2016. november 5., szombat

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor-Az ima alapvető elemei

Szüntelen imádkozzatok (1 Thesszalonika 5:17)



Az ima fontos része a kereszténységünknek, ez mindannyiunk papi szolgálata. Jézus azt mondta, hogy: “mindig imádkozni kell, és meg nem restülni” (Lukács 18:1).
Az emberek gyakran nehézségeken mennek keresztül és nem tudják, mitévők legyenek.
Nem sokan tudják, hogy hogyan imádkozzanak helyesen. Isten azt mondta, hogy imádkozzunk. Nem önmagában az imádkozás miatt, hanem mivel eltervezte, hogy válaszol rá. Az imának továbbá
létfontosságú szabályai és elemei vannak, és amikor világosan megérted és alkalmazod azokat, sokkal hatékonyabbá válik az imaéleted.

Az ima egyik alapvető eleme, hogy Jézus nevében imádkozunk. Jézus nekünk adta az erőt és a hatalmat az Ő nevének a használatára, ami azt jelenti, hogy amikor imádkozunk, az Ő helyén állunk: “…amit csak kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja néktek” (János 16:23). Jézus nevében kell élned, az Benne és általa munkálkodnod, az Ő tekintélyével és jellemével. Micsoda gondolat! A Kolossé 3:17-ben azt olvashatjuk, hogy: “...És mindent, amit csak cselekesztek szóval vagy tettel,
mindent az Úr Jézusnak nevében cselekedjetek, hálát adván az Istennek és Atyának Ő általa.” Amikor imádkozol, imád ugyanazt az erőt és tekintélyt hordozza, mint amikor maga Jézus szól.

Az ima második fontos eleme az, hogy az Ige erejével imádkozunk, az Igéből való kinyilatkoztatás és látás alapján. Ezt azt jelenti, hogy a hitünknek azon kell alapulnia, amit Isten Igéje mond. Ugyanis ha Isten Igéje szerint imádkozunk, bizonyosak lehetünk benne, hogy választ kapunk, mert a kérésünk összhangban van az Ő Igéjével.

A hit az Igéből származik. Az igazi hit csupán az Igéből ered. A Róma 10:17 kijelenti: „a hit hallásból származik, a hallás pedig Isten Igéjéből.”

Az ima harmadik eleme, hogy a Szent Szellem ereje által imádkozunk. Többen imádkoznak, és semmi sem történik, mivel nem a Szent Szellem ihlette a szavaikat. Neked mindig a Szent Szellem által kell imádkoznod, hogy a szavaid telve legyenek isteni erővel, inspirációval, kenettel. Ez a különbség.

Amikor az Apostolok Cselekedeteit tanulmányozod, rájössz, hogy az apostolok előnyükre használták az ima három alkotóelemét: Jézus nevét, Isten Igéjét és a Szent Szellem erejét. Nem csoda, hogy ilyen nagyszerű eredményeket értek el, és hatalmas hatást gyakoroltak az evangéliummal.

Ima
Drága Atyám, köszönöm azt a kiváltságot és tisztességet, hogy
Jézus nevében imádkozhatok, annak a dicsőségét, hogy gyakorolhatom Igéd hatalmát, és annak rendkívüli hasznát, hogy a Szent Szellem ereje által imádkozhatok. Átveszem
az imámra adott válaszodat, mert a Szent Szellem vezet engem az imában és semmi sem lehetetlen számomra Jézus nevében. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése