2022. június 4., szombat

MINDENNEK ÁRA VAN!

,,Megáldalak téged és felmagasztalom a te nevedet, és áldás leszel ... a könnyhullatástól, mert meglesz a te cselekedeteidnek jutalma, azt mondja az Úr.,, 1 Mózes 12:2 HUNK


Mindennek következményei vannak. Pozitiv és negativ egyaránt. Mert, amit vetünk, azt is fogjuk learatni!
Szeretnénk kenetet, szeretnénk szolgálatba állni, vagy vágyódunk egy mélyebb kapcsolatra a szent szellemmel.
Elakarunk merülni Isten jelenlétében. Akkor fizessük meg elöször az árat. Ingyen semmit nem kapunk , (kegyelmet igen) hiszen csak gondoljunk arra hogy Jézusnak mekkora árat kellett fizetnie azért hogy megváltson minket! Néhányan azt hiszik hogy a keresztény élet könnyü, és mindent könnyen megkapnak, elég ha dicsérjük az Urat, és énekelgetünk. De ez nem igy van! Ez nem elég!
Az igazi keresztény élet, - ha tényleg fejlödni akarunk, és tovább jutni, közelebb istenhez, állandóan az Ö jelenlétében lenni - az egy kökemény munka, amit nem lusta embereknek találtak ki. Aki lusta már veszített is! Istennél úgy müködik hogy az áldás elött kell kifizetnünk az árat; - de utána! Utána megkapod ami téged illet csodálatos módon! Megnyílik a menny kapuja és áldás áldásra jön, anyagi és szellemi egyaránt! Az ördögnél fordítva van; ö szívesen eléd löki a világi javakat, sikereket, popularitást, pénzt, gazdagságot ad; De utána követeli az árat; a lelkedet adod el neki és az életeddel fizetsz. (Láttuk már sok sztár életében!) Nem elég inditék , hogy nemes terveink vannak az Ùr felé, vagy, hogy Isten velünk van hogy azt tegyük amit elgondolunk! Nem! Istent kell megkérdezni és azt tenni amit ö kíván! Az Ö akaratát teljesíteni.
Mert Ö a legjobbat akarja nekünk, és a legjobbat adja!
Mi az engedelmesség és a ragaszkodás gyönyörüséges gyümölcse? Azt mondja az Ùr: "Èn, a te Istened leszek neked örök világosságod, és én leszek a te ékességed, mert plántálásom vesszeje vagy, kezeim munkája az én dicsöségemre.
Adok néked ékességet a hamu helyett, dicsöségnek palástját a csüggedt szellem helyett. Fejedelmeddé teszem a békességet, és elöljáróddá az igazságot, az üdvösséget hívod köfalaidnak, és kapuidnak a dicséretet. Mindezt bizony meglátod, és ragyogsz majd az örömtöl, és remeg és kiterjed a szíved."
Igaz milyen csodálatos dolgokat tartogat számunkra az ÙR? Halleluja! Dicsöség legyen neki örökkön örökké aki szeret minket mindenek fölött és ragaszkodik hozzánk!
Fizessük meg az árat azzal hogy az Ö tetszésére élünk, hagyjuk magunkat vezetni és tanítani akkor is ha éppen egy olyan dolgon kell keresztül mennünk ami nekünk nem tetszik; és akkor is ha nem kapjuk meg azonnal amit akarunk.
Nem szennyezük be magunkat, jót cselekedünk, irgalmasságot gyakorlunk, szellemben vagyunk, és szellemben járunk mindenkor!
Adjon nekünk az Ùr elég eröt és kitartást, hogy engedelmeskedni tudjunk neki mindenben és mindenkor! Amen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése