2018. március 23., péntek

Isten Igéje a mérce

Jézus azt mondta a János 15,2-ben, hogy meg fog tisztítani bennünket, mint az igazi Szőlőtőhöz kapcsolódó szőlővesszőket, hogy még több gyümölcsöt teremjünk. 
Aztán a következő versben így folytatja Jézus: Ti már tiszták vagytok az Ige által, amelyet szóltam nektek (Jn 15,3). 

Másszóval az Isten Igéje állítja fel a mércét a megtisztításunkhoz. Az Ige nélkül honnan lenne információnk, hogy különbséget tudjunk tenni a rossz és a jó között, az igazság és a hazugság között?
Egyetlen alapvető igazság létezik az egész univerzumban, és ez az Isten Igéje.
Az Iszlám világ azt fogja mondani: „A mi vallási rendszerünk az igazság.” De nem az. 
Ez megtévesztés, de a muszlimok ezt nem tudják. 
A buddhisták is próbálják majd bizonygatni, hogy náluk van az igazság. Néhány buddhista tantétel tartalmaz józan életbölcsességeket, de nem a buddhistáknál van az örökkévaló igazság.
Csak az Igében bízhatunk úgy, mint az igazság mércéjében. Nem ebből a világból származik. Egyenesen Istentől ered.
A Szentháromság második személyét úgy hívják, hogy hatalmas Logos vagy az Ige, aki földre jött és testet öltött, mint az ember Jézus Krisztus. A hatalmas Logost választotta ki az Isten maga, hogy átlépje és bezárja az emberiség és Isten közt tátongó szakadékot. Az egyik mód, ahogyan bezárta ezt a szakadékot, az volt, hogy információt hozott az Istenről. Azt mondta: Aki engem lát, látja az Atyát (János 14,9).
Az ókori filozófusok azt keresték, hogy hogyan tudnák áthidalni a távolságot Isten és ember között. Szokrátész, Plátó és más híres filozófusok megpróbáltak elmerülni az elméjükkel a végtelenben, azt kérdezve: „Mi létezik? Ki a legősibb Gondolkodó? Ki a mozdulatlan Mozgató?”
De nem találtak válaszokat. Csak annyit tudtak, hogy valaminek léteznie kell.

Aztán János elhozta az a kinyilatkoztatást, amit annyi éven át kutattak ezek a görög filozófusok.
Azt mondta: „Akarjátok tudni, ki a mozdulatlan Mozgató ebben az univerzumban? 
Megmondom nektek. Mielőtt bármi létezett volna, ott volt a Logos, az Ige. Az Ige Istennél volt. 
Az Ige Isten volt. Az Ige szemtől szembe áll Istennel vele egyenragúként. Minden az Ige által lett. Semmi sem jött létre a teremtésben nélküle 
(János 1, 1-3).
Persze, meg tudom mondani nektek, ki a mozdulatlan Mozgató. Ő a hatalmas Logos, az Ige. Ő az, aki áthidalta a szakadékot ember és Isten között.”

Tehát ha azzal próbálkozol, hogy más mérce által tisztulj meg, mint az Ige, csak az idődet pocsékolod. Az egyik legmegtévesztőbb dolog, amibe belekerülhetsz, egy olyan vallás, ami olyan javakat kínál, amelyekre nincs felhatalmazás Isten Igéjéből.
Éveket tölthetsz azzal, hogy követni próbálsz egy sor emberek által kialakított szabályt, amelyek képtelenek kívül-belül megváltoztatni.

Egyetlen igazi megtisztítási folyamat van, és Jézus világosan megmondta:
,,Ti már tiszták vagytok az IGE ÁLTAL, amelyet szóltam nektek,,(János 15,3).

DAVE ROBERSON: AZ ERŐ JÁRÁSA, A SZELLEM JÁRÁSA
Forrás: Nyelveken szólás-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése