2024. április 2., kedd

🌹Reggeli dicséret - A mi Istenünk!⭐

„💞Én, az Úr vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Egyiptom földjéről, a szolgaság házából. Ne legyen más istened rajtam kívül!”
Mózes ötödik könyve 5.rész 6-7. vers

A nagy találkozás pillanata ez. Mózes nem csak abban volt különleges, ahogyan életben maradt, hanem abban is, ahogy Isten jelen volt az életében. 
Mózes összekötő kábelként funkcionált Izrael népe és Isten között. 
Rajta keresztül nyilvánította ki Isten az akaratát, ő volt a tolmács a Tízparancsolat történetében és ő volt az is, akit Isten felhasznált abban a nagy feladatban, ami visszaadta népének a szabadságot.
 
Mózes emlékeztette a népet arra, hogy Isten szövetségkötése nem csak az atyákra korlátozódott, hanem rájuk is, akik megmenekültek és életben voltak. 
Emlékeztette a népet arra, hogy Isten nem csak vele beszélt a csipkebokornál, hanem a néphez is beszélt, akkor amikor megszabadultak Egyiptomból és a pusztában állomásoztak. 

Ott Isten mennydörgés, villámlás és sűrű felhő közepette szólt a néphez, akik a Sínai-hegy lábánál álltak. Mózes kapcsolta össze Istent és a népet, mert a nép félt az Úrtól. Isten egy ilyen szituációban mondta el Izraelnek, hogy Ő az az Isten, aki kihozta őket Egyiptom földjéről. 

Ő az az Úr, aki nem hasonlítható semmilyen más istenséghez. Ebben a nagy találkozásban benne volt az emberiség múltja, jelene és jövője.

Istennek fontos volt a teremtés óta, hogy az ember tudjon Róla, ismerje Őt és bízzon benne. 
Fontos számára, hogy teljes bizonyossággal legyünk afelől, hogy életünket a tenyerén hordozza és ahogy a Bibliában Habakuk próféta könyvében is olvashatjuk „ha késik is, várd türelemmel, mert biztosan bekövetkezik, nem marad el.” (Hab.2:3) 

Végül pedig szíve egyetlen vágya, hogy a jövőnket érintő kérdésekben bátran forduljunk Hozzá. Ismerjük meg Őt személyesen és tudjunk bízni oly’ annyira Benne, hogy életünk nehéz kérdéseit bátran felmerjük vállalni.

„Én, az Úr vagyok a te Istened!” – tehát bátran mehetünk Hozzá, bízhatunk Benne és tanácsot kérhetünk Tőle.

Áldott napot!
(Pörneki-Csomó Hajnalka)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése