2016. május 17., kedd

Amanda Buys: Szellemünk naponkénti megáldása

 21 napos áldás Isten neveivel


Isten minden áldás és a bővelkedő élet forrása, amely áldást hoz magával.
A Biblia egy áldásokban gyökerező kultúrában illetve kultúra számára íródott: a shalom áldása, a gyermek megáldása az Ő nevével, a fiak számára szóló patriarchális áldás, Isten áldása népe javára, Jézus áldása, a tanítványok áldása, az ősegyház, Péter, Pál és Jakab áldása az Újszövetségben, a papok királyságának áldása, akik mi vagyunk a kereszt óta. Kultúránk azonban nem érti az áldást, ahogyan azt a bibliában gyakorolták.

A legmélyebbre ható áldás, amire szükségünk van, és amit megkaphatunk, az Isten atyai szíve nekünk, sajátos teremtményeinek; gyöngéd figyelmessége, mérhetetlen szeretete irántunk, bennünk kijelentett dicsősége.

Az Atyaisten gyógyító munkájának a java napjainkban igazi identitásunk megalapozása Őbenne, gazdag áldásai segítségével. Kijelenti mindazt, amik vagyunk, és megerősíti, helyreállítja bennünk Krisztus, a dicsőség reménységének a képét. Ezek az Atyától való rövid áldások segítenek bennünket születési jogaink gyakorlásában, hogy azok legyünk, akiknek látni akar minket, s erről az ’egész’-ség helyéről kiindulva megtegyük mindazt, amire elrendelt minket.

Az Atya áldásai arra valók, hogy az Atya szívére hangolják szellemünket ebben a 40 napos szakaszban. Ez az identitás és a legitimitás (önazonosság és jogszerűség, törvényesség) kincse, amely segít a magabiztos és céltudatos életre. Isten Atyai szíve áldásának ismerete táplálja bennünk a hovatartozás, az érték tudatát. Isten tökéletes atyasága miatt fiakként kaphatjuk meg ezeket az áldásokat. Ezek az áldások az identitásról, a legitimitásról és a születési jogról szólnak, amelyeknek meg kell jelennie szeretetben, örömben, békességben, hosszútűrésben, szívességben, jóságban, hűségben, kedvességben és önuralomban; a hitben, a reménységben és a szeretetben megmutatkozó életadó szellem életének bizonyítékaiként.

Az Isten nevére irányuló áldások pedig belehelyezik szellemünket Isten uralmának, tekintélyének és nagyszerűségének, örök valóságaiba, akiben élünk, mozgunk és vagyunk. Szellemünket Isten Szellemének szépsége alkotta. Szellemünk Isten Szellemében találja meg igazi otthonát.

Miért áldjuk meg szellemünket?

Isten szellem, és mi az ő képmása vagyunk. Ő alkotta meg szellemi DNS-ünket.
Isten már azelőtt megtervezte szellemi örökségünket, mielőtt kimondta volna, hogy „legyen világosság”. Szellemünk az élő Isten lényegéből való. Isten a maga Szellemét lehelte bele az emberbe, s az ember így vált élő létezővé. „Az emberben lévő szellem, a Mindenható lehelete ad neki megértést” (Jób 32,8). Istennel a szellemünkben találkozunk. Arra terveztek meg minket, hogy beszélgessünk Atyánkkal, szellem a Szellemmel. Több mint 130 vers beszél a Bibliában sajátos módon az emberi szellemről.

Isten nevei a Szentírásban az emberi szellemre utalnak – Isten minden ember szellemének az Istene (4Móz 16,22) és a mi szellemünknek az Atyja (Zsid 12,9). Szellemünknek kapcsolatra és bátorításra van szüksége, hogy megelevenedjen, és teljességgel tudjon válaszolni Neki.

Pál négy levelét is olvasói szellemének a megáldásával fejezett be (Gal 6,18 Fil 4,23 Filemon 25 2Tim 4,22). Szellemed megáldása életet változtató igazság, és egyenesen a Szentírásból vett kijelentés. Ez az öröm, a békesség, a reménység, az erő és a beteljesedés útja, annak a csodának a felfedezése, hogy kicsoda vagy; egy páratlan szellem.

Pál ajánlotta a hívőknek, hogy üdítsék fel mások szellemét.

Hogyan siklottunk át rajta? Pál azt mondta, hogy az ilyen emberek megérdemlik a tiszteletet. „Nagyon örültem, amikor Stephanus, Fortunatus és Achájus megérkeztek.. Mert ők felüdítették a szellememet és a tiéteket is. Az ilyen emberek rászolgáltak a megbecsülésre” (1Kor 16,17-18). „Ráadásul a bátorításunkra nagyon ujjongtunk, látva Títusz örömét, mert felüdítettétek az ő szellemét” (2Kor 7,13).

Isten úgy alkotott minket, hogy teljes legyen a szellemünk, a lelkünk és a testünk.

1Thess 5,23-24 azt mondja: „maga pedig a békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen. Egész szellemetek, egész lelketek és egész testetek őriztessék meg mocsoktalanul az Úr Jézus Krisztus eljövetelére. Mert hű az, aki elhívott titeket, és Ő meg is cselekszi ezt”. Teremtőnk csodálatosan tervezte meg szellemünket, hogy olyat tegyen meg a számunkra, amit lelkünk és testünk nem tud megtenni. Be akar fektetni szellemünk táplálásába oly módon, ahogy azt soha nem tapasztaltuk meg azelőtt.

Úgy vagyunk megalkotva, hogy megkülönböztessük; mi van a szellemtől, és mi van a lélektől.

Zsid 4,12 azt mondja: „Mert az Isten által mondott szó élő és tele van erővel (hogy aktív, működőképes, energikus, és hatékony legyen), élesebb bármely kétélű kardnál, áthatóan elválasztja egymástól az élet leheletét (lelket) a (halhatatlan) szellemtől, az izületeket a csontvelőtől (természetünk legmélyebb részeitől), feltár, megvizsgál, elemez és megítél minden gondolatot és a szívnek szándékait.

Atyánk méltányolja szellemünk és lelkünk páratlan tervét, ismeri erősségeit és lehetőségeit.

A Biblia szembeállítja a szellemet a testtel és a bűnös természettel (Máté 26,41  Gal 5,16-17).

A szellemünkkel fogadjuk ezeket az áldásokat, és nem az értelmünkkel. A belőlük fakadó élet életünkké válik és meglátjuk az eredményeket. Mások megáldása ezekkel az áldásokkal a leghatékonyabb útja annak, hogy generációs örökséget hagyjunk hátra, áldások letétjét a következő nemzedékeknek.

Isten felkészítette, erővel felruházta, felkente és elrendelte Jézust arra, hogy jó hírt hozzon a szellemünknek, hogy kiszabadítsa a fogságból a szellemet és a lelket, felemelje a megtaposottakat, megsebesülteket, a szellemben összetörteket, és arra hívjon minket, hogy haladjunk előre, és legyünk igazi fiak, mert erre vagyunk teremtve. Némelyik áldás döbbenetesen hozzájárul majd önmagunk megismeréséhez. Némelyik szikrát fog vetni, ahogy azt korábban soha nem ismerted fel, de azonnal „Áment” mondasz rá, ahogy a szellemed ráébred a Krisztusban való élet, tekintély és öröm új szintjeire. Nagyon sok élet gyógyult meg, változott meg és tágult ki Isten Szelleme által ezen áldásoknak a segítségével, és rád is nagy hatást fognak gyakorolni, meg azokra is, akiket szeretsz.

Hogyan áldjad magadat és másokat?

Legyél céltudatos. Kezdd magaddal, hogy tele pohárból tudj áldani másokat.
Imádkozz egy áldást naponta, de többször is mondd el a nap során.
Kezdd el az áldást valahogy ezt mondva minden alkalommal: „szellemem, gyere előre, hogy megkapd Istentől a legjavát”. A lélek is fog figyelni, de ezek az áldások arra valók, hogy felépítsék a szellemedet, hogy könnyebben tudjon kapcsolatba lépni Isten Szellemével és megkapni Tőle az identitást, a legitimitást és a vezetést. Amikor ezeket naponként másokért imádkozod, így is kezdheted: „Drága szerettem (itt használhatod a nevét), előszólítom a te szellemedet, hogy meghalljad Isten számodra szóló mai napi áldását”.

Azért vagy áldott, hogy áldjál másokat. Üdítsd fel, és építsd fel mások szellemét.

Áldd meg szellemedet Isten neveivel

1. nap – Megáldalak téged Jáhve-Jire, a te Gondviselőd nevében.

Szellemem, megáldalak téged azzal az ismerettel, hogy Isten gondoskodott Megváltóról, és az ő neve Jézus. Ő Isten méltó Báránya. Megáldalak téged bűneidre vonatkozó mély meggyőződéssel és azzal, hogy tudjad, Isten gondoskodott megfelelő áldozatról.

Megáldalak téged bűneid miatti összetörtséggel, és ugyanakkor azzal, hogy szaladj oda megbocsátó Atyád karjaiba, aki kijelenti neked feltétlen szeretetét és elfogadását. Megáldalak téged mások bűnei miatti összetörtséggel, ami nem kárhoztatás és nem ítélet.

2. nap – Megáldalak téged Jáhve-Rafa, a te Gyógyítód nevében

Szellemem, Isten szabott határokat adott neked arra, hogy egészségben tartson téged, lelkedet és testedet is, ha engedelmeskedsz. Megáldalak téged az ő határaira vonatkozó mély és szent tisztelettel.

Megáldalak téged azzal, hogy kerüld el az olyan hatásokat, amelyek megbénítanak, elnyomnak, vagy megbetegítik a szellemet, lelket és testet, és visszatartanak téged attól, hogy megéld születési jogaidat. Megáldalak készséges szívvel arra, hogy megmaradj a határai között, miközben állandóan ellene mész a körülötted lévő kultúra határainak azért, hogy új módon vigyed be oda Istent.

3. nap – Megáldalak téged Jáhve-Rafa, a te Gyógyítód nevében

Szellemem, a Jáhve-Rafa név nem a betegek gyógyítására vonatkozik elsősorban, hanem arra az egészségre, amely azoké, akik követik az Izraelnek adott isteni alapelveket. Megáldalak téged preventív (megelőző) egészséggel, ahogy megtisztulsz, és tiszta maradsz. Megáldalak téged azzal, hogy legyél egészséges, eleven és éber az ő szent jelenlétében.

Megáldalak téged lelkedben való tisztulással minden nemzedéki lelki sebből és a hazugságok erősségeiből. Megáldalak téged azzal, hogy mosódjon ki minden fertőzés az értelmedből, akaratodból és érzelmeidből. Megáldalak téged egészséggel minden szervedben, keringési rendszeredben és tested minden sejtjében.

4. nap – Megáldalak téged Jáhve-Nisszi, a te Zászlód nevében

Amikor megtámadták őket az amálekiták, Mózes vezette felkészületlen népét a harcba. Ahogy fölemelte kezét az Úrhoz, Jáhve-Nisszi harcolt Izrael oldalán. Szellemem, megáldalak téged azzal az ismerettel, hogy mikor harcolj és emeld fel kezedet Atyádhoz.

Megáldalak téged azzal, hogy legyen bátorságod nem a magad gyatra jártasságára támaszkodni, hanem felemelni kezedet az Úrhoz és kérni azt, hogy Jáhve-Nisszi harcoljon érted. Ahol járatlan vagy az ellenséggel szemben, ott Jáhve-Nisszinek bőségesek a tapasztalatai.

5. nap – Megáldalak téged Jáhve-Nissszi, a te Zászlód nevében.

Szellemem, erős és alkalmas Atyád van, aki nem tűri a szellemi ragadozókat, akik hasznot akarnak húzni belőled. Megáldalak téged oltalmával, hogy ne legyél a szellemi erős emberek áldozata és zsákmánya.

Megáldalak téged a szokatlan vagy állandó ellenállástól és zaklatástól való szellemi szabadsággal. Megáldalak téged azzal, hogy az Úr, a te Zászlód táborozzon körülötted, és fizikailag oltalmazzon téged minden időben. Megáldalak téged az Úr győzelmével, ahogy felemeled kezedet az Istenhez. Megáldalak téged azzal, hogy ismerd meg szeretetének feletted lobogó zászlaját.

6. nap – Megáldalak téged Jáhve-Sálom, a te Békességed nevében

Szellemem, megáldalak téged azzal a békességgel, ami abból származik, hogy benne vagy a Szövetséget megtartó Isten akaratának a tengelyében. Megáldalak téged azzal, hogy megismerd Jáhve-Sálom békességét az Őt elutasító kultúra zűrzavarának kellős közepén. Megáldalak téged békességgel, amikor egyedül kell megállnod a kultúrád ellen.

Megáldalak téged Isten gazdag ismeretével, hogy a békesség kiáradjon belőled körülötted azokra, akik még nem ismerik Őt. Megáldalak téged azzal, hogy annyira biztos legyél Istenben, hogy kard nélkül is kimehess a harcba, ahogy Gedeon is tette. Megáldalak téged, hogy járhass Isten békességében

7. nap – Megáldalak téged Jáhve-Sálom, a te Békességed nevében

Szellemem, megáldalak téged Atyád békességével, amely töltsön el téged a legvisszásabb körülmények közepette is. Megáldalak téged a békesség szelleme világos megtapasztalásával a nyomorúságokban. Megáldalak téged a Krisztus benned való jelenléte békességének az átérzésével.

Megáldalak téged annak a megértésével, hogy az életedben meglévő problémák nem szolgálnak arra bizonyítékul, hogy Atyád nincs jelen az életedben. Megáldalak téged azzal az ismerettel, hogy nem adott át téged az ellenségeidnek. Megáldalak téged békességgel és nyugalommal a szörnyű kényelmetlenségek vagy pusztító földi veszteségek ellenére.

8. nap – Megáldalak téged Jáhve-Róe, a te Pásztorod nevében

Szellemem, megáldalak téged Pásztorod megnyugtató hangjának ismeretével, és azzal a bizonyossággal, hogy kezéből mindent megkapsz, amire szükséged van. Megáldalak téged a Szent Szellem egyenes utakon való vezetésével.

Félelem nélkül járhatsz, mert Pásztorod közel van hozzád, még a sötét völgyekben is. Megáldalak téged Atyád jelenlétének ünneplésével az ellenségeid szeme láttára. Megáldalak téged kezéből származó, áldásokkal csordultig tele pohárral. Megáldalak téged az Ő jóságának és el nem múló szeretetének megtapasztalásával életednek minden napján.

9. nap – Megáldalak téged Jáhve-Cidkénu, a te Igazságod nevében

Megáldalak téged Isten Igéje alapelveinek az ismeretével. Megáldalak téged azzal, hogy új és különféle módokon szövődjenek bele életedbe igazságosságának alapelvei. Megáldalak téged azzal, hogy életednek egyetlen napja se múljon el hiába.

Megáldalak téged olyan emberekkel és körülményekkel, amelyeket Isten hoz az életedbe és tapasztalataidba, és ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy az Úr, a te igazságod testet öltsön életedben. Megáldalak téged nemcsak a bűn hiányával, hanem azzal az élettel is, amely megéli Krisztus igazságosságát, életmódját és bölcsességét, az Isten által adott alapelvek szerinti életet.

10. nap – Megáldalak téged Jáhve-Cidkénu, a te Igazságod nevében

Szellemem, megáldalak téged a Jézus cselekvésmódjára épülő megalkuvásmentes életstílussal, mert Ő él benned, hogy megtegye Atyád jó és tökéletes akaratát. Megáldalak téged a mindenkivel való bánásmódodban életadó igazsággal, bölcsességgel és igazságossággal.

Megáldalak téged azzal, hogy belső késztetésből eredő igazságos dolgokat cselekedjél, ami tetszik Atyádnak. Megáldalak téged olyan szívvel, amely harcol másokért és pásztorolja őket, különösen a családodat. Megáldalak téged azzal, hogy túlnézz külső magatartásukon, és eljuss szívükig, hogy meggyógyuljanak és helyreálljanak, megerősödjenek és megerősíttessenek.

11. nap – Megáldalak téged Isten, Jáhve-Sammá nevében, aki jelen van

Szellemem, megáldalak téged azzal a mélyreható ismerettel, hogy Atyád alkotott meg téged, és nem vagy véletlen. Megáldalak téged a legnagyobb céllal, amire ember valaha is törekedhet: Isten jelenlétének megtapasztalásával. Megáldalak téged Atyád jóindulatára és közelségére való törekvéssel, amely messze felülmúlja a komfortos életet.

Megáldalak téged olyan szívvel, amely azt mondja, hogy Atyád jelenléte nélkülözhetetlen életed, beteljesedésed, örömöd és békességed számára. Megáldalak téged a Számára készséges hűséges élettel. Megáldalak téged azzal az ismerettel, hogy Atyád ott van melletted minden időben.

12. nap – Megáldalak téged Jáhve-Kádós nevében, aki megszentel téged

Szellemem, megáldalak téged szent Atyád ismeretével. Megáldalak téged azzal az ismerettel, hogy szentsége kifizette hitelkártyádat Jézus halálával a kereszten. Megáldalak téged a magad és mások maximalizmusától való szabadsággal, mert Atyád szemei téged tökéletesnek látnak az ő tökéletes és szeretett Fiában.

Megáldalak téged az Isten szentségében való örömmel. Megáldalak téged szentsége szépségének és az ő egyetlen Szentje dicsőségének az ünneplésével, aki tökéletesen elfogad téged, és előhívja a legjobbat belőled.

13. nap – Megáldalak téged Jáhve, az önmagában létező Isten nevében

Szellemem, megáldalak téged azzal, hogy megismerd Jáhve természetének igazságát, az Ő irántad való szeretetének nagy voltát. Megáldalak téged Isten mindenre elégséges voltának megtapasztalásával, ami nem puszta értelmi ismeret.

Megáldalak téged azzal, hogy meglásd előtted járó gondoskodását, amikor utat készít neked, hogy különböző utakon hozza be életedbe forrásait és ajándékait. Megáldalak téged azzal, hogy szellemed szemei nyitottak legyenek felismerni az ajándékokat, amit Jáhve ad neked különböző eszközök és emberek által különböző időkben.

14. nap – Megáldalak téged a Hűséges Isten nevében

Szellemem, megáldalak téged Isten hűsége megtapasztalásával a kapcsolataidban. Megáldalak téged hűsége ismeretével pénzügyi és anyagi területen. Megáldalak téged azzal, hogy meglásd az Isten kezéből érkező gondoskodást.

Megáldalak téged hűsége meglátásával, ahogy belátást, megértést, bibliai idézeteket és tapasztalatot ad neked még azelőtt, hogy ezt elmondanád másoknak. Megáldalak téged azzal az örömmel, amit hűsége üzenetének életedbe áradása jelent az utánad következő nemzedékeknek.

15. nap – Megáldalak téged az istenek istenének a nevében

Szellemem, megáldalak téged azzal, hogy legyél tükör, megnyilvánulás, fény a földön, amely kijelenti Isten természetének tényeit, aki felette áll minden istennek. Megáldalak téged, az istenek Istenének gyermekét, hogy megértsd a testet öltött Istent, aki nem ismer részrehajlást.

Megáldalak téged azzal, hogy járj együtt az erő férfijaival és asszonyaival, akik meglátják azt, ami még nem látható benned a természetes világban. És megáldalak téged olyan meg nem tért férfiakkal és asszonyokkal, akik nem ismerik azt az Istent, aki arra alkotott meg téged, hogy ereje megnyilvánuljon benned, és így ne tudjanak a benned megjelenő bizonyságtételének ellenállni.

16. nap – Megáldalak téged El-Shaddáj, a mindenre elégséges Isten nevében

Szellemem, Isten saját Szelleméből néked adott jártasság több mint elégséges arra, hogy életet adj számos embernek. Életharcaidban ott lesz a kísértés, hogy azokkal a dolgokkal törődj, amit kitűnően csinálsz, amit ünnepelnek, szeretnek és elismernek.

Azonban nem leszel ünnepelt azokban a dolgokban, amikre Isten hívott el, hogy azokat megtegyed. Megáldalak téged azzal, hogy befejezd életedet El-Saddáj benned és általad megnyilvánuló erejével. Megáldalak téged El-Shaddáj győzelmének a megtapasztalásával, amely képessé tesz téged arra, hogy meggyógyítsd azt, amiről a világ azt mondja, hogy gyógyíthatatlan.

17. nap – Megáldalak téged a Seregek Urának a nevében

Szellemem, Isten időről időre támaszt egyes férfiakat és asszonyokat, akik ismerik a Seregek Urát, akik ismerik Istenüket, akik egyedül vannak Istennel való kapcsolatukban. Megáldalak téged a Seregek Urának elmélyült ismeretével. Megáldalak azzal a kéz közeli tapasztalattal, amit egyedül Isten tud megtervezni.

Legyen olyan meghitt, biztos kapcsolatod a Seregek Urával, hogy meg tudj állni, egyedüli személyként is a Seregek Urával való kapcsolatodban, és ítéletet mondani az ellenség fölött Isten érdekben oly módon, ami nyilvános pellengérre állítja oda az ellenséget.

18. nap – Megáldalak téged Abba Atyád nevében.

Szellemem, megáldalak téged az Atya veled való kapcsolata biztonsága és öröme ismeretével. Megáldalak téged arca örömének mély átélésével, amikor Hozzá fordulsz. Megáldalak téged a biztonság szilárd, elmélyült érzésével, amely Mennyei Atyád szívének, és nem pusztán erejének az ismeretéből származhat.

Megáldalak téged azzal, hogy különböző módon lásd meg Atyádat. Megáldalak téged azzal, hogy lásd meg az Abba Atyát, és legyen Vele meghitt közösséged, elrejtettséged, örömöd és biztonságod a gyülekezetben, a gyülekezeten kívül, a munkahelyeden, az otthonodban, a fájdalom és az öröm idejében egyaránt.


19. nap – Megáldalak téged az Öregkorú nevében

Szellemem, szolgáld az Öregkorút, aki trónon ül, és igazságot fog szolgáltatni. Ítélete nemcsak legyőzi az ellenséget, hanem a szenteknek adja az ellenség kincseit, hogy birtokolják és uralkodjanak azon.

Szellemem, nézz az Öregkorúra, aki túllát azokon a rövid szakaszokon, amikor megengedi az ellenségnek, hogy cselekedjen, mintha az ő kezében lenne az ellenőrzés. Te az Öregkorú szeme fénye vagy. Ő gondoskodik rólad, az élet pedig csinosít téged a győzelemre, és nem a puszta túlélésre. Megáldalak téged azzal, hogy emeld föl a szemedet az ellenség minden munkája fölé, amely bejött vagy be fog jönni az életedbe.

20, nap – Megáldalak téged a szellemed Istenének a nevében

Az egeket kiterjesztő és a föld alapjait megvető Úr formálta az ember szellemét. Szellemem, Ő kavar fel és mozgat téged. Megáldalak téged azzal, hogy egyesülj az Úr Jézussal, légy vele egy szellemben és legyél életadó szellem mindazoknak, akikkel csak találkozol.

Megáldalak téged azzal, hogy legyél képes megkülönböztetni szellemedet a lelkedtől, szellemed gondolatait lelked hozzáállásától. Megáldalak téged azzal, hogy legyél képes kapcsolódni másokhoz, mint szellem a szellemhez. Megáldalak téged azzal, hogy a szellemed és nem a lelked mélységéből válaszolj a különböző élethelyzetekre. Az Úr Jézus Krisztus kegyelme legyen a te szellemeddel.

21. nap – Megáldalak téged szellemünk Atyjának a nevében

Szellemem, annak a lényege, aki vagy, már szilárdan el volt helyezve benned, még mielőtt mennyei Atyád megvetette volna a föld alapjait. Magadban hordozod az ő DNS-ét. Megáldalak téged azzal az élettel és a felfedezés életstílusával, amely felismeri Atyád és Krisztus benned való természetét és jellemét, aki a dicsőség reménysége.

Megáldalak téged Szellemének megújításával. Megáldalak téged azzal, hogy ne legyél megcsalatva. Megáldalak téged az igazság Istenének való teljes odaszánással. Megáldalak téged azzal, hogy vágyódj utána éjjel és kívánd őt nappal. Megáldalak téged azzal, hogy legyél erős szellemben, telve Isten kegyelmével és bölcsességével. Az Úr legyen a te szellemeddel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése