2018. június 5., kedd

A szeretet himnusza, egy kicsit másképp

Ha olyan kiváló szónok vagyok, mint Kossuth Lajos, vagy Martin Luther Kinggel együtt hirdetem, hogy "van egy álmom", de szeretet nincs bennem, olyan vagyok, mint egy leomlott templomtorony megrepedt harangja.

Ha futurológusként, a jövő mérnökeként, vagy csalhatatlan közvélemény-kutatóként előre látom is a jövőt, szeretet pedig nincs bennem, olyan vagyok mint egy összelapított üres kólás doboz, amelyet unottan rúgnak tovább a kamaszok.
Ha akkora hitem van is, mint Assisi Ferencnek, Luther Mártonnak, és egy dunántúli parasztasszonynak együttvéve, de szeretet nincs bennem, olyanná lettem, mint a szél által cibált ördögszekér.
Ha önfeláldozóan támogatok is alapítványokat, vagy tizedet adok minden jövedelmemből, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint aki követ ad kenyér helyett és skorpiót hal helyett.
Ha két végén égetem is a gyertyát, hajnaltól késő estig robotolok, éveken át nem megyek szabadságra, ám szeretet nincs bennem, olyan lennék, mint egy üres belű hagyma.
Ha naponta végigjárom a damaszkuszi utat, ha rongyosra olvasom a Bibliámat, és halálomra is bizakodó hittel tekintek, úrvacsorával vagy a betegek szentségével megerősítve készülök elmenni, de szeretet nincs bennem, semmi hasznom abból.
A szeretet jelentéktelen, mint amikor szamárháton vonul be valaki a városba.
A szeretet nevetség tárgya, mint amikor valakinek kezébe nádszálat, fejére töviskoszorút adnak.
A szeretet balek, mint amikor valaki kínzóiért imádkozik.
A szeretet esendő, mint amikor valaki azt mondja: "szomjúhozom".
A szeretet meglepő, mint amikor valaki szelíden megszólít egy gyászoló asszonyt a hajnali kertben.

A szeretet nem fúj egy követ a bennfentesekkel, nem kacsint össze a hatalommal, nem bizonygatja önmaga fontosságát, nem örül a pártok és politikusok acsarkodásának, de együtt örül az asszonnyal, aki megtalálta elgurult drahmáját.
Nem örül az ügyeskedéssel szerzett vagyonnak, de együtt örül a mezők liliomaival és az ég madaraival.
Nem örül a doppinggal elért világcsúcsnak, de együtt örül a fogyatékos kisfiúval, aki szája szélén csorgó nyállal, nagy erőfeszítésekkel társának tudja dobni a labdát.
A szeretet soha el nem múlik. Nem veszíti el szavatosságát, nem évül el, nem kerül ad acta, nem lesz unalmas, mint a tegnapi újság. Legyenek bár istentiszteletek, véget fognak érni. 
Legyenek bár egyházak, meg fognak szűnni. Legyen bár ökumenikus mozgalom, el fog töröltetni.
Még nem találtuk meg a rák és az AIDS gyógyszerét, nem értjük távoli földrészek lakóinak a nyelvét, nem fogjuk fel más civilizációk felénk sugárzott jeleit. 
Ám egykor majd egyetlen asztalt ülünk körül mindnyájan, és Ő lesz majd minden mindenekben.
Mert a szeretet nélküli kötelességtudat: kedvetlen.
A szeretet nélküli felelősség: figyelmetlen.
A szeretet nélküli igazság: kemény.
A szeretet nélküli okosság: gőgös.
A szeretet nélküli barátságosság: hűvös.
A szeretet nélküli rend: kicsinyes.
A szeretet nélküli hatalom: kíméletlen.
A szeretet nélküli birtoklás: fösvény.
A szeretet nélküli adakozás: képmutató.
A szeretet nélküli vallásosság: bigott.
A szeretet nélküli hit: vakbuzgó.
A szeretet nélküli remény: fanatikus.
A szeretet nélküli élet: értelmetlen.
Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három. Ezek közül pedig a legnagyobb: Jézus."

(Fabiny Tamás)

Ma lettünk 4000-en-Szerepünk az Eklézsiában

Sziasztok, áldás békesség Testvéreim az Úrban!



-Ma először is szólt az Úr a szívembe és melegséggel töltötte el, mert arra hívta fel a figyelmem, hogy milyen jól összekovácsolodott csoport van itt jelen mindennap, akik szeretetben, együttérezve, aktívan hőségesen részt vezsnek mindennap a csoport életében!

Akik olvasnak, azt is aktívan teszik, felbuzdulva, Szent Szellemmel dicsérve, ámenezve dicsérik az Urat és húségesen követik az Úrat itt is! 

Vannak akik pedig hüségesen szolgálnak, mindenki hozzájárulva egy-egy Igével, Igeképpel, tanítással :)! 

Amikor elkezdtem osztani a saját idővonalomon és a Kincsesládában két-három Testvérnő  volt aki rendszeres olvasta és biztatott! (Heni, Zsóka, Ilona)

Azt mondta Jézus: Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok ..így igaz, így lett! 

Megáldotta a kicsit is :) 


-Másodszor pedig MA rámutatott a tagok létszámára, hogy elértük ma 4000-es taglétszámot! 

(Mivel én nem szoktam nézni, meglepődtem, valahol a 3000-nél láttam utoljára.)

Hála legyen az Urnak mindörökké! 

Hiszem és vallom, hogy itt betöltött, betöltendő szerepünk van, mint“élő kő” bővítjük itt is az Eklézsiát!

Mi is az Egyház szó jelentése? ‘szent ház’ Az ‘eklészia’ szóból ered, ennek a jelentése ‘összehívás’. 

Eredete: az ószövetségi választott nép “összejövetelére” utal, amikor a nép a Sínai-hegy lábánál várta Mózes lejövetelét a hegyről a kőtáblákkal. 

Ennek nyomán az első krisztusi közösség így hívta magát, hiszen Krisztusban Isten összehívja az ő népét! 

Kik az Egyház tagjai? Kikerestem és a Katekizmus szerint:

” Az Egyház az a nép, amelyet Isten az egész világból egybegyűjt. Helyi közösségekben létezik, s mint liturgikus, elsősorban eucharisztikus összejövetel valósul meg. Krisztus szavából és testéből él, és így válik maga is Krisztus testévé” 

Ez az egyesülés titokzatos és valóságos egyszerre: nem csak körülötte, hanem BENNE gyűlünk össze!!!! 


Nagy kérdés, hogy így vagyunk-e itt? 

A Test egysége azt jelenti, hogy “ha szenved az egyik tag, mind együtt szenved vele…” Tudok sajátomként nézni a másik gondjára, örömére? Érzem-e, hogy számít, hogyan élek? Érzem-e, hogy az életem hat a barátaimra, családomra, közösségemre, az egész Egyházra?!? 


Az Egyház Isten országának csírája és kezdete a Földön. Isten országa Jézus szerint bennünk és köztünk van: mindenkit személyesen érint!
Ez az egység megmutatja Isten szeretetét az emberek iránt. 

Látszik ez rajtam, hogy Isten szereti az embereket? 

Az Egyház küldetése, hogy a föld sója és a világ világossága legyen; a remény, az üdvösség és az egység jele! 

--Én úgy látom mi nagyon szépen ezt tesszük!--💖


Ezt kell közvetítenünk mindig!!!!! Hogyan? 

Amit eddig is tettünk:

Keressük az Urat mindennap-Őt tesszük életünk fókuszába– imádkozunk – mindennap megújulunk – tiszta szívből megtérünk minden felismert rosszból – 

Hogyan ismerjük fel mik azok??

Szent Szellem vezetése által tanulunk, fejlesztjük magunkat, egymást erősítjük és segítjük egymást :)


Mindenkinek áldást, békességet, szeretetett és TELJES HELYREÁLLÁST kívánok Jézus Krisztus, a Mi Megváltó, Helyreállító Urunk által! 

KÖSZÖNÖM NEKTEK, hogy itt vagytok és már itt a Földön is izelítőt kapunk általa milyen lesz odaát együttt!! 

Mert hiszem, hogy élőben odaát találkozunk!!


Ámen💖-Szeretettel: Erős Mónika-

Mennyei kincsesláda-


2018. június 1., péntek

John Ramirez - Sátán Leleplezése

John Ramirez - Sátán Leleplezése
Sid Roth: EZ TERMÉSZETFÖLÖTTI

Az emberek nem fedezik azt föl, hogy a betegség, szegénység, depresszió, félelem, szorongás, aggódás és annyi minden más is még, a láthatatlan világból jön!

John Ramirez úgy nőtt fel, hogy szellemben a sötétséghez tartozott, de Jézus kimenekítette onnan és olyan kulcsokat adott neki, hogyan járhat minden nap szabadságban és győzelemben a sötétség erői fölött. Most át akarja neked is adni, amit maga Isten fedett fel számára!

A Gyülekezetek nem képzik a szenteket arra, hogyan harcolhatnak és csaphatnak vissza. Csupán azt tanítják, hogy légy boldog, prédikálj boldogságot, nincs szükség szellemi harcra. Holott anélkül ezekben az utolsó időkben, nem leszünk képesek megállni.
Had mondjam el, annyira izgatott vagyok, hogy John Ramirez megosztja velünk ezeket a dolgokat, mert az igazság az, hogy ő bennfentes volt, épp ezért pontosan jól érti, hogyan működik és cselekszik az ördög és pontosan érti Jézus győzelmét! Én teljesen belefáradtam már abba, hogy a keresztények mindig félnek démonoktól, egyáltalán nem értik a démoni világ működését, ami miatt folyton pofonokat kapnak és az igazság az, hogy nem kellene!
SID: Helló, Sid Roth vagyok. Üdvözöllek világomban, ahol a természetfölötti természetes! Mai vendégem apja maga az ördög volt. Ezt teljesen komolyan mondom! Most már azonban új apja van, méghozzá Isten! Szenvedélye pedig az lett, hogy a múltjában szerzett ismeretekkel téged három lépés előnyben részesítsen az ördöggel szemben!
Tudod, mindnyájunknak valós kihívásaik voltak életükben, de John, te aztán nem akármilyen kihívásokkal kerültél szembe! Földi apád valami olyasmit gyakorolt, amit úgy neveznek Santeria?
JOHN: Santeria, igen.
SID: Ami gondolom egy démoni vallás.
JOHN: Igen, ez az elsőszámú démoni vallás a világon napjainkban.
SID: Apád és anyád állandóan veszekedtek és folyamatos volt nálatok a zűrzavar, sőt, apád verte anyádat. Nyolc éves voltál, amikor anyád elvitt téged egy tarot jóshoz. Ott mi történt?
JOHN: Anyám a nagynénémmel járt ehhez a boszorkánynőhöz, aki kártyajós is volt és épp rám fókuszált. Nem az anyámra és nem is a nagynénémre. Azt mondta anyámnak, hogy szellemben látta, hogy el fogom veszíteni a látásomat, és ha az elkövetkező 30 napon belül nem történik meg a beavatási szertartásom, teljesen megvakulok. Akkor anyám bepánikolt és megengedte, hogy kártyajóslást csináljon nekem. Néhány nappal ezután nyolc éves koromban, felajánlottak engem a sötét oldalnak, a sötétségnek.
SID: Majd 13 éves korodban azt kívántad, sőt imádkoztál azért, hogy földi apád meghaljon?
JOHN: Igen. Emlékszem, ahogy a féltestvéremmel és a többi testvéremmel egész éjszakákat ébren maradtunk, mivel egész éjszakán át ütötte és verte anyánkat. Szinte minden este egész éjszakán át brutálisan verte őt. A legtöbbször a szobánkból hallgattuk, de volt, hogy beszaladtunk a szobába, és próbáltunk anyánknak segíteni, vagy valahogy megállítani őt, de bennünket is félrelökött, így tehetetlenül mentünk be a szobánkba. Egyik nap ott ültem a szobában és imádkozni próbáltam. Nem Istenhez imádkoztam, csak úgy. Azt mondogattam: remélem meghal, remélem valaki végez vele. 13 éves voltam ekkor, az apám 33 éves, és valaki arcon lőtte egy nő a szociális otthonból, amikor anyámat onnan akarta hazahozni.
SID: Vétkesnek érezted emiatt magad?
JOHN: Hogy teljesen őszinte legyek, én nagyon örültem. Örvendeztem, mivel annyira nagy volt otthonunkban a gyűlölet és a kínzás és annak fájdalma, hogy kisfiúként úgy kell iskolába járnom, hogy fölveszek mindennap egy álarcot és úgy teszek, mintha minden rendben lenne otthon, holott tudtam, hogy mindennap ha hazamegyek semmi más nem vár otthon, csak újabb kínok.
SID: Majd annyira elkezdett nőni démoni erőd, hogy úgy érezted a sátán a te apád? Miért éreztél így?
JOHN: Földi apám sátánimádó volt és apai ágon a sátánimádás egyik generációról a másikra szállt. Generációkon keresztül benne voltunk a santeriában, spiritizmusban, kártyaolvasásban, Palo Mayombeban. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy eladod magad az ördögnek vérszövetség által, amit néhány évvel később én magam is megtettem. Ott ültem együtt az ördöggel és egész éjszakákat átbeszélgettünk. Nyolc éves koromtól fogva jártam démon-templomba, ahol este héttől hajnal ötig képeztek démoni szellemek, fejedelemségek és területi szellemek. Olyan dolgokat tanultam a szellemvilágról, mely túlszárnyalta egy nyolc éves gyermek tudását. Tudod, egyezséget kötöttem az ördöggel. Azt mondtam neki, amikor megölöd az apámat, megkaphatsz engem. Az ördög erre annyit mondott: kicseréljük a régit, az öreget újra, fiatalra!
SID: Istennek azonban volt egy titkos fegyvere, egy gyönyörű nő formájában, aki elhívott téged gyülekezetbe. Mi történt?
JOHN: Ő igazából egy visszaeső keresztény volt. Isten így kettőt kapott egy áráért...
SID: És mi történt, amikor elmentél abba a gyülekezetbe?
JOHN: Lényegében úgy mentem el a gyülekezetbe, hogy engedélyt kértem az ördögtől. Megkérdeztem tőle, hogy elmehetek e gyülekezetbe. Azt felelte: "Menj nyugodtan. Ott gyengék az emberek, semmi erejük nincs ellenünk, semmi hatalmuk nincs fölöttünk, nyugodtan elmehetsz oda." Meg akartam szerezni magamnak ezt a lányt, mert nagyon csinos volt és a szomszédságban lakott, így még kényelmes is volt, hogy például nem kellett kocsikázni, csak elmentünk valahová együtt enni és a többi. Úgy gondoltam, jó ötlet együtt elmenni a gyülekezetbe. De tudod, Istennek terve volt az életemmel és Ő ezt az egészet kitervelte.
SID: Egyik nap nagyon megharagudtál a pásztorra? Mi történt?
JOHN: Nos tudod, az ördög eléggé kiakadt rám, mert egy kissé túl gyakran mentem a gyülekezetbe és már nem kértem ki az engedélyét. Akkor egyszeriben csak megjelent az ördög ott a gyülekezetben és elkezdett sugdosni a fülembe. Azt mondta: "Nem mondtam, hogy eljöhetsz ide ezen a vasárnapon is. Nem adtam neked engedélyt arra, hogy ezen a vasárnapon ide gyere." Furcsa mód, a pásztor megállt prédikációja kellős közepén és előrehívást rendezett megtérésre. Általában ez az összejövetel végén szokott történni és nem közben. Én pedig felálltam és úgy gondoltam, ha a pásztor közelébe megyek, ott talán békén hagy nekem az ördög. Odamentem tehát, a többi emberrel együtt megálltunk ott középen és én voltam az utolsó, akiért imádkozott volna. Nem akartam, hogy imádkozzon értem, de úgy gondoltam, hogy mire elér odáig, hogy értem is imádkozzon, addigra biztos elfárad majd, az ördög pedig biztos elmegy. Ez volt a tervem. De odajött hozzám a pásztor, és ekkor az ördög, akinek a tulajdona voltam, megszállt engem, és megragadtam a pásztor torkát és felemeltem a magasba. Azt mondtam neki: "Ez a mai nap az a nap, amikor te meghalsz." Majd sok csúnya dolog hagyta el a számat, az emberek pedig kiugrottak székeikből, nagydarab fickók próbálták a pásztor nyakát kiszabadítani kezeimből, aki már teljesen bekékült.
SID: De később John hazament és elmondta a megtérők imáját. Ezt meg kell hallgatnotok. Azt mondta Istennek: "Ha te nagyobb vagy, mint az én Istenem - kis "i"-vel az elején, ha te nagyobb vagy annál, akit most szolgálok, akkor vagy mutasd ezt meg nekem ma este, vagy hagyj békén örökre." A szünetről visszatérve megtudjuk majd mi történt ezután az ima után.
SID: John Ramirez-el vagyok. John, egész életét atyjának, az ördögnek szentelte. Szó szerint közösségben volt az ördöggel. Azonban megjelent életében egy csinos lány, aki elhívta gyülekezetbe. El is ment, de majdnem megölte a pásztort, amikor az ördög leuralta. Majd hazament és azt kiáltotta Istennek: "Ha te nagyobb vagy annál az istennél, akit szolgálok, mutasd ezt meg, vagy hagyj békén engem." Mi történt ezután az imád után?
JOHN: Ott ültem az ágyon, amikor kibuggyantak belőlem ezek a szavak. Nem terveztem, hogy ezeket mondjam, mivel nem akartam kereszténnyé válni. Úgy gondoltam, az nem nekem való, nem felel meg ízlésemnek, hiszen én sátánista és sátánimádó voltam. Sátán számára toboroztam embereket, régiókat tartottam hatalmam alatt, varázsigéket kimondva megátkoztam embereket és ezzel sok pénzt is kerestem. Ekkor azonban olyan mély álomba zuhantam, mint akit elaltattak és álmomban egy olyan vonaton találtam magam, mely gyorsabban ment, mint a képzelet. A vonat tele volt emberekkel és bár tudtam, hogy van arcuk, mégis mintha arcuk helye üres lett volna. Majd ez a gyorsvonat ütközött, és ahogy kinyíltak az ajtók, én a pokolban kötöttem ki.
SID: Bár álmodban volt ez az átélésed, mégis valóságos átélés volt, azt mondtad nekem korábban.
JOHN: Így van. Valóságos megtapasztalás volt. Annyira valós, mint az oxigén, amit most lélegzem, Sid. Akkor már 25 éve sátánimádó voltam és óránként $100-t kerestem boszorkányvarázslással a házamban. Semmi esetre sem akartam mindezt feladni egy olyan fickóért, akit Jézusnak hívnak, akit még csak nem is láttam életemben.
SID: Akkor tehát a pokolban találtad magad.
JOHN: A pokolban találtam magam. Futva próbáltam megtalálni a kiutat, hátha találok egy portált, egy ajtót, vagy ablakot. Először is a félelem palástként, mint egy belém kapaszkodott. Rengeteg dolog történik egy időben. Megszáll a félelem és hallod az emberek jajveszékelését egy időben és kétségbeesetten ki akarsz onnan jutni, menekülni próbálsz. Ahogy próbáltam kijutni, egyszer csak megjelent előttem az ördög ott a pokolban és azt mondta: "Próbállak itt tartani, mert most már túl sokat tudsz az okkultizmusról. Túl nagy rangot adtam neked és túl sok titkot tudsz, így el kell, hogy pusztítsalak. Ahogy elindult felém, hirtelen megjelent a kereszt előttem ott a pokolban. Ahogy ráraktam a keresztet, úgy dőlt ki tőle, mint egy fadarab. Abban a pillanatban futásnak eredtem, majd a pokolnak mélyebb bugyraiban ismét megjelent előttem és azt kiáltozta: "elpusztítalak!" Én pedig démoni nyelven beszéltem vele, mivel az ördög mindent lemásol, ami Jézus Krisztus Királyságában van.
SID: Mivel ő nem tud teremteni...
JOHN: Teremteni nem tud, de mindent lemásol.
SID: Az pedig csupán hamisítvány, utánzat...
JOHN: A valódi másolata, utánzata, hamisítványa. Ez így van! Szóval, ahogy ott vagyok, jön felém és azt kiáltja: "elpusztítalak." Én pedig megmutattam azokat a tetoválásaimat, amik jelképezték, hogy eladtam neki a lelkem. Azt mondta: "jó nagy bolond vagy, azokkal a jelekkel is megerősítetted, hogy a tulajdonom vagy." Majd ismét odalépett hozzám és meg akart ragadni, amikor újra megjelent Jézus Krisztus keresztje ott a pokolban és ő ekkor szó szerint térdre rogyott a kereszt lábánál. Nem tudott mást tenni, egyszerűen térdre esett a kereszt lábánál, imádó pózba. Úgy összeesett, mint egy rongybaba. Ekkor felébredtem az álomból. Olyan volt, mint amikor a kómából újraélesztéssel felélesztenek valakit sokkolóval, pont így történt velem. Valami megütött és akkor életre keltem és azon az éjszakán megtudtam, hogy Jézus Krisztus az egyetlen út, igazság és élet, aki előtt én is térdet hajtok.
SID: Azt is mondtad, hogy most már új Atyád van. Ki a te atyád?
JOHN: Olyan édesapám lett, aki leírhatatlan. Aki teljesen valóságos és hatalmas. Óriási, amit Isten tenni tud. Véget értek számomra a kínok napjai. Többé nem az ördög az apám, ez vége!
SID: Még mielőtt adásba kerültünk, megkérdeztem a következőt: "John, sok mindenen keresztül mentél. Ha TE képes voltál az ördögtől megszabadulni, akkor bárki képes erre. De nincs benned félelem?" Elmondod mit válaszoltál?
JOHN: Az egyetlen, akit félek életem végéig, és akitől soha nem is akarok megszabadulni, az Jézus Krisztus maga, akinek odaadtam az egész életem. Az egyetlen, akit félek az Isten, Yeshua, a Messiás! Nem félek sem az ördögtől, sem boszorkányoktól, varázslóktól, voodoo-soktól, sem embertől, sem démontól, csakis egyetlen személyt félek: Jézus Krisztust.
SID: Tudjátok, John bent volt tegnap az irodámban és volt akkor egy átélésem. Legalább már egy hónapja egy démoni erő próbált ellenem jönni és csak jött és jött. Azt kérdeztem Johntól, imádkozna -e értem. Amikor imádkozott, meglepett az, AHOGY imádkozott. Az imája után azt mondta: "soha többé nem lesz gondod azzal a démonnal!" Honnan tudtad te ezt?
JOHN: Sid, Isten jó, és Ő az, aki ezt garantálta. Ő garantálta ezt számodra!
SID: Pont így fejezted ki magad: "Isten garantálta, hogy nem lesz ezzel többet problémád." És szerintetek volt még ezután ezzel gondom? Nem! John, beszélj arról, mik azok az ajtók, vagy kapuk, melyek utat nyitnak démonoknak?
JOHN: Ilyen ajtók, vagy kapuk a fülünk, szánk és szemünk. Mindaz, amit hallasz, mondasz vagy látsz - akár a TV-ben, vagy videó játékon...
SID: Előfordulhat olyan, hogy valaki néz valami rosszat a TV-ben és ez kaput nyithat démoni erőknek?
JOHN: Ó abszolút igen, Sid. Ne felejtsd el, az ördög mindig gondoskodik arról, hogy valami olyasmi kerüljön a TV-be, ami utat nyit számára. Azzal elaltatja az illető elméjét, aki már nem Krisztus dolgain fog gondolkodni, hanem a TV-ben látottakon, ami elkezdi függővé tenni és amikor hazamegy már nem arra fog vágyni, hogy Istennel töltsön időt, hanem hogy azt nézze, és az ördög máris ellopta a belső szobáját, az imaidejét.
SID: Mi a helyzet azzal a rengeteg férfival és nővel még keresztények között is, akik pornófüggők? Ez olyan könnyen be tud surranni. Nyithat ez is ajtót démonok előtt?
JOHN: Abszolút igen! A 91-es Zsoltár beszél az ellenség idegen csapdáiról. Az egyik ezek közül, ami a legveszélyesebb, az ifjú oroszlán csapdája. Az ifjú oroszlán jelképezi azokat a bűnöket, melyeket mi kontrollálunk, a végén mégsem tudjuk legyűrni azokat, ahelyett bennünket kezdenek el kontrollálni. Keresztényeknek, akik az Úrral járnak, legalább 80%-a meg van kötözve a pornóval, mivel úgy gondolták: "nincs abban semmi rossz, ha kipróbálom, kikapcsolhatom bármikor, amikor csak akarom, nem muszáj állandóan néznem..."
SID: Az alkoholisták is pont ezt mondják. Abba tudom én ezt hagyni, amikor csak akarom.
JOHN: Mind ezt mondják először.
SID: De nem tudják abbahagyni!
JOHN: Méghozzá azért nem tudják abbahagyni, mert keletkezik egy erősség, amihez hozzátapad egy démon és hacsak nem töröd meg a legális, tehát jogos tartózkodását és nem tagadod azt meg, addig nem leszel szabad.
SID: Szerinted, ha olyan erős imával imádkozol most értük, mint ahogy imádkoztál értem tegnap az irodámban, akkor ők is meg tudnak szabadulni?
JOHN: Meg tudnak szabadulni! Imádkoztam egyszer egy olyan férfiért telefonon keresztül, aki Japánban volt és a telefonon keresztül manifesztált és kijöttek belőle a démonok. Teljesen megváltozott az élete, később küldött nekem levelet, amiben elmesélte. Azt írta: „Nagyon köszönöm neked, hogy általad Yeshua megszabadított!”
SID: Szeretném, ha imádkoznál most azokért, akik otthonról néznek bennünket, hogy megszabaduljanak a pornográfiától és bármilyen más függőségtől. Imádkoznál most azonnal?
JOHN: Sid, el kell mondanom neked, Isten az, aki elhívott engem arra a célra és rendeltetésre, hogy napjainkban az egyházban felfedjem / leleplezzem az ördög munkáját. Ha most leleplezem őt, meglátod, mennyire kicsi is az ördög és mekkora hatalmas nagy a mi Istenünk!
SID: Meg kell, hogy kérjem Johnt valamire. Szeretném, ha egyenesen a kamerába néznél és elmondanád a nézőknek, milyen kicsi az ördög és milyen hatalmas nagy a mi Istenünk. Megtennéd ezt?
JOHN: Most azonnal szeretnél megszabadulni? A Jézus nevében mondom, most azonnal meg tudsz szabadulni minden kínzó és gyötrő szellemtől, minden szellemtől, mely elméden / gondolataidon keresztül bezavar, vagy bármilyen más módon! Megszabadulhatsz a pornótól, minden kínszenvedéstől, azoktól a kínzó, gyötrő szellemektől, melyeket kiküldött rád az ellenség. Meg töröm ezeket az életedben most azonnal a Jézus nevében! Megkötözöm az ellenség minden támadását az életed, céljaid, rendeltetésed fölött! Parancsolok mindannak, ami fogva tart, pornográfia, öngyilkos hajlam, elnyomás, depresszió – megtöröm ezeket! Minden gyógyszerfüggést megkötözök most! Szól most hozzám az Úr és azt mondja nekem, hogy igenis megszabadulsz most azonnal, és ahogy megszabadulsz, add a szabadságod oda Jézusnak! Légy szabad a Jézus nevében! Abban a névben, mely minden név felett való, melyhez senkié nem hasonlítható!
SID: Igen! Igen! John leleplezi az ördögöt! A szünet után visszatérve, John elmeséli majd múltbeli tapasztalatai alapján, hogy mely fegyverek a leghatásosabbak számunkra, Messiás hívők számára és leleplezi az ördögöt! Had mondjam el, ahogy megismered, hogy kicsoda Jézus, onnantól kezdve nem fogsz félni a démoni erőktől, amikor tudod, hogy ki is a te édesapád, az Atyád. Ő annyira hatalmas, hogy az ördög rettegni fog tőled, ha te ezt megtudod és tudatában is maradsz!
SID: John, múltad ismeretéből, mit tudsz mondani, mi a leghatásosabb, legerősebb fegyver az ördöggel szemben?
JOHN: Hiszem, hogy Isten Beszéde a legerősebb fegyver, ami létezik a földkerekségen. Csak megfelelően kell tudni azt használni! És ezt kell megtanulnunk, hogyan használjuk! Úgy gondolom, a legtöbb hívő-keresztény nem tanulja meg, hogyan célozzon az ellenség táborára. Istennel való intimitásom, bensőséges kapcsolatom az, ami a hatalmat adja számomra. Amikor az ellenség rád néz és felismeri, hogy te Isten gyermeke vagy, ő pontosan tudja, milyen hatalmat kaptál Istenben.
SID: Másnak is lehet ugyanolyan hatalma, mint neked?
JOHN: Ó, Isten nem személyválogató!
SID: Mit kellene tennie annak az embernek, aki például nyugisan alszik éjjel és egyszer csak nyomást érez, és rossz érzés tölti be, mivel érez valamit a szobában, ami nem jó. Mit tegyen ilyenkor?
JOHN: Pont egy ilyen esettel álltam szemben nemrégiben. Megjelent a szobámban az ördög maga. Hirtelen olyan hideg lett, mintha betettek volna a fagyasztóba és erre keltem föl. Emellett egy nagyon kellemetlen érzés töltött be. Akkor megszólalt az ördög, külső füllel hallható hangon hallottam, ahogy azt mondja nekem: „Ha felkapcsolod a lámpát, elmegyek.” Majd hallottam a Szent Szellem hangját mélyen a szívemben, amint azt mondja: „Ha felkapcsolod a lámpát, nincs hited.” Így felkeltem, ittam egy kis vizet és azt mondtam: „Megdorgállak téged ördög a Jézus nevében és parancsolom, hogy távozz! Van rá 30 másodperced, hogy eltakarodj innen!”
SID: De tudjátok, John tudja, milyen hatalma van. Azt akarom, hogy ti is tudjátok, mekkora hatalmatok van! Az ördög retteg attól, ha hívők megismerik Isten Igéjét, és hogy mekkora hatalom van amögött és magában, Jézus nevében. John, azt is elmondtad nekem, hogy amikor még a sötétség oldalán álltál, asztrális projekciót, tehát testen kívüli utazást használtál.
JOHN: Igen.
SID: Szellemben tehát elmentél a szomszédságba. Mit csináltál olyankor?
JOHN: Az asztrális projekció volt egyik küldetésem, a testen kívüli utazás. Olyan jó voltam benne, hogy sokszor fényes nappal elmentem a szomszédságba és távoli helyekre is, amikor ott még éjszaka volt például. Oda-vissza utazgattam szellemben és átkokat szórtam, egyik régióból a másikba új démoni fejedelemségeket juttattam el. A szellemvilágban megvannak azok a minták és körforgások, melyek megakadályozzák, hogy emberek növekedjenek az Úrban, vagy, hogy találkozzanak Jézussal. Az egyetlenek, akik meg tudtak ettől állítani, azok a hívő keresztények voltak, akik tudják, hogyan kell szellemben imádkozni. Miattuk sokszor meghiúsult az ellenség terve.
SID: Azt mondod tehát, amikor igaz hívőkkel találkoztál semmit nem tudtál tenni, nem tudtál átkokat szórni rájuk?
JOHN: Még a kisujjamat sem tudtam felemelni rájuk.
SID: Mennyire fontos szellemben imádkozni, nyelveken imádkozni?
JOHN: A szellemben imádkozás vagy nyelveken szólás annyira fontos a hívőnek, mint a testünknek a víz, ami nélkül meghalunk. Sok hívő meghal szellemben, akik nem tanulnak meg szellemből imádkozni.
SID: Azt is mondtad, hogy vannak minták és körforgások. Mit értesz ezalatt?
JOHN: Az ismétlődő dolgok. A legtöbb hívő nem tudja, hogyan vágja el a kötelékeket. Sokszor megszabadul egy hívő és szabad hat hónapig, majd újra visszaesik a megkötözöttségbe, majd újra megszabadul nyolc hónapra, és így tovább. Meg kell tanulniuk elvágni a kötelékeket, hogy ne térhessen vissza ugyanaz, mivel az ellenség tudja, hogyan kell tőrbe csalni és mivel kell megkísérteni ahhoz, hogy elessünk. Sid, van bennem egy igazságérzettel teli harag a mai Gyülekezetek felé, akik csupán azt tanítják, hogyan lehetnek a hívők boldogok, de nem tanítják meg, hogyan lehetnek szabadok!
SID: Ezt most jól kimondtad!
JOHN: Én nem azért akarok gyülekezetbe menni, hogy ott boldog legyek. Azt otthon is meg tudom tenni. Azért akarok menni, hogy megtanítsák velem, hogyan harcoljak az ellenséggel, hogyan válhatok szabaddá, hogyan menekülhet meg a házasságom, hogyan szabadulhatnak meg gyermekeim a drogoktól és hogyan vághatok vissza az ördögnek úgy, mintha nem létezne holnap! Ezért is hiszem, hogy Isten engem arra hívott el, hogy leleplezzem az ördögöt ebben az időben és nem miattam van, hanem azért, mert aki bennem van nagyobb, mint aki a világban van!
SID: Ezt teljesen el is hiszem! Azt is hiszem, hogy amikor John most imádkozni fog értetek, ezek meg is történnek. El vagyok képedve azon, milyen gyorsan mennyi sokat tanulok most! Úgy gondod én már mindezt biztosan jól tudom, de nekem is tanulnom kell még, hogyan gyakoroljam hatalmam a betegségek fölött és démonok fölött. Szeretném, ha megparancsolnád a betegség szellemeinek, hogy jöjjenek ki az emberekből. Had mondjak valamit. Évekig és évekig jártál orvoshoz, hogy csupán tünetet kezeljenek és még csak nem is javult az állapotod. Lehet magas vérnyomással mentél orvoshoz, ahol csak még több gyógyszert adtak. Akinek szól, az pontosan tudja, miről beszélek. Csak szabadulj meg a betegség szellemétől és meglátod, minden elkezd működni. Imádkozz most kérlek!
JOHN: Atyám, a Jézus nevében megkötözöm most az emberek fölött az erős embert. Megkötözöm a kapuban álló őrt, és a démoni erősségeket. Lezárom a második és első mennyet a Jézus vérével! Megbénítok minden ördögöt, poklot és démont. Megbénítom a betegséget és gyengeséget most azonnal! Atyám, elválasztom egyiket a másiktól és összezavarom a nyelvüket. Háborút indítok az ellenség tábora ellen és kihirdetem, hogy egymást fogják elpusztítani! Engedd el azt az embert most azonnal! Engedd őt el a Jézus nevében! Gyógyulást szólok most az életedben! Most azonnal meggyógyulsz! Helyreállást szólok! Kárpótlást szólok az életedre! Az ördög a lábad alatt van, tartsd is ott! Atyám, a Jézus nevében ketrecbe zárok minden démont! A Jézus nevében! Jézus vérét helyezem most azokra a ketrecekre, hogy éjjel és nappal gyötörje őket és ne térhessenek vissza. Lezárom a visszautat előttük most azonnal. Atyám ellene megyek minden megtorlásnak és büntetésnek és minden démoni szellemnek. A Jézus nevével nem ér fel semmi!
SID: Oké. Legyen bár minden ember hazug, de had mondjam el, Isten Beszéde igaz! És Isten Beszéde azt mondja, Jézus sebeiben, vére által már meggyógyultál! Légy szabad! Az igazság szabaddá tesz!

Dave Hayes - Az imádkozó mentős


Dave Hayes - Az Imádkozó Mentős - 
Sid Roth EZ TERMÉSZETFÖLÖTTI   

Tettél már föl ilyen kérdéseket: „Miért van az, hogy Isten még nem gyógyított meg? Miért nem hatnak imáim, mikor azt kérem Istentől, hogy gyógyítson meg másokat? Ténylegesen beleláthatok a természetfölötti láthatatlan világba? Hogyan hallhatom meg ténylegesen Isten hangját érthetően és világosan?

Szia! Nézd, én nem végeztem pásztorképző iskolát, se Biblia iskolát, pásztor sem vagyok, sem képzett szolgáló. Egy átlagos fickó vagyok, aki egy átlagos munkahelyen dolgozik. Mégis, minden nap látom a természetfölöttit megtörténni, embereket meggyógyulni! Vannak látomásaim, szellemi utazásokban van részem, az Úr ad nekem prófétai kijelentéseket. Mindezekre maga az Úr tanított engem, én csupán egy hétköznapi, átlagos ember vagyok. Ha megteszed, amikről beszélek, te magad is képes leszel mindezekre!
Itt az idő, hogy legyőzd a betegséget, a szenvedést és kétségbeesést és belelépj mindabba, amit Jézus tett!
SID: Helló, Sid Roth vagyok. Üdvözöllek világomban! Vendégem egy egészségügyi dolgozó volt, mentős, és egyik nap, Isten beszélt hozzá és azt mondta: „Azt akarom, hogy imádkozz a betegekért a mentőautóban! És még csak nem is hitt a gyógyulásban, de ezt Isten mondta, és így elkezdett imádkozni. Az első 400-500 ember közül nem gyógyult meg senki. És aztán hirtelen Isten elkezdett álmokat adni neki, hogyan imádkozzon a betegekért. Most már vagy 80%-a a betegeknek meggyógyul, amikor imádkozik értük. Érdekelnek bárkit is ezek az eredmények?
Sokan közületek olvasták a weboldalát, és a blogját, aminek az a neve, hogy „Az imádkozó mentős”. És mert ő egy mentővel dolgozik, és mert meg akarja védeni azoknak az embereknek a magánéletét, akikért azok között a körülmények között imádkozott, ezért ezt a nevet álnévként használta. Soha nem fedte fel a nevét. Soha nem fedte fel az arcát ezek miatt a nyilvánvaló okok miatt. Két évig jártunk utána és kutattuk fel, hogy megtaláljuk. Végül azt mondta: „Oké. Sid, el fogunk menni a műsorodba.” Be szeretnélek téged mutatni most az első alkalommal: Dave Hayes, vagy ahogy másképpen ismerik: az imádkozó mentős. Be szeretném mutatni egyfajta áttekintő vázlatát Dave hátterének. Katolikusnak nevelték. 12 éves korában ateista lett. Gyűlölted Jézus nevét.
DAVE: Gyűlöltem. Gyűlöltem Jézus nevét. Nagyon korán, tizenéves koromban, ki sem tudtam mondani ezt a nevet utálkozás és megvetés nélkül.
SID: Egészségügyi dolgozó vagy, már vagy 30 éve, és egy május végi háborús hősök emléknapján, két haverod is azt mondja neked, hogy ugyanazt a könyvet olvasd el. De úgy nézett ki, nem lesz elég időd rá. Ez a háborús hősök emléknapja (amerikai ünnep). De tudjátok, mennyi hívást kap egy mentős ezen a napon? De ez alkalommal, úgy tudom, a tűzoltó részlegbe voltál beosztva, így van?
DAVE: Igen.
SID: Nos, tudjátok mennyi tűzeset és dolog szokott történni ezen az emléknapon? Túl elfoglalt szoktál lenni ahhoz, hogy elolvass egy ilyen könyvet. A könyvnek az volt a címe, hogy „Az otthagyottak.” Tudjátok, hogy hány telefonhívást kaptak a tűzoltóságnál aznap? Egyet sem 48 órán keresztül. Egyet sem. Elolvastad a könyvet. Milyen hatással volt rád?
DAVE: Csinálnom kellett valamit. 48 órám volt hívások nélkül.
SID: De ateista voltál.
DAVE: Igen, ateista voltam. És személyes problémáim adódtak a mentős társammal. Legyőzött a büszkeségem és ez lerombolta a barátságunkat. És ezek a srácok azt mondták, hogy „Hé, talán érdekelni fog ez a könyv: Az otthagyottak.” És én azt gondoltam: „Nem olvasok kitalált történetet.” És felvettem, és elvittem a tűzoltó állomásra, és elolvastam. A könyvben a szeretet Evangéliuma kitűnik a sorokból, ami meggyőzött a bűnösségemről és mindazokról a rossz dolgokról, amiket egész életemben tettem. És ez a jelenlét megjelent a szobában, Isten jelenléte. Nem tudtam akkor, hogy mi volt az. És Ő elkezdett beszélni hozzám, és azt mondta: „Tudod, ha olyan jó ember vagy, akkor mi ez az összes bűn, amit elkövettél, a hazugságok és az összes többi dolog?” És tudtam azon az éjszakán, hogy döntést kell hoznom. Szó szerint, éreztem, hogy ha nem hozom meg azt a döntést, hogy Istent követem azon a napon, akkor az örökkévalóságot a sötétségben fogom tölteni. Úgyhogy nagyon sok sírás és lelki gyötrelem után azon az éjszakán, szó szerint vizesre sírtam a párnám, és azt mondtam: „Isten, ha te valóságos vagy, akkor szólj hozzám, és én követni foglak téged.” Ez a hang végigsöpört a lelkemen, ez a békés, nyugodt hang elmondta nekem, hogyan bánjak az emberekkel szeretettel és együttérzéssel, és kedvességgel, és ez az, ahogy találkoztam az Úrral.
SID: 25 éven keresztül Davenek nem volt álma. A felesége imádkozott érte, és lett egy álma. Mit mondott neked Isten?
DAVE: Azt mondta nekem: „Meg fogom mutatni neked, hogy mi a baja a betegeidnek. Azt akarom, hogy imádkozz értük és meg fogom gyógyítani őket.” Na, most az érdekes ezzel kapcsolatban az, hogy éppen két hónappal korábban volt egy nézeteltérésem a feleségemmel a gyógyulással és a csodákkal kapcsolatban. Ragaszkodott ahhoz, hogy gyógyulások és csodák ma is vannak. Azt mondtam: „Nem, nincsenek. Nem ismerek senkit, akivel csoda történt. Nem ismerek senkit, akivel csoda történt volna. Soha nem láttam egy jó bizonyságot. Úgyhogy Istennek furcsa humorérzéke van. Néhány hónappal azután, hogy ez a vitánk volt, Ő azt mondta: „Ó, én csodákat készülök tenni, és ezeket rajtad keresztül készülök megtenni.”
SID: Oké. Szóval mit tettél? Elkezdtél imádkozni a betegekért. De százakért imádkozott, és senki nem gyógyult meg. És aztán Isten elkezdett neked vagy 400 álmot adni arról, hogyan imádkozz egyszerű módon a betegekért. És milyen eredményeket értél el, amikor elkezdte beléd táplálni ezt az egyszerű információt?
DAVE: Az álmaim, amik voltak, azok igazán bemutatták, hogy milyen csodálatos és szerető és jó Ő a gyermekeihez, mert én úgy jöttem haza egy hét után, hogy imádkoztam mindenkiért a mentőautóban. Senki nem gyógyult meg.
SID: Miért tartottál ki mégis?
DAVE: Mert adott nekem egy másik álmot is. Aludni mentem, és volt egy másik álmom. Imádkoztam emberekért a mentőautóban és meggyógyultak. Felébredtem és azt mondtam: „egyáltalán nem akarom ezt tovább folytatni!”. De továbbra is adott nekem álmokat, egyiket a másik után, amikben emberekért imádkoztam és ők meggyógyultak. Úgyhogy végül úgy gondoltam, ha kitartok az imádkozásban, akkor valaki egyszer csak meg fog gyógyulni.
SID: Na, most, amikor elkezdtél emberek gyógyulásáért imádkozni, Isten megtette az Ő részét? Megmutatta, hogy mi volt a bajuk?
DAVE: Igen. Az első személy, akit valaha is láttam meggyógyulni azonnal, az eléggé különös körülmények között történt. Szolgálatban voltam a mentőautóban. Bementem egy élelmiszerboltba, hogy vegyek egy energiaitalt, mert nyár volt, és forróság volt. És ahogy ott várakoztam a sorban, valamilyen okból kifolyólag bezártam a szememet, és az elmém szemeivel láttam azt a szót, hogy „fejfájások.” És azt gondoltam, hogy ez elég különös. És aztán láttam egy képet egy szőke hajú nőről, és azt gondoltam magamban: Oké. Ez nem tudom, hogy mit jelent. De aztán kinyitottam a szememet, és az a nő, aki a látomásban volt, ott állt előttem a sorban a pénztárnál. És azt gondoltam: Oké. Nos, lehet, hogy Isten azt akarja, hogy imádkozzak érte. Dave: Szokott lenni fejfájása?: Most is fáj éppen. Honnan tudta? Dave: Nos, én vagyok az a személy, akit Isten küldött, hogy Önt meggyógyítsa.
SID: Annyi emberért imádkoztál már, aki nem gyógyult meg. Nem nagyon bízhattál az egészben.
DAVE: Hát igen. Egyáltalán nem bíztam benne. Abszolút semmi önbizalmam nem volt. De ez volt az első ismeret beszéde számomra. Az Úr tehát azt mondta: „Imádkozz érte! Meg akarom gyógyítani őt.” És a hitem így: bumm! Berobbant. Olyan sok hitem volt a gyógyuláshoz ezen a ponton, annak ellenére, hogy az előző 400 ember nem gyógyult meg. Úgyhogy a nőnek fejfájása volt, és valójában egy kis Tylenolt akart venni meg egy bécsi kiflit, és a gyógyszert be akarta venni, hogy megszabaduljon a fejfájástól. Nos, imádkoztam érte, és a fejfájása elmúlt. Ez volt az első csodám.
SID: Mit gondoltál, egy olyan ember, aki azt mondja, hogy Isten már nem tesz csodát, egy ember, aki próbálta, próbálta, próbálta, és nem történt semmi. Mi történt benned, amikor az az első sikered volt, Dave?
DAVE: Teljesen megváltoztatta az életem. Elkezdtem több és még több csodát látni. És csak megsokszorozódtak a csodák. Minél többet imádkoztam, Isten annál több álmot adott nekem. Néhány egymástól különböző technikát mutatott és olyan akadályokat, amik miatt az emberek nem gyógyulnak meg. Csak egy kicsivel több kijelentést adott nekem a gyógyító munkával, annak dinamikájával kapcsolatban. És ahogy továbbra is imádkoztam emberekért, több embert is láttam meggyógyulni.
SID: El kell, hogy mondjam neked, hogy meghallgattam a tanításodat, és valami természetfölötti van benne. Kell, hogy legyen benne. Ez Istentől jön. És rögtön azután, hogy végighallgattam a tanításodat, elmentem az élelmiszerboltba. Az első három ember esetében 80%-os gyógyulás történt, mindhárman meggyógyultak! Valami gyermeki hittel tanítasz és nagyon egyszerűen. Sőt mi több, amikor visszajövünk, tanítanál egy kicsit bennünket arról, hogy milyen kijelentést adott neked Isten arról, hogyan gyógyulhatnak meg az emberek? És már most el tudom mondani, hogy valaki, akinek a hátával és a nyakával van probléma, akinek valami baja van a csontjaival, vagy fájnak a csontjai, próbáljatok meg most mozogni, és lássátok meg Isten jóságát! Meggyógyultatok Jézus nevében! És amikor visszajövünk, meg fogom kérni őt, hogy tanítson egy kicsit arról, amit Isten mutatott neki.
SID: Szóval az imádkozó mentős, Dave Hayes, a mentőautójában van és most már nagyobb betegségekből is, mint a fejfájás, meggyógyulnak általa. Beszélj nekem arról a muzulmán férfiről, aki a mentőautódban volt!
DAVE: Ez egy csodálatos találkozás volt, amit teljesen Isten rendezett el. Egy hívásra mentem oda. Ez két kórház közötti szállítás volt. Ennek az embernek egy hosszú múltra visszatekintő egészségügyi kórképe volt. Veseelégtelenségben szenvedett. Dialízisre kellett járnia. A katonaságnál volt egy olyan vérzése, ami három napig tartott, és a vörös vértestek aránya kritikus volt a vérében. Majdnem halálra vérzett. Egyik orvos 6 egység vért infúziózott belé, és hívott bennünket, hogy szállítsuk át őt egy másik kórházba műtétre. Úgyhogy beraktuk a mentőautóba és én ránéztem a kórházi lapjára, hogy milyen hitű, és látom, hogy muszlim, és azt gondoltam, hogy ez a férfi biztosan nem fogja akarni, hogy imádkozzam érte. De aztán elkezdtük megismerni egymást, és beszélgetni egymással. És én azt mondtam: Hé, szeretném megtudni, hogy imádkozhatok-e érted.
Dave: Néha látok embereket meggyógyulni. Férfi: Mit értesz azalatt, hogy meggyógyulnak? Dave: Imádkozom emberekért, hogy meggyógyuljanak, és Isten meggyógyítja őket. Férfi: Az jó. Az király lenne. Dave: Mi most a legnagyobb problémád, ami zavar? Férfi: Ez a gyilkos fejfájás.
Egyszerűen csak imádkoztam érte. Azt mondtam: Megparancsolom ennek a fejfájásnak, hogy menjen el a Jézus nevében! És megkérdeztem őt, hogy hogyan áll a fájdalommal. Azt mondta, hogy a tízes skálán 7-es fokozatú. Azt mondtam, hogy fogok imádkozni újra. Imádkoztam újra. A második ima után kb. olyan 5-ös volt. Imádkoztam újra, és akkor kb. olyan 3-as volt. Még egyszer imádkoztam. A kitartás a kulcs, és ő azt mondta, hogy minden fájdalom elmúlt. Azt mondta: Elmúlt. Erre én: „Nos, éppen most gyógyultál meg egy zsidó ács által, aki 2000 éve halt meg.” Azt mondta: „Te keresztény vagy, nemde?” És én azt mondtam: „Nos, igen.” Azt mondta: „Van valami bennetek, keresztényekben. Csak azt akarom, hogy tudd: „Jézus nem lehetett Isten.” És én azt mondtam: „Nos, én nem szeretnék vitatkozni veled a vallásról. Csak azt akarom, hogy meggyógyulj.” Úgyhogy azt mondtam: „Nézd, neked komoly vérzésed van. Műtétet készülnek rajtad végezni. Imádkozhatok a hasadért, hogy meggyógyuljon?” Azt mondta: Persze. Úgyhogy imádkoztam a hasáért, és nem érzett semmi különbséget. Kitettük az intenzív osztályon a másik kórházban. Egy néhány nappal később, amikor szabadságon voltam, bementem a városba, hogy ellenőrizzem néhány betegemet, akikért korábban imádkoztam. Bementem a szobájába, és azt mondtam: „Hogy vagy, barátom?”
Férfi: Hé, ez az imádkozó mentős! Dave: Hogy vagy? Férfi: Haza fognak küldeni. Dave: Mit találtak nálad? Férfi: Semmit.
Azt mondtam: „Mit értesz ezen?” Azt mondta: „Amikor ide jöttem, megcsinálták az endoszkópiát, még több keresztmetszeti átvilágítást, ellenőrizték a véremet. Mindent megtettek. Nem találtak nálam semmi eltérést a belső vérzésem ellenére. Nem csináltak műtétet. Egy pár napig itt tartottak, hogy meggyőződjenek róla, hogy rendben van-e minden velem, de aztán hazaküldenek, mert teljesen meggyógyultam. És én azt mondtam: „Tudod, mit?” Szükséged van új vesékre. Hadd imádkozzak a veséidért! Mert veseelégtelensége volt. Dialízisre járt. Úgyhogy imádkoztam a veséiért. Ez volt valószínűleg a legmeglepőbb csoda, amit láttam egy mentőautóban.
SID: Nos, el kell mondanom neked valamit. Azt gondolom, hogy te közben szórakoztál.
DAVE: Hatalmas volt. Belerúgtam az ördögbe. Viccelsz velem?
SID: Volt vagy 400 plusz álmod a Mennyből, arról, hogyan gyógyítsd meg a betegeket. Adj nekem egy vagy két hasznos tanácsot, ami segít az embereknek most, ebben a percben.
DAVE: Nos, az első dolog, amit meg kellett tanulnom az, hogy Isten MÁR megadta nekem és neked azt az erőt és hatalmat, amire szükségünk van a gyógyuláshoz, és másoknak is megadta ezeket. Úgyhogy nem kell könyörögnünk Istennek a gyógyulásért. Csak egyszerűen azt kell tennünk, amit Jézus mondott: „Menjetek, és gyógyítsátok meg a betegeket.” Nem mondta azt, hogy könyörögjetek az én Atyámhoz, hogy gyógyítsa meg a betegeket. Azt mondta: „Menjetek, gyógyítsátok meg a betegeket. Támasszátok fel a halottakat.” Szóval, amit teszek, és amit tanítok az embereknek az, hogy csak menjenek ki és parancsoljanak a betegségnek, hogy menjen el.
SID: Parancsoljanak?
DAVE: Parancsoljanak. Én parancsolok a betegségnek, hogy menjen el. Parancsolok a vállnak, hogy gyógyuljon meg. Parancsolom a nyakfájdalomnak, hogy tűnjön el. Parancsolom a csontoknak, hogy gyógyuljanak meg, az ínszalagoknak, hogy gyógyuljanak meg, az idegeknek. Nem kell, hogy sok anatómiai ismereted legyen. De parancsolni kell a test szerkezetének és parancsolni a betegségnek, hogy menjen el, ez egy nagyszerű kezdés. Eközben nagyon sok jó eredményt fogsz látni.
SID: Hallottátok, azt mondta, hogy egyszerűen csak kitartott az imádkozásban. Nem hagytad ezt abba. Ez fontos?
DAVE: Igen. És az egyik kulcs ahhoz, hogy sikeresen együttműködjünk a gyógyulás elérése érdekében, az a kitartás. A Lukács 11-ben, pontosan miután Jézus a tanítványokat arról tanította, hogy hogyan imádkozzanak, megtanította nekik azt is, hogyan tartsanak ki. A kitartás az egy olyan valami, amit meg kell tanulnunk, hogy hogyan tegyük.
SID: Most te tanítasz minket valamiről! Őszintén, soha nem hallottam senkit erről a témáról tanítani, sőt, ahhoz képest, hogy ateista voltál, aki nem hitt a gyógyulásban, elég nagy utat jártál be, Dave.
DAVE: Érdekes utazásom volt.
SID: De te valami olyanról tanítasz, amit én a Bibliában olvastam, hogy szellemben utazol. Fülöp, amikor az etióp kincstárnokért imádkozott, a következő pillanatban egy másik városban volt. Mondd el nekem, mi ez a szellemben való utazás?
DAVE: Néhány évvel ezelőtt, az Úr elkezdett álmokat adni a szellemben való utazással kapcsolatban arról, hogyan emel fel minket és helyez át máshová, és ejt le, aszerint, hogy mik az ő céljai. Úgy tűnt nekem, hogy sok embernek volt ilyen megtapasztalása, de vagy nem tudják, hogy ez Istentől volt, vagy nem értik, hogy milyen célból történt.
SID: Tudod, olyan területekről beszélsz, amiről kevesen beszélnek, de te olyan egyszerűvé teszed ezt, és annyira biblikus is. Mindjárt meghalljuk azt is, hogy Dave-nek milyen álma volt az egészségügyi ellátó rendszerrel kapcsolatban. Mindjárt visszajövünk.
SID: Sid Roth vagyok Dave Hayes-el, más néven az imádkozó mentőssel. Volt egy álmod az egészségügyi ellátó rendszerrel, az „Obama care”-rel kapcsolatban. Ez nagyon fontos nagyon sok ember számára, aki néz minket. Mit mutatott neked Isten?
DAVE: Nos, alapvetően az álom azt sugallta, hogy Isten tenni akar valamit az egészségügyi ellátó rendszerünkkel, valami teljesen különbözőt attól, amit a kormány akar egészségügyi ellátó rendszer címén. És azt gondolom, hogy az egyik dolog, amit az Úr be akar mutatni nekünk, az a tény, hogy túl sokat támaszkodunk a biztosítási társaságokra, orvosokra, a kormányra, hogy egészségügyi ellátást biztosítson a számunkra, amikor Jézus azért jött, hogy a gyógyítónk legyen! Ő egy hadsereget állít fel. Ezernyi ember van Amerikában, emberek tízezrei, talán százezrei, akik megtanulnak együttműködni a természetfölöttivel. Megtanulják a gyógyítást, megtanulják az ismeret beszédét. Megtanulják a királyság alapelveit, hogy fel kell szabadítaniuk a gyógyulást. Ha lenne százezer hívőnk kint a világban, aki csak egyszerűen imádkozna az emberekért, hogy meggyógyuljanak, akkor valószínűleg be tudnánk zárni néhány kórházat.  Valószínű, hogy nem lenne szükség annyi egészségügyi biztosításra. És azt gondolom, ez az Úr szívének a szándéka. Azt akarja, hogy rá támaszkodjunk, hogy Ő legyen a mi egészségügyi ellátó rendszerünk.
SID: Itt van a nagy kérdésem számodra, Dave. Neked csodálatos megtapasztalásod volt. Isten mondta neked, hogy imádkozz a betegekért. Amit te megtanultál és amit tanítasz, az átadható? Az emberek megkaphatják ugyanazt az eredményt vagy még jobbat, mint te? Most kb. 80 százaléka az embereknek meggyógyul. Meg tudják más emberek is tenni ugyanezt, egy átlagos ember?
DAVE: Azt gondolom, hogy még többet is. Én is egy átlagos ember vagyok. Nem jártam Bibliai Főiskolára. Nem jártam szemináriumra. Egészségügyiesként dolgozom. 48 órát dolgozom egy héten. Egy átlagos ember vagyok. Nincs semmi különleges kenetem. Sok álmom van, és sok emberért imádkozom. De bárki meg tudja tenni ezt. Azok az elvek, amiket Jézus adott nekünk, egyszerűek. Nem bonyolultak. És ahogy növekedünk ebben és gyakoroljuk ezt, én igazán hiszem ezt, és rengeteg bizonyságot kaptam emberektől és azt mondták, hogy ez olyan könnyű, olyan egyszerű. Miért teszik az emberek ezt bonyolulttá? És nem gondolom, hogy ennek bonyolultnak kellene lennie.
SID: Egyetértek veled. Röviden el tudnád mondani a legőrültebb csodát, amiben részed volt?
DAVE: A legőrültebb csoda, amiben részem volt, nos, legtöbb azok közül, amikben szolgáltam, fel van téve Facebookra. Sok emberrel vagyok kapcsolatban. Kaptam egy imakérést egy nőtől a Facebookon, aki elment egy gyülekezetbe. A pásztora veseelégtelenségben szenvedett. Bement a kórházba. A veséjével kezelték, és félbeszakíttatta a kezelését, mert meg akarta mutatni a hitét a gyülekezetének, hogy meg fog gyógyulni. Nos, veseelégtelenségben végezte, és az orvos azt mondta neki: „Szüksége lesz dialízisre. A veséje ki van lőve.” Elküldött nekem egy imakérést, és azt mondta: „Imádkoznál a pásztoromért?” És azt mondtam, hogy persze. Azon a délutánon mondtam egy rövid imát, egy néhány percig imádkoztam érte. Aznap éjjel volt egy álmom. Az álomban láttam egy embert úgy 6 méternyire állni tőlem, és én tudtam, hogy új vesére volt szüksége. Műtéti úton felnyitották a jobb oldalán pontosan a mellkasa alatt. Odamentem hozzá. Beletettem a kezemet a hasába. Éreztem a belső szerveit és aztán kihúztam a kezemet onnan, és az álom véget ért. Aztán felébredtem reggel és a feleségem és én megpróbáltunk rájönni, hogy mit jelent ez az álom. Teljesen elfelejtkeztem arról a tényről, hogy imádkoztam egy emberért előző nap, akinek új vesére volt szüksége. Nem értettem az értelmét. Nem volt világos számomra mindaddig, amíg nem kaptam egy e-mailt vagy egy privát üzenetet Facebookon attól a nőtől, aki azt mondta: „Beszámoló Isten dicsőségéről. A pásztorunknak megvizsgálták a veséit újra, és az orvos azt mondta, hogy a veséje 100%-osan, normálisan működik.”
SID: Most én hiszem, hogy ha az imádkozó mentős akár csak egy egyperces, rövid imát elimádkozik, parancsolva a gyengeség szellemének, hogy menjen el, és parancsol a betegségnek, hogy menjen el, akkor ezrek, ha nem tízezrek fognak meggyógyulni éppen most. Imádkoznál?
DAVE: Igen. Imádkozom most, hogy Isten teljes és tökéletes gyógyulást hozzon el most számodra! Bármilyen betegség, gyengeség vagy trauma is legyen az, amitől szenvedsz. Ahogy most hallgatod ezt az üzenetet, az Úr felszabadít téged ezalól a megkötözöttség alól, meggyógyít és ad neked örömöt és egy elképesztő bizonyságod lesz Isten jóságáról!
SID: És én biztosíthatlak afelől, hogy nem véletlen, hogy ezt a műsort nézed most! Dave már mondta, hogy ő csak egy átlagos, hétköznapi ember. Isten el akarja vinni azokat az embereket, akik nincsenek a TV-ben, akik senkiknek tartják magukat oda, hogy csodákban járjanak minden nap. Úgyhogy én biztosíthatom nektek, hogy csak hinnetek kell. Olvassátok az Igét! Csak higgyetek el mindent, MINDENT, minden lehetséges annak, aki hisz! És ez te vagy!

Örömteli mindennapok: Bízz Isten időzítésében!

Mai örömteli bátorító :)

“Nyugodj meg az Úrban; várj türelmesen, hogy cselekedjen. Ne aggódj és ne nyugtalankodj - az csak bajt okoz” -Zsoltárok 37:7-8


A megnyugvás hitbéli cselekedet. Ilyenkor Istenre vársz.
Amikor saját kezünkbe vesszük a dolgokat és "besegítünk" Istennek, rendszerint bajba kerülünk.
A Biblia azt mondja, bízz Isten időzítésében!
A viharban tanusított nyugalmával Jézus arra tanít bennünket, hogy bízhatunk Istenben a legnagyobb nehézségek közepette is.
Sok példát olvashatunk a Bibliában,amikor Isten megvárta az utolsó perc ,utolsó másodpercét és akkor lépett.Miért?-mert van, hogy megpróbálja a hitedet,bízol Benne eléggé ahhoz,hogy kitarts hitben a legvégsőkig,vagy feladod.
Ő meg akarja mutatni hogy Ő az Isten ,a csodatévő Isten a te életedben is.Egy pillanat alatt képes meghozni a csodádat, megszabadítani,helyreállítani ,megcselekedni az életedben azt ,amire régóta vársz.De mikor lesz a tied?-ha kitartasz .
Mit tehtsz amíg várakozol?-dicsőitsd ,magasztald,adj hálát az Úrnak.
Ahogy :,,Éjféltájban Pál és Szilász imádkozott, és énekkel magasztalta az Istent. Apcsel.16,25..... és akkor,,hirtelen kinyílt minden ajtó, és mindegyikükről lehulltak a bilincsek.
Lehet, hogy a te életedben is közeledik az éjfél,de Isten arra bátorít,hogy ne add fel ,Ő jön ,úton van ,ott lesz a megfelelő időben.Tarts ki ,mert hirtelen kinyílik a te ajtód is.
Ő azt mondja: “Ne nyugtalankodj. Emlékezz arra, hogy én mindig veled vagyok, és bízhatsz az időzítésemben”.
Isten már most tudja, hogy mit fog tenni az életedben a következő hónapban, a következő évben, a következő évtizedben. Isten jót tervez számodra!
Legyen örömteli napod :)


***********************************

Mai örömteli bátorító:)

A Mennyből pedig hang hallatszott: „Ő a Fiam, akit nagyon szeretek, s akiben gyönyörködöm!”
Egy másik forditásban,,"Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm."-Máté 3,17
Milyen kedves szó az, hogy szeretett. Ezt a fogalmat nem használjuk könnyedén, hanem azok számára tartjuk fenn, akik legkedvesebbek számunkra és legközelebb állnak hozzánk. 
Az Újszövetségben az apostolok használják a szót testvéreikre, János sokszor használja a kifejezést, amikor megszólítja Isten házanépét.
Az Atya így szólit minket is,mindannyiunkat ,akik Őbenne vagyunk ,újjászülettünk és ezáltal szeretett gyermekei lettünk ,akikben gyönyörködik.,,Szeretett fiam-lányom,,
Te is szeretett fia/lánya vagy,aki éppen most azt gondolod nem vagy méltó erre.De igen az vagy,ha Őbenne -a Szeretettben -vagy!Tudd és hidd ,hogy szeretett vagy Krisztusban !
Minden áldás, minden örökség a miénk, mert Őbenne vagyunk.Nem azért amit teszünk.
Valamikor lázadó bűnösök voltunk, Isten ellenségei. De Ő elküldte fiát - a Szeretettet -, hogy kifizesse váltságdíjunkat. Amikor befogadtuk az Úr Jézust, Isten Fiába helyeztettünk. Mindenki pedig, aki Őbenne van - a Szeretettben -, békét, védelmet és biztonságot talál. Micsoda helyzet ez! Kényelmesen elhelyezkedünk a Szeretett vállain, és Őbenne áldást nyerünk.
Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával a Krisztusban. Efézus 1.3-6
Áldott és szeretett vagy! 

Legyen örömteli napod:)


Örömteli mindennapok: Igaz vagy Jézus Krisztusban!



Mai örömteli bátorító :)

,,Aki halálra adatott bűneinkért, és feltámasztatott megigazulásunkért.,,
-Róma 4,24

Igaz vagy Jézus Krisztusban!
Igaznak,megigazultnak lenni annyit jelent ,hogy fel vagy mentve a bűnöd alól.Jézus helyettesített a halálban ,csakúgy mint a feltámadásban.Ővele együtt meghaltál és feltámadtál Vele egy új életbe.A bűnnek nincs következménye sem uralma feletted.Mivel Krisztussal együtt feltámadtatok a halálból, a mennyei dolgokra törekedjetek,..Kolosse 3,1
Szabad vagy szolgálni Őt és Érte élj szentségben és igazságban.
Mennyei helyekre ültettél!
Sőt, mivel Jézus Krisztus részei vagyunk, vele együtt feltámasztott a halálból, és vele együtt a mennyei helyekre ültetett bennünket.-Efézus 2,6
Ha nem tudod még,mit jelent ezen a helyen ülni,kérd meg a Szent Szellemet ,hogy jelentse neked ,mit jelent ez a hely számodra.
Új életet kaptál,élj ebben az új ,megigazult életedben.Ez nem egy természetes élet,ez egy természetfeletti, csodás ,örömteli élet.Igaz vagy, tiszta és bűntelen Isten szemében !
Hát nem csodás? :)
Legyen örömteli napod :)

********************************************
Mai örömteli bátorító :)

Szüntelen imádkozzatok!1Thessz.5,17

Az imádság csodákat tud eredményezni !
Az ima fegyvere győzedelmeskedik a gonosz erői felett! Az imádság erőt hoz. Az imádság tüzet hoz. Az imádság esőt hoz. Az imádság életet hoz. Az ima közel hozza Istent!
Nincs olyan erő, ami a diadalmas imádság erejéhez fogható lenne!
Merjél hát konkrét kérésekkel Istenhez fordulni; merd megragadni az isteni ígéreteket, és várd hittel, míg a válasz megérkezik.
A győzelem a Golgotán keresztül érkezett!

Legyen örömteli napod :)