vagy akár teljesen ismeretlen emberekét is. De fel kell ismerned, hogy Isten az elfogadás kérdését már rendezte: "Jézus ... Isten szemében elfogadottá tett minket." Amit Jézus a kereszten tett, teljesen elfogadottá tett téged Isten szemében - nem érdekes mit tettél, vagy mit fogsz tenni.

Isten feltétel nélkül szeret téged.

Isten nem mondja azt, hogy "szeretlek, ha" vagy "szeretlek, mert", Ő azt mondja: "szeretlek - és pont!". Nem tehetsz semmit, amivel megszűnik Isten irántad érzett szeretete, mert az ő szeretete nem azon alapul, hogy mit teszel, hanem azon, hogy ki is Ő. Az Ézsaiás 54:10 azt mondja: "A hegyek és a halmok leomolhatnak, de az én szeretetem irántad soha nem ér véget."

Isten teljesen megbocsátott neked.

Mivel Jézus meghalt a kereszten és odaadta az életét a bűneidért fizetségül, ezért neked minden megbocsáttatott. A Róma 8:1 ezt mondja: "Nincs már kárhoztatása azoknak, akik Jézus Krisztushoz tartoznak." Isten nem sorolja fel a bűneidet, hanem elengedi azokat.

Isten rendkívül értékesnek tart téged.

Két dolog van, ami értéket teremt: ha valaki birtokol valamit és ha valaki meg akarja fizetni azért az árát.

Isten gyermeke vagy és "Krisztus vett meg téged, és fizetett érted" 1 Korinthus 7:23 Jézus Krisztus az életével fizetett érted. Ennyire értékes vagy!

Amikor arra emlékezel, hogy a mindenség Teremtője elfogad téged, szeret téged, megbocsát neked, és mennyire értékel téged, sokkal jobban képes leszel arra, hogy megmutasd másoknak ezt a szeretetet és mélyebb kapcsolatokat építs ki másokkal.

Napi remény-

**********************************************

Mai örömteli bátorító :)

Ti azonban, gyermekeim, Istenhez tartoztok, ezért legyőztétek őket, mert aki bennetek él, hatalmasabb, mint az, aki a világban van.,,1Jn.4,4-



Az életünk Krisztusban lehet rendkívüli, hihetetlen, tartalmas vagy céltudatos, de semmiképp sem gondtalan. Isten a dolgok sűrűjében tart minket, azért, hogy a többiek megláthassák, hogy egy élet, amely kapcsolatban van Jézussal, teljesen másként gyürkőzik meg a problémákkal, mint amelyik nem ismeri Őt.


Minket a Szent Szellem tesz képessé arra, hogy a nehézségekre valóban úgy válaszoljunk, mint akik a mennyei királyságához tartozunk – nem úgy, mint akiket Isten látszólag elhagyott, vagy akik lázadnak ellene, nem is vesznek tudomást róla, vagy nem éreznek megbánást semmi miatt.

Amikor úgy gondoljuk, hogy Isten nincs ott a körülményeinkben, olyankor a nehézségekre elzárkózás, mások hibáztatása, szégyen, harag, gyűlölet, büszkeség, félelem és önzés a válaszunk. Bárki így reagálna. Bárki, aki nem ismeri Jézust.

Jézus számára egyik sem megoldás, így ő választás elé állít minket: Bízol abban, hogy van közöm mindahhoz, ami körülvesz téged, vagy sem?

Amikor az emberi természetünk szerint reagálunk, ahelyett, hogy a bennünk munkálkodó isteni természetnek vetnénk alá magunkat, valójában mélyről jövő bizalmatlanságot fejezünk ki Jézussal szemben. A tetteink azt mutatják, hogy bár hiszünk benne, képtelenek vagyunk megérteni az élet veszélyeit és feszültségeit.
Amikor a Jézussal való kapcsolatunk valóságából fakadnak a válaszaink, akkor bizonyítjuk be igazán, hogy nagyobb az, aki bennünk van, mint az aki a világban van. (1Jn 4:4)

Jézus célja nem az, hogy elítéljen minket a bizalmatlanságunk miatt, hanem sokkal inkább az, hogy a hibás nézeteinket napvilágra hozza, és így elhagyva azokat elmélyíthessük vele a kapcsolatunkat.
Legyen örömteli napod:)