2017. szeptember 24., vasárnap

Joel Osteen pásztor bátorító üzenete

Ez az én megvallásom:

Kihirdetem, hogy életemben áttörések közelednek - Isten jóságának váratlan robbanásai. Nem csak egy erecske… Nem csak egy patakocska... hanem Isten hatalmának áradata közeledik. A gyógyulás áradata. Az áttörés embere vagyok, és úgy döntök, hogy gondolkodásom az áttörést fogja tükrözni. Arra számítok, hogy Isten eláraszt jóságával, és lenyűgöz jóindulatával.


A Bibliában Dávid királynak áttörésre volt szüksége, amikor lehetetlen helyzetbe került. Az embereivel együtt félelmetes sereggel találta szembe magát- a filiszteusokkal, akik hatalmas túlerővel jöttek ellenük. Nem sok esélyük volt a győzelemre. Dávid Istentől kért segítséget, Isten pedig megígérte, hogy velük lesz, és győzelmet fognak aratni a filiszteusok felett.

Mikor Dávid és emberei elindultak, pontosan ez történt. Isten nagyszerű győzelmet adott nekik. Dávid le volt nyűgözve, az 1. Krónika 14:11-ben ezt mondja: „Isten úgy tört át az ellenségeimen, mint ahogy a vizek áttörik a gátat.” El is nevezte a helyet Baál- Perásimnak, aminek jelentése „ az áttörés Istene”. Vegyük észre, hogy Dávid a vizek előtöréséhez hasonlította Isten erejét. Áradásként írta le azt. Azt mondta, mint jóságának, jóindulatának, a gyógyulásnak, az új lehetőségnek az áradata.

Gondolj csak bele, milyen ereje van a víznek: egyméternyi mélységű víz fel tud emelni egy hatalmas, több tonnás autót, és képes azt megforgatni. A híradóban a nagy áradásokról szóló tudósításokban egész házakat láttam a folyón lefelé sodródni. A víz erejét semmi sem állíthatja meg. Ami az útjába akad, azt már viszi is.

Lehet, hogy a nehézségei igen hatalmasnak tűnnek: az akadályok áthághatatlannak, az álmaid elérhetetlennek. De tudjad: amikor az áttörés Istene felszabadítja ereje áradatát, semmi sem állhatja útját. A betegséged talán nagynak tűnik, az áttörés Istenének azonban semmiség. Esélye sincs, amikor Isten útjára engedi a gyógyulás áradatát.

Meglehet, az ellenfeleid hatalmasnak látszanak. Nagyobbnak, erősebbnek, jobban felfegyverzettnek és anyagilag is bővelkednek. De amikor Isten az Ő jóindulata előtt felhúzza a zsilipet, esélyük sincs! Készülj fel, de ne egy kis erecskére, sem egy patakra vagy egy folyóra. nem, Isten jóindulatának áradatára kell felkészülnöd, Isten jóságának árhullámára, bőségének szökőárjára.

Előfordulhat, hogy miközben Istennek egy egész óceán áll rendelkezésére, te csupán egy „erecskére” gondolsz; vagy „patakra” gondolsz, amikkor Neki árhulláma van.
Ki kell tágítanod a látásodat! 
Légy merész: nyújtózkodjon a hited! Isten áradatként akarja kiönteni az Ő jóindulatát. El akar árasztani a jóságával.

Forrás: Lisa E. Sz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése