2018. március 7., szerda

Mahesh Chavda: Amikor nyelveken szólunk...


Krisztus menyasszonyának nyelve olyan előnyökkel jár, ami minden hívő életét meg tudja változtatni.


1. Amikor nyelveken szólunk, akkor az Úr parancsának engedelmeskedünk.


"Hogy van hát? Imádkozom a szellemmel, de imádkozom az értelemmel is; énekelek a szellemmel, de énekelek az értelemmel is. ...vegye eszébe, hogy amiket nektek írok, az Úr rendeletei azok." 
(1 Kor. 14,15;37)

2. Amikor nyelveken szólunk, szellemi emberekként a hitet építjük az életünkben.
Szívesen megkérdezném minden hívőtől: Te felhőkarcolót építesz, vagy csak egy kalyibát? Ha úgy érzed, hogy az építményed túl kicsi, van egy isteni terv arra, hogyan tudod magasabbra építeni, és a hitedet növelni. Ha megfelelően használjuk, a nyelveken szólás segít a hit egy csodálatos épületének felépítésében, és szívünkbe beülteti a győzelmek képét Jézus Krisztusban.
"Aki nyelveken szól, magát építi; de aki prófétál, a gyülekezetet építi." (1 Kor. 14,4)
"Ti pedig szeretteim, épülvén a ti szentséges hitetekben, imádkozván Szent Szellem által." (Júd. 1,20)
"Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet." (Péld. 4,23)

3. Amikor nyelveken szólunk, az Úr iránti engedelmességben járunk, és jobban megtapasztaljuk a Szent Szellem erejét, miközben betöltjük Jézus Krisztustól kapott küldetésünket.

"Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket (démonokat) űznek; új nyelveken szólnak. ...betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak." (Márk 16,17-18)

4. Imanyelvünk olyan titkos igazságokat és rejtett dolgokat hív elő, amit csak a Mennyben ismernek.

"Mert aki nyelveken szól, nem embereknek szól, hanem az Istennek; mert senki sem érti, hanem szellemben beszél titkos dolgokat." (1 Kor. 14,2)
"Mert aki (ismeretlen) nyelven szól, nem embereknek szól, hanem Istennek, mert senki sem érti, vagy fogja fel a jelentését, mert a (Szent) Szellemben mond ki titkos és rejtett igazságokat (amelyek nem nyilvánvalóak az értelem számára)." (1 Kor. 14,2)

5. Amikor nyelveken szólunk, Isten dicsőséges tetteiről szólunk.
"Halljuk, amint szólják a mi nyelvünkön az Istennek nagyságos dolgait." (Csel. 2,11b)

6. Amikor nyelveken szólunk, akkor a Szent Szellem szó szerint berobbantja a hit erejét az életünk minden területére.
Az évek során fantasztikus csodákat éltünk át a szolgálatunkban. Amikor valamilyen kihívás éri a hitemet, azonnal és gyorsan elkezdek nyelveken imádkozni. Ez a hitemnek az a mustármagja, amelyet elvetek, hogy felszabadítsa a hitemet, bármilyen kihívással is találkozom.
"Ti pedig szeretteim, épülvén a ti szentséges hitetekben, imádkozván Szent Szellem által." (Júd. 1,20)

7. Amikor nyelveken szólunk, tökéletesen tudunk imádkozni az Úrhoz.
Mivel az Úrral teljes összhangban vagyunk, át tudunk törni az egeken, hogy megérintsük Isten trónját. A Message-fordítás, amely szabad fordítását nyújtja a Szentírásnak, szemléletesen fejezi ki, hogyan veszi le rólunk a Szent Szellem a terheinket, amikor feltárjuk a szívünket nyomasztó dolgokat az Úr előtt.
"Isten Szelleme megérinti a szellemünket, és megerősíti bennünk azt, hogy kik is vagyunk igazából. Tudjuk, hogy ki Ő, és tudjuk, hogy mi kik vagyunk: Ő az Atya, mi pedig a gyerekek. És azt is tudjuk, hogy meg fogjuk kapni, ami nekünk jár - egy fantasztikus örökséget!" (Róm. 8,16-17)

8. Amikor nyelveken szólunk, olyan dolgokért imádkozunk, amelyek felülmúlják az ismereteinket és az értelmünket.
A nyelveken szólás átemel minket az intellektuális képességeink és a természetes világ korlátain. Minél inkább tudatában vagyunk annak, hogy a dolgokat mindig kielemző gondolkodásunkat le kell szállítani a trónszékéről, annál inkább el tudja foglalni Jézus a trónt az életünkben. Az Ő királyi trónja körül a dicsőségnek olyan atmoszférája lebeg, amiben döbbenetes csodák várnak megszületésre.
"Hasonlatosképpen pedig a Szellem is segítségére van a mi erőtlenségünknek. Mert azt, amit kérnünk kell, amint kellene, nem tudjuk; de maga a Szellem esedezik mi érettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal." (Róm. 8,26)

9. A nyelveken szólás a szellemünket a Szent Szellem mellé állítja, hogy megragadja Isten minden ígéretét a Jézus Krisztusban kapott örökségünkkel kapcsolatban.
Ha nyelveken imádkozunk, érvényesíteni tudjuk az igényünket az Isten gyermekeiként minket megillető örökségre.
"Ez a Szellem bizonyságot tesz a mi szellemünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk. Ha pedig gyermekek, örökösök is; örökösei Istennek, örököstársai pedig Krisztusnak; ha ugyan vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt is dicsőüljünk meg." (Róm. 8,16-17)

10. A nyelveken szólás Isten szerinti eszköz arra, hogy a hívőknek pihenést és felfrissülést adjon, hogy a fáradtság és a stressz hatásaitól felszabadulhassanak.
"Ezért dadogó ajakkal és idegen nyelven fog szólni e néphez, Ő, aki ezt mondta nekik: Ez a nyugalom, hogy nyugtassátok meg a megfáradtat, és ez a pihenés! És nem akarták hallani!" (Ésa. 28,11-12)

11. A nyelveken szólás felkészíti és megerősíti a benső emberünket, hogy készek legyünk az előttünk álló pálya megfutására, mint ahogy egy sportoló készül az edzések során a versenyre.
"...hogy adja meg néktek az Ő dicsősége gazdagságáért, hogy hatalmasan megerősödjek az Ő Szelleme által a belső emberben." (Efféz. 3,16)

12. Ez a nyelv, amelyen Krisztus menyasszonya kifejezi a szerelmét, azokat is az Úr felé tudja fordítani, akik még nem ismerik Őt.
"A nyelvek tehát jelül vannak, nem a hívőknek, hanem a hitetleneknek; a prófétálás pedig nem a hitetleneknek, hanem a hívőknek." (1 Kor. 14,22)
"Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket (démonokat) űznek; új nyelveken szólnak." (Márk 16,17)

13. Ha nyelveken imádkozom, akkor ez az iránytű, amely az északi irányt mutatja, mindig biztosít engem az Úr jelenlétéről minden kihívás során.
"És elálmélkodtak a zsidóságból való hívők, mindazok, akik Péterrel együtt mentek, hogy a pogányokra is kitöltetett a Szent Szellem ajándéka. Mert hallották, hogy ők nyelveken szólnak és magasztalják az Istent." (Csel. 10,45-46)

14. Ha nyelveken imádkozom, akkor a bölcsességet, vezetést és belátást kapok.
"Mert aki nyelveken szól, nem embereknek szól, hanem szellemben beszél titkos dolgokat." (1 Kor. 2,7)
"Hanem Istennek titkon való bölcsességét szóljuk, azt az elrejtettet, melyet öröktől fogva elrendelt az Isten a mi dicsőségünkre." (1 Kor. 2,7)

15. Felszabadulunk a hálaadásra és a szívből jövő örvendezésre, amikor ezen a mennyei nyelven hirdetjük Isten jóságát.
Az Effézusi levélben az áll, hogy "beszélgetvén egymás között... énekelvén és dicséretet mondván (hálát adva) szívetekben az Úrnak" (Efféz 5,19). Krisztus menyasszonyának mindig a harmónia és a hálaadás atmoszférájában kell lennie. A morgolódó, panaszkodó és hálátlan szív megállítja Isten folyójának természetfölötti áradását. Amikor azt látom, hogy valakinek az életében ez történik, figyelmeztetem, hogy megakadt benne a folyó áradása. A legjobb eszköz, ami újra fel tudja szabadítani ezt az áradást az agresszív imádkozás Szellemben, valamint a dicséret és az imádás. Az Effézus 5,18-ban találunk erre isteni utasítást: "És meg ne részegedjetek bortól, amiben kicsapongás van: hanem teljesedjetek be Szent Szellemmel." Amikor beteljesedünk Szent Szellemmel, az emberek gyakran azt gondolják, hogy meg vagyunk részegedve, mert minél jobban átitat bennünket a Szent Szellem jelenléte, annál vidámabbak leszünk.
A történelem során a legtöbb nagy civilizáció a folyók medencéiben keletkezett. A természetes szinten, ott, ahol folyók vannak, virágzik az élet, terjeszkedik a kereskedelem és fejlődik a mezőgazdaság. A szellemi területen, ahogy szellemben imádkozunk, Isten folyója feltör bennünk, és nyomában élet, gyógyulás, helyreállítás és ellátás fakad.
"Mindenben hálákat adjatok; mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézus által tihozzátok." (1 Thess. 5,18)
"Menjetek be az ő kapuin hálaadással, tornácaiba dicséretekkel; adjatok hálákat néki, áldjátok az ő nevét!" (Zsolt. 100,4)

16. Amikor nyelveken szólunk, és engedjük a Szent Szellemnek, hogy uralmat vegyen fölöttünk, a nyelvünk is Isten irányítása alá kerül.
Az életünk olyan területei is összhangba kerülnek Isten Igéjével, amelyek addig nem voltak rendben.
"De a nyelvet az emberek közül senki sem szelídítheti meg; fékezhetetlen gonosz az, halálos méreggel teljes." (Jak. 3,8)
"Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztott őt a halálból, megtartatsz." (Róm. 10,9)

Forrás: Nyelveken Szólás-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése