2023. június 11., vasárnap

💥Van Erőm💥 Jézus a gyógyító II.

Miután éveken keresztül szorgalmasan elolvastuk a Biblia könyveit, pontos ismeretekkel gazdagodtunk; képesek vagyunk-e letenni a gondjaikat, fájdalmainkat, betegségeinket Jézus lábai elé? – olyan őszinteséggel, ahogyan a bénák, nyomorékok, vakok és némák mentek Jézushoz, annak a reményében, hogy csak ő tud gyógyulást adni számukra.

Elámulunk egy-egy számunkra elképzelhetetlen hír hallatán: amikor egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő ember egészségesen távozik a korházból; amikor egy daganattal küzdő ember élete megújul; amikor egy szemműtét által visszaadják egy ember látását. 

Hasonlóan elámulunk mi is Isten kegyelmének megtapasztalásakor, mint a hegyen levő emberek. 
Ők a Messiást várták, s ismerve a próféciákat, amikor majd „kinyílnak a vakok szemei, és megnyílnak a süketek fülei. Szökkellni fog a sánta, mint a szarvas, és ujjong a néma nyelve.” (Ézs 35,5–6), biztosak voltak abban, hogy Jézus közelségében jó helyen vannak.

Látva a szemük előtt a csodákat, az emberek válaszul dicsőítették Izrael Istenét. 
Csodálkozásunk közepette ne feledjünk el hálát adni, dicsőítve, magasztalva Istent. 
Milyen dicsőséges nap az, amikor megértjük, hogy Jézus, a Megváltó ránk néz a szükségben, és könyörül rajtunk.

Milyen felszabadító nap az, amikor végre megtanuljuk, hogy az áldások, amelyeket az Úr ad nekünk, nem azon alapulnak, amit mi teszünk, hanem csak azért vannak, mert Ő látja a gondjainkat, és könyörül rajtunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése