2024. április 25., csütörtök

⭐ MENEKÜLÉS 🌹

,,💞Uram, te vagy osztályrészem és poharam, te tartod kezedben sorsomat. […]  Áldom az Urat, mert tanácsot ad nekem, még éjszaka is figyelmeztet bensőm. Az Úrra tekintek szüntelen, nem tántorodom meg, mert a jobbomon van.,, Zsoltárok könyve 16:5,7-8

Érezted már úgy, hogy legszívesebben elbújnál egy hétre az egész világ elől, kilépnél ebből az őrült mókuskerékből, és hagyjon végre békén mindenki? 
Vagy ha nem is tűnnél el, de pár napra álljon meg az élet, mert ez így sok(k), a lelked nem bírja utolérni az eseményeket, úgy érzed, mindennel le vagy maradva, és csak rohansz magad után. 
Ilyenkor számomra inkább olaj a tűzre, mintsem reménykeltő, megnyugtató érzés egy-egy nagyon pozitív, „éppen minden rendben van” bibliavers.

Viszont ez a zsoltár nem egy „minden rendben van” örömzsoltár. Hadd idézzem az első két verset is, így mindjárt más lesz az összkép (főleg, ha a teljes zsoltárt elolvasod):
„Dávid bizonyságtétele. Tarts meg engem, Istenem, mert hozzád menekültem! 
Ezt mondom az Úrnak: Te vagy az én Uram, rajtad kívül nincs, ami jó nekem.” (16:1-2)
 
Dávid nem békében írja ezeket a sorokat, menekül.
Nem tudjuk, mi elöl, csak azt, hogy Istenhez. Talán veszély fenyegeti az életét?
Talán Saul üldözi? Egy múltbéli trauma emléke? Kételyek?
Egy különleges véget ért áldozati lakoma terhe? Annyi minden lehet, de a lényeg, hogy a megismert Istenhez fordul menedékért. És nála megtalálja azt, amit keres. 

Mert Ő az, aki kezében tartja nemcsak Dávid, hanem a mi sorsunkat is. Ő az, aki látja a múltat és jövendőt a miértekkel és az érem megannyi oldalával egyszerre, és a legjobbat akarja nekünk. Tanácsol, felsegít, megért.
 
Jézus megélt egy emberi életet köztünk, nem is akármilyen nehezítettséggel. Ismeri a félelmet, fájdalmat, lelket tépő nehézségeket, de az örömöt, reményt, kitartást is, amik a mi mindennapjainkat hasonlóan tarkítják.
 
Az élet útja kanyargós, kiszámíthatatlan, tele fentekkel és lentekkel, de Istennel utazni rajta jó. Istennel kapcsolatban lenni jó. Hozzá bátran menekülhetünk.
Kívánom, hogy ezen a héten különlegesen megtapasztalhasd jelenlétét!
 
Szilvási-Csizmadia Andrea -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése