2021. november 28., vasárnap

Advent: a karácsonyhoz vezető út🌟🌲

A karácsony ténylegesen a valaha létezett történetek legnagyszerűbbike: Isten tökéletes hűségének, hatalmának, megváltásának és végtelen szeretetének története.

Utazzunk együtt az elkövetkezendő huszonöt napban, s fedezzük fel Istennek a világ bűntől való megmentésére kovácsolt szövevényes tervét és azokat az ígéreteket, amelyek az Ő Fiának születésével teljesedtek be.

*****************
9. Nap -

„Még mielőtt ideje lett volna kételkedni vagy elbizonytalanodni, Isten megadta Máriának azt a bizonyosságot, amelyre szüksége volt Isten tervének kivitelezéséhez.”

Lukács 1:26-33
,,A hatodik hónapban pedig Isten elküldte Gábriel angyalt Galilea egyik városába, Názáretbe 
egy szűzhöz, aki a Dávid házából származó József jegyese volt. 
A szűznek pedig Mária volt a neve. 
És hozzálépve így szólt az angyal: Üdvöz légy, kegyelembe fogadott, az Úr veled van! 
Mária megdöbbent e szavakra, és fontolgatta, mit jelenthet ez a köszöntés. 
Az angyal ezt mondta neki: Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál Istennél!
Íme, fogansz méhedben, és fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak.
Nagy lesz ő, és a Magasságos Fiának nevezik majd; az Úr Isten neki adja atyjának, Dávidnak a trónját, ő pedig uralkodik a Jákób házán örökké és uralkodásának nem lesz vége.,,

A célra felkészítve

Végre eljött az idő, hogy Isten első ígérete beteljesedjen. A bűn hamarosan örök vereséget szenved, de előbb a Megváltónak anyja méhébe kell költöznie. El tudod képzelni, milyen izgatott lehetett Isten, amikor elküldött egy angyalt a mennyből azért, hogy felfedje tervét Mária előtt? Ez a pillanat évezredek munkájának kiteljesedése volt.

Gondolj csak Máriára: fiatal és szerény, de Isten kegyeltje. Amikor Isten elküldte az angyalt, a szeretet szavaival indította útjára: Tudatta Máriával, hogy Isten választottja, és nincs oka a félelemre. 
Még mielőtt ideje lett volna kételkedni vagy elbizonytalanodni, Isten megadta Máriának azt a bizonyosságot, amelyre szüksége volt Isten tervének kivitelezéséhez.

A karácsony közeledtével képzeld magad Mária helyébe, és gondolkozz el ezen a pillanaton. 
Gondolj bele, milyen nagyszerű, sőt megdöbbentő lehetett felismernie élete Isten-adta értelmének —rövid- és hosszútávú— hatását. 
Nagyon fontos megértened, hogy amint nagyszerű terve volt Istennek Máriával, úgy veled is nagy dolgokat tervez. Isten kiválasztotta Máriát és nagy terveket bízott rá, s ugyanígy téged is kiválasztott és valamilyen csodás dolgot bízott rád! 
Kérd Istent, fedje fel, milyen céllal teremtett téged és légy biztos abban, hogy Ő fel is ruház minden szükségessel.

Imádság: Atyám, köszönöm az ajándékodat, Jézust! Köszönöm, hogy egy olyan nőt választottál, mint Mária, hogy világra hozza a Megváltót. Legnagyobb csodád eszközéül választottad őt. Köszönöm, hogy nekem is Isteni célt adsz. Segíts nyugton maradnom, Veled időt töltenem és Téged jobban megismernem ebben a karácsonyi időszakban. Használd ezt az időszakot arra, hogy egyre többet felfedezzek a nekem szánt célodból, amint a karácsony céljára összpontosítok.


********************************
8.Nap

„Miközben Jézus úgy döntött, hogy lejön a földre, ahol majd összetörik és megalázzák, nekünk békességet és gyógyulást hozott.”

,,Megvetett volt, és emberektől elhagyatott, fájdalmak férfia, betegség ismerője.
Eltakartuk arcunkat előle, megvetett volt, nem törődtünk vele.
4Pedig a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta.
Mi meg azt gondoltuk, hogy Isten csapása sújtotta és kínozta.
5Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze.
Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg.,,
Ézsaiás 53:3-5

A nagy csere:
Jézus azért jött a földre, hogy nekünk adja az elfogadás, a békesség, a gyógyulás és a megbocsátás ajándékát, melyek nem olcsó dolgok. Mi magunk soha nem tudnánk megfizetni mindazt, amit Jézustól kaptunk, és szerencsénkre nem is kell megfizetnünk. Isten elfogad bennünket, s nem jó magaviseletünkért, hanem azért, mert Jézus megfizette a teljes Isten általi elhagyattatás árát, értünk. Jézus úgy döntött, hogy meghal azért, hogy elfedje bűneinket, legyőzze a halált és nekünk életed adjon. Ézsaiás próféta bűneinket „véteknek” és „törvényszegésnek” nevezte, ami tulajdonképpen nem más, mint bűntény és gonoszság. Bűneink olyan adósságba vertek bennünket, amelyet soha nem tudnánk megfizetni, de Jézus –az Ő tökéletességében– igen. Miközben Jézus úgy döntött, hogy lejön a földre, ahol majd összetörik és megalázzák, nekünk békességet és gyógyulást hozott.

Ézsaiás próféciája könyvének 53. fejezetében jól leírja Isten döbbenetes cseréjét: Jézus élete a mi életünkért. Jézus tudta, mibe kerül a karácsony, de felvállalta azért, hogy mi magunk is felvállalhassuk mind Őt, mind pedig az örök életet, amelyet áldozatával elérhetővé tett. 
Amint idén ünnepelsz, ne feledd: csak azért kaphatunk megbocsátást, gyógyulást és szabadulást, mert Jézus a karácsonyt választotta.

Imádság: Jézus, nem tudom elégszer megköszönni azt, hogy kifizetted az adósságomat. 
Teljesen elvszett lennék Nélküled. Imádlak, mert Te vagy Békességem, Gyógyítóm és Megváltóm! Köszönöm, hogy a karácsonyt választottad! Segíts elfogadnom minden ajándékot, amelyet nekem tartogatsz, azután pedig megosztanom a körülöttem levőkkel is ezeket.


******************************
7.Nap -

„Amikor Jézus a földre érkezett, egy megtört világot jött elvezetni arra a helyre, ahol mindannyian újra felépülhetünk.”

„Sar Shalom”

,,Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége.
Dávid trónján és országában, mert megerősíti és megszilárdítja törvénnyel 
és igazsággal mostantól fogva mindörökké.
A Seregek Urának féltő szeretete viszi véghez ezt!,, 
Ézsaiás 9:6

Ézsaiás próféta által jelentette ki Isten, hogy egy gyermek születik, aki a „Békesség Fejedelme” lesz. 
A héber nyelvben a „herceg” („sar”) szó vezetőt, kapitányt takar, a „békesség” („shalom”) szó jelentése pedig „teljesség”. Amikor Jézus a földre érkezett, egy megtört világot jött elvezetni arra a helyre, ahol mindannyian újra felépülhetünk. Azért jött, hogy megbékítsen minket Istennel és befedje a szakadékot, amelyet bűneink vájtak Isten és magunk közé. Jézus azért jött, hogy lenyugtassa aggódásunkat és józan értelmet adjon az embernek. Az a békesség, amelyet karácsonykor hozott, megelégedést és nyugalmat ad nekünk, amelyet Őbenne megtalálunk minden körülmények között.
Bármivel is küzdesz mostanában, legyen az betegség, megromlott kapcsolat, depresszió, magány, engedd meg, hogy Jézus békessége megvigasztaljon az adott helyzetben. Nem szükséges a gondoknak megszűnnie ahhoz, hogy megtapasztald a teljességet. Jézus szeretné szerelmével lecsendesíteni a lelkedet és megerősíteni a Belé vetett bizalmadat. Átvészelheted úgy is ezt a vihart, hogy közben teljes vagy Krisztusban.

Imádság: Jézus, köszönöm, hogy eljöttél békességeddel. Felismerem, hogy Benned megnyugodhatok ma, függetlenül körülményeimtől. Amikor félelem vagy aggodalom veszélyezteti békességemet, segíts Hozzád futnom, biztonságomat Benned megtalálnom. Vezesd lelkemet abba a teljességbe, amelyet csak Tebenned találhatok meg.


****************************
6.Nap -

„A karácsony jelzi kezdetét a valaha létező legnagyobb Király örökre szóló hagyatékának.”

Király minden más király felett

Salamoné.

Isten! Add törvényeidet a királynak,
és igazságodat a király fiának,
2hogy igazságosan ítélje népedet,
és törvényesen az elesetteket.
3Teremjenek a hegyek békét a népnek,
és a halmok igazságot!
4Szolgáltasson igazságot
a nép elesettjeinek,
segítse meg a szegényeket,
de tiporja el az elnyomókat!
5Éljen addig, míg nap és hold lesz,
nemzedékről nemzedékre!
6Mint amikor eső hull a rétre,
és zápor áztatja a földet:
7úgy virágozzék napjaiban az igazság,
és legyen nagy békesség,
amíg meg nem szűnik a hold.

8Uralkodjék tengertől tengerig,
és a Folyamtól a föld széléig.
9Hajtsanak térdet előtte a pusztalakók,
nyalják a port ellenségei!
10Tarsísnak és a szigeteknek királyai hozzanak ajándékot,
Sába és Szebá királyai
fizessenek adót!
11Boruljon le előtte minden király,
őt szolgálja minden nemzet!

12Mert megmenti a segítséget kérő szegényt
és az elesettet, akinek nincsen támasza.
13Megmenti a nincstelent és a szegényt,
a szegény embereket megsegíti.
14Elnyomástól és erőszaktól megváltja őket,
mert drága számára a vérük. ,, Zsoltárok 72:1-14

A 72. zsoltár elején Dávid király imádkozik fiáért, Salamonért, és azt kéri Istentől, hogy tegye Izráel népének hatalmas királyává. Ahogy tovább olvasunk, látjuk, amint Dávid álmodozik az eljövendő tökéletes Királyról, s megjövendöl dolgokat Jézus uralkodását illetően. Több mint kilencszázötven évvel Jézus születését megelőzően Dávid már meglátta a királyok Királyának örök uralkodását. A Király ismeretes lesz együtt-érző szívéről, valamint a szükségben levők és kétségbeesettek megsegítéséről. Le fogja győzni az elnyomást és az erőszakot, és egyértelmű lesz, hogy népe drága Neki. Ezért, írja Dávid, minden király térde hullik majd Őelőtte, és minden nép szolgálni fogja Őt.

Dávid felismerte, hogy a mély együttérzés és Isten népe iránti törődés, valamint az elnyomás elleni harc és örök győzelem a tökéletes Király ismertetőjelei — azon Királyé, Akinek erkölcsi megítélése és önzetlen hozzáállása soha nem inog meg. Amellett, hogy a Megváltó földre jövetelének napját jelzi, a karácsony egyben a valaha létező legnagyobb Király örökre szóló hagyatékának kezdete. Jézus a rég lemúlt földi királyok és királyságok ideje után is uralkodni fog, mi pedig az Ő tökéletes szeretetének biztonságában élhetünk örökre.
Imádság: Jézus, imádlak, és mind földi, mind pedig örök életem Királyaként tisztellek Téged. Alig várom, hogy végre megérezzem a Te vezetésed tisztaságát, miután a földi élet romlottsága elmúlt. Köszönöm, hogy a földre jöttél és megkezdted örök trónod felé tartó utazásodat. Nagyon hálás vagyok azért, hogy jó gondod van rám és mindig királyi közbenjáróm leszel. Szeretlek és alárendelem magamat tökéletes tervednek.

******************************
5.Nap -

„Megszületett, hogy Isten szeretetét a lehető legdöbbenetesebb módon mutassa meg.”


,,Örvendj nagyon, Sion leánya,ujjongj, Jeruzsálem leánya!
Királyod érkezik hozzád,aki igaz és diadalmas, alázatos, és szamáron ül,szamárcsikó hátán.,, 
Zakariás 9:9

,,Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.,,
2Korinthus 5:21

,,Isten azonban a maga szeretetét mutatta meg irántunk, mert Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk.,,Róma 5:8

Helyreállított igazságosság

Egy, a Zakariás kilencedik fejezetében található próféciában Isten azt ígéri, hogy az eljövendő Király megváltással érkezik és igazságosságot hoz Magával. Ez azt jelenti, hogy karácsony napján Isten elhozta az Ő igazságosságát közénk a földre Jézus Krisztus személyében. 
Pontosan erre volt szüksége a földnek (és ma is erre van szüksége). 
A Róma 3:10-ben Pál apostol azt írja az emberiség elszomorító helyzetéről, „Nincsen igaz ember egy sem.” Mindannyian ugyanabban a cipőben járunk: bűnös természettel születünk, és nem vagyunk képesek megigazulást nyerni saját erőnkből. 
A Róma 1:17-ben Pál azt mondja, „Az igaz ember pedig hitből fog élni.” A kereszténység lényege nem az, hogy az ember megdolgozik megigazulásáért, hanem az, hogy a megigazulást megkapja „hitből”. Nem rólunk szól, hanem Őróla.

Miután Jézus megszületett, egész életét igazságosságban élte. Tökéletes volt, közeli kapcsolatban volt Istennel és kétkedés nélkül követte Atyja tervét. A kereszten egy cserét hajtott végre. 
A 2Korinthus 5:21 szerint, „Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.” Amikor Jézus meghalt értünk, Magára vette minden igazságtalanságunkat, azokat a halálba küldte, és nekünk adta Saját igazságosságát és az Istennel való bensőséges kapcsolatot.

Ne felejtsd, Isten szeretete nem függ attól, mi magunk mit teszünk vagy nem teszünk meg. 
Csakis arra alapszik, amit Jézus már megtett értünk. 
A Róma 5:8 azt írja, „Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.” 
Az Egyetlen Igaz azért született meg karácsonykor, hogy a lehető legerőteljesebb formában fejezze ki Isten szeretetét — bennünket megigazulttá téve.
 
Imádság: Atyám, Te csupa kegyelem vagy! A mai napon a Te Fiadba, Jézus Krisztusba vetett hitből elfogadom a Te igazságosságodat. Felismerem, csak azért lehetek kedves Előtted, mert Jézus igazzá tett áldozatával. Köszönöm, Jézus, hogy befedezel engem. Erősíts meg, hogy bizonyos lehessek a Te igazságosságodban kapott biztonságomban. Segíts, hogy ne felejtsem el, ez nem saját érdemem, és segíts alázatos hálával szolgálnom Téged éltetem minden napján.

*************************************
4.Nap -

„Az, hogy Jézus hol kezdte szolgálatát, nem befolyásolta azt, mit tehet meg Isten királyságáért.”

,,Csak annyi időre szolgáltatja ki őket, amíg egy asszony szül, de honfitársainak maradéka haza fog térni Izráel fiaival együtt.,, 
Mikeás 5:2

,,Sőt azokat választotta ki Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket,, 1Korinthus 1:27

,,De ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje lakozzék bennem.,,
 2Korinthus 12:9



Szerény kezdetek

Betlehem egy kis város volt, jelentéktelen az őt körülvevő nagyvárosok fényében. 
Az egyik angol értelmező Biblia-fordítás úgy fogalmaz a Mikeás 5:2-ben, hogy Betlehem „a csenevész az alomban”. Miért akarna Isten egy ilyen jelentéktelen helyen érkezni a földre? Méltó helynek tűnik a királyok Királyának megszületésére?Az a helyzet, Istent soha nem érdekelte a „nagyság” világi meghatározása. Vagyon, siker, hírnév, hatalom — ezek egyike sem fontos Istennek. 

Pál azt mondta a Korinthusban élőknek, „... azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket.” Isten munkáját egyáltalán nem korlátozza az ember földi státusza. Ha Betlehem az alom legkisebbje volt, mennyivel inkább Isten dicsőségét hirdeti az, hogy pont ide helyezte Fia életének kezdetét? Jézus útjának kezdete nem befolyásolta azt, mit tehet meg Isten Királyságáért. Velünk vajon nem ugyanez a helyzet?

Imádság: Atyám, köszönöm, hogy életem legmélyebb pontjai sem vágják el lehetőségeimet. Köszönöm, hogy Isteni célokat bízol olyan tökéletlen emberekre, mint én magam is vagyok. Dicsérlek A Te hatalmas erődért, amely hordoz engem gyenge pillanataimban is. Tudom, nem számít, honnan indultam, Te oda viszel, ahova mennem kell. Köszönöm, Jézus, hogy Te megmutattad, a legnagyszerűbb dolgok az alázat helyéről indulnak ki.

******************************
3.Nap

,,De Isten ezt mondta: Nem! Sára, a feleséged szül neked fiút, akit Izsáknak fogsz nevezni. Szövetségre lépek vele is, örök szövetségre, meg utódaival is.,,

1Mózes 17:19

„Jézus azért született, hogy Isten visszaadhassa az embernek rég megkopott reménységét.”


A megkopott reménység megváltása

Biztosan hallottad már az ősi mondást, „A hosszú várakozás (megkopott reménység) beteggé teszi a szívet.” (Péld. 13:12) Azt is tudtad, hogy Jézus azért született meg, hogy Isten megváltsa az ember megkopott reménységét? Mózes első könyvében olvasunk arról, hogy Ábrahám és felesége, Sára évtizedeken át vágyakozott egy gyermek után, de Sára nem tudott teherbe esni. Amikor Sára 90 éves lett, Isten megjelent Ábrahámnak és megígérte neki, hogy Sára gyermeket fog szülni és a gyermek által örök szövetséget köt Ábrahám és utódai között. Sára elnevette magát, mert rögtön azt gondolta, „Miután megvénültem, lehet-e ilyen gyönyörben részem?” Sára meg is fogant, és fiat szült. Ábrahám a fiút Izsáknak nevezte, melynek jelentése „nevetés”, mert Isten hatalmas örömmel és egy lehetetlennek tűnő helyzet megváltásával ajándékozta meg Sárát.

Izsák fia lett Jákób, Jákóbnak pedig tizenkét fia született, melyek közül az egyik Júda volt. Júda törzséből származott Dávid király, és Mária, Jézus édesanyja, Dávid király leszármazottja volt (egyébként földi apja, József is az volt) — vagyis a Megváltó azon ígéret gyümölcse, amelyet Isten adott Ábrahámnak és Sárának. Amint Isten meggyógyította Sára testét és betöltötte szíve vágyakozását, elültetett egy magot, amely végül az egész emberiséget megbékíti Istennel, örök szövetséget kötve velünk. Sára idős korában kapott képessége arra, hogy gyermeket szüljön, újabb okot ad arra, hogy rácsodálkozzunk Jézus csodás születésének történetére.

Amennyiben a te életedben is van ilyen megkopott reménység, nyugodj meg abban a tényben, hogy Isten meg fogja váltani ezt az időszakot is, és sokkal nagyobb áldásokat tartogat, mint azt te képzeled. Ha ma nem is látod a teljes képet, a várakozás célját, eljön a nap, amikor látni fogod. 
Kapaszkodj Isten ígéreteibe! Sárához hasonlóan te is meg fogod tapasztalni azt, hogy „a beteljesült kívánság az élet fája.”

Imádság: Atyám, köszönöm, hogy Te mindig megtartod a szavadat. Úgy, ahogy megtartottad Sárának adott ígéretedet, hiszem, hogy a nekem adott ígéreteidet is megtartod. Köszönöm előre is azt, hogy életem nehéz időszakait értékesebb terveid betöltésére használod. Megtiszteltetés számomra az, hogy részt vehetek a munkában, amely Neked dicsőséget hoz.

*********************************************
2.Nap
,,Ezért maga az Úr fog jelet adni nektek: Íme, egy fiatal nő, aki most várandós, fiút fog szülni, és Immánuélnak nevezi majd el.,, Ézsaiás 7:14 RÚF


„A karácsony a világ legjelentősebb csodáinak egyike.”

Ez ám az igazi karácsonyi csoda!

Miután Isten először megígérte az emberiségnek, hogy jönni fog egy Megváltó, elkezdett konkrét tényeket feltárni az eljövendő Királyról az Ő emberi edényei, azaz a próféták által. 
Több mint hatszáznyolcvan évvel Jézus születése előtt, Isten elmondta Ézsaiás prófétának, hogy a Megváltó egy szűz édesanyától születik, és Ő Maga a Mindenható Isten megtestesülése lesz. 
Az, hogy ez az egy prófécia pontosan teljesült, már egy csoda, főleg annak fényében, hogy mennyire sok évet kellett várni az ígéret beteljesedéséig. Ez a prófécia emellett csak egyetlen egy abból a száznyolcvanból, amelyek mind beteljesültek Jézus születése és élete révén.

1958-ban a jól ismert matematikus és csillagász professzor, Peter Stoner áttanulmányozta és kiszámolta a messiási próféciák beteljesülésének valószínűségét. Számításai szerint az eshetősége annak, hogy a száznyolc próféciából csak nyolc is teljesüljön, konzervatív becslések szerint is 1:100,000,000,000,000,000, vagyis egy a száz billiárdhoz... és ez csak NYOLC a száznyolcból! 
Ez a karácsony eseményét a történelem egyik legjelentősebb csodájává teszi.

Amint ezt a különleges eseményt megünnepled idén, próbálj belegondolni abba, mennyire kis esélye volt annak, hogy Jézus a jóslások szerint érkezzen a földre. Igazából lehetetlen elképzelni is! Egyetlen logikus reakciónk erre az imádat — hálával és teljes csodálattal telt imádat. Az Ige szerint Isten hatalmának nincsenek korlátai, és ezek a számok mindenképpen ezt bizonyítják. Mindenképpen méltó csodálatunkra!

Imádság: Atyám, Te döbbenetes vagy. Kis elmém nem érti meg, hogyan szőtted össze Jézus történetét, már születése előtt. Csodálattal állok végtelen hatalmad és bölcsességed előtt. Köszönöm Fiad csodáját! Add, hogy soha ne felejtsem el, milyen hatalmas vagy!

********************************
1.Nap - Az első ígéret

„Az emberiség létezésének kezdete óta tervbe volt véve, hogy Jézus egy napon belép történetünkbe.”

Tudtad, hogy Isten legeslegelső ígérete a karácsony eseményére irányult? Mózes első könyvében azt olvassuk, hogy amikor Ádám és Éva bűnbe estek, megszakadt a kapcsolat Isten és az emberiség között. A bűn elrabolta ártatlanságunkat és tisztátalanná tett minket. Szentsége és tökéletessége nem engedi Istennek azt, hogy a tisztátalannal kapcsolatba kerüljön.
Ez a különválás összetörte Isten szívét, ugyanis olyan nagyon szeretett bennünket, hogy azt el sem tudjuk képzelni. Isten azonnal tervet készített a Vele való megbékélésünkre nézve. 
Az emberiség létezésének kezdete óta tervbe volt véve, hogy Jézus egy napon belép történetünkbe.

Isten tudatta Sátánnal is, hogy közeledik az ő napja, mondván, „Ellenségeskedést támasztok közted és az asszony közt, a te utódod és az ő utódja közt: ő a fejedet tapossa, te meg a sarkát mardosod.” (1Mózes 3:15) Egy nap, évek múltán, Éva leszármazottjai között eljön majd egy Megváltó, aki örökre megfosztja Sátánt hatalmától, amellyel elválasztja az embert Istentől. Sátán megpróbálja majd megállítani Őt, de a Megváltó a fejére tapos. Menthetetlenül!

A karácsony a kezdete annak a folyamatnak, amelyben Isten helyreállítja az emberrel való kapcsolatát egy új szövetségben. A világ több ezer éve várta Isten megígért Megváltóját, aztán egyszer csak megjelent. Ő, Aki örökre legyőzi a bűnt és a halált, „Isten velünk” lett számunkra.

Amint az idei advent időszakába lépsz, szegezd a figyelmedet Isten ígéretének betöltetésére. Ismerd el, hogy Isten hű az Ő ígéreteihez, és elmélkedj annak igazságán, hogy Isten annyira szeret téged, hogy elküldte tökéletes Fiát erre a bűnös világra, csak azért, hogy veled újra kapcsolatba léphessen.

Imádság: Atyám, döbbenetes dolog, hogy a bűnre azonnal egy olyan ígérettel reagáltál, amely szerint a bűn nem választ el minket Tőled örökre. Köszönöm, hogy már a kezdetekben elhatároztad, hogy elküldöd Jézust, azért, hogy Ő legyen a köztünk megszakadt kapcsolat helyreállítója. Az idei karácsony közeledtével, kérlek, adj nekem mélyebb megértést arról, mit jelentett az Ő földre jövetele. Hadd érezzem át én is azt az örömöt, amelyet Te éreztél, amikor megszületett Jézus, s Őbenne ígéreted betöltetése is útjára indult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése