2024. május 5., vasárnap

💥Van Erőm💥Meglepő fordulat - Ne félj és ne rettegj⭐

Hogyan válhat egy tragédia dicsőséges győzelemmé?Isten haragja megszűnik. 
A nép bűnbánatot tart. Mit tesz Isten?
Újra részt akar venni népe életében. Nem eltávolodva, hanem komoly ígéretekkel érkezik, bátorító és irányt mutató szavakkal.
Valami hasonló történik ahhoz, amit később Dávid érez: „Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért.” (Zsoltárok 23,3)

Isten három csodálatos dolgot tesz:

1. Buzdít. Isten lelkileg akarja megerősíteni népét. Bár az előző csatát a nép saját hibájából elveszítette, Isten megbocsátó szeretetével mintha ezt üzenné: A mostanit biztos nem fogják elbukni! Összetörtségünk közepette hajlanosak vagyunk azt hinni, hogy még Isten is távol van tőlünk. 
Pedig csalódásaink, bukott harcaink közepette sincs távol tőlünk, hanem megbocsátó szeretetével arra vár, hogy segítségül hívjuk az Ő nevét, és felüdítse lelkünk. Ennyire kegyelmes Istenünk van.

2. Megerősít. Ezért olyan fontos, hogy naponta tanulmányozzuk Isten ígéreteit. 
A nép úgy érezte, hogy egyedül maradt, erre Isten ezt üzeni: „Ne félj, és ne rettegj!” (Józsué 8,1) Miután felemeli a csüggedt lelket, meg is erősíti őket az ő jelenlétének bizonyosságával. 
Olykor nekünk is épp erre van szükségünk.

3. Harci tervek ismeretetése. Isten részletesen közli Józsuéval a terveket. 
Mi, győztes csatákat csak az Úrral közösen vívhatunk. Legnagyobb fegyverünk a kitartó imádkozás lehet, amely – hittel merem állítani – megtermi gyümölcsét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése