2022. május 21., szombat

💥Van Erőm💥Ima -

Imádkozás után nem tehetünk úgy, hogy ne változott volna semmi. 
Mert Isten munkálkodó ereje imádkozás közben is képes kifejteni erejét de csak akkor, ha teljes szívünket megnyitjuk előtte, hogy beléphessen oda.

 Az életünk irányításában nem önmagunk kell legyünk a középpontban, hanem Ő. „Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.” (Jakab 5,16)Ebben a történetben három lényeges dologra kell figyelnünk:
Az ima lehetőség a számunkra. Ne gondoljuk azt, hogy imádkozás után szempillantás alatt megváltozik minden. Netán, helyre jönnek az elrontott kapcsolataink, megoldódnak az anyagi problémáink, vagy beköszönt a gyógyulás az életünkben. Nem teszi könnyebbé az utat, de hatalmat ad arra, hogy Isten segítségével eltávolítsuk a nehéz hegyeket. Lehetőségünk van segítségül hívni a Mindenség Urát.
Az ima a tett. Pál apostol gyakran imádkozott, hogy az Úr vegye el a testében levő tövist. 

De nem történt meg. Mégis, az ima hozzáférést adott ahhoz, hogy ha saját erejéből nem is lenne képes küldetésére, az evangélium hirdetésére, Istennél a lehetetlen válhat lehetségessé. 
Nem szabadult meg betegségétől, de abban a helyzetben, az emberi gyengeségben fedezte fel Krisztus erejét, a mindenre elegendő kegyelmet, amikor mindenre van ereje az embernek Krisztusban.
Az ima nem ad felmentést a feladat alól, de ha engedjük, Isten csodás módon munkálkodhat.
Hányszor érezzük azt, hogy megváltozott minden. És lehet, hogy ez valóban így van: mert, amikor nem a magunk erejében bízunk, akkor kezd kibontakozni Isten hatalmas áldása.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése