2024. március 1., péntek

💥Van Erőm - Eső és csoda⭐

Isten gyakran úgy dönt, hogy imáinkon keresztül végzi el munkáját. 

Ezt látjuk, amikor Isten azt mondta Illés prófétának: "Esőt küldök a földre", megígérve, hogy véget vet a három és fél éve tartó szárazságnak Izraelben. 
Bár Isten esőt ígért, röviddel később "Illés felmászott a Kármel csúcsára, lehajolt a földre, és arcát a térdei közé hajtotta" - elmélyülten imádkozott az esőért. 
Aztán, miközben tovább imádkozott, Illés elküldte szolgáját, hogy menjen, és "hétszer" nézzen ki az óceán felé, fürkészve a horizontot az eső bármilyen jele után.

Illés megértette, hogy Isten azt akarja, hogy alázatos, kitartó imádsággal vegyünk részt a munkájában. Függetlenül emberi korlátainktól, Isten úgy dönthet, hogy imádságunk által csodálatos módon mozdít meg dolgokat, alakít át eseményeket, és valóra váltja az elképzelhetetlent számunkra. 

Ezért mondja Jakab levele, hogy "az igaz ember komoly imádsága nagy erővel bír és csodálatos eredményeket hoz", miközben emlékeztet minket arra, hogy "Illés ugyanolyan ember volt, mint mi" (Jakab 5,16-17).

Amikor célul tűzzük ki, hogy Istent szolgáljuk azáltal, hogy hűségesen imádkozunk, ahogy Illés tette, akkor egy csodálatos kiváltságban veszünk részt - ahol bármelyik pillanatban az első sorból nézhetünk végig egy csodát, vagy akár többet is Isten hatalmas szeretetének köszönhetően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése