2018. június 1., péntek

Örömteli mindennapok: Bízz Isten időzítésében!

Mai örömteli bátorító :)

“Nyugodj meg az Úrban; várj türelmesen, hogy cselekedjen. Ne aggódj és ne nyugtalankodj - az csak bajt okoz” -Zsoltárok 37:7-8


A megnyugvás hitbéli cselekedet. Ilyenkor Istenre vársz.
Amikor saját kezünkbe vesszük a dolgokat és "besegítünk" Istennek, rendszerint bajba kerülünk.
A Biblia azt mondja, bízz Isten időzítésében!
A viharban tanusított nyugalmával Jézus arra tanít bennünket, hogy bízhatunk Istenben a legnagyobb nehézségek közepette is.
Sok példát olvashatunk a Bibliában,amikor Isten megvárta az utolsó perc ,utolsó másodpercét és akkor lépett.Miért?-mert van, hogy megpróbálja a hitedet,bízol Benne eléggé ahhoz,hogy kitarts hitben a legvégsőkig,vagy feladod.
Ő meg akarja mutatni hogy Ő az Isten ,a csodatévő Isten a te életedben is.Egy pillanat alatt képes meghozni a csodádat, megszabadítani,helyreállítani ,megcselekedni az életedben azt ,amire régóta vársz.De mikor lesz a tied?-ha kitartasz .
Mit tehtsz amíg várakozol?-dicsőitsd ,magasztald,adj hálát az Úrnak.
Ahogy :,,Éjféltájban Pál és Szilász imádkozott, és énekkel magasztalta az Istent. Apcsel.16,25..... és akkor,,hirtelen kinyílt minden ajtó, és mindegyikükről lehulltak a bilincsek.
Lehet, hogy a te életedben is közeledik az éjfél,de Isten arra bátorít,hogy ne add fel ,Ő jön ,úton van ,ott lesz a megfelelő időben.Tarts ki ,mert hirtelen kinyílik a te ajtód is.
Ő azt mondja: “Ne nyugtalankodj. Emlékezz arra, hogy én mindig veled vagyok, és bízhatsz az időzítésemben”.
Isten már most tudja, hogy mit fog tenni az életedben a következő hónapban, a következő évben, a következő évtizedben. Isten jót tervez számodra!
Legyen örömteli napod :)


***********************************

Mai örömteli bátorító:)

A Mennyből pedig hang hallatszott: „Ő a Fiam, akit nagyon szeretek, s akiben gyönyörködöm!”
Egy másik forditásban,,"Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm."-Máté 3,17
Milyen kedves szó az, hogy szeretett. Ezt a fogalmat nem használjuk könnyedén, hanem azok számára tartjuk fenn, akik legkedvesebbek számunkra és legközelebb állnak hozzánk. 
Az Újszövetségben az apostolok használják a szót testvéreikre, János sokszor használja a kifejezést, amikor megszólítja Isten házanépét.
Az Atya így szólit minket is,mindannyiunkat ,akik Őbenne vagyunk ,újjászülettünk és ezáltal szeretett gyermekei lettünk ,akikben gyönyörködik.,,Szeretett fiam-lányom,,
Te is szeretett fia/lánya vagy,aki éppen most azt gondolod nem vagy méltó erre.De igen az vagy,ha Őbenne -a Szeretettben -vagy!Tudd és hidd ,hogy szeretett vagy Krisztusban !
Minden áldás, minden örökség a miénk, mert Őbenne vagyunk.Nem azért amit teszünk.
Valamikor lázadó bűnösök voltunk, Isten ellenségei. De Ő elküldte fiát - a Szeretettet -, hogy kifizesse váltságdíjunkat. Amikor befogadtuk az Úr Jézust, Isten Fiába helyeztettünk. Mindenki pedig, aki Őbenne van - a Szeretettben -, békét, védelmet és biztonságot talál. Micsoda helyzet ez! Kényelmesen elhelyezkedünk a Szeretett vállain, és Őbenne áldást nyerünk.
Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával a Krisztusban. Efézus 1.3-6
Áldott és szeretett vagy! 

Legyen örömteli napod:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése