2023. február 4., szombat

💥Van Erőm💥Féltékenység szörnyetege

János, a tanítvány látott egy embert, aki Jézus nevében csodákat tett.Lehet, hogy csak egy pillanatra, de fellobbant a féltékenység tüze, hiszen ők pár napja kudarcot vallottak, amikor nem tudtak segíteni egy kétségbeesett apa gyermekén.
A féltékenység erejével ma is számolnunk kell. Chuck Swindoll megfigyelte: „Különös tény, hogy a féltékenység gyakran előforduló feszültség a tehetségesek és a magasan képzettek között.
Tudjátok, orvosok, énekesek, művészek, írók, előadóművészek, prédikátorok. Furcsa, ugye, hogy az ilyen rátermett emberek szinte lehetetlennek találják, hogy megtapsoljanak másokat a saját területükön, akik egy-két árnyalattal többet tesznek náluk?”
A szolgálat kritériuma Jézus nevének felmagasztalása és dicsőítése. Nekünk ebben kell örülnünk.
A szolgálatban állók és mindazok számára, akik szolgálni akarnak, a megfelelő hozzáállás a féltékenységtől mentes, másokat támogató lelkület.
Mi mindannyiunk egy Atya gyermekei vagyunk. 
Ha egy valaki boldog, reménységgel teli, akkor a körülötte levők is azzá válnak; ha valaki sikeres lett, akkor támogatnunk kell őt, és biztatnunk további sikerek elérésében; ha valaki igyekszik megváltozni, bensőségesebb kapcsolatot ápolni Istennel, akkor támogatnunk kell ebben a folyamatban; ha valaki olyan dolgokat tud megvalósítani, amiről eddig csak ábrándoztunk, akkor szeretetteljesen veregessük meg a vállát, lássuk meg, mit tudunk az illetőtől tanulni, s imádságban kérjünk Istent, hogy segítsen a féltékenység legyőzésében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése