2022. március 10., csütörtök

💥Reggeli dicséret🌹Boldog ember...

"Boldog, akinek hűtlensége megbocsáttatott, vétke eltöröltetett. Boldog az az ember, akinek az Úr nem rója fel bűnét, és nincs lelkében álnokság."
Zsoltárok könyve 32. fejezet 1-2. verse


Ki az, aki ne szeretne boldog lenni? Hiszen az ember egyik legalapvetőbb célja a teljes, kiegyensúlyozott, értelmes, és nem utolsó sorban boldog élet elérése. 
A gond csak az, hogy ezt a célt a világon vajmi kevés embernek sikerült elérnie, így nem igazán van kitől tanácsot kérjünk. 
Tisztán látjuk, hogy a pénz, a hírnév, a nagy ház, szép család, gyors autó csak ideig-óráig adnak valamiféle boldogságot. Komolyan fennáll annak a lehetősége, hogy egyik pillanatról a másikra elveszíthetjük őket, és emiatt a boldogságunk sem felhőtlen.

A Biblia azt tanítja, hogy a földi, "izzadtság szagú" boldogság helyett Isten egy másik, "könnyebben" megszerezhető boldogságot kínál a számunkra. Azért írom idézőjelekben a könnyűségét, mert ez a lehetőség csak nekünk könnyű. A zsoltáríró (a fejléc szerint Dávid király) a mai szakaszunkban azt írja, hogy ez a fajta boldogság nem teljesítmény-alapú, nem mulandó és nem is érhető el segítség nélkül. 
Ezt a boldogságot Isten szerezte nekünk, és nem is csekély áron, a fia vére által. 
Az ilyen boldogság elérése Istennel való kapcsolatot feltételez. Egy olyan kapcsolat meglétét, melyben magától értetődik a kegyelem és az Isten szeretete által megváltozott élet.

Hiszen csak annak az embernek a hűtlensége bocsáttatott meg, töröltetett el a vétke, és csak annak nem rója fel Isten a bűneit, aki elfogadja Jézus Krisztus teljesen megtisztító áldozatát. 
Vagy, ha megfordítjuk az egyenletet: Isten minden ember bűnét eltörli, mindenkinek megbocsát és tisztára törli a számláját, aki élni kíván ezzel a lehetőséggel — és milyen boldog ember az, aki felismeri ezt a kegyelmet! 
Az ilyen ember lelkében nem tud létezni az álnokság, hiszen az isteni kegyelem nem él meg egy helyen a gonoszsággal.

Az isteni boldogság megtapasztalása olyan változást hoz az ember életébe, amit nem helyettesíthet autó, ház, vagy vagyon, hiszen az igazi boldogság csak a kegyelem megtapasztalásával érhető el.

(Ömböli Krisztián)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése