2022. március 11., péntek

💥Van erőm💥

Ha a mai üzenetet össze kellene foglalni egy rövid mondatba, az így hangzana: Ne merjünk kételkedni!

E csodás igét olvasva, három fontos lépés jutott először eszembe:
Az első a rögös út. Mindnyájunk életében vannak olyan útszakaszok, amelyek nem könnyűek, sőt előfordul, hogy kilátástalannak látjuk a helyzetünket. 
De Isten biztosít bennünket, hogy Ő készíti ez utat. "Elegyengetem", ami azt jelenti, hogy ha rögös bár utunk, mégis biztonságban léphetünk előre, mert Ő megvéd bennünket az esetleges esésektől. 
De mégis miért van az, hogy bár közel érezzük magunkat Istenhez, mégis elesünk? 

A válasz: "Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el." (Ézsaiás 40:30-31)
A második fontos lépés az ajtók betörése. Vagyis, ha az életünk során bezárul egy ajtó, lehet ez a munkahely, továbbtanulás, párkapcsolat, akkor Isten gondoskodik arról, hogy -bármibe is kerüljön- kifog nyitni egy másikat a számunkra. Mert ha kell, és bizony szükségünk van rá, maga az Úr cselekszi meg értünk a lehetetlent, és ténnyé teszi azt, amit nem is vártunk.
Harmadszor a "vaszárakat leverem". Hány lehetetlennek tűnő kívánságunk van?
Bizonyára nagyon sok, de ha Istenhez visszük kéréseinket, Ő meg fog hallgatni bennünket, és ha akaratával nem ellenkezik, teljesíteni fogja azokat. (Természetesen mindent a maga, rendelt idejében.)
De van olyan zár, amit csak mi tudunk kinyit, és ezek a körülöttünk levő lelakatolt szívek, amiket csak Isten segítségével, és rengeteg szeretettel tudunk csak igazán szabaddá tenni.
Mi erre nem vagyunk képesek, de Ő igen, és képessé tehet bennünket is erre a feladatra



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése