2024. július 26., péntek

🌹Békében, félve az Urat⭐

,,💞És békés lesz a te időd, gazdag boldogságban, bölcsességben és tudományban; az Úr félelme lesz kincse.,, Ézsaiás könyve 33. fejezet 6. vers

Szeretnél olyan helyen élni, ahol nincs és az emberi történelem során soha nem is volt háború? 
Ahol nincs hadsereg, ahol nincs fegyver? 
Ahol még rendőrre sincs szükség, mert nem bántja senki a másikat, ahol nincsenek tolvajok, nincs bűnözés? 
Ahol békében megférnek egymás mellett az emberek?

Képzeld, létezik egy ilyen hely a földön, mégpedig egy egész kontinens; az Antarktisz. 
Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ezt a földrészt azért sem foglalta el még senki, 
mert egyrészt csak a XIX. században fedezték fel, másrészt, mert területének 98%-át örök jég borítja.

Illetve, van egy 1959-ben megkötött és 58 ország, köztük Magyarország által is ratifikált nemzetközi egyezmény, amely elvileg 2048-ig szavatolja, hogy „az Antarktiszt csak békés célokra lehet használni; Tilos katonai támaszpontok és erődítmények létesítése, hadgyakorlatok tartása, bármilyen fegyverkísérlet; az Antarktisszal kapcsolatban területi igény nem jelenthető be, nem eszközölhető”. (forrás: arcanum.com, Antarktisz szerződés)

Ám, ha ide tesszük az aktuális geopolitikai helyzetet és a globális felmelegedés problémáját, látható, hogy mily törékeny és negédes ez az ember által kreált ’Béke-paradicsom’.

Ezért is megnyugtató arról olvasni ma reggel, hogy ami nekünk nem megy, azt az Isten oldja meg. 
Az igazi békét Ő adja, Ő teremti meg. És Ő nemcsak a külső konfliktusokat fogja megszüntetni, hanem azt is, mikor saját önzésünkkel, hibáinkkal, bűneinkkel, az elmúlással, a meghalással, az érzéseink és a szívünk állandó háborgásával küzdünk.

S mikor arról olvasunk, hogy „békés lesz a te időd”, ez emlékeztessen minket arra az Istennel kötött örök időkre szóló békeszerződésre, melyet Jézus a saját vérével írt alá, mikor itt járt és azt mondta: 
„Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!” (Ján. 14:27)

(Tóth Szilárd)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése