2018. május 3., csütörtök

Reinhard Bonnkétól-A CHRIST FOR ALL NATIONS TÖRTÉNETE


Kicsiny kezdetek - Maseru, Lesotho.

A következő napokban szeretnénk bemutatni a Christ for all Nations (Krisztus Minden Nemzetért) történetét, kezdve a kicsiny kezdetektől egészen a világtörténelem néhány legnagyobb tömegrendezvényéig. Kezdjük a kicsiny kezdetekkel!

1967-ben a Lesothoi Királyságba, ebbe a parányi dél-afrikai országba érkezett egy fiatal német misszionárius, feleségével Anival, és az akkor még csecsemő kisfiukkal, Kai-Uwe-val.
Ez volt az a hely, ahol minden elkezdődött, itt formálta ki Isten Reinhard Bonnkéban - hiszen ő volt a fiatal német misszionárius - azt a hitet, amellyel a későbbiekben az egész afrikai kontinensen kihívás elé állította az ördögöt.

Reinhard és Ani Bonnke 7 hosszú évet töltött a lesothoi fővárosban, Maseruban, és végezték klasszikus értelemben vett misszionáriusi szolgálatukat.
Azonban ezek voltak azok az évek, amikor a szívében égő evangélista elhívás egyre nagyobb lánggal kezdett égni.

Azokban a korai lesothoi napokban Isten mutatott egy látomást Reinhardnak a Jézus vérével megmosott Afrikáról, és szívében hallotta a Szent Szellem kiáltását: „Afrika üdvözülni fog!”
Jóllehet abban az időben apró vagy talán semekkora előjele nem volt a szolgálatában annak, hogy ez a látás akárcsak részlegesen is lehetővé válhasson, Reinhard mégis megragadta a látást és Jézus nevében elkezdte megvallani.

Az elkövetkező több mint 40 évben egyetlen célja az volt, hogy „Fokvárostól Kairóig” megismertesse Afrikával Jézus Krisztus evangéliumát.




Első hitlépések - Gaberones

1974-ben Reinhard Bonnke átköltözött Dél-Afrikába és létrehozta saját evangélizációs szervezetét, aminek a Christ for all Nations-t (Krisztus Minden Nemzetért) nevet adta. A köré csoportosuló, és a látását magáévá tevő néhány munkatársával terveket dolgoztak ki az afrikai népek elérésére. Az evangélizációik során egyre többen kezdtek el megtérni.

Egy Istentől való kijelentésnek engedelmeskedve az akkor még az ilyen dolgokban igencsak járatlan csapatával együtt kibérelte a botswanai főváros, Gaberones 10 ezer férőhelyes futball stadionját abból a célból, hogy egy egész városra kiterjedő evangélizációs kampányt folytasson.
Bár korábban még soha nem prédikált stadionban, bízott abban, hogy az Úr csodát tesz.
Az evangélizációt egyetlen kicsiny helyi gyülekezet támogatta. Az első alkalomra mindössze százan jöttek el. Elképzelhető Reinhard csalódottsága. Ennek ellenére úgy prédikált, mintha telt ház előtt beszélne, és legnagyobb meglepetésére néhány perccel később egy férfi felugrott a tömegből és így kiáltott fel: „Meggyógyultam!” Ez megismétlődött még öt alkalommal, amit a tömeg ujjongó örömmel fogadott! A hír, hogy Isten csodákat tett a stadionban, futótűzként terjedt a városban, és a záróalkalmon - Reinhard Bonnke rövid szolgálatában első alkalommal -, zsúfolásig megtelt stadionban hirdette Isten igéjét! Ezrek jöttek előre, hogy elmondják a megtérők imáját, és több százan meggyógyultak.
Ez a gaberonesi evangélizáció lett az összes későbbi evangélizáció prototípusa.

A Sárga sátor

A vérrel mosott Afrikáról szóló látomással a szívében, és a gaberonesi sikeres evangélizáció hatására Reinhard Bonnke és csapata nagy lendülettel fogott hozzá Afrika déli részének megevangélizálásához. Azonban az alkalmakat nagyon gyakran nehezítette a kiszámíthatatlan afrikai időjárás. Az első időszakban egy kisebb, 800 fős sátorban tartották az alkalmakat, de ez a résztvevők dinamikusan növekvő száma miatt egyre kevésbé volt alkalmas. Egy nagyobb sátorra volt szükség.

1978-ban állították fel először a 10 000 férőhelyes ún. Sárga sátort. Természetesen egy ekkora sátor elkészítése nagy anyagi terhet rótt a fiatal szervezetre. Amikor Reinhard az Urat kérdezte ezügyben, Isten ezt mondta neki: "Ne azzal számolj, ami a te zsebedben van, hanem azzal, ami az én zsebemben van!"

Az élénk sárga színű sátor sok éven át Isten üdvözítő kegyelmének jelzőtűze volt Afrika egész déli részén. Lelkek tíz, talán százezrei nyertek üdvösséget és szánták oda az életüket Istennek a sárga sátorban a Dél-Afrikában, Swáziföldön, Botswanában, Zimbabweban és Zambiában tartott alkalmakon.


A NAGY SÁTOR - "A sarlóval aratás napjainak vége, mostantól a kombájnnal való aratás időszaka jön!"

Idővel egyértelművé vált, hogy a sárga sátornál egy sokkal nagyobb sátorra van szükség az evangélizációkhoz - így készült el a világ legnagyobb szállítható sátra, amely 34 ezer ember befogadására volt alkalmas. 1984 februárjában szentelték fel a dél-afrikai Sowetoban. 
Méretét jól szemlélteti, hogy három futball stadion játéktere elfért volna benne. Tizenkét hatalmas acélpillér tartotta az építményt. A Guinness rekordok könyvébe is bekerült.

Mégis csupán két év kellett ahhoz, hogy ez a gigantikus építmény is kicsinek bizonyuljon azoknak a hatalmas tömegeknek a fogadására, amelyek özönlöttek az evangélizációs összejövetelekre.

A malawibeli Blantyre-ben tartott evangélizációt követően már nem is használták többé a Nagy Sátrat, mivel a tömeg meghaladta a 150 ezer főt! Miután már százezrek jöttek az összejövetelekre, az alkalmakat csak szabadtéren lehetett megrendezni.

A nagy sátor ma is megvan, Afrika-szerte más missziós szervezetek használják evangélizációs célokra.




Az első Tűz konferencia, Euro-Fire konferenciák

Az evangelizációs kampányok csak az érme egyik oldala: ez „hozza be” az embereket az Isten országába. Azonban ahhoz, hogy a munka folytatódni tudjon, szükséges azoknak a teljes idejű munkásoknak, pásztoroknak, misszionáriusoknak, gyülekezeti munkásoknak a felkészítése, akik szeretnének friss tüzet a szolgálatukban, és készek Jézus missziós parancsának végrehajtására.


Ezt felismerve Reinhard Bonnke először 1986-ban tartott konferenciát a zimbabwei fővárosban, Harare-ban, amelyen 41 afrikai ország több mint 4000 delegáltja vett részt. A konferencia elnevezése Tűz konferencia lett, mivel a cél az volt, hogy friss tüzet, motiváltságot kapjanak a lélekmentés szent szolgálatára. A színpadon felállítottak egy óriási földgömböt, rajta körben a felirattal: „Afrika üdvözül!” Az egyhetes konferencia katalizátornak bizonyult az afrikai evangelizációs munkában.

Isten erőteljes munkája Afrikában felélesztette az Európa szellemi megújulásába vetett hitet is. A Szent Szellem vezetésének engedve a CfaN elkezdett Tűz konferenciákat tartani Európa-szerte azzal a céllal, hogy a nyugati világban élő keresztényeket motiválja az evangélizálásra. Az első „Euro-Fire” konferenciát Frankfurtban tartották 1987-ben, egy évvel később a helyszín az angliai Birmingham lett, majd 1990-ben a portugál főváros, Lisszabon.

Folytatjuk! (Sőt, folytatjuk: augusztus 24-26. között - a CfaN történetében első alkalommal - Magyarország lesz a házigazdája a Tűz konferenciának! További infó: hu.cfan.org)





2018. május 1., kedd

Örömteli mindennapok


Mai örömteli bátorító :)

,,Éljetek a Szent Szellem állandó irányítása szerint, s akkor a régi emberi természet kívánságait nem fogjátok teljesíteni!,, - Gal.5,16-

Állandó irányítása szerint!
Sokan küszködnek a ,,régi emberi természet,, kívánságaival saját erőből próbálják elhagyni azokat .De Isten Igéje arra tanít ,hogy éljünk az Ő vezetése ,irányítása szerint.
Ne arra törekedj,hogy ne csináld a rosszat ,hanem arra,hogy a Szent Szellem irányítása alatt legyél.
Amikor engeded, hogy Ő vezessen,nem fogod elkövetni azt ,amit nem szeretnél.
Amire forditod a figyelmed,arra fogsz menni.

Isten szabadságra hívott el minket,arra a szabadságra,hogy járjunk az Ő útján,az Ő vezetése szerint.
Arra az útra hivott,ahol gyümölcsözővé termővé tud tenni.
Azon az úton ,melyen Ő vezet felfelé haladsz, mert az Ő útja mindig felfelé visz.
A Szent Szellem pedig ezeket teremti meg bennünk: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség és önuralom.
,,Mivel a Szent Szellem által kaptunk új életet, ezért éljünk is a Szent Szellem vezetését követve!,,- (5,22-25)

Engedd, hogy Ő vezessen!
Legyen örömteli napod :)

*************************************************

„Én olyan vagyok, mint a szőlő.
Maradjatok velem és lakjatok bennem, ahogyan a szőlővessző is a szőlő tövén marad — akkor én is bennetek maradok! A szőlővessző sem teremhet gyümölcsöt önmagában, csak ha a szőlő tövén marad. Ugyanígy ti is csak akkor teremhettek gyümölcsöt, ha bennem maradtok.,,- Jn.15,4


A növényeknél is, egy vessző önmagában nem tud gyümölcsöt teremi. Te is, ha önmagadban állsz, támaszték nélkül leszel, hervadni és hanyatlani fogsz. Teljesen terméketlen lesz az életed, ha lelkileg nem kapcsolódsz. Kapcsolódnia kell a tőhöz, hogy termést hozon.
Milyen gyümölcsöt kellene teremned, ha kapcsolódsz Krisztus testéhez? „A Szentlélek gyümölcsei pedig a következők: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.” Galata 5:22-23
Én nem tudom, te hogy vagy ezzel, de én szeretnék másokat még jobban szeretni. Szeretném, ha több lenne bennem az öröm. Szeretném, ha nagyobb lenne a békességem, függetlenül a gazdasági helyzettől. Szeretnék még kedvesebb lenni azokkal az emberekkel, akik bántanak. Szeretnék jó lenni, és szeretnék hűséges lenni. Szeretném megtartani az ígéreteimet, és szeretnék szelíd lenni azokkal az emberekkel, akik nem azok velem. És szeretném, ha az önuralmam is nagyobb lenne.
Ezeket hívják a Szentlélek gyümölcseinek, és ezek bizonyítják, hogy lelkileg kapcsolódsz. És tudod, hogy mit jelent az, ha ezek a dolgok nem növekednek benned? Azt, hogy lelkileg nem kapcsolódsz.Jézus azt mondja, hogy kapcsolódni nagyon fontos. Annyira fontos, mint amennyire fontos egy épületnél a vázszerkezet, vagy mint az éltető vér a testünk számára. Jézus azt mondja, hogy soha nem leszel gyümölcsöző és nem lesz termékeny az életed, ha csak önmagadban állsz.
Kapcsolódnod kell,hogy gyümölcsöt teremj.

Legyen örömteli napod :)




2018. április 29., vasárnap

ÚT A MENNYORSZÁGBA – AZ ÚJJÁSZÜLETÉS IMÁJA

Életednek legfontosabb kérdése: Tudod-e, mi történik veled a halálod után?


Egy napon mindannyiunknak szembesülnünk kell a fizikai halállal. Az élet azonban a fizikai halál után is folytatódik: az ember szelleme és lelke továbbra is létezik. 
Tudod-e, hova kerül a szellemed és a lelked a fizikai halál után? 
Két hely létezik a Biblia szerint: az egyik a mennyország, a másik a pokol. 

Vajon mi dönti el, hová jutunk? Ha úgy gondolod, hogy a jó cselekedeteid alapján jutsz el a mennyországba, akkor tévedsz Kedves Olvasó! Ha viszont úgy gondolod, hogy te már annyi rosszat tettél az életben, és oly sok bűnt követtél el, hogy számodra nincs esély, hogy a mennybe kerülj, akkor is tévedsz.

Nincs olyan bűn, ami meg tudna akadályozni, hogy a mennybe kerülj. Másrészt nem kerülhetsz a mennyországba csupán azért, mert annyi jót tettél az életedben.

Mi határozza meg akkor, hogy hova kerülünk?
Jézus egyetlen feltételt említ:


,,Szükség néktek újonnan születnetek.,,  
(Ján. 3,7.)

Kérdezheted: Hogyan kell újjászületnem? Nikodémus sem értette Jézus szavait az újjászületésről, hiszen megkérdezte:
„Mi módon születhetik az ember, ha vén? Vajon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?” (Ján. 3,4.)
Jézus így válaszolt: „Ami testtől született, test az; és ami Szellemtől született, szellem az.”
(Ján. 3,6.)
A szellemi újjászületésedért Isten hatalmas árat fizetett, az egyszülött Fiát adta érted, mert annyira szeretett, és olyan nagyon vágyott arra, hogy újra közösségben lehessen veled.

„Mert úgy szerette Isten e világot (téged), hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki (te) hiszen Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Ján. 3,16.)

Ez csodálatos. Isten kidolgozta számodra az utat, hogy üdvözülhess. Tudnod kell, hogy nincs más út az Atyához, csak Jézus Krisztus által. „Senki sem mehet az Atyához, hanemha énáltalam” — mondja Jézus. (Ján. 14,6.)
Sem gyülekezethez való tartozás, sem vallási hagyományok követése, sem jócselekedetek, sem tökéletes életvitel nem vezet az Atyához. Egyetlen út vezet az Atyához: Jézus Krisztus. Az ember nem képes arra, hogy önmagát megváltsa.
Szüksége van egy Üdvözítőre, egy Megváltóra. Ezért jött Jézus.

Az üdvösségedhez — újjászületésedhez — nem kell mást tenned, mint szívedben elfogadni Jézus Krisztust, Isten Fiát, mint Megváltót. Ha szeretnéd Jézust megkérni, legyen az életed Megváltója, mondd el a következő imádságot.

A Biblia tanítja: a hitünkről megvallást kell tennünk. Ezért az imát ne csak magadban mondd el, hanem mondd ki hangosan egy közösségben!

Drága Mennyei Atyám, Jézus nevében jövök Eléd.
Azt mondod az Igében: „Ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta Őt a halálból, üdvözülsz.” (Róm. 10,9.)

Hiszem a szívemben, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia.
Hiszem, hogy Jézus meghalt az én bűneimért.
Hiszem, hogy Jézus feltámadt a halálból,
az én megigazulásomért.

Kérlek Jézus, legyél az én Uram!
Kérlek Jézus, legyél az én Megváltóm!
Kérlek Jézus, legyél az én Gyógyítóm!

A Te Igéd szerint: „Szívvel hiszünk a megigazulásra,
szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre.” (Róm. 10,10.)

Én hiszem a szívemben, és most a számmal vallást teszek a hitemről:

Jézus az én Uram!
Jézus az én Megváltóm!
Jézus az én Gyógyítóm!
Meg vagyok váltva!
Köszönöm, Úr Jézus, az örök életemet! Ámen.


IMA A SZENT SZELLEM KERESZTSÉGÉRT

Mennyei Atyám, azt tanítod az Igédben, hogy ha Jézus nevében kérem Tőled a Szent Szellemet, Te örömmel odaadod Őt. (Luk. 11,13.)
Ezért, drága mennyei Atyám, a Te Igéd alapján, Jézus nevében kérem Tőled a Szent Szellemet.
Töltsd be a szívemet a Szent Szellemmel. Keresztelj meg a Szent Szellemmel.
Köszönöm, mennyei Atyám, hogy minden imámat meghallgatod és megválaszolod.
Ezért hitben vallást teszek: megkeresztelkedtem a Szent Szellemmel.
Betöltekeztem, beteljesedtem, teljes lett a szívem a Szent Szellemmel.
Ennek jeleként nyelveken fogok imádkozni, ahogy a Biblia tanítja, ahogy a Szent Szellem adja a kiejtést.
Köszönöm, drága mennyei Atyám.
Köszönöm, Jézusom.
A Szent Szellem örökké bennem és velem marad, és elvezet minden igazságra. (Csel. 2,1–4.) Ámen.


Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Szellemet azoknak, akik Tőle kérik. (Luk. 11,13.)

És mikor a pünkösd napja eljött, mindnyájan egyakarattal együtt valának.
És lőn nagy hirtelenséggel az égből mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése, és eltelé az egész házat, ahol ülnek vala.
És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek és üle mindenikre azok közül.
És megtelének mindnyájan Szent Szellemmel, és kezdének szólni más nyelveken, amint a Szellem adta nékik szólniuk. (Csel. 2,1–4.)

Mikor még szólá Péter ez Igéket, leszálla a Szent Szellem mindazokra, akik hallgatták e beszédet.
És elálmélkodának a zsidóságból való hívek, mindazok, akik Péterrel együtt mentek, hogy a pogányokra is kitöltetett a Szent Szellem ajándéka. 
Mert hallják vala, hogy ők nyelveken szólnak és magasztalják az Istent. (Csel. 10,44–46.)

Rómabeliekhez írt levél 12. rész 2.vers


1. Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket.
2. És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.
3. Mert a nékem adott kegyelem által mondom mindenkinek közöttetek, hogy feljebb ne bölcselkedjék, mint a hogy kell bölcselkedni; hanem józanon bölcselkedjék, a mint az Isten adta kinek-kinek a hit mértékét.
4. Mert miképen egy testben sok tagunk van, minden tagnak pedig nem ugyanazon cselekedete van:
5. Azonképen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai vagyunk.
6. Minthogy azért külön-külön ajándékaink vannak a nékünk adott kegyelem szerint, akár írásmagyarázás, a hitnek szabálya szerint teljesítsük;
7. Akár szolgálat, a szolgálatban; akár tanító, a tanításban;
8. Akár intő, az intésben; az adakozó szelídségben; az előljáró szorgalmatossággal; a könyörülő vídámsággal mívelje.
9. A szeretet képmutatás nélkül való legyen. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz.
10. Atyafiúi szeretettel egymás iránt gyöngédek; a tiszteletadásban egymást megelőzők legyetek.
11. Az igyekezetben ne legyetek restek; lélekben buzgók legyetek; az Úrnak szolgáljatok.
12. A reménységben örvendezők; a háborúságban tűrők; a könyörgésben állhatatosak;
13. A szentek szükségeire adakozók legyetek; a vendégszeretetet gyakoroljátok.
14. Áldjátok azokat, a kik titeket kergetnek; áldjátok és ne átkozzátok.
15. Örüljetek az örülőkkel, és sírjatok a sírókkal.
16. Egymás iránt ugyanazon indulattal legyetek; ne kevélykedjetek, hanem az alázatosakhoz szabjátok magatokat. Ne legyetek bölcsek timagatokban.
17. Senkinek gonoszért gonoszszal ne fizessetek. A tisztességre gondotok legyen minden ember előtt.
18. Ha lehetséges, a mennyire rajtatok áll, minden emberrel békességesen éljetek.
19. Magatokért bosszút ne álljatok szerelmeseim, hanem adjatok helyet ama haragnak; mert meg van írva: Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr.
20. Azért, ha éhezik a te ellenséged, adj ennie; ha szomjuhozik, adj innia; mert ha ezt míveled, eleven szenet gyűjtesz az ő fejére.
21. Ne győzettessél meg a gonosztól, hanem a gonoszt jóval győzd meg.

2018. április 28., szombat

Zsoltárok könyve 99. rész


1. Az Úr uralkodik, reszkessenek a népek; Kérubokon ül, remegjen a föld!
2. Nagy az Úr a Sionon, és magasságos ő minden nép felett.
3. Tiszteljék a te nagy és rettenetes nevedet, - szent az!
4. És tisztesség a királynak, a ki szereti a jogosságot! Te megerősítetted az egyenességet; jogosságot és igazságot szereztél Jákóbban.
5. Magasztaljátok az Urat, a mi Istenünket, és boruljatok le az ő lábainak zsámolya elé; szent ő!
6. Mózes és Áron az ő papjaival, és Sámuel az ő nevét segítségül hívókkal egybe, segítségül hívják vala az Urat, és meghallgatá őket.
7. Felhő-oszlopban szólt vala hozzájok; megőrizték az ő bizonyságtételét és rendeletét, a melyet adott vala nékik.
8. Uram, mi Istenünk! Te meghallgattad őket, kegyelmes Isten voltál hozzájok; de bosszúálló az ő hiábavalóságaik miatt.
9. Magasztaljátok az Urat, a mi Istenünket, és boruljatok le az ő szent hegyén; mert szent az Úr, a mi Istenünk!