2022. augusztus 16., kedd

💥Van Erőm💥


Ezek a szavak, az öröm hangjai egy börtöncellából. Olyan pillanatban hangzottak el, amikor a legkevésbé sem volt várható. 
A Biblia ezen könyvében nagyon sokszor előfordul az öröm, vagy az örvendezés szó. 
A filippi levélben az öröm nem tűnik el, akkor sem, amint a normális szívverés helyreáll. 
A Biblia legörömtelibb könyve olyan írótól származik, aki össze volt bilincselve, beteg volt, és az élete veszélyben forgott. Pál ezektől eltekintve csak a teljes, el nem múló örömre helyezi a hangsúlyt. Isten felhasználja Pál apostolt, hogy a mai napon nekünk örömünk legyen. 
Olvasni tudjuk az igazi örömüzenetet. Megismerhetjük azt, hogy Isten az életünk legsötétebb pillanataiból is képes jót kihozni. És, megtudhatjuk, hogy Jézus Krisztus legyőzte a halált, így biztosak legyünk, hogy semmi sem választhat el minket az igazi örömtől.
Feltevődhet a kérdés: Tudunk-e örülni a nehézségek idején is? 
Tudunk-e örülni a jelenlegi életünkért, nem vágyva a jövőre? Megtaláljuk az igazi öröm forrását?
Milyen nagy erőre volt szüksége Pálnak, hogy a börtön sötét, hideg, koszos környezetét nem látva, csak az Úrban leljen örömöt.
A mi életünkben is sokszor voltak, vannak, lesznek nehézségek, de meg kell találnunk az igazi öröm forrását, aki nem más, mint Jézus Krisztus. Ő megváltott minket a bűneinkből, így teljes örömben élhetünk, illetve Isten iránt való hálával kell élnünk.
Ha tükörbe nézel, mit fogsz látni? Egy embert, aki belefáradott az élet adta nehézségekbe? 
Vagy, egy ember, aki Isten üzenete által új erőre kapott, és meglelte a napi örömöt, amely az egész napját jobbá fogja tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése