2017. október 21., szombat

KÍGYÓ VAGY BOT....

" Monda pedig az Úr Mózesnek: nyújtsd ki a kezedet és fogd meg a farkát! És kinyújtá kezét és megragadá azt,és vesszővé lőn az ő kezében."

Testvéreim, a fenti Ige Mózes élhívásának egy pici részlete, annak a Mózesnek, akinek az Isten megjelent az égő csipkebokorban.

Ezt a Mózest most Isten elhívja a maga szolgálatára, munkát akar neki adni, valami egészen speciális feladatot akar rábízni.

Mert testvéreim,nem elegendő az,hogy valaki az Isten gyermeke,hanem Isten szolgájává is kell válnia!
Ahogy a Róma 16:22 -ben mondja az Úr: " Most pedig, minek utána felszabadultatok a bűn alól, szolgáivá lettetek pedig az Istennek.."

Tehát mi nemcsak Isten gyermekei vagyunk, akik élvezik az Ő Atyai szeretetét, jóságát, közelségét és áldásait, hanem szolgáivá is lettünk Ő Neki, akikre Isten feladatokat bíz, hogy világítsunk az embereknek  és sókká legyünk ebben a világban!

Mert minden esemény és minden történés mögött lássuk meg testvéreim Isten küldő szándékat,megbizatását!
Éppen úgy, mint Mózesnek, nekünk is a mindennapi élet nagy, de a jelentéktelen fordulatai mögött is, ott kell éreznünk a küldő Istent! Aki hívott bennünket, Aki belehívott ebbe a munkába, abba a helyzetbe, amelyikben vagyunk, vagy amelyikbe jutni fogunk.
Gyakorlatilag azt jelenti ez testvéreim,hogy úgy nézz például az öreg szüleidre, vagy éppen a nehezen nevelhető gyerekeidre, úgy viszonyulj a boldog vagy talán a terhes családi életedhez, úgy fogadd a mindennapoknak gondjait, bajait, a magányt vagy talán a tömeget magad körül.
Úgy lássad a szeretteidet, a kollégáidat, az ismerőseidet, az ellenségeidet a magad képességeit
vagy a magad tehetetlenségét, erőtlenségét, az egészségedet vagy a betegségedet, hogy mindezek mögött az Isten megbízatása van a te számodra!

De nézzük csak a történetet, Mózes Istentől kapja a parancsot, nyújtsd ki a kezedet és fogd meg a kígyónak a farkát. Nos, testvéreim én ezt úgy látom, hogy ez a kígyó, mintegy jelképe annak, hogy igenis néha veszélyes, súlyos, nehéz a feladat, amire Isten úgy ahogy Mózest, bennünket is kér.

Az a kígyó megmarhat, árthat, halálos sebet is üthet rajtad! Megértem Mózest, hogy először visszatorpan és nem akarja vállalni a feladatot. Mert nem könnyű testvérek , ebben a világban,Isten küldötteként megállni és vállalni az életnek a problémáit. Könnyebb dolog elfutni.
A kígyótól mindenki fél, de Isten azt mondja: áll meg!  Ne fuss el, ragadd meg azt! És Mózes megfogta! De hogy merte megfogni? Erre igazán csak egyetlenegy magyarázat lehetséges úgy, hogy Isten mondta neki! Bízott Istenben, Aki megjelent neki!

Testvéreim, pontosan azért ragadhatunk meg mi is minden kígyót, mert Isten nekünk is megjelent!
Sokkal, sokkal hatalmasabban és fenségesebben, mint Mózesnek. Nekünk nem egy csipkebokorban jelent meg. Nekünk Isten a Golgotai kereszten jelent meg! Ezért testvéreim,mi bátran megragadhatunk minden kígyót ami felénk sziszeg! Hiszen nézzétek, nincs már többé olyan kígyó, aminek a fejét el ne taposta volna Jézus ott a kereszten!

Ez azt jelenti testvérem, hogy ne félj te azoktól az emberektől akik bántani szoktak, akiket nem bírsz elviselni, akik keseríteni akarják az életedet! Ne félj attól a betegségtől vagy attól a műtéttől, ami előtted áll,Jézus már eltaposta a kígyót belőle!
Ne félj azoktól a feladatoktól,amelyekhez sem erőt, sem kedvet nem érzel! Ne félj a gondtól,amely megüli a lelkedet, hogy ég éjszak sem tudsz aludni! Ne félj a sátántól és annak minden seregétől, amelyik meg fog kisérteni!
Menj elébe Jézus Nevében és mondd magadban többször: Mindenre van erőm a Krisztusban Aki engem megerősít! Ragadd meg a "kígyót" bátran, a hitnek a szorításában bottá,erővé, segítséggé, fegyverré válik a kezedben! 
Ámen!

Ernö Seres-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése