2024. május 3., péntek

🌹Mint az arany⭐

,,De ő tudja, milyen úton járok: ha megvizsgál, kiderül, hogy arany vagyok.,,
Jób könyve 23:10

Az arany egy igencsak értékes fém. Amikor épp írom ezt a sort, egy gramm arany 26.602,33 Ft. 
Ezek szerint egy átlagosan kereső magyar állampolgár jelenleg úgy körülbelül 15 gramm aranyat tudna venni a fizetéséből, ami valljuk be nem túl sok. 
Ahhoz, hogy annyi aranyat vásároljak, ahány grammot nyomok, majdnem 2 milliárd forintra lenne szükségem. Nem kis pénz, mit ne mondjak.

Jób azt mondja, hogy Isten megvizsgálja, és kiderül, hogy ő arany. Értékes. Nem is kicsit. 
A Biblia lapjai megannyi alkalommal beszélnek róla, hogy Isten számára egy ember mérhetetlen értékkel bír. Jézus elmondja az elveszett juh, drahma és fiú példázatát, hogy kifejezze, mennyire fontos egy ember számára. Tovább megyek, nem csak egy 70 kilós aranyrögöt lát bennünk. Sokkal többet. 
(És most nem a 70 kilóról beszélek.)

Isten nem pusztán kifizette az árat érted, hanem akkora értéknek tartott, hogy Jézus meghalt érted!
 Ez nem 2 milliárd forint, hanem sokkal több. Számára te végtelenül értékes vagy. 
Mikor rád néz, nem pusztán egy befektetést lát, vagy egy valutát. 
Nem számok lebegnek a fejed felett, sőt még nem is azt nézi, hogy mennyi negatív dolog írható a számládra. Isten egy mérhetetlenül értékes személyt lát, akit végtelen szeretettel szeret.

Ha értéktelennek érzed magad, ha épp valaki megpróbálja az értéked rombolni, ha egy hibád miatt elcsüggedsz, és úgy érzed, hogy keveset érsz, ha a bűnöd miatt távol érzed magad Istentől, akkor emlékezz erre: Isten szemében többet érsz, mint az arany. 
Többet érsz, mint a gyémánt. Többet érsz, mint bármilyen nemesfém, vagy a legértékesebb dolgok összessége, és ezt az értéket nem képes elvenni senki és semmi.

Isten szemében te mérhetetlenül értékes vagy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése