2023. október 5., csütörtök

ADD ÁT JÉZUSNAK❣️

Egy kisfiú hazament a templomból, és nagy izgalommal jelentette be, hogy hallott egy fiúról, aki halat adott Jézusnak. Ezért örömmel kezdett neki a halászatnak a házuk előtti kis tóban. Természetesen arra a kisfiúra gondolt, aki kenyerét és halát Jézusnak ajánlotta fel.

Jézus egész nap tanította a tömeget, és a tanítványok azt javasolták neki, hogy küldje el őket a faluba kenyeret venni. Jézus erre azt válaszolta: „Ti adjatok nekik enni” (Máté 14,16). 
A tanítványok tanácstalanok voltak, hiszen több mint ötezren voltak, akiket meg kellett etetni.

Talán ismered a történet folytatását: egy fiú odaadta az ebédjét - öt kis kenyeret és két halat -, és Jézus ezzel táplálta a tömeget. Az egyik felfogás szerint a fiú nagylelkűsége egyszerűen arra késztetett másokat is a tömegben, hogy osszák meg az ebédjüket, de Máté egyértelműen azt akarja, hogy megértsük, hogy ez egy csoda volt, és a történet mind a négy evangéliumban szerepel.

Mit tanulhatunk belőle? Családtagok, szomszédok, barátok, munkatársak és mások állnak körülöttünk különböző mértékű szükségben, nehézségben. 
Elküldjük-e őket azokhoz, akik nálunk alkalmasabbak? 
Bizonyára vannak olyan emberek, akiknek a szükségletei meghaladják a mi képességeinket, hogy segítsünk rajtuk, de nem mindig. 
Bármire is van lehetőséged - egy ölelés, egy kedves szó, egy meghallgató fül, egy rövid ima, egy kis bölcsesség, amit összegyűjtöttél - add át Jézusnak, és meglátod, hogy ő mit tud tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése