2017. december 10., vasárnap

MEGIGAZULTSÁG TUDAT!

,,Mert azt (Jézust), a ki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk ő benne,, (2 Korinthus 5:21)


Isten bűnné tette Jézust, nem csupán „bűnért való felajánlássá” vagy „bűn áldozattá”, hanem magává a bűnné, hogy mi nem csupán megigazultakká, hanem Isten Igazságává tétessünk, a lényegévé az isteni igazság megtestesítőivé, vagy képviselőivé. Milyen áldott igazság ez!

Most, mikor azt olvassuk, hogy Isten Jézust, Aki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, „Aki bűnt nem ismert” az eredeti görög változatban nagyon erőteljes, azonban összetett szerkezet. Valójában azt mondja, hogy Jézusban tudatosult a „nem bűn”; ez az egyik legjobb módja magyarul kifejezni, habár ez elég megfoghatatlan kifejezés.

A legjobban úgy lehetne közölni amit itt mond a Szentírás, hogy Jézus „bűntelenség-tudatú” volt. Ami azt jelenti, nem csupán arról szólt, hogy Isten bűntelennek nyilvánította Őt, hanem Ő maga tudatában állt annak, hogy bűntelen. szóval, mikor megigazultság-tudatról beszélünk, valódi szellemi nyelvet szólunk. Az, Aki nem ismert bűnt, Aki tudatában állt saját bűntelenségének, bűnné lett, hogy mi isten igazsága lehessünk. Micsoda örömhír!

Jézus eljött, hogy téged valóban igazzá tegyen, törvényes és élő gyermekévé Istennek. Azért jött, hogy Isten emberi testben levő igazságává tegyen. Váljon tudatossá számodra az Őbenne lévő megigazultságod, úgy, ahogyan Ő is tudatában volt
bűntelenségének. A te megigazultságod tökéletes megigazultság, mivel Jézus Krisztus megigazultsága ajándékként adatott neked miután Jézus Krisztus áldozatot hozott a te javadra. A Kolossé 1:22 elmondja nekünk az Ő helyettesítő halálának eredményét: azért, hogy téged mint szentet, tisztát és feddhetetlent állíthasson Maga elé. Ez az aki te vagy ma, szent, megigazult, megdicsőült, és elfogadott Isten előtt. Maradj ennek a tudatában!

Ima
Drága Atyám, köszönöm Neked, hogy a Te igazságodnak
természete a szellememben van, és megtermi a Te igazságodat
mindenben amit teszek A bűnnek nincs uralma életem
felett, ezért tudatában vagyok bűntelenségemnek, csak úgy,
mint Jézus volt; életem Isten gazságának megnyilvánulása.
Köszönöm Uram, hogy tiszta és feddhetetlen vagyok a
szemedben, Jézus nevében. Ámen.


További tanulmányok:

Róma 5:1;
Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által

Kolossé 1:21-22;
Titeket is, kik hajdan elidegenültek és ellenségek valátok gonosz cselekedetekben gyönyörködő értelmetek miatt, most mégis megbékéltetett. Az ő emberi testében a halál által, hogy mint szenteket, tisztákat és feddhetetleneket állasson titeket ő maga elé:

1 János 4:17;
Azzal lesz teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizodalmunk van az ítélet napjához, mert a mint ő van, úgy vagyunk mi is e világban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése