2018. június 29., péntek

A magányos szerzetes


A magányosan élő szerzetes remetéhez egyszer emberek jöttek. Megkérdezték tőle:
- Mire való, hogy életed nagy részét itt töltöd el csöndben és magányban?

A remete éppen azzal foglalatoskodott, hogy vizet mert egy ciszternából, az esővíz összegyűjtésére szolgáló mély kútból. Fölfigyelt a kérdésre, s munka közben odaszólt a látogatóknak:
- Nézzetek bele a ciszternába! Mit láttok?

Az emberek kíváncsian körülvették a szerzetest, és próbáltak beletekinteni a mély kútba:
Nem látunk semmit - mondták kisvártatva.

A remete abbahagyta a vízmerítést, pár pillanatnyi csöndet tartott. A látogatók feszülten figyeltek rá, mozdulni sem mertek:
- Most nézzetek bele a kútba egyenként, csöndesen. Mit láttok?

A látogatók érdeklődéssel hajoltak egyenként a kút fölé, s felkiáltottak:
- Saját arcunkat látjuk a kútban!
- Bizony, amíg zavartam a vizet - mondta a remete -, nem láttatok semmit. De a csöndben és a nyugalomban megismeritek önmagatokat.

Forrás: www.bibliai-kincsestar.hu/news/a-maganyos-szerzetes/

Jézusom, áldozatodra gondolok

Jézusom, áldozatodra gondolok:
Meghaltál értem a Golgotán,
Te mindig vársz, hátat soha nem fordítanál,
Most újra itt vagyok,
Most újra itt vagyok.

Drága véred értem folyt, ott fent a keresztfán ,
Alázattal térdre hullok kegyelmed láttán,
Most újra hálás szívem, újra leteszem életem.

Most magasra emelem fel Szent Neved,
Hisz csak Te vagy méltó, Megváltó Úr,
Csodálom megmentő kegyelmedet,
És imádom Szent Neved, És imádom Szent Neved.

Köszönöm Neked,
Köszönöm Neked,
Köszönöm Neked, a keresztet!

Golgota Gyülekezet élő:
https://www.youtube.com/watch?v=Ljg3braIpzA

Golgota cd felvétel:
https://www.youtube.com/watch?v=jAuYwntwzEk

Mike Sámuel -Jézusom áldozatodra gondolok
https://www.youtube.com/watch?v=IxAzKefrQko

Mp3: http://sarokko.com/wp-content/uploads/2018/02/J%C3%A9zusom_-%C3%A1ldozatodra-gondolok.mp3

NAGYON FONTOS BIZONYSÁG!! MINDENKIT ÉRINT!!

Tegnap egy kedves Testvérnő írt nekem, hogy elolvasta a németországi bizonyságomat és megosztotta velem az ő bizonyságát is, miszerint szintén hasonló viszontságokkal, de az Úr kegyelmével telepedett le szintén Németben.

Elmondott egy NAGYON FONTOS bizonyságot a Kecskeméti Baptista Gyülekezetben, ahol anno megtért!
Miszerint mindaddig nem tudta az Úr megáldani, amíg tisztátalanság volt az életében!! 

Sokan a cigarettával úgy vannak, hogy nem olyan vészes mint a többi bűn és mindenkinek van valami amiből meg kell térnie és ezzel elintézik a dolgot.
Én ebben nem hiszek, mert az igaz, hogy  mindenkinek van miből megtérnie, de meg is KELL térnie! A cigarettából is!
Mert bármilyen kicsi a bűn, az ELVÁLASZT az Istentől! 
Bent maradhat jogosan az ördög az életedben és részt birtokolhat és az elég, hogy ne működjen az áldás az életedben! 

Én is amikor megtértem még cigarettáztam, de érezve, hogy ez szégyen keresztényként, tudva, hogy ez nem Istennek tetsző és szerettem annyira az én élő Istenem, aki lehajolt értem és felemelt, annyival én is tartozom úgy neki is és magamnak is, hogy tiszta legyek! Tiszta legyen a szívem,  mert ha az tiszta akkor törekedni fogok, hogy minden tettem az legyen! Ámen! 


Kértem, imádkoztam érte és eldobtam hitből az utolsó szálat....és MEGSZABADÍTOTT belőle mindörökre!! Sosem tudtam többé rágyújtani!
DICŐSÉG NEKI mindörökre! 

Hallgassátok meg mit és mikor tett az Isten a Testvérnő életében: 1.23-percnél van a bizonysága:
2018.03.30. Nagypénteki istentisztelet /Mike Sámuel/ - élő közvetítés
https://www.youtube.com/watch?v=G2itfn9mSRk&t=5673s

2018. június 27., szerda

Ma ÉVFORDULÓ van nálunk, dupla évforduló

MA van kis-nagy lányom születés napja,ma lett 18 éves, nagy korú



és az évfordulója annak, hogy kijöttünk Németországba nyaralni egy hónapra....vagy fél évre, .....vagy örökre...?

Nem tudtuk  nem tudtam pontosn mit tervezett az Úr, csak azt, hogy ezt most megkell lépnünk, mert, ha nem, akkor egész életünkben arra fogunk gondolni, mi lett volna ha.......megtesszük!?
Van úgy, hogy hitből rá kell állni az Úr akaratára úgy, hogy nem látod előre merre vezet, mit hoz ki belőle. Ez is a hit próbája! 
Ha ráállsz, megteszed, utána mutatja meg a teljes szándékát!

Bucsuztál már ugy, hogy nem tudtad látod e még valaha..és ha igen, akkor mikor...Őt, Őket..

Én így bucsuztam el otthon mindenkitől, mindentől-ami aki kedves volt nekem és nem utolsósorban a hazámtól...sejettem, tudtam, hogy már nem lesz az én otthonom.. 

A szeretteimet mikor látom ujra, nem tudhattam..csak azt, hogy az Úr azt mondta, hogy új Földet ad, hogy menjek be az ígéret Főldjére amit nekem ígért anno 25 éve..amikor először dolgoztam itt kint,
egy évet itt éltem....
és igen megadta, meglett! 

Azt mondta, hogy jót tervez életem felöl, választhatok-mindig van választásunk- 
van egy jó terve és van egy mégjobb...melyiket választom...

Én a jobbat választottam, habár tudva tudtam, hogy az mindig a nehezebb út! 
Sosem mondta, hogy könnyü lesz, de azt mondta, hogy velünk lesz! 

Velem volt és ahogy igérte, amikor elindultunk két gyerekkel, két börönddel, hogy a kő sem üti meg lábunkat..és így lett...

Igaz, hogy acsarkodott a gonosz utánunk, még hívő testvéreinket akik kihívtak vendégségben, még azokat is megkísértve akartak minket tönkre tenni. 
Voltunk mi egy tatarozás alatt álló házban, fürdőszoba nélkül, villany nélküli, fütetlenül.
Egy vízcsappal ellátott, -egy órára kapcsolták be az áramot, h tudjak ennivalót és egy fazék vizet melegíteni,...és mentek Istentiszteletre vasárnap, mindenki hívőként ismerte őket, mi is kilenc évig... imádkoztak minden étekezés elött....vallássoság..  a szívük nem volt ujjászületve-ennyi volt az Ő hitrendszerük-Megkérdeztem az Úrat, hogy mit kell erről az egészről tudnom, ki és miben hibás, vétettem e, hogy kijöttünk? Holott tudva tudtam, kiben bíztam, én az Úrban bíztam-és nem is hagyott el minket egy percre sem!

S tudjátok Testvéreim jött is a válasz és még mindig futkos rajtam a hideg akárhányszor csak eszembe jut, mert azt mondta a mi szeretet Urunk, aki kegyelmes Isten- hogy elszámolnak minden percért amit ellenünk tettek! Ehhez egy olyna érzés társult mait én soha de sohe nem akarok átélni ugy, hogy én vétettem. csak szánalom, mélységes fájdalom, ami egyben tudom, hogy isten fájdalom. Ezt érzi az Úr is, amikor mi vétünk a szeretet ellen!!

Így még harag sincs bennem ( pedig nagyon közeli, jóbaráti család volt nekünk, együtt nöttek fel a gyerekeink az ovodába, egymás gyerekeire vigyáztunk, együtt mentünk istetiszteletre, mindenükrre én vigyáztam otthon maikor ők már itt kint éltek, mindenünket én adtam ki és el egy millió forint többlet áron stb..) 

De az Úrnak jó terve volt felőlünk....és mindent, de mindent elkészített nekünk előre, még a kivezető utat is, hiszen Ő erre felkészült!!!  Neked is felkell készülnöd Testvérem!
AMIKOR MEGTÉRSZ TÁPLÁLNAK TÉGED TEJJEL,  de elérkezik az az idő amikor már kemyébb táplálékra van szükésged! Ha felkészülsz mindenre akkor nem ér váratlanul!!
Minden keresztény harcos, Isten katonája és ez a harc sosem ér véget....aki mást ígér az nem mondja el a telejs igazságot, ne, hogy ne térj meg...
NE higgy nekik..aki csak a jót prédikálja az ferdít!
Jézus is megmondta,  h nem vér ellen van nekünk tusakodásunk..!!

DE Ő az aki az ÚT, aki elöttünk megy és elkészíti előre az utat nekünk, mint a Jó Pásztor előre megy és megtisztítja az utat, a legelőt a bárányainak!!
Nekünk ,,csak,, hittel rá kell állni és el nem lankadni amikor jönnek a megpróbáltatások! 
Mert jönnek, mert az ősellenségnek egyáltalán nem tetszik, hogy te beakarsz menni az Úr által ígért és elkészített Földjére! Ezért ott akar gátolni ahol tud! 

Mit kell tenned ilyenkor? ELLENÁLLNI és IGEN elfut tőlünk!

Ha hív Téged az ígéret Főldjére, nem szabad félni az Órisoktól..nem kell negyven évet  a pusztában sétálnod még, hidd elnem árthat az neked!
Tud neked akadályt rakni, igen! Tud neked lehetelennek tünő -de scak annak tünő-helyzetet csinálni...és TE, mit csinálj ilyenkor? NEVESS Testvérem, nevesd ki!!
Bármilyen nehézség is az amit eléd rakod, nevessd ki és kérdezd meg tőle, -csak ennyit tudsz?-
,,Mert nagyobb az aki bennem van, mint aki a világban van,,! Ha te nem veszed komolyan őt akkor ő már hátrálni fog, -ééés te is könnyebben maradsz a hitben,- de ha látja a pánikot, na akkor rákapcsol még..

Azt mondta nekem az Úr,amikor én is ilyen ,,kilátástalan helyzetben,, voltam,  imádkozva kerékpároztam haza a munkából ( Mindennap 10 km-t egy másik városba esőben, szélben) hogy adjon nekünk egy kivezető utat, mert még messze van a retur jegyünk időpontja a haza úthoz, amit előre megvettem, biztos ami biztos-

Akkor ezt mondta:
,,Kiálts hozzám és Én megszabadítlak téged és Te dicsőítesz engem,,és így lett!
Szombat volt és a hétvégi ujaságban meghirdettek egy lakást ami a munakhelyem városában volt..így ha megnyerjük akkor helyben leszünk, nem kell kerékpároznom annyit és akko rmaradunk..
Megnyertük-:) Pedig egy idegen, külföldi egyedlálló Anyuka, két gyerekkel, na itt sem könnyen adnak ki lakást- Tudtam, hogy meg kell lennie, mert otthon már nincs életterünk!

MEGADTA AZ ÚR!!! IGEN, DICSŐÍTEM ŐT amíg élek! Ámen💖
 Ráadásul kertes házban, kutyával, macskával, hátsó erdővel, álatokkal, ahogy minidg os szerettünk volna! Az Ő gazdagsága szerint ad, de ne feledd kell a TE HITED gazdagsága is hozzá!! 

Otthon a banki válság miatt nincs irodám, nincs cégem, nincs munkatársaim, a hitel miatt már nincs lakásunk, otthoni átlag keresettel egyedül fentartani egy albérletet, tanítatatni a gyerekeket..tudjátok, hogy nagyon nehéz!
Itt manager lettem egy pékségben és mindent fent tudok tartani egyedül és tanítatni jó iskolába a gyerekeimet!
Ami még fontos, hogy itt van időm szolgálni, otthon örültem, ha volt időm a 10-12 órás munka mellett, a gyerekekre.....nem volt időm ...(  fél tízkor rángatta a kisfiam a ruhámat, h nem dolgozzak már, menjek vele aludni.....ismerős ugye?
Nem utolsósorban, mond aki, amit akar, ez nyugat Németprszági életminőségben!
Igaz, egy kis városban élünk, de sok kedves emberrel, békességben, szeretetetben, nagyon jó minőségü iskolákkal amivel olyan munkahelyeket kaphaszt ahol fizetnek, megfizetnek, olyan fizetéssel, ami emberhez méltó életet biztosít, ami a lényeg!
Az Úrral dicsekszem! 
Ezt a bizonyságot azért írtam le nektek, hogy bízva, bizzatok és sose, értitek?
SOSE adjátok fel!! 
Istennek vannak törvényszerőségei, ha azt megismeritek, megtartjátok, megcselekszitek nektek adja az ígéret Földjét, kinek hol, miben.....de megadja! 
Ő már előre elkészítette ezt számodra, ott van odaát, ezért te fizikálisan még nem láthatod, hisz még nem ért ide.. ...de a hit szemével igen....
Neked kell áthívnod a hit beszédjével,...csak neked kell ráállnod az Ő Ígéreteire-Igéire és megadja neked a szíved kívánságát! 
Mert, ha az Úr kezébe raktad az életedet TELJESEN, az Ő kívánsága lesz a Te kívánságod! 
Dicsőség neki, mindörökre! Ámen💖

Nagyon szeretemaz Ő verseit!

Reményik Sándor: Viszontlátásra

Viszontlátásra, - mondom, és megyek.
Robognak vonatok és életek -
Bennem, legbelül valami remeg.
Mert nem tudom,
Sohasem tudhatom:
Szoríthatom-e még
Azt a kezet, amit elengedek.

Viszontlátásra: mondom mégis, mégis.
Viszontlátásra - holnap.
Vagy ha nem holnap, - hát holnapután.
Vagy ha nem akkor - hát majd azután.
És ha aztán sem - talán egy év mulva.
S ha még akkor sem - hát ezer év mulva.
Viszontlátásra a földnek porában,
Viszontlátásra az égi sugárban.
Viszontlátásra a hold udvarán,
Vagy a Tejút valamely csillagán -
"Vidám viszontlátásra" mégis, mégis!

2018. június 23., szombat

A SKARLÁT ASSZONY- AZ Igazság jelenések paráznájáról

A KÉT ELLENFÉL KÜZDELME

János sokat mondó jelképek egész sorát alkalmazta, hogy érzékeltesse a Jézus és Sátán közötti végső küzdelem folyamatát.Ilyen például a sárkány, a bárány és a két fenevad.
Az ellenfelek legéletszerűbb megjelenítése a Jelenések könyve 12. és 17. fejezetében fellépő két asszony jellegzetes alakjában tárul elénk. Nem is lehetett volna szemléletesebben ábrázolni a küzdelem két résztvevőjének természetét. Az egyik fél a Jelenések könyve 12. fejezetében a tisztaságot szimbolizáló Napba öltözött asszony, akinek a fején csillagkorona és a lába alatt a Hold látható. Ő a tiszta egyházat, Krisztus menyasszonyát jelképezi.

A próféta megírta:
"A szép és elkényeztetett asszonyhoz tettem hasonlóvá Sion leányát."

(Jer 6:2)

"És adtam beszédemet a te szádba, és kezem árnyékával fedeztelek be, hogy újonnan plántáljam az egeket, és megalapítsam a Földet, és ezt mondjam Sionnak: Én népem vagy te!" (Ésa 51:16)

Később Pál apostol ugyanezt a szimbolikus képet használja az egyházra, amikor ezt írja:
"Mert isteni buzgósággal buzgok értetek; hisz eljegyeztelek titeket egy férfiúnak, hogy mint szeplőtlen szüzet állítsalak a Krisztus elé." (2Kor 11:2)



A végidőben minden ember választani fog: a tiszta szüzet vagy a parázna asszonyt követi

A másik fél, a Jelenések könyve 17. fejezetében szereplő megrészegedett, skarlátba öltözött parázna asszony, aki sok vizeken ül, kezében az utálatosságokkal teli aranypohárral. Ő a Jelenések könyve 12. fejezetében ábrázolt tisztaságot jelképező asszony ellentéte. A parázna asszony is az egyházat szimbolizálja, még pedig azt az egyházat, amely a lelki paráznaság bűnébe esett. Pohara tele van utálatossággal. A Biblia szerint ennek az asszonynak az alakja a Jézus Krisztusról való elfordulást,
az Ige iránti hűtlenséget példázza.
"Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok-e, hogy a világ barátsága ellenségeskedés az Istennel? Aki azért e világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz." (Jak 4:4)

Ez az egyház Jézus Krisztus menyasszonyaként engedetlen Isten Igéje iránt - ehelyett a világ szokásai és az ellenség tanításai szerint él, ezért lelkileg paráznává válik. Az utálatosságokat tartalmazó pohár a hamis tanításokat példázza és azokat a hitelveket, amelyek teljesen ellentétesek Krisztus, az igazi vőlegény tanításaival.

Ahogy a Jelenések könyvében két csoportra oszlik a Föld lakossága, aszerint, hogy Krisztust vagy a Sárkányt követik, az igazságnak vagy a hamisságnak engedelmeskednek, illetve az Isten pecsétjét vagy a fenevad bélyegét veszik fel, a végidőben ennek megfelelően minden ember választani fog:
a tiszta szüzet vagy a parázna asszonyt követi.

Elgondolkodtató, hogy kivétel nélkül mindenki vagy az egyik, vagy a másik táborba tartozik, köztes megoldás nem lesz. Csak a megváltottak vagy az elveszettek tábora létezik. 
A próféta elnézett az egyik irányba és azt látta, hogy Isten haragja kitöltetik azokra, akik felvették a fenevad bélyegét (Jel 14:10-11). Majd tekintetét a másik táborra vetette:

"Itt van a szenteknek békességes tűrése, itt, akik megtartják az Isten parancsolatait és a Jézus hitét!" (Jel 14:12)

A hittapasztalat, a krisztusi hit gyakorlása teszi lehetővé az Isten parancsolatai iránti engedelmességet - ez különbözteti meg Krisztus és a fenevad követőit.

Forrás: Joe Crews "The Scarlet Woman" című írása alapján.