2024. március 6., szerda

Megóvni a szívet⭐

A szívünk percenként 70-75-öt ver. Bár átlagosan csak 250 gramm súlyú, egy egészséges szív naponta 7000 liter vért pumpál 90 000 km érpályán keresztül.
A szív minden nap annyi energiát termel, hogy egy teherautó 30 km-t tudna vele megtenni. Egy életen át ez annyi, mintha a Holdra és vissza vezetnénk.
Egy egészséges szív elképesztő dolgokra képes. Ezzel szemben, ha a szívünk meghibásodik, az egész testünk leáll.

Ugyanez elmondható a "lelki szívünkről" is. A Szentírásban a szív szó jelenti érzelmeink, gondolkodásunk és érvelésünk központját. Ez életünk "parancsnoki központja".
Amikor tehát azt olvassuk: "Őrizd meg szívedet minden szorgalommal" (Péld 4,23), annak sok értelme van. De ezt a tanácsot nehéz betartani. 

Az életünk megtartása mindig olyan igényeket követel időnk és energiánk iránt, amelyek azonnali figyelemért kiáltanak. Ehhez képest az, hogy időt szánunk arra, hogy meghallgassuk Isten Igéjét, és megtegyük, amit az mond, nem igényel sok energiát. 
Lehet, hogy nem vesszük azonnal észre az elhanyagolás következményeit, de idővel ez lelki szívrohamnak adhat teret.

Hálás vagyok, hogy Isten nekünk adta az Ő Igéjét. Szükségünk van az Ő segítségére, hogy ne hanyagoljuk el, hanem arra használjuk, hogy szívünket minden nap az Ő szívéhez igazítsuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése